Gość: czas na eb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 19:32 Nie ma sensu inwestować pieniędzy w drogi w Polsce B. Co najwyżej należy wyremontować "7" i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swiatowy Re: Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: 91.104.84.* 27.08.07, 19:54 Ja na pewno nie dam sie nabrac.PiS wie ze nie wygra wyborow wiec szuka naiwnych.ZA POZNO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sm Brawo PiS! Wielkie podziekowania dla... IP: 213.73.2.* 27.08.07, 20:14 ... Pana Premiera, Krasulskiego i Supła. Dzieki Panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Brawo PiS! Wielkie podziekowania dla... IP: 91.104.84.* 27.08.07, 20:19 Krasulski?A kto to?To ten z elblagowa co wymachiwal drewniana szabelka ze rozwali Olsztyn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: 88.156.63.* 27.08.07, 20:30 Jak to zrealizują mają moją kreskę. Przełamę się i na nich zagłosuję.Następcy mogą ten projekt schować do szuflady, a jeżdzić trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Promyk Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 20:34 Czy Wy wszyscy nie macie serca i rozumu.Przecież o tym, że wpisano "16" na listę priorytetową do realizacji z możliwością jej wydłużenia via Orzysz,Ełk, Augustów informował wszystkie media P.Senator Jerzy Szmit przed niespełna miesiącem.Dzięki jego staraniom oraz Leonarda Krasulskiego,Iwony Arent posłów Pisowskich szczególnie w czasie ostatniej wizyty Premiera Kaczyńskiego na Mazurach stało się możliwe przesunięcie tej inwestycji na listę podstawową.I nic tu nie pomoże zgiełk i ujadanie.To ludzie Prawa i Sprawiedliwości działają na rzecz regionu i skutecznie zabiegają o nasze sprawy w W-wie.Z Protasem tym Leonem nikt poważny nie rozmawia.I to nie jest żadna przedwyborcza retoryka tylko szczera prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: *.renf.cable.ntl.com 27.08.07, 20:35 "Ale radzę pamiętać nazwiska naszych dobrodziejów"... co za żenada...może jeszcze powinniśmy im pomnik postawić... Dobrze że się starają, ale taka maja pracę właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 27.08.07, 21:04 Dużej laski to nam Kaczorenko nie robi biorąc pod uwagę miliardy miliardów euro płynące UE. Ale oczywiście sukces ma wielu ojców, do Szyman, gnijących torów PKP nikt się nie przyzna. A Niemcy jak zostawili jeziora mazurskie z kanałami i sluzami to tak zostało do dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: 91.104.84.* 27.08.07, 21:17 Swieta racja being.W innych regionach buduja autostrady .Zadnej laski nam nie robia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turysta Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 21:31 W ostatni piątek podczas wakacyjnego wyjazdu z rodziną znalazłem się na jednodniowym pobycie w Olsztynie. Klucząc samochodem po centrum miasta, upolowałem w końcu miejsce parkingowe: przy ul. Nowowiejskiego, w sąsiedztwie Wysokiej Bramy. Oznaczenia drogowe przy wjeździe na tę ulicę (brak wyszczególnienia prawej strony ul. Nowowiejskiego jako strefy płatnego parkowania) nie pozostawiały wątpliwości, że za postój nie będę musiał nic zapłacić. Z uśmiechem popatrzyłem na samochody parkujące po drugiej stronie ulicy na terenie płatnego parkingu, po czym zabrałem żonę i dzieci na spacer po starówce. Jakież było moje zdziwienie, gdy po powrocie znalazłem za wycieraczką swojego auta 30-złotowy mandat za parkowanie bez stosownej opłaty. Po powrocie do Gdyni, gdzie mieszkam, postanowiłem wyjaśnić tę oczywistą pomyłkę u źródła. Zadzwoniłem do podanego na mandacie Biura Strefy Płatnego Parkowania w Olsztynie. (...) Pani telefonistka dość arogancko wyjaśniła mi otóż, że: · zaparkowałem w Strefie Płatnego Parkowania i to nic, że przy wjeździe na ul. Nowowiejskiego (...) nie ma żadnej tabliczki informującej o tym fakcie (...) · nie znam przepisów ruchu drogowego, bo gdybym znał, to bym tej tabliczki wypatrywał · w Olsztynie, zanim się zaparkuje, najpierw należy zakupić specjalną kartę parkingową w specjalnych punktach sprzedaży · poruszałem się po Olsztynie na pamięć, kierując się nawykami nabytymi w innych miastach (parkometry, znaki parkingowe, wyraźnie umieszczone informacje o konieczności wniesienia opłaty za parking) (...) · mandat zapłacić muszę tak czy inaczej, a odwoływanie się nic tu nie da · i na koniec - żebym następnym razem włączył myślenie, a nie bezmyślnie sobie parkował. Po namyśle doszedłem do wniosku, że pani telefonistka miała rację. Mandat trzeba bezzwłocznie uiścić i nie wojować z olsztyńską bracią urzędniczą, bo szans na zwycięstwo nie ma żadnych. Od razu przy tym doceniłem rarytas, jakim jest to, że w mojej Gdyni mogę wszędzie - nie licząc prywatnych parkingów - parkować za darmo! To efekt jednego z wielu dekretów miejskich, które czynią Gdynię przyjazną tak dla mieszkańców, jak i gości przyjezdnych. Nie mogę jednak opędzić się od pytania: jakim cudem tak bezmyślny koncept, jak olsztyńska Strefa Płatnego Parkowania z jej bzdurnymi kartami parkingowymi, do szukania których zmusza się turystów, w ogóle wszedł w życie? Moich nawyków parkingowych pewnie nie zmienię, bo sprawdziły się na całym świecie. Z wyjątkiem Olsztyna. Nadal jednak będę uważał, że kierowca parkujący przy ulicy powinien być wyraźnie poinformowany o konieczności wniesienia opłat parkingowych oraz że powinno się temu kierowcy umożliwić jak najwygodniejsze wniesienie tych opłat. (...) Jestem młody i zapracowany, toteż odpuszczę sobie wojenkę z biurokracją. Gdy jednak będę już na emeryturze - lojalnie ostrzegam, że przyjadę wtedy do Olsztyna ponownie, postawię samochód w tym samym miejscu i jeśli nadal będzie ono tak źle oznaczone, pójdę z olsztyńskim Biurem Stefy Płatnego Parkowania do samego Sądu Najwyższego. Turysta z Gdyni Odpowiedz Link Zgłoś
danyboy Re: Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 27.08.07, 23:26 W pełni się z Tobą zgadzam. Mieszkam tu, czasami parkuję w strefie i niejednokrotnie muszę się nieźle nabiegać, żeby dostać kartę parkingową. Jeszcze śmieszniejsza rzecz: kupując kilka kart (aby nie biegać za każdym razem do kiosku) nie masz pewności czy po kilku dniach są one nadal aktualne! Być może nastąpiła podwyżka cen za parkowanie i twoja karta 30 minutowa jest już nie ważna (wtedy musisz zakreślić 2 takie karty w miejsce jednej)! Pozdrawiam Kocham nasze miasto, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: *.ols.vectranet.pl 27.08.07, 23:01 Aby "16" była funkcjonalna po remoncie - musi być 2-pasmowa. nawet nie ekspresowa - jeśli to problem - wystarczą 2 pasy w każdym kierunku i linia ciągła na całej długości osi... Po co budować serwisówki, jeśli gdy jedzie traktor, to i tak 'wali" główną drogą?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rych Funkcjonalna byłaby jakby po niej sunęło 20x tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 01:32 aut co teraz. Jakbyśmy byli DK1 to wtedy tak, ale z takim ruchem pojazdów w porywach średniej krajowej w sezonie letnim to możemy zapomnieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika To dzieki poseł Iwonie Arent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 07:47 i innym parlamentarzystom PiSu a nie dzieki Protasowi bedziemy mieli tą drogę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniek Re: To dzieki poseł Iwonie Arent IP: 82.160.76.* 28.08.07, 09:18 daruj sobie monisiu tą wazelinkę, bo toja blond posłanka dłużej już w parlamencie nie będzie. a swoją drogą śmieszni jesteście z tą nachalną propagandą "wszyscy ch...je tylko PiS fajny..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Taka jest prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 10:36 Protas i Górecki mają g... do tego,żeby nie Szczygło,Krasulski,Plawgo,Arent,Gosiewski i Supeł to nic by z tego nie było!Można PiSu nie lubić ale taka jest prawda, tylko oni sie tym nie chwalą jak Protas!p.s protas musi zrobić drogę z gołdapi za kase z RPO bo dojeżdza nią do pracy bliski kolega Tuska pan Słoma- wicemarszałek województwa-gołdapianin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igo Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: *.tm.net.my 30.08.07, 08:49 Co to ma być list dziękczynienia dla PiS? Żadna łaska droga się nam należy bez względnie. Już po przygodzie Kwaśniewskiej SLD znalazło poieniądze na drogę. Więc możemy tylko mówić że ktoś zabrał a nie dał. I najważniejsza kwestia obwodnica tak ale nie wariant który niszczy całą gminę Dywity. Gdzie chorzy planiści zaproponowali przebieg przez kilkadziesiąt domów szkołę ujęcie wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.09.07, 00:23 dla Dywit - droga gruntowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Przedwyborcza kasa na drogę nr 16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 17:31 Ale z ciebie prostak. Brakuje ci argumentow czy chcesz byc dowcipny. Odpowiedz Link Zgłoś