Gość: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:12 Tych wszystkich którzy kpili z układu i mówili gdzie on jest no to mają go jak na dłoni Ryński- Małkowski- Kicerman=przekręt.I jak tu nie głosować na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:18 Teraz jest jasne dlaczego wszystko jest blokowane jeżeli chodzi o inwestycje wokół jeziora Krzywego.Nie spieszono się z planami bo trzeba było wszystko pozałatwiać jeśli chodzi o działki.Jak mocno straciło na tym miasto to widać jaką mamy ofertę turystyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:29 Jeżeli chodzi o miasto Olsztyn to naprawdę mnie już nic nie dziwi. Znam wiele dużych miastw Polsce ale z tyloma przekrętami co w Olsztynie nie spotkałem się nigdzie więcej. Nawet nikt się nie kryje z robieniem przekrętów w biały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:30 Gdzie się nie spojrzy to te same nazwiska Ryński Małkowski Kicerman proponuję panu prezydentowi Małkowskiemu żeby sprzedał piętro w ratuszu panu Kicermanowi a prokurator niech umorzy postępowanie z powodu niskiej szkodliwosci czynu ponieważ pan prezydent i jego urzędnicy prznoszą miastu więcej szkody jak pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca ludzie (politycy) żadnego wstydu nie mają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:34 "23 grudnia 1996 roku Andrzej Ryński (SLD), ówczesny prezydent Olsztyna, Marek Lipski, wiceprezydent miasta w tamtych czasach i Zygmunt Komar podpisali umowę przekazania prawa do sześciu działek. W akcie notarialnym nie ma wzmianki, że miasto staje się właścicielem także części Jez. Krzywego. - Nie pamiętam dokładnie, po co kupowaliśmy te działki. To było bardzo dawno temu - mówi dziś Andrzej Ryński." Dlatego właśnie będę głosował na pana Ryńskiego w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: ludzie (politycy) żadnego wstydu nie mają IP: 213.73.2.* 10.10.07, 21:55 Ja podejdę to tego inaczej - żegluję i chciałbym, by Olsztyn był miastem przyjaznym dla wszystkich żeglarzy, chcę by można było pospacerować nad Krzywym - więc powołam się na ustawę Prawo Wodne ;) Art. 192. 1. Kto bez wymaganego pozwolenia wodnoprawnego albo z przekroczeniem warunków określonych w pozwoleniu wodnoprawnym korzysta z wody lub wykonuje urządzenia wodne albo inne czynności wymagające pozwolenia wodnoprawnego - podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. 2. Tej samej karze podlega ten, kto nie wykonuje obowiązków określonych w decyzji stwierdzającej wygaśnięcie lub cofnięcie pozwolenia wodnoprawnego. 3. Przepisów ust. 1 nie stosuje się, jeżeli korzystanie z wód dotyczy wprowadzania ścieków do wód lub do ziemi. Art. 193. Kto wbrew obowiązkowi: 1) nie utrzymuje w należytym stanie wód lub urządzeń wodnych, 2) uniemożliwia dostęp do wód, o którym mowa w art. 28 ust. 1 i 2, 3) nie prowadzi pomiarów, o których mowa w art. 46, 4) nie wykonuje lub nie utrzymuje w należytym stanie urządzeń zapobiegających szkodom, o których mowa w art. 133 ust. 1 pkt 2 - podlega karze grzywny. Art. 194. Kto: 1) zmienia stan wody na gruncie, 2) grodzi nieruchomości przyległe do powierzchniowych wód publicznych w odległości mniejszej niż 1,5 m od linii brzegu, 3) nie przekazuje danych niezbędnych do prowadzenia katastru wodnego, 4) nie stosuje się do zakazów, o których mowa w art. 39 i art. 40 ust. 1, 5) rozcieńcza ścieki wodą w celu uzyskania ich stanu i składu zgodnego z przepisami, 6) wykorzystuje ścieki w sposób niezgodny z ustawą, 7) nie zapewnia ochrony wód przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymaganiami, o których mowa w art. 42, 8) nie usuwa ścieków ze statku do urządzenia odbiorczego na lądzie, 9) nie stosuje koniecznego sposobu lub rodzaju upraw rolnych oraz leśnych w pasie gruntu przylegającym do linii brzegu, 10) nie oznacza granic terenu ochrony bezpośredniej i ochrony pośredniej ujęcia wody, 11) nie stosuje się do zakazów, nakazów i ograniczeń obowiązujących w strefie ochronnej ujęcia wody albo w strefie ochronnej urządzeń pomiarowych, 12) niszczy, uszkadza, przemieszcza oznakowanie stref ochronnych ujęć wód albo stref ochronnych urządzeń pomiarowych służb państwowych, 13) wykonuje na obszarach bezpośredniego zagrożenia powodzią roboty oraz czynności, które mogą utrudnić ochronę przed powodzią, 14) przemieszcza bez upoważnienia urządzenia pomiarowe służb państwowych - podlega karze grzywny. i zobaczymy co będzie dalej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ludzie (politycy) żadnego wstydu nie mają IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.07, 02:07 Prawo wodne to tylko niewielkie kary. To jest sprawa dla CBA. I niech ktoś powie, żeby nie głosować na PiS. Tylko w PiS-ie nadzieja. Wałęsa miał przekręciarzy w skarpetkach puścić. I co? Nie dziwi, że z Kaczyńskimi się nie mógł "dogadać". A teraz wiadomo: ręka rękę myje. Przekręciarze bliżsi mu się okazali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:03 Świetny art przedwyborczy dla Pana Ryńskiego. Ciekawe co na to jego zwolennicy? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora 10.10.07, 22:26 Spokojnie, ulotki Ryńskiego walają się we wszystkich olsztyńskich sklepach spozywczych i w każdej firmie miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 22:29 Świetnie to ująłeś "walają się", i dobrze...mają się walać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.pools.arcor-ip.net 10.10.07, 22:40 Polska iest w UE dopiero 2 albo 3 lata,poczekajcie jeszcze z 5 lat.To bendzie sprzedanych pare jezior i to calych,nietylko kawalek. Bendzie zagrodzone z napisem wstep zabroniony jezioro prywatne. I to bendol nietylko jeziora ale i inne posiadlosci.W krajach zachodnich to jest normalne,kto ma kase to kupuje.Za pare lat to wiencej ziemi bendzie nalezec do Francuzow,Niemcow,Anglikow. Niech sie to jeszcze wszystko lepjej roskrenci. A po mistrzostwach pilkarskich po 2012 roku to dopiero jak sie inwestorzy pozjezdzajol.Teras jeszcze mozna spokojnie isc na grzypki a puzniej "wstemp zabroniona prywatne".Wieszcie bo tak bendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 23:01 a co PiS oprócz zadym załatwił, by Olsztyn nie był miastem przekrętów. PAMIĘTAJCIE WYBORCY JAKA JEST SKUTECZNOŚĆ PiS - MAJĄC WSZELKIE MOŻLIWE SŁUŻBY DO DYSPOZYCJI ZROBIŁA W OLSZTYNIE ZERO ZERO I JESZCZE RAZ ZERO ... i nic się nie zmieni po najbliższych wyborach jeśli PiS je wygra.... Daj Boże aby nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizio Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.07, 02:10 Niestety, w Olsztynie PiS jest cieniutki, a ludziom podobaja się twarze SLD i byłych członków SLD i PZPR. W takiej rzeczywistości przyszło nam żyć, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak2 cienkie bolki w olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 11.10.07, 15:03 Dokładnie: czołowi działacze Po i PiS w regionie to nieudaczniki ! Strach na nich głosować. A kolesie ze starego=obecnego układu to szkoda gadać czy pisać... np. to umorzenie z powodu "niskiej... itp. to bardzo dziwne. Rozumiem niski wyrok z tego powodu ale już na poziomie prokuratury ????? I co, PIS ogon pod siebie i nic z tym nie zrobił - zajmuje się tworzeniem własnego układu, jak wszyscy politycy bez wyjątku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 21:18 Szkoda Czcigodny Olsztyniaku że tak niewiele kumasz w sprawie oceny radnych PiS. Przypomnę: już w kilka dni po wyborze podpisali pewnego rodzaju oferte współpracy w ramach przyszłej koalicji. W tym dokumencie znalazły się 4 warunki "brzegowe". Jednym z nich było uchwalenie uchwały przywracającej Radzie Miasta Olsztyn pełne kompetencje w zakresie zarządu majątkiem trwałym Gminy (które notabene SLDowska poprzednia rada miasta scedowała na JCM). Następnym warunkiem bylo nieprzyjmowanie (i nie delegowanie innych osób) na stanowiska obsadzane przez prezydenta miasta. Dla "działaczy" PO były to jak wiadomo warunki nie do przyjęcia. Juz w dwa miesiące po starcie nowej Rady radni PiS zwołali SESJĘ NADZWYCZAJNĄ (do której dołożyła się Joasia Sosnowskia wypełniając minimum 7 głosów niezbędnych do zwołania sesji nadzwyczajnej- 1/4 ustawowego składu Rady). Jedynym tematem sesji nadzwyczajnej było odebranie JCM prawa sprzedaży aktywów Gminy w cieniu gabinetu. 15 radnych tzw "koalicji" posłusznie zagłosowalo PRZECIW ODEBRANIU KOMPETENCJI WE FRYMARCZENIU DOBREM WSPÓLNYM niejakiemu JCM. W środę 17 października A.D. 2007 odbędzie się kolejna SESJA NADZWYCZAJNA której incjatorem są radni PiS (oraz Joanna Sosnowska z LiD-u, dzieki której radni PiS mogą zwołac sesje nadzwyczajną). Tematem sesji będzie glosowanie nad PRZYWRÓCENIEM RADZIE MIASTA OLSZTYNA UPRAWNIEN NADANYCH JEJ USTAWĄ O SAMORZĄDZIE GMINNYM i pozbawienie możliwości sprzedaży w cienu gabinetu dobra wspólnego (w tym i Twojego Czcigodny Forumianinie)przez niejakiego JCM. Zobaczymy jak teraz zachowa się KAMARYLA. Możesz oczywiście nie lubic radnych PiS, ale szanowac ich wartości - musisz, jeśli wogóle kumasz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc "Nasze" władze IP: *.olsztyn.mm.pl 10.10.07, 23:09 Czy w Olsztynie powinniśmy powrócić do instytucji pręgieża? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: "Nasze" władze IP: 213.73.2.* 11.10.07, 00:10 jestem za :p będzie promocja lepsza :-) będą relacje na żywo :p a kasa z promocji może pójdzie na chodniki :) i zgniłe pomidory też nie będą się marnować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "Nasze" władze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 14:27 raczej ostracyzmu. Ci, którzy uważają, że władza stoi ponad prawem powinni się stąd wynosić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 07:57 A co z łynoł sprawcie czy łyny te przekęty nie sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora 11.10.07, 10:50 Czy mamy wrtócić do Średniowiecza?? Prokuratura jest w komitywie z urzędującymi czerwonymi kacykami. Ci wobec bezkarności robią przekręty które kwalifikują się do Sądu i kółko się zamyka . Wychodzi na to że czas zacząć samosądy przez mieszkańców celem wyegzekwowania prawa. Inaczej zostaniemy sprzedani i nikt o nas się nie upomni.Przykład z Glotowa chyba daje do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lit Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: 213.184.19.* 11.10.07, 10:53 Skoro tak jest, jak czytam, to nie dziwi mnie, ze co trzeci mieszkaniec Olsztyna chce stad wyjechac. I smutno mi, ze ten sam zestaw ludzi robi interesy, zajmuje pierwsze rzedy na szumnych imprezach, stroi sie w piorka i stawia sobie chaty. Waskie grono wyssalo wiekszosci prawo do pieknego zycia i szans na kase. Zarezerwowalo sobie miasto! Z rozpaczy czlowiek glosuje na PiS, z rozpaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.ols.vectranet.pl 11.10.07, 12:02 To czas najwyższy teraz te działki ogrodzić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący nie rozumiem dlaczego ten cały krzyk ? IP: *.ols.vectranet.pl 11.10.07, 13:22 i gdzie tu jest afera? Już prawie cała Polska jest rozprzedana i niejedno jezioro również .Chyba mamy kapitalizm - ustrój oparty na prywatnej własności .To co to za afera ,że Agencja sprzedała jezioro komuś kto za nie zapłacił? Ależ dajecie sobie robić wodę z mózgów albo ich wcale nie macie!Na tym forum działa paru dewiantów politycznych, nie chcę ich wymieniać z nazwiska ,ale to są ludzie chorzy.Mam nadzieję że internauci to jednak ludzie myślący i z politowaniem czytają wpisy tych jednostek chorobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: nie rozumiem dlaczego ten cały krzyk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:45 Do "myślącego" inaczej Obowiązujące prawo zakazuje sprzedaży wód płynących, a więc cieków wodnych, rzek i jezior przepływowych (tu właśnie o takie jezioro chodzi). Taki jest stan prawny i nic do tego nie ma panujący ustrój czy własność prywatna. Opisana sytuacja wskazuje na to, że dokonano działań sprzecznych z prawem, być może że z pełną świadomością bo osoby związane z tą transakcją nie wydają się być przypadkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: nie rozumiem dlaczego ten cały krzyk ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:15 ...zachodzi więc podejrzenie korupcji na szczeblu władzy lokalnej, a więc jest to sprawa jak najbardziej dla CBA ! Przedawnienia, jak mi wiadomo, w takich przypadkach nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący Re: nie rozumiem dlaczego ten cały krzyk ? IP: *.ols.vectranet.pl 11.10.07, 20:06 W samych granicach miasta Olsztyna są dwa prywatne jeziora przepływowe : Żbik i Perszkowo.Jezioro Kortowskie natomiast należy do Uniwersytetu, jest co prawda w jego wieczystym uzytkowaniu ,ale Uniwersytet nie ma ograniczeń w jego sprzedaży ,może to zrobić na rzecz osoby prywatnej.Więc to tak nie do konca prawda, że jeziora moga być tylko Skarbu Państwa.Sam wiem o paru jeziorach należących do osób prywatnych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: nie rozumiem dlaczego ten cały krzyk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:51 To tylko świadczy o polskim stosunku do poszanowania prawa. Jeżeli ktoś kradnie czy zabija to nie znaczy, że każdy powinien to robić. Przerażenia moje budzi brak reakcji i właściwych działań osób odpowiedzialnych za kontrolowanie tego rodzaju poczynań i zjawisk. Pieprzona Polska, pieprzona "Mała Ojczyzna", pieprzone państwo kolesiów i mentalnych komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: nie rozumiem dlaczego ten cały krzyk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 12:55 Jeżeli jest trochę prawdy w tym co piszesz, to dlatego, że Polska jest pełna takich pieprzonych idiotów jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: nie rozumiem dlaczego ten cały krzyk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 13:30 Witam w klubie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zo Re: nie rozumiem dlaczego ten cały krzyk ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 13:40 Czy nie o równie ciemne "transakcje" chodzi w przypadku terenów nad Łyną? Tam miejski konserwator "nie zauważył" zabytku, który stoi przed jego oknami: gazetaolsztynska.wm.pl/Browar-i-tartak-trafia-do-rejestru-zabytkow,32121 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: 81.15.230.* 11.10.07, 14:19 odwalcie sie w koncu or Rynskiego. Rozpaczliwy artykul na zamówienie. Nie przypadkiem pojawia się teraz , w trakcie kampanii wyborczej. Przeciwnicy boja sie sukcesu wyborczego Ryńskiego. Pytanie tylko czy sa to przeciwnicy z przeciwnych komitetów wyborczych, czy tego samego z którego startuje Ryński czyli LiD. Ja osobiscie skłaniałbym sie ku tezie, że to partyjni koledzy obawiaja sie kandydata ryńskiego. zastanówmy sie komu najbardziej na tym zależy i kto sie najbardziej boi. Ja sie domyślam, a wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOCHAM OLSZTYN [...] IP: 83.19.178.* 11.10.07, 14:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: Restauracja Przystań - to wizytówka Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:01 ALE JEŚLI PAN/PANI ZARZUCA KOMUŚ BRAK RZETELNOŚCI W OPISYWANIU RZECZYWISTOŚCI, PROSZE O KONSEKWENCJE W STOSUNKU DO SIEBIE. pRZYSTAŃ ŁĄCZNOŚCI, CZY SĄSIADUJĄCEJ WARMII NIE MOGŁA I NIE MOŻE JESZCZE ULEC ZMIANIE Z DWÓCH BARDZO PROSTYCH POWODÓW: 1/ TOCZĄ SIĘ POSTĘPOWANIA SĄDOWE, KTÓRE ZMIERZAJĄ DO EKSMISJI ŻEGLARZY - AUTOR POZWÓW MAŁKOWSKI..... TRUDNO WIĘC BY KTOKOLWIEK MÓGŁ W TYM CZASIE PONOSIĆ JAKIES NAKŁADY. 2/ BRAK JEST MIEJSCOWEGO PLANU ZAGOSPODAROWANIA PRZESTRZENNEGO DLA TEJ CZĘŚCI JEZIORA - DECYZJA PREZYDENTA MAŁKOWSKIEGO.... NAPISAŁEM O FAKTACH... NIE OCENIAM WŁAŚCICIELA "PRZYSTANI". FAJNIE ŻE JEST TAKIE MIEJSCE NA MAPIE OLSZTYNA. ZAPEWNIAM PAŃSTWA JEDNAK, ZE ZGOŁA ODMIENNIE TRAKTOWANY BYŁ WŁASCICIEL PRZYSTANI W RELACJACH Z MIASTEM NIŻ OBA KLUBY.... NIE WIEM CZY JEST DRUGIE DNO, TO JUŻ NIE MA ZNACZENIA... WIEM JEDNAK, ŻE WARUNKI GRY MUSZA BYĆ DLA WSZYSTKICH JEDNAKOWE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Olsztyn Cenzura IP: 83.19.178.* 11.10.07, 18:30 Czemu cenzurujecie prawdziwe wypowiedzi? Czemu pozwalacie na łamanie prawa przez innych internautów a niewygodne dla Siebie opinie kasujecie? To są poważne zarzuty, to już nie jest wolna Gazeta. Nie zostało załamane prawo ani regulamin, nikt nie został pomówiony ani obrazony i mimo tego wykasowaliście wypowiedź niewygodną dla Siebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja też Re: Restauracja Przystań - to wizytówka Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.07, 18:44 >WIEM JEDNAK, ŻE WARUNKI GRY MUSZA BYĆ DLA WSZYSTKICH JEDNAKOWE.. Musisz być naiwny jak dziecko,że wierzysz w takie bzdury. Nawet jeden ważny pisowiec pilnuje tego u innych a u siebie tylko jak mu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłyPrzystaniowiec Re: Restauracja Przystań - to wizytówka Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:01 Ostatnio zauważyłem brud w tej Przystani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Restauracja Przystań - to wizytówka Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:19 A ja ostatnio zauważam coraz więcej BRUDU w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.sz. Re: Restauracja Przystań - to wizytówka Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 20:50 zgadzam się z Tobą Kacper - nie dajmy się zwiść krzykaczom, ale pamiętajmy tez o tym, że w tym mieście układ trzyma się mocno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Restauracja Przystań - to wizytówka Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 09:45 Dlatetgo poraqskończyć z gadaniem: "na układy nie ma rady" i poprosić o pomoc instytucję spoza Olsztyna stworzoną do zajmowania się przekrętami i kolesiostwem: CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifty Ryński na emeryturę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:24 tego pana juz starczy, karierowicz ktory zajmuje sie jedynie partyjnymi interesami nie interesuja go losy mieszkancow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buber Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 15:00 Faktycznie w takich chwilach mam ochotę głosować na PiS. Obserwowałem jak nasi uzależnieni od władzy politycy działają. Najgorsi są postkomuniści. Zero zasad, tylko zabawa w politykę, władzę. Za "darmowy obiad" zrobią wszystko. Przykro patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn cenzora Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.ols.vectranet.pl 11.10.07, 15:17 Aż dziw bierze, że Małkowski buduje dla siebie tylko domek. Jakby dobrze poszukać to pewnie zamek, oba ratusze, reszta miasta, rzeki i jeziora są już dawno w łapach lokalnej czerwonej "elyty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacper Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.10.07, 15:53 ja lubię kolor czerwony - wrzucanie wszystkich do jednego worka nie jest sprawiedliwe, - PiS - kolesiostwo, cenzura, szukanie haków mnie to nie interesuje. Ja wolę wolność słowa, równouprawnienie, swobody obywatelskie - ak ktoś nabroił to musi kaszę wypić. Ja zagłosuję tak czy inaczej na LiD - jest wiele osób, które chcą coś dla tego miasta zrobić i warto dać szansę - oceniajmy ludzi nie przez pryzmat partii tylko przez pryzmat tego co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kacpra Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 18:24 Właśnie tak oceniamy: przez pryzmat tego co "się robi" - przekrętów, oszustw, kolesiostwa, trwonienia i "wyprowadzania" publicznej kasy... Hasła na nie interesują - chcemy porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikos Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.anonymouse.org 11.10.07, 16:17 Problem nie leży w tym, że jakiś tam geodeta idiotycznie wytyczył działki i sprzedał ziemię razem z wodą. Problemem jest to, że facet, który wygrał przetarg, nie dostał gruntu, a drugi facet, który do przetargu w ogóle nie stawał, nagle ten grunt ma. Problemem jest decyzja prokuratury o umorzeniu śledztwa w tej sprawie. Oznacza to, że można ogłosić przetarg, rozstrzygnąć go i potem nagle wycofać się ze wszystkiego i oddać grunt w dzierżawę komuś innemu już bez przetargu. I że to zdaniem prokuratury jest zgodne z prawem. Chętnie poczytałbym wypowiedzi jakiegoś prawnika czy specjalisty od zamówień publicznych, który sprawdziłby, jakie wtedy obowiązywały przepisy. Bo jeśli okaże się, że prawo zostało złamane, to CBA powinno sprawę wyjaśnić natychmiast. Ale jeśli ówczesna prokuratura miała rację i można było taki numer zrobić, to pytam spokojnie, z czym tak naprawdę mamy do czynienia? Z błędem geodety? Poszukajmy odpowiedzi na te pytania i wtedy może wyrobimy sobie zdanie. Bo GAZETA WYBORCZA już tego wątku nie była w stanie sprawdzić.... A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 17:08 Gdybyśmy poznali nazwisko tego geodety była by to dla niego niezła antyreklama. On też mógł złamać prawo, powinien był być w terenie i dokonać sprawdzenia stanu faktycznego, w razie konieczności przed oddaniem materiału do zatwierdzenia, chyba w Ośrodku Geodezyjno-Kartograficznym, powinien dokonać stosownych weryfikacji. Notariusz również powinien sprawdzić stan faktyczny. Przecież te wszystkie dokumenty muszą gdzieś być nie mogły przecież wyparować, więc można je sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geodeta Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 12:52 Nie zabierajcie głosu w sprawach, o których nie macie zielonego pojęcia. Geodeta bez zgody właściciela, Urzędu Miasta, Starostwa i paru innych instytucji może sobie puścić bąka, a nie "idiotycznie" podzielić działkę, a tym bardziej ją sprzedać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 13:41 Geodeta nie sprzedaje działki, to oczywiste (chyba, że występuje jako osoba prywatna, jako sprzedawca swojej własności). W takich wypadkach ma dostęp do dokumentów i sporządza je, ma też obowiązek sprawdzenia stanu faktycznego. Geodetów chyba obowiązuje przestrzeganie prawa geodezyjnego i kartograficznego (zacytuję chociażby Art. 42.3.: "Osoby wykonujące samodzielne funkcje w dziedzinie geodezji i kartografii są obowiązane wykonywać swoje zadania z należytą starannością, zgodnie z zasadami współczesnej wiedzy technicznej i obowiązującymi przepisami prawa") :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikos Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.anonymouse.org 12.10.07, 13:52 Pewnie, że geodeta sam nic nie może. Ale nie wmówisz mi, drogi "Geodeto", że prezydent osobiście sprawdza poprawność dokonanego podziału... Geodeta robi podział, jego szef i nadzorujący wiceprezydent to zatwierdzają, a prezydent podpisuje dokument końcowy opierając się na podpisach dyrektora i swego zastępcy. I kto ma władzę? Ano ten szary geodeta, który też jest człowiekiem i czasem może się mylić. A reszta uczestników "łańcuszka biurokratycznego" zwyczajnie ten błąd bezwiednie, w dobrej wierze sankcjonuje. Oczywiście pod warunkiem, że ten geodeta nie był wcześniej przez przełożonych zmuszony do popełnienia takiego błędu. Ale to byłaby już inna piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 16:01 "w dobrej wierze sankcjonuje" - jakoś w to najtrudniej uwierzyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.07, 16:07 Chyba, że będziemy to rozumieć jako skrót od: "w dobrej wierze, że wszystko zostało tak przygotowane, jak sobie tego władza życzyła" Jak wiadomo jej przedstawicieje zawsze w razie czego udają idiotów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.olsztyn.mm.pl 11.10.07, 17:16 Masz racje, trzeba zagłosować na PiS. Po aferze z wywozem śmieci do Mławy, kolejny numer naszych urzędasów... Ciekawe co nas jeszcze czeka?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Olsztyn Cenzura w GW IP: 83.19.178.* 11.10.07, 18:33 Została ocenzurowana wypowiedź, która nie łamała prawa lub i regulaminu. Została usunięta bo była niewygodna dla autora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodi [...] IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.10.07, 19:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Cenzura w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 19:37 Nie krzycz człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Cenzura w GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 19:49 taki pewny jesteś? to dlaczego prokuratura już wszczęła śledztwo w tej sprawie? pewnie jestes z młodej lewicy czy jak to sie nazywa, ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.olsztyn Re: Cenzura w GW 12.10.07, 11:39 Gość portalu: Kocham Olsztyn napisał(a): > Została ocenzurowana wypowiedź, która nie łamała prawa lub i > regulaminu. Została usunięta bo była niewygodna dla autora! Nie możemy ingerować w treść wypowiedzi, dlatego nawet jeśli jej część narusza regulamin musimy usunąć całość. Proszę wyrzucić część dotyczącą przystani Łączności (bo właśnie ten fragment jest niezgodny z regulaminem), a pozostała częśc postu nigdy nie zostanie wyrzucona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodi Re: Cenzura w GW IP: 83.19.178.* 12.10.07, 14:37 Ja akurat post użytkownika (kocham Olsztyn) zrozumiałem, ale nie zrozumiałem decyzji o usunięciu tego postu. Niewiadomo dlaczego Gazeta tak broni prawdziwych autorów artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.olsztyn Re: Cenzura w GW 12.10.07, 15:22 Gość portalu: mlodi napisał(a): > Ja akurat post użytkownika (kocham Olsztyn) zrozumiałem, ale nie > zrozumiałem decyzji o usunięciu tego postu. Niewiadomo dlaczego > Gazeta tak broni prawdziwych autorów artykułu. My akurat rozumiemy, dlaczego mlodi zrozumiał post uzytkownika kocham Olsztyn ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlodi Re: Cenzura w GW IP: 83.19.178.* 16.10.07, 15:58 no ja jestem ciekawy dlaczego?!! czekam na odpowiedz od redakcji. Proszę tylko o szybką odpowiedz bo niebawem to forum będziecie musieli razem z artykułem usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Poprostu kampania trwa IP: *.bphpbk.pl 12.10.07, 17:01 widze u nas igrzyska tez sie zaczely....ten artykul to zwykla kampania przedwyborcza i to zapewne nie LiD...zwykla sciema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Poprostu kampania trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 22:28 A jeśli nie? Sojusz kolesi "od władzy" nie ma nic wspólnego z podziałami partyjnymi. Kolesie są ciągle ci sami. Ich zabarwienie nie ma nic do całej sprawy - hasełka i kampanie wyborcze są dla fanów i dla gawiedzi. Stosunek do prawa kształtuje późniejszy punkt siedzenia. Władzunia z nadania społecznego, nieważne czy z lewa czy z prawa, powinna przestać traktować to miasto jak swój prywatny folwark. Jeśli ktoś złamał prawo, to nic prostszego jak unieważnić cały ten brudny "gieszefcik"... A potem niech niezawisłe sądy oceniają kto zawinił. Zwykle trwa to parę latek. Ale my przecież jesteśmy cierpliwi. I tak bardzo chcielibyśmy wreszcie skopać komuś tyłek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Poprostu kampania trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 17:39 Wyobrażasz sobie Indie bez świętych krów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Poprostu kampania trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 13:32 Portrety kandydatów właśnie rozwieszono Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.07, 10:32 Cieszę się, że Wyborcza podjęła temat. Mam nadzieję, że opiszecie też FINAŁ SPRAWY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.07, 23:02 Ta sprawa musi zostać wyjaśniona!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 21:19 Oczyścić gród nad Łyną! Dajcie szansę CBA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 10:02 Ten artykuł trzeba przed wyborami przeczytać kilka razy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Przeczytaj jak miasto sprzedało część jeziora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 11:39 Przeczytaj o kolejnym handelku: gazetaolsztynska.wm.pl/Ratusz-moze-stracic-czesc-zysku,32745 Odpowiedz Link Zgłoś