oso1 14.07.03, 09:47 Urlop jest piękny. Codziennie z rana nad jeziorko - codziennie inne (11 sztuków). W sumie to urlop i Olsztyn jest piękny!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oso1 Wrażenia z urlopu 15.07.03, 13:31 Własnie ściągnęli mnie do pracy, ale zdążyłem również przejść badania techniczne samochodu i pomalować dwa razy sufit. Z jeziora nici, bo pogoda pod psem. Ech, urlop jest piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Wrażenia z urlopu 15.07.03, 14:22 Oso,moze w ramach urlopu w sobote wieczorkiem,albo w piątek wieczorkiem do eNki na piwko?Zapraszam wszystkich ktorzy mogą być-mam dla wszystkich niespodziankę:))))ale o tym na miejscu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Wrażenia z urlopu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 20:57 oso - ty się urlopujesz, a na Olsztynie pięknym wyłania się konkurencja, czytałeś ten wiersz patrika1 ? Czy są jakieś granice piękności Olsztyna ? Jeżeli masz wybór 11 jezior, to w jaki sposób wybierasz na które się wybierzesz ? Robisz losowanie. partik1 to thor_tr, chyba się znacie ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 12:22 Własnie skończył mi się urlop. Siedzę zapakowany w gipsie przez następne trzy tygodnie. Ech życie jest piękne ;-(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 12:27 Kolano???!!! Łokieć???!!!, Staw skokowy ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 12:50 Oso dużo zdrówka i pisz wiersze. No, nie płakaj, jakoś to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 12:52 Cos mi sie wydaje, ze Pan Oso1 rabi wielka scieme!!! Napewno chce wyciagnac odszkodowanie i zwolnienie i jeszcze bedzie pracowal jako inwalida na 2-gi etat. Nie wiem gdzie mozna tak sciemniac w pracy, ale ile mozna oszukiwac!!! Ludzie opanujcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 13:23 serdeczne wyrazy.... bo kto to slyszal pracowac w czasie urlopu? Trzymaj sie i dokustykaj czasem do komputra. a moze Ciebie do niego przygipsowali zebys nie szedl na urlop? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 17:38 Staw skokowy, dzięki za wyrazy współczucia. W takim stanie to mnie nawet żona już nie chce. Gra w piłkę nie zawsze wychodzi na zdrowie. Pierwszy raz po siedmiu latach i sru. Po półgodzinie gry miałem język poniżej szyi. Ostatnim wysiłkiem to był wysiłek przez 15 min. i to do tego z grą wstępną ;-) Ale cóż przeżyję. Pozdrowionka dla Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 18:10 oso1 napisał: Ostatnim > wysiłkiem to był wysiłek przez 15 min. i to do tego z grą wstępną ;-) oso, no nieeeeeeeeeeeeeeeee ;))) Poza tym zdrowia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 19:05 uwazaj na siebie, nie rob juz nic najlepiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 21:39 Dzięki, nie jest tak źle, noga w górze i nawet czasami mi dadzą coś do picia, ale po trzech dniach mogę już na nią stawać. A wtedy po piwo skoczę na jednej nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 22:16 czyli jednak najgorzej nie jest:) Ja tez mam noge kontuzjowana... oso lacze sie z Toba w bolu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Wrażenia z urlopu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 22:21 żeby koza nie skakała to by nogi nie złamała - wiem co to jest, miałam zerwane ścięgno Achillesa, w bólu się nie łączę tylko w sztywności całego organizmu - czy gips jest aż do uda ? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 17:35 Gips jest do kolana. A tak ogólnie to nie jest źle, malarze pokój pomalowali, skasowali całe 150 zł i mogę śpiewać zielono mi, ale nie od dolarów, ale od zielonych ścian w pokoju. Czuję się jak w lesie, wśród drzew i pochyłych gałęzi na które kozy (bez urazy) skaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 18:14 oso, to Ci jeszcze sepow i wiewiorek brakuje;))) Podeslac??? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 18:27 Sępów to Ci u nas dostatek, a i wiewiór parę się znajdzie. Te u Ciebie to gadają po zagranicznemu, a ja tylko po polskiemu cościk kumam. Chociaż i wspólny język można znależć czasami (szczególnie z kobietą) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 18:59 W Twoim mniemaniu kobieta to sep czy wiewiora???? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Wrażenia z urlopu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 20:52 Gość portalu: rita napisał(a): > żeby koza nie skakała to by nogi nie złamała > - wiem co to jest, miałam zerwane ścięgno Achillesa, w bólu się nie łączę tylko > > w sztywności całego organizmu - czy gips jest aż do uda ? oso - coś mi nie wyszło z poprzednim wpiswm, który miał być ukojeniem bólu - to mi się zdarza - proszę więc o wybaczenie. rita Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 21:05 Ritka spoko. Co do Miki Raczej sęp - tylko czyha aby się rzucić na biednego mężczyznę. A wiewióra jest ruda. A ruda to mi się kojarzy z powiedzeniem ruda małpa, jednak ja tak nie myślę. Zaś biorąc pod uwagę rudego sępa, to raczej mi pasuje Rudy 102, który miał długą lufę. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 19:21 zastanawiam się czy będąc w gipsie mogę jeździć samochodem. Jeżeli miałbym lewą nogę w gipsie - to byłoby tylko sprzęgło, prawa to hamulec i gaz, a czy to dobrze mieć ciężką nogę do gazu (bo w gipsie). jeżeli ktoś ma doświadczenia to niech napisze Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 19:28 Nigdy nie miałem niczego złamanego,zwichniętego itd.Więc nie wiem. Może lepiej pożyczyć jakiś skuter.Sprzęgło ma automatyczne ,a gaz i hamulec pod ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Wrażenia z urlopu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 21:00 ja myślę, że znajdzie się kobieta do kierowaniem oso ;-) ale poważnie , to mnie kiedyś w czasie jazdy pod pedał hamulca potoczyła się piłka tenisowa i też były kłopoty Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 21:14 Daaaawno temu jeden z moich kolegów ze studiów, dziś znany adwokat i polityk, jeździł z nogą w gipsie po pachwinę Fiatem 125p. Może i w innym samochodzie da radę zwłaszcza, że gips tylko do kolana :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 21:17 będę próbował może się uda, z dziećmi też za pierwszym razem nie wyszło. Ale praktyka czyni mistrza ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 21:19 Jakoś Twoja proza bardziej do mnie przemawia niż poezja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Wrażenia z urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 21:26 Próbuj koniecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sola Re: Wrażenia z urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 23:27 samochodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sola Re: Wrażenia z urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 23:34 mhm ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 20.07.03, 00:32 oso, wymien gips na to tworzywo specjalne, wtedy bedziesz mogl jezdzic. Moj brat kiedys to przetestowal - dzialalo bez zarzutow! Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 20.07.03, 01:52 Kidyś miałem nieprzyjemność posiadać lewą nogę w gipsie. Bujałem się z nią przez ponad półtora roku (komplikacje powypadkowe - dobrze, że wogóle chodzę a i potańczyć jeszcze mogę). Już po pierwszych 6 miesiącach miałem dosyć normalnego gipsu i założyłem sobie bucik tzw. Johnsonowski, super sprawa, ludzie nad Bartążkiem patrzyli na mnie troszeczkę jak na dziwaka, kiedy wchodziłem sobie z gipsem udowym popływać. Jednak kiedyś spytała mnie pielęgniarka - a ile kosztuje ten gips - no i powiedziałem, a ona mi na to, Jezusicku to ja bym miała za to piękne zimowe kozaki. A ja w tym roku chcę sobie kupić zimowe buty, więc rozumiesz. Ale próbę jazdy podejmę dopiero w poniedziałek, bo sporo ludzi wyjedzie z parkingu ( a zawsze to bezpieczniej). Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 20.07.03, 21:37 oso1 napisał: > i potańczyć jeszcze mogę Popróbujemy kiedyś? Przy półmetrowej różnicy wzrostu to może dośc komicznie wyglądać ale fajnie będzie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 21.07.03, 14:45 Nie ma sprawki, i uwiecznić, i zatańczyć. No ale jedno się wyjaśniło, mogę jeździć. troszeczkę to dziwnie na początku odczuwało się, ale, ale może być. jednak prawą nogą w gipsie można obsługiwać i gaz i hamulec. I wcale nie ma się "ciężkiej nogi" do gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 22.07.03, 00:36 Kupiłem więc farbę, szpachlę do ręki i niech dzieciaki zasuwają. A co jak się wczesnie zaczynało to i dzieciaki są już duże, jeszcze trochę a po piwo będą mi latały. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Wrażenia z urlopu 27.07.03, 22:33 Oso - jak sie czują: Twoja noga, dzieci(chodzi o stan liczebny na dziś), oraz rzeczony samochód? Czy wszystko jest w porzadku i na swoim miejscu? <<<-------------->>> Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 28.07.03, 18:04 Remont pokoju skończony, komputer na swoim miejscu. Noga pod gipsem paruje tzn. jest do pary z drugą nogą. dzieci powróciły z wojaży, wojażują nad Bartążek, samochód jeździ ze mną w środku, jeszcze 9 dni i zdejmują mi gips. wtedy sobie pohulam, ale w piłkę graćnie będę. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 29.07.03, 05:10 Nie hulaj zbyt intensywnie, pamietaj o gipsie;))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Wrażenia z urlopu 29.07.03, 23:52 To dusza będzie hulała. Jeszcze 8 dni. Odpowiedz Link Zgłoś