Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.XX

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 22:57
"Olsztynie , ty domie szlachetny
Wywieś chorągiew swoją
Każ jej na wietrze wiać
Olsztyn musi wiecznie trwać"

i specjalna dedykacja od oso1

Wśród zakamarków jezior
otulony w zieleni
w promyku letniego słońca
kolorami tęczy się mieni - Olsztyn
I gdybym przebył tysiące mil
powrócę zawsze tu - do Olsztyna
I chociażby zaszła tu jakaś zmiana
To jednak Zamek! i muzyka "Tulipana"
I gdybym był czysty jak ta łza
powracam tu - do swego domu
Bo Olsztyn ciągle, ciągle trwa
Przy dźwiękach kurantów ratuszowych dzwonów
Święty Jakubie racz nam dać dzisiaj
Chociaż ta pieśni taka ograna
Żywe Zatorze, Prostą i fosę
No i do tego Most Jana

Dobra wola forumowiczów sprawiła, że wątek Olsztyn jest piękny - założony
przez pamiętnego czarnyadama doczekał sie XX części. Nieśmialo zwracam sie z
prośbą o wpisy z dedykacją dla Olsztyna, miasta magii, stolicy Warmii i
Mazur, stolicy jezior i lasów i wielkich tęsnot tych co to miasto musieli
opuścić
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX 22.06.03, 23:00
      Ja póki co nie wyjechałam tak daleko a tęsknię...
      A co będzie potem?? Już zaczynam tęsknić po stokroć mocniej niż do tej pory...:(
    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX 22.06.03, 23:01
      Dodam 3 grosze od siebie: Olsztyn jest piekny!!!
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 23:07
        dedykuję Olsztynowi kwiaty mojego ogrodu czI Adres stronki z nowymi
        zdjeciami: ogrod_zosi.w.interia.pl/

being - zrób to na czerwono, mnie nie wyszło - pierwsza niespodzianka
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX - Mój Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 23:21
          jest taki jak widzicie na tej stronce O panowie w Poldku
          www.wm.pl/Index.php?ct=olsztyn&id=494191

następna niespodzianka
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX - Mój Olsztyn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 23:24
            O panowie w Poldku www.wm.pl/Index.php?ct=olsztyn&id=494191

teraz powinno wyjść
        • ballest Re: Olsztyn jest piękny cz.XX 22.06.03, 23:26
          Ja tez musze stwierdzic, ze Olsztyn piekny jest , moze nie taki ladny jak
          ogrodek Rity, czy Gliwice, ale naprawde fajne miasto.:-)'
          Gratuluje Wam, takiego spokojnego, prawie rodzinnego Forum i tej atmosfery ,
          ktora jednorazowa na forum GW jest!

www.gliwiczanie.pl/
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 23:36
            trzeba stwierdzić , że strona Gliwic jest bardzo przejrzysta i taka ułożona , i
            taka dostojna - myślę, że Olsztyn piękny też kiedyś taką stronę stworzy
            mamy przecież na forum kilku fachowców w tej dziedzinie

ballest - dziekuję
        • brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX 28.06.03, 16:48
          rita - ogórdek jest pięęękny! Prawie taki, jak Olsztyn:)))
          <<<~~~~~~~~~~~>>>
    • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX 22.06.03, 23:31
      Pod ciężkim krzyżem Twe ramię się zgina
      Tyś też ozdobą naszego Olsztyna
      Kapliczka - jedna? nie, jest ich jeszcze wiele
      tam na Wilczyńskiego, lub też przy kościele
      Lecz szczerze, ukłon i dłoń dzisiaj złożę
      przed tą kapliczką, kapliczką - Zatorze
      Gdzie stare drzewa swemi konarami
      Otulą chłodnym cieniem, ochronią przed deszczem
      gdzie twarze, te twarze, mówią tylko jedno
      tu żyję, bo kocham i żyć ciągle chcę jeszcze
      w Olsztynie - moje miasto, mogę być daleko
      To tu jest Niagara, nad Łyną, naszą rzeką
      I chociaż nie ma Samowaru, Koguta i Koła
      to serce ciągle tak cichutko woła:
      Nie rzucim ziemi...

• oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX 22.06.03, 23:33
        Z tym "Nie rzucim ziemi..." - to troszeczkę przewaliłem ;-))))
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 23:39
          Oso - również dziekuję, czy stworzysz strone ze swoimi wierszami - bylibysmy
          pierwsi - strona wierszy olsztyńskich i innych - pomyslimy o tym w Olsztynie
          • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX 22.06.03, 23:50
            Ritko - toć ja nie poeta, ja też nie tańcor - ja .... ;-))
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 23:52
              oso1 napisał:

> Ritko - toć ja nie poeta, ja też nie tańcor - ja .... ;-))

chyba nie powiesz, że ściągasz od kogoś
              nie wierzę
              musimy zrobić strone , na forum znajdę trochę twoich wierszy - zróbmy , proszę !
              ja będę je ukwiecać kwiatmi i zwierzętami - będzie piękna strona

• oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX 22.06.03, 23:55
                eeeee, ja tylko tak i spontanicznie, ale cieszę się, że czytasz. Staram się aby
                to był wierszowany komentarz do niektórych postów.
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 00:02
                  Oso - nie ma gadania - trzeba to zrobić, takiego wierszopisarza nie ma żadne
                  forum - szukamy kto to może zrobić - ja wiem , moze być to SUD - czy mam
                  uderzać do niego - musze mieć twoją zgodę - proszę zgódż sie !
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.06.03, 23:59
                Na niebie srebrem lśni
                tysiące gwiazd
                Patrz jaki urok ma
                forumowiczów olsztyński świat

Licznik włączony
                Poranną zmianę zapraszam do przeczytania jeszcze XIX części i odpowiedzenia na
                pytania
                przypominam - będzie też plażowanie 5 lipca
                • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni 23.06.03, 00:02
                  to trza się mocarnie wysilić na siłowni (jakiej siłowni??? ;-)
                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni 23.06.03, 00:44
                    Widze, ze juz wszyscy wymiekli. Ja wlasnie koncze drukowanie sciag i jutro na
                    ostatni exam. Niedlugo bede w domku, zrobie fotki czerwonego tramwaju spod
                    Wysokiej Bramy, moze cos jeszcze i zrobie stronke.
                    Do jutra, pa pa pa
                    • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni IP: 213.76.143.* 23.06.03, 07:57
                      Witam
                      Ze Zbyszkami nie ma kontaktu, bo mówił, że komórki nie będzie odbierał, a ja mu
                      jeden tekst wysłałam krótki, no bo jak mu się zapcha, to nie ma gdzie
                      naładować. Nie chcę, żeby mu się zapchało, bo może dostanie jakąś ważniejszą
                      wiadomość. Rita, Ty chcesz na rowerek ze mną? Albo popływać? Kiedy i gdzie? I
                      Ty myślisz dziewczyno, że ja tak się od razu ujawnię? Toż ja palpitacji
                      dostanę :))) Pozdrówka.
                      • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni IP: 213.76.143.* 23.06.03, 08:05
                        Rita, piekny ogród, ładne kwiatki :)))
                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni 23.06.03, 21:11
                          ho, ho, ho!!! Jutro bede juz w domku, w pieknym Olsztynie. Zajade do eNki,
                          skasuje bilet w tramwaju, poplywam w jeziorku...
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 21:14
                            i ja tam będę na tej plaży, przygotuj piłkę siatkową
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 22:30
                              Lustro , nie stresuj się , jeśli zobaczysz kobiety ubrane na czarno na tej
                              plaży , to znaczy , że widzisz nas. Biorę dla podparcia dwie laski i nie wiem
                              co z nimi zrobić. Sud powiedział, że jest spektakl plenerowy i będę miała dla
                              nich zajęcie. Rower potrzebuję, bo musze coś jeszcze zwiedzić z aparatem
                              fotograficznym. Nie ma sprawy, mogę pożyczyć od obcego , dam mu zastaw i
                              pożyczy, ewentualnie są jeszcze rowerki wodne , tylko nie wiem czy wypozyczą mi
                              na przeterminowaną kartę pływacką. Gdyby co to dam sobie radę sama i w eNce
                              będę napewno. Musze sobie zagospodarować czas do spotkania w eNce.
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 23:25
                                Lustro , bez dyskusji, będziesz - prawda ?
                                jak dostaniesz szoku , to jezioro będzie na miejscu i zimna woda też ;-))

being - zostawiam ci licznik i przyjemność przekręcenia po raz ostatni przed
                                wakacjami
                                Spotykamy się w Olsztynie,prosze , nie płacz z radości ;-)))
                                Dedykacja dla beinga:

W eNce była awantura
                                Rita sie upiła
                                i z beinga sobie kpiła ;-)))))

Już za parę dni, za dni parę
                                eNka pozna nową gwarę
                                Bez względu na płeć i wiek
                                weż flaszkę ze sobą i bieg ;-))))

Being - miłych wrażeń w Olsztynie i relaksu
                                • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni 23.06.03, 23:34
                                  Postaram sie dotrwac do 00.00. Teraz korzystam z internetu, niedlugo bede
                                  placil w kafejkach:(
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 23:48
                                    a łyżka powiedziała - Olsztyn jest piekny !
                                    being dobranoc
                                    i witam poranną zmianę
                                    • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 13 dni 23.06.03, 23:57
                                      Poranna witaj zmiano, to życie twe
                                      Godzina 0.00 to jest wczesna godzina, czy późna godzina?
                                      Wot i wapros?
                                      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 12 dni 24.06.03, 00:02
                                        Czyli juz dzisiaj bede w domku!!!
                                        • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 12 dni 24.06.03, 00:16
                                          Chlebem i solą?
                                          E, chyba jednak piwkiem!!
                                          Witaj
                                          • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 12 dni IP: 213.76.143.* 24.06.03, 07:13
                                            Witam z rana wszystkich śpiochów :)
                                            Rita jeszcze tylko podaj datę, godzinę i dokładnie w którym miejscu
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 12 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 21:44
                                              Lustro , więc 5 lipiec 8.00 jestem w Olsztynie i prosto jadę na plażę. Umówmy
                                              się tak, że ja będę między 10.00 a 10.30 na plaży na molo, będę na czarno
                                              ubrana, więc odnajdziesz mnie bez kłopotów. Lustro nie przejmuj sie tak mną,
                                              przeciez będę u siebie , ale będę sie cieszyć jak kogoś z was spotkam. Nie mam
                                              tajemnic , piszę gdzie będę i kiedy będę tak jak nie miałam tajemnic na forum.

Being jest już w Olsztynie pod opieką mamuśki, pewnie sie zgłosi do nas.
                                              Masz jakies wieści o zbyszku ?
    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 21:44
      A tramwaj w Olsztynie wygląda tak
      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=6
      • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 12 dn IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 21:55
        Jakoś o tej samej godzinie udało mi się z Ritą wysłać informację. Więc nie
        przegapcie jej wypowiedzi 2 linijki wyżej.
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 12 dn IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 22:07
          nie przegapią
          Sud , a jakie występy zespołów metalowych będą w Olsztynie 5 lipca ?
          Ładnie ten tramwaj komponuje sie z Wysoką Bramą - okaz jak nic - wiesz, czasmi
          mi sie wydaje , że my rajców olsztyńskich natchneli tym tramwajem ciągle je w
          postach wspominając
          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XX odliczanie 12 dn IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 22:12
            Bez bicia się przyznaję, że nic nie wiem o występach metalowych piątego lipca.
    • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.chello.pl 24.06.03, 23:56
      rita, zgubiłam się (efekt uboczny Kadarki), kiedy wyruszasz do Olsztyna, gdzie
      będziesz mieszkać i do kiedy zostajesz? Jeśli bedziesz już w tym tygodniu to
      zobaczysz więcej niż ja, jestem zazdrosna !!!
      A ja nie zdążyłam zaliczyć porządnie Zatorza i wcale Jarot oraz Nagórek. To
      chyba akurat żadna szkoda ale dla porządku należałoby zaliczyć choćny dlatego,
      że Zbyszek gdzieś tam mieszka, choć zameldowany jest jak należy w Al.
      Przyjaciół, aż się borowik w mojej firmie zdziwił, żegtaka ładna nazwa ulicy
      choć w Warszawie też jest Al. Przyjaciół. Aleja właśnie a nie ulica, choć
      malutka :)))
      • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: 213.76.143.* 25.06.03, 07:23
        Witam z rana
        Rito, przykro mi, myślałam, że bedziesz kilka dni wcześniej, nie mogę, bo mam u
        siebie z rana Andulkę, jeżeli uda jej się wyjechać koło 8.00 to bedzie u mnie
        ok. 11., więc spotkamy sie dopiero w eNce. Do zbyszków nie dzwoniłam, ale
        zobaczę co da się zrobić. Pozdrówka.
        • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.kprm.gov.pl 25.06.03, 09:02
          rita, lustro, żaden problem, możemy się umówić na plaży tylko ja dotrę koło
          południa, dla odróżnienia od rity będę ubrana na biało, może być ?
          • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: 213.76.143.* 25.06.03, 09:45
            Nie wiem czy nam się uda, może lepiej spotkać się na forum, a potem poprawka w
            niedzielę, przecież muszę się rano zaberać za te kotleciki do piffka -
            obiecałam :)))
            Słyszałam, od kodoś, że Zbyszki żyją - hurra :)))
            • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: *.kprm.gov.pl 25.06.03, 09:55
              Na jakim forum spotkanie 5 lipca, w eNce chyba?
              A że Zbyszki żyją słyszałaś ode mnie mailem.
              Piłaś coś od rana, czy przysypiasz?
              • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny cz.XX IP: 213.76.143.* 25.06.03, 10:17
                Nic nie piłam, tylko nie wiedziałam, czy mogę się przyznać, że wiem to od
                Ciebie. Rita jak nie zamorduję Andulki, to się postaramy być nad jeziorem na
                molo, nie wiem o której, jak ona zjedzie.
    • Gość: Andulka Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olsztyna IP: *.chello.pl 25.06.03, 20:28
      Nic prawie nie przybywa, żadna nowa ulica... Nie wierzę, że nie masz kilku
      gotowych, Nowowiejskiego na pewno masz :)
      Bym pomkomentowała, dawno nie byłam to bym sobie popatrzyła na obrazkach
      przynajmniej. Może masz jakieś wiosenno-letnie ulice, kiedy Olsztyn jest
      najpiekniejszy. Bo ja dopiero za 10 dni będę a strasznie sie stęskniłam :(
      • Gość: rita Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:39
        Andulko - zobaczymy czy zareaguje na twój post ;-)
        Brzoza też nie reaguje - co sie dzieje ?????????????
        Ponoć zbyszek żyje - to dobra wiadomość

Lustro - rób te kotleciki , będę głodna , tymbardziej , że nie przywiozę ze
        sobą żadnego stolu szwedzkiego, jedynie co moge to zamówić pizzę.
        Słuchajcie - w planie mam przyjazd na jeden dzień, więc żadne hotele nie
        wchodza w rachubę. Przyjeżdzam w sobotę o 8.00 - jadę na plażę powalczyć z
        jeziorem, a pózniej przez całe miasto powędruję do eNki. Rano o 4.00 mam pociąg
        powrotny i to jest cała filozofia pobytu w Olsztynie. Wiem , że to krótko, ale
        trzeba sie cieszyć z każdej chwili. Moje laski chcą jeszcze zwiedzać zamek i
        trochę go wystraszyć.
        Andulko, więc lepiej będzie jak zostaniecie razem i porobicie gołąbki, a ja
        tymczasem potrzasnę Olsztynem - a niech się dzieje wola ..........
        cdn
        • mika_1 Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty 25.06.03, 22:43
          Rita - widmo!!!

Ktoś będzie miał okazję Cię spotkać?????????????????????????
        • Gość: rita Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 22:44
          Lustro - nie odpowiedziałaś mi jeszcze na moje pytania
          Czy na plaży jest kasa biletowa, jak bylo dawniej, czy są jeszcze kabiny z
          prysznicem, czy choć skrawek mola się ostał, czy będę mogła wypozyczyć sobie
          rowerek wodny i czy choćby znajduje sie tam ratownik ?

Martwię się o brzozę, długo jej nie ma na forum. Ciekawe jakie ona ma plany
          związane ze spotkaniem ?
          • Gość: Andulka Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.chello.pl 25.06.03, 22:53
            Molo jest, całkiem spore. Jakaś budka stała przy szlabanie, może to kasa, ale w
            kwietniu była nieczynna a wrota gościnnie rozwarte więc za darmochę po molo
            chodziłam. Kabin nie widziałam, może są montowane w sezonie.
          • Gość: sud Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 23:13
            Aby wejść na plażę należy uiścić opłatę w kasie. W tę sobotę oficjalnie
            rozpoczynany jest na plaży sezon, więc od tej chwili pewnie kasa już będzie
            żądać opłat.
            Osobiście do pływania polecam kajaki. Równie wiekowe jak rowery wodne, ale
            szybsze. Więcej można zwiedzić i mniej się namęczyć. Wypożyczalnia powinna być
            czynna (już od początku czerwca urywaliśmy się z kolegami ze szkoły na kajaki).
            Prysznic jest jeden przy wejściu na zjeżdżalnię i więcej nic.
        • Gość: Andulka Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.chello.pl 25.06.03, 22:50
          Żadnych gołąbków. Nie umiem gotować. Mogę coś zamówić w knajpie która robi
          dania na wynos.
          I co to za wizyta - jeden dzień. Przynajmniej na niedzielę byś została. Olsztyn
          wprawdzie nieduży, w trzy godziny oblecisz, a do Twojego domu spod Wysokiej
          Bramy jest pięć minut spacerkiem, ale warto by zaliczyć i obrzeża - na pewno
          sporo sie zmieniło od Twoich czasów. Tylko Ty pewnie obrzeży nie pamiętasz.
          Jako wczesna nastolatka pewnie nie wypuszczałaś sie zbyt daleko od domu...
          • Gość: rita Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 23:08
            Mika, co oznacza zapytajnik ????? - nie wierzysz , ze będę - bedę !!!!!
            Andulko - mówię ci , że ten jeden dzień mi całkowicie wystarczy, miasto będę
            degustować tak , żeby nabrać ochotę na następny przyjazd. Jeszcze jest nie
            ustalone o ktorej mamy się zebrać w eNce, bo ja tak mogę w po miescie łazić z
            knajpy do knajpy i eNka będzie sypilnią, a ja dołacze do duchowej części
            forumowiczów i zdąże na seans spirytusowy ;-)))))
            • mika_1 Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty 25.06.03, 23:12
              Nie, żebym nie wierzyła!!! Obiegówkę będziesz musiała podpisać, żeby potem można było sprawdzić, czy byłaś.
              No i koniecznie musisz się uwiecznić z czapeczką, którą przywiozę!!!!!!!!!!
            • Gość: Andulka Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.chello.pl 25.06.03, 23:17
              Cała noc w podróży, później cały dzień na nogach z plecakiem na garbie (bo
              przecież jakiś bagaż musisz mieć, choćby ręcznik i kostium na plażę), z tego
              wszystkiego przyśniesz w połowie imprezy w eNce i tyle będzie zabawy :(
              No i jeszcze o 4 rano pociąg powrotny, jeszcze Cię śpiącą w tym pociągu
              okradną. Ty chyba rzeczywiście w więzieniu mieszkasz że dostajesz przepustkę
              tylko na 24 godziny :(
              • Gość: rita Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.06.03, 23:23
                wreszcie uwierzyła - będę taka Johny Wokerek przez 24 godz
                • Gość: sud Re: Detritusie, daj nowy kawałek pieknego Olszty IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 23:27
                  Powinnaś na mapie Olsztyna zaznaczyć miejsca, które odwiedzisz z dokładną
                  godziną (plus minus 15 minut) i gdzieś zamieścić, żeby Cię można
                  było "przypadkowo" spotkać i w razie czego dociągnąć do punktu zbornego.
                  • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny IP: 213.76.143.* 26.06.03, 07:52
                    Uprzejmie informuję, iż Angela jest zapracowana, bo jest Kormoran i musi i
                    chce "walczyć" z rajdowcami, kibicami etc. do godzin nocnych albo nawet
                    rannych, dlatego nie czyta forum. Byłam w eNce i Angi mówiła, że godzina
                    spotkania to bedzie tak 17, 18. To nie wiem umawiamy się konkretnie na 17 czy
                    na 18 czy na 17.30, czy kazdy jakoś tam dojdzie. Rita 1 dzień, kobieto toż Ty
                    się zamęczysz. Śpij przynajmniej w tym krakowiaku. Co do kasy itd już Sud się
                    wypowiedział. Pa.
                    • being28 Re: Olsztyn jest piękny 26.06.03, 20:27
                      Bylem w tramawaju!!! Nawet pokrecilem dzwigniami od czegostam do kierowania.
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - sprostowanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:10
                        Witajcie!
                        Niechybnie nazwałam mlode pokolenie - laskami, za co mi sie oberwało. Chciałam
                        sobie zażartować, ale zostało to żle odebrane przez nich. Tak więc chcę
                        wyjasnić, że są to dziewczyny z którymi mam dobry kontakt i dzięki którym mogę
                        odwiedzić Olsztyn.

Brzoza - oczekujemy ciebie w Olsztynie , jest duzo do rozmowy, szczególnie z
                        dziewczynami , które nie mogą sie na ciebie doczekać - rozmowa o Chwinie i
                        Maslowskie oraz inna literatura.

łyzka powiedziała - brzoza, brzoza - zgłoś sie
                        • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny - sprostowanie IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 21:31
                          Rita, przestań się uskarżać za te "laski". "Laski" sa beznadziejne i na
                          poważnie i na satyrycznie. Zdumiewa mnie wręcz, że panie i dziewczyny to kupują.
                          • bpkw Re: Olsztyn jest piękny - sprostowanie 26.06.03, 21:37
                            Już wolę określenie : fajna laska niż fajna d... . JD przecież tak się mówiło,
                            prawda ?.
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny - sprostowanie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:40
                            Gość portalu: jd napisał(a):

> Rita, przestań się uskarżać za te "laski". "Laski" sa beznadziejne i na
                            > poważnie i na satyrycznie. Zdumiewa mnie wręcz, że panie i dziewczyny to
                            kupują
                            > .

a mnie zdumiewa czytanie Pani Masłowskiej i gloryfikowanie
                            ja tam bym się nie obraziła gdyby ktoś o mnie powiedział - ale laska......
                            ale nikt już nie powie ! ;-)
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:37
                          jak ten czas leci ...
                          Jest kasa na plaży, jest prysznic, są kajaki i rowery jest i tramwaj w
                          Olsztynie - czyli nic sie nie zmieniło - Olsztyn jest nadal piękny. Nie ma co
                          debatować , tylko jechać i zajechać.
                          Teraz porę na niespodziankę - jest opis jeziora Krzywego widziany oczyma Lustra.
                          Nic dodać nic w nim ująć , teraz tylko sprawimy, że jezioro to będzie tryskało
                          radością i będzie oczkiem w głowie Olsztyna - tak jak bywało dawniej
                          oto ono :

Pomruk wiatru, ciepłe słońce, jego żółte oblicze odbite w tafli wody, cichutka
                          morka, mini fala, ciepło, jeszcze cieplej, płyniesz, zamykasz oczy, zero
                          problemów. W wodzie czujesz się bezpieczna, nikt nic nie mówi, potem paplasz
                          instruktor prosi, żebyś nurkowała, boisz się, czego, przecież on Ci nie zrobi
                          nic złego. Przecież jest tak cudownie ciepło, unosisz się na falach zapominasz
                          co złe. Innym razem jmjest siatkówka, potem pływamy: dziewczyny (incognito),
                          Zbyszek, Being, lustro, potem gramy w piłkę plażową. Ochlapujemy się wodą,
                          śmiech, radosny krzyk. Potem żegnamy jezioro i rowrkiem do domu, a w uszach
                          ciągle jescze mamy śmiech, szum fal, szaleństwo na siatkówce, serwowanie,
                          radość. Zostać tam na zawsze, nie wracać do domu.
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 21:55
                            Zapomniałam jeszcze, że będę musiała się urwać na zachód słońca - tego nie
                            można przeoczyć
                            A teraz kolej na was, jaki program wy macie w planie ?
                            Sud- czy ty umiesz robić strony www ?
                            • Gość: jd Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 21:57
                              I ty Brutusie bpkw?
                              "Towar" też wam pasuje?
                              • bpkw Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni 26.06.03, 23:09
                                Gość portalu: jd napisał(a):

> I ty Brutusie bpkw?
                                > "Towar" też wam pasuje?

Pod warunkiem, że jest fajny...
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 23:19
                                  a ja już żegnałam Olsztyn , a widzę nocne rozmowy mężczyzn - jak się was nazywa
                                  potocznie ? - dowiem się !!!
                              • oso1 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni 26.06.03, 23:26
                                Określenia dziewcząt bywały i bywają różne. Pamiętajcie jednak Panowie, że
                                najlepiej one brzmią tylko i wyłącznie w środowisku męzczyzn. Nie znaczy to, iż
                                używa się w naszym środowisku słów, które nasze Panie mogłyby uznać, co
                                najmniej za niesmaczne. Jednak rozpoczęliśmy tu temacik pięknego Olsztyna.
                                Zgadzam się również z tym, że to nasze Olsztynianki (przez duże O) - sprawiają,
                                że Olsztyn nabiera blasku. I nie tylko nocą, kiedy wszystkie koty są czarne i
                                łaszą się namiętnie. To właśnie w dzień potrafią przyćmić słońce. Słońce, które
                                ruszył Kopernik, wysiada w przedbiegach z powabnymi ruchami kobiet z Olsztyna.
                                Nie przeczę, iż Panie z innych miast są atrakcyjne, zapewne jednak w ich krwi
                                płynie (jak Łyna) domieszka krwi olsztyńskiej. Jak to powiada "oso":
                                Ona - wierna jak rzeka
                                Młoda - chociaż czas ucieka
                                Jej piękna twarz, warkocze
                                i kroczę do niej nieśmiały
                                posłuchać takiej kabały:
                                TY MÓJ BĘDZIESZ KOCHANY - a ja jej wierzę
                                wyliżę wszystko - talerze
                                wypiję duszkiem piwo
                                a Ona dalej - o dziwo
                                Ty mój jedyny kochanek
                                i stawia znów piwa dzbanek
                                Lecz nie nabierze mnie cholera
                                A może? O, już się rozbiera
                                Nie, nie, mówi, nie będziemy chędożyć
                                Ja nie mam co na się włożyć
                                Więc jeśli chcesz tej słodyczy
                                Kup ciuszek, lub śpij na pryczy
                                Więc mając na względzie to spanie
                                - a ona wie, że dostanie
                                Wyciągam z kieszeni kasę
                                a u niej poważna mina
                                czy Ty se jaja robisz?
                                daj kartę i do niej PIN-a

Ech te kobiety - gdy czas na podniety
                                ;-)

• brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni 28.06.03, 16:49
                                  Oso - jestem pod wrażeniem Twojej twórczości:)))) Mówie to poważnie!
                                  <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni 28.06.03, 20:12
                                    ja tylko tak, czasami mi się coś rymnie
                            • wafelka Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni 26.06.03, 23:17
                              Dzisiaj widzialem zachod slonca nad fantastycznym jeziorem, dlatego tak pozno
                              wrocilem !!! Pani Rito, pani takiego jeszcze nie widziala!

Wasza
                              Wawelka
                            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 00:08
                              Umiem.
                              • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny -tylko 10 dni IP: 213.76.143.* 27.06.03, 07:50
                                Witam z rana, słoneczko świeci, ptaszki spiewają i już niedługo spotkanie :)))
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 9 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 22:46
                                  Witam wszystkich porą nocną, księzyc świeci niestety zasłoniety kłębiastymi
                                  chmurami i też jest pięknie
                                  Ciesze się Lustereczko, że trzymasz rękę na pulsie, wszyscy myslimy o
                                  przyjeżdzie i o spotkaniu więc o niczym inny sie nie mówi.
                                  Widzieliście jak Olsztyn pięknieje , szczególnie nocne rozmowy mężczyzn o
                                  Warmiankach i nie tylko, są czarujące. Do tego jeszcze poezja i czego możemy
                                  dziewczyny jeszcze chcieć, chyba tylko pogody ducha ;-)
                                  Lusterko - nabieram smaku - jaki będzie ten szwedzki stół w twoim wykonaniu ?
                                  Daj przepis !
                                  Ja chyba kupię sałatkę zieloną i poleję śmietaną, poukładam śmiejącą sie
                                  rzodkiewkę i będzie smakowicie.

SUD - w takim razie będziemy roboczo rozmawiać - graficzkę komputerową mam !

• Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny -tylko 9 dni IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 20:26
                                    Na tej stronie natrafiłem na pieśń Olsztyn (Allenstein)
                                    jove.prohosting.com/~elec123/allenstein/index.htm
                                    Rita - OK.
                                    • being28 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 9 dni 28.06.03, 21:06
                                      NIe wiem ile dni do spotkania, ale to juz niedlugo. Moze jutro przekrece
                                      licznik, ale teraz moze zmieszcze sie w kilku impulsach i musze juz konczyc.
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 7 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 22:43
                                      Sud - a przetłumaczysz mi slowa tej pieśni ?
                                      Mogą byc ciekawe !
                                      Za równy tydzień jest Zjazd i wszystkich was zobaczę na własne oczy i ten
                                      Olsztyn Piekny. Bedą nocne rozmowy Polaków sie toczyć. I już wiem , że na
                                      pociąg nie zdążę. Dostałam klucze od Olszyna na dwa dni.
                                      Ostatni raz w Olsztynie pięknym będę w czwartek, ponieważ jestem w piatek
                                      zapracowana , więc zawinę kiecę i będę lecieć do pociągu - już sie nie mogę
                                      doczekać, dlatego dziś i jutro sobię trochę folguję - jestem na luzie.

being - Olsztyn gotowy, jutro Kormorany sie kończą i zlatuja forumowicze - ma
                                      być tam Mika , może zrelacjonujesz jej pobyt
                                      • brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 7 dni 29.06.03, 07:54
                                        Witam pięknie Piękny Olsztyn:)))
                                        Wszystkim Olsztyniakom w Olsztynie, Krakowie, Warszawie, Elblagu, Poznaniu, w
                                        Kanadzie, w Niemczech, w USA (chyba nikogo nie pominełam) oraz tym na urlopach
                                        gdziekolwiek - zycze udanego i optymistycznego dnia:)))
                                        <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 21:32
                                          Ale cisza !
                                          Najwyrażniej Olsztyn jest pod wpływem urlopów i wakacji. Pochwalę sie , że i ja
                                          jadę podziwiać Olsztyn i ludzi tam mieszkających. Mam zamiar przeprowadzić test
                                          na miejscu i zaskakiwać mieszkańców hasłem Olsztyn jest piękny, jestem ciekawa
                                          ich reakcji , czy podzielają nasze zdanie , czy będą go negować? Wyniki testu
                                          zamieszczę w tym wątku. Kupując np wodę powiem -Olsztyn jest piękny i ciekawa
                                          jestem co odpowiedzą ?

a teraz niespodzianka - odkryłam tajemnicę Olsztyna Pięknego ale o tym na
                                          Zjeżdzie

Jutro będzie fajnie , będzie ranna zmiana i opowieści o spędzonym weekendzie!
                                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni 29.06.03, 21:36
                                            Az trudno uwierzyc, ze zostalo tylko 6 dni. Kiedys bylo kilkadziesiat. Nie
                                            moge sie juz doczekac!!!
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 21:52
                                              being - piszesz jak czarnyadam
                                              "urodziłem sie w Olsztynie i chciałbym w nim mieszkać " - jakbyś nie mieszkał w
                                              Olsztynie ? - to chyba zarażliwe !

a łyżka powiedziała - jak szybko mijają chwile na które tak długo sie czekało.
                                          • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni IP: *.chello.pl 29.06.03, 22:05
                                            Żaden urlop. Po prostu komputer jest pod wpływem okupującej go córki.
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:13
                                              Andulko- to kiedy ty będziesz, chyba tylko my jesteśmy przyjezdne ?
                                              boję sie o pogodę, żeby tylko deszczu nie było !
                                              • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni IP: *.chello.pl 29.06.03, 22:25
                                                Zamierzam być w sobotę koło południa bo rano odprawiam córkę na kolonie. Tylko
                                                czy będę miała czym przyjechać jeśli kolej zastrajkuje. Autobusy bedą
                                                przepełnione, jadą cztery (pociąg trzy)a tyle czasu stać nie będę. I wrócić
                                                jakoś trzeba. W poniedziałek MUSZĘ być w pracy...
                                                • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni 29.06.03, 22:28
                                                  Trudno o pogodzie coś powiedzieć.
                                                  pogoda.wp.pl/mi.html?POD=1&mid=1201173&date=2003.06.29
                                                  Tylko wiatr będzie coraz większy.Zobaczymy co przyniesie :-I
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:38
                                                    pogoda deszczowa - nie masz czym sie chwalić thor_tr - w czasie deszczu dzieci
                                                    sie nudzą, będziesz musiał nas zabawiać ;-)
                                                    Andulko - strajk ma być 2 lipca i wszystko sie rozzwiąże , a wracać pewnie
                                                    będziemy razem w nocy . We wtorek idę na dworzec i kupię bilety , też powrotne
                                                  • Gość: Andulka Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni IP: *.chello.pl 29.06.03, 22:40
                                                    Strajk ma być od 2 lipca - tylko nie wiadomo do kiedy...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.06.03, 22:44
                                                    idż spać , widzisz jakie masz problemy, boisz się strajku - wszystko
                                                    wynegocjują , zapłacimy droższe bilety - zobaczymy !
                                                    O Boże - toz to ja jadę wcześniej - jak dojadę to znaczy , że po strajku !
                                                    Olsztyn jest piękny - dobranoc
                                                    Witam poranną zmianę - Lustro , brzoza do pracy - szewski poniedzialek przed
                                                    wami ;-)))
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni 29.06.03, 23:06
                                                    Z pogodą nie będzie żle.Jeśli tylko Angela poczaruje...
                                                    ;-)

Strajkiem nie ma się co martwić.Przecież mamy tramwaj w Olsztynie,to się go na
                                                    trochę pożyczy;-)

Dobrej nocki:-)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 6 dni 29.06.03, 23:58
                                                    Czy juz wszyscy wymiekli? Nikt juz nie przekreca licznika?
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 5 dni 30.06.03, 00:00
                                                    Czekamy teraz na wpisy na "ciezko" pracujacych:)))
                                                  • brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 5 dni 30.06.03, 07:37
                                                    Poranna zmiana melduje sie w deszczowy (w kazdym razie u nas), ale z
                                                    przebijajacym sie słoneczkiem, poniedziałek. Rita - niestety nie to jest to
                                                    szewski poniedziałek, bo zdaje sie "szewce" robiły sobie wolne po niedzieli.
                                                    A my, niestety, do roboty, do łopaty, cegła w dłoń i budowac trzeba to, co inni
                                                    rozwalają. Ładnie, co?
                                                    A teraz powaznie: witam Piękny Olsztyn i przesyłam wszystkich jego sympatykom
                                                    optymistyczne buziaczki na cały pracowity i pogodny dzień:))))
                                                  • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny -tylko 5 dni IP: 213.76.143.* 30.06.03, 07:48
                                                    Witam z rana
                                                    Rita, jak ludzie coś przyniosą to będzie szwedzki stół, jak nie to nie będzie.
                                                    ja tylko mini kotlety do piffka i mamuśkę namawiam, to mi upiecze ciasto :)
                                                    Angi załatwi jakieś chipsy orzeszki i piffko (będzie składka)I nie wiem czy
                                                    Angi załatwi kanapki czy zamówimy pizzę , to się zastanowimy na miejscu.Hmm coś
                                                    jeszcze pomyślę.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 5 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 23:05
                                                    Jakoś tam będzie, najwyżej na miejscu damy dyspozycję. Ja myslę , że szampan
                                                    wstępny, póżniej piwo, a póżniej się pomysli. Bez planowania jest najlepsza
                                                    sprawa, każda rzecz będzie niespodzianką.
                                                    Lustro , a pogoda, pogoda będzie ?

Coś dla rozrywki aby szybciej czas leciał - piosenka Czerwonych Gitar
                                                    zawsze ją kojarzę z Olsztynem i jeziorami

Kiedy wrócą ptaki
                                                    Do mazurskich gniazd
                                                    Ruszaj tam, gdzie już żeglarze
                                                    Płyną szlakiem gwiazd
                                                    Wróćmy na jeziora
                                                    Na wędrowny rejs
                                                    Znajdziesz tam cel swojej drogi
                                                    Wśród szumiących drzew

Białe żagle, szmaragdowa toń
                                                    A przy tobie przyjacielska dłoń

Wrócisz tam z gitarą
                                                    Gdzie ogniska blask
                                                    Zostań tu, noc śpi w szuwarach
                                                    Pieśni słucha las
                                                    Wróćmy na jeziora
                                                    Na samotny brzeg
                                                    Zostań tu, gdzie las i woda
                                                    Masztów cichy śpiew

Wróćmy na jeziora
                                                    Gdy zapadnie zmrok
                                                    Znajdziesz tu swoją przygodę
                                                    Wrócisz tu za rok
                                                    Wrócisz tu za rok

• Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny -tylko 4 dni IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 00:17
                                                    Mam nadzieję, że tym razem dobrze przekręcam licznik.
                                                    Z nowym miesiącem zapraszam na nowe zdjęcia na www.moje-
                                                    fotografie.olsztyn.pl/
                                                    W dziale Co nowego jest napisane, gdzie ich szukać.
                                                  • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny -tylko 4 dni IP: 213.76.143.* 01.07.03, 08:15
                                                    Znamy się tylko z gadania
                                                    A jednak lubimy się trochę
                                                    Przez ulicę szeroka jak rzeka
                                                    zaglądamy sobie na forum :)))

Zaczynam robić pogodę :)))
                                                  • brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 4 dni 01.07.03, 08:44
                                                    Lustro - czaruj, magnetyzuj, zaklinaj i rób co w Twojej mocy, aby niebo nad
                                                    Olsztynem za 4 dni (i nie tylko) było przejrzyste, spokojne i serdeczne.
                                                    Czego i na dziś Pięknemu Olsztynowi oraz Całemu Przyjaznemu Światu życzę:)))
                                                    Brzoza Zamglona (bo u nas mgła)
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 4 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 23:28
                                                    Pogoda ducha może nas tylko ratować !
                                                    Przynajmnie pustki będą na plaży, mam nadziej , że ratownik wiernie tam pracuje.
                                                    Kąpiel w deszczu w jeziorze to dopiero frajda, nie wiem tylko gdzie sobie kocyk
                                                    rozłożę - poradżcie !
                                                    Witam poranna zmianę i melduję - BILETY W RĘKACH WŁAŚCIWYCH ! - hurra !
                                                  • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny -tylko 3 dni IP: 213.76.143.* 02.07.03, 07:29
                                                    Przekręcam licznik, już tylko 3 dni. :)))
                                                  • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny -tylko 3 dni IP: *.one.pl 02.07.03, 19:00
                                                    Czarowala i wyczarowala (lustro) pogode!
                                                    Bylo pieknie, deszczowo, slonecznie, zachody nad jeziorem piekne jak wschody,
                                                    i pogody ducha nie zabraklo, duzo spiewu z gitarą przy ognisku na grilu, i
                                                    ogniskach ze swiec, kozackie piesni na glosy i inne dzwieki trudne do opisania!
                                                    Pieeeeknie!
                                                    Do zobaczenia w sobotę!
                                                    :-)
                                                  • Gość: zbyszek Re: Olsztyn jest piękny -tylko 3 dni IP: *.one.pl 02.07.03, 19:25
                                                    Tramwaj podoba mi sie ale...
                                                    tam powinna byc JEDYNKA a nie reklama zaslaniajaca tramwaj i Wysoką Brame!
                                                    Trzeba bedzie robic zdjecia w srodku w godz. 9-17
                                                    Jutro szanty na starowce gra o 17,30 zespol Szantaz.
                                                    :-)
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny -tylko 3 dni IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 22:00
                                                    Robię 100, coby można było nowy Piękny Olsztyn rozpocząć. Nie zalany deszczem.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 3 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 22:17
                                                    a nie ciągniemy do 200 - tyle jest tu spraw zjazdowych
                                                    Zbyszek sie pokazał, czy szantować będzie do soboty ?
                                                    Pogoda , aż taka zła u was, będę musiała przywież krakowską upalną aurę, żeby
                                                    tylko ze mną nie chciał jechać Wawel
                                                    Sud , widziałeś , że twoja strona nie weszła prawidłowo w post !
                                                    popraw ją , nie da sie oglądać
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny -tylko 3 dni IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 22:24
                                                    To ja wrzucę już wszystkie linki, bo w części XX ich nie było

republika.pl/zobacz_olsztyn/
                                                    www.detritus.olsztyn.pl/
                                                    www.album.com.pl/album.php?id=1035
                                                    www.castlesofpoland.com/prusy/olsztyn.htm
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
                                                    www.rowery.olsztyn.pl/
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny -tylko 3 dni IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 23:35
                                                    Olsztynie nad łyną
                                                    miasto moich dzieciecych marzeń
                                                    o Tobie myślę calus za calusem
                                                    myślę o jasnych pomieszczeniach
                                                    o lasach, jeziorach i piasku
                                                    lezacych wśród pagórków

Olsztynie , z głębokiej nocy
                                                    promieniują Twoje gwiazdy
                                                    marzenie za marzeniem sie we mnie budzi
                                                    a ja marzę chetnie
                                                    Tesknię za Tobą (ciagnie mnie do Ciebie)
                                                    bo ja jestem Twoja

Olsztynie nad łyną
                                                    kazdy czlowiek moze miec nadzieje
                                                    Mikolaj Kopernik
                                                    widział otwarte niebo
                                                    widział gwiazd srebrny blask
                                                    blyszczacych nad Olsztynem
                                                  • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny -tylko 2 dni IP: 213.76.143.* 03.07.03, 07:22
                                                    Już za parę dni, za dni parę ...
                                                    Zbyszki zyją, fajnie :))) Zbyszek weź gitarę i aparat foto, bo mój jest do
                                                    kitu. Pozdrówka.
                                                  • Gość: brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny -tylko 3 dni IP: *.chello.pl 03.07.03, 07:30
                                                    rita - jestem pod wrażeniem:)))
                                                    Pogodna Warszawa wita z rana Piękny Olsztyn i przesyła wszystkim radosny
                                                    świergot ptaków. Niechaj Wam świergolą pojutrze - od rany do nocy albo jeszcze
                                                    dłużej:)))
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny -tylko 2 dni 03.07.03, 23:01
                                                    Olsztyn piekny jest zasnuty dzisiaj chmurami ,świecący błyskawicami i
                                                    pomrukujący grzmotami a powietrze takie-ah przybywajcie do Olsztyna
                                                  • Gość: rita Re: Odsłona kurtyny - Olsztyna pięknego IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 23:02
                                                    Olsztynie Piękny - zostawiamy cię na moment. Nie zgiń w tłoku wątków !
                                                    Będziesz wiecznie trwał !
                                                    To w wątku Olsztyn jest piękny czarnyadam pierwszy wspomniał o spotkaniu
                                                    forumowiczów i sam chyba nie spodziewał się takiego obrotu sprawy. To tu
                                                    powstały pomysły na Lady, na albumy , to tu eNka robiła pierwsze kroki, to tu
                                                    goscimy strony o Olsztynie i tu znajdują sie specjalnie napisane wiersze dla
                                                    Olsztyna.
                                                    Trzymajcie sie wszyscy
                                                    Do zobaczenia w Olsztynie

mam nadzieje , że jeszcze nie jeden pomysł wpadnie nam do głowy
                                                  • Gość: lustro Re: Olsztyn jest piękny - 1 dzień IP: 213.76.143.* 04.07.03, 07:38
                                                    Bo to już jutrooooooooooo :)))
                                                    Witam z rana w słoneczną pogodę.
                                                    Jaskółki za muchami latają wysoko, znaczy się, mniejsza wilgotność. Nie padaj
                                                    deszczyku :)))
                                                  • brzoza2 Re: Olsztyn jest piękny - 1 dzień 04.07.03, 08:14
                                                    Witam i ja Piekny Olsztyn:))))
                                                    A Ty, Lustereczko drogie, czaruj, czaruj ile tylko masz sił w swoim magicznym
                                                    odbiciu i zaczaruj jutrzejszą aurę w Olsztynie Pieknym:))))
                                                    <<<~~~~~~~~~~~>>>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka