Dodaj do ulubionych

Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem

IP: 88.156.63.* 08.03.07, 11:08
zapewne przez te 32 lata mieszkancy łęgajn juz zrobili doktoraty i sa
swiatowymi ekspertami od wysypisk smieci i ich rekultywacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: MK Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: 213.184.18.* 08.03.07, 11:45
      A żebyś wiedział, że wiedzą o śmieciach na pewno o wiele więcej niż przeciętny
      ludek śmieci produkujący.
    • Gość: Doktor z Łęgajn Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.uwm.edu.pl 08.03.07, 12:59
      Wystarczy tylko uważać na lekcji z chemii w liceum, żeby wiedzieć, że takie
      popioły są radioaktywne. Mogą byc stosowane do rekultywacji tylko w miejscach
      oddalonych od miejscowości i jezeli nie maja kontaktu z wodami podziemnymi.
      Stosowanie tego w Łęgajnach jest dobrym pomysłem na zmniejszenie zaludnienia i
      zatrucie wód podziemnych i Jeziora Wadąg.
      • Gość: ol Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 18:18
        oj doktor było się tej chemii uczyć. I nie pisać głupot.
        • Gość: Doktor z Łęgajn Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 19:13
          No wspaniała merytoryczna odpowiedź! O radioaktywności popiołów po spalaniu
          węgla są całe tomy literatury fachowej. Ale wystarczy mieć tupet i ... do
          przodu. Prawda profesorku?
    • Gość: Lxx Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.ols.vectranet.pl 08.03.07, 18:44
      Nie przesadzajcie z tą radioaktywnością. Gdyby tak było to wszystkie miasta w
      Polsce "świeciłyby w nocy".
    • Gość: cykl Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.olsztyn.mm.pl 08.03.07, 18:46
      A od kiedy pan R. Piskorski został fachowcem od odpadów przemysłowych i
      komunalnych. Z posiadanych informacji to on jest fachowcem od artykułow
      spożywczych w ,,płynie".
      Proponuje dla okolicznych mieszkańców walkę o taki sposób rekultywacji jak było
      to obiecane wcześniej czyli wg standardów unijnych - czytaj. zastosowanie mat
      pochłaniających absorbujących wody odciekowe z wysypiska, zasadzenie wierzby
      itp.
      A ewentualne zyski przeznaczyć na modernizacje wsi : ulic, szkoły itd.
    • Gość: ]] Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 20:28
      Od 01 05 07 wzrosną opłaty za usuwanie nieczystości ok. 50%, ale o tym jak na
      razie cisza
    • Gość: ekol Dalaczego,dzalczego,dlaczego? IP: *.man.olsztyn.pl 09.03.07, 09:35
      Dlaczego na takich stanowiskach siedzą debile i podejmują tak nienormalne
      decyzję. Czy mają w tym jakiś interes własną działkę za pozbycie się odpadów z
      Michaelin'a ? Jak można w ogóle dopuścić taki chory pomysł wysypania kolejnych
      odpadów na i tak już zanieczyszczoną ziemię? Powinni tego typa zamknąć za
      usiłowanie zanieczyszczenia środowiska. Nie dajcie sie truć w tych Łęgajnach
      więcej wybijcie to debilom z głowy! Pozdrawiam
      • Gość: loco Re: Dalaczego,dzalczego,dlaczego? IP: *.olsztyn.mm.pl 09.03.07, 09:45
        Popioły radio-maryja-aktywne?
    • Gość: pekajacy ze smiech Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: 194.70.181.* 09.03.07, 12:01
      jak zwykle mamy burdel w olsztynie ze smieciami w doslownym znaczeniu i w
      przenosni. JAk postawie sie w polozeniu mieszkancow Legajn to tez mnie krew
      zalewa. Czy w naszym miescie wreszcie wezmie sie za te smieci, czy tylko
      ratusz umie zmieniac stolki dla coraz to nowych prezesow niedouczonych
      zreszta , po zaocznych studiach , czy nawet licencjackich. Prawda jest, ze
      reka reke myje we wszystkich urzedach w olsztynie , ktore zajmowaly sie przez
      te 32 lata wysypiskiem , ekspertyzami , itp. Oczywiscie nie wpomne o kasie jaka
      szla pod stolem za to... I ktos jeszcze smie powiedziec , czy napisac nawet w
      swojej ekspertyzie , ze wysypisko ma szczelne naturalne zabezpieczenie z
      warstwy gliny, to jest przeciez prawdziwa wartwa ochronna , prawdziwa bo nie
      trzeba bulic potzeznej kasy na ten wysyp:). A mamy rzesze wyksztalconcyh po
      geodezji i ochronie srodowiska w ratuszu i dalej kolomyja , ach szkoda
      hadac....:)
      • Gość: ola Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: 194.70.181.* 09.03.07, 12:08
        juz byli tacy jak ten piskorski, niedouczeni , kasa i kasa tylko sie liczy , a
        ci pozostali to zalas i wisniewska , kolejni ,,pseudofachowcy ,, kiedy rusza
        szturmem do ZGOK by zmienic ,,swiat,,?Oj panie malkowski , pan ciagle robi
        krzywde temu miastu sadzajac ludzi , ktorzy nie znaja sie na
        rzeczy .Pozdrawiam wszystkich z Legajn i trzymajcie sie razem :)
        • Gość: xxl Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.budimex.com.pl 12.03.07, 09:21
          Ty napewno się znasz dobrze. Proponuję podaj Cześkowi swoje dane, to zostaniesz
          prezesem. Napewno rozwiążesz problem. Ujawnij się, z ukrycia łatwo oskarżać,
          natomiast gorzej się pisze pod własnym nazwiskiem.
    • Gość: misiek Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.olsztyn.mm.pl 11.03.07, 16:27
      Jestem po stronie mieszkańców Łęgajn, przez te wszystkie lata władze Olsztyna
      tylko obiecywały i nic w zamian nie dawały. Teraz się okaże jakie będą koszty
      tych zaniedbań jak trzeba będzie podnieść opłaty za śmieci o 100% i pan
      Piskorski nie da rady w swej glowie stworzyć nowych pomysłów, chyba że w
      gorączce kolejnego dnia po imprezie.
      Proponuje zbudować spalarnie śmieci między Nagórkami a Jarotami - jaki będzie
      tego odzew społeczny??????

Efektem tych prac na wysypisku jest zatrute piękne jezioro w Łęgajnach - jestem
      ciekawy gdzie urzędnicy z ochrony środowiska czy nie mają sygnałów o tej
      katastrofie ekologicznej?????
    • Gość: cykl Re: Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.olsztyn.mm.pl 11.03.07, 16:29
      Ciekawy pomysł z tą spalarnią śmieci w mieście - jestem za będę płacić niższe
      rachunki za wywóz śmieci.
    • Gość: MJ Chcą zasypać wysypisko w Łęgajnach popiołem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 16:42
      Mieszkam w Łęgajnach od urodzenia a kiedy sie urodzilem górka sieci rosla juz
      przez 14 lat. Nie chce dalej żyć w smrodzie, który nieraz jest nie do
      zniesienia. Władze Olsztyna nie patrząc na nic najlepiej zasypaly by nas
      jeszcze popiołem... chore to jest tak samo jak ten kto to wymyslil ale dla kasy
      można wszystko jesli jest sie na stanowisku. Mieszkam troche dalej od wysypiska
      ale współczuje tym którzy mieszkają blisko. MUSIMY WALCZYĆ O SWOJE!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka