bystra2000 20.11.06, 14:01 kto zna dobrego ortopedę dziecko ma 22 m-ce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bystra2000 Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 20.11.06, 17:59 Ludzie dajcie namiary. PLEASE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsad Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy IP: *.olsztyn.mm.pl 20.11.06, 18:24 polecam dr Kołtuna. Czeka się dwa miesiące na prywatną wizytę, ale warto. Nie polecam natomiast osławionego Trusewicza. To nadęty, zapatrzony w siebie bufon. Moja córeczka miała dysplazje st. biodrowego, po zaleceniach Trusewicza i kontroli wszystko miało już być ok. Podczas kolejnej wizyty dr trusewicz zaczął (tak jak ma to podobno w zwyczaju) dyscyplinować nas rodziców, że przyszliśmy minutę po godzinie, na którą byliśmy umówieni. Za minutę spóźnienia przetrzymał nas 40 minut (wpuścił kilka osób, które były zapisany na późniejszą godzinę), a kiedy zwróciłem mu uwagę, że nie szanuje naszego uczasu oznajmił wprost, że nie chce mu ię badać mojego dziecka. Ostatecznie zrezygnowaliśmy z usług dr Trusewicza z powodów jego podejścia. Jesteśmy u dr Kołtuna i bardzo chwalimy sobie jego profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 20.11.06, 18:39 Trusewicz,za przeproszeniem wyzej sra jak...... wiem ,bo córka była u niego z wnukiem. Bardzo zależy nam na postawieniu dobrej diagnozy. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 20.11.06, 21:43 Dzięki xsad.za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.11.06, 22:43 Popieram przedmówców Trusewicz to nadęty bufon, moja córka była kiedys u niego leczona, codziennie była potrzebna zmiana opatrunku, kiedy musieliśmy wyjechac do innego miasta, poprosiłam go o skierowanie dla dziecka, ODMÓWIł 1,5 rocznemu dziecku!!w konsekwencji musieliśmy płacić sami za głupią zmianę opatrunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsad "dr" trusewicz IP: *.olsztyn.mm.pl 20.11.06, 22:53 nie napisałem najważniejszego, moja córeczka po drugiej wizycie u Trusewicza według oceny tego "specjalisty" była już zdrowa, stawy biodrowe miały być ok i generalnie nie usłyszeliśmy nic co mogłoby nas zaniepokoić. Dopiero u dr Kołtuna dowiedzieliśmy się, że wada bioder wymagała dodatkowych ćwiczeń, że dziecko w wyniku tej wady i jej nieprawidłowego leczenia (czy też żadnych zaleceń trusewicza) ma teraz kłopot z kolanami. W tej chwili czekamy na buty ortopedyczne dla dziecka i nie możemy darować sobie, że daliśmy się oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xsad Re: "dr" trusewicz IP: *.olsztyn.mm.pl 20.11.06, 23:03 "Eskulap" Brzozowa 14 (Likusy) tel. 523 91 31 i 523 52 44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: "dr" trusewicz IP: *.play-internet.pl 04.09.14, 21:11 Pan Trusewicz wmówił nam,że córka ma dysplazję prawego bioderka. Zalecił najpierw pieluszkowanie, później frejkę, której nie nabyliśmy. Dziecko zostało zbadane przez innego lekarza, również na NFZ, który po zrobieniu USG zlecił dodatkowo rentgen w celu upewnienie się,ze jego diagnoza jest prawidłowa. Okazało się,że dziecko ma 5 miesięcy i bioderka rozwijają się jak najbardziej prawidłowo i nie potrzebna jest dodatkowa kontrola,ani frejka. Podobnie było ze znajomymi. Na pierwszej wizycie pan Trusewicz zalecił frejkę, bo jest dysplazja,poszli prywatnie po kilku dniach do innego lekarza i wszystko jest dobrze. Inni znajomi dzwonili do rejestracji i nie było wolnych terminów na NFZ, zapisali się prywatnie, po czym na drugi dzień dzwoniąc do rejestracji dostali termin na dzień, w którym wypadała wizyta prywatna. Więc co tak nagle się miejsce zwolniło? W sumie 4 dziewczyny z mojego otoczenia od pana Trusewicza dostały zalecenie stosowania frejki. To co każde dziecko ma dysplazję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy IP: *.play-internet.pl 04.09.14, 21:20 Pan Trusewicz wmówił nam,że córka ma dysplazję prawego bioderka. Zalecił najpierw pieluszkowanie, później frejkę, której nie nabyliśmy. Dziecko zostało zbadane przez innego lekarza, również na NFZ, który po zrobieniu USG zlecił dodatkowo rentgen w celu upewnienie się,ze jego diagnoza jest prawidłowa. Okazało się,że dziecko ma 5 miesięcy i bioderka rozwijają się jak najbardziej prawidłowo i nie potrzebna jest dodatkowa kontrola,ani frejka. Podobnie było ze znajomymi. Na pierwszej wizycie pan Trusewicz zalecił frejkę, bo jest dysplazja,poszli prywatnie po kilku dniach do innego lekarza i wszystko jest dobrze. Inni znajomi dzwonili do rejestracji i nie było wolnych terminów na NFZ, zapisali się prywatnie, po czym na drugi dzień dzwoniąc do rejestracji dostali termin na dzień, w którym wypadała wizyta prywatna. Więc co tak nagle się miejsce zwolniło? W sumie 4 dziewczyny z mojego otoczenia od pana Trusewicza dostały zalecenie stosowania frejki. To co każde dziecko ma dysplazję? Odpowiedz Link Zgłoś
gietpe Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 20.11.06, 23:10 dr.Tadeusz Politewicz poradnia w Szpitalu dziecięcym W przypadku mojej córki zdiagnozował rzadką chorobę na którą chorują głownie chłopcy,co potwierdziło sie na badaniach w AM Gdańsku przez prof Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 20.11.06, 23:24 Dzięki jeszcze raz. Może raz mu się udało zdiagnozować i nie wyrządzić szkody. Obyśmy zdrowi byli tzn.nasze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwa Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy IP: *.ols.vectranet.pl 21.11.06, 18:07 Hmmmmmmmm, ilu ludzi tyle opinii. Moje dziecko bylo leczone przez Trusewicza i Koltuna. Stawiali odmienne diagnozy, ale ta Koltuna byla porazajaca. Zalecil operacje, bardzo powazna. Wyciecie klina z kosci biodrowej, przeciecie miesni i kosci na ukos, po to by wydluzyc kosc 1 z nog. Poniewaz po tej operacji dziecko mialo przez 9 miesiecy przebywac w gipsie (obie nogi), radzilismy sie innych lekarzy. W Poznaniu w Klinice Ortopedii Dzieciecej, w Lublinie, w Otwocku. Wszystkie te konsultacje wykluczyly (wrecz zabronily) operacji. Mam to na pismie! Syn mial juz umowiany termin operacji w Szpitalu Dzieciecym w Olsztynie. Operowac mial Koltun. Zastosowalam sie do zalecen lekarzy bardziej utytulowanych i z poza Olsztyna. I nie dlatego, ze maja te tytuly, ale dlatego, ze sprawdzilam kiedy ostatnio cos opublikowali, kiedy byli na konferencji medycznej i czy zabierali na niej glos. Nazwiska Koltuna nigdzie nie znalazlam. Minelo niemal 3 lata, syn jest rehabilitowany, a skrot nozki jest coraz mniejszy. aaaaaaa, i najwazniejsze, opinia Trusewicza byla najblizsza opinii lekarzy, dzieki ktorym moj syn uniknal operacji. Jesli jestes zainteresowana, podam namiary. Lublin prywatnie, Poznan i Otwock - nie. Pozdrawiam i zdrowka malenstwu. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 21.11.06, 18:49 Przeczytałam .Teraz trudna decyzja. Dzieki nerwa,a namiary wrzuć na pocztę gazetową. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bluebutterfly Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 21.11.06, 22:19 potwierdzę jedną z opinii: jeśli już diagnozować, to Poznań (dr Napiontek - przyjmuje również w Warszawie), albo Otwock - dr. Czubak. Ew. Piekary Śląskie - tam też jest dobra ortopedia. Panowie doktorzy z Olsztyna bardzo chętnie stawiają diagnozy wymagające albo drastycznego leczenia (włącznie z pobytem x miesięcy w gipsie), albo wciąż doszukują się "dziwnych form" nietypowych chorób. W przypadku mojego syna obaj dopatrzyli się dość mało popularnej choroby, włącznie z wypisaniem w ciągu 5 minut aparatu ortopedycznego, zakładanego z definicji na rok czasu. W Piekarach, Otwocku i Poznaniu 3 różnych lekarzy stwierdziło, że choroby nie ma, więc i drastyczne leczenie nie jest potrzebne. Do Piekar i Otwocka można dostać się na NFZ ! (czas oczekiwania do 2 miesięcy). Poznań (Warszawa) prywatnie, stawka za konsultację 200-300 zł, ale WARTO. BTW: w Piekarach byliśmy prywatnie, nie na fundusz. Ale skierowanie na rezonans magnetyczny lekarz wystawił już "funduszowe" !!! I przesłał pocztą ze Śląska na Warmię !!! Służę namiarami na maila. W razie czego pisz. Pozdr. Blue Odpowiedz Link Zgłoś
mario_ol Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 29.11.06, 12:23 Jeśli mógłbym dostać namiary na proponowanych lekarzy - będe wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
bluebutterfly Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 29.11.06, 21:55 oczywiście. podaj swoj adres na bluebutterfly@NOSPAM.gazeta.pl (usun to co niepotrzebne) Odpowiedz Link Zgłoś
dota73 Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 22.11.06, 07:42 Ze swoim 2,5 letnim chodzę do dr Trusewicza i nigdy nie spotkałam z arogancją czy też nieuctwem doktora. Zawsze był miły i kompetentny a wizyty miałam ustalane co 4 m-ce. Dziecko miało lekką dysplazję a teraz kłopoty z nóżkami. Diagnozę lekarza potwierdziła moja ciocia która jest szefem oddziału rehabilitacji w klinice w Katowicach i zaleciła identyczne ćwiczenia dla dziecka. Warto spróbować zapisać się do obydwu lekarzy i samemu jednak wybrać który będzie wam lepiej pasował przynajmniej ja zawsze tak robię chodzę do kilku i sprawdzam czy potwierdzają się diagnozy i wybieram. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nerwa Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy IP: *.ols.vectranet.pl 23.11.06, 09:06 Dokładnie tych samych lekarzy polecilam bystrej:) Czyli Czubak i Napiontek. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 23.11.06, 19:30 Dzięki wszystkim za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:56 Polecam dr Karczewskiego ze Szpitala Dziecięcego. Stanowczo odradzam Trusewicza. Bufon nastawiony na jak najwięcej wizyt - kasa z NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 12:22 Podobniez ma być konkurs na ordynatora ortopedii dziecięcej i trusewicz tam się wybiera. Przecież on nie operował od wielu lat. Miejmy nadzieję, że przyjdzie ktoś z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra2000 Re: Potrzebny ortopeda dziecięcy 26.11.06, 12:42 A wiecie co?moze tak zmierzyłabym się z doktorkiem.On pyskaty i ja też. Tylko chyba dziecka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś