Dodaj do ulubionych

Rzeszów większy od Olsztyna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:00
www.bip.um.rzeszow.pl/2710,2713/2713/
Obserwuj wątek
    • Gość: olsztyniak Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 09:26
      To Olsztyn powinien mieć status metropolii a nie Rzeszów.
    • Gość: Emperor Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: 62.29.133.* 22.12.06, 09:31
      No i co? Olsztyn ładniejszy :P
    • Gość: rav Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.dobremiasto.net 22.12.06, 09:40
      Ludzie zyja w miescie a mieszkaja pod miastem.Proponuje wlaczyc do Olsztyna
      Dywity,Kiezliny i Jonkowo.To bedzie dopiero dochodowa metropolia.
      • Gość: Koant Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:40
        Tylko nie włączajcie Stawigudy, bo co by robił nasz Teodozy.
        • Gość: Rem Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:10
          A czy Wy wiecie na czyj post odpowiadacie? Pana Generallo z Elblaga znanego tam
          i wyśmiewanego wszędzie zboczucha... Więc Panowie nie dajcie się ponieść
          prowokacjom. Jest kilku z Elbląga, którzy kipią z nienawiści do Olsztyna i w
          sposób kulturalny lub mniej- intrygują, podjudzają i opluwają wszystko co
          olsztyńskie. Piszę to bez paranoicznego podłoża :) :) :) po prostu tacy są. Na
          szczęście w Elblągu jest większość mądrych ludzi... Niestety z niektórymi tu
          różnie bywa :) :) :) Wesołych świąt!!!
          • Gość: alfik Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.elb.vectranet.pl 23.12.06, 10:38
            Rem ,nie odbiegasz od normy:)))))))
    • Gość: alfik Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.elb.vectranet.pl 23.12.06, 10:39
      Czytaj dokladnie,generallo jest zalogowany.
      • Gość: haha Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 18:02
        To wszystko nie zmienia faktu, że Rzeszów jest większy i ładniejszy od
        Olsztyna. Prawda w oczy kole, Światowy?
        • Gość: 79 Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.softel.elblag.pl 24.12.06, 18:23
          Zeby Olsztyn uzyskal status metropoli to musi przylaczyc w granice miasta
          miejscowosc Klewki.Tutejsi Talibowie maja duze wplywy w sejmie ,a moze sam
          Binladen wstawi sie za wasza wioska.
          • Gość: Rem Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 19:24
            Moze Talibiwie.
            Może dzieciątkowie
            Może kolędnicy
            Może inni pastesznicy
            Ważne że my wiemy
            gdzie prawda połozona
            i nie damy się zwieść
            tramwajom
            parkom technicznym
            ani skuterom śnieżnym
            :) :) :)
            ani wojskom zaciężnym ;) :) :)
            • Gość: kacha Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 10:29
              może i Rzeszów ma więcej mieszkańców, ale to miasto nie należy do szczególnie
              urokliwych.
              Nie ma starówki.
              Mają jedynie ulicę, na siłę zamienioną na deptak.
              W mieście mało się dzieje, brak dużych, plenerowych imprez.
              Takie prowincjonalne miasteczko.
              • Gość: fan Generallo Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 19:45
                Gość portalu: kacha napisał(a):
                Może i Olsztyn ma więcej mieszkańców niż Giżycko, ale to miasto nie należy do
                szczególnie urokliwych. Nie ma tam wcale dużych urokliwych jezior typu Mamry
                czy Niegocin.
                W mieście mało się dzieje, brak dużych, plenerowych imprez.
                Takie prowincjonalne miasteczko. Nie to co Giżycko, w którym w lato co tydzień
                jest bardzo wiele plenerowych imprez nad Niegocinem np. weekend z radiem BIS.
              • cool_kid Re: Rzeszów większy od Olsztyna 26.12.06, 16:38
                Bzdura. Rzeszów ma ponad 1000 budynków uznanych za zabytki, w tym najstarszy -
                kościół farny z XV wieku. Rynek i pobliskie ulice to często średniowieczna
                zabudowa, jak więc możesz mówić że nie ma starówki. Olsztyn w dużej części jest
                odbudowany po wojnie. Myślę też że w mieście dużo się dzieje - kilkadziesiąt
                klubów, częste koncerty znanych i porządnych artystów, fajne kina, maratony i
                festiwale filmowe, spotkania teatralne, b. dobra filharmonia, zmodernizowany w
                tym roku teatr. Olsztyn to bardzo fajne miasto a autor tego wątku nie wiedzieć
                czemu próbuje konfliktować je z Rzeszowem. A propos tych zmian granic - w 2005
                roku było 54 km, 158 tys., w tym roku 68 km, 163 tys., od stycznia 2007 85 km i
                169 tys. (Olsztyn 89 km i 174 tys.) To nie koniec procesu zmian granic,
                najpóźniej za dwa lata miasto będzie mieć ok. 120-125 km kw. i 180-182 tys.
                mieszkańców.
                • Gość: zorientowany Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 21:16
                  W sumie nie dziw się olsztyniakom, bo dla nich każde miasto jest brzydsze i
                  gorsze od Olsztyna. Oni maja kompleks taki, że Rzeszów ma status metropolii a
                  Olsztyn nie.
                  • Gość: <b>Kaka</b> Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 19:50
                    Lepiej niech Olsztyn zachowa swoja prowincjonalnosc. Chcecie miec w-we na warmii?
                • Gość: kacha Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 21:25
                  cool_kid mieszkałam w Waszym pieknym mieście Rzeszowie i moja subiektywna
                  ocena: to miasto mało urokliwe.
          • Gość: Delll Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: 62.29.133.* 31.12.06, 02:38
            Rzeszów może być sobie i większy od Olsztyna, ale i tak nie będzie miał jego
            klimatu i krajobrazu, o wodzie w kranach pierwszej czystosci lepiej nie mówić.
            PS. Czy Rzeszów ma !! 11 jezior dookoła miasta?
        • Gość: Melba Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.chello.pl 28.12.06, 22:01
          Kwestia gustu. A tak w ogóle co ma piernik do wiatraka, bo nie rozumiem o co ci
          chodzi człowieku.
    • Gość: Obserwator Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 25.12.06, 12:08
      Generallo jak dobrze się wczytasz to zauważysz że to tylko propozycja więc do
      powiększenia Rzeszowa długa jeszcze droga,a tak na marginesie Olsztyn też ma być
      powiększony i wtedy bedzie liczył ok 190tyś czyli 2 razy tyle co twój Elbląg a
      twój Elbląg wyludnia się w tempie expresowym jest was już tylko podobno 98tyś
      więc jesteście zarówno dla Olsztyniaków jak i Rzeszowian mało imponującym
      miastem ale już w Słupsku i Grudziądzu możesz błysnąć.Wesołych świąt ;]
      • generallo Re: Rzeszów większy od Olsztyna 25.12.06, 12:34
        Nie liczy się wielkość miasta,
        ale ludzie którzy je zasiedlają,
        tak więc u mnie jest bardziej kolorowo,
        niż w Olsztynie, chcć wy macie inne zdanie na ten temat ;)

miłych świąt mieszkańcy Olsztyna :)
        i obyście doczekali się tramwajów,
        na początku 2010 roku :)
      • Gość: fan Generallo Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 19:42
        Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> Generallo jak dobrze się wczytasz to zauważysz że to tylko propozycja więc do
        > powiększenia Rzeszowa długa jeszcze droga,a tak na marginesie Olsztyn też ma
        by
        > ć
        > powiększony i wtedy bedzie liczył ok 190tyś czyli 2 razy tyle co twój Elbląg a
        > twój Elbląg wyludnia się w tempie expresowym jest was już tylko podobno 98tyś
        > więc jesteście zarówno dla Olsztyniaków jak i Rzeszowian mało imponującym
        > miastem ale już w Słupsku i Grudziądzu możesz błysnąć.Wesołych świąt ;]

To i tak nadal będzie o 110.000 tys mniej od Białegostoku, który jest większy
        od Olsztyna i Elbląga razem wziętych.

• Gość: madziar Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 25.12.06, 19:25
      Nieźle wspominam Rzeszów. Chę jednak przypomnieć, że tylko tam widziałem
      drewniany chodnik (z bali drewnianych). To było gdzieś w pobliżu dworca
      autobusowego. Byłem też zaskoczony brakiem kanalizacji - fekalia płynęły
      swobodnie, chociaż wiele lat później widziałem to także w Iraku.
      • Gość: kacha Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 21:51
        madziar a kiedy Ty byłeś w Rzeszowie?
        Czy w ogóle byłeś.

Ja mieszkałam w Rzeszowie i rynsztoku nie widziałam, podobnie drewnianych
        chodników.
        Może czytałeś opisy miasta z XIX-go wieku?
        • Gość: madziar Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.06, 06:43
          Widziałem na własne oczy - lata 50-te ubiegłego wieku.
          • Gość: kacha Re: Rzeszów większy od Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 08:46
            a to wszystko możliwe
            mnie wtedy na świecie jeszcze nie było
            • Gość: the core ja was pogodzę IP: *.olsztyn.mm.pl 28.12.06, 22:31
              Stomil i Resovia to kiedyś zaprzyjaźnione kluby. A Olimpia Elbląg? Z czym do
              ludzi...
              • matko74 Re: ja was pogodzę 29.12.06, 11:49
                To fakt niebardzo Olimpia Elbląg się może pochwalić, bo ona tylko z Legią
                Warszawa, Zagłębiem Sosnowiec i Pogonią Szczecin zaprzyjaźniona, a to przecież
                kluby-pikusie przy Stomilu i Resovii. ;)

Gość portalu: the core napisał(a):

> Stomil i Resovia to kiedyś zaprzyjaźnione kluby. A Olimpia Elbląg? Z czym do
                > ludzi...
              • matko74 Re: ja was pogodzę 29.12.06, 11:53
                Plany ekspansji terytorialnej Rzeszowa mnie nie dziwią i dobrze, że mają
                miejsce - przecież miasto ludniejsze od Elbląga, a do niedawna o 1/2 mniejsze
                terytorialnie.
                I prostując liczbę ludności Elbląga, dodam tylko, że do liczby poniżej 100 tys.
                mieszkańców jeszcze droga daleka. Póki co, w zależności od danych, przedział
                waha się w granicach 125-130 tys. mieszkańców.
                • ol4 NIE karmic elblaskich troli!! 29.12.06, 12:55
                  j.w.
                  • Gość: Elbinger ol4 do piachu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:41
                    jw
                • Gość: mach_2 Re: ja was pogodzę IP: *.c29.msk.pl 30.12.06, 16:48
                  > Plany ekspansji terytorialnej Rzeszowa mnie nie dziwią i dobrze, że mają
                  > miejsce - przecież miasto ludniejsze od Elbląga, a do niedawna o 1/2 mniejsze
                  > terytorialnie.

Z teo, co wiem, Elbląg zajmuje powierzchnię 66 km kw., Rzeszów miał przed
                  powiększeniem 54 km kw. - to nie jest o połowę mniej (teraz 68 km kw.).

PS. Nie jestem z Elbląga, Olsztyna ani Rzeszowa.
    • Gość: Elbinger Warszawa więkza od Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:30
      Hamburg większy od Warszawy, Londyn większy od Hambyrga, Los Angeles większe od
      Londynu. Nie mieszajmy w to Rzesxzowa, bo to sprawa między nami a Holsztynem!!!
      • Gość: wirkot235 Re: Warszawa więkza od Rzeszowa IP: *.ols.vectranet.pl 29.12.06, 23:37
        a jacy w Rzeszowie są mili ludzie...
        • Gość: . Re: Warszawa więkza od Rzeszowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 15:13
          Gość portalu: wirkot235 napisał(a):

> a jacy w Rzeszowie są mili ludzie...

Tu masz rację. W Olsztynie na każdym kroku widać chamstwo i nepotyzm.
          • cool_kid Re: Warszawa więkza od Rzeszowa 30.12.06, 17:15
            A w czym to się wyraża? Pozdrawiam z Rzeszowa :)
            • Gość: Enola Gay Londyn wiekszy od Warszawy IP: 195.212.0.* 31.12.06, 14:17
              • Gość: alfik Re: Londyn wiekszy od Warszawy IP: *.elb.vectranet.pl 01.01.07, 14:40
                Elblag wiekszy od Tolkmicka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka