Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.XXIV

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 21:30
Właścicielem wątku jest czarnyadam, ponieważ teraz się urlopuje i zostawił
nas bez wskazówek, to ja rita biorąc pełną odpowiedzalność, postanawiam aby
na czas powrotu czarnegoadama gospodarzem wątku był being28.
Myślę, że wybór dokonałam dobry. Being - powiem krótko - zasługujesz !
Olsztyn piękny nie może być pogrążony w chaosie.

" Olsztynie - ty domie szlachetny
wywieś chorągiew swą
każ jej na wietrze wiać
Olsztyn musi wiecznie trwać"

Zapraszam wszystkich zwolenników Olsztyna Pięknego do dyskusji.
Obserwuj wątek
    • wafelka Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 21.07.03, 21:41
      Gość portalu: being28 napisał(a):

> Właścicielem wątku jest czarnyadam, ponieważ teraz się urlopuje i zostawił
      > nas bez wskazówek, to ja rita biorąc pełną odpowiedzalność, postanawiam aby
      > na czas powrotu czarnegoadama gospodarzem wątku był being28.
      > Myślę, że wybór dokonałam dobry. Being - powiem krótko - zasługujesz !
      > Olsztyn piękny nie może być pogrążony w chaosie.
      >
      > " Olsztynie - ty domie szlachetny
      > wywieś chorągiew swą
      > każ jej na wietrze wiać
      > Olsztyn musi wiecznie trwać"
      >
      > Zapraszam wszystkich zwolenników Olsztyna Pięknego do dyskusji.

Dobrego WYBORU dokonalas i i ciesze sie z faktu, ze tak z Olsztyna dumni
      jestescie, oczywiscie ja tez sie bardzo ciesze i to nie tylko Olsztynem!

WW
    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 22:18
      being - nie gniewaj się , mów jak było na imprezie policyjnej, widziałeś od
      podszewki, czy robiłeś zdjęcia ?
      sud - spróbuję sama włozyć twoją stronę - uwaga !

www.moje-fotografie.olsztyn.pl
      • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 22:27
        A ja dodam pozostałe :)

republika.pl/zobacz_olsztyn/
        www.detritus.olsztyn.pl/
        www.album.com.pl/album.php?id=1035
        www.castlesofpoland.com/prusy/olsztyn.htm
        www.rowery.olsztyn.pl/
        www.scitus.geo.kortowo.pl/wystawa/zdjecia.html
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 22:35
          a jak tam dziś w upalny dzień, plaża chyba zaludniona ? Takie teraz nastały
          upały, ty siedzisz w domu czy jakeś jeziorko zaliczyłeś ?
          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 22:39
            Nie tylko siedziałem, ale również spałem. Po przyjściu z pracy. Upał taki, że
            nie idzie się poruszać.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 22:49
              Coś mi przypomina stadion leśny - czy tam jest strzelnica ? To jest stary
              stadion, pamietam tylko strzelnicę, omal nogi tam nie straciłam - idzie się
              przez taki las gdzie rosną drzewa orzechy laskowe - często je zrywałam.
              Co to jest Jakubowo ?
              • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.03, 22:54
                Strzelnica jest po drugiej stronie Al. Wojska Polskiego.
                Jakubowo to jest teren wokół dawnego Wojewódzkiego Domu Kultury (WDK), teraz
                ROK, przy Wojska Polskiego. Nazwa Jakubowo pewnie wcześniej istniała, ale dla
                mnie stosunkowo niedawno się pojawiła.
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 23:06
                  pewnie się jeszcze bedę coś pytać ale teraz przywitam poranną zmianę
                  Zbyszek i Lustro - co taka cisza, piękna impreza była pod waszym nosem, a wy
                  nic i jeszcze do tego upalna pogoda, a fale jeziora nawet nie drgneły.
                  Lustro - jakie jest najpopularniejsze olsztyńskie danie letnie - takie do
                  jedzenia ?
                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 00:42
                    spoko, spoko, strzelnica jest i po lewej i po prawej. Jadąc w stronę Dywit po
                    lewej jest policyjna, po prawej garnizonowa i LOK-owska.
                    • being28 Autoryzacja watku :) 22.07.03, 07:08
                      Serduszko zabilo mi szybciej jak zobaczylem kto zalozyl nowy "piekny...". Bylo
                      tylu oszustow....
                      Z plazami to nie wiem czy jest duzo ludzi bo sa ajies sinice i rozne inne
                      pierdoly. Objelo to juz wiekszosc jezior, ale w TV pokazali ze ludzie sie nie
                      boja:)
                      Swieto Policji bylo OK. Przydaloby sie wieksze miejsce na podobne imprezy, moze
                      stadion lesny? Ludzi bylo, bardzo, bardzo duzo i wiekszosc krecila sie w kolko
                      w poszukiwaniu miejsca.
                      Od soboty mam prawdziwe wakacje przez 2 tygodnie wiec nie piszcie za duzo bo
                      sie pogubie:)))
                    • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 07:13
                      Witam
                      Zbyszek jest wyjechany, niech odpocznie od roli organizatora. Cicho sza.
                      Kąpać się nie można, bo sinice. Ja wczoraj byłam nad Skandą, ciekawe czy mnie
                      wysypie :O( Rita - danie olsztyńskie - hmm, właściwie takiego nie znam.
                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 07:26
                        Juz jestem!
                        Na imprezach w Olsztynie nie bylem, bylem gdzie indziej - o czym wspominalem.
                        W piatek wyjezdzam do Niemiec, znowu mnie nie bedzie.
                        Dzieki temu nie kusza Olsztynskie jeziora.
                        W czwartek warto zajzec na Olsztynskie St. Miasto.
                        zagra dobra kapela.
                        sud- wieza spadochronowa w Jakubowie byla rozebrana pozniej, ja ją pamietam!
                        :-)
                        • Gość: ak Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.vit.de / 172.16.2.* 22.07.03, 07:36
                          Nie juz, tylko dopiero. Widze, ze dluzej zabalowales :) Dobrze masz, niedaleko.
                          W piatek do Niemiec ? No to sie prawie miniemy. Pozdrowienia dla Wojtka, bo jak
                          przypuszczam bedziesz w Hannoverze.
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 09:57
                            to zajzyj gdy bedziesz jechal, ja wyjezdzam tam w piatek po pracy, a wracam we
                            wtorek w dzien, moze pojedziemy razem?
                            daj znac o swoich planach,
                            moze cos spasujemy,
                            np. 03,08- kajaki
                        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 20:01
                          Ja wieży spadochronowej nie pamiętam. Pamiętam za to jeszcze Stadion Leśny, bo
                          występowałem tam będąc przedszkolakiem na jakiejś imprezie ku czci!
                          A sprawdziłem na mapach Olsztyna jakie mam, powojennych oczywiście, i na mapie
                          z 1986 r. nazwy Jakubowo jeszcze nie ma.
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 10:16
      O, prawdziwa XXIV część!
      Ja też chcę gdzieś wyjechać!!! Może być i Hannower, ale najchętniej do pięknego
      Olsztyna, do przyjaciół i nad jezioro. Ludzieeeee! Urlopuuuu! A tu nic z tego :(
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 10:41
        Do Olsztyna to masz rzut beretem, no moze pare rzutow! :-)
        wlasnie sprawdzilem.
        Olstyn stoi jak stal,
        i jest piekny jak byl.
        a Warszawa, tez niczego sobie prowincjonalne miasteczko,
        z duza iloscia przyjezdnych,
        i z prezydentem mozna pogadac
        - przez komputer.
        a i dziadkow sie namnozylo (Pilsudski)
        i ci Warszawiacy......
        Warto czasem gdzies wyjechac, chocby po to by WROCIC!

A moze dzis nad Gim, piekne, czyste jeziorko kolo Butryn....
        tak... to dobry pomysl...
        nie ma go w komunikatach...
        kto jedzie?
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 11:35
          no i widze ze nie ma chetnych.
          ....i tak pojade.

Andulka, przeprowadz sie, ty tam nie pasujesz!!!
          Chyba ze czekasz az metro tu dotrze
          • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 13:56
            Gdybym się przeprowadziła teraz, byłoby chyba jeszcze gorzej...
            Kiedy przejdę na emeryturę, to będzie właściwszy czas :)
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 21:16
              Olsztyn widzę zyje, a i gospodarz zadowolony - miło jak tak wszyscy jesteśmy
              razem
              Tak mi się też wydawało oso, że sud mówi nie o tej strzelnicy, to była
              strzelnica milicyjna.
              Ta strzelnica zastępowała mi czasami przedszkole. Najbardziej się cieszyłam z
              tych orzechów laskowych zbieranych w drodze. To się chyba nazywa leszczyna.
              Ale też miałam szczęście, że nie zostałam kaleką na całe życie. Kiedyś
              skracając sobie drogę do mamy postawiłam nogę przy lufie karabinu mierzącego do
              celu z pozycji leżącej strzelca. Koza - takie są dzieci, z tym się musisz
              liczyć jeżdząc samochodem.
              Facet się tak zdenerwował, że do dziś pewnie to pamięta . Szczęście w
              nieszczęściu i od tej pory miałam zakaz wchodzenia. Tak została strzelnica w
              mojej pamięci. Odbywały się też tam zawody strzeleckie i wiecie jakie wtenczas
              były nagrody - lampki nocne -główna nadroda lampka nocna i co wy na to ?

Teraz wasza kolej opowieści o Olsztynie - tyle się w nim działo i dzieje, że
              trudno milczeć. Przecież musicie mieć dużo przygód , życie nie jest monotone.
              sud - masz tą strzelnicę na zdjęciu w stronce ?
              being - będzie dobrze zobaczysz , w jakie rejony znikasz na te dwa tygodnie ?
              • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 22:21
                Witam wszystkich w pieknym Olsztynie
                • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 22:23
                  Czy Olsztyn pięknie wypłukany i błyszczący po burzy?
                  Warszawie to nawt burza nie pomoże ;)
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 22:51
                    Witam poranną zmianę, co ranek przynosi radosnego Olsztynowi ?
                    • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 22.07.03, 23:14
                      Byłam od niedzieli w Lidzbarku i gdy dzisiaj wjechałam do Olsztyna
                      odetchnęłam ...to moje miasto
                      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 23.07.03, 07:01
                        Burzy nie bylo, moze dzis bedzie bo pogoda srednia. Ja bede plywal po jeziorach
                        mazurskich, w 2 tygodnie oplyne chyba wszystko (chyba, ze silnik padnie:))) ).
                        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 23.07.03, 07:05
                          Witam. Wreszcie trochę upał zelżał. A jak przyjemnie było wczoraj popływać w
                          Gimie, mmm, miodzio i nawet zdążyliśmy popływać przed deszczem, ale fala była -
                          wyzwanie ;O)
                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 23.07.03, 07:06
                          Witam z rana!
                          Wczorajsza burza przeszla bokiem.
                          Zdazylismy poplywac w jeziorze za Butrynami.
                          Blyskalo i trzeszczalo gdzies bokiem.
                          Troche popadalo i to wszystko.
                          Dzis jeszcze pogoda nie ustalona.
                          albo- albo.
                          Milego dnia.
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 21:36
                            Proszę Olsztyn robi się wakacyjno- urlopowy. Mam nadzieję, ze po wczasach
                            będziecie bardziej gadatliwi, dlatego życzę wam miłych przygód i wrażeń.
                            Jak już będziecie na urlopie , pomyślcie o forum, że my czekamy na wasze
                            "kwiatuszki" opisowe.
                            Co do Krakowa, to to miasto teraz trzeba omijać, jest zaatakowane przez
                            turystów i sam Wawel broni się wyznaczając limit zwiedzających .
                            Miasto zastanawia się, czy wprowadzić wizy, czy kartki, czy na zapisy - jakby
                            co, to mam chody ;-)
                            Dziewczyny - a jak z waszymi urlopami ?
                            Chłopacy niech też meldują
                            • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 23.07.03, 22:10
                              Dziękuję, w te wakacje znowu nie mam urlopu (choć dni uzbierało mi się już ze
                              45 roboczych albo i lepiej :(
                              Może we wrześniu złapie jakąś ofertę last minute i pojadę na tydzień do
                              ciepłych krajów bo na więcej mnie stać nie będzie, wrrr.
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 22:19
                                Lustro nie wypowiadała sie co do urlopu, a wrześniowy urlop może być ciekawszy
                                , bo bez tłoku
                                • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.XXIV 23.07.03, 22:31
                                  Lustro jest też niezastępowalna. Jeśli jej dadzą trzy dni naraz wolnego to już
                                  święto...
                                  • Gość: rita Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.07.03, 22:55
                                    "Tramwaj (1) na plażę. Kto pamięta jego "mijanki", a w latach 50-tych "letnie"
                                    przyczepy - można było wejść i wyjść z DOWOLNEJ strony, bo nie miały ścian !
                                    Kto pamięta ciężkie problemy z podjazdem pod Grunwaldzką od mostu Jana.

Kto pamięta (BARDZO mało Kto !) czerwony, CIĘŻAROWY trolejbus (po prostu wielka
                                    ciężarówka z elektrycznym silnikiem i odpowiednimi "pałąkami").
                                    Woził węgiel z Lubelskiej do Gazowni. Jeszcze w latach 60-tych widziałem przy
                                    składowisku węgla na Lubelskiej, w krytej hali do wyładunku węgla z wagonów na
                                    samochody - "zagadkowe" przewody trolejbusowe na suficie. Jako chłopak, gdy
                                    forsy zbrakło, rozładowywałem tam kilka razy wagon 24-tonowy za 104 zł. A może
                                    hala i te przewody nadal tam są ?

Czy "nowi" Olsztyniacy wiedzą, że Ich "nowość" wychodzi jak szydło z worka, gdy
                                    powiedzą "Osiedle Mazurskie" zamiast "Kolonia Mazurska" ?

Kto siadywał na skwerku na samym środku obecnego placu Bema ?

Kto chodził po DREWNIANYM BRUKU obok Dyrekcji DOKP (Panowie z Rejencji pewnie
                                    nie lubili łoskotu stalowych obręczy kół po kamiennym bruku) ?

Kto zwalał kijem kasztany w alejce na Limanowskiego, tuż koło olbrzymiej kuźni,
                                    zanim kuźnię zastąpił pierwszy sklep samoobsługowy ?

Kto kupował (z Mamą) osełkę masła na "koniu" ?

Kto widywał okropną niezgodę wokół baru Zgoda ?

Kto rozglądał się na Zatorzu, aby nie dostać wpiernicz od bandy Artka ?
                                    Widywałem kilkanaście lat temu spokojnego Człowieka w kościele.

Kto oglądał filmy na ścianie, stojąc naprzeciw ratusza "na przyszłych
                                    fundamentach" okrąglaka - albo w innych naszych letnich kinach ?

Komu przeszkadzał w oglądaniu filmu słup stojący W ŚRODKU sali "Dworcowego"
                                    (tego w bryle starego dworca !) ?

Kto podkradał PGR-owskie słoneczniki tam, gdzie stoi OZOS (chrzanię skradzioną
                                    Poznaniowi nazwę STOMIL, co to za przebieg - tylko 100 mil ?)

Kto rozwalił sobie sanki na "Wilczej Górce", blisko przeciwnego do Zatorza
                                    brzegu Łyny? To była dawna, ewidentna, mała skocznia narciarska. Z progu były
                                    już tylko "rozmyte" resztki, ale wystarczyły do likwidacji sanek.

Kto pamięta pierwsze kąpiele w najpierw nagrzewającym się Kopytku (vel
                                    Podkówka) ?

Kto, jak ja, do tej chwili wybaczyć nie potrafi likwidacji Karolka, swego
                                    dzieciństwa ? Chyba wiecie, że nie chodzi mi o tow. Waltera !"

Przepraszam autora tekstu za cytowanie bez zezwolenia - ale to jest takie
                                    piękne, że nie mogłam sie pochamować ,by nie pokazać to swoim przyjacielom
                                    i to w Olsztynie Pięknym. Dziękuję za tak piękny tekst.

• zbyszek07 Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? 24.07.03, 07:02
                                      Czesc tych miejsc i zdazen pamietam.
                                      Co prawda krecilem sie bardziej w okolicy Dlugiego, Krzywego i centrum,
                                      - zatorze z reguly omijalem, ale to co sie dzialo na Grunwaldzkiej,
                                      Warszawskiej, karolku - nie jest mi obce.
                                      ale konski na zatorzu, hale na Pulawskiego dobrze pamietam...
                                      sa takie miejsca w glowie gdzie slad pozostaje.
                                      Witam z rana!
                                      • andulka7 Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? 24.07.03, 07:19
                                        A witajcie, witajcie wszyscy :)))
                                        • zbyszek07 Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? 24.07.03, 07:36
                                          witamy, witamy.....
                                          Sloneczko juz wstalo???

• lustroo Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? 24.07.03, 07:39
                                          Hmm, ja nic nie pamiętam, bo mnie wtedy jeszcze nie było :))) Ale pamiętam, że
                                          się mówiło Kolonia Mazurska a teraz Osiedle Mazurskie i teraz się mówi Stomil
                                          zamiast OZOS i ROK zamiast WDK. Ciężko przychodzi zmiana tych nazw ale jak
                                          trzeba się przyzwyczaić, to trzeba. To tak jak ze zmianą pieniędzy, miliony-
                                          tysiące. Ale pamiętam oranżadę w proszku wylizywaną palcem z torebki, ten smak
                                          jeszcze pamiętam. Uh ale stara jestem :)))
                                          • zbyszek07 Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? 24.07.03, 09:26
                                            Oranzada w proszku to calkiem inna historia.
                                            Omawialismy na 7-ce rozne metody jej spozywania.
                                            pomyslow bylo sporo...
                                            wsypywana, zlizywana, palsem z torebki, dloni itd
                                            Wdzieczny temat i ciekawe ze wlasnie takie szczegoly w pamieci zostaja.
                                            Do nazwy ROK sie pewnie nie przyzwyczaje, Jakubowo juz chwytam,
                                            Kiedy rozebrali wierze spadochronowa w WDK?
                                            za dobrze ja pamietam zeby to bylo bardzo dawno.
                                            ....chociaz tez swoje lata mam.
                                            • Gość: being28 Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? IP: 195.205.164.* 24.07.03, 09:34
                                              Dla mnie przychodnia bedzie zawsze na Kaliningradzkiej. Z Kolonia to nawet
                                              obojetnie. DO tego pamietny sklep mysliwski, harcerski i Pewex gdzie mama
                                              zawsze musiala mnie sila odciagac od zabawek:) BO KOMUNISCI BYLI ZLI I WON DO
                                              PIACHU!!! Zakupy butow na mazurskiej i w PDTcie:)
                                          • andulka7 Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? 24.07.03, 09:34
                                            A ja pamiętam mleko nalewane z bańki półlitrową miarką do kanek, koszule non-
                                            iron, płaszcze ortalionowe, oranżadę we flaszkach z kapslem pakowaną w
                                            DREWNIANE skrzynki - metalowe były później.
                                            Żałuję tylko że Olsztyna z tamtych lat nie mogę pamiętać. Stawki większej niż
                                            życie kręconej na ulicach Starówki, miasta poranionego przez wojnę ale jeszcze
                                            nie oszpeconego blokami, zwykłego prawdziwego Olsztyna.
                                            • Gość: jd Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? IP: 193.0.68.* 24.07.03, 09:41
                                              A czy ktoś pamięta Hale?
                                              • andulka7 Re: Coś ciekawego - kto pamięta ???????????????? 24.07.03, 09:45
                                                Takie drewniane? A w nich szwarc, mydło i powidło?
                                                Czy one stały na miejscu dzisiejszego Manhattanu?
                                                • zbyszek07 Re: Wakacje 24.07.03, 09:46
                                                  Dzis tez mozna, asfalt sie lepi.
                                                  Wczoraj przycinali brzoze na alei, trzeba bylo usunac peknieta galaz znad
                                                  przewodow, wyrosly nam te drzewka, na tamta tez kiedys wlazilem.
                                                  -przy sciezce nad Dlugie obok biblioteki miejskiej.
                                                  Ostatnio zauwazam kapiacych sie w Dlugim, obok mostu pod lasem.
                                                  Dla mnie Dlugie bylo zawsze nie kapielowe, chociaz kilka razy w nim siedzialem.
                                                  Kiedys byly pijawki!!!
                                                  • zbyszek07 Re: Wakacje 24.07.03, 09:48
                                                    Przepraszam, to bylo do 7-ki.
                                                    Pisalem ze pamietam hale targowe, to o te Ci chodzi?
                                                  • andulka7 Re: Wakacje 24.07.03, 09:49
                                                    Może mi ktoś wreszcie odpowie, czy dobrze pamiętam te hale ;)
                                                  • Gość: jd Re: Wakacje IP: 193.0.68.* 24.07.03, 09:56
                                                    Te hale były ze dwa przystanki przed Dworcem, ze sto metrów w prawo po wyjściu
                                                    z tramwaju. Były to hale targowe i to co tam było wydawało mi się absolutnym i
                                                    nieogarniętym bogactwem. Było tam wszystko, choć szczególnie zywność, w
                                                    asortymencie, ilościach i jakościach nie spotykanych w sklepach. Kupowało tam
                                                    sie także żywą kurę albo indyka, no i towarzyszyła temu cała otoczka
                                                    rozrywkowa, czyli wata na patyku, baloniki itd.
                                                  • zbyszek07 Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ 24.07.03, 09:56
                                                    Nam chodzi o te sama, lecz nie wiem czy jd ta hale mial na mysli.
                                                    Od strony ul Kopernika, za wejsciem, po prawej stronie sprzedawali pyszne
                                                    pieczywo, buleczki z serem, marmolada, jagodami...
                                                    Calosc hali pachniala rybami, miesem i potem krecacych sie ludzi...
                                                  • zbyszek07 Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ 24.07.03, 09:58
                                                    To ta sama!
                                                  • lustroo Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ 24.07.03, 12:14
                                                    I jeszcze pamietam lizaki kogutki :))) mniam, potem już takich nie było i
                                                    jeszcze cukierki groszki z żółtego okrągłego pudełka z dziurką - brązowe -
                                                    kakowe i miętowe - białe i zielone, które moje rodzeństwo sporo strasze
                                                    dozowało mi do łapek. Albo rynek na Pułaskiego z bodajże zielonym płotem, gdzie
                                                    moja babcia, już nieżyjąca sprzedawała kwiaty.Ech, życie.
                                                  • Gość: jd Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 13:09
                                                    Hale musiały być w okolicach tego Rynku Pułaskiego i ulicy Kajki.
                                                  • andulka7 Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ 24.07.03, 13:47
                                                    Nawet na pewno. Na pl. Pułaskiego, dziś jest tam Manhattan.
                                                    Jednak dobrze pamiętałam ;)
                                                  • zbyszek07 Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ 24.07.03, 13:54
                                                    Dokladnie.
                                                    Miedzy Kosciuszki i Kopernika.
                                                    Jadac tramwajem 1 od Jeziornej wysiadales na przystanku w okolicach Samowara, -
                                                    Dabrowszczakow. Szedles Kajki do Placu Pulawskiego
                                                    Nastepny przystanek byl przed pl.Bema i kolejny- Dworzec Gl.
                                                    O ile pamietam bilet ulgowy kosztowal 20 gr,
                                                    No coz, cos przeminelo, cos odeszlo.
                                                    Ten klimat tramwaju, zgrzytajacego na zakretach, trzesacego niemilosiernie,
                                                    dzielnie wspinajacego sie pod Grunwaldzka pozostal tylko we wspomnieniach.
                                                    Tak jak stara Hala Targowa, Konski Rynek, i klimaty wielu innych miejsc
                                                    blizkich dla kazdego Olsztyniaka.
                                                  • Gość: jd Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ IP: *.acn.waw.pl 24.07.03, 14:53
                                                    No to z Halami jesteśmy w domu. Bilet ulgowy tyle właśnie kosztował.
                                                    Natomiast wbrew waszym przypuszczeniom to wszystko się wróci.
                                                  • andulka7 Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ 24.07.03, 14:59
                                                    No, te drewniane budy to takie urokliwe znowu nie były ;)
                                                    To już Manhattan lepszy.
                                                    Ale tramwaj - jak najbardziej. Pod warunkiem, że cichy. Bo ludzie by przeklęli
                                                    gdyby na wąskich ulicach zaczął jeździć jakiś demobil z Elbląga albo innej
                                                    Warszawy ;)))
                                                  • thor_tr Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ 24.07.03, 21:37
                                                    Hali nie pamiętam,bo za młody jestem,ale cementowe stoły do handlu w tym
                                                    miejscu i owszem.Takie same były w miejscu,gdzie teraz jest TPSa przy
                                                    Piłsudskiego,zdaje się jeszcze na początku lat 90-tych.

• angela-rt Re: Cos ciekawego..Kto pamieta ????????/ 24.07.03, 22:01
                                                    Witajcie w Pięknym Olsztynie:)Ja pamietam moze z bardziej takich no...jak by to
                                                    okreslic-jednym słowem wystroj "starej" Dziupli na starym miescie,ostatnio tam
                                                    zawitałam i byłam w szoku
                                                  • angela-rt Do Rity 24.07.03, 22:23
                                                    Wracaj tu szybko -wyrodna matko!!!!!!;)
                                                  • Gość: rita Re: Do Angela IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 22:48
                                                    Zaraz wracam , przygotowuję ciekawy watek dla Olsztyna pięknego - już go kończę
                                                    pisać - Angela - nie bój sie o mnie !
                                                  • angela-rt Re: Do Angela 24.07.03, 22:51
                                                    oki
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 22:53
                                                    No jak tam żyjecie po tych wspomnieniach, młodzież niech czyta, za czterdzieści
                                                    parę lat i ona będzie wspomninać.
                                                    A i wasze wspomnienia będą już inne, przeczytajcie więc to czego nie
                                                    znajdziecie w żadnej ksiązce jedynie w Olsztynie pięknym.
                                                    Dziś inny kwiatuszek wspomnień.
                                                    Miłej lektury

"Do Olsztyna przyjechałem, bo chciałem. Zostałem nieco przypadkiem. Chciałem po
                                                    skończonych studiach osiedlić się w małej miejscowości.
                                                    Pamiętam jak OLsztyn po 1989 zaczłą byc coraz bardziej kolorowy i jak
                                                    wypiękniała Starówka. KIedyś Łyna była brudna... teraz wygląda na czystszą.

Pamiętam kilka barów mlecznych (śmierdzących) i dworzec kolejowy w lepszym
                                                    stanie niż obecnie. Las Mieski jest tak samo piekny jak kiedyś. Tylko bardziej
                                                    przyjazny spacerowiczowi.

Ze względu na OLsztyńskie Lato Artystyczne wakacje staram się zaplanować... w
                                                    OLsztynie.

W pamięci pozostaja także koncerty organowe w katedrze i tajemnicza mistyka
                                                    tego miejsca. Pamiętam odbudowywane fragmenty muru (dlaczego nie więcej)."

autora tego tekstu również przpraszam, tak wakacyjnie wspominamy
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też 24.07.03, 23:03
                                                    Nie wiem jakich teraz postow Ritko oczekujesz powiem Ci jedno:do Olsztyna
                                                    przyjechałam na chwile -rok moze,zostałam tu i jetem juz przez 8 lat i nie
                                                    wyjade,jesli wyjade to w okolice,ale kazdego dnia tu będe,a przynajmniej pare
                                                    razy w tygodniu-to moje miast
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 23:10
                                                    ale being dał popędu w tym watku , chyba dziś nie zdążę przywitać poranną
                                                    zmianę, wszystkiego najlepszego im życzę
                                                  • mika_1 Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też 25.07.03, 01:19
                                                    Nocna zmiana sie melduje:)
                                                    Inka, zlaz z tego GG i wskakuj na forum;))))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też 25.07.03, 02:55
                                                    nie jestem na GG, tylko mnie zatkalo od tych wspomnien. Co ja bede wspominac?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też 25.07.03, 07:11
                                                    Tramwaje w Olsztynie nie poddaly sie!!!
                                                    Tory wychodza spod asfaltu pod wiaduktem na Grunwaldzkiej!
                                                    moze ktos je odkryje i odnowi,....
                                                    a moze postawi pod wiaduktem tramwaj?
                                                    To dopiero bylaby polka.
                                                    Baltycka zablokowana na amen.
                                                    .....a plaza miejska,
                                                    kiedys skakalem tam z trampoliny- ok 3,5-4 m, potem byla wieza,juz bez deski,
                                                    potem tylko podniesienie, potem niccccccccc.
                                                    Teraz sa nowe pomosty, lecz trampoliny juz nie ma.
                                                    nie ma tez "patelni"
                                                    -jest za to wstep platny....
                                                    to se ne wrati ?!?!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też 25.07.03, 07:21
                                                    A Olsztyn jest piękny, oj tak :)))
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też 25.07.03, 07:22
                                                    I to nawet w powszedni dzień :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też 25.07.03, 07:29
                                                    kolejny piekny dzien. Od jutra zagle na Mazurach. Przez 2 tygodnie odpoczne od
                                                    internetu, moze znajde gdzie kafeje i moze cosik napisze.

Piekne miejsca w okolicach olsztyna to np. elektrownia wodna w Braswaldzie.
                                                    Zbudowana w 1936r, generatory Siemensa z 1936 pracuja do tej pory, sama
                                                    mechanika, zadnej elektroniki. Z powietrza wyglada jak most (takie wojskowe
                                                    pomysly), podobno Rosjanie chcieli wszystko wyniesc, ale mieszkancy nie dali.
                                                    Nad woda masa ryb, raki, do tego bobry i rozne kuny i inne norki, te ostatnie
                                                    mozna ogladac jak poluja na ryby.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn piękny i wspomnienia też IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 22:30
                                                    a grzybobranie, grzybobranie kiedy się zaczyna ?
                                                    może zamist na ryby , na grzyby sie udać ?
                                                    A o paradzie historycznej nic nie mówicie - taka impreza, a Olsztyniecy nic nie
                                                    mówią
                                                    Coś Wam pokażę
                                                    Dla tych co nie byli. I dla tych, co jeszcze nie wrócili. Dzisiejsza parada
                                                    historyczna w Olsztynie. Ja wracam na imprezę. Życzę miłego oglądania
                                                    (przepraszam, ale wrzuciłem wszystko jak leci bez selekcji).

www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=15&ido=107

• Gość: rita Re: Olsztyn piękny weekendowy IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 26.07.03, 21:17
                                                    nigdy nie zapomnę cie Olsztynie !
                                                    a teraz Mrągowo w TV i tez piękny widok na jezioro ;-)))))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn piękny weekendowy 27.07.03, 14:28
                                                    Witam z dalekiego - od Olsztyna Hannoveru. Pozdrowka od brata!!
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn piękny weekendowy 27.07.03, 20:50
                                                    Znaczy, podroz bez zaklocen :)))
                                                    Baw sie dobrze i zagladaj czasem na forum.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.07.03, 22:08
                                                    Zbyszek - ty podrózniku, gdzie cię tak często nosi, widzę , że uwielbiasz
                                                    opuszczć Olsztyn. Dobrze, że dajesz znać, bo being jeszcze isę nie odezwał, nie
                                                    mówiąc o czarnymadamie. Pozdrówka dla brata, niech też wraca do Olsztyna.

A oto kawał, mowią , że olsztyński:
                                                    Biegnie facet za autobusem i woła:
                                                    - ludzie , zatrzymajcie autobus, bo spóżnię sie do pracy !!!!!!!!
                                                    ludzie wołają do kierowcy autobusa, niech pan się ztrzyma, bo biegnie facet ,
                                                    który sie spózni do pracy, niech pan się zatrzyma
                                                    Kierowca autobusu zatrzymuje, otwiera drzwi i wbiega do niego facet mówic :
                                                    - Bileciki do kontroli !!!!! ;-)))))))))))
                                                  • brzoza Re: Olsztyn piękny 27.07.03, 22:42
                                                    Rita - i dowcip jest piękny, i Olsztyn jest Piekny:)))
                                                    <<<-------------->>>
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn piękny 27.07.03, 22:47
                                                    musze wedrowac zeby nabrac dystansu, z boku i po powrocie lepiej widac roznice!
                                                    Pozdrowka dla wsiech,
                                                    widze ze wszyscy gdzies sie podziewaja, nie tylko ja,
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.07.03, 23:00
                                                    a kiedy powrót skruszonego syna ziemi warmińskiej ? Czy u was tez takie upały.
                                                    Zbyszek , czy w Hanowerze jest hala tenisowa ? - tak przypadkiem się pytam,
                                                    prowadzi ja moja kolezanka.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn piękny 27.07.03, 23:59
                                                    a ile chcesz? Wojtek mowi te 5-10 jest, no i w okolicy kilkanascie.
                                                    W Olsztynie bede w srode wieczorem.
                                                    steskniliscie sie?
                                                    Goraco, jeszcze teraz +22
                                                    dzis poplywalem w jeziorku

• lustroo Re: Olsztyn piękny 28.07.03, 07:24
                                                    Witam
                                                    Wczoraj pływałam pierwszy raz na jeziorze Kortowskim, woda czysta, po sinicach
                                                    ani śladu. Spiekłam się tak, ze skórka na mnie chrupiąca jak na kurczaku. Oj
                                                    wszystko piecze i każdy centymetr ubrania uwiera. :o)
                                                  • brzoza Re: Olsztyn piękny 28.07.03, 07:31
                                                    Oj piekny jest, piekny ten Olsztyn:)))
                                                    Witam z tropikalnej Warszawy - moze u was jest wiecej przeciągów i zbawczego
                                                    wiaterku?
                                                    Lustro - na przypieczona skórke najlepsze kwasne mleko (broń Boże jogurt, a tym
                                                    bardziej owocowy!)
                                                    :-)))
                                                    <<<-------------->>>
                                                  • lustroo Re: Olsztyn piękny 28.07.03, 09:09
                                                    Na razie tylko balsamowanie ;o) ,dzięki za instrukcje.Zobaczymy co dalej a
                                                    jogurt to sama zjem :)
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn piękny 28.07.03, 10:08
                                                    Ojej.Ja mam już to za sobą:-)
                                                    Brzoza ma rację kwaśne mleczko,nie jogurt,ale może być kefir.Taki kefirek
                                                    lepszy od balsamu:-)))))
                                                    Dzisiaj Olsztyn jest upalny.Gorąco jak w piekle,więc jeśli ktoś chce jeszcze
                                                    zobaczyć miasto,zanim to się roztopi,musi się pośpieszyć;-)))
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn piękny 28.07.03, 10:10
                                                    A ja tam uwielbiam taką pogode,nie płaczmy!!! pamietam gdy wiosna nie
                                                    przychodziła wszyscy buczeli,wiec sie teraz cieszmy ze prawdziwe lato
                                                    mamy,słońce dowal do pieca:)))))
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn piękny 28.07.03, 10:12
                                                    Aha zapomniałam dodać,ze Olsztyn w tytm skwarze jest cudny,zalany
                                                    słońcem,zielony i taki "płynący"
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn piękny 28.07.03, 13:48
                                                    witam!
                                                    super ze smali, tutaj tez goraco, plywam co dzien.
                                                    W niedziele kajaczki, na Lynie!!!
                                                    kapiel w Lanskim- juz sie ciesze...
                                                    a moze wsobote poplazujemy nad Krzywym?
                                                    kapiel, siatkoweczka?
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn piękny 28.07.03, 14:14
                                                    zbyszek07 napisał:

plywam co dzien.
                                                    > W niedziele kajaczki, na Lynie!!!
                                                    > kapiel w Lanskim- juz sie ciesze...
                                                    > a moze wsobote poplazujemy nad Krzywym?
                                                    > kapiel, siatkoweczka?

Ludzieeeeeee!!!
                                                    Nie dobijajcie mnie :(((
                                                  • Gość: rita Re: Potwór jeziora Krzywego - wybór IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.07.03, 21:31
                                                    Olsztyn jest piękny ale i on potrzebuje pewnie urlopu. Jestem na etapie walki z
                                                    upałem przez chłodzenie się, a wam chcę poradzić - uważajcie w tych jeziorach,
                                                    ponoć grasuje jakis potwór.
                                                    Znaki szczególne - ma dwie ręce, dwie nogi i głowę na karku. Ubrany w strój
                                                    kąpielowy. Ktokolwiek widział potwora proszony jest o natychmiastowy kontakt z
                                                    Olsztynem Pieknym.
                                                    Podejrzani są wśród nas. Oto moje propozycje:
                                                    O tytuł "Potwora jeziora Krzywego" na sezon lato 2003
                                                    mogą się ubiegać kąpielowicze w tymże jeziorze, a więc:
                                                    Angela, Lustro, being, thor_tr, zbyszek, oso, czarnyadam, czy są jeszcze jakieś
                                                    propozycje ?
                                                    Gdyby co, ja też się kąpalam więc też sie wliczę.
                                                    Warunkiem przystąpienia do tego konkursu musi być też wypite piwo w eNce co
                                                    Angela może potwierdzić.
                                                    Czy kogoś jeszcze ominełam ? Proszę o korektę jak również wzięcie udziału w
                                                    zabawie.
                                                    Proponuję również wybrać bezstronnych sędziów, którzy dokonają wyboru tego
                                                    pięknego zaszczytu .

No to jak bawimy się, są wakacje, co się będziemy nudzić !
                                                    Czy ktoś zgłasza sprzeciw ?
                                                    Ciekawe czy zbyszek wygra potwora ?;-))))))
                                                    Brzoza , zajmij się składem śedziowskim !

Zbyszek, a co do Łyny - przeczytaj sobie wątek o kajakarzach, oj boję sie o tą
                                                    Łynę, mamy ją przecież jedną.
                                                  • zbyszek07 Re: Potwór jeziora Krzywego - wybór 29.07.03, 00:12
                                                    Ja juz piwo w eNce wypilem -
                                                    nie jedno!
                                                    w Krzywym plywam,
                                                    uroda wbrew tu i owdzie krazocej opinii nie grzesze
                                                    - choc czlowiek jestem grzeszny-
                                                    mialem napisac grzeczny!?
                                                    moze jeszcze nie potwor- ale?!?!
                                                  • zbyszek07 Re: Potwór jeziora Krzywego - wybór 29.07.03, 06:36
                                                    za oknem zachmurzone niebo,
                                                    piekny wschod zlotego slonca,
                                                    czerwone dachy malych domkow
                                                    ( jak na Al. Przyjaciol)
                                                    tonacych w zieleni drzew.
                                                    Witam poranna zmiane.
                                                    dlugo tu nie zostane,
                                                    Olsztyn wzywa.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 29.07.03, 07:19
                                                    Witam
                                                    Ja tam pływam gdzie popadnie: na Krzywym, na Skandzie, na Kortowskim, na
                                                    Klebarskim nogi moczyłam, na Gimie. Trzeba jeszcze zaliczyc Żbika :)
                                                  • brzoza Re: Olsztyn jest piękny 29.07.03, 09:14
                                                    Rita ogłosiła "Potworny Konkurs na Potwornego Potwora Jeziora Krzywego"
                                                    Wywołana do stołu sedziowskiego zapraszam do niego innych współsędziów,
                                                    niejkapiących sie w rzeczonym Jeziorze, a więc i niebedacych na liście
                                                    podejrzanych o potworowanie. Czekam zatem na Sprawiedliwych, gotowych na tak
                                                    odpowiedzialne zadanie! Kto na ochotnika?
                                                    <<<-------------->>>
                                                  • brzoza Re: Olsztyn jest piękny 29.07.03, 10:21
                                                    Zmieniam zatem nazwe na:
                                                    "Potworny Konkurs na Potwornego Potwora Przepięknych Jezior Olsztyńskich"
                                                    A moze inne propozycje?
                                                    <<<-------------->>>
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 29.07.03, 09:35
                                                    Odrazu potwór.Ktoś wpadł w glony i go/ją poraziło to teraz tak wygląda;-)
                                                    Ja pływam w Skandzie,Kortowskim,Krzywym,Małym Szelągu,Plusznym,oraz w małym
                                                    jeziorku w pobliżu Naterek.

Jezior ci u nas dostatek:-)

Każdy znajdzie jakieś dla siebie:-)

• brzoza Re: Olsztyn jest piękny 29.07.03, 10:22
                                                    Poprzedni moj post powinien sie znalezc pod wypowiedzia Thora:)))
                                                    <<<-------------->>>
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 29.07.03, 16:09
                                                    wsiadam w dorozke,
                                                    pojezdze troszke.
                                                    Olsztynie piekny-
                                                    przybywam.
                                                    a w czwartek, nad Lyna,
                                                    wraz z nurtem rzeki,
                                                    szanty poplynal
                                                    w swiat daleki.....
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.07.03, 22:34
                                                    Pomysł uważam mam dobry z tym potworem wodnym, gdzie jak gdzie ale w
                                                    warmińskich jeziorach powinien być potwór.
                                                    Potwór może być zły i dobry. Ja mam na mysli oczywiście dobrą stronę tej zabawy
                                                    i o nadaniu przydomka potwór jezior nie oznacza nic złego, wręcz przeciwnie
                                                    dodaje uroku jeziorom i tajemniczość.
                                                    A że Olsztyn jest teraz typowo urlopowy, możemy go wybierać do końca wakacji.
                                                    Z chęcią mogę zostać Potworem jezior, ale uważam są godniejsi ode mnie.
                                                    Przykład zbyszka, który zna każdy zakamarek wodnych akwenów, czy lustra, czy
                                                    thor_ra, który mimo sinicy kąpał się w jeziorze Krzywym z narażeniem życia,
                                                    nie wspominając, że gdzieś czai sie na tytuł czarnyadam.
                                                    Wy sędziowie, bo nie wiem kogo sobie dobierzesz brzoza ,będziecie decydować i
                                                    do was będzie należał wybór.
                                                    Wybór będzie coroczny, więc niech się zacznie walka między kandydatami na
                                                    potwora jezior.
                                                    To zaczynamy batalię o ten szczytny tytuł Potwora jezior 2003!
                                                    Zbyszek - jakie masz atuty w rękach by zostać tym potworem ?
                                                    To samo do innych, ja również mam asa w ręku i będę walczyć.
                                                    Brzoza- zapewnij skład sędziowski i zaczynamy, jeśli tylko macie poczucie
                                                    humoru ;-)))))
                                                    Oczywiście oznacza to , że również dialogi będą sie toczyć po swojemu jak
                                                    dotychczas.
                                                    Olsztyn jest piękny w każdej postaci.
                                                    Łyna tez jest piękna, bo pilnuje ją zbyszek

• lustroo Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 07:17
                                                    Hejka
                                                    Zbyszek to ma żółty czepek, gdzie mi tam porównanie, jak ja się zanurkować boję
                                                    i głowy nie zanurzę nawet. Pozdrówka.
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 10:58
                                                    Ustepuje z gory miejsca innym,ja w Krzywym nie pluskałam sie w tym
                                                    roku,zaliczam jeziora bez"globnow",na potwora nadawałam sie w ubiegłym roku,bo
                                                    miałam okazje kapac sie jedynie nocą i to juz tajemniczowsci dodawało:))
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 11:30

> To zaczynamy batalię o ten szczytny tytuł Potwora jezior 2003!

Rita. Wiem kogo masz na mysli. Ostrzegam Cie. Jesli "zalatwisz" mi ten tytul
                                                    nie odezwe sie do Ciebie do konca dni moich.
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 21:17
                                                    bpkw,no co Ty to tylko zabawa,jaka wesoła:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 21:29
                                                    Widzicie jak wykrusza nam się towarzystwo potworków jezior. Dobra bpkw,
                                                    skreślamy cię z listy, może jak wydoroślejesz w przyszłym roku staniesz do
                                                    walki. Wiesz co cię ominie, specjalna nagroda czyli zawieszenie specjalnej
                                                    szrfy z napisem Potworek Krzywego 2003 na II Zjeżdzie w 2004 roku, ach jak
                                                    będziesz żałował !
                                                    Agnela też nie zamoczyła nóżek w Krzywym. Może zmienimy tytuł z Potwora Jezior
                                                    na Potworka Krzywego 2003 ?
                                                    No nic wycofać się nie można, poczekamy na resztę, może ktoś sam na ochotnika
                                                    będzie chciał zostać ?
                                                    Lustro, a ty co nie walczysz ? Chcesz zostać potworkiem Krzywego ?

Olsztyn jest piękny - pewnie pełno turystów, a przez Starówkę ciężko się
                                                    przecisnąć.
                                                    Wznawiam również pytanie, czy grzybobranie zaczęte i jak się chowają kurki ?
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 21:34
                                                    Kurek w lesie strasznie mało.Osoby ,które szukają grzybów mówią że z kurkami
                                                    jest krucho.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 21:37
                                                    pewnie deszczu brak, albo za dużo zbierających
                                                    thor_tr - czy startujesz na potworka Krzywego 2003 ?
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 21:41
                                                    Nie startuję,co najwyżej mogę posędziować:-)
                                                    Ja w tym roku zraziłem się to tego jeziora i nie pływałem w nim dużo.A to
                                                    wszystko przez sinice.
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 21:41
                                                    Rita mi tam wsio rawno moge być i potworem ,topielicą,wiedzmą ...tylko kto mi
                                                    przyzna i za co ?, brakuje mi troche udziału:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 21:46
                                                    ale choć nogi musiałabyś zamoczyć, blisko masz i czeka cię prawdopodobnie walka
                                                    ze zbyszkiem - nie boisz się ?
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 21:48
                                                    nie,Zbyszek z nazwy jest juz piękny-hihi
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 21:50
                                                    masz rację zbyszek ma już tytuł - piekny, będziemy szukac dalej

zakladam nowy wątek - uważaj
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 21:49
                                                    Czyli do finału "Potwora jeziora Krzywego"przechodzą:Angela i Zbyszek.
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 21:49
                                                    no co Ty masz szanse,komisja sie wypowie
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 21:52
                                                    Komisja?No ok,ale ja się poddałem:-D
                                                  • brzoza Re: Olsztyn jest piękny 30.07.03, 22:01
                                                    Ponieważ zostałam przez Ritę wyznaczona do ustalenia składu sędziowskiego
                                                    konkursu proponuję, co następuje:
                                                    1) nazwę konkursu: "Upiorny Potwór Olsztyńskich Jezior", co daje nam wdzięczny
                                                    skrótowiec: UPOJ. Jeśli komus sie kojarzy, prosze o inne propozycje.
                                                    2) ukonstytuowanie zespołu sędziowskiego - Kapituły Upiornego Konkursu, w
                                                    składzie: andulka, mika, inka, brzoza, jd i ak, czyli tych wszystkich, których
                                                    los rzucił poza Jeziora Olsztyńskie, a więc i odebrał możliwość uczestniczenia
                                                    w konkursie, że nie wspomnę o zżerającej ich zazdrości z tego powodu (Inne
                                                    propozycje mile widziane).
                                                    Bardzo proszę wypomnianych wyżej o potwierdzenie zgody oraz ewentualne inne
                                                    propozycje zaiwstników, kórzy mogą jedynie orzekać, a nie pływać w charakterze
                                                    potworów w olsztyńskich jeziorach.
                                                    3) udział w konkursie biorą także ci, którzy nie umieją pływać, a taplali się w
                                                    formach rozmaitych w wodach Jezior Olsztyńskich, jak i ci, którzy nawet nogi
                                                    nie zamoczyli, ale patrzą na nie (jeziora) dnia każdego z racji zamieszkiwania
                                                    lub przebywania w Pięknym Olsztynie.
                                                    4) kandydatów do zaszczytnego tytułu Upiornego Potwora Olsztyńskich Jezior mają
                                                    prawo zgłaszać wszyscy, łącznie z samymi zainteresowanymi potworowaniem.
                                                    5) po zgłoszeniu kandydatów i formunowych opublikowaniu listy, ogłoszone
                                                    zostanie demokratyczne głosowanie, po którym szacowna Kapituła podejmie
                                                    ostateczna decyzje, komu przyznac zaszczytny tytuł Upiornego Potwora
                                                    Olsztyńskich Jezior.
                                                    5) wysokośc i rodzaj nagród Kapituła ogłosi w terminie późniejszym.

Chciłam jeszcze nadmienić, że właśnie dzisiaj usłyszałam w radiu informację, że
                                                    przeprowadzone bardzo powazne badania z udziałem równie powaznych naukowców
                                                    oraz najnowoczesniejszego sprzetu wykazały, że nie istnieje i nigdy nie istniał
                                                    znany na całym świecie potwór z LochNess. A zatem wniosek stąd prosty: albo
                                                    potwór przeniósł sie do Olsztyńskich Jezior, albo był tam zawsze.
                                                    Pozistaje tylko odpowiedzieć na pytanie: Kto jest tym potworem?
                                                    <<<-------------->>>
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka