Dodaj do ulubionych

Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 23:20
"Zaostrza się konflikt śmieciowy. Po zarzutach dotyczących niegospodarności
przy przetargu, prezydent Olsztyna kieruje pozew do prokuratury przeciwko
radnemu Henrykowi Baczewskiemu. - Niech prokuratura zbada jego publiczne
wypowiedzi dotyczące śmieci - mówi Jerzy Małkowski."
NO BRAWO PANIE PREZYDENCIE - MY WIEMY, ŻE PAN TO LUBI, ALE NIE SPODZIEWALIŚMY
SIĘ ZĘ RAK SZYBKO
Obserwuj wątek
    • Gość: olsztyniak_2 Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.olsztyn.mm.pl 02.06.07, 07:19
      Może wreszcie pisiory zaczną sie zastanawiać nad tym co mówią i piszą.
      Oni zawsze tacy pewni swojego a potem to jak zawsze ,np:
      1) jurek wariograf i Star Turist
      2) jurek wariograf ,że wygra wybory w cuglach
      3) akcja pisiorów o fałszerstwie plebiscytu na najlepszego samorządowca
      4) desant pisiorów na Sklejkę Pisz
      itd,itd
      • Gość: ratuszowy Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 08:56
        mniej więcej o to chodzi - nieważne kto, ważne byle był....
        nie o śmieci chodzi, tylko o jakieś kible na kortach, które niezbyt legalnie
        zaanektował Centkowski nad jeziorem Krzywym. Tak naprawdę chodzi o uderzenie w
        Grzymowicza, bo Machnik to jeden z najlepszych ludzi wiceprezydenta. Małkowski
        nie znosi kiedy rośnie mu zbyt duża siła w Ratuszu. zwykły , malutki, brzydki
        na dodatek człowieczek z wielkimi kompleksami, ale i z wielkimi ambicjami.
        grzymowicz to dla niego potencjalna konkurencja na prezydenturę, bo człowiek
        inteligentny i znajacy się na robocie. PO mogłaby go wystawić, bo Dąbkowski juz
        więcej nie zaryzykuje, a Głażewski to TOALNY IGNORANT i dupowłaz Małkowskiego.
        Trzeba więc pozbyc się Grzym,ka, albo przynajmniej go osłabić, tym bardziej, ze
        koalicja tez nie za bardzo wspiera Prezydenta. wczoraj uwalili jego propozycje
        zmian w Budzecie
        • Gość: olsztyniakniestety Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.07, 19:10
          Gość portalu: ratuszowy napisał(a):
          Tak naprawdę chodzi o uderzenie w
          > Grzymowicza,

No i dobrze ,bo wcale nie żal mi nikogo kto zniża się do współpracy z tym
          excenzorem. Grzymowicz od początku wiedział z kim ma do czynienia, więc mógł
          się spodziewać że prędzej czy pózniej do tego dojdzie .Niestety, ale za fakt
          współpracy, z tym typem straciłem do Grzymowicza cały szacunek .
        • Gość: fizio Grzymowicz IP: *.olsztyn.mm.pl 12.06.07, 22:33
          Pan P.G. doskonale wiedział, komu oddał się we władanie i nic nie powinno go
          zdziwić. To, że p. Grzymowicz przez parę lat pracował na rzecz J.C.M. pewnie
          prestało mieć znaczenie. Po J.C.M. wszystkiego można się spodziewać, bo jego
          celem zawsze i tylko było wygrać wybory, a ludzie którymi się otaczał, służyli
          tylko i wyłącznie do osiągnięcia tego celu. Kolejnym celem są następne wybory i
          trzeba znaleźć ludzi, którymi będzie można się posłużyć. Nowym kandydatem na
          współtwórcę kolejnego sukcesu wyborczego J.C.M. jest p. Głażewski.
    • Gość: Alfred Kulbacki Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 08:20
      Jaki by nie był rząd, prawicowy , lewicowy czy czerwony w tym kraju zawsze sie
      znajdzie jakiś mądry któremu sie nie będzie podobało! Już Piłsudski powiedział
      kiedyś, jeśli sie nie mylę tak: "Można dużo zrobić dla tego narodu (oczywiście
      chodzi o nas Polaków), ale nic z tym narodem". To jest już taka genetyczna cecha
      narodowa tego ludku nad Wisłą. Pieniactwo, swarliwość, oszczerstwa bez dowodów,
      itp itd. Każdy z takich panów posłów czy radnych opluwa przeciwników ile wlezie,
      bo wie że nikt tego nie jest w stanie sprawdzić. Jest to dla nich jedyna szansa,
      aby zaistnieć w polityce i złapać punkty, bo myślą, że wszyscy my jesteśmy
      ciemni jak te pańszczyźniane chłopy, a oni wybrańcy narodu to nowa szlachta z
      immunitetami. Demokracja kształtuje się nie przez 15 lat ale trzysta. Dlatego
      będziemy szli przez te drogę cierniową jeszcze długo, próbując oddzielać
      plewy(przy władzy) od ziarna. W Warszawie w w piwnicach al.Szucha, b.katowni
      Gestapo, wiezień pozostawił napis:" Trudno się cierpi dla Ojczyzny, jeszcze
      trudniej dla niej ginąć a najtrudniej dla niej żyć i pracować". Dedykuję to
      wszystkim oszołomom z lewa i prawa!
      • kecawa Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia-nerwowy 02.06.07, 08:47
        Demokracja to to co się dzieje !Demokracja to walka polityczna w ramach
        prawa!Gdy sądzisz ,iż uczestnik walki o władzę fauluje to zgłaszasz to sędziemu!

Pan Baczewski postawił konkretne zarzuty!Nazwany został dyletantem( poprzednio
        nasz olsztyński prezio akceptował wytoczenie sprawy sądowej poprzez swojego
        urzędnika temu co go tak nazwał) więc nic dziwnego iż wielce szanowny radny
        przypomniał kwalifikacje nie tylko merytoryczne ale i moralne Małkowskiego-
        jakoś nie słychać by w kwestii oskarżeń moralnych sprawa trafiła do
        prokuratury!Czy to o czym mówił radny jest prawdą !

jakie to proste!
        • Gość: Alfred Kulbacki Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia-nerwowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 09:19
          Jeśli ktoś fauluje to sędzia odgwizduje i albo rzut wolny, karny albo usuwa z
          boiska. Oczywiście jeśli nie jest skorumpowany i nie sprzedaje meczu. Tu mecz
          trwa 4 lata, a zawodnicy (posłowie) są nie usuwalni z boiska. Radni tak, ale po
          prawomocnym wyroku sądu. I teraz kwestia ile czasu sędzia będzie myślał, kiedy
          ten faul odgwizdać po miesiącu, trzech czy po pół roku. A błoto przylepione
          razem z g...do danego delikwenta już jest i wszyscy widzą! Każdy radny, który
          stawia jakiś konkretny zarzut, powinien mieć 100 % dowodów, bo jeśli nie to won
          z boiska! A takie zarzuty typu, że ktoś jest głupi, niemoralny czy jest
          dyletantem to nie są zarzuty. No bo jak zmierzyć kwalifikacje merytoryczne!
          Przecież nie ma szkoły dla prezydentów miast czy Wyższych Szkół Dla Radnych
          Miejskich, gdzie by otrzymywali certyfikaty i odpowiedni cenzus! A jaka miarą
          mierzymy kwalifikacje moralne? Chyba jeden radny Baczewski wie? Myślę, że każdy
          mierzy własną! I każdy ma rację. Bo jak mówią górale, rację jak d... każdy ma
          własną! A propos zarzutu dyletanctwa. Wszyscy w radzie to dyletanci. Bo słowo
          dyletant nie jest tożsame z antytalentem, jak wszyscy myślą i mówią tylko z
          włoskiego dilletare ; miłować coś szczególnie, lubić, pasjonować się. Czyli
          nasi dyletanci w radzie to miłośnicy! Tylko nie wiadomo czego; dobra ogółu czy
          swojego?
          • kecawa Małkowski płaciłem zl kilka a teraz kilkanaście 02.06.07, 18:56
            Kwalifikacje moralne do zajmowanego stanowiska są dla mnie proste!

Poprzednio płaciłem za śmieci zł kilka a teraz kilkanaście!!Ktoś usiłuje mnie
            okradać!! Odpowiedzialny jest za to prezydent miasta Małkowski

zbulwersowany kecaw zastanawiający się jakie to są formalne a zwłaszcza
            nieformalne związki między olsztyńską sitwą a miejscem odległym od naszego
            miasta circa 100km gdzie są wożone ,,zgodnie z zasadami wolnego rynku " śmieci
        • Gość: olsztyniak Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia-nerwowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:15
          świętą prawdą - choć czyny Małkowskjiego niestety doświętych zaliczyć nie można
        • Gość: słuchacz Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia-nerwowy IP: 88.156.63.* 02.06.07, 20:44
          małe sprostowanie: nie został nazwany dyletantem, tylko "dyletanckie" było jego
          podsumowanie budżetu. Różnica jest.
          • Gość: odgryzek Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia-nerwowy IP: *.ols.vectranet.pl 02.06.07, 21:01
            Jak dla mnie to nie ma różnicy.Jeżeli ktoś kto robi coś dyletancko to jest
            dyletentem.
      • Gość: sam_sob Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.gorowo.macrosat.pl 02.06.07, 09:19
        Gość portalu: Alfred Kulbacki napisał(a):

> To jest już taka genetyczna cecha narodowa tego ludku nad Wisłą. Pieniactwo,
        > swarliwość, oszczerstwa bez dowodów, itp itd.

Nie wierzę w to, że nawyki mogą być genetyczne. Pieniactwo i swarliwość moim
        zdaniem jest wynikiem bezradności z powodu tego, że dowody są niczym, a liczą
        się jedynie układy i dostęp do "reki" tych co decydują o naszym losie.
        Komentuje się nie fakty , a sugestie i nie mamy na to żadnego wpływu.

> Każdy z takich panów posłów czy radnych opluwa przeciwników ile wlezie,
        > bo wie że nikt tego nie jest w stanie sprawdzić. Jest to dla nich jedyna
        > szansa, aby zaistnieć w polityce i złapać punkty, bo myślą, że wszyscy my
        > jesteśmy ciemni jak te pańszczyźniane chłopy, a oni wybrańcy narodu to nowa
        > szlachta z immunitetami.

To prawda i głownie z tego powodu frekwencja wyborcza osiąga granicę samych
        zinteresowanych kandydatów plus ich pociotkowie i kompani od interesu,
        zrzeszeni w tak zwanych partiach politycznych (bez programów politycznych) lub
        związkach zawodowych o strukturach mafijnych (korporacyjnych). Różnice są tylko
        takie, że o "opłatach" w jednych można mówić, np. tych w Samoobronie, a o
        innych już nie. I to wszystko ma miejsce w tak zwanej demokratycznej Polsce,
        wolnych mediach i równych prawach jej obywateli, bo to tylko w bajkach lub na
        ekranie kina czy telewizji można znaleść, a w życiu dalej obowiązuje
        zasada: "chcesz żyć daj innym żyć" lub "nie kala się własnego gniazda".
        • Gość: Olsztyniak Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:18
          MALKONTENT - zna Pan to słowo - pasuje jak ulał.
      • Gość: radny Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:13
        szanowny Panie Alfredzie,
        apel słuszny tylko nie wiem czemu służy.
        Czy jest to apel poparcia dla prezydenta Olsztyna, który zachowuje się
        Haniebnie na zajmowanym urzędzie:
        kłamstwa, oszczerstwa, pomówienia, mobbing, molestowanie pracownic - kilka
        tekstów w tej sprawie ukazało się w róznych wersjach, załatwianie swoich
        prywatnych interesów, zatrudnianie różnego rodzaju ludzi zasłużonych w służbie,
        nepotyzm, podsłuchiwanie, zastraszanie, brak kompetencji, itd.
        czy to może apel poparcia dla tych, którzy piętnuja taie zachowania, bo chca
        normalności.
        jaśniej proszę - za czym Pan się opowiada?
        • Gość: pio Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:35
          nawiązując do tematu - głłówne grzechy mojego miasta, powiem:

NAJWIĘKSZYM GRZECHEM MOJEGO MIASTA, MOJEGO OLSZTYNA JEST JEGO PREZYDENT
          cZESŁAW JERZY MAŁKOWSKI.
          Mam nadzieję, ze olsztyniacy w końcu to zrozumieją
        • Gość: Alfred Kulbacki Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 11:05
          Opowiadam się za prawem i sprawiedliwością. Nie mylić z partią nadużywająca tych
          pojęć. A ponadto za konkretami i prawdą! Jako olsztynianin lub olsztyniak(jak
          kto woli) od urodzenia i miłośnik tego miasta, pragnę władzy sprawnej, czystej,
          bezpartyjnej i nieskorumpowanej. Pozbawionej doraźnej demagogii i taniego
          populizmu. Która sprawi, że to ja zwykły obywatel wraz z innymi obywatelami,
          będę miał immunitet, który będzie mnie chronił przed głupotą, pazernością,
          nieuctwem, złą wolą sprawujących władzę. I nie chcę wiedzieć i znać czy w
          mieście Olsztynie ktoś z panów radnych należy do partii Leppera, Millera,Dorna
          itd. To mnie całkiem nie obchodzi. I czy ktoś się żegna dwoma czy trzema
          palcami. To jego sprawa i jego poglądy. A praca w Radzie - dla dobra i
          szczęścia obywateli ma być! I nic ponadto.
          Ale jak znam życie - prawo jest, ale dla maluczkich! A sprawiedliwości nigdy nie
          było, nie ma i nie będzie. Tylko wieczne dążenie do niej.Amen!
        • Gość: olsztyniak_2 Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.olsztyn.mm.pl 02.06.07, 14:17
          > kłamstwa, oszczerstwa, pomówienia, mobbing, molestowanie pracownic ,
          > podsłuchiwanie, zastraszanie,
          Te czyny są karalne,rzucasz oskarżeniami a dowody -jak masz to zgłoś się do
          prokuratury albo nie sraj prądem ciapciaku!!!! i zamilknij.
          • Gość: odgryzek Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.ols.vectranet.pl 02.06.07, 14:22
            Gość portalu: olsztyniak_2 napisał(a):
            "nie sraj prądem ciapciaku!!!! i zamilknij."
            typowa nerwowa i chamska rekcja otoczenia ceśka
            • Gość: olsztyniak_2 Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.olsztyn.mm.pl 02.06.07, 15:19
              > typowa nerwowa i chamska rekcja otoczenia ceśka
              typowa reakcja przydupasów jurka wariografa
            • Gość: do odgryzka Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.olsztyn.mm.pl 02.06.07, 17:04

> Gość portalu: olsztyniak_2 napisał(a):
              > "nie sraj prądem ciapciaku!!!! i zamilknij."
              > typowa nerwowa i chamska rekcja otoczenia ceśka
              >> Re: Precz z czerwonymi gnidami
              >> Autor: Gość: bicz IP: 88.156.63.*
              >> Data: 27.05.07, 00:55
              >> Nie sraj prądem esbecki pachołku.
              Twoja opcja ma licencję na ten zwrot odgryzku.

• Gość: olsztyniak55 Re:Pogonić cenzora IP: *.ols.vectranet.pl 02.06.07, 11:57
      Mam nadzieję że niedługo Olsztyniacy pogonią z prezydenckiego stołka
      komunistycznego cenzora, największą hańbę Olsztyna i najgorszego w historii
      miasta gospodarza.
      • jana2706 moze troszeczke historii 02.06.07, 13:36
        pl.wikipedia.org/wiki/Prezydenci_Olsztyna
      • Gość: olsztyniak_2 Re:Pogonić cenzora IP: *.olsztyn.mm.pl 02.06.07, 14:21
        > Mam nadzieję
        nadzieja to matka głupich
        > najgorszego w historii miasta gospodarza.
        fahoffiecc się znalazł
        • Gość: odgryzek Re:Pogonić cenzora IP: *.ols.vectranet.pl 02.06.07, 14:30
          Żeby nie Grzymowicz to twój jedol ceśiek mógłby co najwyżej narobić pod siebie.
          • Gość: bierny Re:Pogonić cenzora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 15:02
            Dokładnie- Grzymowicz mózgiem grupy.
            W różnych sprawach.
            • Gość: odgryzek Re:Pogonić cenzora IP: *.ols.vectranet.pl 02.06.07, 16:23
              wszystkie zasługi ceśka dla Olsztyna to: paradowanie w garniturku po Starym
              Mieście,"zaszczycanie" swoją obecnoscią różnych olsztyńskich imprez i imprezek
              i bełkotliwe wygłaszanie na nich paru gotowych frazesów,patronowanie swoim
              prywatnym imieniem i nazwiskiem różnych okolicznościowych olsztyńskich
              wydarzeń, obiecywanie gruszek na wierzbie przyjmowanym w swoich gabinetach
              interesantom i nie dotrzymywanie słowa ,rozbudowanie "swojego urzędu" poprzez
              zatrudnianie armii znajomków , pociotków i towarzyszy do granic absurdu o
              ok.30% od czasu objęcia tronu itd i itd.
              • Gość: olsztyniak_2 Re:Pogonić cenzora IP: *.olsztyn.mm.pl 02.06.07, 16:45
                Potencjalne zasługi jurka,niedoszłego prezydenta miasta :
                1) zburzenie Olsztyna przez Centbet- bo nie czytał co podpisał
                2) wariografy w każdej zagrodzie i w każdym urzędzie
                3) desant pisowych fahofcuff na wszystkie dobrze prosperujące firmy (Pisz-
                sklejka))
                4) afera na każdym kroku (czytaj Star Turist)
                5) samoistna dezintegracja się śmieci (cud boski)
                6) hasło przewodnie-kto myśli inaczej niż MY to czerwony komuch"
                To na tyle na szybko,nie chcę żeby życie dopisało w realu ciąg dalszy....
                Ale uważam,że Jarek zapamiętał i poradzi sobie z nim.
                • Gość: odgryzek Re:Pogonić cenzora IP: *.ols.vectranet.pl 02.06.07, 18:51
                  Gość portalu: olsztyniak_2 napisał(a):
                  > Potencjalne zasługi jurka,niedoszłego prezydenta miasta :
                  No brawo ceśio zatrudnia wizjonera ! Uwijaj się przydupasku ,uwijaj ,bo jako
                  wizjoner zdajesz sobie sprawe że twój koniec przy ceśiu jest bliski .
                  • Gość: wizjoner Re:Pogonić cenzora IP: *.olsztyn.mm.pl 03.06.07, 09:12
                    > Gość portalu: odgryzek napisał(a):
                    > wizjoner zdajesz sobie sprawe że twój koniec przy ceśiu jest bliski .
                    i tak nie dotrze do twojej małej główki,że JCM znam tylko z prasy
                    • Gość: odgryzek Re:Pogonić cenzora IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.07, 10:04
                      Gość portalu: wizjoner napisał(a):

"i tak nie dotrze do twojej małej główki,że JCM znam tylko z prasy"
                      No tak ,jak znasz ceśka tylko z olsztyńskiej prasy ,np.z tego tuby :gazety
                      olsztyńskiej ,to wszystko wyjaśnia.Bo gdybyś chociaż raz posłuchał jego
                      bełkotliwych frazesów i posłuchał chociażby opini na tym forum i użył swojego
                      mózgu do celu w jakim został stworzony,to być może miałbyś o nim inne, swoje
                      zdanie .A swoją drogą ,nareszcie głos prawdy na olsztyńskim forum, tłumaczący
                      dlaczego Ceśiek został wybrany. Zatem wyrazy współczucia z powodu wąskiego
                      horyzontu myślowego, ukształtowanego przez olsztyńską prasę.
                      • Gość: wizjoner Re:Pogonić cenzora IP: *.olsztyn.mm.pl 03.06.07, 11:52
                        > dlaczego Ceśiek został wybrany
                        Jerzego Sz.znam osobiście i dlatego na niego nie głosowałem.
                        • Gość: odgryzek Re:Pogonić cenzora IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.07, 12:38
                          Gość portalu: wizjoner napisał(a):

> > dlaczego Ceśiek został wybrany
                          > Jerzego Sz.znam osobiście i dlatego na niego nie głosowałem.

Ja niestety znam ich obu.Dlatego nie głosowałem na żadnego z nich.
              • Gość: radośnie Re:Pogonić cenzora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 22:47
                radośnie na tym forum że ho ho, ho, ho. Życie jest piękne i samo pisze
                scenariusze. przechszcie rozum ze strachu odbiera i to jest dobrze dla miasta
                ijego mieszkańców. mam nadzieję, że olsztyniacy juz więcej nie dadzą się nabrać
                na gładkie słówka Małkowskiego - nawet jeśli nadzieja matką...
                • Gość: Alfred Kulbacki Re:Pogonić cenzora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 23:17
                  Nie ciesz się, przyjdzie drugi jeszcze lepszy w gładkich słówkach. Mają ludzie
                  do niego pretensje ,że był komuchem, cenzorem, że się przechrzcił, no i cóż z
                  tego? Jako chrześcijanie powinniście przyjąć zbłąkana owieczkę, która odłączyła
                  się od stadka! Arcybiskup W. był agentem SB i donosił, ale się wyspowiadał i
                  jest OK! To czemu tu taka nagonka?
                • Gość: swiatowy Re:Pogonić cenzora IP: 91.104.111.* 02.06.07, 23:22
                  Przeciez wiadomo ze Malkowski nie bedzie kandydowal na prezydenta 3 raz to po
                  co to gadanie ?Dopiero co wybrali go prawie jednoglosnie i przed nim jeszcze
                  kilka lat rzadzenia Dodajmy do tego jeszcze to nieszczesne Euro i za pare lat
                  Olsztyn naprawde moze znalesc sie w oplakanym stanie
                  • Gość: znajomy Re:Pogonić cenzora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 23:47
                    po co gadanie - bo nienawidzę oszustów
                    • Gość: sam_sob Re:Pogonić cenzora IP: *.gorowo.macrosat.pl 03.06.07, 06:42
                      Gość portalu: znajomy napisał(a):

> po co gadanie

Oni już tak mają z uwagi na bolszewickie zasady - posłuchaj Olejniczaka czy
                      Napieralskiego - "genetycznie" jak Czesiek!:))
                      • Gość: werdi Re:Pogonić cenzora IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.07, 08:09
                        Skąd tyle zawiści i zemsty katolików z PiSu? Hipokryci! A gdzie przykaznaia
                        miłości zalani żółcią, rządni stanowisk ludzie jedynie słusznej prawicy?
                        • Gość: HG Re:Pogonić cenzora IP: *.olsztyn.mm.pl 03.06.07, 11:02
                          I tak dlugo CJM nie pociagnie w ratuszu.Juz widac jego efekty na ulicach
                          Olsztyna(1 Maja),petla Mpk na Nagurkach,zatoki na Warszawskiej(Heweliusza).
                          Koniec-powinien poddac sie do dymisji!!!!!!ale to co widac wraz z kolesiami nie
                          zamierza tego robic.
                          • Gość: ortograf Re:Pogonić cenzora IP: *.olsztyn.mm.pl 03.06.07, 11:58
                            > HG napisał(a):
                            > na Nagurkach
                            naucz się pisać
                            > powinien poddac sie do dymisji!!!!!!
                            poproście o pomoc swojego kolege radnego,ma wprawe w odwoływaniu-co prawda w
                            Piszu mu nie wyszło ale tu kto wieeee........
                  • Gość: gościu Re:Pogonić cenzora IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.07, 20:19
                    Gość portalu: swiatowy napisał(a):

> Przeciez wiadomo ze Malkowski nie bedzie kandydowal na prezydenta 3 raz to po
                    > co to gadanie ?

A skąd wiesz że nie będzie kandydował? Przecież nie ma przeszkód prawnych ku
                    temu?
                  • Gość: xxyyzz Re:Pogonić cenzora IP: *.olsztyn.net.pl 13.06.07, 08:11
                    Chyba tylko prezydenta RP obowiązuje limit dwóch kadencji, prezydentów miast to
                    chyba nie dotyczy. Widać, że od dnia wyborów rozpoczął kampanię wyborczą na
                    trzecią kadencję. I jeśli z tymi kadencjami tak jest, to znając preferencje
                    wyborcze większości olsztynian, to znowu wygra w cuglach. No, chyba że w końcu
                    zrobi coś, z czego się nie wywinie gładkimi słówkami i w końcu głosująca
                    większość (głównie emeryci) pozna się na nim.
    • Gość: PSYCHOLOG Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 16:55
      Czy metoda zastraszania ma słuzyc poprawie relacji w komunikowaniu się.
      • Gość: gościu Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.ols.vectranet.pl 03.06.07, 16:58
        Małkowski inaczej nie potrafi komunikować się, jak tylko poprzez zastraszanie.
    • Gość: pracownik Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 21:45
      Potrafi, potrafi przez plebiscyty - wiadomo przecie kto jest najlepszym
      prezydentem i komu lepiej nie wchodzic w drogę, bo przecie naród go popiera i
      dl€go nim będzie. Opozycje zdyskredytowć, opluć - wykazać, opowiadac , że sa
      słabi głupi naród w to uwierzy, bo jak prezydent tak mówi to na pewno tak jest.
      Te metody przy niezbyt rozgarniętej, albo bardzo leniwej populacji, sa bardzo
      skuteczne
      • Gość: kot Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.07, 12:11
        dzisiaj nawet w ratuszu widowisko się odbędzie o godz 18 prezydent będzie sie
        chwalił, ile to dla naszego pieknego miasta zrobił i jak pięknym, mądrym i
        dobrym jest prezydentem, a kilku złych radnych przeszkadza mu bardzo dobrze
        pracować. Może nawet kilku z nich wymieni z imienia i nazwiska
      • Gość: antek Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.olsztyn.mm.pl 05.06.07, 12:53
        > Gość portalu: pracownik napisał(a):
        zapomniałeś dopisać czyj pracownik,pewnie jurka senatora
    • Gość: swiatowy Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: 91.104.81.* 05.06.07, 21:19
      Wsiurski Olsztyn siegnal juz dna a w tym dnie jest jeszcze dziura OD DZISIAJ
      TRZEBA LOGOWAC SIE NA FORUM!!!!!!Co cenzor to cenzor Spadam olsztyniaki z tej
      dziury Trzymajcie sie!
      • Gość: ola Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: 88.156.63.* 06.06.07, 08:30
        faktycznie-zastraszenie
        • Gość: olsztynianin Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: 88.156.63.* 06.06.07, 08:37
          może P.M. odpowie jak bezdomny,emerytma wyrobić nowy dowód osobisty -może jakaś
          dotacja[tyle zmarnowanego szmalu na Sielskiej teraz na Maja}
          • Gość: j. Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 08:45
            w związku z zastraszaniem radnych przez prezydenta miasta - jeden z nich złożył
            wniosek o znalezienie w budzecie miasta środków na stałą obsułgę radnych przez
            niezależnaod prezydenta Małkowskiego kancelarię prawną. Czas skończyć z
            sobiepaństwem JC Małkowskiego
            • Gość: piszanin Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 09:33
              > w związku z zastraszaniem radnych przez prezydenta miasta - jeden z nich
              > złożył
              Niech zgadnę ,radny Zwierko.
              Uważajcie bo poprosi o pomoc policję,ma chłopak wprawę.
        • kecawa Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia 06.06.07, 09:04
          Ostatnio na forum gdy postawiłem hipotezę iż zaniechanie(kwestia śmieci) może
          być przestępstwem jakowyś magistracki urzędnik( z tonu i formy to widać) pouczał
          mnie iż zgodnie z konstytucją nikogo nie można nazwać przestępcą w domyśle
          grożąc mi sprawą sądową

kecaw zdumiony aktywnością magistratu -szkoda iż nie w kwestii wysypiska

• Gość: kara Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.07, 14:22
            wczorajsze s[potkanie w ratuszu to też efekt "sraczki" prezydenta.
            i tak juz będzie do końca pańskich dni. pan sie musi bać, za to co pan zrobił
            ludziom. powoli mieszkańcy Olsztyna zauważają, ze większość obietnic, które pan
            składa panie małkowski, to czcze gadanie i że zawsze szuka pan winnych za swoje
            dyletanctwo. nawet jak załapią pana za rękę to woła pan - to jego ręka
            wskazujac na tego, który siedzi obok. kara jest bliska, a wcześniej musisz pan
            mieć świadomość, że nieuchronna. baw sie dobrze CESIO
            • muraszka1 Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia 06.06.07, 14:38
              dawno juz nalezalo podziekowac za prace pani "skarbnik" i "szefowej" biura
              prawnego Ratusza,tam skupia sie nawiecej niewlasciwych decyzji,bo brak
              kompetencji :(
            • Gość: olsztyniak55 Re: spotkanie z Małkowskim w Ratuszu IP: *.ols.vectranet.pl 07.06.07, 14:02
              Gość portalu: kara napisał(a):
              > wczorajsze s[potkanie w ratuszu to też efekt "sraczki" prezydenta.
              Czy ktoś może był na tym spotkaniu.Może napisze parę słów prawdy.Bo w/g
              oficjalnych komunikatów , "spotkanie było bardzo owocne i przebiegało w
              przyjaznej atmosferze".
              • Gość: olsztyniak55 Re: spotkanie z Małkowskim w Ratuszu IP: *.ols.vectranet.pl 09.06.07, 09:28
                Wyląda na to że głównym i jedynym tematem spotkania Małkowskiego z resztą
                olsztyniaków były scieżki rowerowe dla studentów Kortowa .Bo niczego wiecej
                konkretnego nigdzie o tym spotkaniu sie niedoczytałem.A takie niby miało być
                ważne.Z zresztą, niczego się już po tym prezydencie nie spodziewam.Tylko jak my
                wytrzymamy jeszcze ponad trzy lata przy takim gospodarzu?
                • Gość: olsztyniak66 Re: spotkanie z Małkowskim w Ratuszu IP: *.olsztyn.mm.pl 09.06.07, 13:29
                  Zamiast dziamgać i narzekać (to takie typowe dla co niektórych)trzeba było iść
                  i poruszać ważne sprawy.A teraz tylko jęczysz ,że nic nigdzie nie napisane
                  oprócz ścieżek rowerowych.A jakby cos innego było jednak napisane to wymyslił
                  byś coś innego do narzekania.I tak cały boży dzień.Nie spodziewasz się nic
                  nowego ?to emigruj koleś-bauerzy i inni czekają na takich jak TY>
                  • Gość: olsztyniak55 Re: spotkanie z Małkowskim w Ratuszu IP: *.ols.vectranet.pl 09.06.07, 14:54
                    A wpuściłbyś mnie, ty prezydecki przydupasie.A tak na marginesie to spotkanie
                    miało się odbyć w małej salce na ok.30 osób.I już zupełnie bez znaczenia jest
                    fakt że nie każdemu odpowiadał termin spotkania bo np. pracuje w tym czasie i
                    chyba od tego jest wolna prasa , internet ,telewizja i itd żeby informowały o
                    treści oficjalnych spotkań władcy.I na koniec : emigrować to powinieneś ty
                    komuszy pachołku i to nie do cywilizowanych krajów a do komuszych rajów na
                    ziemi np.na Kubę lub do Korei .
                    • Gość: olsztyniak66 Re: spotkanie z Małkowskim w Ratuszu IP: *.olsztyn.mm.pl 09.06.07, 16:02
                      > A wpuściłbyś mnie, ty prezydecki przydupasie
                      Nie mam nic wspólnego z jcm ale z takim nastawieniem to faktycznie omijaj
                      jakiekolwiek straże miejskie i inne organy porządkowe.
                      > chyba od tego jest wolna prasa , internet ,telewizja i itd żeby informowały o
                      > treści oficjalnych spotkań władcy
                      Tak to prawda ale po co ci to jeżeli w poprzednim poście piszesz takie zdanie ?
                      >"Z zresztą, niczego się już po tym prezydencie nie spodziewam"
                      Jesteś pewny ,że nic dobrego nie będzie to odpuść sobie biadolenie i narzekanie
                      i weź się do czegoś konkretnego.
                      >I na koniec : emigrować to powinieneś ty
                      po co mam emigrować ? mnie dobrze jest,nie narzekam
                      > komuszy pachołku
                      typowe dla takich jak ty,jak nie zgadzam się z twoimi (jakie by nie były )
                      poglądami to jestem......
                      Pewnie ostatnie co robisz przed zaśnięciem to sprawdzasz czy pod łóżkiem nie ma
                      jakiegoś czewonego
                      • Gość: olsztyniak55 Re: spotkanie z Małkowskim w Ratuszu IP: *.ols.vectranet.pl 09.06.07, 20:34
                        A ty oczywiście wiesz jakie sprawy były tematem spotkania prezydenta z resztą
                        olsztyniaków, ale nie powiesz, bo lepiej napisać chamskiego posta i sprowokować
                        do bezsensownej ich wymiany .Jednak skoro wlazłeś na ten temat to chyba cię
                        zainteresował, więc nie chrzań że tak ci się wszystko w Olsztynie podoba i że
                        nic juz nic tu nie ma do roboty.I od kiedy to krytykowanie i żądanie od władzy
                        wypełniania swoich obowiązków nazywa się biadoleniem i narzekaniem .A to że po
                        tym prezydencie już niczego dobrego dla Olsztyna się nie spodziewam,nie
                        znaczy że obojętne mi sa sprawy mojego miasta ,w którym sie urodziłem i
                        którego nie zamierzam opuszczać w poszukiwaniu lepszego życia.Kończę bo szkoda
                        mi soboty na bezsensowne dyskusje z prowokatorem.
                        • Gość: olsztyniak66 Re: spotkanie z Małkowskim w Ratuszu IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.07, 09:25
                          > A ty oczywiście wiesz jakie sprawy były tematem spotkania prezydenta z resztą
                          > olsztyniaków,
                          nie wiem,nie byłem-tak więc znowu się mylisz
                          > więc nie chrzań że tak ci się wszystko w Olsztynie podoba
                          gdzie napisałem ,że wszystko mi się podoba ?
                          >Kończę bo szkoda mi soboty na bezsensowne dyskusje
                          i o to właśnie chodzi,weź się za coś konkretnego
    • Gość: moko Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: 88.156.63.* 06.06.07, 17:55
      pani skarbnik pracowała wcześniej jako pracownik cywilny w policji i zajmowała
      sie tzw mieszkaniówką tj nijakim problemem. Ale co to nie robią znajomości i
      protekcje. Otóż mąż pani skarbnik i ówczesny przewodniczący rady Pierechod to
      kumple i w taki oto sposób ta pani z gryzipiórka stała się skarbnikiem miasta.
      • Gość: jajacek Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.olsztyn.mm.pl 06.06.07, 18:19
        Takich karier jest pełno we wszystkich opcjach z prawa i lewa.
      • Gość: odgryzek Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.ols.vectranet.pl 06.06.07, 19:44
        Gość portalu: moko napisał(a):

ta pani z gryzipiórka stała się skarbnikiem miasta.
        a z czego miała się stać skarbnikiem z prezydenta?
      • Gość: henk Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:16
        Poważnie???
    • Gość: Alfred Kulbacki Czas na podsumowanie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:23
      Myślałem że podstawie tych wszystkich wypowiedzi , można będzie sobie wyrobić
      jakiś pogląd na dany temat, w tym wypadku wywóz śmieci. No niestety nie udało
      się! Nie uczestnicząc w obradach Rady przeciętny obywatel tego miasta musi
      polegać na prasie, wypowiedziach samych zainteresowanych (radnych) no i forach
      internetowych.Jaki jest skutek widać jak na dłoni w tych postach. Strony
      podzieliły się na dwie części czyli ;postkomuniści i postsolidarni i jeżdżą na
      sobie jak na łysej kobyle. Żadnego meritum nie da się tu wyłapać! Jakieś bzdurne
      epitety z księżyca (typu wariograf - o co chodzi?), przypominanie historii (ty
      byłeś u komuchów to jesteś be, a ty nie to jesteś OK)! Tak jak by praca przy
      wywozie śmieci miała kolor polityczny! Jeśli ktoś popełnił błąd to go rozliczyć.
      Należy go wskazać palcem i konkretnie powiedzieć to i to szanowny pan zrobił
      źle! A nie jak niektórzy, zakręceni jak słoiki od dżemu, powtarzają jak mantrę,
      że zawsze winni są przeciwnicy. U nas w porzo! Lenin kiedyś powiedział, że
      państwem mogą rządzić nawet kucharki. W naszej minidemokracji to raczej nie
      rządzą (chociaż patrząc na nasz parlament to mam wątpliwości - u niektórych
      przedstawicieli narodu horyzonty myślowe rozciągają się od zlewozmywaka do kubła
      na śmieci), natomiast kucharki w demokracji głosują - z całym szacunkiem dla
      kucharek, i pragną wiedzieć ile będą je kosztowały rządy tych panów, i kto
      skuteczniej będzie łapał myszy. Kolor kota nieistotny!
      Postuluję wydawanie stenogramów w internecie z posiedzeń Rady Miejskiej
      • Gość: j.szostek Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:31
        za śmieci winę ponosi prezydent . to oczywiste, a jeśli chodzi o posiedzenia
        Rady Miejskiej, czy Komisji RM - protokoły może pan znaleźć na strnie BIP
        miasta Olsztyn... Łatwiej będzie Panu oceniac poczynania prezydenta i radnych.
        pozdrawiam
        • Gość: Alfred Kulbacki Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 11:42
          Protokół to nie to samo co stenogram! W protokole zapisane są gładkie wnioski
          itp. Natomiast stenogramy , to zapisane posiedzenia słowo w słowo. Z takiej
          literatury, można łatwo ocenić mentalność, sposób wysławiania się, poziom
          intelektualny i jakość merytoryczną radnego, kto ma nieszczere myśli, mija się z
          prawdą, kluczy i lawiruje w odpowiedziach, atakuje bezpodstawnie! Zresztą przy
          przy dzisiejszym poziomie techniki posiedzenia można udostępniać w formie plików
          mp.3. I do tego należy dążyć!
          • muraszka1 Re: Czas na podsumowanie !!! 08.06.07, 11:58
            i znowu wykoncza normalnego czlowieka :(
            ciekawe jak sobie poradzi "walczacy" nastepca?
          • Gość: j.szostek Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:29
            czy Pan pracował w słuzbach Panie Alfredzie Kulbacki"?
            Jeśli Pan taki ciekawy - może Pan przychodzić na Sesje RM. U góry
            jest "balkonik" z którego może się Pan przyglądać i przysłuchiwać do znudzenia.
            Czy wyciągnie Pan z tego jakies wnioski ? - Pewnie tak - zawsze będą to pański
            subiektywne oceny, nie mniej jednak podparte wiedzą o przcy radnych. pozdrawiam
            • Gość: Alfred Kulbacki Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:52
              Już widzę te oczka rozbiegane! Taksujące wszystko i wszystkich! Podejrzliwość i
              nieufność! Za węgłem czai się wróg! Dać mu odpór! Wszędzie służby, służby,
              lustracje,teczki, białe myszki! Ot do czego doprowadził chory, paranoiczny
              strach! Przyszedł on wraz z obecną władzą i pomału ogarnia!
              Nie po to stworzono telewizję i internet, żeby biegać na posiedzenia! W tym
              nieszczęśliwym kraju są jeszcze ludzie, którzy pracują! Nawet kucharki muszą
              robić kiedyś pierogi!
      • Gość: jajacek Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.olsztyn.mm.pl 08.06.07, 12:25
        >Jakieś bzdurne epitety z księżyca
        od kiedy wariograf jest epitetem ?
        >(typu wariograf - o co chodzi?),
        jerzy szmit-senator, przed wyborami chciał kandydatów sprawdzać na wykrywaczu
        kłamstw tzn.wariografie,stąd wzięło się :pseudo,skrót myślowy,wiązanie nazwy
        wariograf z senatorem, itd.
        • Gość: Alfred Kulbacki Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 12:40
          No i oto chodzi! Żeby wiedzieć, co kto mówił, co kto myślał i co kto robił! I
          kto był oszołomem! wtedy łatwiej będzie odcedzić plewy!
          • muraszka1 Re: Czas na podsumowanie !!! 08.06.07, 13:13
            plewy,troche tego sie odsialo za czasow pana CJM :)
            zostalo jednak nadal sporo tych plew :(
            • Gość: vozzy Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 19:07
              O dupo-lizka Pryszczatego się odezwała.
              Tfu,-ty komuszko!!!
              • Gość: niezainteresowany Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.ols.vectranet.pl 08.06.07, 21:00
                Gość portalu: vozzy napisał(a):

> O dupo-lizka Pryszczatego się odezwała.

Czy to nie ta co z gołym pępkiem po ratuszu lata?
                • Gość: oj Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 08:43
                  oj nie wytrzymuje i będzie coraz gorzej, tym bardziej że radni z PiS szykują
                  ponoć co ś ekstra
                  • Gość: Radni z PiS Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.olsztyn.mm.pl 11.06.07, 09:45
                    najbardziej się ekscytują sami swoją działalnością.Efektów jej nie widać.Jeszcze
                    parę akcji PiS-u i małkowski będzie sikał zw smiechu na wasz widok.Bo się
                    przyzwyczai że z waszych szaleństw nic nie wynika.I oleje.
                  • Gość: puszczyk Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.olsztyn.mm.pl 11.06.07, 22:44
                    >że radni z PiS szykują ponoć co ś ekstra
                    jakaś policja na sesję rady miasta ?
                    ;-))
                    to może byc łatwiejsze niż w Piszu
                • Gość: dx Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.olsztyn.net.pl 13.06.07, 08:43
                  Pępek ma każdy. W czym problem? W żadnym przepisie prawa ani regulaminie nie
                  jest napisane, że nie można latać z golym pępkiem.
                  • Gość: torpedowy .... Re: Czas na podsumowanie pryszczatego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 20:08
                    Ah,-te AKCJE pryszczatego w pomieszczenju między gabinetami
                    tzn.w"merówce"popoludniowo-nocne przyjmowanie interesantów, potajemne spotkania
                    ze szparką.....
                    • Gość: pytek Re: Czas na podsumowanie pryszczatego IP: *.olsztyn.mm.pl 17.06.07, 10:11
                      Gość portalu: torpedowy .... napisał(a):
                      > Ah,-te AKCJE pryszczatego w pomieszczenju między gabinetami
                      > tzn.w"merówce"popoludniowo-nocne przyjmowanie interesantów, potajemne
                      >spotkania ze szparką.....
                      Rajcuje cię podglądanie czy podsłuchiwanie ?
                  • Gość: niezainteresowany Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.ols.vectranet.pl 17.06.07, 11:42
                    Gość portalu: dx napisał(a):

W żadnym przepisie prawa ani regulaminie nie
                    > jest napisane, że nie można latać z golym pępkiem.

Nie jest tez napisane, że nie można latać z gołymi cyckami i innymi intymnymi
                    czesciami ciała .Ale przecież kazdy szanujacy siebie i innych człowiek wie
                    jak sie ubierać żeby zachować powagę miejsca pracy takiego jak :
                    ratusz ,sąd ,urząd wojewodzki itd.No ale jeśli ktos nie szanuje siebie i
                    miejsca swojej pracy ,to wyraza sie to łamaniem powszechnie przyjetych zasad
                    ubioru w takim publicznym miejscu.Czy ty uwazasz że prezydenckie
                    sekretatki,protokólantki i dyrektorki mogą latac po urzedzie z gołymi pępkami i
                    dekoltami do pasa ? No bo ja czasami mam wrażenie że nie znalazłem się w
                    urzędzie a w jakim innym publicznym przybytku.
                    • Gość: też zainteresowany Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.olsztyn.mm.pl 17.06.07, 13:43
                      Gość portalu: niezainteresowany napisał(a):
                      > a w jakim innym publicznym przybytku.
                      Sądzę ,że wiesz o czym piszesz a więc powinieneś wiedzieć jak tam
                      chodzą/latają dziewczyny do towarzystwa.I nie rozśmieszaj mnie ,że goły pępek
                      kojarzy ci się z "publicznymi przybytkami".Chyba ,że tobie wszystko się z tym
                      kojarzy.
                      ;-)))

• Gość: ratuszowy Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 13:59
                        a moze one nie były ratuszowe ??? Identyfikatory miały czy może inną formę
                        oznakowania??
                        • Gość: olsztyniak55 Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.ols.vectranet.pl 17.06.07, 16:33
                          Nie widziałem żeby jakikolwiek urzędnik w ratuszu nosił identyfikator.No ale
                          może rzeczywiście te pępki nie były ratuszowe.Tylko czemu było ich tak dużo w
                          rewirach gabinetów prezydenckich i biegały w tę i nazad ?
                          • Gość: ratusyowa Re: Czas na podsumowanie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:19
                            bo małkowski to lubi i jak sie przy tym slini FUJ
    • Gość: sprawdźcie Re: Małkowski nie wytrzymuje ciśnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 22:28
      jak mu poszło z koalicjantami w sprawie zmian w budżecie
    • Gość: zdezorientowany Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.ols.vectranet.pl 12.06.07, 06:56
      czy to skutek afery śmieciowej czy może innej , a może dla zasady, że nie
      ważne kto zawinił ważne że ktoś został ukarany.
      • Gość: ratuszowy Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 08:58
        mniej więcej o to chodzi - nieważne kto, ważne byle był....
        nie o śmieci chodzi, tylko o jakieś kible na kortach, które niezbyt legalnie
        zaanektował Centkowski nad jeziorem Krzywym. Tak naprawdę chodzi o uderzenie w
        Grzymowicza, bo Machnik to jeden z najlepszych ludzi wiceprezydenta. Małkowski
        nie znosi kiedy rośnie mu zbyt duża siła w Ratuszu. zwykły , malutki, brzydki
        na dodatek człowieczek z wielkimi kompleksami, ale i z wielkimi ambicjami.
        grzymowicz to dla niego potencjalna konkurencja na prezydenturę, bo człowiek
        inteligentny i znajacy się na robocie. PO mogłaby go wystawić, bo Dąbkowski juz
        więcej nie zaryzykuje, a Głażewski to TOALNY IGNORANT i dupowłaz Małkowskiego.
        Trzeba więc pozbyc się Grzym,ka, albo przynajmniej go osłabić, tym bardziej, ze
        koalicja tez nie za bardzo wspiera Prezydenta. wczoraj uwalili jego propozycje
        zmian w Budzecie
        • Gość: wczoraj Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 12:00
          na spotkaniu klubów koalicji w sprawie budżetu - obraził się na radnych, za to
          że nie akceptują jego pomysłów bez pokrycia, zabrał się ze spotkania i resztę
          czasu przesiedział w swoim gabinecie. Moze liczył, ze radfni pójda prosić go
          zeby wrócił, a tu cisza. Nikt nie poszedł i nie prosił. NieZła piaskownica
          rodem z Wielbarka
          • Gość: ratuszowy Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:07
            już nie wytrzymał, dzisiejsza konferecja prasowa to najlepszy na to przykład -
            coś śmierdzi i Małkowski jak zwykle szuka winnych. Sam ponoć może spokojnie
            patrzeć na siebie w lustrze. Może bo nigdy nie patrzy w oczy - NAWET SOBIE.
            Gdyby tylko kilka molestowanych przez prezydenta ratuszowych urzędniczek
            zdobyło się na odwagę..... Ciekaw, czy też opowiadałby dyrdymały o swojej
            nieskazitelnej uczciwości?
            • Gość: była prac. ratusza Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:14
              jasne - powiedziałby, że to one go molestowały, on ZAWSZE NIEWINNY I UCZCIWY
              • Gość: tomekat Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: 80.54.92.* 13.06.07, 16:03
                czytam czytam ten wątek i zastanawiam sie kto tego pana (CJM) wybrał na
                Prezydenta Miasta Olsztyn i czym się sugerowal w wyborze?????
                • Gość: pytek Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.07, 14:31
                  > czytam czytam ten wątek i zastanawiam sie kto tego pana (CJM) wybrał na
                  > Prezydenta Miasta Olsztyn
                  ja
                  > i czym się sugerowal w wyborze?????
                  a jaki był inny wybór ?
                  na kogo Ty głosowałeś ?
                  • Gość: tomekat Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: 80.54.92.* 15.06.07, 08:07
                    pytek ja głosowałem na K.Marcinkiewicza:-) - wiem co powiesz ale to i tak
                    lepiej niż mieć Cenzora na prezydenta
            • Gość: byly ratuszowy Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.ols.vectranet.pl 13.06.07, 16:57

> Gdyby tylko kilka molestowanych przez prezydenta ratuszowych urzędniczek
              > zdobyło się na odwagę.....

Nie łudz się .Molestowane zajmują wysokie ratuszowe stołki i szkoda im je
              stracić.CJM wie jak wynagradzać za ...
              • Gość: ola Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:21
                nie wszystkie, bo część wyrzygała mu się ze wstrętu na garnitur
                • Gość: pytek Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.07, 14:33
                  Gość portalu: ola napisał(a):

> nie wszystkie, bo część wyrzygała mu się ze wstrętu na garnitur

w domu wszyscy zdrowi ?
            • Gość: pytek Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.07, 14:29
              > Gdyby tylko kilka molestowanych przez prezydenta ratuszowych urzędniczek
              > zdobyło się na odwagę.....
              To TY w ich imieniu zdobądz się na odwagę i zgłoś to do prokuratury.
              • Gość: ratuszowy Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 08:13
                Małkowski to zwykły BURAK z Wielbarka, który pasuje do Olsztyna jak Wrzód na
                zgrabnej d... .
                Czy nie stać nas Olsztynianie na kogoś z Klasą????
                • Gość: vozzy Re: odwołał dyr.wydziału geodezji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 20:59
                  A co ty muraszko, komuszko - dup.. lizko pryszczatego myślisz?
    • Gość: swiatowy Re: Co ze statusem "metropolii"dla Olsztyna IP: 91.104.107.* 17.06.07, 22:35
      Ma ja Bialystok,Rzeszow a Olsztyn?Niedawno Malkowski pytany przez posla
      Aszkielowicza stwierdzil "ze wszystko jest po kontrola"-klamal?Czy on slyszal o
      Unii Metropolii Polskich?Jak wyglada mapka z polaczonymi powiatami?UMP to
      inaczej 12 najwazniejszych osrodkow w Polsce ktore beda sie rozwijac Olsztyn
      jest za burta i nie wroze mu swietlanej przyszlosci Tu piep... tylko o
      sciezkach rowerowych
      • Gość: ratuszowy Re: Co ze statusem "metropolii"dla Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 23:04
        Małkowski zawsze kłamie
        • Gość: były ratuszowy Re: Co ze statusem "metropolii"dla Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 18.06.07, 17:11

> Małkowski zawsze kłamie
          Powiedziałbym że jest notorycznym kłamczuchem ! A Olsztyniacy to ciemniacy, bo
          dali sie nabrać na kłamstwa takiego prostaka.

• Gość: swiatowy Re: Co ze statusem "metropolii"dla Olsztyna IP: 91.104.93.* 18.06.07, 18:35
            Jak mozna jeszcze raz wybrac na prezydenta kogos kto na koncu swojej pierwszej
            kadencji po kilku latach "rzadzenia"miastem biega gdzies po Nagorkach czy
            Jarotach i pyta sie mieszkancow czego potrzebuje Olsztyn ?To znaczy ze czlowiek
            ten obejmujac swoje stanowisko nie mial zadnej wizji i pomyslow na rozwoj miasta
            • Gość: puscił mi nerw Re: Co ze statusem "metropolii"dla Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 22:25
              NIEPRAWDA!!!

On miał i nadal ma wizję a raczej manię rządzenia i to za wszelką cenę.
              Temu maluśkiemu "człowieczkowi" nie wystarczy mówić prawdę w oczy-trzeba pluć a
              nawet żygać między oczy a i to powie,że pada ciepły deszczyk.
              A co do jego wizji to przede wszystkim:
              1.W następnej kadencji ponownie zostać preziem - PRYSZCZATYM MIASTA.
              2.DOKOPAĆ WROGOM Z LAT 80,90-YCH, A NADAL MOGĄCYH JEMU ZASZKODZIĆ W DALSZEJ
              KARJERZE RATUSZOWEJ.
              3.PROMOWAĆ SWÓJ PRYSZCZATY WIZERUNEK ZA PUBLICZNE FUNDUSZE.
              4.KŁAMAĆ I OSZUKIWAC SPOLECZENSTWO OLSZTYNA PRZED NASTEPNYMI WYBORAMI.
              5.ITD.
              • Gość: olsztyniak_2 Re: Co ze statusem "metropolii"dla Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 18.06.07, 23:02
                Gdzie byłeś jak uczono ortografii ?
                Pobierałeś lekcje nienawiści ?
                Trzy byki w tak krótkim tekście dyskwalifikują cię na całej linii.
                > nawet żygać
                rzygać się chce jak to czytam
                >MOGĄCYH
                MOGĄCYCH inaczej miałeś na myśli ?
                > KARJERZE RATUSZOWEJ.
                KARIERZE NIEUKU
                • Gość: oro Re: Co ze statusem "metropolii"dla Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 09:45
                  błędy, kazdy popełnić może - ważne jest że gościu napisał cała prawdę o JCM
                  • Gość: Olsztyniak_2 Re: Co ze statusem "metropolii"dla Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 19.06.07, 16:23
                    > cała prawdę
                    Wiesz jak słyszę słowo prawda to zaczynam się zastanawiacz o którą prawde
                    chodzi ?
                    Dla przypomnienia :
                    1) twoja prawda
                    2) moja prawda
                    3) g---o prawda
                    • Gość: olsztyniak55 Nie odpowiadamy na posty tego przydupada CJM IP: *.ols.vectranet.pl 19.06.07, 17:07
                      o nicku Olsztyniak_2
                      • Gość: olsztyniak_2 Re: Nie odpowiadaj olsztyniaku_55 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.06.07, 17:36
                        Gość portalu: olsztyniak55 napisał(a):
                        > o nicku Olsztyniak_2
                        O boski i nieomylny Olsztyniaku_55.Zaślepiony w swojej nienawiści do jcm i
                        wszystkiemu co on reprezentuje.Obracając się w kręgu takich samych
                        nienawidzących jcm doprowadzisz się do degeneracji umysłowej i fizycznej.
                        Będziesz żył w zaklętym kręgu nienawiści i pan z tobą.
                        Nie trudz się i nie odpowiadaj na tego posta.
                        ps.Jak już pisałem nie znam nawet jcm ale to nie znaczy ,że mam jak baran iść z
                        większością.
                        • Gość: * Re: Nie odpowiadaj olsztyniaku_55 IP: *.olsztyn.mm.pl 19.06.07, 20:33
                          Ale właśnie to robisz.
                          Nie próbuj tu nikomu zamykać ust,to wolny kraj i wolni ludzie.
                          Panom od cenzury już dziękujemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka