Gość: tram IP: *.olsztyn.mm.pl 27.09.06, 11:09 zainwestujcie w cos innego a nie w tych parkingowych... oni tak sie boja podejsc do grupki ludzi i zwrocic im uwage nie osmieszajcie sie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Roman Strażnikom miejskim przyda się mapa miasta IP: 212.2.99.* 27.09.06, 15:06 Kolejne narzędzie służące inwigilacji mieszkańców przed wyborami, za moje i Twoje pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryk Re: Strażnikom miejskim przyda się mapa miasta IP: *.olsztyn.mm.pl 27.09.06, 17:36 ubiorą się w te mundurki i wkładają za wycieraczki zanim człowiek zdąży kupić kartę, czy ta straż nie ma nic innego do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rivo Re: Strażnikom miejskim przyda się mapa miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 17:55 Bryk - mandaty (właściwie wezwania do zapłaty) za brak karty postojowej za wycieraczkę pojazdu wkładają pracownicy Strefy Ograniczonego Parkowania (komórka Miejskiego Zarządu Dróg Mostów i Zieleni). Straż Miejska nic do tego nie ma. Oni zajmują się za to (najczęściej) znakami B-36 (zakaz zatrzymywania się). Szkoda mi chłopaków - ktoś wynalazł jak sądzę skuteczny sposób na "ściemnianie" w prywatnych mieszkaniach czy miejscach, w których nikt ich nie namierzy... Ktoś napisał, że boją się podejść do grupek ludzi - nie, to nie tak ! Z chęcią podejdą np do grupki bezbronnych dzieciaków w parku, siedzących z puszką piwa. Gdyby grupką okazała się bojówka skinheadów - wówczas mogę zgodzić się z szanownym przedmówcą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tram Re: Strażnikom miejskim przyda się mapa miasta IP: *.olsztyn.mm.pl 27.09.06, 21:13 w tym roku na plazy miejskiej 4 osiłkow ze strazy miejskiej nie moglo obezwladnic 1 chlopaczka moze 16 letniego ... wiec nawet do takich nie podchodza albo moze szli patrolowac plaze kiedy na niej nie bylo zywego ducha, a w dzien w ktory nie mozna bylo znalesc miejsca zeby rozlozyc kocyk to nie wychodzili ze swojej kanciapy... a o motorowce juz nie wspomne.... ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Nie radio a GPS IP: 142.227.41.* 27.09.06, 18:00 Zeby wiedziec, gdzie sa straznicy, musza oni byc wyposazeni w GPS. Okreslenie lokalizacji z dokladnoscia do granic posesji nie moze byc dokonane bez pomocy GPS (na przyklad, uzywajac radia czy telefonu komorkowego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tram Re: Nie radio a GPS IP: *.olsztyn.mm.pl 27.09.06, 21:14 GPS to sie przyda przynajmniej komendat bedzie mogł sparawdzic który od 2 godzin nie ruszyl sie z miejsca... zamiast patrolowac ulice.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misza Re: Nie radio a GPS IP: *.olsztyn.mm.pl 27.09.06, 22:35 A ja zauważyłem kamerę na skrzyżowaniu Głowackiego z Piłsudskiego, czy nie lepiej było ją ustawić parę metrów dalej (lub bliżej) na głównym skrzyżowaniu Piłsudskiego/Kościuszki? A może ustawili po to by w nocy obserwować pusty plac Solidarności, kto wchodzi do straży miejskiej ze skargą żeby skryć się w razie potrzeby? Dla mnie to głupota. lepiej było ją umieścić na wspomnianym skrzyżowaniu. I ciekawe ile ta głupota kosztowała? Odpowiedz Link Zgłoś