Dodaj do ulubionych

Nerwowe odliczanie w liceach

26.06.03, 02:39
dwojka znowu przyjmuje najlepszych?
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: Nerwowe odliczanie w liceach IP: *.ols.vectranet.pl 26.06.03, 18:18
      jak każda szkoła...dwojka to taki sztandarowy przyklad, ktory
      podaje sie w gazetach...prawda moze byc inna :)
    • Gość: ja MOJ RANKING SZKOL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 19:24
      moj kolega mial 155 pkt i jest dopiero pod koniec "lawki
      rezerwowej" wiec sam ten wynik mowi o poziomie tej szkoly ( ya
      szkola jest LO 2) Moj ranking szkol 1 LO2 , 2 LO5 , 3 LO3, 4 LO1
      • lecart Re: MOJ RANKING SZKOL 26.06.03, 21:37
        hmm wpadłem dziś pod "Jedynkę" z tego powodu iż ostatni rok w tej szkole
        jeszcze mi pozostał a chciałem obejrzeć "mięso świeże zanim trafi do sklepu",
        musze powiedziec ze wiekszosc osob wychodziła ze spuszczonymi głowami - jedna
        z osob ktora sie nie dostała stojąc obok mnie mruknęła do siebie "do lo5 nie,
        do lo1 nie , to gdzie ja pojde - do samochodowki??"

Dziwi mnie fakt iż wszyscy pchają sie do LO...
        Ja osobiscie gdybym miał dzis wybierac poszedłbym np. do Ekonomika albo
        chociazby Budowlanki! - po takiej szkole mam pewny zawód, niekoniecznie na
        najnizszym szczeblu, a i na studiowac mozna w miedzyczasie zaocznie, praca
        dyplomowa - poprostu lepiej sie na tym wychodzi...

To taka moja osobista refleksja :)
        • barabas kombatanckie wspomnienia 27.06.03, 13:02
          W czasach gdy staralem sie o przyjecie do LO obowiazywal tzw. konkurs swiadectw.
          Ten sam obled: Listy przyjetych i placz tych, ktorzy sie dostali.
          Wtedy (byl rok 1979) najwyzsza renome w Olsztynie mialo LO I, za najgorsze
          uchodzilo LO IV. LO II mialo byc liberalne i progresywne, solidne wyksztalcenie
          w przedmiotach scislych dawalo LO III.
          Ja ukonczylem LO I. I nie zaluje :-) Z mojej klasy 90% abswolwentow dostalo sie
          na studia w pierwszym podejsciu (i to nie na WSP w Olsztynie :-))
          • lecart Re: kombatanckie wspomnienia 27.06.03, 15:02
            A za moich czasow jeszcze egzamin pisalem z polskiego i z matematyki :)
            dostalem sie na 4-4 bez problemowo - jakbym dzis zalozmy na konkurs swiadectw
            sie dostawal to pewnie bym sie nie dostal :)
            • Gość: zenek Re: kombatanckie wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 15:28
              lecart napisał:

> A za moich czasow jeszcze egzamin pisalem z polskiego i z matematyki :)
              > dostalem sie na 4-4 bez problemowo - jakbym dzis zalozmy na konkurs swiadectw
              > sie dostawal to pewnie bym sie nie dostal :)

?
              • Gość: lecart Re: kombatanckie wspomnienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.03, 16:21
                Gość portalu: zenek napisał(a):
                >
                > ?

??? sam juz ni wim co ma znaczyc ten znak zapytania :)

barabas napisał:

> W czasach gdy staralem sie o przyjecie do LO obowiazywal tzw. konkurs
                swiadectw
                > .
                > Ten sam obled: Listy przyjetych i placz tych, ktorzy sie dostali.
                > Wtedy (byl rok 1979) najwyzsza renome w Olsztynie mialo LO I, za najgorsze
                > uchodzilo LO IV. LO II mialo byc liberalne i progresywne, solidne
                wyksztalcenie
                >
                > w przedmiotach scislych dawalo LO III.
                > Ja ukonczylem LO I. I nie zaluje :-) Z mojej klasy 90% abswolwentow dostalo
                sie
                >
                > na studia w pierwszym podejsciu (i to nie na WSP w Olsztynie :-))

lecart napisał:

> A za moich czasow jeszcze egzamin pisalem z polskiego i z matematyki :)
                > dostalem sie na 4-4 bez problemowo - jakbym dzis zalozmy na konkurs swiadectw
                > sie dostawal to pewnie bym sie nie dostal :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka