Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.126

27.01.06, 21:24
"Chwalcie wy inne kraje i strony, jak chcecie,
dla nas nasze Warmia i Mazury najlepsze na świecie".

www.olsztyn-pamiatki.pl/index.php
Dla tych co daleko , a tęsknią za Olsztynem jest taka stronka z pamiątkami,
można zamówić i zrobić sobie miłą przyjemność :)
Obserwuj wątek
    • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 27.01.06, 21:58
      W Kraku -13, ale wydaje sie, ze jest cieplo:) Jak juz bylo -32 st to sie wytrzyma glupie -13:) Dzis wiedzielismy, pierwszy raz na oczy, koksowniki!!!Przy koszu stało kilku meneli i sie ogrzewało. Po prostu szok. Kaczynski moze juz wojne domowa robic, ludzie sie ogrzeja;)
      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 27.01.06, 22:02
        Beingt , a wiesz , że przy tej awarii w Krakowie zginął czlowiek w ukropie.
        Bezdomnego zalała w kanale gorąca woda i zmarł. Straszne to.
        Już bliżej do wiosny. Ale przyznasz, że zima w Krakowie jest gorsza od zimy w
        Olsztynie.
        Wreszczie te koksowniki postawili, ale przy - 30 ich nie było.
        • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny cz.126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:17
          W Olsztynie jakby ciepej, pozdrawiam karnawałowo:))
          • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny cz.126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:18
            Acha, Olsztyn jest piękny:))
            • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 28.01.06, 08:42
              nie widziałam koksownika w Olsztynie:)
              wczoraj smutne dusze..rozjaśnialiśmy nutkami szant..:)
              i miłych nastrojów:)
              • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 28.01.06, 12:52
                tylko -5 w Olsztynie ,wiktoria !
                • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 28.01.06, 16:55
                  A mnie gardło boli:( Było minus 20 to byłam twarda, a teraz nie mogę słowa powiedzieć, a za oknem minus trzy-cztery:(
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 28.01.06, 20:11
                    Witam
                    Inka, podawali własnie w wiadomościach , że strasznie jest zanieczyszczenie
                    powietrza i bardzo szkodliwe dla zdrowia. Ludzie z alergiami nie powinny
                    wychodzić za pole. Jakis stan siarki jest przekroczony. A cisnienie wszystko
                    tłoczy w dół. Człowiek może być przyklapniety i zachrypniety, dlatego Inka
                    lampka dobrego półwytrawnego winka nalezy wypić jako odkażenie siarki ;))))
                    pozdrawiam

Olsztyn pewnie tej siarki nie ma.
                    Giga , Olsztyn jest piękny, szczegolnie w gdy w nocy sie wraca z imprezki ;)))
                    • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 28.01.06, 23:39
                      A dzisiaj poczułem jakąś taką wilgoć - swojską, znajomą ;)
                      (jak to ładnie brzmi ;) )
                      Ale poczułem ją wtedy, kiedy wracałem do domu, na dworze wdychając powietrze.
                      To tak jakby gdzieś, tam w oddali, daleko wiosna tak lekko, lekkuchno stukała
                      do drzwi.
                      Lody puściły.
                      To się czuje, to pachnie, to.... pozwala żyć tak inaczej, przyjemniej z wiarą.
                      Czuje się, że powraca nowe życie.
                      Wiosna idzie!!!!
                      No może za miesiąc, albo i dwa - ale idzie :))))))
                      A ja tam się cieszę :))))
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 29.01.06, 20:36
                        Witam Cie Oso, szczególnie pieknie. Wnosisz delikatny i leciutki powiew wiosny:)
                        Witam wszystkich, ktorzy oczekują tą sliczną porę i melduję , że z każdym dniem
                        do niej się zbliżamy. Wiosenna wigoć wisi w powietrzu i tylko patrzeć jak lody
                        puszczą i nasze jeziora oddtają. Zacznie chlupać woda i nadlatywać bociany. Jak
                        ślicznie się o tym pisze. Ale niestety z pod mojego sniegu jeszcze trawa nie
                        prześwituje, a na dachu pełno lodu i śniegu. Trzeba teraz uwaznie przechodzić
                        pod dachami.
                        Kupuje Oso, kupuje słowo 'przyjemna wiara' i to bardzo przyjemne myślenie. Już
                        się zyć chce , a poniedzialek i tydzień zanosi sie na przyjemny :)

Jak dobrze nam zdobywać góry
                        I młodą piersią chłonąć wiatr,
                        Prężnymi stopy deptać chmury
                        I palce ranić o szczyt Tatr.

• muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 30.01.06, 07:42
                          a mi wcale nie jest wiosennie :(
                          • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 30.01.06, 07:53
                            Muraszko..to tylko potwierdza..
                            że każdemu z nas..los wyznaczony..
                            szkoda, że czasem głupotą ludzką okupiony..
                            to straszna tragedia..
                            ale trzeba..poczuć..ta wiosnę..
                            znaleźć jakieś ciepłe uczucia..
                            a nie zadreczać sie innymi..
                            smutnymi..
                            które wdzieraja się w nas..bez pozwolenia;p
                            to nie znaczy..ze nie współczujemy..
                            radzimy sobie inaczej..
                            bo trzeba dalej..
                            przecież Wiesz..
                            pozdrawiam ciepło..
                            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 30.01.06, 08:26
                              Tak tragedia, a życie toczy sie dalej.
                              Cieplej, ale straszny wiatr, wcvzoraj spacerek tylko ciut ponad godzinę,
                              pozdrówka.
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 30.01.06, 21:59
                                Witam
                                I u nas zelżalo, choc wieje ziny północny wiatr. W związku z tą tragedią na
                                Śląsku wszystkie dachy narketów są odśnieżane, a ludzie bezpiecznie mogą już
                                wchodzić.
                                Niestey coraz więcej awari rur wodociagowych , sąsiedzi kują sciany by tylko te
                                ryry odmrozić. My w tym roku ostrą zimę. Tybardziej cieplo oczekujemy przyjście
                                wiosny.
                                • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 31.01.06, 20:51
                                  Witam
                                  www.krenzek.de/Zbyszek_04/slides/i%20na%20dechy.html
                                  Oglądałam te cudowne zdjęcia i powiedzcie mi , co Wy na tym zdjeciu robicie ?
                                  Jaka to zabawa ?
                                  Wiecie , co zazdroszczę Wam tego kuligu , tej zabawy i tej radości.
                                  Ktosiczka , jakie piosenki spiewacie ? Macie teksty ich ?
                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 01.02.06, 07:44
                                    :)Rito, Masz powody do zazdrości..
                                    to było duzo radosci..
                                    usmiechów wiele..
                                    uniesień duszy..
                                    i wygłupów, które każdego poruszą;p

Piosenki..przerózne..spiewniki..pewnie:)tez są..
                                    ta konkretna ze zdjecia..?
                                    Chyba ,,Poziomki"..:)
                                    • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 01.02.06, 08:08
                                      Poziomki? I mnie nie widać? Niemożliwe ;)
                                      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 01.02.06, 21:19
                                        Czujemy już wiosnę . W słoneczku bylo już ciepełko i pierwsze lody puszczają, a
                                        z dachu zaczyna kapać.

A powiedźcie mi na czym polega zabawa w 'Poziomki" - pierwszy raz słyszę o niej.
                                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 01.02.06, 22:22
                                          to nie zabawa:)
                                          to piosenka:)
                                          Pytałaś:)
                                          • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 01.02.06, 22:33
                                            Piosenka z tańcem ?
                                            To wygląda jak rutyał ;)))
                                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 02.02.06, 07:00
                                              Po prostu mile spedzony czas,
                                              ze spiewem, tancem, sanna...
                                              Jedyne co jest zorganizowane to dobry humor.
                                              ;p
                                              :-)
                                              • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 02.02.06, 07:35
                                                jakies Głupoty Ci Rito Zbysiu opowiada..;p
                                                dobry humor..zabieramy ze sobą..
                                                i on dziwnie..sie mnozy;p
                                                i wychodza jakies rózne takie;p

przed nami..bal kapitański..:)
                                                jak na prawdziwych wilków morskich w sezonie zimowym przystało;p
                                                • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 02.02.06, 07:42
                                                  Ekipa stała. Można by powiedzieć: KTOŚ przeglądał się w LUSTRZE, a to był
                                                  ZBYSZEK ;D ;P Reszta przeważnie nie forumowa, albo czytająca czasem. I humor
                                                  zawsze jest, chociaż czasem sie chowa :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 02.02.06, 07:52
                                                    polemizowałabym;p
                                                    zdecydowanie..na imprezki..smutki są schowane..
                                                    a humor siewywleka..jak na normalnego inaczej;p człowieka;p
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 02.02.06, 20:00
                                                witam
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 02.02.06, 20:54
                                                Przepraszam , coś jest z forum, nie mogę sie wpisac, a wątki tylko widać z
                                                godziny 7.21, kiedy Olsztyn ma wpisów 23. Nie wiem czy ten wpis wejdzie, bo go
                                                nie widzę. Jesli z awarą komputera sobie nie dam rady będe jutro.
                                                • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 03.02.06, 07:47
                                                  Mgła otula piękny Olsztyn swoim welonem... :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 03.02.06, 15:06
                                                    Niestety i u nas mglisto. Śniegu pełno i to ttakiego już brudnego ,
                                                    pociemniałego. Zaczyna się okres zimowo-wiosenny, choć jeszcze zapowiadają u
                                                    nas -20 stopni. Dzis ponoć jakiś wirus panuje w internecie. Widocznie
                                                    przedwcześnie wystartował do mojego komputera wczoraj. Zrobił falstat, ale nie
                                                    mam pojęcia jak będzie się zachowywał dziś wieczorem.

Uważajcie na niego :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 03.02.06, 22:46
                                                    Na miescie slizgawka...
                                                    Spadlo troche sniegu, zanosi sie na wiecej,
                                                    stopnial i zamarza na ulicach...
                                                    Zapowiada sie slizgany weekend.
                                                    Jutro szantujemy.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 04.02.06, 16:33
                                                    I znów zimno i znów mglisto
                                                    ech , zostaje tylko pogotować cos na kuchni i relaksować się przy tym :)

szanty, szanty i dobre piwo - to jest to !
                                                    Pijecie piwo przy szantach ?
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:15
                                                    Po długiej niebytności i tutaj, i w mieście powoli wychodzę ze snu zimowego.
                                                    Zapraszam na www.moje-fotografie.olsztyn.pl/ Nie piszę gdzie szczególnie,
                                                    bo w wielu miejscach tylko po kilka zdjęć zrobiłem. Wszystko co nowe, oznaczone
                                                    jest pomarańczowym kolorem.
    • jasiu.stasiu Re: Olsztyn jest piekny cz.126 05.02.06, 16:43
      Calkiem przyjemne miasto.spedzilem tam kilka lat. Nie jest za duży, nie jest
      malutki, taki w sam raz. no do lasów i do jeziorek blisko
      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 05.02.06, 21:23
        No i mozna w lecie pływać w jeziorze, a w zimie spacerować po nim :)
        www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=14&ido=106&idz=7640
        To zdjecie nazwę 'Olsztyński deptak' ;)

Jasiu.stasiu - pewnie studiowałes w Olsztynie ?
        • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 06.02.06, 09:11
          szantowanie przy piffku i przy herbatce, co komu pasi :) Wczoraj wystawa w BWA,
          niektóre obrazy bardzo piękne, no i rzeźby wiszące, aż dziw bierze w jaki
          sposób się utrzymywały na linkach, oko się oszukało :)

Nowy wirus...Kamasutra...Rita co Ty oglądasz ;) Pozdrówka
          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 06.02.06, 19:06
            Dzis siatkowka...
            milo ze troche sie rozruszamy...
            Pusto tu jakos.
            Czyzby Olsztyn byl miastem misiow?
            A moze wszyscy kontempluja zimowe widoki?
            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 06.02.06, 21:08
              U Was siatkówka, a Kraków przygotowuje się na XXV Miedzynarodowy Festiwal
              Piosenki Żeglarskiej "Shanties 2006"
              Ma być ogromna ilość zespołów a festiwal ma trwać 4 dni.
              shanties.pl
              A jak tam, dalej się slizgacie po jeziorze ?
              To takie długie i krzywe ślizgi ;)))))
              Lustro , co czytasz ?
              • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 06.02.06, 23:10
                ech..zazdroszczę:)tego szantowania:)
                trochę to inny klimat..niz takie szantowe spotkanie w gronie dobrych znajomych..
                ale warto by zobaczyc..
                • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 07.02.06, 07:49
                  Nic nie czytam :( zaniechałam, gazety kawałek kolorowej czasem, musze wykopać
                  jakąś ksiązkę.

Zbysiu. Misie? Małe misie właśnie w lutym na świat przychodzą :)jak pani
                  niedźwiedziowa lekko przyśnięta :)
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 07.02.06, 22:11
                    Szantowanie w Krakowie ma swoich zwolenników, po całym Krakowie są koncerty
                    tych zespołów. Nie wiem czy w tym roku pójdę, może sie zorganizujemy jak tylko
                    będa warunki pogodowe dobre.
                    Lustro , tez nic takiego nie czytam oprócz ksiażek o Olsztynie.

U nas w szkolach odbywają sie kuligi i dzieciaki takie zadowolone.
                    Ale zima mnie sie już znudziła, strasznie, dziś znów odśnieżanie , zamiecie i
                    zawieje brrr....
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 08.02.06, 07:00
                      Mokro, snieg sie topi,
                      bedzie brejowato.
                      Dobrze ze duzo sie dzieje,
                      nie ma czasu na drobiazgi.
                      • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 08.02.06, 07:56
                        Plus jeden stopień :) Ciekawe co dalej.

Zamówiłam książki pt"Ciekawostki o roślinach i zwierzętach" czy takie cóś,
                        przyszły, tylko musze sie umówic, żeby je odebrać, ciekawe co to :) Wyciągnełam
                        wczoraj książkę, ale jej nie tknęłam.
                        Zrelaksowałam się przy gazetach Świat kobiety i Zdrowie :) i spać poszłam
                        wcześnie :) Aż wstyd powiedzieć o której :)
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 08.02.06, 21:00
                          To masz szczęscie Lustereczko , sen to zdrowie, wyśpisz się , nie to co ja ,
                          wieczorem komputer i raniutko wstaje i tak cały czas. Zacznie się lato to
                          wieczory będa długie jak jezioro Długie. U nas odwilż , kapie z dachu.
                          Miłego czwartkowania :)
                          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:49
                            Byłem dziś w Muzeum Przyrody na spotkaniu z Mieczysławem Wieliczko. Pokazywał
                            swoje zdjęcia i opowiadał różne ciekawe historie (m.in. jak to niejedno drzewo
                            godne fotografowania ocalił za pół litra napoju wysokoprocentowego, o tym czego
                            już nie ma, bo "cywilizacja" przyszła). Zdjęcia przepiękne. Pokazał zaledwie 200
                            prac z kilkudziesięcioletniego dorobku.
                            Próbkę jego twórczości możecie zobaczyć (jeśli jeszcze przypadkiem żadnego jego
                            albumu nie widzieliście) na www.wieliczko.com.pl/
                            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 09.02.06, 07:55
                              Przypadkiem nie wiedziałam ;) piekne, aż dech zapiera :) Niektóre miejsca tak
                              jak bym już widziała :)
                              • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 09.02.06, 10:59
                                Sud wielkie dzieki za wspaniale zdjecia pana Mieczyslawa Wieliczko:)
                                • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 09.02.06, 20:18
                                  Witam
                                  Wspaniała wiadomośc, a Mieczysław Wieliczko to bardzo znany artysta fotografik
                                  i to z Olsztyna. Zdjęcia faktycznie szokująco cudowne, niespotykanie cudowne.
                                  Napewno docenia przyrodę Warmii, jego zdanie powinno sie liczyć szczególnie w
                                  usuwaniu krajobrazu, który tak chetnie zamieniamy na inne inwestycje.

Dzięku sud za pokaz
                                  Dla przypomnienia
                                  najbogatsze archiwum pejzażu i architektury
                                  północno-wschodniej Polski

www.wieliczko.com.pl/
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 09.02.06, 22:51
                                    www.panpako.com/img/315/1.swf
                                    Taka piątkowa rozgrzewka :)
                                    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 22:57
                                      Las Miejski tej zimy.
                                      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=11&ido=24
                                      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=12&ido=42&idz=7755
                                      Niestety słońca nie było, to i bardzo jesienno zimowo to wygląda.
                                      A j. Krzywe w słońcu za to
                                      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=12&ido=42&idz=7627
                                      • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 10.02.06, 07:12
                                        Tak..jak ludzie potrafią zobaczyc i zatrzymać w kadrze..:)
                                        to uczta dla oka:)Dzięki:)
                                        • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 10.02.06, 07:43
                                          Witam. Pięknie jest i zapowiada się piękny week :) gitarowo-tańcowo-
                                          obżeraniowy ;)
                                          • shift2 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 10.02.06, 07:53
                                            :) z obzeraniem spokojnie bo pozniej trzeba stosowac ciezką terapie
                                            odchudzania:)
                                            wiec lepiej wiecej tancow:)
                                            • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 11.02.06, 07:20
                                              dzisiaj juz tez moge pospiewac, "Kapitańskie tango..." :)
                                              • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 11.02.06, 11:18
                                                ech..nie wiem czy to tango..czy szanty..czy..jeszcze jakies inne cóś;p
                                                nie moge się już doczekac..;p
                                                • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 11.02.06, 19:41
                                                  Witam w tam nopsiankniejszam Łolstynie.
                                                  Wczoraj tak byłam zajęta oglądaniem otwarcia Zimowych Igrzysk, że całkiem
                                                  zapomniałam wejśc do wątku. Bardzo ładne było otwarcie.
                                                  Niestety króluje u nas zima i odgarniamy śnieg. Ludzie pracują nawet po nocach
                                                  i tylko słychać ich szuru buru po chodnikach, a w nocy echo idzie i nie daje
                                                  spać.
                                                  Co za pracowicie ludzie wokół mnie mnieszkają ;)))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 12.02.06, 20:14
                                                    Niedzielnie witam i po skokach narciarskiech.
                                                    Siódme miejsce Małysza nie jest złe i nie za dobre :)
                                                    W dalszym ciagu mamy snieg i mamy zimno, mamy zimę.
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.126 12.02.06, 20:51
                                                    rita100 napisała:

W dalszym ciagu mamy snieg i mamy zimno, mamy zimę.

Masz rowniez do sprawdzenia skrzynke e-mailowa...:)))
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 13.02.06, 08:01
                                                    To był udany week, wspaniały. Niech żałują Ci co sie odcieli i zakopali w
                                                    norach ;) Pozdro.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 13.02.06, 08:59
                                                    tańcowanie..
                                                    spiewanie..
                                                    granie..
                                                    głosu stracenie..
                                                    switu wstawanie..
                                                    ognia szalone płomienie..
                                                    strawiło wszystko..w oka mgnieniu..:)
                                                    zostało..wspomnienie..:)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 13.02.06, 11:59
                                                    A u mnie :)Pozwolisz Ktosiu :)

tańcowanie..
                                                    spiewanie..
                                                    granie..
                                                    głosu nie stracenie...
                                                    w nocy nie spanie...
                                                    ognia pilnowanie...
                                                    strawiło wszystko..w oka mgnieniu..:)
                                                    zostało..wspomnienie..:)
                                                    Oj zostało... :)

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 13.02.06, 15:38
                                                    a jakie piekne sa zdjecia!
                                                    wschod slonca mienil sie kolorami,
                                                    a my w pasiastych plasach...
                                                    Przemoczone buty stojace jak widzowie przed telewizorem kominka...
                                                    Ksiezyc jak dodatkowy talerz dla nocnych wedrowcow...
                                                    Piekna okolica.
                                                    Kilka kilometrow od Olsztyna;
                                                    Bogdany.
                                                    Mysle ze niedlugo zobaczycie na zdjeciach...
                                                    Pozdrowka!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 13.02.06, 21:22
                                                    >wschod slonca mienil sie kolorami,

To tak wcześnie wstaliście , czy tak do późna sie bawiliście ?

To czekamy na zdjęcia niecierpliwie :)

• rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 13.02.06, 21:23
                                                    ok :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 14.02.06, 07:30
                                                    Ja byłam grzeczna o świcie dokładałam do pieca , nigdzie nie wychodziłam, buty
                                                    miałam suche, i gardło mnie boli...To niesprawiedliwe. A może to od
                                                    wczorajszego wietrzenia? Pozdrówka, 3majcie się zdrowo.
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 14.02.06, 09:15
                                                    Lustroo,pewnie byly zimne przekaski albo zbyt gorliwie spiewalas ;-)
                                                    tyle zartow a tak serio,to zycze zdrowia
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 14.02.06, 12:44
                                                    Dzięki...Śpiewałam, śpiewałam, ale z tym też powinnam uważać:) Ucho nie dość,
                                                    że drewniane, to jeszcze kornik zjadł ;)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 14.02.06, 21:01
                                                    Witam , ale mnie dziś zmęczyła ta pogoda - słońce, słońce ale i deszcz i snieg -
                                                    prawdziwy kogel mogel pogodowy.

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 15.02.06, 06:59
                                                    Niestety...
                                                    kuligowa to ona nie jest...
                                                    a weekend sie zbliza...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 15.02.06, 07:35
                                                    Nic mi się nie chce.
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 15.02.06, 07:45
                                                    czy to oznacza,ze juz wszystko masz ;-)
    • mrowka79 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 15.02.06, 09:16
      Witam :)
      Juz po 9:00,jastem juz w pracy,ale jeszcze śpię.Pomóżcie się rozbudzić :)
      • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 15.02.06, 09:27
        a slyszalam,ze mroweczki sa pracowite ;-)
        • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 15.02.06, 10:55
          za późno spać poszłam, pracuję dość intensywnie, ale mi się nic nie chce,
          jestem zdechnięta ;) Spaceru w niedzielę mi się chce :)
          • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 15.02.06, 14:42
            spaceru w niedzielę powiadasz...???
            hmmmm...zobaczymy co sie da w tym kierunku zrobic;p
            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 15.02.06, 21:12
              Witam , spacer może być , tylko , że zapowiadają na koniec tygodnia odwilż, to
              będzie mokro, ale juz może trawaka zielona przebijać przez śnieg.
              No i niebezpiecznie na jeziorach , lody będa się penie łamać.
              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 08:32
                Kicham i prycham, nie wiem co ze mnie bedzie :(
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 19:27
                  delikates jakis sie znalazl....
                  chyba za malo turlania po sniegu bylo,
                  a moze trzeba bylo mniej dokladac do kominka,
                  a wiecej zwiedzac okolice?
                  ;p
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 20:59
                    A byliście na koncercie Czerwonego Tulipana ?
                    Ja własnie słucham teraz ich piosenek i sie rozleniwiam i podziwiam piękne
                    teksty o Olsztynie.

Tutaj się wraca i żyje w Olsztynie
                    Tutaj Olsztyn przestanek
                    Tutaj się Łyna wije
                    Tutaj się wraca i żyje w Olsztynie
                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 22:10
                      Czołem Wszystkim.
                      Fajnie zobaczyć znajome niki:D
                      Pozdrowionka wielkie:)

Wypociny studentów DZiKS:
                      felcio.blox.pl/html;p
                      • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 22:12
                        felcio.blox.pl/html
                        Teraz jest oki:)
                      • shift2 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 22:14
                        Witaj thor_tr .
                        Dla Ciebie rowniez pozdrowionka.
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 22:47
                          Ho, ho , thor_tr , aż ma zatchało i jek sia tu nie radować ;))))

Shift polecam tyjatr
                          www.teatr.olsztyn.pl/
                          Może być to dobra sztuka
                          Byłes juz ?
                          • shift2 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 22:51
                            Rita wstyd sie przyznac:(
                            W teatrze nie byłem od kilku ładnych lat:(
                          • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 22:58
                            Na kształt ducha czy co???;p
                            Tak "Ławeczka" jest bardzo dobra.Mi osobiście się podobała.
                            A obok są zdjęcia z Paragrafu 22-też było całkiem cacy(a jak mięsem rzucali ho
                            ho),do tego całkiem aktualne:)
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 23:04
                              Shif, najwyższy czas się wybrać i poczuć tą atmosferę, nic więcej - dalej
                              wszystko wykonają aktorzy i klimat. Ja tez sie broniłam , a teraz bym leciała
                              na skrzydłach :)
                              Thor_tr , a co Tobą miata ? - zaliczona sesja, a Ty nie na feriach ?
                              no to spokojnych snów
                              • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.126 16.02.06, 23:18
                                Wszystko gra:)
                                Dobrej nocy:)
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 17.02.06, 07:00
                                  rzeki jeszcze zamarzniete...
                                  ze splywu nici,
                                  ale co sie odwlecze to nie uciecze...
                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 17.02.06, 07:07
                                    wiosna pewnie czai sie gdzies za rogiem ;-)
                                    • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 17.02.06, 07:55
                                      :))ale to własnie miał być spływ zimowy..
                                      a potem..bedzie już wiosenny;p

gdzie ta kra na wodzie? snieg na brzegu..;p

Thor:)jak miło że dałes znak zycia:)
                                      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 17.02.06, 20:22
                                        Witam - my z koleji mamy na ulicach duzo wody, a kierowcy mają raj chlapania w
                                        ludzi. I tak teraz zaczyna się zabawa omijania rozpędzonych aut i kałuż .
                                        Padał deszcz, a nawet lał deszcz i to chyba pierwszy w tym roku.

I znów weekend :)
                                        • jana2706 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 18.02.06, 10:45
                                          w Olsztynie noca dosypalo sniegu
                                          • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 18.02.06, 22:06
                                            Witam
                                            Olsztynowi kłania się Kraków
                                            Kraków już prawie w wiosennej oprawie. Słońce świeci gorące, śniegi topnieją i
                                            tylko patrzeć jak pierwsze przebiśniegi wychylą główki z nad śniegu.
                                            Wiosna , wiosna idzie :)
                                            • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny cz.126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 22:39
                                              Zazdroszczę Ci nadchodzącej wiosny:)
                                              U nas głęboka zima.
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 19.02.06, 21:17
                                                Niemożliwe Giga, u nas wody spływają do Wisły, a w nocy lał deszcz, własciwie
                                                to ulewa była. Jeszcze widać śnieg tem odgrniety na kopy, ale drogi już suche.
                                                Teraz zaczyna sie kucie lodów.
                                                Słońce tak ostro świeci, że już lada dzień mogą wystrzelić pączki, napewno
                                                baziów :)
                                                pozdrawiam
                                                • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 20.02.06, 07:33
                                                  ooo...:)Rito bazie..juz puściły pączki:)
                                                  mam na to dowód zdjęciowy..:)
                                                  moge przesłac na @:)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.126 20.02.06, 07:44
                                                    Delikates wita Was ;) Prycham jeszcze ale może ciut lepiej niż wczoraj.
                                                    Pozdrówka.
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 20.02.06, 07:50
                                                    I ptaszki juz słychac :)
                                                  • jana2706 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 20.02.06, 11:30
                                                    jest teraz +4 stopnie :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 20.02.06, 12:58
                                                    witam przedwiosennie

śniegi topnieją pomalutku
                                                  • gajowy555 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 20.02.06, 14:28
                                                    Rita,
                                                    niestety z ptaszków to tylko "tupot białych mew" po gorączce sobotniej nocy,
                                                    a śniegi jak stały tak stoją ...
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.126 20.02.06, 14:54
                                                    Oj , Gajowy , witam
                                                    Zrobiłes seteczkę , czyli przypada Ci zalożenie nowej części Olsztyna pieknego.
                                                    Taki mamy tutaj zwyczaj i tradycję. Mam nadzieję , że tradycję uszanujesz i
                                                    watek zalożysz nowy , może być nawet z urywkiem zespołu Czerwonego Tulipana.
                                                    pozdrawiam
                                                    i zmykam do pracy
                                                    coś się zachmurzyło i następną kawę trzeba sobzie zrobzić :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka