Dodaj do ulubionych

Praca w niedzielę?????

IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.06, 08:09
Nasze społeczeństwo jest egoistyczne -planuje zakaz pracy handlu- marketów
-sklepów w siódmy dzień tygodnia-niedzielę.
Ale nikt nie myśli o ciężko pracujących księżach.Odprawianie mszy,spowiedź
,zbieranie na tacę itp, to ciężka robota.
Przenieśmy to na na sobotę. A w niedzielę zgodnie z doktryną kościoła
świetujmy -odpoczywajmy WSZYSCY.
Obserwuj wątek
    • Gość: wss Re: Praca w niedzielę????? IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.06, 09:37
      Ale piszesz glupoty od kiedy kler tak ciezko pracuje!!odprawianie mszy nie jest
      ciezka praca.Nigdy nie pracowal ciezko!!!i nie pracuje.Jestem za handlem w
      niedziele!!!!!
      • edico Re: Praca w niedzielę????? 03.03.06, 11:39
        Ależ - pracują 24 godziny na dobę i 168 na tydzień :))
    • Gość: leń Re: Praca w niedzielę????? IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.06, 10:24
      w ogóle w niedzielę niepowinno się pracować.
      wszyscy powinni siedzieć w domu, w zimnie (MPEC ma wolne), w ciemnościach
      (ENERGA ma wolne) bez wody (wodociągi mają wolne). Z domu nie ma co się ruszać,
      bo MPK ma wolne, o taksówkarzach nie wspominając. Lekarze też mają wolne więc
      uważajmy na zdrowie!!!
      • Gość: m13 Re: Praca w niedzielę????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:53
        odprawianie mszy w niedziele prosze bardzo ZAKAZ zbierania kasy na tace w
        niedziele prosze bardzo taka demokracje to pochwalam
      • Gość: jaro Re: Praca w niedzielę????? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.06, 11:59
        co ty bredzisz mpk jezdzi przeciez nie wysla w niedziele wszystkich autobusów.
        Pozdrawiam
    • edico Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) 03.03.06, 11:37
      Słusznie. Skoro Kościołowi zależy tak na humanizacji pracy, ten zakaz trzeba
      zacząć od księży i kościołów :))

W końcu jak można traktować "przewielebnych" jak niewolników Cesarstwa
      Rzymskiego i to we własnym Kościele?
      • Gość: ja Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:57
        i telewizja też będzie miała wolne????? a panienki na porzeczkowej???? to
        ciekawe co księża będą robili między mszami
        • edico Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) 03.03.06, 15:06
          Nareszcie według potrzeb i pragnień będą mogli się porządnie pomodlić bez
          ganiania za jakimiś dzwonkami :))
        • Gość: hzt Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.06, 16:20
          Beda chodzic z posluga na porzeczkowa lub radiowa a nawet na zolnierska.
          • Gość: ted Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.06, 16:29
            Chcemy kupować w niedzielę
            Politycy, opamiętajcie się! Nie możecie wymyślać przepisów, którym sprzeciwia
            się większość Polaków! Ludzie sami potrafią wybrać, co dla nich dobre. Polacy
            mówią jasno - chcemy, by supermarkety w niedziele były otwarte.
            • Gość: stanislaw Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) IP: *.olsztyn.mm.pl 03.03.06, 16:32
              Podzielam wypowiedz -teda- jak ktos nie chce w niedziele robic zakupow to nie
              musi nikt go do tego nie zmusza.JESTEM ZA OTWARTYMI SUPREMARKETAMI W
              NIEDZIELE !!!!!
              • muraszka1 Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) 03.03.06, 18:52
                a moze jednak? niedziela dla rodziny?
                biegamy,martwimy sie,dzieciaki sa "samopas",
                moze w niedziele bedziemy tylko w DOMU?
                • Gość: qq Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.06, 00:21
                  A kto ci zabrania w niedziele siedziec w domu?
                  • edico Re: Definitywnie zakazać pracy w niedzielę :)) 07.03.06, 02:22
                    Ja w niedzielę chcę np iść do sklepu. Dla czego mam mieć to zakazywane?
                    Albo wszyscy będą objęci tym zakazem, albo nikt. Tylko co to ma wspólnego z
                    wolnym rynkiem i dla czego Kościół wstępuje w szranki dawnego PZPR?
    • Gość: anonim Re: Praca w niedzielę????? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.06, 11:23
      Nawiedzeni „geniusze" prawicy chcą wprowadzić zakaz handlu w niedziele, kierując
      się rzekomo dobrem zatrudnionych tam pracowników, którzy mają prawo dzień święty
      święcić. Panowie zbawcy! Dzięki waszym działaniom, począwszy od sierpnia 1980
      r., parę milionów zdolnych do pracy Polaków ma wolne we wszystkie dni tygodnia.
      Mało wam jeszcze?
      • Gość: luna37 Re: Praca w niedzielę????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:19
        a dla mnie niedziela jest jedynym dniem gdzie mogę zrobić pełne zakupy. Jestem
        ZA otwartymi hipermarketami. A po za tym ja nie jestem katoliczką tylko Polka i
        chcę żeyć w Polsce a nie w kraju żądząnym przez kler. Państwa klerykalne wyszły
        już z mody!
        • Gość: zyz Re: Praca w niedzielę????? IP: *.olsztyn.mm.pl 07.03.06, 14:34
          Oj, nie wyszły z mody, nie wyszły, znowu wracają... Popatrz, co się dzieje na
          świecie, fundamentalizm wszystkich religii obrasta w siły. A właściwie to
          religijna wojna światowa juz trwa.
          • edico Re: Praca w niedzielę????? 07.03.06, 14:36
            Niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka