Dodaj do ulubionych

CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramka

IP: 130.94.123.* 02.01.03, 23:43
CARITAS POLSKA zbiera pieniadze na kaucję za księdza
Romana Kramka, aresztowanego w USA pod zarzutem
zgwałcenia 17-letniej dziewczyny. Kaucja wynosi 500
tysięcy USD.

Wpłat można dokonywać na konto:
Caritas Polska
Skwer Kardynała Stefana Wyszyńskiego 6,
01-015 Warszawa
PKO BP SA I O/Centrum w Warszawie
nr 90 10201013 122640130

Od wpłat gotówkowych na powyższe konto, dokonanych w
oddziałach PKO BP S.A., bank nie pobiera prowizji.
Obserwuj wątek
    • Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 04:49
      To jest juz chamstwo. Dziesiatki Polakow siedza niewinnie w Amerykanskich
      wiezieniach i nikt sie nimi nie interesuje. To jest policzek dla kazdego
      katolika, szczegolnie po tym jak ojciec swiety osobiscie potepil tego rodzaju
      nadurzycia przez duchownych.
      • Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:39
        www.polonianews.com/rafal.html-zobaczcie sami
      • privus Carita Polska zbiera na kaucję dla ks. Kramk 20.02.19, 23:23
        Słowa to jeszcze nie czyny. Potępić można i dalej robić swoje.
    • Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:00
      Lepiej pomozmy tym naprawde potrzebujacym

Proźba o pomoc - POTRZEBNY WÓZEK INWALIDZKI !!
      Autor: Gość: MartynaTomaszewska IP: *.tvk.tpsa.pl
      Data: 26-12-2002 14:06 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

-------------------------------------------------------------------------------
      -
      Nazywam się Martyna Tomaszewska.
      Mój dziadek jest chory na Parkinsona, w Wigilię Bożego Narodzenia odmówiła
      mu posłuszeństwa druga noga (do tej pory chodził o kulach). Wczoraj
      przemieszczał się na klęczkach, dzisiaj nie ma już siły nawet na to. Błagam
      o natychmiastową pomoc, dziadkowi jest niezbedny wózek inwalidzki, jak
      najszybciej. Sprawdzałam ceny wózków na allegro, dzwoniłam po znajomych i
      uzyskałam wiadomości o sprzyjających instytucjach. Niestety na pomoc owych
      instytucji trzeba czekać długo, ponieważ potrzebujących jest zbyt wiele. Na
      nowy wózek nas nie stać - zwłaszcza teraz, po świętach, kiedy większość
      funduzy została utopiona w ceremonię, nikt nie przewidział, że choroba
      dziadka tak postąpi na przód.

Jeśli ktoś z państwa ma w domu używany wózek inwalidzki, w tej chwili nie
      przydatny, bardzo, bardzo proszę o pomoc i wsparcie.
      Można mnie łapać w internecie:
      sara_draven@wp.pl - odbieram pocztę w domu co pare godzin;
      gg: 3450468 - Sara Draven to mój nick;
      kom: 503 59 50 59 - będę odpowiadać na wszystkie sms'y jeśli tylko
      zostawicie państwo telefon zwrotny.

To jest poważna sprawa, proszę więc o poważne traktowanie i z góry dziękuję.
      Martyna.

• Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:23
      Pomoc ubogim
      Autor: Gość: . IP: *.tvk.tpsa.pl
      Data: 01-12-2002 22:16 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

-------------------------------------------------------------------------------
      -
      I miałem wyrzuty sumienia.
      Jednak niedziela godz.14 z minutami pojechałem aby dołożyć swoje 5 gr. dla
      potrzebujących. Powiem Wam szczerze, przekazując dosyć dużo rzeczy jak na
      moje warunki materialne ścisnęło mnie za gardło, bo jeszcze parę lat temu ja
      też potrzebowałem.
      Dlaczego o tym piszę?
      Bo tu też jesteśmy anonimowi i czasami jak mi się zdarzy coś nie tak komuś
      powiedzieć - to tylko chwila słabości.
      Pomóżmy tym co potrzebują.
      Pozdrawiam (.)

• Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:25
      stronakobiet.w.interia.pl/pomozmyglowna.html
    • Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:27
      www.teta.com.pl/kubus/kubus.asp
    • Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:30
      www.naszapolonia.com/appeals/Jacek.htm
    • Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:32
      APEL !
      POMOZMY WSPOLNIE RAFALOWI PIETRZAKOWI , TO MOZE JEGO OSTATNIA SZANSA ! NIE
      DAJMY MU UMRZEC W AMERYKANSKIM WIEZIENIU . WIECEJ INFORMACJI ZNAJDZIESZ NA
      STRONIE WWW.POLONIANEWS.COM

Halina

htrelski@aol.com
      USA - Thursday, May 31, 2001 at 07:41:40 (PDT)

members.rogers.com/e.v.grajewski/guestbook.html
    • Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:41
      www.lwow.com.pl/ap.html
    • Gość: raugust Re: CARITAS POLSKA zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 03.01.03, 05:45
      www.polonia.de/pomoc_polonia/pomoc1/pomoc1.php
      Jest tego tysiace, zobaczcie sami.

• Gość: Ed Jak CARITAS POLSKA pomaga ubogim IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 02:14
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=3889522&a=3889522&v=2
        • Gość: raugust Re: Jak CARITAS POLSKA pomaga ubogim IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 04.01.03, 03:23
          Bedac daleko od kraju zupelnie zapomnielem o tej sprawie. Ciekaw jestem jaki
          wymysla koniec.
          • privus Jak Caritas Polska pomaga ubogim 20.02.19, 23:25
            Nie ma końca. Sprawa zamieciona pod dywan.
    • Gość: jadzia Dzięki Bogu Ks. Kramek jest już na wolności IP: *.acn.pl / 10.71.2.* 24.01.03, 22:55
      • antymenel.1 Re: Dzięki Bogu Ks. Kramek jest już na wolności 11.02.14, 15:16
        pozostawię to bez komentarza.
    • edico Kramkowy Kościół i jego otoczenie 11.02.14, 13:23
      www.youtube.com/watch?v=5aoskJSmqzg
    • Gość: noico ... Re: Caritas zbiera na kaucję dla ks. Kramk IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.14, 13:58
      Owsiak wspiera chore dzieci i starców. Caritas wspiera przestępców .....
      • antymenel.1 Re: Caritas zbiera na kaucję dla ks. Kramk 11.02.14, 15:17
        Drobna różnica.
    • Gość: hihi Nie rób jaj, zrób lepiej jajecznicę IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.14, 17:07
      Z zapisów w necie wynika, że kaucja w wysokości 500 tys. $ została wpłacona w ciągu wymaganych trzech dni przez abp Piszcza. Jesli rzeczywiście taka akcja miała miejsce, to chyba tylko w celu wyrównania biskupowi poniesionych strat wynikających z wpłaceniem tej kaucji.
      • Gość: jasiek Re: Nie rób jaj, zrób lepiej jajecznicę IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.14, 20:06
        To teraz już wiem gdzie nasz bogobojny minister ulokował 6 000 000 zł.
      • antymenel.1 Re: Nie rób jaj, zrób lepiej jajecznicę 11.02.14, 20:12
        Skąd Piszcz miał 500 tysięcy$ ?
        • Gość: hihi Re: Nie rób jaj, zrób lepiej jajecznicę IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.14, 20:31
          Mnie też to zaskoczyło, skąd ta biedna diecezja w ciągu paru godzin wytrzasnęła pół miliona $ na obronę swego eksportowego misjonarza. W pożyczke wątpię. Kredyt również. Takiej zrzutki w ciągu paru godzin raczej nie dało się zrobić. W tym wypadku najbliższe prawdy jest twierdzenie Kaczyńskiego, że białe jest czarne a czarne jest białe.
          • edico Re: Nie rób jaj, zrób lepiej jajecznicę 12.02.14, 21:28
            Taka to juz religia. Ksiadz nawali a sprzatac po nim mysza parafianie.
            • Gość: mix Re: Nie rób jaj, zrób lepiej jajecznicę IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.14, 23:02
              Caritas spełnia po prostu swoją służenbną rolę, dla której został powołany :)
    • edico Re: Caritas Polskas zbiera na ... 13.02.14, 23:49
      Caritas Polska ma szansę jeszcze długo zbierać zbierać...
      Korespondentka Tageszeitung informuje z Warszawy o dochodzeniu drogą sądową roszczeń wobec Kościoła katolickiego z tytułu molestowania seksualnego. Takich pozwów może być więcej, zapowiada Gabriele Lesser.
    • privus Chrystusowcy zapłacili milion zł ofiere ks. Kramka 07.02.19, 21:18
      Katarzyna, która była gwałcona przez księdza, otrzymała już milion złotych odszkodowania i zaległą rentę. Towarzystwo Chrystusowe przelało należną kwotę. Sąd Apelacyjny utrzymał w mocy wyrok niższej instancji, zgodnie z którym Towarzystwo Chrystusowe, do którego należał były już ksiądz Roman B., ma zapłacić milion złotych odszkodowania. Sąd przyznał także Katarzynie, która była gwałcona przez duchownego dożywotnią rentę.

Nie ma, jak kościelna taca. Zawsze poratuje kościół w potrzebie.
    • privus Pedofilia wKościele Warmii i Mazur 22.02.19, 12:02
      olsztyn.wyborcza.pl/olsztyn/7,48726,24015571,mapa-pedofilii-w-kosciele-z-przypadkami-z-warmii-i-mazur.html?disableRedirects=true
      Na mapie zaznaczone są znane przypadki, które opisywane były w „Wyborczej Olsztyn”:
      bi.gazeta.pl/im/7a/e7/16/z24015482Q,Mapa-pedofilii-w-Kosciele-na-Warmii-i-Mazurach.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka