Gość: kane Bullshit - tyle w temacie pt"Ile to nie ma pracy" IP: *.compower.pl 10.09.07, 16:18 zresztą może i jest tylko brakuję pod artykułami tego typu gwiazdki i małym drukiem dopisanie "tylko w zawodach typu kasjer, sprzedawca, fryzjer, kierowca, fizyczny.." i zlitujcie się i nie pieprzcie farmazonów bo ludzie czytają i wierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 16:26 Nie wiem gdzie tak jest ze prace mozna tak latwo znalesc. Jestem inzynierem informatykiem mieszkam na slasku prosze bardzo moj email grzegorz_z@wp.pl czy jakis pracodawca napisze mi wierszyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werdejn Re: O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.09.07, 16:51 Co za bzdury. Dałbyś normalnie zarobić to nie musiałbyś się wysilać z tym wierszoklectwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PrawdziwyPracownik Dobra płaca tylko wtedy jak ktoś dobrze pracuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 16:52 Pracuje w firmie kosmetycznej na mazowszu płace są nawet w miarę w porównaniu do innych firm w okolicy ,ale i robota nie jest straszną charówą.Najbardziej wku..a mnie to że sa tacy pracownicy którzy siedzą gdzieś na paletach albo za regałami a w nocy to juz wogóle nie siedzą tylko śpią i mają to robote w DUPIE.Rozumem przecierz że cały czas nie można pracować chwile mozna porozmawiać albo odpocząć ale nie całe 8h.A najlepsze jest to że jak któryś z tych "orłów" dostanie wypłate i spytasz sie go jak tam kasa to nigdy ci nie powie "no nawet w miarę" tylko "urwa znów groszę płacą" i że on tu nie będzie długo robił tylko na chwilę tam wpadł "ładna chwila" niektórzy już po 5 lat tam robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Dobra płaca tylko wtedy jak ktoś dobrze pracu IP: *.czechowice.net.pl 11.09.07, 09:49 to jest wina kadry zarzadzajacej - skoro se ich tak wychoewali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolla Re: Dobra płaca tylko wtedy jak ktoś dobrze pracu IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.08, 09:53 Po to są kierownicy w firmie, żeby kontrolowac, wystawiac opinię pracownikowi i stawiac mu jasne wymagania. Pytanie, dlaczego w twojej firmie nikt ich nie rozlicza z niepracowania? Nie ma jasnego regulaminu? Kierownika? Oceny pracownika? Ludzie muszą miec jasne reguły gry - żeby wiedziec co mają zmienic. A jak nie mają to jest tak jak mówisz - ty pracujesz z dobrej woli, ale większośc tak nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z caribbean O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.socal.res.rr.com 10.09.07, 16:53 bardzo smutne te komentarze ludzi w roznym wieku pelne zapalu i ambicji, wyksztalconych szukajacych godnego zycia w swoim kraju, jak to jest ze pracodawcy polscy tak bezwzglednie wykorzystuja swoich rodakow, nie rozumiem tego braku solidarnosci i ponizenia innych , czyz nie warto zorganizowac ruch obrony pracownikow w Polsce, czyzby ruch robotniczy Solidarnosc musial sie poworzyc w Poosce przeciwko bezwzglednym polskim wlascicielom firm Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Za mało płacili tym policjantom ? 10.09.07, 17:31 Chcesz powiedzieć ,że za mało im płacili? dlatego zabrali się za handel bronią? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy 10.09.07, 18:16 A teraz z innej beczki. Kto pociągnie do odpowiedzialności, choćby mo ralnej, tych mądrych Panów z władzy i Tych Panów z biznesu, którzy dopu ścili się upodlenia narodu, młodzieży, nie stwarzając w kraju godnych warunków pracy i płacy. Zmuszając do wyjazdu za granicę kwiat polskiej młodzieży. Nawet Pan prezydent wyraził się o nich bardzo niestosownie. To był tak zwany gol samobójczy w Polską gospodarkę. Trzeba wypić piwko które żeście sobie nawarzyli . A naród Wam tego nie zapomni ! Panowie z PiS-u ! A kuku ! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 Zrobiłem Test na zatrudnienie 10.09.07, 18:19 Mój kolega lat 53 którego gościłem przy piwie po odebraniu swojej emeryturki omal się ze mną nie pobił kiedy mu powiedziałem ,że nie chce znaleźć roboty bo jak by chciał to by znalazł bo teraz robota szuka pracownika. Rozzłoszczony rzucił mi swoim CV które miał na dyskietce bo papierowe wszystkie rozesłał i okazuje się ,że facet ma : 38 lat pracy z zawodu jest elektrykiem samochodowym ma Prawo jazdy B, uprawnienia UDT na operatora wozków widłowych, skończony kurs operatorów komputerów i 16 lat pracy w warunkach szczególnych w tym 11 przy wózkach widłowych , poza tym umie spawać zna się na ślusarce i druku sitowym a nawet mógłby odnowić grupę sepowską bo miał do 1kV. No to odpaliłem to CV i rozesłałem do kilkunastu firm z poprzedniego dodatku "Praca" z Wyborczej z tym ,że tylko telefon i maila podałem swojego. I co ? W dwóch przypadkach odpowiedziały mi te firmy co się do nich zgłosiłem ale poprosili o zgodę na przekierowanie mnie do agencji pracy tymczasowej ,że niby oni teraz nie zatrudniają tylko mają swoich majstrów albo brygadzistów a korzystają z personelu który zatrudnia agencja. Wyraziłem zgodę ale faceci którzy zadzwonili z tych agencji to chyba nie traktują ludzi poważnie skoro zaproponował mi jeden jazdę po hucie Mittela na trzy zmiany 12 tonowym wózkiem za 1400 ,a drugi załadunek i rozładunek TIR-ów z pełną dyspozycyjnością gdyby jaki przyjechał w nocy za 1200 w zależności od możliwości rozładunek ręczny albo wózkiem. W trzech następnych w ogóle odpowiedziały wyłacznie agencje chociaż nie do nich się zwracałem co oznacza ,że teraz chyba różne pociotki zakładają te agencje pracy tymczasowej i świadczą usługi zakładom którymi kierują ich ojcowie albo inni wujowie wypłacając nędzne grosze swoim pracownikom a kasując jak za fachowców . Reszta do dnia dzisiejszego się nie odezwała prócz faceta montującego płoty który jeździ z nimi po całej Polsce i potrzebuje silnego do noszenia i trzymania tych przęseł. Tu to było ograniczenie typu fizycznego bo koleś jest dość mikrej budowy fizycznej i by zwyczajnie nie wydolił. Kilka propozycji pochodziło ze zbyt dalekiej odległości bo trudno z Piekar Śląskich jechać do roboty 100 kilometrów/najbliżej/ jak pracodawca tego nie chce refundować a wynagrodzenie też nie jest duże Dzisiaj koleś przypomniał sobie młode lata i zapisał się na kurs monterów wod-kan i CO z uprawnieniami spawacza gazowego i przepalacza. Będzie firmę zakładał, Zróbmy test : jeśli się znajdzie jakiś sensowny pracodawca który powaznie potraktuje chłopa z 38 letnim stażem i nie będzie mu proponował warunków jak uczniowi to proszę o maila: tadeusz542@gazeta.pl Zobaczymy ilu się zgłosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadeusz542 jest 28 pażdz.2007 odzewów zero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 13:18 Jeszcze raz powtarzam - jest 28 październik 2007 odzewów jak dotąd zero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 10.09.07, 20:42 Mam ponad 30 lat doświadczenia. Ukończyłem Politechnikę. Od ponad roku szukam pracy, ponad setkę wysłanych CV i listów motywacyjnych.Komputer angielski zna b. dobrze. I co??? Znalazłem wreszcie łaskawcę Od jutra mam pracę na stanowisku operator i serwisant CNC, za ile ???? Za 1200 zł na rękę. Biorę bo nie mam wyjścia. Tylko po co tyle lat spędziłem na uczelni. Gdybym był młodszy ani sekundy nie zastanawiał bym się.Z mojego doświadczenia na pewno skorzystał by Anglik, Irlandczyk,może Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ox ten wiersz kpi a nie zacheca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 20:59 ja bym nie poszedl pracowac do tej firmy, bo miedzy wierszami widze kpine z pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesniczy O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: 83.145.168.* 10.09.07, 21:55 w dalszym ciagu pracodawcy stosuja metode z bajki o koniku garbusku.poszukuja robotnika dobrego i taniego.dzis nikt za to co wiekszosc oferuje nie znajdzie juz nikogo,czas na zmiany panowie pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 22:27 Po co pracować jak państwo na wszystko da , do wszystkiego dopłaci, zafunduje. Mam nadzieję, źe to się wkrótce zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B4_Praga O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: 165.72.200.* 10.09.07, 22:24 Za komuny w Czechach popularne bylo powiedzenie "oni udaja,ze nam placa a my udajemy, ze pracujemy..." Jak widac niewiele w Polsce sie zmienilo pod tym wzgledem. Ja chetnie wroce jesli znajde prace na podobnych warunkach: po pierwsze w zawodzie, firma oplaca szkolenia i certyfikacje no i na odpowiednim poziomie finansowym. Jeszcze gdyby piwo kosztowalo tyle co tutaj ;-) ale to juz mozna jakos przezyc...Zdravim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszokowana O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: 88.156.63.* 10.09.07, 22:40 Czy o takiej Polsce jeszcze niedawno marzyliśmy? Może ktoś napisze, że mu się powiodło i jest zadowolony z pracy, którą wykonuje.Czy jest aż tak źle? Polacy są niewolnikami we własnym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włoski bezrobotny O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 23:52 Zenada...,przedsiebiorcy szukaja leszczy tyrajacych za friko... , rozsmieszaja mnie oferty ponizej 2 k zyla miesiecznie -obojetne jakiego charakteru pracy tycza,czy biurowej czy fizycznej. za taka kase niech sobie koreanczykow polnocnych sprowadzaja do roboty.Skonczylo sie babci sranie i pierdzielenie o nawisie inflacyjnym z czasow Balcerowicza...qwa zadamy plac na poziomie europejskim za identyczna prace wykonywana tu w Polsce jaka mozemy dostawac za granicami pomrocznej , a jak nie to sie pier...cie, last gasi swiatlo...zostana mohery,emeryci,dzieci w wieku do lat 18 i katabasy.Nawet policjanci stad wyjezdzaja masowo po odbyciu przeszkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab A najlepiej aby pracował za 700zł na rękę,przez 11.09.07, 07:33 10-12 godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. belkot - ja od miesiaca nie moge nic znalezc.. IP: *.czechowice.net.pl 11.09.07, 09:47 a ponoc tyle miejsc czeka - bylem na calej jednej (slownie 1) rozmowie i okazalem sie madrzejszy od swojego kierownika... widzialem to w jego "inteligentnych" oczkach jak jego stosunek sie zmienial kiedy odpowiadalem na ich dziwne pytania - zeby pracowac na produkcji, doswiadczenie i umiejetnosci nie wystarcza... trzeba byc idiota, glupszym od szefa, bo madrzejszych nie chca - taki czlowiek to tylko problem, zagrozenie dla tepego kierownika - jak jechalem do anglii bylo tak samo, teraz jest tak samo. NIC sie nie zmienilo! jeszcze miesiac i wracam, p**** to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnabiszon O Pracodawco królu zbawco przyjmij do pracy IP: *.aster.pl 11.09.07, 14:42 A może by tak zacząć od podstaw, czyli od wprowadzenia obowiązku odpowiadania na złożone aplikacje i to bez względu decyzję. Nie widzę również zapotrzebowania pracodawców na pracowników, skoro na moje ogłoszenia oraz CV zamieszczone w portalach pośrednictwa pracy nie ma innego odzewu niż akwizycja ubezpieczeń. Na ca 500 złożonych aplikacji oraz odsłon ogłoszeń = 4 oferty akwizycji. Sądzę że pracodawcy po prostu szukają wybitnych fachowców z certyfikatami, uprawnieniami i biegłą znajomości 3-4 języków obcych ale zadawalających się wynagrodzeniem w wysokości minimum socjalnego. A to już jest problemem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: 88.156.63.* 13.09.07, 17:16 Ogłoszenia brzmią zachęcająco dla bezrobotnych, pracodawcy dużo obiecują tylko ile w tym jest prawdy. Zazwyczaj to co obiecują ma się nic do rzeczywistości, ponieważ zwykle jest inaczej. Obiecanki cacanki a głupiemu radość. Nikt nie mówi, że nie chcę robić, ale przynajmniej niech pracodowcy obiecując "złote góry" dotrzymują póżniej słowa chyba, że mają biednych i naiwnych czasem bezrobotnych za głupich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly_pracownik O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.07, 19:24 Pracowalem u tego pana pol roku - jakis czas temu. Niestety nie szanowal pracownikow - w ciagu mojego pobytu zwolnil 4 osoby. I teraz dziwi sie ze nie moze znalezc pracownikow ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_systemu Facet pomylił sie z powołaniem 29.10.07, 02:05 Zamaist przedsiębiorcą powinien zostać poetą ludowym . Gdyby zapłacił uczciwą pensję to pracowników nie musiałby szukać . Prawda jest taka że nawet pracodawca zagrożony upadkiem firmy oferuje płacę 950 zł + premie uznaniową , czyli żadną ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaryst Re:brawo barabiszon IP: 213.184.17.* 30.10.07, 18:58 Mam podobne odczucia - praca dobrze płatna to może jest ale w w Warszawie . tutaj w naszej ostoi nędzy i wyzysku najciekawsza posada za dosc odpowiedzialną i cięzką pracę jaką znalazłem to 1500 netto z wątłą nadzieją podwyżki . generalnie tutejsze hieny oferują 1000 brutto z wymaganiami jakby rekrutowali ludzi do NASA !!! Za niecałe 700 netto to mi się nie opłaca rano wstawać ., kupować sieciowki itp .. .To żenada przy kosztach utrzymania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.08, 09:57 a ten dobry zarobek to ile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.icpnet.pl 18.12.07, 23:31 Czytam sobie artykuł, potem komentarze i od samego początku narzekania "za 1200zł?!". Jasne, przecież lepiej dostać zasiłek, wyciągnąć się na kanapie i wypić piwo kupione za pieniądze podatników! Nieroby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nierobotny Re: O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.ols.vectranet.pl 19.12.07, 12:14 za 1200 to se sam pracuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolla O bezrobotny królu zbawco przyjdź do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.08, 09:23 Cieszę się z tego artykułu, bo jest szansa, że wreszcie pracodawcy nauczą się takich podstawowych zasad kultury jak odpowiedź na aplikację na przykład. Przez 2 lata szukałam pracy, prawie wszyscy potencjalni pracodawcy " zbywali milczeniem" moje aplikacje do pracy. Po prostu nie chciało im się odpowiedziec, że niestety, ale nie możemy Pani przyjąc. W kwestii bezrobocia kobiet niestety niewiele się zmieniło. Mój obecny pracodawca jest ze mnie zadowolony, nie pyta kiedy "wpadnę"(kiedy zamierzam zajśc w ciążę) i dobrze płaci. Tylko, że do pracy dojeżdżam 50 km w jedną stronę. W moim mieście nadal nie ma dla mnie pracy. Wiersz super. Tylko, że problem ze znalezieniem pracy mają osoby po studiach(nie chciano mnie zatrudni np. jako ekspedientki, z tego powodu, że mam studia) i kobiety. Tak ja to widzę. Czy zatrudnił by Pan kogoś powyżej kwalifikacji, gdyby chciał pracowac? Nie czuję się jak król - dwa lata czekałam na tą pracę i raczej nie mam widoków na inną. Pozdrawiam bezrobotnych i pracodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satuxj vGhAeM <a href="http://yzoafytxvwfu.com/">y zoafyt IP: *.internetserviceteam.com 10.07.08, 17:05 vGhAeM yzoafytxvwfu, [url=dwcjbqzffimq.com/]dwcjbqzffimq[/url], [link=emmfgdlbbgea.com/]emmfgdlbbgea[/link], ascmuguoolhs.com/ Odpowiedz Link Zgłoś