Dodaj do ulubionych

Kamery łapią kierowców

IP: *.olsztyn.mm.pl 05.04.06, 20:59
W radio Olsztyn słysałem iż "chłopcy" zmodernizowali sie .Dzięki monitoringowi
"Kapują" po cichu z "fotela"-robią zdjęcia "zapominalskim" kierowcom i na ich
podstawie będą
mandatowac za : nie zapięte pasy,rozmowy kom€rkowe,foteliki itp widoczne
wykroczenia. Fajna robota nie kurzy się ,cieplo,bezstresowo.-Działania niby
słuszne.Ale sądzę że miejsce "gliniarzy" jest na ulicy w bezpośrednim styku, to
działa bardziej prewencyjnie- i represyjnie, są widoczni mogą reagować na
wykroczenie natychmiast.Co z tego że zauważą że "damulka" konferuje przez
telefon"-przyslą mandat? A może jedzie skradzionym samochodem?Na "lewych"
tablicach. "Damulka zajęta rozmową- na skutek nieuwagi-za skrzyżowaniem kasuje
"kufer" poprzednika-potrąci pieszego -ucieka itp.Panowie jak to wygląda
prawnie?Czy wolno fotografować?Rozumiem -wykroczenia-przestępstwa nalezy
dokumentowac? A NIE LEPIEJ zorganizowac "akcje"."Fotelowiec" postrzega-informuje
a pośrednio ustawione "radiowozy"- oznakowane bądz nie oznakowane -zatrzymują
.Policjanci przestawiają wykroczenia-mandatują - ewentualne zdjęcie może być
dowodem w ewntualnym sporze w sądzie .Tylko szybkość-
natychmiastowośc-nieuchronność kary da pożadane efekty.(min Ziobro to
preferuje).Panowie na ulice do "skutecznej" roboty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kierowca Re: Kamery łapią kierowców IP: *.orange.pl 05.04.06, 23:04
      Zastanówcie się, po co to wszystko. Straż miejska niech się weżmie za psie
      odchody, pijaczków, wandali. To moja sprawa czy mam zapięty pas czy nie, to ja
      ryzykuję i tyle. Podglądactwo zawsze podniecało ludzi i jak widać nic się nie
      zmieniło
      • Gość: Grzechu Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 05.04.06, 23:08
        jakiś niedouczony ten co gadał, jak stoję w miejscu to nie muszę mieć zapiętych
        pasów. zapiete pasy muszę mieć jak jadę samochodem
    • Gość: xxx Re: Kamery łapią kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 03:02
      Oglądanie przez szybę to sie tak jakoś nazywa, wyleciało mi z głowy. panienki
      to jeszcze jakoś można wytłumaczyć, ale kierowców to chyba zboczenie.
      należy tych podglądaczy leczyć.
    • Gość: Pikuś Re: Kamery łapią kierowców IP: 195.205.166.* 06.04.06, 07:24
      Nie nie to powoli staje się jakąś paranoją fotoradary, fotokamery, videoradary
      a niby żyjemy w wolnym kraju. Wydaje mi się że jest to tylko wyciąganie
      pieniędzy od ludzi, nasze miasta to jak Big Brother a może oni za Karolinką i
      Florkiem tak przepadają. Teraz np. wybierając się w podróż samochodem można
      stracić prawojazdy bo można nałapać tyle punktów że he he a o kasiorce już nie
      mówię ludzie zarabiają minimalne krajowe ledwo starcza im na paliwko a tu
      jeszcze mandat. Qur.... co z poj... kraj.
      Pozdrawiam
      • Gość: xxx Re: Kamery łapią kierowców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 07:29
        Totalna inwigilacja jak za głębokiej komuny.
        Powinno to dotyczyć tylko tych co głosowali na PiS. Niech wiedzą co wybrali.
        • Gość: ted Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 06.04.06, 08:14
          Totalne poglądanie-fotografowanie-"modły"?
          W pojeżdzie nie" przymilaj" się do partnerki-partnera,nie dawaj oznak radości
          -przywiązania-"miłości"
          - kamera to widzi-możesz byc oskarżony o
          deprawację-szerzenie zgorszenia-naruszenia uczuć religijnych?
          "WłADZO" OPANUJ" -PRZEMYŚL
          BÓG TO WIDZI MOżE ZAGRZMIEĆ
          NARóD TEŻ
          • Gość: dana Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 06.04.06, 08:31
            Sadzę że najpierw nalezy działać prewencyjnie-karać po okresie ostrzeżeń -a tu
            nagle podgłąd -zdjęcia -mandaty.Polacy to maja we krwi "jak komuś nie "dopiecze"
            -to dzień stracony?Opanujmy się-strażniku-policjancie-"gliniarzu" bądz
            uśmiechnięty-życzliwy na codzień-życie tak krótko trwa.
            • Gość: Gosc Re: Kamery łapią kierowców IP: .2P1D* / 195.124.114.* 06.04.06, 10:26
              i bardzo dobrze to taka moralnosc Polaka-CWANIAKA jak nik nie patrzy to mysli
              ze mu wszystko wolno :-)
    • Gość: mazur Re: Kamery łapią kierowców IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.04.06, 10:32
      Ludzie przecież żyjemy w społeczeństwie które obowiązują pewne zasady a CI co
      je świadomie łamią nie powinni w nim być. Dlaczego ja mogę jezdzic z zapiętymi
      pasami,zatrzymywać się na pomarańczowym(czerwonym) świetle a ktoś to olewa i
      łamie zasady? Polak to jest taki typ nad którym trzeba z batem stać wtedy
      dobrze : pracuje, przestrzega zasad, dostosowuje się do nich. Widze że na tym
      forum wypowiedzieli sie tylko tacy co nie pwinni zyć w nzszym społeczeństwie bo
      stwarzaja zagrożenie dla innych. Jeszcze więcej kamer i mandatów - TAK TRZYMAĆ,
      JESTEM ZA (i wcale nie głosowałem za PiS)
      • Gość: gość Re: Kamery łapią kierowców IP: 213.241.28.* 06.04.06, 11:10
        myślę ,że straż miejska ma inne obowiązki z których powinna się wywiazywać , od
        karania kierowców są inne władze .Nikt nie zwraca uwagi na to do czego została
        powołana , tylko powołana , bo o realizacji zadań mozna pomarzyć , wystarczy
        popatrzec na ulice miasta a przeciez za to między innymi odpowiada straż
      • Gość: basia Re: Kamery łapią kierowców IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.04.06, 19:53
        za czyje pieniądze "składają" w szpitalach tych co ulegli wypadkowi, bo nie
        zapięli pasów? odpowiadam za nasze! więc niech zapinają, ja zapinam.
    • Gość: ania Re: Kamery łapią kierowców IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.04.06, 12:27
      Ciekawe,czy red. Cezary, krtóry o tym pisze w "Olsztyńskiej" zapina pasy? Coś
      mi się wydaje,że u niego z tym kiepsko. A nalezałoby zacząć od siebie1
      • Gość: Ruda Re: Kamery łapią kierowców IP: *.wurnet.nl / *.wur.NL 06.04.06, 13:05
        dziwie sie tym pierwszym paru wypowiedziom...szczegolnie wypowiedzi Pika...cos
        ci chyba na glowe upadlo chlopie..dlaczego damulka z konferuje przez
        telefon..Co ty taki antykobiecy...masz problemy na tym gruncie ?? Pozatym to
        sie zgadzam z wypowiedziom MAzura.., bo szczerze mowiac w POlsce jezdzi sie
        beznadziejnie.. samochody coraz lepsze ale kultura jazdy i bezpieczenstwo
        pozostawia wiele do zyczenia...
        • Gość: kierowca Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 06.04.06, 13:36
          Owszem policja powinna karac i to slonymi mandatami za wykroczenia typu brak
          pasow,rozmowa z komorki itp. bo patrzac z boku sa to wykroczenia
          nagminne.Jeszcze ta predkosc szczegolnie po ul.Obroncow
          Tobruku,Sikorskiego,Sielska no i oczywiscie ulice osiedlowe.Pojawili sie juz
          takze "scigacze" motorowi gdzie predkosc dozwolona jest dla nich obca.Panowie
          policjanci wyjdzcie na ulice i wypisujcie mandaty moze jak was zobacza to
          bedzie bardziej bezpiecznie.
          • Gość: eme Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 06.04.06, 18:45
            Nie od dziś wiadomo iż"wielki brat" podgląda nas na starówce-skrzyzowaniach. Z
            "fotela" pragnie karać- mandatować "zapominalskich" kierowców-piwoszy
            -"siusiaków"-włascicieli "kupkających "piesków.Zaś w potrzebie
            (słaba-nierozpoznawalna rejestracja wyjścia z pabu "towarzycha" zaginionej do
            dziś studentki)jest jak jest.
            Strażnik-policjant-podglądacz pracujący dla "Wielkiego Brata"- "robotę" ma
            "ciężką"- niewdzieczną pracuje w "świątek i piątek" .Stres ma wielki,pobory
            cieniutkie-mizerne - po latach- kamero-monitoro wstręd -"słabuje" na zdrowiu.
            Wierzę że media wystarczająco nagłośniły-zdyscyplinowały kierowców, co spowoduje
            że "podglądacz" dyżurny nie będzie miał "roboty" a przez to będzie smutny
            -zły.Dlatego podczas "postoju" będąc w zasięgu "wzroku"Wielkiego Brata"-
            pozdrówmy Go -machając dłonią- do szyby przyłóżmy usztywnoną biała kartkęA-4 " z
            widocznym napisem "Bądź Źyczliwy"- Uśmiechnij się.
            TO uniwersalne powinno "zadziałać" na cała "ludzkość".
            Ale uważaj - baczność!!! -pasy -kom...fotelik itp??????
            • Gość: MYK Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 06.04.06, 19:50
              KIEROWCY w przypadku przedstawienia wam zdjęcia iż stoicie na skrzyżowaniu w
              nie zapiętych pasach- jako dowód popełnienia wykroczenia.Nie jest to podstawą
              do "mandatowania".Pojazd stoi pas odpięty.Ruszyłęś zapiełeś.Co innego zdjęcie z
              fotoradaru- tutaj wyłapuje pojazd w ruchu.
              • Gość: Grzechu Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 06.04.06, 20:55
                Dokładnie tak napisałem w 3 poście.
                Tu nie chodzi o zdjęcia z uśmiechem czy bez, tylko o dowód jazdy bez pasów a
                nie stania w miejscu.
                • Gość: mazur Re: Kamery łapią kierowców IP: *.ols.vectranet.pl / 88.156.63.* 06.04.06, 23:13
                  Grzechu ty chyba jakiś potłuczony jesteś (bo prawka to nie masz) jesli myslisz
                  ze jadący samochodem odpina pasy na skrzyżowaniu a za skrzyżowaniem znowu je
                  zapina. Ale jak niedaj Boże to prawko masz to powinienes iść na powtórny
                  egzamin ;-)
                  • Gość: Grzechu Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 06.04.06, 23:21
                    A odpina chociażby po to by wyjąć komórkę :))))
                  • mameluch Re: Kamery łapią kierowców 06.04.06, 23:25
                    ale chyba można, po zatrzymaniu na skrzyżowaniu, rozpiąć pasy i np. zdjąć
                    kurtkę, sięgnąć coś z tylnego siedzenia, czy zrobić coś innego co w zapiętym
                    pasie byłoby dość karkołomne?
                    pewnie że nie każdy przypadek człowieka bez pasów jest taki, ale sam ostatnio
                    zdejmowałem kurtkę czekając w korku na Słońcu.
                    • Gość: gośc Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 07.04.06, 07:08
                      A ja sobie nie życzę żę jakiś "poglądacz"-zagłądł mi do wnętrza pojazdu -robił
                      zdjęcia gdy towarzyszy mi śliczna koleżanka-kolega.W obawie o stan zdrowia
                      "podglądacza" - uprzedzam nie zagładaj -to co zobaczysz może przyspożyć Ci
                      "ślinotoku"- zawał. Pas stojąc prze "światłami" odpinałem-odpinam i będę
                      odpinał( nie zawsze) gdyż mi uciska "śmietnik"- W ruchu jestem
                      "spięty"-"zapięty", gdyz jazda pozwala mi zapomniec o "ucisku".
                      "Wiśta wio".
                    • Gość: leoul Re: Kamery łapią kierowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 09:20
                      Pasy zapina się przed ruszeniem samochodem... przed jego uruchomieniem. Nie
                      można ruszyć autem dopuki ktoś z pasażerów nie zapiął pasów. Na skrzyzowaniach
                      się ich nie odpina ponieważ mimo, że stoimy w miejscu to wciąż uczestniczymy w
                      ruchu drogowym... i powiedzmy może w nas ktoś przypindolić.
                      Niestety teraz muszę zacząć zapinać pasy...

Na obronę monitoringu.
                      Mojemu przyjacielowi huligan oderwał w nocy lusterko... dzięki kamerkom zapłacił
                      za nie wandal :)

Pozdrawiam
              • Gość: ja,jarząbek Re: Kamery łapią kierowców IP: *.160.234.225.olsznet.ec.pl 07.04.06, 22:24
                Niekoniecznie znasz kulego przepisy.Nie odróżniasz zatrzymania od
                postoju.Doczytaj sobie zanim będziesz głosił kolejne "nauki"
    • Gość: Orwell Brawo policja!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:20
      Wasze bohaterskie działania położą kres bezkarności zwyrodnialców z
      niezapiętymi pasami.
    • Gość: jagna Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 07.04.06, 22:18
      A w nosie wolno dłubać?
      • Gość: Łapacz Re: Kamery łapią kierowców IP: *.inteko.com.pl 08.04.06, 15:41
        www.antyradary.phi.pl/
        mapa_fotoradarów
    • Gość: jaro Re: Kamery łapią kierowców IP: *.olsztyn.mm.pl 09.04.06, 14:45
      Mialo byc ku bezpieczenstwu , a jest ku przestrodze kierowców , zawsze znajda
      sobie metode zeby wyciagnac kase . Ja osobiscie w miescie jezdze bez pasow ,
      wiem ze to wbrew przepisom ale jednak . Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka