Dodaj do ulubionych

Szmit-miernota moralna

IP: 213.25.179.* 22.08.06, 08:56
Ostatnie pomysły lustracyjne p.senatora dowodzą jedynie,że opinia o Pisie
jako partii ludzi pokręconych psychicznie i moralnie jest całkowicie
uzasadniona.Czy,jeżeli kandydatem na prezydenta Olsztyna będzie sklepowa to
szalony Jureczek będzie chciał lustrować pracowników handlu?
Już lepiej niech pomniczki sobie stawia.
Obserwuj wątek
    • ozzy10 Re: Szmit-miernota moralna 22.08.06, 10:07
      A tam daj spokój,to co powiedzieć o Małkowskim....
      • Gość: jwp@24.pl Re: Szmit-miernota moralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:52
        lepszy od poprzedników
    • Gość: ziutek Re: Szmit -aby tak dalej IP: 212.160.172.* 22.08.06, 11:09
      widzę że niektórym strach w oczy zagląda....
      @Antymenel pokażą ci twoje miejsce i Czesiu już nie zapłaci za pisanie na
      forum....

Lustracja jest potrzebna aby nie było już walki teczkami i trzymaniu ludzi za
      gardła , byłeś ubekiem , szkodziłeś to won... A Małkowski już dawno powinnien
      się zlustrować jako osoba publiczna. Gdyby był czysty zrobiłby to już dawno a
      teraz tylko gada że ma czyste sumienie... Oczywiście że ma czyste sumienie bo
      wtedy być SB-ekiem to było jego marzenie.....
      Jeżeli lustracja wejdzie przed wyborami to odrazu poczujemy czyste powietrze
      podczas wyborów
      • Gość: antyziutek do wszystkich ziutków IP: *.olsztyn.mm.pl 22.08.06, 12:16
        Różne takie ziutki wciąż chyba nie rozumieja celu lustracji. Lustracja ma
        uziemić działaczy dawnej opozycji antykomunistycznej, nie prawdziwych komuchow.

Małkowski i spółka nie muszą sie jej poddawać, ponieważ ich dzialalność w
        tamtych latach była oficjalna. Publicznie i oficjalnie wiadomo, co robil
        Malkowski w tamtych latach, że był szefem cenzury, i co się z ta posadą
        wiązalo. I jakos nie przeszkadzalo to, by większośc ziutków go wybrala na
        prezydenta Olsztyna. A i teraz wielu ziutków będzie go popierać.

Natomiast ci, którzy w latach 70. i 80 naprawdę działali w podziemiu - dzisiaj
        są opluwani przez tzw "prawdziwych Polaków", szuka sie na nich teczek i hakow.
        • Gość: osa Re: do wszystkich ziutków IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.08.06, 13:17
          Nic dodać, nic ująć. Szczera prawda.
        • Gość: ccc Re: do wszystkich ziutków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:05
          Problem jest inny. Przechszta i wielu mu podobnych działali w tamtym systemie
          tam gdzie dostęp do sytości był zapewniony. Nie musieli, oczywiśce ale jak
          pozostali zwyczajni Polacy klepaliby biedę i nie byłoby zakupów za żółtymi
          firankami. Świadomie działali w organizacjach przestępczych, bowiem nie trzeba
          było byc intelektualista aby wiedzię, że konstytucja mówiła o wolnościach
          (przeróżnych) a Urząd Kontroli Prasy Publikacji i Widowisk stał na straży
          czegoś przeciwnego. Przypomnę, że organizatorzy balu studenckiego jesli
          zamierzali z estrady cokolwiek powiedziec MUSIELI TEN TEKST DOSTARCZYC DO W/W
          URZĘDU, UZYSKAC JEGO AKCEPTACJĘ I NIE MOGLI ODSTĄPIC NAWET NA SŁÓWKO, PONIEWAŻ
          TOWARZYSZ BYŁ OBECNY NA SALI I DYSPONOWAL TEKSTEM. Sam musiałem takowe
          zezwolenie uzyskać. Dziwnie to dzisiaj brzmi. Otóż dzisiaj gostki garną się do
          innego grona. Na uroczystościach Solidarności (Plac Solidarności)pojawia się
          Przechszta i ZABIERA GŁOS. Nie wypada go pogonić, ale zażenowanie pozostaje. Do
          Gietrzwałdu ciągną kolumnami. W Boże Ciało jak najbliżej baldachimu. ZATEM
          JAKIE WARTOŚCI TE GOSTKI POSIADAJĄ. KIM (JESLI NIE POMIOTEM LUDZKIM) SĄ. Zatem
          nie ma co obrzucać błotem Senatora Szmita ponieważ to On siedzial w więzieniu
          (będąc studentem Wydziału Geodezji) między innymi po to aby dzisiejsza młodzież
          miała w domu PASZPORTY i nie skomliła o ich wydanie. Jak wiadomo podczas tego
          skomlenia padało wiele propozycji w tym nie do odrzucenia. Oczywiście można
          dopatrywać się wad u Senatora. Jest grzesznikiem jak każdy praktykujący
          katolik, bowiem tylko tacy wiedzą do jakich wartości dążyć i nie zawsze są z
          siebie w tych dązeniach zadowoleni. Potocznie mówimy nie jest nigdy tak dobrze
          że nie mogłoby byc lepiej. Prosiłbym aby korzystaż z zasłony internetu
          (rzekomej anonimowości) i nie pozostawać pospolitym bydlakiem w dyskusji
          • jola_z_dywit2 *****Układ zagrożony przez Szmita****** 30.08.06, 20:04
            Uczciwy i kompetentny Szmit jest solą w oku olszyńskiego układu.
            Jest to oczywista i banalna prawda.
            • Gość: mk Re: *****Układ zagrożony przez Szmita****** IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.15, 22:29
              W proteście możesz wyjechać traktorem na ulice Dywit. Masz to już sprawdzone :)
        • Gość: ziutek Re: do wszystkich ziutków IP: 212.160.172.* 23.08.06, 10:16
          oczywiście ich działalnośc była oficjalna i ze służbami SB również...
      • ravendom Lustracja smierdzi 23.08.06, 11:59
        Lustracja potrzebna jest nowej wladzy tylko i wylacznie po to zeby pozbyc sie
        politycznych przeciwnków. Jak juz nam zrobią lustracje to wyjdzie, ze kazdy
        miał teczke i kazdy sie tylko na przemiał nadaje. I wtedy zostanie tylko
        garstka Najczystszych i oni bedą nami, brudna chołotą, rządzili.

Który jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem - chyba tak mówi wasza
        PiSowska religia, no nie? :/
      • Gość: Kosa Dla mnie wyznacznikiem CM jest audyt-niezależny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:06
        A audyt mówi o bardzo dobrym prowadzeniu finansów miasta i inwestycjach. Czesia
        nie lubię, jego opcji też, ale dla mnie liczą się cyferki, a te się bardzo
        zgadzają. Amen.
        • Gość: daniels Re: Dla mnie wyznacznikiem CM jest audyt-niezależ IP: 80.50.33.* 04.09.06, 11:59
          a ktopłaci za "niezależny " audyt
    • Gość: wiktor Re: Szmit-miernota moralna IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 22.08.06, 17:10
      nie wiem kiedy nareszcie ludzie zrozumieją że należy oczyścić życie publiczne
      naszego kraju od ludzi którzy zawzięcie podtrzymywali zbrodniczy komuszy
      system .Uważam że ci ludzie po prostu nie nadają sie do resocjalizacji.A JCzM
      był tak zawziętym komuchem ,że nawet nie zauważył że system ten się wali, kiedy
      on obejmowal urząd wielkiego cenzora.Jestem pewny że JCzM należy do ludzi
      którzy tak samo łatwo jak porzucili szeregi SLD i wróciliby do pzpr gdyby
      tylko była szansa na jej reektywowanie.
      • muraszka1 Re: Szmit-miernota moralna 22.08.06, 20:24
        nie mam nic do Pana Szmita,sadze jednak,
        ze nie nadaje sie do pelnienia funkcji publicznych :(
        • Gość: zawiedziona Re: Szmit-miernota moralna IP: *.ols.vectranet.pl 22.08.06, 20:37
          Nie mamy dobrych kandydatów. Wybierzmy mniejsze zło. Byłam zdecydowaną
          przeciwniczką Czesława ale zmieniam zdanie i wcale nie dla jego tajemniczego
          spojrzenia.W zestawieniu z konkurencją jest niezły.Jak to Pawlak mówił o
          Kargulu? że " na co nam szukać nowego wroga, jak tu stary jest"?
          • Gość: rs Re: Szmit-miernota moralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:57
            Masz świętą rację. Nie da się porównać Szmita z Małkowskim.
            Szmit nic nie zrobił, chyba tylko sprzedawał książki z łóżka polowego dawno
            temu. A małkowski - wystarczy popatrzeć na Olsztyn, chociaż oczywiście wiele
            jeszcze trzeba zrobić, a nie wszystko robi się z łową - patrz likwidacja ronda.
            Jednak małkowski ma chęć coś zrobić, patrzy do przodu, a Szmit cały czas ogon
            ogląda. To zła praktyka, szcególnie gdy sobie uzmysłowimy gdzie ten ogon się
            zaczyna.
          • Gość: Record Re: Szmit-miernota moralna IP: *.olsztyn.mm.pl 22.08.06, 20:57
            Czekałem na rozpoczęcie kampanii wyborczej. To rekord świata i strzał w 10 z tą
            lustracją. Nie spodziewałem się takich posunięć. dzwonienie Małkowskiego na 0-
            700 to nic w porówaniu z posunięciem senatora :)
            Obserwuję sobie z boku działania kandydatów na prezydenta Olsztyna. Posunięcia
            Małkowskiego w formie autoreklamy w "Olsztyniaku" - ciekawe ile to kosztuje?,
            oraz promocja swojej osoby w ramach olsztyńskiego lata, jest typową
            kryptoreklamą za nasze pieniądze. Szatkowskiego na razie nie widać, ale nie ma
            co się dziwić SLD jest na szerokim marginesie.
            Uważam, z punktu widzenia marketingu politycznego, że posunięcie Szmita, to
            majstersztyk. Nie ma znaczenia jakie to przyniesie konsekwencje (vide ostatnich
            16 lat rządów praktycznie lewicy w Olsztynie)nic się nie zmieniło, to sama
            walka - a o nią mi chodzi, nabiera ciekawych kształtów. I o to chodzi by było
            ciekawie.
            Stare powiedzenie mówi:
            "Nie ważne jaką kiełbasą wyborczą będą nas karmić, ważne co do niej wybierzemy:
            czerwony ketchup czy brunatną musztardę, smak lub nie i tak sobie sami
            zafundujemy".
            zaczyna być ciekawie - obserwuję dalej :)
            • taras70 Re: Szmit-miernota moralna 22.08.06, 22:34
              no , rzeczywiscie jest sie czym podniecac ! jak dotad w ramach tej "kampanii"
              od kandytata na prezydenta Szmita dowiedzialem sie, ze miasto jest be, bo nie
              zagospodarowalo wlasciwie koszar ! druga rzecz o ktorej wspomnial, to wlasnie
              kwestia lustracji pana czesia! a chcialbym dowiedziec sie , czy pod jego
              ewentualna prezydentura przybedzie w miescie chociaz jedna dodatkowa lawka w
              parku ! o takich sprawach jak : obwodnica czy lotnisko tez pewnie nie uslysze ,
              bo przeciez wazniejsza jest u nas merytoryczna kampania, ktorej mistrzem jest
              Kurski ! czy moze byc powaznym kandydatem na prezydenta facet, od ktorego nie
              dowiem sie niczego o planach rozwoju miasta ?
              • Gość: Record Re: Szmit-miernota moralna IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.06, 08:25
                Jak wiesz prawdziwa kampania wyborcza rusza po ogłoszeniu terminów wyborów,
                dzisiaj to jest pseudokampania, którą prowadzi Małkowski od bardzo długiego
                czasu (Olsztyniak, OLA) i teraz Szmit rozpoczął tylko w innym stylu.
                O "ławkach" czy czymś takim usłyszy się napewno. To nie jest podniecanie się a
                obserwacja działań polityków od samego początku, aby w ostatnich 5 minutach
                przed wyborami szklane domy nie przysłoniły horyzontu zdrowego myślenia.
            • Gość: rob Re: Szmit-miernota moralna IP: *.olsztyn.mm.pl 01.09.06, 11:35
              Po pierwsze to lewica nie rządziła przez całe 16 lat. A po drugie i wazniejsze
              chyba mieszkasz w jakiejś pipidówie i przez ostatnie 16 lat nie wyściubiłes z
              niej nosa jeżeli twierdzisz ze Olsztyn jest taki sam jak 16 lat temu.Przjedź do
              Olsztyna i popatrz a potem wypowiadaj sie na forum
    • piesek.leszek Brawo Szmit ! Brawo PiS 23.08.06, 09:52
      Ja wczoraj pogniotłem mydło w poszukiwaniu podsłuchu. w kuchni mam wykrywacz
      metalu (używam plastikowych sztućców i ceramicznych garnków). wszelkie
      podejrzane substancje zostawiam w szopie przed domem. pozwałem do sądu
      wszystkich sąsiadów tak na wszelki wypadek, bo nie zawadzi ostrożności. ich
      przodków nazwałem ubekami i faszystami. mam nadzieję na karierę samorządową.
      czekam na wybory
      • Gość: aa Re: Brawo Szmit ! Brawo PiS IP: *.ols.vectranet.pl 23.08.06, 10:15
        Szmitjest ok ale nie na prezydenta.
        • Gość: tytus Re: Brawo Szmit ! Brawo PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:07
          jestem podobnego zdania
    • mobydickzolsztyna Re: Szmit-miernota moralna 23.08.06, 10:18
      Czy nie czujecie czegoś w rodzaju wrzodów na żołądku?
      Negatywne emocje podobno je silniej wywołują od odpowiednich drobnoustrojów.
      Macie problem, bo sami już nie wiecie, kto z kandydatów jest GORSZY.

Dyskusja polega na kolejnych dowodach "gorszości" poszczególnych kandydatów.

Ja też mam problem, ale INNY - bo nie wiem który z Nich jest LEPSZY?

Na pewno Jurek jest mi sympatyczniejszy i bliski ideowo, a Cenzor był jak
      wiadomo kiedyś cenzorem - jednak jako jedyny z całego szeregu olsztyńskich
      Prezydentów ma co "pokazać".
      Mnie szczerze mówiąc spodobały się te czołgi, które wysłał na nienawistny mi
      bunkier przy zbiegu Dąbrowszczaków i Partyzantów. Ma jajca!

Istnieje "PROBLEM": - czy szewc dobrze zelujący, ale trzymający pamiątkową
      czerwoną legitymację w szufladzie - jest godny polecenia, czy nie.
      Może lepszy jest szewc partacz z religijnej rodziny, z dziadkiem AK-wcem,
      członek LPR?
      Na swój prywatny użytek ja ten problem już rozwiązałem.

Jak dla mnie oblicze IDEOWO-POLITYCZNE jest istotne na odpowiednio wysokim
      poziomie KRAJOWYM - no może od prezydenta miasta, ALE STOŁECZNEGO, poczynając.

Nie będę robił śmichów i pytał baby z jajami na targu o światopogląd i
      poczynania w PRL-u!
      • Gość: ziutek Re: Szmit-miernota moralna IP: 212.160.172.* 23.08.06, 10:31
        Jak zwykle musi paśc pytanie ..Co zrobił Małkowski w czasie swojej
        kadencji ...???
        Przejrzyjcie sobie arcjiwa GO i GW to sobie przypomnicie ile było nie jasnych
        spraw , dziwnych tematów....
        Ktoś kto się podnieca przebudową ronda , nową nawierzchnią Limanowskiego i tym
        czym ku ogółnemu wkurzeniu mieszkańców Olsztyna Małkowski nam zafundował ( bo
        ida wybory)jest dla mnie zwykłym pieniaczem...
        Czy ktoś pokusił się o przejrzenie budżetu miast i jego wykonania ,
        sprawozdania z realizacji inwestycji ????
        Myślę że kampania będzie merytoryczna ze strony Szmita i Małkowski dostanie po
        dupie.... za swoją gospodarność...

Kilka faktów dla ciekawskich:
        - Małkowski potrąca dziecko na pasach - sprawa umorzona
        - aquapark wzeli w łape sprzedali ziemię , coś nie wyszło Małkoś wyprzedza
        kolegów i podaje ich do prokuratury..
        - sprzedaż ziemi pod Alfe .... kilka baniek wcieło ...Małkoś tłumaczy że tyle
        tylko ziemia była warta ( czyli mniej niż była wyceniona) , za to dalej w
        prywaciarz kosi większą kasę za ziemię dla MacroCash...
        itp itp itp itppppppppppppppppp
        • Gość: Jazzy Re: Szmit-miernota moralna IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.06, 10:48
          I tak nie wymieniłeś wszystkiego :))))))
        • mobydickzolsztyna Re: Szmit-miernota moralna 23.08.06, 11:15
          ziutek napisał(a):

> Jak zwykle musi paśc pytanie ..Co zrobił Małkowski w czasie swojej
          > kadencji ...???

................
          ................

Jeśli Cię dobrze rozumiem, to popierasz Szmita?
          Jeśli tak - to dlaczego nie piszesz jakichś ZACHĘT do głosowania na Niego?

Co to za jakieś idiotyczne "targowisko", gdzie Przekupnie plują na stragany
          konkurencji, zamiast się zajmować (choćby i przesadnym, krzykliwym, natrętnym -
          jak to normalnie Przekupnie) zachęcaniem do SWOJEGO towaru?

Wszyscy są wściekli na metody Kurskiego, Maciarewicza, niekiedy i Rokity - ale
          postępują DOKŁADNIE tak samo jak Oni: - opluwają konkurencję, zamiast chwalić
          Swoich.

Osoby postronne, obserwatorzy MUSZĄ nabrać przekonania, że WSZYSCY Kandydaci są
          do niczego - bo o wszystkich można poczytać wiele złego, a o ŻADNYM nic dobrego.

Kto, jak nie Wy - tak piszący tu zwolennicy Małkowskiego, jak i zwolennicy
          Szmita - będziecie winni beznadziejnej frekwencji?
          Jak sądzicie: - ilu idiotów przyjdzie głosować na "mniejsze zło"?
          • Gość: ziutek Re: Szmit jest good IP: 212.160.172.* 23.08.06, 12:00
            Nie jestem od prowadzenia kampani Senatorowi Szmitowi....
            Uważam że nie potrzebuje on ludzi , którzy na różnych forach będą go wychwalać,
            w przeciwieństwie do Małkowskiego..
            Już wcześniej pisałem że jestem za PiS-em i popieram jego działania....
            I spory są i będą są to nasze spotrzeżenia z życia naszego miasta i o
            ludziach , którzy tym miastem rządzą.
            Ci co atakują Szmita wogółe nie maja pojęcia o jego pracy Senatorskiej jest to
            tylko kwestia zainteresowania się tematem. Podać przykład ?? Prosze np Lotnisko
            Szymany to Szmit spowodował że zostały przyznane 2 mln zł na lotnisko. Od
            niego zaczął sie wogóle temat Szyman i to że teraz jest duża nadzieja że
            lotnisko tam powstanie. Nawet dla dobra tej sprawy potrafił szukać
            sprzymierzeńców wśród opozycji np. PO. Wszyscy inni , którzy zajmują się teraz
            Szymanami wcześniej mieli to w d... a teraz cwaniakuja np Cichoń. Nic nie
            zrobił w tej sprawie od początku kadencji Ryńskiego , a nawet próbował rzucac
            kłody Szmitowi pod nogi..
            Małkowski wymyśłił z Ryńskim lotnisko na Dajtkach ....bzdura jak
            cholera ...przekonywali że kasa jest a jak sie okazało trzeba wyłożyć więcej
            pieniędzy i to dużo więcej... Tym bardziej współczuję mieszkańcom Dajtek .....
            Jest wiele przykładów że Małkowski i jego grupa robią przekręty na maxa . Skąd
            Grzymowicż miał kasę na kupno ziemi w Hiszpani ?? i co dziwne jego ziemia leży
            przy ziemi Pan Centkowskiego.
            Ogółnie to precz z komuna i czerwonymi w tym mieście....
            • mobydickzolsztyna Re: Szmit jest good 23.08.06, 12:12
              Panie Józefie - no i o to chodzi!

Pozwolę sobie tylko jeszcze na drobną uszczypliwość (nie TYLKO do Pana)

Gość portalu: ziutek napisał(a):
              > Nie jestem od prowadzenia kampani Senatorowi Szmitowi....

No i tego samego zdania jest tu WIELU (także w odniesieniu do kampanii Cenzora).

Zdumiewające jest jednak, że aby "BYĆ od prowadzenia kampanii" (negatywnej)
              wszystkim Kandydatom - NIKT jakoś nie potrzebuje z kimkolwiek uzgodnień, ani
              zaproszeń.

Czyli:
              - aby wychwalać Kandydatów - trzeba "być od tego" - a i to niechętnie. Kto
              chwali, ten jakiś podejrzany.
              - aby opluwać Kandydatów - nie trzeba NICZEGO - ale za to z chęcią. Kto opluwa
              KOGOKOLWIEK, ten Swój Chłop!
            • Gość: antymenel Re: Szmit nie jest good IP: 213.25.179.* 23.08.06, 12:45
              A jakies przykłady tych "przekrętów"? Może zaczniemy konkretnie a nie metodą
              psychopaty Macierewicza.
              A niby dlaczego precz w tym mieście z komuną i czerwonymi? W Biskupcu już mogą
              egzystować czy też nie?
              Jednym słowem wolność tak - ale tylko dla pisowców?? To jest pewnie nowym model
              polskiej demokracji.
              • mobydickzolsztyna Re: Szmit nie jest good 23.08.06, 13:26
                Ja także jestem za "precz z komuną", ale DODATKOWO uważam, że oznacza to
                osunięcie to od wpływu na losy Kraju, a nie wywalanie z np szewskich warsztatów
                lub z (za przeproszeniem) t.zw. "władz" samorządowych.

Można skomunizować Kraj - do tego jest potrzebna zmiana ustroju, ustawodawstwa,
                stosunków własnościowych i praktycznych decyzji wykonawczych. Dlatego bym
                chętnie wypieprzył komuchów stamtąd, gdzie TAKIE zamiary mogły by ich nęcić - z
                Parlamentu i Rządu.

Ale samorząd?
                No Kto mi powie JAK Prezydent, albo i Rada Miejska mogłyby skomunizować Miasteczko?
                Prywatnej własności już nie odbiorą, umów z podejrzanymi Państwami nie zawrą,
                marksizmu do szkół nie przywrócą itp itd.

Może nawtykają swoich gdzie się da?
                Ale jeśli to będzie sprzeczne z Ustawami - to krótka ich kariera.
                Podlegająca w końcu Rzadowi Prokuratura - PATRZY!
                Będący "w istocie" Członkiem Rządu Wojewoda - PATRZY!

"Ideowo czysty" Prezydent Miasta tak mi potrzebny, jak hydraulik kochający swoją
                Żonę.

To jakieś bzdurne "zalety" - nie mające NIC do wykonywanych funkcji.
                Gadajmy tylko: - Kto będzie LEPSZYM DLA MIASTA Prezydentem?
                • Gość: zdystansowany A ktpo jest good? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:53
                  Mnie zastanawia co innego- jak mozna nazwac p. Szmita "miernota moralna" za to,
                  ze domaga sie lustracji pracownikow komunistycznych urzedow? I co z tego, ze
                  akurat przed wyborami i ze pomysl bije w konkurenta? A rzeczony Malkowski to
                  niby zawsze super fair walczy z politycznymi konkurentami? Wystarczy wspomniec
                  jak wycial Procyka, Dabkowskiego czy Lorenza, a innych przykladow jest wiele,
                  on wg. zasady do celu po trupach dziala od lat, no i jak go w takim razie
                  nazwac, skoro za jeden drobiazg ktos mianuje p. Szmita "miernota moralna"? jak
                  mowi stare przyslowie "Kto mieczem wojuje od miecza ginie".
                  • Gość: osa Re: A ktpo jest good? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.08.06, 14:36
                    Hipokryta
      • Gość: ccc Re: Szmit-miernota moralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:02
        Odnoszę wrażenie, że wiem kto jest Mobydickem ale to bez znaczenia. Gość
        sprowadza ocenę wartosci kandydata na NAJWYŻSZY URZĄD MIASTA OLSZTYNA do oceny
        czy garnek jest pełen czy pusty. Obwodnica, naprawione drogi, ławki w parku czy
        bezpieczny powrót dziciaka ze szkoły (nieobrabowanego z telefonu, kurtki czy
        kieszonkowego) to zadania OBOWIĄZEKOWE KAZDEGO PREZYDENTA, A NIE CNOTA. Nie bez
        znaczenia kto kim był w przeszlości. Nie chcę gnidy która zawsze była tam gdzie
        było zapewnione dobre kuszanje, talony na autko i przepustka do sklepu za
        żółtymu firankami. Dzisiaj miejsce owej gnidy jest w pobliżu "zaprzyjaźnionego
        herarchy" wdzięcznego za iluminacje kościoła (za pieniądze jednak podatników a
        nie z tytułu donacji prywatnej omawianej gnidy). Zatem nie jest tak zwyczajnie
        obojetnym kto ma byc pierwszym olsztynianinem. Łwwki i owszem w parku sa
        przydatne ale nie najwazniejsze.
        POWIEDZ MI NA KOGO GLOSOWAŁEŚ, A POWIEM CI KIM JESTEŚ. To będzie dewiza
        najbliższych wyborów w Olsztynie drogi Mobydick'u. Pozdrawiam
        • mobydickzolsztyna Re: Szmit-miernota moralna 24.08.06, 13:10
          Gość portalu: ccc napisał(a):

> Odnoszę wrażenie, że wiem kto jest Mobydickem ale to bez znaczenia. Gość
          > sprowadza ocenę wartosci kandydata na NAJWYŻSZY URZĄD MIASTA OLSZTYNA do oceny
          > czy garnek jest pełen czy pusty.

Po roku 1918 olbrzymia część naszych oficerów wywodziła się z armii dawnych
          zaborców, większość nauczycieli pracowała przed odrodzeniem w zaborczych
          szkołach, urzędnicy jeśli mieli jakieś umiejętności, to z pracy w urzędach
          podległych zaborcom itp itd

Dla odrodzonej Polski były to fakty bolesne, ale "nieomijalne".
          Polska wybrała wtedy "scalanie Polaków".

Sądzę, że historia się NIECO powtórzyła i albo się z niej będziemy uczyć, albo
          zostaniemy nieukami.

> POWIEDZ MI NA KOGO GLOSOWAŁEŚ, A POWIEM CI KIM JESTEŚ. To będzie dewiza
          > najbliższych wyborów w Olsztynie drogi Mobydick'u.

Chciałem na "POPiS", ale ponieważ trzeba było nieco konkretniej, więc wybrałem
          PiS. Nie życzyłem sobie funkcjonariuszy i sympatyków okupanta, zaborcy - czy jak
          tam sobie kto woli - u władz Najjaśniejszej Rzeczy Pospolitej.

M.in. dlatego pisałem, że Jurek Szmit jest mi sympatyczniejszy i "bliski ideowo"
          w odróżnieniu od cenzora.
          Tyle, że ja nie jestem małolatem i sympatię mam tylko za sympatię.

Patrzę na konkrety. Oczywiście zwolennicy i przeciwnicy żonglują sobie ocenami
          konkretów wedle własnych celów - tzw. "prawdę" mają w ciemnym, głębokim miejscu,
          każdy więc musi sobie dokonywać oceny SAM - bo poza jego własną głową jest dziki
          szum informacyjny.

Wiem tyle, że w obecnych czasach mało kto może się wykazać choćby odrobiną
          jakichś dokonań - więc choćby te TROCHĘ jesteśmy zmuszeni cenić.

Możliwe, że Cenzor dostanie w d. i wygra Szmit. Może i On będzie miał osiągnięcia.
          Dla mnie to tylko przyjemność - w przyszłości będę miał PRAWDZIWY wybór -
          poprzez PORÓWNANIE OSIĄGNIĘĆ.

Ja w ogóle lubię się cieszyć. Gdy MUSZĘ kogoś nienawidzić (a bywało), to mnie
          brzuch boli.
        • mobydickzolsztyna Re: Szmit-miernota moralna 24.08.06, 13:27
          PS No zapomniałem, że w słowach:

> Gość sprowadza ocenę wartosci kandydata na NAJWYŻSZY URZĄD MIASTA OLSZTYNA
          > do oceny czy garnek jest pełen czy pusty.

jest SPORO racji.
          W jednym z poprzednich post'ów porownywałem (no zgoda, że z drobną, retoryczną
          przesadą) stanowisko prezydenta niewielkiego Miasta do stanowiska szewca.
          No niech Ci będzie, że także i do kucharza. Co to za kucharz z pustym garem?
          Niechże ma w nich choćby odrobinę.

Co ma kucharz, prezydent Miasteczka, szewc do Rzeczypospolitej?
          Co ma piernik do wiatraka.

Ja wiem, że ktoś forsując "swego" na młodszego referenta jest skłonny nawet
          wypominać, że ci "inni" kandydaci to kradli księdzu gruszki z sadu.
          Powtarzam jednak, że ja jestem już DOROSŁY facecik - i nie do mnie taka
          dziecinna mowa!
    • Gość: omuerte Re: Szmit-miernota moralna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 14:34
      Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w intereującej sprawie, zadzwoń
      0 691 813 893 - 24h, najlepiej jednak po północy. Uczciwie i kulturalnie !!
      Przesyłam opracowania i materiały, bezinteresownie.
      Zawsze sprawdzone i zweryfikowane!!!
      Gwarancja solidności, rzetelności, poufności i prawdy !
      Referencje !!
      • Gość: Sha Re: Szmit-miernota moralna IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.06, 14:56
        Czepiacie nie wiem czemu Pana Małkowskiego, wielokrotnie i wiele osób
        wskazywało na jego osiągnięcia w mieście. opluwano, poniżano a widać jak miasto
        pięknieje z dnia na dzień, jak powstają budynki, drogi się zmieniają. Spada
        bezrobocie a firmy inwestują w Olsztynie (patrz Michelin). jedynym słusznym
        kandydatem jest tylko i wyłącznie Cesław Jerzy Małkowski. Nikt nie dorasta mu
        do pięt. Jego pomocnikami są doktorzy (patrz Grzymowicz) i wykonując jego
        polecenia w końcu Olsztyn może dorównać takim miastom jak Gdańsk, Poznań,
        Wrocław czy Kraków. Przez te miasta nawet Tour de Pologne nie przejeżdża. A u
        nas będzie promocja miasta, jakże pięknego, gdzie jest tyle jezior i plaż,
        gdzie turyści z kraju i ze świata mogą znaleźć i ciszę, i spokój i odpoczynek.
        Gdzie mogą zrelaksować się przy wielu imprezach, rozerwać się w wielu knajpach.
        To dzięki tylko i wyłącznie Naszemu Prezydentowi miasta. Napewno jeszcze
        podwyżki będą płac, by nam obywatelom Olsztyna żyło się godnie i szczęśliwie. I
        jak tu nie chwalić, nie podziwiać obecnego Prezydenta, jak tylko dzięki jego
        poczynaniom jest tak cudownie.
        • mobydickzolsztyna Re: Szmit-miernota moralna 23.08.06, 15:04
          Ciekawostka - na forum GO jest podobny. Prowokacyjnie przesadnie religijny -
          więc pewnie jadowicie antyreligijny "Dorden". Ciekawe jest to, ze większość go
          jednak bierze "wprost" - jako dewota.

Ten tu - zupełnie podobny "przesadysta". Ciekawe ilu TU się nabierze na Jego
          "pro-Małkowskowatość"
          • taras70 Re: Szmit-miernota moralna 23.08.06, 22:24
            na pewno beda glosy oburzonych, ktorzy nie zrozumieja , ze to zart :)
            a wracajac do postu Sha ; napisal/a/ juz, ze beda podwyzki plac /oczywiscie dla
            wszystkich/ , ale zapomnial/a/ napisac, ze jcm bedzie osobiscie odwiedzal
            samotne matki, zeby jakos ULZYC im w niedoli !
            to , oczywiscie, tez zart !
            • Gość: Sha Re: Szmit-miernota moralna IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.06, 08:46
              Jak płytkość w myśleniu niektórych, oczy zakryte niedowierzaniem, a tu z całego
              serca można mówić o superlatywach Naszego Prezydenta. Niedostrzega się faktu,
              kiedy Jerzy rozpoczął działanie na rzecz Olsztyna, ile to dobrego zrobił
              ludziom prostym. Dziwię się insynuacjom jakichś wypierdków na tym forum, którzy
              nie postrzegają prawdy w naszym mieście. Czyż złym jest oddanie czci Temu,
              który pokazał, że można zrobić nie tylko coś dla Olsztyna, ale przede wszystkim
              dla ich ludzi. Czyż nie jest faktem, że jako jedyny prezydent pracował bez
              urlopu, narażał się częstokroć na utratę imienia dla was, osły dla was. Nie
              doceniacie wielu udręk, nieprzespanych nocy Jerzego. Spójrzcie do jednej z
              czasopism bezpłatnych, Jerzego Czesława zaangażowanie, aktywizm w pracy jest
              niewyobrażalne dla innych. W "Olsztyniaku" jest czarno na białym, jak
              perfekcyjnie zawiaduje miastem. Czyż parę słów, które mogą być miłe, które
              wspomogą na duchu Naszego Prezydenta w drodze ku nowemu, ku nowej kadencji są
              według jakichś palantów "szyderczym uśmiechem". Jakże się mylicie, jakże płytcy
              jesteście, jakim poziomem piwnicznej inteligencji reprezentujecie siebie?
              Tragiczne.
              Ja życzę z całego serca, by Czesław Jerzy Małkowski pozostał na stanowisku nie
              przez jeszcze jedną ale przez n kadencji. Bo to tylko z pożytkiem dla nas i
              Olsztyna.
              • taras70 Re: Szmit-miernota moralna 24.08.06, 08:54
                poprosze o jeszcze ! i to koniecznie na temat bliskiej przyszlosci ! baseny ,
                lotnisko , tramwaje ,obdownica ! przeciez za chwile jcm to wszystko zbuduje !
                Sha wspomnij o tym, bo ludzie zapomna !
                • Gość: Sha Re: Szmit-miernota moralna IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.06, 09:05
                  Twój sarkazm, jest męczący. Prezydent Małkowski jest świetnym Prezydentem,
                  szkoda, że klapki konia dorożkarskiego nie tylko zasłaniają Ci oczy ale i
                  większą część półkul - nie mylić z pół uniwersytetem KUL
                  • taras70 Re: Szmit-miernota moralna 24.08.06, 09:19
                    tylko bez osobistych wycieczek , ty brudna , glupia swinio !
                    • Gość: Sha Re: Szmit-miernota moralna IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.06, 15:22
                      Grunt to argumenty. Nie dziwię się jednak tej małostkowości. Nas wykształcono w
                      latach normalnej rzeczywistości. Prezydent jest również światłą, przejrzystą
                      osobą i takie powiedzonka - tarasie z betonu - są śmieszne.
                      "Teraz Olsztyn" - Prezydentem Czesław Jerzy Małkowski!!!!!!
                      • taras70 Re: Szmit-miernota moralna 24.08.06, 16:22
                        a czy "powiedzonko" : Sha nuj wrazliwosc estetyczna sluchaczy jest smieszne ?
                        Zawsze Olsztyn
                        • Gość: antymenel Re: Szmit-miernota moralna IP: 213.25.179.* 24.08.06, 16:42
                          Czy mógłbyś to powiedzieć takim ludziom jak
                          Macierewicz,Wasserman,Giertych,Lepper i liczne grono ich partyjnych kolegów.
            • Gość: wyborca Re: Szmit-miernota moralna IP: 81.15.230.* 01.09.06, 11:35
              głosujcie na Szatkowskiego to dobry kandydat
            • Gość: obiektywny Szatkowski jest dobrym kandydatem IP: 81.15.230.* 01.09.06, 11:38
              Szatkowski zdaje się, że pogodzi głównych rywali do stołka Prezydenta Miasta i
              zostanie Prezydentem
              • Gość: kleryk Re: Szatkowski jest dobrym kandydatem IP: 195.205.166.* 01.09.06, 11:40
                Myśle "obiektywny" że masz tu dużo racji Szatkowski ma realne szanse na wygraną
    • Gość: max Re: Ludzie czemu odpowiadacie na posty przydu....w IP: *.160.232.48.olsznet.ec.pl 24.08.06, 17:31
      Przydu...y aktualnie sprawujacego władzę z natury nie mogą obiektywnie oceniać
      swojego mocodawcy, zawsze będą go wychwalać i czcić.Dla nich tkwienie takiego
      mocodwacy na stanowisku to jest być albo nie być na jakimś stołku.Doprawdy
      szkoda czasu i nerwów na polemiki z nimi .
      • Gość: Sha Re: Ludzie czemu odpowiadacie na posty przydu.... IP: *.olsztyn.mm.pl 24.08.06, 19:10
        Wciąż te klapki na oczy - wystarczy rtozejrzeć się dookoła, Olsztyn staje się
        tym o czym można było tylko śnić. A jedynym tego sprawcą jest Czesław
        Małkowski!!!!
        • Gość: prawy Re: Ludzie czemu odpowiadacie na posty przydu.... IP: *.ols.vectranet.pl 24.08.06, 21:11
          Mała wiedza społeczeństwa o pracy samorządów.
          Przyczyną sprzecznych opini.
          • muraszka1 Pan Szmit ,czy tez moze Schmith ? 01.09.06, 11:08
            popatrzmy tylko,byl chyba marszalkiem,a moze wice,odwolano go,nastepujacy,po
            nim oddziedziczyl gore nie zalatwionych spraw,stosy *pisemek* zalegaly gabinet..
            • muraszka1 Re: Pan Szmit ,czy tez moze Schmith ? 01.09.06, 11:22
              szanuje Pana,ale to nie Pan powinien byc naszym prezydntem miasta
            • mobydickzolsztyna Słabostka Jurka 01.09.06, 11:45
              muraszka1 napisała:

> popatrzmy tylko,byl chyba marszalkiem,a moze wice,odwolano go,nastepujacy,po
              > nim oddziedziczyl gore nie zalatwionych spraw,stosy *pisemek* zalegaly gabinet.

Skoro już Ktoś to chlapnął, to i ja potwierdzę tą słabostkę, a miałem okazję ją
              dostrzec.

Jurek jest sympatyczny, inteligentny, w wysokim stopniu godzien zaufania - także
              jako patriota - ale TĄ słabostkę to On MA.
              WIELKĄ ostrożność w wydawaniu ostatecznych decyzji. One muszą być ABSOLUTNIE
              bezbłędne, w 100% przemyślane - ale napinają niekiedy terminy do granic możliwości.

Kiedyś Mann i Materna kpili sobie z kunktatorstwa Pawlaka:

Materna jako urzędasek latał dookoła Manna i z hamowaną niecierpliwością nagabywał:
              - Ależ Panie Premierze, kiedyż Pan wreszcie podpisze te dokumenty? Przecież już
              wszelkie terminy mijają!
              - gdy powrócę z Półtuska.
              - a KIEDY Pan Premier wyjeżdża do tego Półtuska?
              - się nie wybieram.

Jakoś mi się ta scenka przypomniała.

Ale może On już POZBYŁ się tej słabostki, może moja "wiedza" jest przestarzała?
              • muraszka1 Re: Słabostka Jurka 01.09.06, 13:23
                :)to co robimy dla potomnych,powinno byc poprzedzone TALENTEM do tego :)
                • Gość: Sha Re: Słabostka Jurka IP: *.olsztyn.mm.pl 01.09.06, 19:43
                  A talenty do sprawnego zarządzania ma dzisiaj tylko Jerzy Małkowski!!!!
                  • muraszka1 Re: Słabostka Jurka 01.09.06, 22:16
                    zaglosuje na kazda kompetentna osobe :)
                  • Gość: sam_sob Re: Słabostka Jurka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 07:54
                    Talenty Jerzego M. są znacznie szersze i obejmują wymiar NIEsprawiedliwości i
                    wyższe duchowieństwo.:))
        • Gość: ohoj Re: Ludzie czemu odpowiadacie na posty przydu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:10
          trafiłes w dziesiątkę
        • Gość: cichy Re: Ludzie czemu odpowiadacie na posty przydu.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 10:52
          owszem!! te sny mogliśmy oglądać na osławionym filmie p. JCzM. ale nijak to sie
          ma do rzeczywistości.
    • Gość: tadeusz Re: Szmit-miernota moralna IP: *.ip-37-187-147.eu 19.09.15, 11:02
      moim zdaniem nie powinien tak łatwo rezygnować, bo zarzuty medialne są grubymi nićmi szyte i nie mogą być podstawą do oceny zasłużonego działacza prawicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka