14.07.03, 09:47
Urlop jest piękny.
Codziennie z rana nad jeziorko - codziennie inne (11 sztuków).
W sumie to urlop i Olsztyn jest piękny!!!
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: urlop 15.07.03, 05:56
      Oso - MILEGO ODPOCZYWANIA!!!!!!!
      • oso1 Wrażenia z urlopu 15.07.03, 13:31
        Własnie ściągnęli mnie do pracy, ale zdążyłem również przejść badania
        techniczne samochodu i pomalować dwa razy sufit. Z jeziora nici, bo pogoda pod
        psem. Ech, urlop jest piękny.
        • angela-rt Re: Wrażenia z urlopu 15.07.03, 14:22
          Oso,moze w ramach urlopu w sobote wieczorkiem,albo w piątek wieczorkiem do eNki
          na piwko?Zapraszam wszystkich ktorzy mogą być-mam dla wszystkich
          niespodziankę:))))ale o tym na miejscu.....
          • marta3x Re: Wrażenia z urlopu 15.07.03, 16:35
            A ja też mogę?
            • Gość: rita Re: Wrażenia z urlopu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 20:57
              oso - ty się urlopujesz, a na Olsztynie pięknym wyłania się konkurencja,
              czytałeś ten wiersz patrika1 ?
              Czy są jakieś granice piękności Olsztyna ?
              Jeżeli masz wybór 11 jezior, to w jaki sposób wybierasz na które się wybierzesz
              ? Robisz losowanie.

partik1 to thor_tr, chyba się znacie ;-)))))
              • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 12:22
                Własnie skończył mi się urlop.
                Siedzę zapakowany w gipsie przez następne trzy tygodnie.
                Ech życie jest piękne ;-((((((((
                • andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 12:27
                  Kolano???!!! Łokieć???!!!, Staw skokowy ???!!!
                  • lustroo Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 12:50
                    Oso dużo zdrówka i pisz wiersze. No, nie płakaj, jakoś to będzie
                    • being28 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 12:52
                      Cos mi sie wydaje, ze Pan Oso1 rabi wielka scieme!!!
                      Napewno chce wyciagnac odszkodowanie i zwolnienie i jeszcze bedzie pracowal
                      jako inwalida na 2-gi etat. Nie wiem gdzie mozna tak sciemniac w pracy, ale ile
                      mozna oszukiwac!!!

Ludzie opanujcie sie!!!
                      • zbyszek07 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 13:23
                        serdeczne wyrazy....
                        bo kto to slyszal pracowac w czasie urlopu?
                        Trzymaj sie i dokustykaj czasem do komputra.
                        a moze Ciebie do niego przygipsowali zebys nie szedl na urlop?
                        :-)
                        • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 17:38
                          Staw skokowy, dzięki za wyrazy współczucia. W takim stanie to mnie nawet żona
                          już nie chce. Gra w piłkę nie zawsze wychodzi na zdrowie. Pierwszy raz po
                          siedmiu latach i sru. Po półgodzinie gry miałem język poniżej szyi. Ostatnim
                          wysiłkiem to był wysiłek przez 15 min. i to do tego z grą wstępną ;-)
                          Ale cóż przeżyję. Pozdrowionka dla Wszystkich.
                          • andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 18:10
                            oso1 napisał:

Ostatnim
                            > wysiłkiem to był wysiłek przez 15 min. i to do tego z grą wstępną ;-)

oso, no nieeeeeeeeeeeeeeeee
                            ;)))

Poza tym zdrowia życzę :)
                            • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 18:38
                              ;)))))
                              Poza tym dziękuję
                              • mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 19:05
                                uwazaj na siebie, nie rob juz nic najlepiej:)
                                • thor_tr Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 21:08
                                  Szybkiego powrotu do zdrowia.
                                  • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 21:39
                                    Dzięki, nie jest tak źle, noga w górze i nawet czasami mi dadzą coś do picia,
                                    ale po trzech dniach mogę już na nią stawać. A wtedy po piwo skoczę na jednej
                                    nodze.
                                    • mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 16.07.03, 22:16
                                      czyli jednak najgorzej nie jest:)
                                      Ja tez mam noge kontuzjowana... oso lacze sie z Toba w bolu;)
                                      • Gość: rita Re: Wrażenia z urlopu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 22:21
                                        żeby koza nie skakała to by nogi nie złamała
                                        - wiem co to jest, miałam zerwane ścięgno Achillesa, w bólu się nie łączę tylko
                                        w sztywności całego organizmu - czy gips jest aż do uda ?
                                        • mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 16:54
                                          Oso, jak tam nozka???
                                          • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 17:35
                                            Gips jest do kolana.
                                            A tak ogólnie to nie jest źle, malarze pokój pomalowali, skasowali całe 150 zł
                                            i mogę śpiewać zielono mi, ale nie od dolarów, ale od zielonych ścian w pokoju.
                                            Czuję się jak w lesie, wśród drzew i pochyłych gałęzi na które kozy (bez urazy)
                                            skaczą.
                                            • mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 18:14
                                              oso, to Ci jeszcze sepow i wiewiorek brakuje;))) Podeslac???
                                              • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 18:27
                                                Sępów to Ci u nas dostatek, a i wiewiór parę się znajdzie. Te u Ciebie to
                                                gadają po zagranicznemu, a ja tylko po polskiemu cościk kumam. Chociaż i
                                                wspólny język można znależć czasami (szczególnie z kobietą) ;)
                                                • mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 18:59
                                                  W Twoim mniemaniu kobieta to sep czy wiewiora????

;)))
                                        • Gość: rita Re: Wrażenia z urlopu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 20:52
                                          Gość portalu: rita napisał(a):

> żeby koza nie skakała to by nogi nie złamała
                                          > - wiem co to jest, miałam zerwane ścięgno Achillesa, w bólu się nie łączę
                                          tylko
                                          >
                                          > w sztywności całego organizmu - czy gips jest aż do uda ?

oso - coś mi nie wyszło z poprzednim wpiswm, który miał być ukojeniem bólu - to
                                          mi się zdarza - proszę więc o wybaczenie.
                                          rita
                                          • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 17.07.03, 21:05
                                            Ritka spoko.
                                            Co do Miki
                                            Raczej sęp - tylko czyha aby się rzucić na biednego mężczyznę.
                                            A wiewióra jest ruda. A ruda to mi się kojarzy z powiedzeniem ruda małpa,
                                            jednak ja tak nie myślę.
                                            Zaś biorąc pod uwagę rudego sępa, to raczej mi pasuje Rudy 102, który miał
                                            długą lufę.
                                            • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 19:21
                                              zastanawiam się czy będąc w gipsie mogę jeździć samochodem. Jeżeli miałbym lewą
                                              nogę w gipsie - to byłoby tylko sprzęgło, prawa to hamulec i gaz, a czy to
                                              dobrze mieć ciężką nogę do gazu (bo w gipsie). jeżeli ktoś ma doświadczenia to
                                              niech napisze
                                              • thor_tr Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 19:28
                                                Nigdy nie miałem niczego złamanego,zwichniętego itd.Więc nie wiem.
                                                Może lepiej pożyczyć jakiś skuter.Sprzęgło ma automatyczne ,a gaz i hamulec pod
                                                ręką.
                                                • Gość: rita Re: Wrażenia z urlopu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 21:00
                                                  ja myślę, że znajdzie się kobieta do kierowaniem oso ;-)
                                                  ale poważnie , to mnie kiedyś w czasie jazdy pod pedał hamulca potoczyła się
                                                  piłka tenisowa i też były kłopoty
                                              • andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 21:14
                                                Daaaawno temu jeden z moich kolegów ze studiów, dziś znany adwokat i polityk,
                                                jeździł z nogą w gipsie po pachwinę Fiatem 125p. Może i w innym samochodzie da
                                                radę zwłaszcza, że gips tylko do kolana :)

• oso1 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 21:17
                                                  będę próbował może się uda, z dziećmi też za pierwszym razem nie wyszło. Ale
                                                  praktyka czyni mistrza
                                                  ;))
                                                  • andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 21:19
                                                    Jakoś Twoja proza bardziej do mnie przemawia niż poezja ;)
                                                  • Gość: Olka Re: Wrażenia z urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 21:26
                                                    Próbuj koniecznie !
                                                  • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 23:26
                                                    znowu z dziećmi czy z samochodem ;)
                                                  • Gość: sola Re: Wrażenia z urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 23:27
                                                    samochodem
                                                  • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 18.07.03, 23:33
                                                    w samochodzie?
                                                  • Gość: sola Re: Wrażenia z urlopu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 23:34
                                                    mhm ;)
                                                  • mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 20.07.03, 00:32
                                                    oso, wymien gips na to tworzywo specjalne, wtedy bedziesz mogl jezdzic. Moj
                                                    brat kiedys to przetestowal - dzialalo bez zarzutow!
                                                  • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 20.07.03, 01:52
                                                    Kidyś miałem nieprzyjemność posiadać lewą nogę w gipsie. Bujałem się z nią
                                                    przez ponad półtora roku (komplikacje powypadkowe - dobrze, że wogóle chodzę a
                                                    i potańczyć jeszcze mogę). Już po pierwszych 6 miesiącach miałem dosyć
                                                    normalnego gipsu i założyłem sobie bucik tzw. Johnsonowski, super sprawa,
                                                    ludzie nad Bartążkiem patrzyli na mnie troszeczkę jak na dziwaka, kiedy
                                                    wchodziłem sobie z gipsem udowym popływać. Jednak kiedyś spytała mnie
                                                    pielęgniarka - a ile kosztuje ten gips - no i powiedziałem, a ona mi na to,
                                                    Jezusicku to ja bym miała za to piękne zimowe kozaki. A ja w tym roku chcę
                                                    sobie kupić zimowe buty, więc rozumiesz. Ale próbę jazdy podejmę dopiero w
                                                    poniedziałek, bo sporo ludzi wyjedzie z parkingu ( a zawsze to bezpieczniej).
                                                    Pozdrówka
                                                  • andulka7 Re: Wrażenia z urlopu 20.07.03, 21:37
                                                    oso1 napisał:

> i potańczyć jeszcze mogę
                                                    Popróbujemy kiedyś? Przy półmetrowej różnicy wzrostu to może dośc komicznie
                                                    wyglądać ale fajnie będzie ;)))
                                                  • zbyszek07 Re: Wrażenia z urlopu 20.07.03, 21:40
                                                    a moge to uwiecznic?
                                                    :-)
                                                  • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 21.07.03, 14:45
                                                    Nie ma sprawki, i uwiecznić, i zatańczyć.
                                                    No ale jedno się wyjaśniło, mogę jeździć. troszeczkę to dziwnie na początku
                                                    odczuwało się, ale, ale może być. jednak prawą nogą w gipsie można obsługiwać i
                                                    gaz i hamulec. I wcale nie ma się "ciężkiej nogi" do gazu.
                                                  • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 22.07.03, 00:36
                                                    Kupiłem więc farbę, szpachlę do ręki i niech dzieciaki zasuwają. A co jak się
                                                    wczesnie zaczynało to i dzieciaki są już duże, jeszcze trochę a po piwo będą mi
                                                    latały.
                                                  • brzoza Re: Wrażenia z urlopu 27.07.03, 22:33
                                                    Oso - jak sie czują: Twoja noga, dzieci(chodzi o stan liczebny na dziś), oraz
                                                    rzeczony samochód? Czy wszystko jest w porzadku i na swoim miejscu?
                                                    <<<-------------->>>
                                                  • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 28.07.03, 18:04
                                                    Remont pokoju skończony, komputer na swoim miejscu. Noga pod gipsem paruje tzn.
                                                    jest do pary z drugą nogą. dzieci powróciły z wojaży, wojażują nad Bartążek,
                                                    samochód jeździ ze mną w środku, jeszcze 9 dni i zdejmują mi gips. wtedy sobie
                                                    pohulam, ale w piłkę graćnie będę.
                                                    Pozdrowionka
                                                  • mika_1 Re: Wrażenia z urlopu 29.07.03, 05:10
                                                    Nie hulaj zbyt intensywnie, pamietaj o gipsie;)))
                                                  • oso1 Re: Wrażenia z urlopu 29.07.03, 23:52
                                                    To dusza będzie hulała. Jeszcze 8 dni.
                                                  • inka28 Re: Wrażenia z urlopu 31.07.03, 02:44
                                                    Wielkie odliczanie...:))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka