Dodaj do ulubionych

Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna

27.01.03, 12:08
Na pewno zauważyłeś informacje, że GW przygotowuje jakąś mapę starego
Olsztyna. Co Ty na to? Ciekawe czy Ciebie jako starego ;-) miłośnika dawnego
Olsztyna mapa zaskoczy na plus czy na minus (chodzi mi o jakość)???
Obserwuj wątek
    • Gość: detritus Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 12:25
      Prawde mowiac chyba przeoczylem ta informacje ;o)
      Sam jestem ciekawy jakby to wyszlo...

• Gość: as Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.bg.us.edu.pl 27.01.03, 13:02
        aaha
    • Gość: being28 Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.01.03, 16:03
      Mozecie podac dokladna date?
      W piatkowym wydaniu GW w poznaniu dodaja stara pocztowke Poznania.
      • toja77 Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna 27.01.03, 17:18
        W środę. Dziś na pierwszej stronie jest informacja. PIszą, że mapa będzie duża
        i na wysokiej jakości papierze. No ciekawe jak to wyjdzie...???
        • Gość: Andulka Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 17:34
          Ale czy to będzie "dla wsiech" jako wkładka do Gazety Wyborczej :))), czy tylko
          wkładka dodawana do Gazety Olsztyńskiej? :((( Bo wtedy nie mam szans kupić...
          • Gość: Andulka Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 19:51
            No, niech mi ktoś odpowie, proszę!
          • Gość: being28 Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.01.03, 20:09
            Chyba nie masz szans kupic:)))) W Warszawie zamiast mapy bedzie Mediamarkt.
            Moze ktos sie ulituje i kupi dla Ciebie:) Ja sam wysle rodzine na zakupy,
            tylko zeby nie wykupili jak sianka lub kolend:)))
            • Gość: Andulka Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 20:15
              Gość portalu: being28 napisał(a):

> Chyba nie masz szans kupic:)))) W Warszawie zamiast mapy bedzie Mediamarkt.

I Praktiker. I OBI, i Fotojoker. I Conformama. A może nawet Leroy Merlin :(((
              Oraz IKEA. Z informacją, że właśnie skończyła się zimowa wyprzedaż ;)))
              Ta mapa to naprawdę tylko w Olsztyńskiej? To NIKT mi nie kupi, bo znajomych w
              Olsztynie mam AŻ, ale w tym konkretnym przypadku TYLKO w necie.
              • Gość: being28 Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.icpnet.pl 27.01.03, 20:25
                Masz jeszcze troche czasu na poznanie nowych przyjaciol w olsztynie.
                Moze za ladny usmiech naciagniesz kogos na srodowa GW?
                • Gość: Andulka Re: Do detritusa - w sprawie mapy Olsztyna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 20:38

> Masz jeszcze troche czasu na poznanie nowych przyjaciol w olsztynie.
                  > Moze za ladny usmiech naciagniesz kogos na srodowa GW?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                  Czy tak może być?

A z mapą - trudno. Nawet gdybym naciągnęła, to i tak nie mam jak odebrać :(
                  Poza tym czytałam w jakimś wątku sprzed dwóch czy trzech miesięcy, że w
                  Olsztynie bardzo trudno jest upolować GW. Tylko mnie szlag trafia na myśl, że
                  większość tych, którym sie uda kupić gazetę, mapę po prostu wywalą.
                  A szukam takiej od paru miesięcy w stołecznych antykwariatach - bez skutku...
                  • bpkw Nie rozpaczaj Andulka... 27.01.03, 21:25
                    Prześlij na mój adres swoje dane to Ci wyślę ten plan, albo zostawię w
                    Warszawie na ul.Kolejowej lub Grzybowskiej / jak Ci pasuje?/. Jestem w
                    Warszawie raz w tygodniu. Cholercia, żebym tylko nie zapomniał kupić.
                    Oczywiście za darmochę - należy Ci się za sympatię do Olsztyna.
                    • Gość: Andulka Re: Nie rozpaczaj Andulka... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 23:19
                      bpkw napisał:

> Prześlij na mój adres swoje dane to Ci wyślę ten plan, albo zostawię w
                      > Warszawie na ul.Kolejowej lub Grzybowskiej / jak Ci pasuje?/. Jestem w
                      > Warszawie raz w tygodniu. Cholercia, żebym tylko nie zapomniał kupić.
                      > Oczywiście za darmochę - należy Ci się za sympatię do Olsztyna.

Wielkie DZIĘKI!!!
                      Od półtorej godziny walczę z własną pocztą w domowym komputrze. Nie używam jej
                      wcale, wiec kiedy już po godzinie przypomniałam sobie hasło okazało się, że nie
                      umiem jej obsłużyć. Zwróciło mi list. W środę będę w pracy, spróbuję sie z Tobą
                      skontaktować z pracowego ołtluka, tego przynajmniej znam i numerów mi nie
                      wycina :)))
                      • Gość: detritus :o) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 07:27
                        Kopie map starego Olsztyna latwo kupic, jest taki kiosk w Ratuszu.
                        Oczywiscie wychodzi to duzo drozej niz kupno GW ;o)))))))
                        • ol4 Re: :o) 28.01.03, 10:33
                          Detritus moze bys kupil wiecej tych GW z mapa dla forumowiczow:)

A swoja droga pomysl Andulki o tym ze ta mapa moglaby pojsc w wydaniu
                          ogolnopolskim uwazam za ciekawy. Juz sobie wyobrazam ogolnie rosnaca sympatie
                          czytelnikow w calej Polsce do naszego miasta:)
                        • Gość: Andulka Re: :o) IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 28.01.03, 15:32
                          Gość portalu: detritus napisał(a):

> Kopie map starego Olsztyna latwo kupic, jest taki kiosk w Ratuszu.
                          > Oczywiscie wychodzi to duzo drozej niz kupno GW ;o)))))))

Ale do Ratusza mam za daleko. A Ty pewnie masz same oryginały...?
                    • Gość: Andulka DO bpkw!!! IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 28.01.03, 15:47
                      Opanowałam domową pocztę na tyle, że kontrolne maile wysłane do paru znajomych
                      doszły a do Ciebie sa zwracane. Nic nie rozumiem... :(
                      • bpkw Re: DO bpkw!!! 28.01.03, 19:00
                        Raczej nie powinno być kłopotów z moją pocztą, ale muszę to sprawdzić. To
                        jednak szczegół. Jutro rano zaginam po 2 egz.GW. Jeden oczywiście dla Ciebie.
                        • Gość: Andulka Re: DO bpkw!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 19:03
                          Dzięki!!!
                          • bpkw Do Andulki... 28.01.03, 19:27
                            U mnie z pocztą wszystko OK. Może mało uważnie pakujesz adres: bpkw@gazeta.pl
    • Gość: being28 W sprawie mapy Olsztyna IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 18:08
      Slyszalem, ze ostra walka byla o mapki:)))
      Jak juz byla gdzies gazeta to bez wkladki:)

MOZE DLA UCZESTNIKOW FORUM REDAKCJA PRZYGOTUJE ODREBNA PULE GADZETOW?
      • bpkw Re: W sprawie mapy Olsztyna 30.01.03, 18:38
        Ja wyrwałem się z domowych pieleszy już o 6.00. Dzięki temu mogłem kupić GW bez
        problemów.
      • bpkw Re: W uzupełnieniu... 30.01.03, 18:42
        Masz rację "being". Redakcja mogłaby dla forumowiczów odpalić coś ekstra.Wielu
        by pewnie kupiło plan za cenę całej Gazety. Tylko nie wiem czy Redakcyjne
        Śpiochy zaglądają tutaj ????????????.
        • redakcja Re: W uzupełnieniu... 30.01.03, 19:25
          Zaglądamy na forum, zaglądamy. Co do mapy: będzie dodawana do gazety
          sprzedawanej w sobotę w supermarketach Real, Max-Duet i Malwa, można też w
          poniedziałek kupić gazetę z mapą w Biurze Ogłoszeń GW przy Głowackiego 28.
          Jeśli idzie o „pulę” dla forumowiczów, najpierw musimy się zorientować, ile
          zostanie po podliczeniu zwrotów, bo zainteresowanie było ogromne.
          A czy mapa podobała się tym, którym udało się ją zdobyć?
          Roman Antonowicz
          • Gość: Andulka Re: W uzupełnieniu... IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 30.01.03, 20:56
            redakcja napisała:

> A czy mapa podobała się tym, którym udało się ją zdobyć?
            > Roman Antonowicz

Pewnie, do cholery, że się podobała, chociaż jej jeszcze nawet nie widziałam i
            dopiero mam mieć dzięki uprzejmości olsztyńskiego forumowicza !!!

Może jakaś następna inicjatywa? Mapa Prus Wschodnich z około 1920 roku
            powiedzmy. I od razu poproszę egzemplarz za zaliczeniem pocztowym, bo nie mam
            sumienia fatygować kolegów z forum :))))))
            • redakcja Re: W uzupełnieniu... 30.01.03, 21:13
              Pomyślimy o innych mapach... A na razie - pracujemy nad umieszczeniem tej mapy
              w naszym portalu. Nie jest łatwo upchnąć, bo duża...
              • Gość: being28 Re: W uzupełnieniu... IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:18
                To ja korespondencyjnie rodzicow wysylam rano do kiosku, tato po stacjach
                beznynowych jedzi, a oni w internecie mape zamieszcza!!

PS. Dla warszawiakow kodeks drogowy drukujcie:)
                • Gość: Andulka Re: W uzupełnieniu... IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 30.01.03, 21:27

>
                  > PS. Dla warszawiakow kodeks drogowy drukujcie:)

Dla warszawiaków, czy kierowców szybkich samochodów na warszawskiej rejestracji?
                  Achtung, bo pomimo miłosci wielkiej dla Olsztyna trochę lokalnego patriotyzmu
                  mi zostało :)))
                  • Gość: being28 Re: W uzupełnieniu... IP: *.icpnet.pl 30.01.03, 21:29
                    Czesc warszawiakow przepraszam.
                    • Gość: Andulka Re: W uzupełnieniu... IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.9.* 30.01.03, 21:38

> Czesc warszawiakow przepraszam.

Dobra, i tak nie mam samochodu ;)))))
                      Pozdrawiam
                • bpkw Gratulacje za pomYsł. 30.01.03, 21:28
                  Pomysł z planem był równie dobry, jak sam plan. GRATULACJE.
              • Gość: detritus Re: W uzupełnieniu... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:06
                redakcja napisała:

> Pomyślimy o innych mapach... A na razie - pracujemy nad umieszczeniem tej
                mapy
                > w naszym portalu. Nie jest łatwo upchnąć, bo duża...

Podzielcie na kilka fragmentow :o)
                • Gość: detritus Re: W uzupełnieniu... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:14
                  A, zapomnialem powiedziec - mapa jest swietna.
                  Zdaje sie ze byla wczesniej publikowana w Wakarze, ale o duzo mniejszych
                  rozmiarach.
                  Gratuluje pomyslu zrobienia jej w duzym formacie :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka