Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.VI

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 20:28
Na świecie istnieją dobre i złe miejsca. Stary dom rodzinny, był niewątpliwie
dobrym miejscem - przytulną, przyjazną przystanią. Cudowne otoczenie lasów,
jezior i plaż stanowi magiczny teren wypoczynku, do którego koniecznie trzeba
powrócić , choćby pamięcią.
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 20:30
      being - wstaw wszystkie linki związane z Olsztynem i lokal Koobry
    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VI 03.03.03, 20:44
      Ciekawe adresy:
      www.enka.to.pl/http://www.album.com.pl/album.php?id=1035
      Dla milosnikow kolebki polskosci:
      ostpreussen.prv.pl/
      Bardzo zapraszam do sprawdzenia takze mozliwosci mojego konta.
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 20:49
        prosze cię jeszcze o stronę detriusa oczywiście stronę z planem miasta
        nie zapomnij o albumie swoim
      • being28 Lookal Koobry 03.03.03, 20:49
        Lokal Koobry
        www.enka.to.pl/
        • being28 Ciekawe miejsca 03.03.03, 20:54
          Detritusa strona:
          www.detritus.olsztyn.pl
          Mapa Olsztyna
          www.olsztyn.com.pl
          Moja ulubiona strona:
          www.super_dzikie_laski_tanczace_na_stolach.gov.pl
          • being28 Re: Ciekawe miejsca 2 03.03.03, 20:58
            Moze teraz linki zadzialaja:
            www.olsztyn.com.pl/http://www.detritus.olsztyn.pl/
            • Gość: rita Re: Ciekawe miejsca 2 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 21:06
              being - sprawdz najpierw u siebie , przy twojej próbie osiagniemy setkę i
              padnie rekord
              • being28 Olsztyn jest piekny 03.03.03, 21:16
                Wszystko przez szkalnki:)
                Z linkami poddaje sie, moze Andulka przejmie paleczke.
                Rita, czy Ty wyjechalas z Olsztyna, zeby pracowac w Nowej Hucie?
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 21:22
                  powtarzam jeszcze raz , ja nie wyjechałam z Olsztyna to mnie z niego
                  wywieziono, uprowadzono siłą wbrew mojej woli
                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny 03.03.03, 21:31
                    Porozmawiajmy o tym....
                    Czy sa jakies szanse na odszkodowanie?
                    Czy mozesz odzyskac kamienice na Partyzanto 81?
                    Moze warto sprobowac? Za kilka nowych szkalnek zrobie pikiete, moze odzyskasz
                    dawna wlasnosc?
                    Masz rodzine w Olsztynie?
                    Przyjedziesz kiedys do krainy przodkow?

PS. Jezeli rozkrecimy ten watek to moze otrzymam koszulke GW, bo jak na razie
                    to cisza z "ich" strony:((((
                    • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny 03.03.03, 21:35
                      O Boże, Rita, to in Ciebie to spotkało? Fatalnie:( Co prawda, świeże krakowskie powietrze zawsze przywodzi mi na myśl moje rodzinne strony, ale to nie to. Nie to...
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 21:39
                      jeszcze nie otrzymałeś nagrody, oj wstyd, wstyd, a Olsztyn kojarzy mi się z
                      niemieckim porządkiem tak administacyjnym jak i innym. Tymbardziej nagrodę
                      powinieneś dostać w terminie.
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 22:07
                        Mika , a dlaczego ty opóściłaś Olsztyn, being studiuje , to go rozumię ale ty ?
                        Idziesz na mecz Wisły?
                        • being28 Re: Olsztyn jest piekny 03.03.03, 22:14
                          Sprawdzilem pociagi z Krakowa do Olsztyna. Tragedia. 8 godzin jazdy,
                          bezposrednio ponad 10:(((
                          • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny 03.03.03, 22:22
                            Boeing - lepiej do Iławy i stamtąd już tylko 5h40min do Krakowa:)
                            Do Krakowa zawiodły mnie dwie rzeczy: pierwsza to marzenia o studiach w CMUJ, a druga, jak to zwykle bywa - miłość, oczywiście;)
                            A na mecz Wisły nie idę, ale sercem będę z nimi!!! Chłopaki ze straży śnieg zebrały, namioty stoją, trawka się grzeje, więc mam nadzieję, że będzie dobrze. Aż strach pomyśleć, co będzie PO meczu - bez względu na wynik. To chyba będzie 10 razy tak, jak po najstraszniejszych derbach Krakowa:)
                            Rita, a Ciebie, co zagnało? Niestety, nie dogrzebałam się do takiej informacji...:(
                            • being28 Re: Olsztyn jest piekny 03.03.03, 22:27
                              2 expresy to niezly wydatek:( Bede trzymal kciuki za Wisle. Kiedys planowano
                              Stomil w pucharach, ale nie wyszlo...
                              • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny 03.03.03, 22:30
                                No wiesz, ale czego się nie robi dla takiej drużyny...
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 22:30
                              śmierć rodziców i uprowadzenie do rodziny
                              • being28 Re: Olsztyn jest piekny 03.03.03, 22:35
                                :((((
                              • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny 03.03.03, 22:37
                                O, bardzo mi przykro:( W moim przypdaku, to jak widać, świadomy wybór... Chyba jednak nie do końca przemyślany. Choć tu się całkiem nieźle zadomowiłam, to jednak marzę o powrocie w rodzinne strony. I wierzę, że pewnego dnia mi się uda:) To bardzo silne postanowienie. Póki co - stwarzam sobie otoczenie choć trochę podobne do warmińsko - mazurskich stron. Za oknem las, drące się w niebogłosy ptaki, cisza, spokój i tylko w tle odgłosy zakopianki... Całkiem nieźle tu jest, jak na krakowskie warunki;)
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 22:41
                                  wiecie, że ja już w Krakowie się gubię ,zrobili tyle objazdów, że o mały figiel
                                  nie dojechałam do Katowic. Teraz bardziej znam się na ulicach Olsztyna.
                                  • Gość: rita Re: do Kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 22:45
                                    czy w poniedziałek lokal czynny, chcemy tam wpaś, albo ty do nas wpadnij
                                    • mika_1 Re: do Kobry 03.03.03, 22:53
                                      Eeee, Kraków to takie prowincjonalne większe miasto. W zasadzie wszędzie blisko, da się przeżyć. Gorzej z knajpami - te, do których ja chodziłam za czasów studenckich, już nie istnieją, a te które teraz są, są mi całkowiecie nieznane. A najbardziej w lokalu Koobry podobają mi się OKNA - to taka niesłychana rzecz w knajpie (w moim wyobrażeniu);)
                                      • Gość: rita Re: do Kobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.03.03, 23:06
                                        pewnie jutro zamieści więcej zdjęć na swojej stronie - tak mówił
                                        krzyknę ci z okna - dobranoc Miki, pewnie usłyszysz.
                                        • mika_1 Re: do Kobry 03.03.03, 23:11
                                          Krzyknij, a ja Ci pomacham i pooglądamy sobie te zdjęcia;)
                                          Ja też idę spać, bo szybkośc połaczeń mnie dzisiaj zabija. Miłej nocy, pozdrawiam, Mika:)
                                          • being28 Re: do Kobry 03.03.03, 23:18
                                            Jutro na szczescie jest komisja i humorek na pewno bedzie lepszy.
                                            Duzo szczescia i slodyczy being wszystkim zyczy!!!
                                            • koobra komisja 04.03.03, 10:33
                                              zaczynam wątpić czy ta komisja cokolwiek ustali ,po oskarżonych raczej nie
                                              widać ,że się czegoś obawiają,uczestniczą w balach,galach i śmieja się nam
                                              prosto w twarz
                                              • angela-rt koobra i mika_1 04.03.03, 14:07
                                                koobra Ty to juz od dłuzszego czasu na naszym forum nie bywasz,teraz mika tez
                                                przeniosła sie tutaj moze na olsztynkim mi sie uda z Wami pogadać(w koncu w
                                                olsztynie mieszkam).A tam na LW to chyba nie ma co ratowac i liczyc na tłumy
                                                nie mozna-pozdrawiam wszystkich
                                                ;-)angi
                                                • mika_1 Re: koobra i mika_1 04.03.03, 17:56
                                                  Angela - lokalny patriotyzm jest ważny, staram się go kultywować, ale czasem już nie mam zdrowia. Ja tam naszego forum nie opuszczam, ale tu jest bardzo ciekawie, więc czemu nie...
                                                  Pozdrawiam, Mika:)
                                                  • angela-rt Re: koobra i mika_1 04.03.03, 20:08
                                                    dobra mika bedziemy i tam zaglądać,a skoro mowisz ze tu ciekawie to sie czasami
                                                    przyłącze,jeśli mnie nikt nie pogoni hi hi;-)
                                                    ;-)angi
                                              • angela-rt Re: komisja 04.03.03, 15:32
                                                koobra napisał:

> uczestniczą w balach,galach i śmieja się nam prosto w twarz

Widziałam wczoraj podczas rozdania Wiktorow "kwiatuszek" siedział i nic do bani
                                                usmiechniety i szczesliwy-zgroza
                                                • mika_1 Re: komisja 04.03.03, 17:50
                                                  Fakt, faktem, chyba coraz mniejsza szansa na jakieś pomyslne zakończenie sprawy. Komisja bawi się świetnie, oskarżeni do bani niczego nie biorą, świadkowie są oskarżani... Ale ktoś tę komisję chyba wybrał... Ktoś na takich ludzi głosował... I dla mnie to jest w tym wszystkim najsmutniejsze:(
      • suduj Re: Olsztyn jest piękny cz.VI 09.03.03, 22:09
        Witam! Chciałbym do tych linków jeszcze jeden dorzucić.<br>
        <a href="http://www.moje-fotografie.olsztyn.pl/">www.moje-
        fotografie.olsztyn.pl/</a> <br>
        • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.icpnet.pl 09.03.03, 22:25
          www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
    • Gość: Andulka do koobry IP: *.chello.pl 04.03.03, 20:30
      Koobra, jak zdrowie? Żyjesz czy ledwo-ledwo?
      • Gość: rita Re: do koobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 20:33
        ciekawe gdzie teraz Koobra się schował ?? :-)
        • angela-rt Re: do koobry 04.03.03, 20:48
          Ja wiem gdzie on jest,biedaczek ciągle chory
          ;-)angi
          • Gość: rita Re: do koobry IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 20:50
            cha, cha, cha - on nie może chorować, teraz ma biznes, a w biznesie się nie
            choruje
            • angela-rt Re: do koobry 04.03.03, 20:52
              moze sie kimś podpiera?nie wiadomo,ale ze chory to na bank wiem.
              ;-)angi
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 21:43
                zgadzam się z tytułem wątku, czy ktoś ma inne zdanie?
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 22:16
                  ale ten Koobra narozrabiał, porzucił Lidzbark Warmiński, co mu sie stało -
                  ciekawe ?
                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 04.03.03, 22:18
                    nie wyrabiał na tylu forach jednoczesnie,do tego tyle pracy,klub itp,a moze sam
                    nam powie,jak wyzdrowieje
                    ;-)angi
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 22:24
                      angela - to wątek o pięknym Olsztynie , Kobra jak chce to wchodzi jak nie to
                      nie wchodzi, zbytnio się tak nie przejmujemy jak wy.
                      • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 04.03.03, 22:28
                        alez ja sie nie przejmuje i zauwazyłam,ze jak jest to jest,a jak go nie ma to
                        go nie ma-pozdrawiam...A Olsztyn to piękne miasto:))
                      • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.chello.pl 04.03.03, 22:31
                        Olsztym jest piękny. Otwieram dowolna książkę o Olsztynie z ilustracjami,stronę
                        detritusa albo album beinga i od razu wiem, w którym pięknym miejscu akurat
                        jestem (bez patrzenia na podpis, ha!). No, chyba że na focie jest blokowisko.
                        To jest niepiękne miejsce, wiec nie muszę wtedy wiedzieć gdzie jestem :)
                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny 04.03.03, 23:51
                    Rita, jak coś ciekawego wykoncypujesz, to Ci podrzucę przez okno piwo z Olsztyna, bo się wybieram;)
                    • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 05.03.03, 11:36
                      mika jak będziesz w Olsztynie,zapraszamy do siebie,moze piwko grzane
                      wypijemy,bo wiosenki nie widać i zimno.Dziejek zapowiedział sie u nas w
                      przyszłym tygodniu to moze sie wplasujesz i razem powspominamy przy piwku stare
                      dobre czasy?Pozdrawiam
                      ;-)angi
            • Gość: Andulka Re: do koobry IP: *.chello.pl 04.03.03, 22:27
              Jeśli ma się grypę to się choruje, niestety...
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 22:38
                Andulko - czekamy na bpkw , może nam opisać Olsztyn jak on go widzi, bedzie
                ciekawie jak podchwyci temat, namów go też
                • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.chello.pl 04.03.03, 22:41
                  Oczami widzi, bo mieszka w Olsztynie, ma to szczęście
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 22:48
                    i może na gorąco opowiadać mimo, ze zima.
                    • being28 Swieta swieta i po swietach 04.03.03, 23:40
                      Ja juz pozegnalem karnawal, szklanka mi sie pobila i nie mam zadnych łupów,
                      ale GW obiecalo mi koszulke:)
                      • Gość: zbyszek Re: Swieta swieta i po swietach IP: 213.25.179.* 05.03.03, 14:40
                        a ja wygralem w GO koszulke Olsztyniaka (czerwona) na plecach napis "kocham
                        Olsztyn" zgadzam sie, bede nosil. Moje ulubione miejsce to podzamcze od strony
                        mlyna na Łynie, specjalnie tamtedy jezdze mimo ze nie zawsze po drodze, to moje
                        miejsce magiczne.
                        • Gość: rita Re: Swieta swieta i po swietach IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 21:54
                          a co to jest GO ?
                          • being28 Re: Swieta swieta i po swietach 05.03.03, 22:03
                            GO to Gazeta Olsztynska. Chyba:)
                            • Gość: rita Re: Swieta swieta i po swietach IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 22:11
                              właśnie siadłam do komp., aby napisać , że napewno chodzi o Gazetę Olsztyńską,
                              ciężko było skojarzyć , bo właśnie przechodzili obok zezłoszczeni kibice Wisły.
                        • Gość: rita Re: do Zbyszka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 22:17
                          Wyjaśnij , jak ty to czujesz to magiczne miejsce, czym się objawia i dlaczego
                          właśnie tam - czy to wspomnienia jakieś ?
                      • Gość: rita Re: Swieta swieta i po swietach IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 22:14
                        being , jak ty tak wszystko rozbijasz, to proponuję by redakcja dała ci w
                        nagrodę jajka, przynajmniej będziesz miał z nich jajecznicę
                        • Gość: being28 Re: Swieta swieta i po swietach IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 22:25
                          Cos mi sie wydaje, ze napisalem cos na innym watku i chyba ktos to skasowal:)
                          Ale wybaczam. Szklanke pobilem w knajpie, twoje sa za szybka:)
                          • Gość: rita Re: Swieta swieta i po swietach IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 22:28
                            tak piszesz, żeby ci redakcja tych jajek nie dała, a jak ci ma dać redakcja ,
                            jak ty jesteś w Poznaniu.
                            • Gość: being28 Re: Swieta swieta i po swietach IP: *.icpnet.pl 05.03.03, 22:29
                              Na szczescie mamy XXI wiek, teleportacja, Poczta Polska i rodzice w Olsztynie.
                              • Gość: rita Re: Swieta swieta i po swietach IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 22:44
                                no to pokaż siłę swojego działania i pogoń redakcję, chodzi o zdrowie twoich
                                rodziców , pewnie czekają na nagrodę i się denerwują
    • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.chello.pl 05.03.03, 23:04
      Rita, detritus dorzucił na swoja stronkę Partyzantów. Masz tam kolejne zdjecie
      swojego domu, ale tez od frontu więc "twojej" klatki schodowej nie widać :)
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 23:06
        dzięki , wydaje mi się , że being wstawił stronę , która się nie otwiera,
        sprawdzę zaraz
        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.VI 05.03.03, 23:12
          www.detritus.olsztyn.pl
          Teraz powinno dzialac:)
          • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: 213.25.179.* 06.03.03, 07:10
            GO to oczywiscie Gazeta Olsztynska.
            Dzis rano zauwazylem jadac do pracy ze Wiosne ktos ubral w kosze na smieci.
            Bandyty jedne. Wiosna to pomnik malo ubranej pani w parku miedzy zamkiem a
            kosc. garnizonowym.
            W tym rejonie splywa na mnie jakis spokoj, latwiej sie rozwiazuja problemy,
            wspomnienia- raczej nie, a w kazdym razie nie to jest najwazniejsze, to magia
            tego miejsca. Tak Olsztyn jest piekny... Moze taki pozostanie?
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 20:59
              jakie to mile wysłuchać, że są takie magiczne miejsca w Olsztynie. Fajnie, że
              takie masz, fajnie ,że działa na ciebie
              o kosze na śmieci się nie martw, ktoś ich i tak skradnie i Wiosna będzie w
              całości.
              Czy jesteś zwolennikiem wyższości jeziora Krzywego nad jeziorem Długim , czy
              odwrotnie ?
              • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: 213.25.179.* 07.03.03, 07:11
                Nie mam wazniejszego jeziora, wokolo Dlugiego biegalem, wokolo Krzywego
                plywalem, a nad Likuzkim spotykalem sie z przyjaciółmi. Obecnie wiekszosc czasu
                spedzam nad Krzywym, ale to nie znaczy ze jest to naj... woda jest
                najwazniejsza. Jestem rakiem i lubie wodę. Jest jeszcze nastrojowa do niedawna
                Podkówka, lyse pola Bartazka, Skanda ze swoimi pasmami cieplo-zimno. To i tak
                jeszcze nie wszystko. Wiosna, gdzie jesteś?
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 21:39
                  a co to jest Skanda ?
                  Jeśli chodzi o Panią Wiosnę , to jak usłyszysz miałczenie kotów, to znaczy , że
                  się zbliża.
                  Niestety należę do tych co głoszą wyższość j. Krzywego nad innymi. Tam mam
                  swoje magiczne miejsce. W dawnych czasach było to najładniejsze wypoczynkowe
                  miejsce i najbardziej tłumnie odwiedzane. Żeby znależ dobre miejsce trzeba było
                  jechać o 6.00 rano. A jakie piękne mola, a wypożyczalnie kajaków czy rowerów
                  wodnych, wszystko tam tętniło życiem. Teraz przypuszczam plaża jest zaniedbana,
                  teraz każdy posiada samochód i wyjeżdza w ustronne miejsca. Czasy się zmieniają.
                  Dlaczego Olsztynowi zabrano czerwone tramwaje, czy dobrze wam bez nich ?
                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.VI 07.03.03, 21:50
                    oj tłumy sa na plazy i nawet wejściowki,organizują tam imprezy jakies letnie
                    potancowki,jest tawerna gdzie piwko sie przelewa,wbrew pozorom ludzi masa
                    • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.VI 07.03.03, 21:53
                      jesli chodzi o tramwaje to mi osobiście ich nie brakuje bo nie pamietam
                      Olsztyna z nimi,a komunikacji miejskiej nie cierpie,moze tramwaje dodałyby
                      uroku,ale takze troche głośniej by sie zrobiło
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 21:55
                        ciekawe czy Zbyszek pamięta tramwaje?
                        • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.acn.waw.pl 08.03.03, 11:27
                          Przy całej miłości mej także do Krzywego, wyższość Długiego nie ulega kwestii.
                          I wbrew pozorom nie jest to zagadnienie z gatunku "o wyższości Świąt Wiekiej
                          Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia".
                          • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.VI 08.03.03, 15:20
                            Jednak Skanda i to w okresie gdy jest trochę chłodniej / brak rozkrzyczanych
                            plażowiczów /. Spacer brzegiem od starej plaży, aż do szosy działa na mnie
                            wyjątkowo uspokajająco. Szkoda, że zostały rozebrane pomosty. A Krzywe czy
                            Długie... ?. Osbiścię wolę Krzywe, zwłaszcza okolice "rybaczówki". Jak mam
                            więcej czasu to chętnie zaliczam Gim, ale od strony Bałd.
                            • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.chello.pl 08.03.03, 18:34
                              Gim sam w sobie jest urokliwy ale chyba za bardzo hałaśliwy - za dużo domków
                              letniskowych. Ale nad jez. Limajno jeszcze gorzej.
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 19:10
                                Andulko , może bpkw opowie o swoim miejscu magicznym w Olsztynie, napewno takie
                                ma tylko trzyma w tajemnicy
                                bpkw- pomoż w gwarze
                                • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.VI 08.03.03, 20:34
                                  Magiczne miejsca..., to bardzo trudne. W moim życiu trzy miasta odcisnęły się
                                  romantycznym piętnem : B.- miejsce mojego dzieciństwa i młodości, S.-lata
                                  studenckie i Olsztyn, w którym spełniłem się jako dorosły człowiek. Tu poznałem
                                  moją żonę, tu urodziły się moje dzieci, tu znalazłem nowych przyjaciól no i
                                  tu... . Bardzo trudno pisac o miejscach magicznych Olsztyna, ponieważ On sam w
                                  sobie jest magiczny. Boję się, że "premiując" jedne, "skrzywdzę" inne. Wiem
                                  natomiast co mnie wręcz wyprowadza z równowagi: np. kuriozum architektoniczne
                                  przy ratuszu. Ta budowla nie miała prawa tam stanąć. No i oczywiście "grucha"
                                  czyli "Inka". Z całą pewnością zajrzę tu jeszcze nie raz, nie dwa ... bo
                                  Olsztyn jest przepiękny i nigdy nie żałowałem, że właśnie tutaj zamieszkałem.
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 21:14
                                    bpkw - to ty jesteś przyjezdny, nie znasz zakamarków dziecięcych i
                                    młodzieńczych, stąd nie masz magicznych miejsc, ale może gdzieś z wnukiem
                                    chodzisz w ciche i spokojne miejsca. Po wakacjach nawiąże z wami dyskusje co mi
                                    sie podoba co nie, teraz trudno kiedy po iluś latach wszystko sie zmieniło,
                                    napewno nie ma supersamu na rogu ul.1Maja i Ratusza
                                    a jak nazywacie tą główną ulicę od Bramy - jabym to nazwała deptak i czy ta
                                    droga jest przejezdna dla samochodów
                                    to ty tramwajów w Olsztynie nie pamiętasz ?
                                    • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.chello.pl 08.03.03, 21:56
                                      Rita, plan Olsztyna można kupić w każdej pierwszej lepszej księgarni. Poza tym,
                                      na stronie detritusa ul. 11 Listopada (i inne) jest obfotografowana równo -
                                      każdy budynek z osobna, wszystko widać, ludzi, samochody, a jak kto ma
                                      wyobraźnię to i tramwaj zobaczy. To popatrz, po co masz pytać. No, chyba że
                                      wolisz słowo pisane niż foty ;)
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 22:32
                                        Andulko - kto pyta ten nie bładzi to jedno,
                                        po drugie z planów to ja nic nie widzę tylko kreski i linie i nic mi to nie mówi
                                        po trzecie - miło mi jest spotkać na forum kogoś kto to widzi naocznie i jest z
                                        tym na codzień i chce i ma ochotę o tym porozmawiać
                                        po czwarte - Olsztyn się tak zmienił, że zdjęcia którę widzę, a nie są opisane
                                        nic mi nie dają
                                        po piąte - myślę , że i ty możesz mi w tym pomóc bo masz cały plan w pamięci i
                                        w głowie
                                        • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.chello.pl 08.03.03, 22:37
                                          Ale przecież 11 Listopada do trzy domy na krzyż, no pięć. Nie ma co opisywać. I
                                          one akurat się nie zmieniły tylko przy placu JPII (dawniej chyba Wolności)
                                          przybył grobowiec.
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 22:42
                                            Wyobraż sobie , że jestem ślepa - widzisz ta Bramę , pod nią idzie ulica - jaka
                                            to ulica - ona idzie od ratusza przez Bramę dalej - tak ?
                                            • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.chello.pl 08.03.03, 22:56
                                              Zeppelinstrasse - 11 Listopada, przecież cały czas piszę, że 11 Listopada.
                                              Zdaje się, że Olsztyniacy rodowici i stale tamże mieszkajacy nieźle sie bawią
                                              czytając tę korespondencję, hi, hi
                                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.03.03, 23:04
                                                myślę , że ze ślepego nikt się nie śmieje
                                                wiesz co zaglądnę na ten plan, ale już nie dziś - dobranoc
                                                • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.acn.waw.pl 09.03.03, 08:53
                                                  Pod Wysoką Bramą to jest Staromiejska. Czy nie tak?
                                                  • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.chello.pl 09.03.03, 09:15
                                                    Staromiejska - jeśli ricie chodziło o stary ratusz. 11 listopada - jeśli o nowy.
                                                    Ale nie wiemy, o który. Za to teraz ma kompletną odpowiedź :)))
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 20:08
                                                    właśnie chodziło mi o Staromiejską ulicę , tam znajduje się brama, ale od dwóch
                                                    ratuszach to nic nie słyszałam
                                                    A czy wiecie, że aby mieć szczęście w życiu trzeba przejść pod Bramą tyłem do
                                                    przodu, czy ktoś to sprawdził ?
                                                    A czy ul. Sataromiejska jest przejezdna, czy służy jako deptak ?
                                                  • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.VI IP: *.chello.pl 09.03.03, 20:27
                                                    Staromiejska jest deptakiem. Chyba wyjechałaś bardzo dzieckiem będąc, skoro nie
                                                    słyszałaś o dwóch ratuszach.
                                    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.VI 09.03.03, 20:07
                                      Gość portalu: rita napisał(a):

bpkw - to ty jesteś przyjezdny, nie znasz zakamarków dziecięcych i
                                      młodzieńczych, stąd nie masz magicznych miejsc...

W którym miejscu napisałem, że nie mam magicznych miejsc... ?. I bardzo mnie
                                      zabolało słowo "przyjezdny". Zagościłem w Twoim wątku, ponieważ mnie zaprosiłaś.
                                      Nie będę ukrywać,że podziwiałem i podziwiam pomysł tego właśnie wątku. Więcej
                                      mnie tu jednak nie spotkasz...
                                      • Gość: rita Re:do bpkw IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 20:11
                                        żle mnie zrozumiałeś - zgość proszę , nie chciałam cię obrazić, musze ci coś
                                        powiedzieć
                                        • Gość: rita Re:do bpkw IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 20:33
                                          Andulko - nie wejdę na Olsztymn piękny jak bpkw , mnie nie wybaczy, bardz mi
                                          jest z tego tytułu przykro, gdyż obserwując jego na tym forum zwsze go ceniłam
                                          i cenię.
                                          bpkw - to , że jesteś czy nie jesteś przyjezdny nie było w złośliwe, nie było w
                                          negatywnym określeniu - ja ci zazdroszczę, że chodzisz tymi ulicami, patrzysz
                                          na domy i masz magiczne miejsca do których zawsze zagladasz

bpkw - miej serce i patrz w serce

• being28 Mam kawalek pieknego Olsztyna w domu!!! 09.03.03, 20:31
      Dostalem wspanialy prezent od GW za 20000-czny wpis. Koszulka+cegla z zamku
      olsztynskiego. Podobno Kopernik przyciskal nia (cegla) swoje notaki, zeby wiatr
      ich nie zwial na dziedziniec;)
      • Gość: Andulka Re: Mam kawalek pieknego Olsztyna w domu!!! IP: *.chello.pl 09.03.03, 20:37
        Darowizny nie będzie, ale przyjmij przynajmniej gratulacje ! :)))
        • being28 Re: Mam kawalek pieknego Olsztyna w domu!!! 09.03.03, 20:46
          Dziekuje, dziekuje.

PS.Jezeli chcesz wybic komus cos z glowy to zglos sie do mnie:)
          • Gość: jd Re: Mam kawalek pieknego Olsztyna w domu!!! IP: *.acn.waw.pl 10.03.03, 09:01
            No being, tej cegły to ci zadzdroszczę jak cholera. Ona rzeczywiście wygląda na
            lata Kopernika czy taka gładziutka, nowiutka? Sfotografuj ją kiedyś i pokaż.
            • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny IP: 213.76.143.* 10.03.03, 10:15
              Co do śmiania się, to ja się nie śmieję, czasem się tylko uśmiecham jak mówicie
              o którymś tam budynku, że jest b. brzydki lub b. ładny a ja tam przechodzę
              często. Co do przechodzenia pod Wysoką Bramą to trzeba przejść milcząc i
              pomyśleć sobie zyczenie. Ja nie mam szczęścia, no ale może dlatego, że zawsze
              przodem chodziłam :)))))))))))))). Pozdrówka.
              • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 10.03.03, 10:24
                Ja słyszałam ze spełniają sie te zyczenia,ale jeśli przejdzie sie pod Wysoką
                Bramą myśląc je i mając zamknięte oczy-nie ma co przesadzac,ale raz na jakiś
                czas mozna probować ,mi jedno się spełniło:)))
                • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny IP: 213.25.179.* 10.03.03, 10:56
                  Tramwaje pamietam, jeden kiedys zatrzymalem krecac korba, motorniczy przybiegl
                  z przodu pojazdu i .... W Olsztynie sie urodzilem, w Olsztynie mieszkam i mimo
                  ze to rejon biedny nie mam sie ochoty stad wyprowadzac. Nowe budowle nie
                  koniecznia mi sie podobaja, ale co zrobic, nowy ratusz tez byl kiedys nowy i
                  tez nie wszystkim sie pewnie podobal. Stary ratusz jak sama nazwa wskazuje jest
                  na starym miescie, kiedys byl w nim USC i jest bibloteka, ma podziemia- tunele,
                  nie zbadane do konca. Stare miasto zaczynalo sie Wysoka Brama biegnie ul.
                  Staromiejska i Prosta do mostu Jana. Trakt jest spacerowy, zakaz ruchu
                  pojazdow. Na Starym ratuszu przybyla wiezyczka ktora splonela w czasie wojny.
                  Rita, a moze odwiedzisz te stare smieci? W Dlugim pierwsi odwazni znowu
                  zaczynaja sie kapac! Ja w nim plywalem pare razy (gdy sie lod zalamal) ale
                  kiedys nad nim byla plaza wojskowa, i klub kajakowy (przed wojna)
                  Kiedy bylas ostatnio w Olsztynie?
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 22:43
                    Zbyszek - bardzo jasno i przejrzyście wyjaśniles Stare Miasto , włąsnie o to mi
                    chodziło, byleś przez moment moimi oczami - tak właśnie pamiętam, tyle że ta
                    ul. Staromiejska była ulicą przejezdną - czy jest to mozliwe , żeby kiedyś
                    przejeżdzał nawet tramwaj tego nie kojarzę , zawsze jeżdziłam na j.Krzywe
                    Zośtańmy jeszcze w Starym Miescie - czyli jest tam teraz promenada i jak
                    widziałam na zdjęciu dużo kawiarenek i papów - czy podoba wam się ta ulica
                    teraz , czy jakieś zmiany byście zrobili
                    Kiedy wyjechałam z Olsztyna - prosty rachunek , kiedy zlikwidowano dworzec
                    autobusowy przy ul. Samulowskiego róg Partyzantów i kiedy jeszcze jeżdziły
                    tramwaje.
                    A co slychać na plaży j. Krzywego
                    cieszę się , że dołączy bpkw, Andulka, being, jd , angela i zapraszam gorąco
                    innych forumowiczów
                    • being28 Nowa czesc prosimy!!! 10.03.03, 22:45
                      Rita, czas na nowa czesc, bedzie latwiej sie otwierac:)
                      • Gość: rita Re: Nowa czesc prosimy!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.03.03, 22:49
                        dobra being, przygotuj się z wstawkami stron na jednym poscie i pamiętaj bez
                        prób i błedów
                    • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 10.03.03, 22:48
                      Ja starowke bardzo lubie,latem jest tam duzy ruch,troche barwnych grajkow,no i
                      imprezy rozne organizują,co przyciąga Olsztyniakow do kawiarenek i
                      ogrodkow,moze przy okazji obchodow rocznicowych bedzie jeszcze barwniej,a
                      i "kultury" troche bedzie mozna zaczerpnąć
                    • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.chello.pl 10.03.03, 22:50
                      Dobra, jest powyżej 100, rita otwieraj kolejny rozdział :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka