Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.XV

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 22:49
Urodziłem się w Olsztynie i bardzo za nim tęsknię
czarnyadam

"Olsztynie , ty domie szlachetny
Wywieś chorągiew swoją,
Każ jej na wietrze wiać
Olsztyn musi wiecznie trwać "

czy ten wiersz zostanie hymnem olsztyńskim ?
Obserwuj wątek
    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 22:54
      A przy okazji hymnu. No może nie hymnu, a hejnału. Czy ktoś słyszał, żeby o
      godz. 21:00 ktoś grał w Olsztynie na trąbce. Podobno na Starym Mieście. Ale aż
      na Zatorze niesie.
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 22:56
        sud - a link gdzieś sie zgubił,można go przytoczyć , w wolnych chwilach lubię
        popatrzeć
        being , co tak mało ludzi na forum ?
        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV 17.05.03, 23:03
          Ludzi malo bo dzis sobota. Typowo polskie zwyczaje dzis w domach: TV i wodka...
        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 23:08
          Gość portalu: rita napisał(a):

> sud - a link gdzieś sie zgubił,można go przytoczyć

Link : www.moje-fotografie.olsztyn.pl
          Dziś piękna pogoda była więc są nowe zdjęcia Starego Miasta.
          Dodałem też długie zdjęcia. Tylko trzeba ze 2 monitory po bokach postawić, żeby
          się zmieściły.
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 23:03
        Gość portalu: sud napisał(a):

> A przy okazji hymnu. No może nie hymnu, a hejnału. Czy ktoś słyszał, żeby o
        > godz. 21:00 ktoś grał w Olsztynie na trąbce. Podobno na Starym Mieście. Ale

> na Zatorze niesie.

ale masz szczęście - to oznacza , że jutro będzie pogoda , a powietrze macie
        czyste i klarowne.
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 48 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 23:07
          to kto będzie dzisiaj walczył o nagrodę i dedykację ?
          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 48 dni 17.05.03, 23:09
            Ja nie wiem czy dotrwam, ale postaram sie. Wczoraj czesc wymiekla przed 24,
            dzis w TV Jones, teraz CK Dezerterzy...
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 48 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 23:16
              being - idż już spać, co będziesz sam czatował, zobaczymy kto jurto sie domyśli
              i przekręci licznik. Moja się uczy na głos , słyszę jej dukanie przy muzyce
              hewimetal , czeka aż opuszczę pokój.
              Kołysanka będzie jutro - dobra ?
              • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni 17.05.03, 23:59
                Trwam...
                • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni 18.05.03, 00:00
                  Tym razem musi juz byc niedziela:)))
                  • Gość: brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni IP: *.chello.pl 18.05.03, 08:23
                    Jest niedziela, a ja witam piekny Olsztyn z dalekiego miasta na liter: "W".
                    sud - rzeczywiście ogladania tych zdjęć przydałayby sie dwa monitory albo kino
                    domowe. Zdjęcia sa nie tylko bardzo bardzo ładne, ale ich jakośc jest taka, że
                    miałam wrażenie patrząc na wode, iż za chwilke wyskoczy mi spod tafli jeziora
                    rybka jakas...
                    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni 18.05.03, 20:59
                      Zdjecia sa rzeczywsicie niezle. Szkoda,ze ja nie mam panoramy w aparacie:(
                      Rozpoczynam dzis batalie o przekrecenie licznika.

Czas start!!!
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 21:04
                        being - godne podziwu twoje nocne czuwanie, a Juwenalia skończone ?
                        Nie wiesz czy Olsztyn też się dał władać studentom ?
                        Kiedy jedziesz do Olsztyna, jakiś toaścik w eNce będzie czekał.
                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni 18.05.03, 22:14
                          Juwenalia jak w calej Polsce, demolki, niszczenie wszystkiego wkolo, chlopakiw
                          dresah w przewadze... Nie bylo co prawda katowania autobusow, jazdy na dachach,
                          ale sa plany skrocenia imprezki. Skonczyly sie Inwazje Mocy i nie ma juz co
                          robic w Olsztynie:( Ja przyjade do Olsztyna moze za tydzien, moze na
                          referendum. Musze jeszcze wpasc do Wawki...
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 22:39
                            being - pilnuj Olsztyna pieknego , przyjmujemy w Krakowie bpkw i mogę trochę
                            mniej wpadać, zrobię ci Juwenalia w Olsztynie pięknym - rządż i dziel
                            studencie.
                            Jeszcze obiecana kołysanka
                            Kołysankę tę śpiewam dla Olsztyna
                            Kołysankę utkaną ze snu
                            W kołysance jest śpiąca królewna
                            Kołysanka niewiele ma słów
                            • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni IP: *.chello.pl 18.05.03, 22:47

>przyjmujemy w Krakowie bpkw
                              Uściskaj ode mnie obydwoje, proszę :)
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 22:53
                                Andulko - wszystko będę donosiła na bieżąco i relacjonowała, zakotwiczył się
                                przy mnie. Znasz jego żonę ?
                                • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni IP: *.chello.pl 18.05.03, 23:00
                                  Znam :)
                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni 18.05.03, 23:02
                                    To moze ja tez kiedys do Krakowa przyjade:)
                                    • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni 18.05.03, 23:33
                                      being28 napisał:

> To moze ja tez kiedys do Krakowa przyjade:)

Jasne - każdy mile widziany:)
                                      A już Rita taaaaakie powitanie Ci zgotuje..... ;)
                                      A co do powitania, to Bpkw ma dotrzeć tu dopiero jutro wieczorem... A oficjalne powitanie nastąpi w środę, z czego zadmy relację:)))
                                      >

• mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 18.05.03, 23:48
                                        Dzisiaj ja profilaktycznie przekręcam licznich, choć to jeszcze nie północ... Ale padam już i idę spać, a nie widzę nikogo na posterunku...
                                        Tak więc - już tylko 46 dni:))))
                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni 18.05.03, 23:02
                                    Rita czy juz doszło do spotkania???
                                    • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 47 dni IP: 213.76.143.* 19.05.03, 08:21
                                      No to już tylko 46. A Olsztyn jest piękny, szczególnie piękny był w sobotę :)))
                                      • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni IP: 213.25.179.* 19.05.03, 09:29
                                        lustro- jak podobal sie Olsztyn noca?
                                        Szkoda ze nie chwycilas zachodu nad jeziorem, a może?
                                        - to bylo w przerwie koncertu
                                        :-)
                                        • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni IP: 213.76.143.* 19.05.03, 09:35
                                          Podobało mi się jak ptaszki przed północą śpiewały. :)))
    • Gość: delfi Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.ols.vectranet.pl 19.05.03, 18:14
      Olsztyn jest uroczy, można w nim zarówno żegloweać wędkować relaksować czasami
      też i pracowac. zyż to nie jest fajne
      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 20:45
        Odliczanie czas zaczac. Do boju!!!

Litwo, ojczyzno moja...
        • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 21:53
          Już za chwilęczkę, już za momencik.... I będzie 45:)))
          Póki co, Bpkw gości w Krakowie, a ja dostałam czapeczkę z redakcji... Tyle atrakcji...:)
          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 22:26
            Oszukalas wczoraj Mika!!! Za kare musisz wymienic sie na koszulke!!!
            • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 22:33
              Ciiiiii, nie mów tak głośno! Myslałam, że nikt nie zauważy... Zaszalałam, a co! A z tym kubkiem... Zobaczymy...
              NIE LUBIĘ JEDNAK, JAK SIĘ MNIE DO CZEGOŚ ZMUSZA! Jak się wymienię, to nie za karę, panie Being!!!!!
              ---
              Głosuj na TAK:)))
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 22:45
                ja wam chyba odbiorę te zabawki - bez awantur proszę
                Wczoraj zaspaliście i Zbyszek rano musiał przekręcić licznik - będzie nagana !

Olsztyn jest śliczny , dla mnie jeszcze na zdjęciach
                • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 22:49
                  Rita - nagana nalżey się Tobie, za nieuważne czytanie postów!!!!
                  Przecież to ja przekręciłam wczoraj licznik, jeszcze przed północą i o to Being na mnie krzyczy;)
                  Cóż takiego trzeba zrobić, aby być traktowanym tak łaskawie jak Zbyszek????
                  Ja też chcę!!!!!!!!!!!!!!
                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 22:51
                    Dzieci kochane skonczcie klotnie. Nie wiem jak jest w Olsztynie, ale u mnie
                    pada, wrecz leje, od kilku godzin. Ciesze sie, ze kwaitki i drzewka napija sie
                    troche wody, ale w czym ja jutro pojde na zajecia? Przemokna mi skarpetki bo
                    mam tylko sandalki!!!
                    • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 22:53
                      Wow - Being, to Ty jesteś modny chłopak:)))) Jeszcze bardziej Cię lubię...
                      Sandałki, skarpetki (licze na to, że białe;) i pewnie jeszcze do tego spodnie do pół łydki....
                      Hmmmmm - miód:))))))))))))))))))))))
                      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 22:56
                        Skarpetki sa pod kolor sandalow czyli w 3 paski:) Mialem zapytac sie
                        Szanownych Pan o role skarpet w sandalach, ale to chyba temat na inne forum.
                        • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 23:09
                          Ależ dlaczego na inne forum???
                          Skarpetki... Przede wszystkim są baaardzo szykowne:) Jako takie, nie robią wrażenia, ale do sandałków:))) Suuuper:) Being, ja rozumiem, że skarpertki w paski niebieskie i czerowne - czyli Dużo Tani T.... ;) Tak jak i sandałki:) Nie zawidziesz mnie chyba???? ;) A poza tym - skarpetni suuuuper wyglądają do sandałków i są baaaardzo szykowne;)))))
                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 23:14
                            Dziekuje za odpowiedz. Ugruntowalas mnie w przekonaniu, ze postepuje dobrze.
                            Podjalem decyzje, ze pojde na dopytke w sandalach bo w glanach skora mi juz
                            peka.
                            • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 23:20
                              O - i to jest słuszna decyzja:)))
                              Wyjdź tylko wcześniej z domu, dolicz jeszcze czas na opędzanie się od zachwyconych panienek:)))) Tak, ja wiem, że robisz to co dzien - czy w sandałkach, czy w glanach... Ale sandałki + skarpetki.... Stary, nie dasz rady z opędzaniem się...;)))))
                              • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 23:39
                                Being - wyłaź!!!!
                                Ja wiem, że się gdzieś tam czaisz i o północy wyjdziesz z ukrycia;))))
                                Kto pierwszy????
                                ;))))))))))
                                • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 23:42
                                  Jestem. Czuwam:) Oki kleja mi sie niemilosiernie, ale bede walczyl!!!
                                  Jeszcze kwadrans, tzn. na jednym zegarku jszcze 17 minut, a na inny to jeszcze
                                  14 minut wiec nie masz szans!!!
                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni 19.05.03, 23:45
                                    Bądź dzielny - walcz - to już tylko kwadrans:)))))))))))))))))
                                    • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45dni 20.05.03, 00:00
                                      No i mamy - kolejny dzień minął...
                                      A do spotkania - 45 dni!!!
                                      Being, Ty się szykuj!!!!!
                                      • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45dni 20.05.03, 00:00
                                        :PPPPPPPPPPP
                                        • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45dni IP: *.icpnet.pl 20.05.03, 00:10
                                          Gratuluje, u mnie komp caly czas mieli strone GW i pisze teraz od kumpla.
                                          Jutro obiecuje poprawe i moze trafie w 00.00
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 46 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 22:53
                    coś jesteśmy wszyscy podminowani - co sie dzieje - ja widzę , że licznik
                    przekręcił zbyszek, ty zrobiłas falstart - dla ukojenia nerwów dam ci kołysankę
                    olsztyńską
                    • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45 dni IP: *.icpnet.pl 19.05.03, 23:59
                      Chyba teraz jest juz 00.00.00.0
                      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45 dni 20.05.03, 00:02
                        Ku... czemu ten je..., pier... i je... w du... w... z ws.... portal dziala i
                        nie dziala!!! Teraz to juz napewno jest po 00.00.00
                        • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45 dni 20.05.03, 00:10
                          Brawo - udało się:)))) No i widzisz... Znowu remis:)))
                          Ależ dzielnie wlaczymy co dzień:) Rita powinna nam jakąs nagrodę przyznać... Co Ty na to????
                          ;)))))))))
                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45 dni 20.05.03, 00:19
                            Mialas juz spac!!! Oszukujesz kolejny raz. Oddaj moje 100 milionow, w innej
                            werski 300 milionow!!!
                            • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45 dni 20.05.03, 00:26
                              Ty też miałeś iść spać!!! I co?? Dalej tu jesteś. Ja sprawdzam tylko, czy bezpiecznie doszedłeś do łóżeczka! Marsz spać!!!!!!!
                              Jak będziesz grzecznym to coś Ci dam... (ale nie 100, ani tym barzdiej 300 milionów, o nie!!!!)
                              ;)))))))))
                              • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45 dni IP: 213.25.179.* 20.05.03, 07:18
                                Witam z rana w Pieknym Olsztynie,
                                jest deszczowo, ale cieplo,
                                do splywu Krutynia pozostalo 31 dni,
                                a po, z kajakiem na plecach do eNki!
                                Jeszcze jest chwila- ktos sie zdecyduje?
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 45 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 22:14
                                  Zbyszek - będę tam duchem - wystarczy ?
                                  • Gość: rita Re: Dziekuję za prezent :-) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 22:26
                                    Angela i Koobra i inni forumowicze eNkowscy !
                                    Odpakowałam prezent, który pozwólcie potraktuję jako prezent eNkowców, żeby
                                    nikogo nie faworyzować. Otrzymałam wasz kubek z herbatką owocową. Wypiłam ją z
                                    przyjemnością myśląc o was. Dostałam również zawinięty list napisany waszą
                                    ręką, list z którego buchało ciepło. Muszę przyznać, że wy jako pień drzewa
                                    forumowskiego, jesteście godnymi i sympatycznymi gospodarzami Olsztyna. Nie
                                    mogło się lepiej ułozyć. Teraz zostało tylko pielęgnować , to co zostalo
                                    rozpoczęte.
                                    Jeszcze raz dziękuję i szykujcie się też na niespodziankę - będzie to szampan,
                                    strzelcie sobie za odliczane dni i za pomyślność Zjazdu.
                                    Wszystkim , życzę miłego spędzenia czasu w Olsztynie Pięknym
                                    Pozdrawiam wszystkich eNkowców
                                    • angela_i_koobra Re: Dziekuję za prezent :-) 21.05.03, 22:45

> Angela i Koobra i inni forumowicze eNkowscy !
                                      > Odpakowałam prezent, który pozwólcie potraktuję jako prezent eNkowców, żeby
                                      > nikogo nie faworyzować. Otrzymałam wasz kubek z herbatką owocową. Wypiłam ją
                                      z
                                      > przyjemnością myśląc o was. Dostałam również zawinięty list napisany waszą
                                      > ręką, list z którego buchało ciepło. Muszę przyznać, że wy jako pień drzewa
                                      > forumowskiego, jesteście godnymi i sympatycznymi gospodarzami Olsztyna. Nie
                                      > mogło się lepiej ułozyć. Teraz zostało tylko pielęgnować , to co zostalo
                                      > rozpoczęte.
                                      > Jeszcze raz dziękuję i szykujcie się też na niespodziankę - będzie to
                                      szampan,
                                      > strzelcie sobie za odliczane dni i za pomyślność Zjazdu.
                                      > Wszystkim , życzę miłego spędzenia czasu w Olsztynie Pięknym
                                      > Pozdrawiam wszystkich eNkowców

Cieszymy sie razem z Tobą-dobra herbatka??prawda!!!,wszyscy forumowicze taką są
                                      raczeni gdy przybedą do eNki,miałaś szczęście wypić ją na odległość-pozdrawiamy
                                      i całujemy
    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 00:01
      Tym razem wszyscy wymiekli i to ja dzis przekrecam licznik. 44 to mi sie
      kojarzy z 666!
      • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 12:14
        Brawo Being, brawo!!!!!!!!
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 22:09
          being- jesteś pewnym człowiekiem, chodzisz jak w zegarku i nie zapominasz o
          obowiązkach - przyłączam się do braw.

Olsztyn, Olsztyn
          wielkie szczęście, duży skarb
          Olsztyn , Olsztyn
          ma zaledwie 650 lat
          Olsztyn, Olsztyn
          nasz największy skarb

Kiedy Olsztyn dobrze wrózy
          Kiedy wieczór i pora już spać
          Kołysankę Olsztynowi powtórzę
          Będę nucić i będę tak grać

Będzie rozmowa o Olsztynie - dostałam książkę i plan Olsztyna w prezencie -
          będzie rozmowa na równych prawach - piękny album, piękne zdjęcia - jutro pora
          będzie do opowiadań o Olsztynie - teraz jedno pytanie - dlaczego jezioro Krzywe
          nazywane jest Ukiel ?
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.05.03, 22:45
            being - czas włączyć licznik - czas start !
            Olsztyn jest piękny , jaki piekny jutro opiszę i ta jego historia ciągła walka
            i przechodzenie z rąk do rąk , teraz rozumię dlaczego losy ludzi w Olsztynie
            mogą być tak zawiłe.
            Ale miasto jest piekne !
            • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 22:51
              Jak znam Beinga - to siedzi gdzies z boku i się śmieje... A na 2 minuty przed godziną 00.00.00 się "objawi"...
              Czekam:)))))
              • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:00
                Being oglada meczyk, zreszta mialem mala przerwe bo siec padla:( Dzis jest
                ostatni dzien mojego udzialu w przekracaniu licznika-jutro jade o stolicy i
                wroce za kilka dni. Ale wychowalem grono osob, ktore bedzie czynic ten
                zaszczytny zaszczyt.

Jest Ukiel i Sukiel. Co to znaczy to nie wiem, pewnie pochodzi z Niemca. Jest
                Dlugie to moze byc i Krzywe.
                • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:05
                  being28 napisał:

> Being oglada meczyk,
                  Ha - a jednak dobrze wiedziałam, że czaisz się za węgłem...;)
                  > Dzis jest ostatni dzien mojego udzialu w przekracaniu licznika-jutro jade o > > stolicy i wroce za kilka dni.
                  Oj, smutno tu bedzie bez Ciebie... Being, nie jedź, zostań z nami na forum:))))))))))))))))))))))))
                  > Ale wychowalem grono osob, ktore bedzie czynic ten zaszczytny zaszczyt.
                  Taaaak, wiem, że mówisz o mnie;) Ja też się cieszę:)))) OK< podejmuję sie zadania i będę zegarmistrzem, dopóki nie wrócisz... Ale potem biorę urlop i przekręcać będziesz TY:)))))))))))))))))))))))))))
                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:13
                    Potem to ja w ksiazki nurkuje:)))
                    Musze jechac bo to milosc. Ale bede duchowo z Wami i o 00.00 bede wysylal
                    pozytywne fluidy...
                    • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:15
                      being28 napisał:

> Potem to ja w ksiazki nurkuje:)))
                      > Musze jechac bo to milosc. Ale bede duchowo z Wami i o 00.00 bede wysylal
                      > pozytywne fluidy...

Milość Ci wszytko wybaczy.......
                      Milość tak pięknie tlumaczy..................
                    • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:21
                      being28 napisał:

> Musze jechac bo to milosc. Ale bede duchowo z Wami i o 00.00 bede wysylal
                      > pozytywne fluidy...
                      No, jeśli tak sprawy stoją, to dziwię się, że jeszcze siedzisz w Pyrlandii. Jedź i spedzaj miło czas:))) A fluidy.... i owszem, przydadzą się, szczególnie te pozytywne:)))))
                      Łatwiej będzie przekręcać licznik:)))))

• angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:22
                  being28 napisał:

> Being oglada meczyk, zreszta mialem mala przerwe bo siec padla:( Dzis jest
                  > ostatni dzien mojego udzialu w przekracaniu licznika-jutro jade o stolicy i
                  > wroce za kilka dni. Ale wychowalem grono osob, ktore bedzie czynic ten
                  > zaszczytny zaszczyt.
                  >
                  > Jest Ukiel i Sukiel. Co to znaczy to nie wiem, pewnie pochodzi z Niemca. Jest
                  > Dlugie to moze byc i Krzywe.

wygra celtic-bo postawiłam kupe kasy ze tak hihihi;)))
                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:26
                    To bedzie trzeba wiecej wody dolac do piwa bo Porto wygralo.
                    • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:26
                      juz?!,a nie chciałam na to patrzec:(((
                    • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:27
                      being28 napisał:

> To bedzie trzeba wiecej wody dolac do piwa

A wody to ja nie dolewam mimo wszytko:P
                      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:32
                        Zartowalem oczywiscie, piwo macie przednie. Jak bede w Olsztynie to oczywiscie
                        wypije kufelek.

Jeszcze niecale 30 minut!!!
                        • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 44 dni 21.05.03, 23:33
                          being28 napisał:

> Zartowalem oczywiscie, piwo macie przednie. Jak bede w Olsztynie to
                          oczywiscie
                          > wypije kufelek.
                          >
                          > Jeszcze niecale 30 minut!!!

