Dodaj do ulubionych

Styl życia

29.01.03, 12:14
A ja mam do Was inne pytanie.
czy zauważacie jakieś zmiany w stylu życia ludzi, którzy was otaczają. Tzn.
czy są bardziej świadomi tego, co znaczy "higieniczny tryb życia". Czy
odżywiają się zdrowiej, czy uprawiają sporty, czy korzystają z masaży itp.
Chodzi mi o to co było kiedyś. Czy waszym zdaniem, coś się zmienia. Ciekawi
mnie to..
Ja osobiście zauważam, że coraz więcej ludzi wokół mnie chce o siebie dbać.
Już leżenie przed telewizorem nie jest normą. Ludzie chcą się poruszać,
zadbać o siebie. Korzystają też z różnego typu gabinetów odnowy, barów
tlenowych, do kosmetyczki chodzą nie wtedy, gdy coś się dzieje, ale zanim.
A jak wy to widzicie???
Obserwuj wątek
    • angela-rt Re: Styl życia 29.01.03, 16:35
      A Ty co prace magisterską piszesz???no a tak serio to masz racje chociaz z
      drugiej strony sa tak zaganiani i jedza w pospiechu byle co byle jak nie zawsze
      zdrowe jedzenie,a po pracy sa tak zmachani ze przysiadaja w fotelach i
      zasypiaja przed TV-to jest jeszcze faktem.Obserwuje z jednej strony zwracanie
      uwagi na "zdrowy styl życia" a z drugiej ped za wszystkim,wieczny pospiech i
      robienie wszystkiego,albo szybko,albo po lebkach...(((((((((
      • Gość: birda Re: Styl życia IP: *.lodz.gazeta.pl 29.01.03, 16:48
        o rany, dziewczyny, ale was wzięło. tak, biję sie w peirsi nie prowadze
        zdrowego trybu zycia ;(((żadnych sportów, papierosy, piwo, pikantne żarcie....
        pewnie umre niebawem... ale staram sie i np. jem dużo jogurtów i owoców:))))
        ale na 8 piętro nie każcie mi wchodzic piechota !!!!!
        • angela-rt Re: Styl życia 29.01.03, 17:02
          och birdo ja przeciez teoretycznie a wziello mike dzisiaj no to odpowiadam.O
          swoim stylu nic nie mowilam piwo-uwielbiam i owszem ,papierochy he he,jakies
          sporty ?-a tak z mezem rodzinny sport uprawiamy mozna sie pokapowac jaki;)
          zmienilam tylko i wyłącznie styl jedzenia i sie nie skarze...
          • mika_1 Re: Styl życia 29.01.03, 19:39
            Pytam ze względów, powiedzmy, "zawodowych".
            Ja nie jestem jakimś szaleńcem w dziedzinie "higienicznego" trybu życia, bo
            przyznam, zbyt leniwa jestem. Ograniczam się do regularnego bywania w fitness
            klubie, ponieważ nie wyobrażam sobie życia bez jakiegoś ruchu. A poza tym,
            chcicałabym zrobić coś więcej dla siebie, ale ciągle coś mi w tym przeszkadza.
            A miałam okazję odczuć zbawienny wpływ dbania o siebie. W tamtym roku, kiedy
            już ledwo ciągałam nogami z przemęczenia, pojechałam sobie nad morze, gdzie nic
            nie musiałam robić - nie musiałam się do nikogo odzywać, nie musiałam dobrze
            wyglądać, nic nie musiałam. I ten wyjazd dał mi takiego kopa, że zrozumiałam,
            co robię nie tak... teraz jestem zadowolona
            A jeśli temat wam nie leży, to sorry. Ciekawiło mnie to:-)
    • oszolom-z-rm Re: Styl życia 30.01.03, 07:07
      A gdzie ty widzialas bar tlenowy? Bo chyba nie w Lidzbarku. Pozatym, wdychanie
      tzw. wzmocnionego tlenu nie jest do konca zdrowe.
      • mika_1 Re: Styl życia 30.01.03, 12:22
        Nie, nie w Lidzbarku. To, ze taki bar tlenowy może zrobić więcej krzywdy niż
        pożytku, to doskonale wiem. Ale nie o to mi chodziło - chodziło mi o dbanie o
        siebie różnych ludzi - w ich pojęciu właściwe. Są przecież różne wynalazki,
        które są dobre lub złe, jednym się coś podoba, inni tego nie akceptują - ale to
        kwestia gustu, wyboru, itp.
        A tak na marginesie - łatwo się mądrzyć nie znając kontekstu. Ale nie o to tu
        chodzi.
        • oszolom-z-rm Re: Styl życia 31.01.03, 01:02
          kontekst wyczytałem w twoim poscie. Więc jaki post taki kontekst, ergo wniosek.
          • angela-rt Re: Styl życia 31.01.03, 18:42
            oszolom-z-rm napisała:

> kontekst wyczytałem w twoim poscie. Więc jaki post taki kontekst, ergo
            wniosek.

wniosek sam sie narzuca -że muchy masz w nosie i bzyczysz i buczysz,wiecej
            usmiechu;)))oszolomie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka