inka28 26.06.03, 02:39 dwojka znowu przyjmuje najlepszych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona Re: Nerwowe odliczanie w liceach IP: *.ols.vectranet.pl 26.06.03, 18:18 jak każda szkoła...dwojka to taki sztandarowy przyklad, ktory podaje sie w gazetach...prawda moze byc inna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja MOJ RANKING SZKOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 19:24 moj kolega mial 155 pkt i jest dopiero pod koniec "lawki rezerwowej" wiec sam ten wynik mowi o poziomie tej szkoly ( ya szkola jest LO 2) Moj ranking szkol 1 LO2 , 2 LO5 , 3 LO3, 4 LO1 Odpowiedz Link Zgłoś
lecart Re: MOJ RANKING SZKOL 26.06.03, 21:37 hmm wpadłem dziś pod "Jedynkę" z tego powodu iż ostatni rok w tej szkole jeszcze mi pozostał a chciałem obejrzeć "mięso świeże zanim trafi do sklepu", musze powiedziec ze wiekszosc osob wychodziła ze spuszczonymi głowami - jedna z osob ktora sie nie dostała stojąc obok mnie mruknęła do siebie "do lo5 nie, do lo1 nie , to gdzie ja pojde - do samochodowki??" Dziwi mnie fakt iż wszyscy pchają sie do LO... Ja osobiscie gdybym miał dzis wybierac poszedłbym np. do Ekonomika albo chociazby Budowlanki! - po takiej szkole mam pewny zawód, niekoniecznie na najnizszym szczeblu, a i na studiowac mozna w miedzyczasie zaocznie, praca dyplomowa - poprostu lepiej sie na tym wychodzi... To taka moja osobista refleksja :) Odpowiedz Link Zgłoś
barabas kombatanckie wspomnienia 27.06.03, 13:02 W czasach gdy staralem sie o przyjecie do LO obowiazywal tzw. konkurs swiadectw. Ten sam obled: Listy przyjetych i placz tych, ktorzy sie dostali. Wtedy (byl rok 1979) najwyzsza renome w Olsztynie mialo LO I, za najgorsze uchodzilo LO IV. LO II mialo byc liberalne i progresywne, solidne wyksztalcenie w przedmiotach scislych dawalo LO III. Ja ukonczylem LO I. I nie zaluje :-) Z mojej klasy 90% abswolwentow dostalo sie na studia w pierwszym podejsciu (i to nie na WSP w Olsztynie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lecart Re: kombatanckie wspomnienia 27.06.03, 15:02 A za moich czasow jeszcze egzamin pisalem z polskiego i z matematyki :) dostalem sie na 4-4 bez problemowo - jakbym dzis zalozmy na konkurs swiadectw sie dostawal to pewnie bym sie nie dostal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: kombatanckie wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 15:28 lecart napisał: > A za moich czasow jeszcze egzamin pisalem z polskiego i z matematyki :) > dostalem sie na 4-4 bez problemowo - jakbym dzis zalozmy na konkurs swiadectw > sie dostawal to pewnie bym sie nie dostal :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lecart Re: kombatanckie wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 16:21 Gość portalu: zenek napisał(a): > > ? ??? sam juz ni wim co ma znaczyc ten znak zapytania :) barabas napisał: > W czasach gdy staralem sie o przyjecie do LO obowiazywal tzw. konkurs swiadectw > . > Ten sam obled: Listy przyjetych i placz tych, ktorzy sie dostali. > Wtedy (byl rok 1979) najwyzsza renome w Olsztynie mialo LO I, za najgorsze > uchodzilo LO IV. LO II mialo byc liberalne i progresywne, solidne wyksztalcenie > > w przedmiotach scislych dawalo LO III. > Ja ukonczylem LO I. I nie zaluje :-) Z mojej klasy 90% abswolwentow dostalo sie > > na studia w pierwszym podejsciu (i to nie na WSP w Olsztynie :-)) lecart napisał: > A za moich czasow jeszcze egzamin pisalem z polskiego i z matematyki :) > dostalem sie na 4-4 bez problemowo - jakbym dzis zalozmy na konkurs swiadectw > sie dostawal to pewnie bym sie nie dostal :) Odpowiedz Link Zgłoś