uhaha-sie usmiałam;)))))))))))))))))))))))))))ostatnio zamarudziłeś!!!!!
                          • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni 22.05.03, 00:05
                            No to dzisiaj ja przekrece,ale juz mało pozostało!!!!!
                          • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni 22.05.03, 00:05
                            Being - zaspałeś:(
                            Ale to już tylko 43 dni....:)
                            • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni 22.05.03, 00:06
                              O, Angela, to chyba tym razem te fuidy Beinga....;)
                              • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni 22.05.03, 00:06
                                gdzie 2 sie bije tam...........
                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni 22.05.03, 00:06
                            Dzisiaj to napewno trafilem. Teraz tylko czekac na poranny wpis Zbyszka.
                            • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni IP: 213.25.179.* 22.05.03, 07:20
                              jak na to wpadles?
                              Miłego dnia w Pieknym Olsztynie-
                              gdziekolwiek byscie byli!!!!
                              • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni IP: 213.76.143.* 22.05.03, 07:36
                                Olsztyn - moje miasto
                                Tu się urodziłam
                                Tu chciałabym zgasnąć :))))
                                • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni IP: *.kprm.gov.pl 22.05.03, 09:34
                                  A bęcki też chcesz???!!!
                                  • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni IP: 213.76.143.* 22.05.03, 10:10
                                    Kto, ja? Bęcki? No wiesz, ja mam długą linię życia, jeszcze trochę się ze mną
                                    pomęczycie. :))))
                                    • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 43 dni IP: 213.25.179.* 22.05.03, 14:52
                                      dlugą droge... hmmm
                                      01,06 rowerami Zrodla Lyny- do Olsztyna,
                                      czy taka dlugosc moze byc?
                                      zapraszam!
                                      • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 42 dni 22.05.03, 23:24
                                        za pół godziny juz 42 dni
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 42 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.05.03, 23:30
                                          Olsztyn jest pijany dziś - i nie widzi czasu !
                                          • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 42 dni 23.05.03, 00:00
                                            No cóż, Angela zrobiła falstart:(((
                                            Being, dzięki za fluidy - miałam przekręcić, ale już nie ma co:((
                                            42!!!!!
                                            • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 42 dni 23.05.03, 00:01
                                              czatowałąś???
                                              ;-)angi
                                              • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 42 dni 23.05.03, 00:03
                                                Nie, akurta udało mi się znaleźć chwilę... I tak wyszło, że prawie pólnoc;)
                                                • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 42 dni IP: 213.25.179.* 23.05.03, 07:07
                                                  No dobra niech wam bedzie, zatwierdzam 42 dni, w koncu nastal nam dzien nowy,
                                                  piekny, sloneczny w pieknym Olsztynie.
                                                  • brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 42 dni 23.05.03, 08:20
                                                    Dzień w istocie jest piękny, podobnie jak i Olsztyn. Tyle, że pogoda jest
                                                    zmienna, a Olsztyn trwa i piękny jest zawsze:))))
                                                    Pozdrawiam wszystkich i życząc co najmniej takiej aury, jak dziś, a przede
                                                    wszystkim pogody ducha i zankomitych wrażeń weekednowych, wybywam z miasta na
                                                    całe trzy dni! Bez dostepu do netu...
                                                    Buziaczki forumowe:))))
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny- piękniejszy niż był IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 21:50
                                                    wszystkim życzę miłego wekeendu i pogodnego
                                                    A teraz wreszcze coś o Olsztynie. Mam album Olstyn- Andrzeja Stachurskiego.
                                                    Przeglądając go strwierdzam, że to nie może być Olsztyn moich czasów - wszystko
                                                    jest inne i piękniejsze i bardzo zadbane - nie ma co narzekać.
                                                    Kamieniczki w Rynku Starego Mista są bajkowe, szczególnie nocą. Secesyjne
                                                    kamienice przy ul. Dąbrowszczaków powinny być zabytkami kl.0 - przeciez to małe
                                                    śliczne pałacyki. Odrestaurowane kamienice przy ul. Górnej świadczą o wielkim
                                                    zadbaniu tego rejonu i ta ulica powinna nazywać się ul. Górna -Zdrój - są
                                                    cudowne.
                                                    Naprawdę nie można narzekać na Olsztyn, można tylko marzyć o ujrzeniu go.
                                                    Dawniej wszystkie te kamienice były ruderami. Władze jednak Olsztyna zadbały o
                                                    miasto , prawie zrobiły z niego piękne uzdrowisko turystyczne , jeszcze brakuje
                                                    tam kultury , coś co by przyciągało do centrum Olsztyna pieknego.
                                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 41 dni 23.05.03, 23:55
                                                    Przekręcam - 41 dni!
                                                    Miłego weekendu:)))
                                                  • Gość: kobieta od zbysia Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 41 dni IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 20:00
                                                    O rety! To mój debiut na forum, więc gdyby coś nie tak - to wybaczcie proszę!
                                                    Potwierdzam odlicznie - 41 dni.
                                                    Miłego wieczoru i cudownie słonecznej niedzieli.
                                                    PS. Miało być od pięknego zbysia (on mnie zabije!)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 41 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 22:00
                                                    nie zabije cię , kobieto, dobrze trafiłaś , w tym watku wszystko sobie
                                                    wybaczamy, życzę i tobie spokojnej niedzieli i nie bój się tak - trzymam za
                                                    ciebie kciuki.
                                                    Olsztyn jest piekny
                                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 40 dni 25.05.03, 00:00
                                                    Przekręcam!!! Kolejny dzień za nami, a to znak, że o jeden dzień bliżej jesteśmy naszego spotkania w jakże pięknym Olsztynie...:)
                                                    40 dni - to już tak niedużo:)
                                                  • Gość: kobieta od zbysia Re: Olsztyn jest piękny cz.XV - odliczanie 41 dni IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 00:57
                                                    dzięki rita za słowa otuchy!
                                                    ale on i tak mnie zabije! jeśli nie rękoma to wzrokiem na mur beton!
                                                    chociaż jeśli się zastanowi dobrze, to może zaniecha swych morderczych planów?
                                                    bo pozbycie się moich doczesnych szczątków sprawiłobym mu nielada problem!
                                                    słonecznej niedzieli wszystkim! I nie zapominajcie o kremach z filtrem!
    • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.chello.pl 24.05.03, 22:09
      Czy ktoś się dziś juz kąpał w pięknych jeziorach pięknego Olsztyna? Ciekawam,
      jaką temperaturę ma woda. Obstawiam, że jakieś 13-15 stopni. Milusio, bo dziś w
      tramwajach było chyba miedzy 130 a 150 stopni ;)))
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 22:19
        ja myślę , że plaże są już zaludnione, ale sami Olsztyniacy muszą nas
        utwierdzić w tym przekonaniu
        • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.chello.pl 24.05.03, 22:27
          Też sądzę, że dziś nad Krzywym mógł być komplet, ciekawe tylko czy ktoś wlazł
          do wody i jak głęboko. Do kolan to i ja bym wlazła.
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 22:34
            Andulko - może jeszcze nie wchodzą do wody by nie zabrudzić, czekają do 5
            lipca, kiedy rozpoczniemy sezon plywacki.
            • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XV 24.05.03, 22:53
              Choć dzisiaj w Olsztynie dość ciepło, to nie sądzę, aby sezon się rozpoczął...
              • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.03, 01:11
                No raczej jeszcze nie wchodzą. Woda nie miała się kiedy ogrzać. Poza tym,
                trzeba chyba jeszcze odczekać, jak co roku, żeby woda się oczyściła.
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 21:39
                  no to zabieram was do następnej części !
                  Andulka - widzisz, wszystko się zgadza, czekają kąpielowicze na czystą wodę, do
                  5 lipca napewno oczyszczą.
                  mamy kobietę od zbyszka , którą musimy bronić przed zbyszkiem to może być
                  szlagier Olsztyna
                  being wyjechał do dziewczyny, ale duchowo jest z nami
                  brzoza - pracuje na działce i pieści roślinki
                  sud- też się pokazał
                  mika - odlicza dalej, jest na okrągłej liczbie
                  angela - przywozi Marysię do przedszkola

kto się jeszcze zgłasza ?
                  bo zaraz ruszamy w drogę - jeszcze 40 dni

Andulko - pojadę autobusem, ale jeszcze nie wiem kiedy, w ostateczności będzie
                  to 5 lipca, jest taki ponoć o 9 rano - tak jak mówię to będzie ostateczność, bo
                  chciałabym jechać trochę wcześniej.
                  • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.chello.pl 25.05.03, 21:54
                    Jeśli ruszysz 5 lipca to dojedziesz zmachana tuż przed imprezą i uśniesz w
                    połowie tejże. Nie możesz dzień wcześniej?
                    I dawaj kolejną część bo Cię Szkoła Nr 7 wyprzedza ;)
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 22:21
                      pewnie , przynajmniej uchronimy przed wzrokiem zbyszka , kobietę od zbyszka
                      Andulko, ale jak ty wytrzymasz , jeżeli przyjedziesz tuż przed imprezą ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka