toja77 27.01.03, 12:08 Na pewno zauważyłeś informacje, że GW przygotowuje jakąś mapę starego Olsztyna. Co Ty na to? Ciekawe czy Ciebie jako starego ;-) miłośnika dawnego Olsztyna mapa zaskoczy na plus czy na minus (chodzi mi o jakość)??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: detritus Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 12:25 Prawde mowiac chyba przeoczylem ta informacje ;o) Sam jestem ciekawy jakby to wyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.bg.us.edu.pl 27.01.03, 13:02 aaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.01.03, 16:03 Mozecie podac dokladna date? W piatkowym wydaniu GW w poznaniu dodaja stara pocztowke Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna 27.01.03, 17:18 W środę. Dziś na pierwszej stronie jest informacja. PIszą, że mapa będzie duża i na wysokiej jakości papierze. No ciekawe jak to wyjdzie...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 17:34 Ale czy to będzie "dla wsiech" jako wkładka do Gazety Wyborczej :))), czy tylko wkładka dodawana do Gazety Olsztyńskiej? :((( Bo wtedy nie mam szans kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 19:51 No, niech mi ktoś odpowie, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.01.03, 20:09 Chyba nie masz szans kupic:)))) W Warszawie zamiast mapy bedzie Mediamarkt. Moze ktos sie ulituje i kupi dla Ciebie:) Ja sam wysle rodzine na zakupy, tylko zeby nie wykupili jak sianka lub kolend:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 20:15 Gość portalu: being28 napisał(a): > Chyba nie masz szans kupic:)))) W Warszawie zamiast mapy bedzie Mediamarkt. I Praktiker. I OBI, i Fotojoker. I Conformama. A może nawet Leroy Merlin :((( Oraz IKEA. Z informacją, że właśnie skończyła się zimowa wyprzedaż ;))) Ta mapa to naprawdę tylko w Olsztyńskiej? To NIKT mi nie kupi, bo znajomych w Olsztynie mam AŻ, ale w tym konkretnym przypadku TYLKO w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.icpnet.pl 27.01.03, 20:25 Masz jeszcze troche czasu na poznanie nowych przyjaciol w olsztynie. Moze za ladny usmiech naciagniesz kogos na srodowa GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 20:38 Gość portalu: being28 napisał(a): > Masz jeszcze troche czasu na poznanie nowych przyjaciol w olsztynie. > Moze za ladny usmiech naciagniesz kogos na srodowa GW? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Czy tak może być? A z mapą - trudno. Nawet gdybym naciągnęła, to i tak nie mam jak odebrać :( Poza tym czytałam w jakimś wątku sprzed dwóch czy trzech miesięcy, że w Olsztynie bardzo trudno jest upolować GW. Tylko mnie szlag trafia na myśl, że większość tych, którym sie uda kupić gazetę, mapę po prostu wywalą. A szukam takiej od paru miesięcy w stołecznych antykwariatach - bez skutku... Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Nie rozpaczaj Andulka... 27.01.03, 21:25 Prześlij na mój adres swoje dane to Ci wyślę ten plan, albo zostawię w Warszawie na ul.Kolejowej lub Grzybowskiej / jak Ci pasuje?/. Jestem w Warszawie raz w tygodniu. Cholercia, żebym tylko nie zapomniał kupić. Oczywiście za darmochę - należy Ci się za sympatię do Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: Nie rozpaczaj Andulka... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 23:19 bpkw napisał: > Prześlij na mój adres swoje dane to Ci wyślę ten plan, albo zostawię w > Warszawie na ul.Kolejowej lub Grzybowskiej / jak Ci pasuje?/. Jestem w > Warszawie raz w tygodniu. Cholercia, żebym tylko nie zapomniał kupić. > Oczywiście za darmochę - należy Ci się za sympatię do Olsztyna. Wielkie DZIĘKI!!! Od półtorej godziny walczę z własną pocztą w domowym komputrze. Nie używam jej wcale, wiec kiedy już po godzinie przypomniałam sobie hasło okazało się, że nie umiem jej obsłużyć. Zwróciło mi list. W środę będę w pracy, spróbuję sie z Tobą skontaktować z pracowego ołtluka, tego przynajmniej znam i numerów mi nie wycina :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus :o) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 07:27 Kopie map starego Olsztyna latwo kupic, jest taki kiosk w Ratuszu. Oczywiscie wychodzi to duzo drozej niz kupno GW ;o))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: :o) 28.01.03, 10:33 Detritus moze bys kupil wiecej tych GW z mapa dla forumowiczow:) A swoja droga pomysl Andulki o tym ze ta mapa moglaby pojsc w wydaniu ogolnopolskim uwazam za ciekawy. Juz sobie wyobrazam ogolnie rosnaca sympatie czytelnikow w calej Polsce do naszego miasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: :o) IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 28.01.03, 15:32 Gość portalu: detritus napisał(a): > Kopie map starego Olsztyna latwo kupic, jest taki kiosk w Ratuszu. > Oczywiscie wychodzi to duzo drozej niz kupno GW ;o))))))) Ale do Ratusza mam za daleko. A Ty pewnie masz same oryginały...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka DO bpkw!!! IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 28.01.03, 15:47 Opanowałam domową pocztę na tyle, że kontrolne maile wysłane do paru znajomych doszły a do Ciebie sa zwracane. Nic nie rozumiem... :( Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: DO bpkw!!! 28.01.03, 19:00 Raczej nie powinno być kłopotów z moją pocztą, ale muszę to sprawdzić. To jednak szczegół. Jutro rano zaginam po 2 egz.GW. Jeden oczywiście dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: DO bpkw!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 19:03 Dzięki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Do Andulki... 28.01.03, 19:27 U mnie z pocztą wszystko OK. Może mało uważnie pakujesz adres: bpkw@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 W sprawie mapy Olsztyna IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 18:08 Slyszalem, ze ostra walka byla o mapki:))) Jak juz byla gdzies gazeta to bez wkladki:) MOZE DLA UCZESTNIKOW FORUM REDAKCJA PRZYGOTUJE ODREBNA PULE GADZETOW? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: W sprawie mapy Olsztyna 30.01.03, 18:38 Ja wyrwałem się z domowych pieleszy już o 6.00. Dzięki temu mogłem kupić GW bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: W uzupełnieniu... 30.01.03, 18:42 Masz rację "being". Redakcja mogłaby dla forumowiczów odpalić coś ekstra.Wielu by pewnie kupiło plan za cenę całej Gazety. Tylko nie wiem czy Redakcyjne Śpiochy zaglądają tutaj ????????????. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: W uzupełnieniu... 30.01.03, 19:25 Zaglądamy na forum, zaglądamy. Co do mapy: będzie dodawana do gazety sprzedawanej w sobotę w supermarketach Real, Max-Duet i Malwa, można też w poniedziałek kupić gazetę z mapą w Biurze Ogłoszeń GW przy Głowackiego 28. Jeśli idzie o „pulę” dla forumowiczów, najpierw musimy się zorientować, ile zostanie po podliczeniu zwrotów, bo zainteresowanie było ogromne. A czy mapa podobała się tym, którym udało się ją zdobyć? Roman Antonowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: W uzupełnieniu... IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 30.01.03, 20:56 redakcja napisała: > A czy mapa podobała się tym, którym udało się ją zdobyć? > Roman Antonowicz Pewnie, do cholery, że się podobała, chociaż jej jeszcze nawet nie widziałam i dopiero mam mieć dzięki uprzejmości olsztyńskiego forumowicza !!! Może jakaś następna inicjatywa? Mapa Prus Wschodnich z około 1920 roku powiedzmy. I od razu poproszę egzemplarz za zaliczeniem pocztowym, bo nie mam sumienia fatygować kolegów z forum :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: W uzupełnieniu... 30.01.03, 21:13 Pomyślimy o innych mapach... A na razie - pracujemy nad umieszczeniem tej mapy w naszym portalu. Nie jest łatwo upchnąć, bo duża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: W uzupełnieniu... IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:18 To ja korespondencyjnie rodzicow wysylam rano do kiosku, tato po stacjach beznynowych jedzi, a oni w internecie mape zamieszcza!! PS. Dla warszawiakow kodeks drogowy drukujcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: W uzupełnieniu... IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 30.01.03, 21:27 Gość portalu: being28 napisał(a): > > PS. Dla warszawiakow kodeks drogowy drukujcie:) Dla warszawiaków, czy kierowców szybkich samochodów na warszawskiej rejestracji? Achtung, bo pomimo miłosci wielkiej dla Olsztyna trochę lokalnego patriotyzmu mi zostało :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: being28 Re: W uzupełnieniu... IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:29 Czesc warszawiakow przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andulka Re: W uzupełnieniu... IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 30.01.03, 21:38 Gość portalu: being28 napisał(a): > Czesc warszawiakow przepraszam. Dobra, i tak nie mam samochodu ;))))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Gratulacje za pomYsł. 30.01.03, 21:28 Pomysł z planem był równie dobry, jak sam plan. GRATULACJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: W uzupełnieniu... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:06 redakcja napisała: > Pomyślimy o innych mapach... A na razie - pracujemy nad umieszczeniem tej mapy > w naszym portalu. Nie jest łatwo upchnąć, bo duża... Podzielcie na kilka fragmentow :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: W uzupełnieniu... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:14 A, zapomnialem powiedziec - mapa jest swietna. Zdaje sie ze byla wczesniej publikowana w Wakarze, ale o duzo mniejszych rozmiarach. Gratuluje pomyslu zrobienia jej w duzym formacie :o) Odpowiedz Link Zgłoś