Gość: detritus IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 07:38 Nowy FWP = Fundusz Wczasow Przedsiebiorcow? ;o/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pinokio Re: Prokurator pod palmami IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 11:26 I słusznie,krew człowieka zalewa jak słyszy,że pazerność i bezczelność ludzi nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Prokurator pod palmami 18.12.02, 11:29 Ups. Detritus jak to zrobiles ze polecialo na olsztyn? Wczesniej juz jeden watek na ten temat wyladowal na forum kraj. Mnie najbardziej interesuje co w tej spolce robil wojewoda i marszalek. Czyzby jak zwykle typole robili reszte w konia tylko dlatego ze mieli dostep do informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Prokurator pod palmami IP: *.gazetaolsztynska.pl 18.12.02, 14:12 Chciałbym zwrócic uwagę na pewien niuans dot.reportażu red. Czyczło. gdyby Pani redaktor i redaktorzy odpowiedzialni za wydanie numeru siegnęli do sobotniego wydania Gazety Olsztyńskiej, to nie musieliby niczego "ujawniać", "ustalać", "docierać", a nawet "natrafiać na slady afery" ponieważ sprawa, o której mowa została wcześniej ze szczegółami opisana przez red. Mielnickiego.w ten sposób oszczedziliby na czasie swoim i przy okazji nie przypisywali sobie zasług, ktore im się po prostu nie należą i są przykładem manipulacji czytelnikami, do których sie zaliczam. Bez poważania ? prawie stały czytelnik.PS. ciekawe, czy o nowatorskich inicjatywach dziennikarzy oddziału GW wie centrala w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Prokurator pod palmami IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 14:31 Po poscie z IP: *.gazetaolsztynska.pl czekamy na odpowiedz z IP: *.gazeta.pl ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theedge Re: Prokurator pod palmami IP: *.tvk.tpsa.pl 18.12.02, 15:54 Oto kolejny dowod jak marnotrawione sa pieniadze podatnikow. Ale Polacy sami przeciez wybrali w demokratycznych (hehe)wyborach biurokracje i wysokie podatki. A teraz wybiora UE bo media zrobia im jak zwykle totalna wode z mozgow. Teraz w Polsce na 1000 mieszkancwo przypada 18 urzednikow. W Niemczech 39 a w Belgii 100. Ktos sie jeszcze zastanawia dlaczego Niemcy maja klopoty gospodarcze? Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Prokurator pod palmami 18.12.02, 18:22 No i wykrakałeś detritusie. Jest odpowiedź z GW! Ale przynajmniej wiadomo, że w GO czytają Wyborczą. A w GW czytają GO??? A tak na marginesie... NIe było mnie w Olszynie przez kilka dni i o sprawie dowiedziałem sie z radia (w internecie na stronach olsztyńskich nie znlazłem tego tekstu). Tam też mówili, że o sprawie poinformowała GW. NIe wspomnieli nic o GO. Dopiero dzis odkurzyłem w biurze starą GO i przeczytałem co tam napisali. Poźniej porówanłem oba teksty i nie dziwie się dlaczego wszyscy powołuja sie na GW. To taka moja odpowiedź dla IP z gazetyolsztyńskiej. Wybaczcie, ale od czasu zmian i upodobnienia do Superekspressu jestem nastawiony anty do G. Olsztyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Prokurator pod palmami 18.12.02, 16:51 Tak, rzeczywiście, coś na temat wyjazdów ukazało się w sobotę w GO. Tekst Małgosi Czyczło - jeśli kogoś to interesuje - z braku miejsca przeleżał parę dni właśnie w warszawskiej „centrali”. Ale co to ma za znaczenie? Nasz tekst - piszę chyba obiektywnie - zawierał dużo więcej informacji i przygważdżających faktów, i to właśnie po nim wybuchła burza w województwie, Warszawie, Ministerstwie Gospodarki i prokuraturze. Pozdrawiamy kolegów-konkurentów z GO! Roman Antonowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Prokurator pod palmami IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 18.12.02, 21:02 Trochę nie na temat, ale ... Widać takie czasy nastały, że każde miasto zasługuje na swoją palmę. W Warszawie na jednym z centralnych skrzyżowań stanęła palma. Plastyczana, wysokości kilkupiętrowego budynku. Pdobno jest dziełem sztuki, hi, hi. Ma stać kilka miesięcy. I to na rondzie, na którym corocznie o tej porze stawała choinka... Warszawskie forum dworuje sobie z tego pomysłu na całego. A pani plastyk, która wymyślila to "dzieło" (jakże adekwatne do miasta i pory roku, nieprawdaż?) broni swojego pomysłu do upadłego. Niektórym to naprawdę palma odbija :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Prokurator pod palmami IP: *.tvk.tpsa.pl 18.12.02, 21:53 Już się żygać nawet nie chce.Przekręt za przekrętem.Złodziejski kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Prokurator pod palmami IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.12.02, 14:01 NO a ja głupi sie dowiadywalem o te szkolenia miła Pani urzędnik powiedziała że wszystkie fundusze są juz niestety wykorzystane (było to we wrześniu).Widocznie jeśli się nie ma dojścia to nici ze szkoleń i refundacji.W ten sposob to wejdziemy do Uni ciemni jak tabaka w rogu bo nawet ci którzy sie dostają na szkolenia wolą po prostu jechac na wczasy.W tym pieprzonym kraju nic się nie zmieni ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Prokurator pod palmami IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.02, 19:54 Przekret przekreca przekret...:) ...najgorzej, ze nie w tym kierunku co trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś