nereus1 31.05.07, 23:15 W tym roku Klebark obchodzi 650-lecie swojego założenia. Jest zaplanowanych wiele uroczystości. Najważniejsze odbędą sie 24 czerwca i 16 wrzeżnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: drągal Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego IP: *.ols.vectranet.pl 01.06.07, 19:16 Znowu zaczynasz. Ja myślałem, że już po imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego IP: *.ols.vectranet.pl 01.06.07, 21:00 No własnie,zaczyna.Kiedy kilka dni temu napisałam,że nie interesuje mnie jubileusz Klebarka to zaraz odezwali się obroncy,że owszem i tak, no to się wycofałam.Czy teraz znowu będzie tak samo?Nie znudził się ten Klebark?A może ktoś podpowie o kolejnym jubileuszu w jakiejś pipiduwie? Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego 06.06.07, 23:53 Jeżeli wam to nie odpowiada to poco tu wchodzicie? lepiej gdybyście założyli sobie fory komunistyczne lub faszystowskie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego 07.06.07, 02:28 po pierwsze (i mniej ważne) fora nie fory nereus. Po drugie co ma jubileusz Klebarka do faszyzmu , czy komunizmu bo nie rozumiem. Nie kazdy kto nie szcza w gacie z radości z powodu Twoich postów drogi nereuie jest faszystą i/lub komunistą, więc bardzo i pokornie proszę Cię: pohamuj swój rozlatany języczek. Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego 07.06.07, 16:47 To jest fora o jubileuszu, a nie psychiczny śmietnik, założony dla ludzi dobrej woli. Ludzie o nietolelancyjnych skrajnych poglądach, są tu niepożądani. Jubileusz będzie trwał do końca roku. I Będę regularnie o nim wspominał. Jak ktoś tego nie lubi, to proszę tu nie wchodzić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego 07.06.07, 17:30 nereus1 napisał: > To jest fora o jubileuszu Co to je??? >Ludzie o nietolelancyjnych skrajnych poglądach, są tu niepożądani. Niepożądani tu są ludzie o poglądach różnych z Twoimi - skrajne, czy nietlorencyujne mogą być pod warunkiem że są zgodmne z Twoimi, więc to zdanie jest trochę bez sensu. To, ze ktoś czegoś nie lubi wcale nie oznacza, że na forum nie może o tym napisać. Żyjemy w wolnym kraju Nereusie. Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego 07.06.07, 23:23 To jest fora o jubileuszu, skoro masz problemy psychiczne, to w Klebarku ci ich nikt nie rozwiąże. Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego 07.06.07, 23:43 to jest miejskie forum ! miasta Olsztyn ! fajnie , ze wspominasz o problemach psychicznych ! moje problemy psychiczne sa zwiazane z tym , ze czesc mojej rodziny zostala wymordowana w czasie II WS przez Niemcow. czy w Klebarku, ktos rozwiazuje takie problemy ? jezeli nie - to mam prosbe: ALBO ZAMILKNIESZ /to chyba niemozliwe/ albo , ja , w kazdym Twoim wpisie o dobrych niemcach tworzacych przez setki lat ta parafie, zaczne pisac jak dobrzy niemcy ze wszystkich parafii swiata zabijali moich bliskich. otrzezwienie , przyszlo zbyt pozno ! polska parafia w Klebarku ma 62 lata ! chcesz to swietowac ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Jubileusz Klebarka Wielkiego IP: *.ols.vectranet.pl 08.06.07, 09:37 Mam takie skojarzenie z wyrazem "fora":FORA ZE DWORA.Niektórym,jak widać,to się kojarzy z forum.Czy jeszcze ktoś się wypowie na ten temat?Może lepiej przemilczeć?Pozdrawiam forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: Dobrze powiedziane :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 22:22 nereus1 napisał: > To jest fora o jubileuszu, skoro masz problemy psychiczne, to w Klebarku ci ich > nikt nie rozwiąże. Myślę, że i ten jubileusz też nie będzie w stanie nic takim objawom zaradzić bez względu na gromkość wznoszonych okrzyków :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 09.06.07, 23:10 Tu nie jest niejsce na szowinizm. W Klebarku zabijali sowieci i to bardzo wielu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
taras70 Re: Jubileusz Klebarka 10.06.07, 00:17 a gdyby w Klebarku, Japonczycy zabijali Chinczykow ???? Warmia jest polska , ale parafia w Klebarku ,byc moze, nie jest. ale to wlasnie sowieci zabijali Niemcow /od czego sa pakty/ , Niemcy zabijali sowietow /wlasnie od tego/, i wszyscy ci razem zaczadzeni przyjaciele zabijali Polakow . nie mialo zadnego wplywu na zabijanie to, ze ktos nalezy do jakiejs parafii . a moze to wlasnie mialo taki wplyw ? jezeli warto jest ,kogos leczyc magnesami , to na pewno mieszkancow krajow balkanskich !!!! ja juz prawie zapominam o zbrodniach Niemcow zamieszkujacych parafie dawnych Prus Wschodnich. Ty , nereusie , ciagle mi to przypominasz !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 15:29 Lecz zanim jedni zabijali drugich to tacy jak her Neureus jątrzyli podjudzali i nakłaniali ludzi do nienawiści. Pan Neureus jest tego nurtu żywym przykładem. To taka forpoczta wyslana chyba żeby przygotować grunt pod działania wojenne. Dlatego Neureus twoja miarka się już przebrała. Podjudzaczu i nawoływaczu do nienawiści wynocha stąd. Jedź do Afryki odzyskiwać dawne szkopskie kolonie i daj już spokój temu krajowi i nam tu żyjącym. Znowu wam niemcom marzy się wojna? Już nie możecie się powstrzymać? Twoje wypowiedzi i to co wypisujesz w swoich książkach o tym świadczą dobitnie... Tak więc spadaj facet bo się pośliźniesz na swoich poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 10.06.07, 23:32 Sowjeci zabili i mnóstwo polaków mi. księdza Pawła Chmielewskiego. Jezeli byłby ktoś zainteresowany listą polaków zabitych przez sowjwtów to chętnie prześlę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Jubileusz Klebarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 15:21 Prześlesz też listę Polaków zamordowanych przez Niemców? Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 11.06.07, 22:05 W Klebarku nie mordowali Niemcy a wyłącznie Rosjanie. Gdyby wtedy było więcej takich ludzi jak Ty, to byłoby więcej ofiar wsród Polaków zamieszkujących w parafii Klebark. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:36 Neureus czy Ty jesteś matoł? Nie rozumiesz tego że tę tragedię wzajemnego mordowania się wywołali Niemcy? A pakt z Mołotowem to kto podpisywał? Chińczycy? Weź się chłopie namagnesuj tymi swoimi magnesami lub idź do psychiatryka bo te apologie Niemców nie mają nigdzie uzasadnienia. To WY jesteście winni II wojny światowej i jej konsekwencji... Świat unikał tego aż nadto pochylając głowy nad Waszą ekspansją do września 1939r i to był bląd świata. Dlatego wina Wasza jest ogromna - Natomiast to co robili nam Rosjanie Tatarzy Ukraińcy czy ktokolwiek w historii to jest sprawa między nami a nimi i Tobie nic do tego... A Ty chłopie widzę że wyciągasz nóż... (narazie siejesz wiatr i knujesz intrygę). Schowaj go i wracaj za Odrę... Głupich i podatnych na podjudzanie znajdziesz może w Afryce. (Przepraszam Afrykanów...) Twoja misja tu jest już skończona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Jubileusz Klebarka IP: *.ols.vectranet.pl 13.06.07, 08:48 Zgadzam się z Leonem.Wichrzycieli i mącicieli nam nie potrzeba.Wy,my i oni- wszyscy potrzebują pokoju i roztropnie kierujących ludzi,żebyśmy mogli się rozwijać i żyć w coraz to lepszych warunkach/nie patrzeć na nikogo wilkiem/.Nie potrzeba nam cofania się o ileś lat.Z nadzieją patrzmy w przyszłość i to od nas zależy jaka ona będzie.Pozdrawiam Was i Ich. Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 13.06.07, 21:23 Ja piszę o Klebarku a nie wielkiej polityce. Prostych ludzi wielka polityka nie interesowała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Jubileusz Klebarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:58 Dawniej nazywało się to pieprzeniem w bambus. Opanuj się ze swą kolejną jedynie słuszną misją, bo niedługo dołączysz kolejnych rycerzy fikcyjnych światów pokroju kecawa i samsoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 14.06.07, 23:37 No to pieprz w bamus i pokaż innym jak to się robi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 13:09 Neureus - Mordy w Kelbarku Olsztynie Treblince Oświęcimu Koszalinie Berlinie Dreźnie Madrycie na Krymie itd są wynikiem wojny którą wywołali Niemcy... To Wy poparliście Hitlera (sam raczej by tego wszystkiego nie zrobił). To WY ponosicie za nie pełną odpowiedzialność. W 1939 roku rozpoczeliście straszliwą rzeź która rozeszła się na wszystkie kraje(wcześniej u siebie i w anektowanych krajach mordowaliście Żydów ) A Ty co chcesz udowodnić ? Że jesteście niewinni? Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 16.06.07, 22:04 Na tym forum jest rozdział o II wojnie światowej, idż tam i dyskutuj. Nie zawracaj głowy swoją nienawiścią, ludziom w Klebarku którzy świętują jubileusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 10:11 Chcę tylko żeby ludzie świętujący jubileusz pamiętali przez kogo Klebark cierpiał w XX wieku... i żeby jakiekolwiek szuje nie próbowały zmieniać przekazów historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Jubileusz Klebarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:55 Ujście własnego ego może być bardzo różne i wprost proporcjonalne do istniejących granic możliwości konceptualnych. W wypadku nereusa1 kończą sie na odprawianiu od dłuższego tej samej mantry na FO. Proponuję zmianę klimatu: www.youtube.com/watch?v=mZTmj_9we5g&mode=related&search= A nereus1 już niejednokrotnie pokazał, co stanowi dla niego jedyną i największą "wartość". Odpuść może sobie te do niczego nie prowadzące dywagacje na prowokacyjne z nim. Ma on przecież niezbywalne prawo w ramach swego "bogatego" życia wewnętrznego żyć nawet fascynacją polowania na Katarów. Dla przypomnienia: proponuję zachowanie podstawowej zasady - nie karmić trolla, nie odpowiadać na posty. Aktualnie Jubiläumsfeier Cleberg to jest apogeum tego, na co jego stać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 18:17 PROSTACY Z WAS!!!JEŚLI WAS NIE OBCHODZI JUBILEUSZ KLEBARKA TO PO CO SIĘ WOGÓLE TU WYPOWIADACIE BO NIE ROZUMIEM,?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 20:59 Jubileusz obchodzi tylko co do tego jubileuszu mają niemcy? To nasz jubileusz a nie niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:20 Proboszcz jest innego zdania a i kasę z tego niezłą ciągnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:22 PS. Było to do lki :) Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 18.06.07, 10:24 A czy proboszcz robi to nielegalnie, czy nie ma do tego prawo? Z drugiej strony on nie ciągnie a dokłada do jubileuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Jubileusz Klebarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:50 Dokłada? Ze swoich? Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 18.06.07, 14:17 To jest fora Jubileuszowa i nie zaśmiecajcie ją złośliwymi uwagami! Obchody organizuje nie ksiądz, a Komitet Organizacyjny. To jest świecki jubileusz a nie kościelny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Re: Jubileusz Klebarka IP: *.tktelekom.pl 18.06.07, 14:48 To jest Forum /rodz.nijaki,mianownik(kto?,co?)/... "To jest fora Jubileuszowa..." - błąd,błąd,błąd Nie kalecz naszego pięknego języka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Jubileusz Klebarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 17:22 :) :) :) Więc jeśli chodzi o jubileusz tej Klebarki Wielkiej to ta probosza mówisz że ze swojego na tą komitetę daje? Aha... wszystko jasne :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hana Re: Jubileusz Klebarka IP: *.ols.vectranet.pl 18.06.07, 21:08 Leonie,ten tekst jest super.Ubawiłam się bardzo.Superanckie na poprawę humoru.W smutniejszych chwilach będę tu zaglądać a od razu buzia od ucha do ucha.To działa,sprawdźcie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Jubileusz Klebarka 18.06.07, 23:15 Przejdzcie na forę zdrowie psychyczne, tak otrzymacie odpowiednie rady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonista Re: Jubileusz Klebarka IP: *.tktelekom.pl 18.06.07, 23:34 Nie nam ci,te rady potrzebne.Ale polecam Ci forum o języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś