Dodaj do ulubionych

Wyrok za zatrucie weselników

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:31
jaka to restauracja?? ktos orientuje sie moze.... wypadaloby napisac zeby
ludzie wiedzieli gdzie nie wypadaloby jesc :P
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 14:09
      Też jestem ciekaw, co to za restauracja?
      • Gość: sezz nietrudno sprawdzić IP: *.altec.pl 24.06.06, 15:19
        Ile jest znanych (czyli istniejących conajmniej kilka lat) restauracji na waszej
        starówce ? Weźcie do nich namiary, zadzwoncie i poproscie do telefonu panią Ewe.
        Jeśli powiedzą, że tu nie ma żadnej Ewy to będziecie wiedziec, że to nie ta
        restauracja...
        • Gość: ... Re: a fuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 21:51
          czemu słuzy ten artykulik skoro nie podano nazwy lokalu? Dlaczego autor nie
          zapytał pań z sanepidu czy ta knajpa byla i z jakim skutkiem systematycznie
          kontrolowana po tym zatruciu. Tekst bez tych informacji nie ma najmniejszego
          sensu... Autor mogł równie dobrze opisac swoje wczorajsze sny - pewnie
          ciekawsze i też nie przynoszące czytelnikom żadnych informacji.
          PS. jesli czytelnicy mają sprawdzac sobie wszystko sami to po co kupować gazety?
    • Gość: Memlo Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 22:43
      Dobry pomysl. Bardzo wazne byloby info na temat miejsca w ktorym byc moze jadamy.
      Okazuje sie ze ktos zatruwa ludzi celem korzysci materialnej. Napiszcie gdzie !!!!
      • Gość: ww Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.olsztyn.mm.pl 25.06.06, 00:43
        Popieram ten pomysl!!!!!Ujawnic miejsce gdzie jestesmy systematycznie
        zatruwani.Czekamy na konkretne nazwiska!!!!A moze to kolesie z ukladow Ratusza.
        • Gość: Henryk 56 Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 08:25
          Żeby to był normalny kraj to ta osoba nie mogłaby prowadzić żadnej
          knajpy.Odszkodowanie jakie zasądziłby "normalny" sąd dla poszkodowanych
          skutkowałoby jej pracą aż do skutku.A tak 200-300 zł ,jak trzeba być,nie boję
          się napisać ,głupim i nie wykształconym prawniczo żeby wydawać takie
          wyroki.Przecież to jest narażenie życia i zdrowia ludzi.A gronkowiec w
          organizmie na stałe, to jest katar!
          • prezes.kwiatkowski Różana 25.06.06, 09:15
            Podaję tylko to, co jest w necie i co każdy z Was może wygrzebać z archiwym forum i Gazety:

serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,2316861.html
            Ofiary wesela
            cha 2004-09-30 , ostatnia aktualizacja 2004-09-30 21:13
            Trzydzieści osób zatrutych, a jedna w szpitalu. To finał wesela, które odbywało się w jednej z olsztyńskich restauracji.
            Na wesele pary olsztyniaków przyjechały 83 osoby. Jedli potrawy przygotowane w restauracji i posiłki, przyniesione przez gospodarzy. W niedzielę do lekarzy w Olsztynie i okolicach zaczęli się zgłaszać weselnicy. Zatruciu uległo 31 osób, jedną odwieziono do szpitala zakaźnego w Ostródzie. Sanepid przebadał pracowników i pobrał próbki pokarmów. - Na szczęście zatrucie miało łagodny przebieg - mówi Feliks Jarocki, zastępca wojewódzkiego inspektora sanitarnego w Olsztynie.
            Na wyniki badań żywności z restauracji trzeba poczekać do przyszłego tygodnia. - Przebadana została już piątka pracowników restauracji - mówi Feliks Jarocki. - Żaden nie miał czerwonki ani salmonellozy. Pewnie źródłem zakażenia były potrawy przyniesione z domu przez uczestników wesela.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=16280358&v=2&s=0
            • Re: Jasne..przyniesione z domu..
            Gość: Weselnik 03.10.04, 12:40 zarchiwizowany
            Byłem na tej imprezie, byście nie zgadli, żadna tajemnica to Różana, zadne
            przyniesione potrawy z domy, a s....e miało nie 30, a 80 osób.Omijajcie ten
            lokal!!!!!

• Re: Jasne..przyniesione z domu.. IP:
            Przeczytaj komentowany artykuł »
            Gość: gość12 04.10.04, 12:28 zarchiwizowany
            Tak, tak - to Różana, tak beznadziejnej "restauracji" w życiu nie widziałam.
            Oprócz ładnego wystroju niczego sobą nie prezentuje. Oszukuje ludzi, podaje
            porcje jak dla emerytów i w dodatku nieświerze. Około 80 osób strutych to już
            mówi samo za siebie, poza tym kierownictwo niekulturalne a personel żółwiowaty.
            Zamiast przeprosić młodych i rodziców to próbują zwalić winę na jedzenie żekomo
            przyniesione przez nich. Kibel nie restauracja, omijajcie ją z daleka bo to
            oszuści, naciągacze i truciciele. Struli tyle ludzi i nic sobie z tego nie
            robią, maja "plecy" i siedza spokojnie, ciekawe jak wyjdą wyniki, pewnie tez
            sfałszowali - oszuści!!!!!!!!

• Re: Ofiary wesela IP: *.olsztyn.mm.pl
            Przeczytaj komentowany artykuł »
            Gość: weselnik 2 03.10.04, 17:42 zarchiwizowany
            Potwierdzam,że to była restauracja Różana. Nie zgadzam się z autorem artykułu,
            który przedstawił nieprawdziwe dane co do ilości zatrutych gości oraz przyczyny
            zatrucia. Liczba osób, która uległa zatruciu wyniosła około 80, natomiast
            przyczyna zatrucia moim zdaniem tkwi na pewno w daniach serwowanych przez
            wspomnianą restaurację. Z przeprowadzonej analizy spożywanych dań przez gości
            weselnych wychodzi na danie główne, które zostało podane na rozpoczęcie wesela
            a które to spożyli wszyscy goście. Resztę wykluczam poprzez przeprowadzony
            wywiad środowiskowy. Obecnie sanepid bada całą sytuację a my cierpliwie czekamy
            na ostateczne wyniki ale już dzisiaj wiem, że część osób, które dostarczały
            próbki kału do sanepidu spożywały dania serwowane tylko z menu restauracji. Nie
            wiem skąd wziął się pomysł autora na zrzucenia winy na dania pochodzące od
            weselników skoro nie ma ostatecznych wyników. Chciałbym również podkreślić, że
            ta informacja nie była potwierdzana u najbardziej poszkodowanych.
            • Gość: melon Re: Różana IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.06.06, 10:45
              Poza tym wyrokiem od kilku osób słyszałem nienajlepsze opinie o tej
              restauracji. Ja tam tego lokalu nikomu nie polecę ani sam sie nie wybiorę.
    • ozzy10 Re: Wyrok za zatrucie weselników 25.06.06, 10:32
      Kto wie kto jest naczelnym/ą tego barachła pt GWiM? Była jakas spadochroniara z
      warszawki czyzby jeszcze jej nie posunęli?

Jakiś czas temu Kowalewski popełnił tekst o poczynaniaach Rady Miejskiej i
      przemoznej chęci opylenia przez Małkowskiego bodajże terenów motokrosowych na
      Lubelskiej.Nie napisał jedynie kto miałby to tanio nabyć.Taki drobiazg.Na moje
      prośby o info bo mnie to interesuje niejaki Nowakowski odpowiedział że taka
      informacja była kiedyś w innym tekście i mam se poszukać sam.No!
    • Gość: jan 23 Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.ols.vectranet.pl 25.06.06, 10:56
      Strach pomyśleć.
    • czlowieklegenda Re: Wyrok za zatrucie weselników 25.06.06, 11:08
      wyrok faktycznie brawurowy, szczególnie to 2,5 tys.zł!!! Daliby ze 100tys. bez
      zadnego więzienia - bo na co to komu?! - to może czegoś by to Szanowną Panią
      Współwłaścicielkę nauczyło!!
    • Gość: Hans Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.06.06, 15:05
      wesela na starówce widziałem jedynie w casablance i różanej... a że casablanka
      jest od kilku lat nieczynna - wiec wiadomo
    • Gość: ....... Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.server.ntli.net 25.06.06, 15:46
      ROZANA>>>>>>>>>>
      • Gość: adwokat Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.olsztyn.net.pl 25.06.06, 18:20
        Nazwy nie ma, bo żaden sąd na ujawnienie nazwy przy takiej sprawie nie pozwoli.
    • Gość: Jaaaaa Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.06, 09:53
      Nie jestem pewien....ale chyba chodzi o rest. różana...tam maja wlasnie takie
      danie...bo jadlem kiedys:-/
      • Gość: Naworska rekordzis Za ztrucie gronkowcem 300 zł. Tyle dla Sądu warte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 11:00
        Tyle dla Sądu warte jest Wasze życie i zdrowie.
        Sekta sędziowska po utracie wsparcia ze strony rządzącej SLD przystąpiła do ataku na prawicę poprzez tworzenia niezadowolenia społecznego, które jak zwykle musi się odbić na rządzie.
        Sędziowie przecież – art. 31. § 1. kk. jak debile, nie odpowiadają za swoje czyny.

• taras70 Re: Za ztrucie gronkowcem 300 zł. Tyle dla Sądu w 26.06.06, 11:06
          to juz nawet sedziowie zaatakowali prawice ? jak zrobia to jeszcze skinhedzi,
          to bedzie koniec swiata !
          • Gość: zatruty Re: Za ztrucie gronkowcem 300 zł. Tyle dla Sądu w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 12:49
            RÓŻANA ! RÓŻANA ! RÓŻANA !!!
            I ja tam byłem, niestety nic nie piłem, ponieważ goście weselni byli z całej
            Polski, to ktoś musiał ich porozwozić na noclegi do rodzinki. Może jak bym wypił
            to bym sie nie rozchorował?
            Co Wam powiem : Różana - jeden wielki syf. Półmrok, żeby nie za dobrze widzieć
            co podają na talerzu, po wejściu czuć smród jak za PRL-u w bufecie na dworcu PKP.
            Kelnerzy o północy juz dobrze podchmieleni ( mieli klucze do szafki z gorzałą),
            kibel - 1 oczko na 80 osób, nikt nie sprząta, obsikane i śmierdzące "oczko".
            Najgorsze to zachowanie szefowej i jakiegoś ciecia podającego się za menadżera
            sali w dniu poprawin.
            Zapewnienia szefowej, że próbki jedzenia są zabezpieczone, później zaginęły.
            Cieć bezczelnie strugający wariata no i relacja Gazety, bez rozmowy z
            poszkodowanymi. Insynuacje, że zatrulismy się własnymi potrawami.
            ŻENADA! RÓŻANA !! NIGDY WIĘCEJ !!!

A WYROK SĄDU ???
            SZKODA GADAĆ, PIĘKNY KRAJ !
            • Gość: sd Re: Za ztrucie gronkowcem 300 zł. Tyle dla Sądu w IP: *.olsztyn.mm.pl 26.06.06, 13:59
              ROZANA!! NIGDY WIECEJ!! takiej speluny.Nazwa szumna-powinni jak najszybciej
              zamknac to dziadostwo.Wyrok sadu to oczywiscie UKLADY I KOLESIE !!!!!
    • Gość: Ewa Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.eranet.pl 26.06.06, 17:26
      Tak to różana cafe
      • b.londynka Re: Wyrok za zatrucie weselników 27.06.06, 21:54
        A ja tam mialam wesele we wrzesniu i bardzo sobie chwalilam...
        • Gość: Krysta Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.ols.vectranet.pl 28.06.06, 19:53
          Czaruja nazwą. Jadłam tam ciasto z gruszka. To zwykły gnieciuch z zakalcem a ile
          kasy. Gruszki nie było.
    • Gość: weselnik Re: Wyrok za zatrucie weselników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:36
      Na początek to potwierdzam, że to jest RÓŻANA ! RÓŻANA ! RÓŻANA !!!
      brawa dla sądu !!! po prawie dwóch latach ustalono to co napisałem na początku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=16280358&a=16353001
      Najgorsze jest to, że dajej ta restauracja będzie funkcjonować i zatruwać
      kolejnych ludzi bo przecież 200 zł za zatrucie i ostre przeczyszczenie :) a 300
      zł za gronnkowca to żadne pieniądze. Szkoda, że na tyle wycenione jest zdrowie
      w naszym kraju :(
      Na koniec jeszcze wspomnę, że Pani Ewa G. tak samo olała sąd (nie pojawiła się
      w sądzie na ogłoszeniu wyroku) jak i weselników. Brak kontaktu, brak skruchy
      totalna ignorancja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka