Dodaj do ulubionych

Szkola Nr. 7 cz. 69

IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.07, 14:47
Dla nowych Absolwentow i sympatyzantow "siodemki" dla latwiejszego
znalezienia:

Strona 7-ki:
home.arcor.de/szkpnr7/
Encyklopedia: (okolo 1,87 MB Plik PDF)
home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_V2.pdf
Oraz aktualne (i caly czas uaktualniane) zdjecia Zbyszka na
Fotoforum:

fotoforum.gazeta.pl/71,1,708.html

Obserwuj wątek
    • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.l.pppool.de 25.08.07, 08:59
      Wiem ze Teresa jest w ten weekend bardzo zajeta.
      Ale juz napisala cos na naszej stronie o swoim pobycie w Olsztynie.
      I wlasnie to chce tutaj zacytowac.

Dzieci z osiedla "Podlesie"

W latach 1958/59 zaczelo powstawac w Olsztynie piekne osiedle domkow
      jednorodzinnych "Podlesie", siegajace az do jeziora Krzywego. W miare budowy
      nowych domow przybywaly oczywiscie "jak grzyby po deszczu" dzieci, ktore
      przewaznie uczeszczaly do SP7.Jestem albo raczej musze powiedziec bylam jednym z
      nich.
      Oprocz wzajemnej pomocy w zadaniach domowych spedzalismy po szkole mase czasu
      razem, gralismy w rozmaite gry jak: dwa ognie, palanta, siatkowke czy tez
      biegalismy po lesie bawiac sie w podchody. Latem chodzilismy cala "paka" nad
      jeziora, zeby sie pokapac i "poprzytapiac", krotko mowiac powyglupiac. A zima,
      zeby pojezdzic na lyzwach. Saneczki tez byly w ruchu. Przezylismy tam wspaniale,
      beztroskie, jedyne w swoim rodzaju dziecinstwo, do ktorego wraca sie do dzisiaj
      z lezka w oku...
      Jako nastolatki bawilismy sie razem na Sylvestra. Byly to naprawde cudowne czasy.
      Po ukonczeniu Siodemki drogi nasze rozeszly sie calkowicie (liceum, studia,
      zakladanie rodzin, wyjazd naszej rodziny do Krakowa).
      Mialam wtedy 17 lat.
      Stracilismy sie kompletnie z oczu na wiele, wiele lat.
      Az pewnego pieknego grudniowego wieczoru 2006 znalazlam rewelacyjny adres w
      internecie www.sp7olsztyn.strefa.pl
      I tak narodzila sie we mnie wielka ochota odnalezienia przyjaciol z tamtych czasow.

Moje starania uwienczone byly sukcesem, to znaczy cudownym spotkaniem.
      Polecialysmy z moja najstarsza siostra Ewa do Olsztyna, gdzie przezylysmy po
      prostu niezapomniane chwile.
      Radosc, lzy wzruszenia – tych duchowych przezyc nie da sie w slowach opisac. I
      znowu choc na chwile bylismy dziecmi osiedla Podlesie, mlodzi, beztroscy,
      szczesliwi... to co, ze "pare lat" starsi? Bez najmniejszego znaczenia byl dla
      nas nasz obecny wyglad. W koncu sa to zmiany, ktore zab czasu na kazdym
      pozostawil. Nie tylko na nas (na szczescie).
      Przez tych pare dni czulismy sie wolni, zjednoczeni i szczesliwi.
      I czy uwierzycie czy nie, mysmy znowu zagrali, na naszej ulicy na osiedlu
      "Podlesie" w dwa ognie!!! Przyznajcie sie sami,kiedy ostatnio graliscie w dwa
      ognie? I to jeszcze na dodatek w takim towarzystwie!
      To bylo jak w bajce, musialam sie czasem uszczypnac, zeby sie przekonac, ze nie
      snie...

Na pozegnanie przyrzeklismy sobie juz na zawsze pozostac w kontakcie, spotykac
      sie od czasu do czasu, o ile czas i mozliwosci pozwola, zeby odswiezac minione
      wspomnienia no i dolaczac ciagle nowe...

Pozdrowienia

Teresa
      • Gość: karolina Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.piorunek.pl 26.08.07, 11:42

Witam
        Gratuluje raz jeszcze wspaniałego wypoczynku ,jak wspaniale się
        czytało o możliwości spotkania a nawet zagrania w dwa ognie-super.
        Myślę ,ze każdy z nas czuje się młody i bardzo związany z miejscem
        dorastania.
        Czy miałaś okaję spotkać Marka B.Pozdrawiam.BY
        • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 26.08.07, 15:49
          Hu, ale mialam ciezkie dni. Impreza na 80 osob, duzo Francuzow,
          Amerykanow i niemieckich Zydow. No ale wszystko udalo sie wspaniale
          i teraz mam troche luzu do nastepnej imprezy. Co do pytania
          Karoliny. W Olsztynie spotkalam bardzo wielu ludzi, ale z mojej
          klasy tylko Wojtka Gorczyce. Uwazam to i tak za spaniala sprawe.
          Odbudowanie starych znajomosci wymaga wiele czasu i przekonania
          ludzi, ze wszyscy pozmienialismy sie... Jednak przezycia odmlodzily
          nas chociaz na chwile o kilkanascie lat. Tego nie moze mi nikt
          odebrac.
          Otrzymalam okolo 20 e-mail na prywatny adres, ale jakos ludzie nie
          maja odwagi wejsc na forum - szkoda. Marka niestety nie spotkalam.
          Fredek wielkie dzieki za wlozony trud i za reklame.
          Pozdrawiam
          • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 27.08.07, 07:14
            Zawsze uwazalem ze na forum wiecej jest czytajacych niz piszacych...
            Z mojej klasy przez tyle lat nikt sie nie odezwal na forum...
            Pozdrawiam siodemkowiczow!

:-)
          • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.neue-westfaelische.de 27.08.07, 11:41
            No wlasnie troche cicho na forum , a statystyka strony mowi ze czesto jest
            otwierana.

Ale nic nie szkodzi.

Polecam zdjecia z wizyty Teresy w szkole ...
            Zdjecia z Panem Brzozowskim .... Super ...
            I inne tez.

www.krenzek.de/Wizyta_Teresy_w_szkole/index.html
            • Gość: ryba696 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 14:58
              Zdjęcia fajowe. Sala gimnastyczna jakaś taka mała, tyle fajnych wspomnień.
              Gratuluję pobytu. Pozdrawiam
              • Gość: Bozenna Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.ols.vectranet.pl 27.08.07, 19:06
                Teresko zdjęcia super. Widać na nich że sie dobrze bawiłaś :)
                Miłego dnia dla wszystkich siódemkowiczów
                • Gość: karolina Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.piorunek.pl 28.08.07, 15:03

Witam!
                  Widać ,że sam pryncypał przejął rolę " oprowadzacza" mając tak
                  urocze wizytatorki-nic dziwnego;) super jest zdjęcie na "fermie" p.
                  Brzozowskiego ( w tunelu) jaki On był zadowolony-extra.CZy szokiem
                  nie było wejście do sali fizycznej?tj. tej informatycznej.
                  Na fotkach poznałam jeszcze 2 znajome twarze P.Z. i W.Ł..
                  Nasze dzieciaki szykują się z wielkim bólem do szkoły,ale co dobre
                  ma swój koniec -do następnych wakacji.By
                  • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.07, 17:18
                    Dziekuje Wszystkim za mile slowa.
                    Wedrujac po miescie, osiedlu czy szkole czesto przypominala mi sie
                    dyskusja na forum (nie naszym) ...kto moze sie Olsztyniakiem nazywac
                    a kogo mozna Olsztynianinem nazywac.. czy cos w tym rodzaju. Wtedy
                    juz bylam zla z powodu tej dyskusji. U wielu dyskutantow przebijal
                    sie calkowity brak tolerancji. Jak dlugo w moim niemieckim dowodzie
                    osobistym napisane bedzie miejsce urodzenia: Olsztyn - tak dlugo i
                    zawsze bede sie uwazala za Olsztynianke - czy sie to niektorym
                    mieszkancom Olsztyna podoba czy nie. To chcialam jeszcze na forum
                    napisac i mam nadzieje, ze zostanie pozytywnie zrozumniane.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: ryba696 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 12:29
                      Co do bycia olsztynianką, to ja mam miejsce urodzenia w dowodzie Warszawa ale
                      gdy miałam 3 lata rodzice zdecydowali się przeprowadzić do Olsztyna,w tej chwili
                      od dwóch lat mieszkam w gminie Biskupiec, ale wiem że Olsztyn to moje miasto i
                      całym sercem od 35 lat jestem olsztynianką.Pozdrawiam
                      • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.neue-westfaelische.de 29.08.07, 15:21
                        U mnie w dowodzie miejsce urodzenia Olsztyn , i czuje sie Olsztyniakiem mimo ze
                        29 lat temu wyjachalem.
                        A Agnieszka (Ryba mlodsza) to na pewno Olsztynianka , jak by nawet nie to by
                        trzeba ja koniecznie zaadoptowac.
                        A zeby bylo jeszcze smieszniej to moja siostra Beata (kolezanka z klasy
                        Agnieszki) wlasnie sie w Biskupcu urodzila. (Chociaz wtedy w Olsztynie
                        mieszkalismy). Wiec drogi zyciowe kolezanek sie pokrzyzwaly , ale inaczej.
                        • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.07, 17:42
                          gdybysmy sie tak mocno z Olsztynem i nasza szkola nie czuli
                          zwiazani, to napewno by taka przyjacielska wiez miedzy Absolwentami
                          nie powstala. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.
                          • Gość: ryba696 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 15:03
                            Święte słowa Teresko, święte słowa...
                            Gdybyś chciał mnie Fredku adoptować to nie ma problemu proszę bardzo :)))Pozdrawiam
                            • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.neue-westfaelische.de 30.08.07, 15:27
                              Ty moze nie , ale twoj maz ...

Pozdrowienia
                              • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.07, 18:29
                                Max, witamy w kragu wielbicieli Szkoly nr. 7 i Olsztyna. Wejdz
                                prosze na zdjecia Teresy. Tam jest jedno zdjecie absolwentow roku
                                1968 - obydwie klasy. Ty chodziles do B a ja do A klasy. Napisz na
                                forum czy jestes na tym zdjeciu? Po dlugim zastanowieniu chyba wiem
                                jak wygladales. Pozdrawiam
                                • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.07, 00:05
                                  Hi Teresa, na zdjęciu jestem. Stoję w trzęcim rzędzie, bez marynarki
                                  ale w krawacie, nad Filutem. Na zdjęciu rozpoznałem tylko jeszcze
                                  Ewę Bandułe. Pamiętam jeszcze parę nazwisk, np. Grajżul, Jabłoński,
                                  Marcinkiewicz... Niestety nie umiem dopasować twarzy. Do tej klasy
                                  chodziłem dopiero od VI-tej. Tą niestety robiłem dwa razy. (za
                                  często nad jeziorem, a nie w szkole)
                                  Od I-szej do VI-tej byłem razem z Ewą Świetlik (moja cicha miłość),
                                  Jurkiem Dramowiczem, Andrzejem Krajewskim, Markiem Budnym ,Iwoną
                                  Orłowską, Januszem Lewandowskim, Wojtkiem Wróblewskim i.t.d.
                                  Bywając w Polsce, zajechałem parę razy pod szkołę, przeszedłem się
                                  brzegiem jeziora. I to tyle ze wspomień.
                                  Pozdrawiam Ciebie serdecznie i całą ekipę tworzącą tą stronę
                                  Max
                                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 31.08.07, 07:12
                                    To chodziles do jednej klasy z moim bratem...
                                    Pozdrawiam!
                                    • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.08.07, 15:59
                                      Hi Zbyszek07, podaj proszę imię Twojego brata. Spróbuję po imieniu
                                      dojść nazwiska.
                                      Pozdrawiam
                                      Max
                                      • Gość: Iwona Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 19:05
                                        Max czy mieszkałeś na bałtyckiej, Pozdrawiam
                                        • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.triaton.com 01.09.07, 21:07
                                          Hi Iwona, tak, mieszkalem na Baltyckiej. Jezeli Ty jestes ta Iwona,
                                          o ktorej mysle, to mieszkalas obo Konarzewskich, a Twoja babcia obok
                                          Bandlowej. SerdecyniCiebie pozdrawiam i Twojego brata Janusza.
                                          Max
                                          • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.acn.waw.pl 01.09.07, 21:15
                                            Tak, to ta Iwona.
                                            Pourlopowe pozdrowienia dla wszystkich.
                                            • Gość: Iwona Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 17:29
                                              Cześć Maciek! To wspaniale,że i Tobie udało się odnależdz stronę
                                              naszej siódemki. Zapewne trochę już przeczytałeś wspomnień. Nasza
                                              klasa często spotyka się. Ostatnio w Olsztynie była Krysia Domagała,
                                              krórej nie widziałam chyba z trzydzieści lat. Na spotkaniu tym była
                                              również Hania Piątczak, z którą uczylismy się do 3 kl sp. Napisz
                                              gdzie jesteś i co u Ciebie. Wiem, że koledzy i kolezanki z naszej
                                              klasy tu zaglądają, a i nieraz wspominalismy, że z nami uczyłeś się.
                                              Pozdrawiam Iwona.
                                              • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.07, 17:51
                                                Hallo Max, widzisz jaka lawine radosci wywolales meldujac sie na
                                                stronie absolwentow. Oczywiscie, ze pamietam Cie i w zasadzie o
                                                Tobie pomyslalam jak sie wpisales w ksiedze gosci. Grupa starszych
                                                rocznikow rosnie w sile... Miejmy nadzieje, ze stale bedzie sie
                                                rozrastala. POzdrawiam Wszystkich Absolwentow i zycze przyjemnego
                                                tygodnia.
                                                • Gość: DD Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: 88.156.63.* 02.09.07, 18:27
                                                  Dobra wiadomość w sobotniej Gazecie Olsztyńskiej: Ratusz właśnie
                                                  ogłosił przetarg na budowę nowej sali gimnastycznej w SP nr 7. Sala
                                                  będzie miała ponad 1300 m2 powierzchni, w tym boisko o wymiarach
                                                  24x36 m , teleskopowe rozsuwane trybuny (co to jest ?) antersolę
                                                  widokową, zaplecze z szatniami i salkę do gimnastyki korekcyjnej.
                                                  Cała inwestycja zamknie się w kwocie około 5 milionów złotych. Sala
                                                  będzie "przylepiona" do budynku szkoły w kierunku boiska.
                                                  Przy okazji informacja o odejściu na emeryturę dyrektora Jana Leszka
                                                  Bajorka. Dyrektorze: pozdrowienia od forumowiczów i życzenia dalszej
                                                  aktywności. Nowym dyrektorem została p. Helena Ewa Lasota. Czy
                                                  możemy oczekiwać autoprezentacji na forum?
                                                • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.09.07, 21:20
                                                  to jest radość obopólna.
                                                  Max
                                                • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.07, 20:15
                                                  Hi Teresa, czy Twoja siostra skończyła siódemkę w 1970 i chodziła do
                                                  klasy z moją siostrą?
                                                  Jeśli tak, to już wiem kto Ty jesteś.
                                                  Mam w albumie stare zdjęcia z lat szkolnych. Jeśli potrzeba to
                                                  zeskanuje, ale gdzie wysłać?
                                                  Pozdrawiam
                                                  Max
                                              • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.09.07, 21:19
                                                Hi Iwona, ale raczej jest to do wszystkich na "forumie".
                                                Parę słów o mnie od dnia zakończenia szkoły.
                                                Budowlanka, ślub 1974, do NRF 1981, wdowiec 1998, ożeniony po raz
                                                drugi 2000. Mieszkam w Düsseldorf, pracuję od 1985 w KRUPPie. Mam
                                                nadzieję szybko przejść na rętę (od 60ki) i wrócić do kraju.
                                                Wybudowaliśmy sobie domek w Borach Tucholskich, ok 18km od Tucholi.
                                                Mam 15 letnią córkę, Ilonę.
                                                Praktycznie to bardziej moich etapów życiowych streścić się nie da.
                                                Pozdrawiam wszystkich siódemkowiczów
                                                Max.
                                                PS. Mój adres email : maxio@onlinehome.de oraz maxio53@wp.pl
                                              • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.09.07, 21:22
                                                i jeszcze coś, dzisiaj podałem namiary dla Romka (mojego brata).
                                                Napewno się odezwie.
                                                Max
                                                • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.acn.waw.pl 02.09.07, 22:39
                                                  Kochani, którzy mieszkacie w Olsztynie! Przekażcie jakoś od całego
                                                  forum (bo chyba wszyscy się zgadzają?) pozdrowienia dla Pana Bajorka
                                                  i życzenia radosnej i zakręconej emerytury (on wygląda na całkiem
                                                  młodego człowieka), a potem życzcie wszystkiego dobrego i
                                                  skutecznego pilnowania wielkich i nieśmiertelnych tradycji nowej
                                                  Pani dyrektor, która może by przyjeła zaproszenia, by nas tutaj
                                                  choćby jednorazowo (jak Pan Bajorek) odwiedzić.
                                                  • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.07, 20:46
                                                    Max, na tym wspolnym zdjeciu stoje rzad nizej przed Toba, miedzy
                                                    Jarkiem Makarskim i Grazyna Borowa - zaraz za Filutem. W 1970 r
                                                    ukonczyla szkole Urszula. Oczywiscie chodzila z Twoja siostra do
                                                    klasy. Nazywamy sie z domu Stachurskie. A na pierwszej stronie sa
                                                    zdjecia z moich wojazy sprzed 2 tygodni po Olsztynie.
                                                    Zdjecia z tamtych lat sa na wage zlota. Zeskenuj je i przeslij
                                                    Fredkowi do opracowania na adres: alfred@krenzek.de Ciau
                                                  • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.07, 21:46
                                                    Hi Teresa, zdjęcia prześle na podany adres. Że jesteście z domu
                                                    Stachurskie to przypuszczałem, lecz pewny nie byłem. Teraz już wiem
                                                    z kim rozmawiam (jeszcze raz serdecznie witam). Twoje zdjęcia z
                                                    Olsztyna już oglądałem i próbowałem kogoś poznać. Wydaje mi się, że
                                                    niektóre twarze jakbym znał, ale znowu nie jestem pewny.
                                                    Pozdrowienia
                                                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 04.09.07, 07:10
                                                    Witam!
                                                    Moj brat, Wojtek chodzil do klasy z systemem 7-letnim,
                                                    tej ktorej nie ma spisie ksiazki o 7-ce.
                                                    Ostatniej 7-mio letniej w szkole...
                                                    Ja chodzilem przez osiem klas kilka lat po nim.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.07, 11:32
                                                    do Teresy- w jakiej opcji moge znalezc te zdjecia o ktorych piszesz
                                                    bo do chwili obecnej nie moge ich oszukac.Z gory dzieki.
                                                  • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: 212.8.208.* 04.09.07, 11:53
                                                    To powinno byc te zdjecie ...
                                                    www.krenzek.de/Teresa/slides/02_koniec_szkoly_kl_VIIIe.html
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.07, 14:31
                                                    Dzieki Fredek za podanie strony.Chociaz jestem rocznikiem starszym
                                                    (61/62)wiekszosc absolwentow poznalem zarowno z kl.VIIIa,czy VIIIb.Z
                                                    B.Terlecka,W Krupowskim czesto sie widuje.Tylko nie wiem kto siedzi
                                                    obok p.Dziankowskiej(lewa strona),p.Sitnik(prawa strona),p.Napory
                                                    (lewa strona).Rowniez niektore fakty tylko nie wiem czy Max czy
                                                    Teresa podaja mylne daty niektorych absolwentow
                                                    np.I.Orlowska,Dramowicz,Swietlik- to rocznik 66/67,W.Wroblewski-
                                                    65/66,Lewandowski-67/68.Pozdrawiam wszystkich siodemkowiczow.
                                                  • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.07, 16:41
                                                    Hi siódemkowicz, wszyscy troje mamy rację: ja, bo miałem możliwość
                                                    powtażać klasę VI (dlatego padło nazwisko np. J.Lewandowski)czyli
                                                    roypocząłem naukę w 1959 z W.Wróblewskim, I.Orłowską, J.Dramowiczem,
                                                    E.Kusiorską, E.Świetlik itd., a zakończyłem z Teresą, Lewandowskim,
                                                    Grajżulem, Gajdzisem itd. Ale jest jeszcze jedno, klasa (nazwijmy ją
                                                    Wróblewskiego) miała tą możliwość wyboru: kończyć na VII kl. czy
                                                    robić jeszcze VIII. Dlatego roypoczynający w 1959 roku mają dwa
                                                    roczniki absolwentów. Wszystko jasne?
                                                    Pozdrwiam
                                                  • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.07, 16:44
                                                    Hi, wiem o kogo chodzi. Mieszkaliście nad bibloteką na Al.Przyjaciół.
                                                    W zamierzchłych czasach była tam jeszcze ADM (jeśli się nie mylę to
                                                    III-ci oddział) przeniesiona póżniej na Grunwaldzką.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.07, 17:34
                                                    Hey, ale dyskusja sie rozwinela. Wszystko sie zgadza oprocz J.
                                                    Lewandowskiego- ten kolego nazywal sie Marek Lewandowski i kochal
                                                    sie we mnie do 8 klasy...Wiecie cos o jego losach?
                                                    Siodemkowicz pozdrow prosze Bozene i Wojtka, czy Bozena dalej nazywa
                                                    sie Terlecka. Wojtek jakos ma opory w korespondencji ze mna, a
                                                    szkoda w koncu chodzilismy do jednej klasy.
                                                    Fredek Ty jestes jedyny, zawsze na miejscu. Podales wlasciwy link do
                                                    zdjecia, o ktorym dyskutowalismy.
                                                    Rozpoznales mnie tez siodemkowicz ???? Pozdrawiam
                                                  • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.07, 17:39
                                                    ...a ta nauczyciekla nazywa sie Elzbieta Kraszewska i uczyla nas
                                                    matmy. Zabrala mi tez kiedys na przerwie moj zeszyty z tekstami
                                                    piosenek i zdjeciami roznych aktorow. Pracowalam cale wakacje nad
                                                    tym zeszytem. Miala mi oddac, ale niestety nigdy tego nie zrobila...
                                                    Co za wspomnienia. Pa
                                                  • Gość: siodemkowicz Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.07, 18:50
                                                    Hello-Teresa.Bozena Terlecka dalej ma to samo nazwisko.Jest jeszcze
                                                    panna do wziecia.Mieszka na ul.Dworcowej.Pracuje w MMI ale chyba po
                                                    upadku MMI bedzie prawdopodobnie zredukowana i trzeba bedzie szukac
                                                    pracy.Co do Wojtka to tez pisalismy emale ale cos sie zacielo.Moze
                                                    masz jego e-mail to podaj(w ksiedze gosci).Z Wojtkiem bylismy
                                                    sasiadami na Al.Przyjaciol 6.
                                                  • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.07, 22:07
                                                    siodemkowicz- nie odpowiedziales na pytanie czy mnie rozpoznales?!
                                                    Wojtka e-mail adres znalazlam przez google.pl, wiec nie jest zadna
                                                    tajemnica i podaje Ci tutaj: wojciechk7@wp.pl
                                                    Przy okazji powiedz prosze Bozenie, ze moze sie poogladac na
                                                    zdjeciach przeze mnie wstawionych. Nawet jest jedno jej zdjecie do
                                                    legitymacji, ktore mi kiedys podarowala. A wiesz moze cos o Bozenie
                                                    Stemplin i blizniaczkach Borowych? Dobranoc.
    • Gość: Fredek Zdjecia Maksa IP: 212.8.208.* 05.09.07, 11:07
      Max przeslal wczoraj kilka Fotek ze starych lat.
      (Z Komentarzami - tam musialem niestety wszystkie polskie trzcionki powyzucac ,
      bo moje programy tego nie chca interpretowac )

www.krenzek.de/Zdjecia_Maksa/index.html
      • Gość: Iwona Re: Zdjecia Maksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 11:15
        Łza się w oczach kręci.

• Gość: Teresa Re: Zdjecia Maksa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.07, 12:08
          Max - super zdjecia. Miedzy innymi rozpoznaje na niektorych Andrzeja
          Stolarczyka. Na pierwszej stronie moich wojazy, mozesz go sobie
          poogladac. Zdjecia sa podpisane, wiec nie ma problemu. Andrzej
          nalezal przez lata do naszej osiedlowej kliki. Pozdrawiam
        • Gość: max Re: Zdjecia Maksa IP: *.triaton.com 05.09.07, 15:12
          Hi Iwona, mam jeszcye jedno z tamtych lat, ale nie ma ono nic
          wspolnego ze szkola.
          Zdjecie zrobione jest u "Marka na piaskownicy".
          Jestes Ty, ja ,Marek i Bozena. Mamy wtedy moze po 4 latka. Jesli
          chcesz, podaj emailowy adres.
          Pozdrawiam

• Gość: LP Re: Zdjecia Maksa IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.07, 20:12
            Czesc
            pozdrowienia dla Maxa oraz wszystkich.
            • Gość: max Re: Zdjecia Maksa IP: *.triaton.com 05.09.07, 20:38
              ...dzieki LP za pozdrowienia.
              Jestem tutaj nowy i nie bardzo wiem kto to jest LP
              Pozdrawiam
              • Gość: Iwona Re: Zdjecia Maksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 20:50
                Maciek jak masz jeszcze jakieś zdjęcia to prześlij, mnie przy
                przeprowadzkach albumy zginęły zostało parę zdjęć więc jak ty czy
                inni koledzy czy koleznki przesyłają z przyjemnością ogladam i
                pamięcią wracam do tamtych dni. Stanowiliśmy fajną paczkę. Z Alką
                czasami jedziemy razem z pracy oczywiście gadamy o czasach kiedy to
                mieszałysmy na bałtyckiej. Czy w tym roku byłeś juz w Olsztynie?
                pozdrawiam. Iwonna100@poczta.onet.pl
                • Gość: Iwona Re: Zdjecia Maksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.07, 20:53
                  Maciek Julek Rutkiewicz
                  • Gość: DD Re: Zdjecia Maksa IP: 88.156.63.* 05.09.07, 23:16
                    Na 3 zdjęciu Maksa chyba i ja się jako brzdąc załapałem z moim
                    starszym bratem Jurkiem.
                    • Gość: Fredek Re: Zdjecia Maksa IP: 212.8.208.* 06.09.07, 13:57
                      Maks przeslal jeszcze 2 dodatkowe zdjecia z 8 klasy.

www.krenzek.de/Zdjecia_Maksa/index.html
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 06.09.07, 08:36
      Jak Wam sie podobaja nowe mundurki SP 7?
      Tarcza nie jest juz na szpilkach
      ;p

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,68595490.html
      • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: 212.8.208.* 06.09.07, 14:04
        Haft tarczy naprawde fajny ...

Ale kamizelka na gorace dni stanowczo za ciepla ...
        T-Shirt lub Polo tez by wystarczyly ...

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,68595584.html
        • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.acn.waw.pl 06.09.07, 21:03
          Na tych dwóch dodatkowch zdjeciach Maxa jest klasa, z którą i ja
          zaczynałem naukę (ale nie skończyłem). Poznaję na nich Elę
          Siemaszko, Elę Kaszubę, Jurka Szczepańskiego, Wiesię Porębską.
          Fantastyczne!!!
        • Gość: i.w. Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 21:21
          Bo na ciepłe dni mają być granatowe koszulki polo. Nie wiem dlaczego
          na zdjęciu chłopcy mają kamizelki na gołe ciało.. chyba po to, żeby
          lepiej je było widać ;-) Uczniowie pod kamizelkami noszą koszule,
          bluzki..
          • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 07.09.07, 07:04
            Gość portalu: i.w. napisał(a):

> Bo na ciepłe dni mają być granatowe koszulki polo. Nie wiem
            dlaczego
            > na zdjęciu chłopcy mają kamizelki na gołe ciało.. chyba po to,
            żeby
            > lepiej je było widać ;-) Uczniowie pod kamizelkami noszą koszule,
            > bluzki..

Zdjecia zrobilem pod domem,
            kilku uczniom ktorzy wlasnie wracali za szkoly,
            tak byli po prostu ubrani,
            moze bylo im za cieplo w koszulach?
            Nie wiem,
            powiedzieli ze dziewczynki maja tez takie kamizelki...
            Mi sie podobaja,
            a ze powinni cos nosic pod nimi to juz inna sprawa,
            my tez powinnismy byli miec przyszyte tarcze,
            a z tym roznie bywalo...
            ja mialem najczesciej na trzech szpilkach
            ;p
            Pozdrawiam!
    • Gość: jf Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.07, 21:32
      halo teresa
      wspaniale zdjecia z urlopu w olsztynie
      szczegolnie to z moim przyjacielem andrzejem
      stoicie przed szkola zwroceni twarzami do domu w ktorym mieszkalem
      pozdrowienia dla ewy od mojej siostry ani
      • Gość: Teresa Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.07, 18:04
        Hallo Janusz, pozdrowienia przekazalam Ewie. Ona Was rowniez
        serdecznie pozdrawia. Te zdjecia przed szkola zrobila nam jakas pani
        z Waszego bloku. Ja tez wypytywali Andrzej i Ewa o Was. Niestety ta
        pani nikogo z tamtych czasow nie znala.
        Z Andrzejem jestem na biezaco w kontakie. Pozdrawiam
        • Gość: jf Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.07, 18:24
          ania mieszka od 26 lat w hannoverze a ja podobnie dlugo w bochum
          niedawno widzialem w tv ize trojanowska pomyslalem wowczas o jej bracie maxie i
          o dziwo po paru dniach ukazal si on po raz pierwszy na forum w dodatku z calym
          szeregiem wspanialych zdjec na ktorych rozpoznalem wiele kolezanek i kolegow z
          tamtych lat
          max dzieki i pozdrowienia
          • Gość: ww Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.q.pppool.de 07.09.07, 19:53
            Witam siodemkowiczow
            Po latach podczytywania tej wspanialej strony postanowilem sie takze odezwac.
            Pozdrawiam kolege z lawki Macka o ktorym wieki nic nie slyszalem a ktory
            poruszyl lawine wspomnien ! Gratuluje organzatorom tej strony - z moich
            informacji takich niemych zagladaczy jest wiecej.
            jf widuje ciebie czesciej niz czytam, masz racje zdjecia Maxa sa super i
            podobnie jak Iwona mialem cos w oku
            Pozdrawiam
            Wojtek
            ww
            • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.07, 22:32
              Wojtek W .Mysle ze mieszkales nad biblioteka:
              Co sie dzieje z WSKA Henio!!!
              • Gość: miki Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.olsztyn.mm.pl 08.09.07, 14:33
                ale się "jazda" zrobiła z naszym starszym koleżeństwem !!!
                az miło poczytać !
                pozdrawiam starszeństwo
                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 08.09.07, 14:52
                  Milo braciszku ze sie wreszcie odezwales...
                  na to konto znowu dzis zrobilem kilka zdjec Naszej szkoly,
                  zamieszcze wkrotce.
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: wskh jestem! IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 09.09.07, 00:01
                    Jestem od tej chwili na forum na stale, bo mam komputer na stale
                    przy swoim łóżku!
                    • Gość: wskh fot maxa IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 09.09.07, 00:08
                      Czy jest ktoś na forum ze zdjęć klasy gdzie jest Iza Trojanowska? To
                      klasa mojego brata. Absolwenci z roku 1970 mo ile sie nie mylę.
                      • Gość: Teresa Re: fot maxa IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.07, 11:16
                        Hi
                        Miki nareszcie sie odezwales. Przed trzema dniami myslalam o Tobie -
                        telepatia chyba dziala.
                        Co do fot Maxa - to w drugim rzedzie (po srodku) jest moja siostra
                        Urszula Stachurska (1970). Wprawdzie dotychczas nie byla na forum,
                        ale ma zamiar sie wlaczyc... moze nawet dzisiaj. Przyjemnej
                        niedzieli - u nas jest okropna pogoda (barowa). Pozdrawiam.
                    • 10sam Re: jestem! 09.09.07, 14:12
                      Czesc Henio,

Wiec teraz tylko pozostaje Ci zainstalowac program SKYPE, podac namiary i
                      pokonujac roznice czasowa mozna sie zgrac na konversacje poprzez komputer...co
                      Ty na to?

Pozdrawiam 7-demkowiczow
                      Ten$am®
                      • Gość: wskh skype IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 09.09.07, 18:12
                        Dala zainteresowanych - mój namiar na skype to WUESKA175 !!!!
                        Oczywiście na Naszym forum gada się i tak najlepiej!
              • Gość: ww Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.q.pppool.de 09.09.07, 18:44
                Halo LP
                Zgadza sie , mieszkalem na AP15 nad Administracja Domow Mieszkalnych ADM i bywam
                nadal na AP15 nad biblioteka.
                Wejscie do klatki schodowej na AP15 rozpoznalbym nawet z zawiazanymi oczami -
                charakterystyczny zapach satarych ksiazek snuje sie po calym domu.
                Ciesze sie ze nareszcie rusza sprawa rozbudowy sali gimnastycznej
                w SP7. Byla dla mnie zawsze za mala i z wielu tzw. apeli bywalem wynoszony do
                pokoju pielegniarki. W czasie odwiedzin Szkoly po latach stwierdzilem ze sala
                gimnastyczna 8podobnie jak Szkola)stala sie jeszcze mniejsza.

Pozdrawiam
                ww
                • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 10.09.07, 07:18
                  My za to jestesmy troche wieksi...
                  ;p
                  Sklep przy szkole tez sie znacznie zmniejszyl,
                  mimo ze rozbudowal sie sam budynek i arkady zniknely...
                  Teraz to juz klitka.
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: wskh My IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 10.09.07, 19:14
                    Ale My wciąż rośniemy!
                    • Gość: DD Re: My IP: 88.156.63.* 10.09.07, 23:36
                      Zbyszek ! Czy możesz zrobić zdjęcie nowej części budynku przy
                      sklepie. Jest pomalowany na taki kolor że mózg staje. Szczególnie
                      jak jest ostre słońce. Po prostu rzuca na kolana (trochę z rozpaczy
                      a trochę ze śmiechu). Teraz placyk przy Rybakach nabrał zuzpełnie
                      innego charakteru. Jestem ciekaw Waszych opinii. Może to tylko na
                      mnie tak działa...
                      • Gość: zyby Re: My IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.07, 01:13
                        DD, ten kolor na budynku też tak na mnie działa ale myslę, że jedna
                        zima, trochę słońca, deszczu i da się już na wiosnę patrzeć na ten
                        budynek.
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 11.09.07, 07:53
      Mowisz...masz:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,68839457.html
      sobotni (08,09,2007) spacer po okolicach SP 7
      Pozdrawiam!
      • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.acn.waw.pl 11.09.07, 14:56
        I na mnie działa nadzwyczajnie i rozpaczliwie. I kolor, i
        zlikwidowany placyk. Wyglada to na stację kolejową na głebokiej
        prowincji rosyjskiej.
        • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.neue-westfaelische.de 12.09.07, 11:23
          Czasy sie zmieniaja niestety ...

Sklep w 1981 wygladal tak ...
          freenet-homepage.de/krenzek/1981/sklep.jpg
          A z tego juz prawie nic nie pozostalo ...
          Albo najwyzej 2 filary i Apteka.
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,708,60879867,68839934.html
          Pozdrowienia

Do Maksa: Znalazles jakies nowe , stare zdjecia ?
          Znales moze Kaczorowskich z Baltyckiej ?
          Musieli gdzies mieszkac niedaleko was.
          Kaczor chodzil do naszej klasy , ale w 75 czy 76 przeprowadzili sie na Kolonie
          Mazurska.
          home.arcor.de/szkpnr7/Fredek/a_karn2.jpg
          Kaczor to ten w stroju Pirata po lewej.
          • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.07, 20:52
            Fredek "kaczor" czyli marek kaczorowski mieszkal w barakach,nigdy go juz
            pozniej nie spotkalem jak sie wyprowadzli wlasnie na kolonie mazurska ,obok
            kaczora stoi "Madej" (mieszka niedaleko mnie 20km).Zdjecie to chyba 5 klasa a
            moze 4 ??
            Henio przez 5 tygodni nakrecilem przeszlo 3000Km.!!!!
          • Gość: max Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.07, 21:35
            Hi Fredek, zdęć jeszcze nie mam, ale gdy tylko jakieś zdobędę
            natychmiast się zamelduję, zresztą Iwona też czeka na zdjęcia z
            dzieciństa. Narazie niestety narzekam na brak czasu....
            Kaczorowskich nie znałem, po pierwsze primo: 1975 byłem już rok po
            ślubie i mieszkałem na Moniuszki. Po drugie primo: mieszkałem w tych
            barakach koło Ceramiki Budowlanej (na górce). I tam za mojego
            dzieciństwa i trochę póżniej, Kaczorowscy nie mieszkali. Może w tych
            barakach na dole (koło Trampu).
            Pozdrawiam
            max
            • Gość: wskh 3000 IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 12.09.07, 23:11
              Do Lp
              Jeździsz po lesie!?
            • Gość: Fredek Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.neue-westfaelische.de 13.09.07, 09:37
              Wlasnie. Kaczor mieszkal na dole zaraz kolo skarpy. Do Trampu bylo od niego
              troche dalej. Czesto siedzielismy na skarpie. Albo turlalismy sie z gorki po trawie.
              Nawet juz nie pamietalem ze na gorce tez byly baraki.

Pozdrowienia
              • Gość: LP Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.07, 21:03
                I ja zapomnialem o barakach no gorce.
                Henio po lesie wlasciwie jezdzimy ale troche innym,ten las nazywa sie w
                tlumaczeniu "czarnylas"Niestety drogi asfaltowe...i policja z radarami.Tzw
                Schwarzwaldhochstrase jest jedna z ladniejszych drog w europie .Tak sie mowi ale
                moim skromnym zdaniem droga przez "diabla" na "kopyto" tez jest
                europejska.Niestety moj motor nie nadaje sie do prawdziwego lasu ale za to na
                asfalcie ..pierwszy bieg 70kmh drugi bieg 130kmh ... szosty.....................
                • Gość: jd Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.acn.waw.pl 13.09.07, 21:59
                  I ja zapomniałem o barakach na górce. Poza tym wydawało mi sie, że
                  Tramp powstał, gdy zlikwidowano baraki na dole, ale chyba przez
                  pewien czas te niższe baraki i Tramp współistniały ze sobą.

Henio, nakaż kurczę Leszkowi używać tylko pierwszego biegu, i
                  najlepiej tylko do połowy (no, do trzech czwartych).
                  • Gość: wskh Biegi IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 14.09.07, 17:04
                    Ciekawe, na którem biegu wjechałbyś pod Diabła?
                    • Gość: LP Re: Biegi IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.07, 23:08
                      pewnie na zadnym ,ale po drobnych przerobkach kto wie.Co innego zaraza
                      jakies chyba 3lata temu razem z Heniem na na podwojnych gazach!! wiechalismy pod
                      diabla dalej mewa na dol w lewo i na kopyto ,strasznie padalo a my ile "fabryka
                      dala"...na miejscu rozczarowanie, to piekne miejsce zostalo zabetonowane,domy
                      ,ogrodki ... szkoda takie bardzo ciche miejsce bylo ,fajne ryby braly
                      • Gość: zyby Re: Biegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 23:32
                        Ja dziś tylko podszedłem pod diabła na...podwonym gazie a co do
                        biegów w motocyklu to...chyba przede wszystkim trzeba by zmienic
                        opony...na turystyczno-sportowych nie dało by sie podjechać pod
                        diabła...nawet jeśli na pierwszym biegu można do 109 (w/g testów)...
                        • Gość: miki Re: Biegi IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.07, 14:52
                          a czy ktos jest szczęśliwym posiadaczem zdjęcia szkolnego
                          z P.Izą Trojanowską ??
                          i jakie p. Iza miała nazwisko jak była panienką?
                          cos tam mi kołacze ,ale pisownia była skąplikowana....
                          • Gość: max Re: Biegi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.07, 18:54
                            Hi, zdjęcia z zakończenia roku szkolnego 1970(klasy w której była
                            Iza) są na nieoficjalnej stronie: home.arcor.de/szkpnr7/ w zbiorze
                            Nowe zdjęcia Maksa. Panieńskie nazwisko: Schuetz, imiona: Izabela ,
                            Ludwika.
                            Fajnie, że mogłem Tobie trochę pomóc.
                            Pozdrawam
                            max
                            • Gość: miki Re: Biegi IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.07, 19:22
                              no patrz !
                              ogladałem te zdjęcia swidrując oczami w poszukiwaniu znajomej twarzy i nie poznałem.
                              moze za bardzo świdrowałem....)
                              równie ładna ,jak teraz.
                            • Gość: wskh Iza IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 17.09.07, 19:25
                              A może Izabella, a nie Izabela!? To jest problem do rozstrzygnięcia.
                              A tak w ogóle, czemu tak mało o niej na tym Forum? Ja wiem, że
                              Ciołkowska jej nie znosiła. Ktoś wie czy Ona (Iza)wie o nas i czy tu
                              choć raz zaglądała?
                              Najlepiej jakby chociaż nas pozdrowiła!
                              • Gość: ww Re: Iza IP: *.q.pppool.de 17.09.07, 19:36
                                Czesc Heniu
                                jak widzisz mozemy porozumiec sie nie tylko przez sluchawki !
                                Co do Izy to Max moze tego nie pamieta ale byl okres ze spiewala razem z nami
                                (tzn takze z Krzyskiem) w chorze katedralnym w Olstynie.
                                ww
                                • Gość: max Re: Iza IP: *.triaton.com 17.09.07, 23:29
                                  Hi ww, byl okres gdzie ja tez bralem udzial w koscielnych spiewach.
                                  Chor prowadzila wtedy siostra Poverella (nie wiem czy poprawnie
                                  napisalem jej imie, po polsku ma niby znaczyc nieszczescie). W tym
                                  samym czasie, jesli dobrze pamietam w grupe byl takze Wojtek
                                  Wroblewski.
                                  Iza ma na imie tak jak napisalem, przez jedno "l" Izabela.
                                  Z choru koscielnego przejal ja ksiadz Zolnierkiewicz i wyslal na
                                  festiwal piosenki koscielnej "Sacrosong", gdzie pomimo mlodego wieku
                                  (15 lat) zdobyla II-ga nagrode. Rok pozniej byla Zielona Gora itd...
                                  Iza jeszcze o tym forum nie wie, ale nawet jakby, to raczej PC-t nie
                                  jest jej centrum zainteresowania. Przy najblizszej okazji przekaze
                                  jej info o tym forum.
                                  Pozdrawiam
                                  max
                                  jej
                                  • Gość: Tomas Re: Iza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 08:21
                                    O, ja też mam za soba epizod u siostry Poverelli. Z tym, że wówczas
                                    byłem jedynym Siódemkowiczem w chórze.
                                  • johninm Re: Iza 18.09.07, 08:23
                                    Max, Ty chyba masz jeszcze brata...Romka,..lub Romualda. Mgliscie pamietam ze
                                    sie uczyl w naszej klasie. Co sie z nim dzieje teraz ?

John-in-M
                                    • Gość: max Re: Iza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.07, 13:52
                                      Hi, mój młodszy brat, Roman, mieszka też w Dueseldorfie, żonaty,
                                      dzieciaty (dwie córki 21 i 18 lat). Ogólnie wszystko ok. Dałem mu
                                      namiary na te forum, odwiedził kilka razy, ale czemu się nie
                                      melduje, tego nie wiem. Pracujemy w tej samej firmie, ale nie często
                                      się widzimy. W wakacje był w Olsztynie. Tyle ogółów.
                                      Pozdrawiam
                                      max
                                  • Gość: ww Re: Iza IP: *.q.pppool.de 18.09.07, 16:28
                                    Czesc Max
                                    z tego co widze z Twoich wypowiedzi to nie chcesz mnie rozpoznac, chociaz byl
                                    czas ze siedzielismy w jednej lawce w klasie i na malej salce u Poverelci.
                                    Pozdrawiam Wojtek
                                    • Gość: max Re: Iza IP: *.triaton.com 18.09.07, 23:38
                                      Hi Wojtek, poniewaz jestem jokoby "nowy" na tym forum, moglem miec
                                      jakies skojazenia, ale nigdy pewnosci kto za jakim pseudo, czy tez
                                      za skrotem, stoi. Przedstawila mi sie Iwona i nawiazalismy kontakt.
                                      Z Twojego IP wynika, ze mieszkasz w niemczech. Moze niedaleko
                                      Düsseldorf? Bysmy sie jakos spotkali. To jest prawie godne Ksiegi
                                      Guinessa, po 40 latach spotkanie dwoch kumpli z jednej lawki.
                                      Ok, rozmarzylem sie....
                                      Mialbys jakies pomysly, daj znac na forum, albo maxio@onlinehome.de
                                      Pozdrawiam Ciebie serdecznie i byc moze do szybkiego widzenia
                                      max
    • Gość: Tomas Re: Szkola Nr. 7 cz. 69 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.07, 21:24
      Witam wszystkich Siódemkowiczów po długiej nieobecności.
      Uzupełnienie do fantastycznej Encyklopedii - młodszy syn Pani Zofii
      Pogłód nazywa się Mariusz (a nie Piotr). Był moim kolegą z ławki.
      Pozdrawiam absolwentów 1989.
      • Gość: wskh Chóry IP: *.cable.ubr07.hawk.blueyonder.co.uk 18.09.07, 18:17
        No pięknie! Wątek z Izą trafiłem. Przy okazji, może ktoś wie co Ona
        teraz śpiewa, gra itp?
        Ja też, jak mój brat, no i jak się okazało wielu siódemkowiczów
        śpiewałem w katedrze, oczywiście u Powereli. Z tym, że - nie wiem
        jak Wy, ale śpiewacze grupy były dwie. Jedna, to chyba wasza
        strasza, która spiewała jako w chór katedralny, ja natomiast w tak
        zwanej scholi. To byli młodzieńcy, którzy w czasie mszy spiewali
        przy ołtarzuw białych komżach z czerwonymi lampasami. Dalej nie
        awansowałem, jakoś z braku zainteresowania.
        Chyba zniechenciła mnie do spiewania pani Romanowicz. Byłem na
        spiewie jej ulubieńcem, bo jedyny z chłopaków wydawałem dźwięki
        podobne do spiewu. Pod koniec szkoły jak to u młodzieńców zaczyna
        się mutacja i mój głos się nieco zmienił. Znalazła sobie wówczas
        nowego idola, bo przyszedł jako promowany z niższej klasy, też
        nieźle piał, ale mutacji jeszcze nie przechodził. I za to jej nie
        lubię! O!
        Wątek kościelnych piań jest warty pociągnięcia. Cała góra kościelna,
        salka, chór, lekcje religii to fajne klimaty.
        • Gość: ww Re: Chóry IP: *.q.pppool.de 18.09.07, 20:33
          • Gość: LP virus IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.07, 20:51
            Moze ktos wie jak skasowac virusa-trojana?? bez kasowania wszystkiego?
            • Gość: max Re: virus IP: *.triaton.com 19.09.07, 00:13
              Hi lp, jezeli juz zlokalizowales virusa, a nie mozesz go wykasowac:
              wystartoj PC-ta w zabespieczonym modusie, nastepnie wystartuj jakis
              Commander np.WinCommander, albo Norton Commander, i normalnie w
              swiecie kasujesz. Potem tylko restart i wszystko ok.
              Jezeli jednak nie wiesz czego szukasz, pierwsze co robisz: odlaczasz
              kabel od internetu. Trojan bardzo lubi komunikacje ze swiatem...
              Jakis antivir typu Kasperski, Norton antivir, itp. powinny go
              wylapac, chociaz nie koniecznie skasowac. Ale samo wylapanie to juz
              polowa sukcesu. Jak go namierzysz, dzialac jak w punkcie pierwszym.
              Zycze powodzenia i pozdrawiam
              max
        • Gość: ww Re: Chóry IP: *.q.pppool.de 18.09.07, 21:04
          W moim przypadku masz racje wskh.
          Pelne trafienie.
          wyladowalem na chorze po raz pierwszy poprzez Jurka Dramowicza chyba w 64-roku i
          tak mi zostalo(z Seniorem D. spiewalem do poczatku 80 lat nie tylko w Katedrze
          ale takze w WDK i w meskim chorze SURMA)W tym czasie w Katedrze byly chory
          :dzieciecy- schola , mlodziezowy i doroslych, ktore pozniej polaczono w jeden.
          Paczka z choru Katedralnego stala sie moim nowym srodowiskiem (lacznie z
          KLARNETEM i jego rodzina z Zatorza - mysle ze wiesz o kim mowie)Przewinelo sie
          tam wiele osob z naszego otoczenia, Maciek, Iza, Siostry Minicz, i....
          inni siodemkowicze.
          Moze sie odezwa.
          Pozdrawiam
        • Gość: max Re: Chóry IP: *.triaton.com 19.09.07, 00:58
          Moja przygoda z chorm przy katedrze zaczela sie z prozaichnego
          powodu, podobala mi sie taka jedna, ale nigdy nie miala czasu, bo
          jakies kolka zainteresowan, treningi i chor. Na treningi nie moglem
          sie zapisac, wiec na chor. Byla to 7-ma klasa, czyli 1967. Pamietam
          jakas probe w katadrze, zaraz kolo oltarza. Organy trzebabylo
          pompowac. Zawsze jakis silny sie znalazl. Wydawalem z siebie
          wszystko, czolem sie jak mlody Caruso. A tu siostra do mnie, bym sie
          tak nie wydzieral bo przeszkadzam innym... Odrazu wiedzialem
          dlaczego jej nie lubie... Tyle o chorze.
          Pozdrawiam innych wytrwalszych chorzystow
          max
          • Gość: Fredek Koniec cz. 69 IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.07, 10:00
            Niezle ...
            Jeden wieczor was samych na forum zostawic i ostro sie rozpisaliscie.

Nawet Leszek zapomnial nowej czesci zaczac.

Ale teraz koncze czesc 69 i zaczynam zaraz 70.
            A Admina prosze o przerzucenie tej czesci do naszego Archiwum.

Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka