Dodaj do ulubionych

Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać

• michalparadowski Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać 28.06.06, 17:00
      Najwyższy czas przejść na ceny i pensje unijne! Dukarnie pieniędzy tylko na to
      czekają! Są gotowe. Czy nowy pan minister finansów też?
      • Gość: h0ly Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.175.151.3.piasta.pl 19.06.10, 10:08
        to trzeba jeszcze poczekac co z tego ze na euro bysmy teraz przesli
        jezeli bysmy wtedy zaabiali mniej peieniedzy trzeba pocZEKAC AZ
        NASZA GOSPODARKA DOGONI EUROPE ALBO ZLOTY ZBLIZY SIE ZNACACO DO EURO
        (euro=2zl)
    • Gość: juzek a w Geancie brakuje kasjerów... IP: *.aster.pl 28.06.06, 17:07
      wczoraj wieczorem w Geant na Ursynowie bałagan, ogromne kolejki, mała awanutura
      w biurze obsługi klienta i wszystko jasne: "nie mamy ludzi"; wywiad z
      kasjerem: "nikt tu nie chce pracować za takie pieniądze..." Niedługo nie bedzie
      pielegniarek, otawrtych kas, truskawek, ciekawe czego jeszcze????
    • Gość: hui z bezrobotnymi Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 17:16
      Mówiłem już od dawna, że bezrobole to lenie. Jakbym żył na wsi i 500pln by mi
      wystarczyło (bo i na co tam wydawać?) to teżbym nie pracował, jeśli dostawałbym
      je od państwa. Śmierć frajerom! Pracuje się dla kasy, a nie dla społeczeństwa,
      czy innych pierdół. Jeśli państwo ucięłoby socjal, to gwarantuję, że bezrobocie
      zniknęłoby z dnia na dzień. Ale nie! Lepiej wspierać nierobów i ich
      patologiczne rodziny! Brawo kaczory, brawo leper, brawo wszystkie polityczne
      ciury!
    • Gość: hm Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.jmdi.pl 28.06.06, 17:36
      jak bym miał przez miesiąc zapierd.... w polu za 1000 zł żeby drugie tyle mój
      pracodawca oddał na renowację siedzib ZUS, odprawy i premie dla bydła ze śląska
      i podwyżki dla łapówkarzy w kitlach to chyba też bym olał takie oferty.
    • Gość: szczep a zbieraliście kiedy truskawki? IP: 213.134.183.* 28.06.06, 21:03
      • Gość: szczep mordęga. IP: 213.134.183.* 28.06.06, 21:07
        po trzech godzinach zaczynają boleć plecy i nie przestają później. człowiek
        czuje się jak starzec. to są na prawdę psie pieniądze za podobną robotę. ja
        zbierałem truskawki u rodziców i były jednym z najpoważniejszych powodów, dla
        których poszedłem na studia. nigdy więcej. za żadną kasę.
    • Gość: skorpion Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.06, 07:24
      Ok niech nasi jada za granice , ale dlaczego nie moga przyjechac Ci ze
      wschodu!!!
      Zawsze bylismy rasistami i egoistami a rzad durniami.

Truskawku zostana na polu
    • Gość: ме Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: 195.135.215.* 04.07.06, 17:20
      пусть из Калининграда приезжают автобусы с желающими набрать и купить себе
      клубники
    • Gość: marecki Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.ols.vectranet.pl 08.07.06, 22:07
      kiedys zbieralem truskawki. Bylo to z 8 lat temu. Stawka - 1zl za lobianke.
      Oczywiscie trzeba bylo przejsc u niego kontrole jakosci kazdej partii.
      Popracowalem z tydzien czasu i juz mi sie nie chcialo bo byl koniec sezonu.
      Postanowilem sobie dorobic za rok. Po przyjsciu do tego samego "pracodawcy"
      zaproponowal ta sama stawke - tj. 1zl za koszyk. Po przeliczeniu w myslach, ze
      powinienem dostac okolo 15% wiecej (inflacja) zrezygnowalem z tej "pracy". Jak
      teraz widze tez taka sama cene to mozna stwierdzic tylko jedno - chamstwo ze
      proponuja taka stawke. Kiedys ludzie mowili niestworzone rzeczy na Zydow, ze u
      nich ciezko i nic sie nie zarobi. A czemu teraz sie nie mowi o tzw. polskich
      biznesmennach?
      • Gość: Truskawiec Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.magma-net.pl 09.07.06, 14:16
        No to jest bardzo interesujące wynagrodzenie. Wyjdzie prawie 3 zł
        za godzinę pracy. Gdyby wytrzymało się 8 godzin pracy w upale
        i ze zgiętym grzbietem, to dałoby 24 zł/dziennie, czyli do 800zł/miesiąc.
        od tego trzeba odjąć koszt wyżywienia, ok 250 zł - przy takiej pracy
        apetyt większy, oraz dojazd autobusem miejskim, gdy blisko.
        Bilet miesięczny 70zł.
        Super! Zostaje w kieszeni 480 zł !!!! Prawda, trzeba zapłacić
        mieszkanie, gaz i prąd = 400zł za miesiąc.
        Zarobiliśmy więc 80 zł za miesiąc harówki.
        A gudłaj z forum GW dalej nie rozumie, dlaczego nie ma chętnych,
        do pobrania co miesiąc 80zł.
        • Gość: blee Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: 194.50.252.* 04.06.09, 10:41
          nie pracując nic nie będziesz miał, nawet tych 80zł
          W tym przypadku masz już zapłacony czynsz i nie wyrzucą Cię pod most.
          Przykre ale prawdziwe.
    • Gość: daisy89 truskawkowe pole ;D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 10:21
      Ja też nie zbierałaby za takie pieniądze 1,2 zł za koszyczek to żadne
      pieniądze. W tym roku zbieram u babci (mnóstwo jest chętnych osób, ale jest już nas ta wystarczająco dużo) Tyle, ze oni płacą po 2,50 za koszyczek! 1zł
      różnicy!!!!
    • Gość: Agatka Czy w biednym Olsztynie naprawde nie ma ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 13:50
      ludzi do pracy?
      • Gość: Hana Re: Czy w biednym Olsztynie naprawde nie ma ludzi IP: *.ols.vectranet.pl 27.06.08, 14:22
        Agatko,kogo o to pytasz ? Ci, którzy tu zaglądają, mają pieniądze na opłaty /
        internet też/, mają większe źródła dochodu niż te tzw. płace przy pracach
        sezonowych. Moze się mylę ? Ludzie ci/ może niektórzy / pewnie chcieliby
        zmienić pracę, ale przecież na lepszą i lepiej płatną, co jest zupełnie
        zrozumiałe. To pytanie moze by można postawić, ale w innym miejscu.Pomyśl
        troszeczkę, Agatko, mała Agatko. Pozdrawiam
    • Gość: BIALY484@OP.PL Do pani fiałkowskiej IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.06.09, 11:30

PANI FIAŁKOWSKA Z ZONA SZUKAMY PRACY PRZY TRUSKAWKACH ZA 1.2 Z
      CHECIA PRZYJEDZIEMY PROSZE O KONTAKT 788048692
    • Gość: Marek Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.chello.pl 17.06.09, 02:13
      Czytam kolejny artykuł o tym, że nie ma komu pracować przy zbiorze truskawek.
      Gościu, który napisał ten artykuł nie wykazał się bystrością. A jakby tak podał
      namiary na tych zdesperowanych rolników to problem by się rozwiązał. Sam bym się
      zatrudnił bo nie mogę znaleźć właśnie takiego zajęcia. Ale to już przerosło
      autorów takich artykułów, ważny jest temat bo można pianę trzepać.
      • Gość: sff Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 23:42

misunderstanding all you see...
    • Gość: tantale@wp.pl truskawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:05
      Jak mają być pracownicy skoro ich nie szukają. Chciałam (wraz z
      grupą przyjaciół) zatrudnić się w jednym z wymienionych gospodarstw
      i nigdzie nie ma informacji, telefonu? Przecież nikt do nich nie
      przyjedzie i nie będzie błagał o pracę jeśli nie podadzą potrzebnych
      informacji.
    • kubez_z_kawa [...] 19.06.10, 13:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: hh Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 09:45

demotywatory.pl/uploads/201002/1266962159_by_DrakuRaku_500.jpg
      • Gość: Truskawkowy Re: Truskawek w bród, nie ma kto ich zbierać IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.10, 22:24
        Brak fantazji. A po co zbieracze truskawek. Za granicą chodziłem kupować
        truskawki które sobie sam zerwałem. Po pierwsze, nazbieram sobie truskawki które
        się mnie podobają. Po drugie, cena jest niższa. Po trzecie, przy okazji najem
        się truskawek!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka