Gość: rozgoryczony Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 12.11.07, 10:23 Propozycja Kolosa, jest naprawdę godna uwagi. Również kieruję prośbę do Szanownych redaktorów, by zająć się tą sprawą i pomóc wypłynąć prawdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Sulim Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 11:25 Wszystkich, których dotknął mój ostatni komentarz - przepraszam. Może rzeczywiście trochę mnie poniosło - emocje wzięły górę. Mimo uszczypliwości kierowanych pod moim adresem, nie bedę się rewanżować podobnymi inwektywami. "Wycieczki osobiste" (wszystkie, które dotychczas pojawiły się na tym forum), są nie na miejscu. Łukaszu, życzę Ci wszelkiej pomyślności na studiach i oby nigdy w życiu, nikt nie potraktował Cię taką dawką złośliwości, jakie kierujesz pod adresem innych ludzi. Podobne życzenia kieruję do wszystkich innych (anonimowych) "dyskutantów". Nigdy i nigdzie nie twierdziłem, że sprawy nie należy wyjaśnić (vide moje wcześniejsze 2 komentarze). Swoich poglądów na ten temat, nie zmieniam i na pewno nie będę ich żałować. W odróżnieniu od większości zabierających głos na forum, nie ukrywam się pod jakimś nickiem lub fałszywym nazwiskiem. "Dyskusja" prowadzona w takim stylu, ani na jotę nie zbliżyła nas do rozwiązania problemu. Nie uchylam się od udziału w jakimkolwiek gremium (w tym od aktywności w Radzie Rodziców), dążącym do wyjaśnienia wszystkich okolicznośći powstałej sytuacji, ale powinno to się odbyć wg standardów określonych obowiązującymi przepisami a nie w takiej formie jak niniejsze forum. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i nie żywię urazy za docinki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 12:57 Dzięki tatkion, ale nie mogłam znieść, jak Nieznajomy na lekcjach profanował i dalej profanuje historię Ukrainy. A teraz robi takie chamskie wycieczki pod adresem człowieka, któremu nie dorasta do pięt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzicTK Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: 212.160.172.* 12.11.07, 13:15 Moim zdaniem Pan Necio nie powinien być wogóle powołany na to stanowisko. Jak może być Dyrektorem osoba, która nie potrafi rozmaiać z rodzicami, a wręcz uważa ich za wrogów, nie przyjmuje do wiadomości że nauczyciel nie chce wspólpracować z uczniem. Podnieść poziom w szkole? A gdzie był Dyrektor Necio, kedy wpłyneła skarga na nauczyciela fizyki, który uczniowi przez pięc lat stawił 5 i 4, a kiedy uczeń zgłosił chęc zdawania matury, to udowadniał mu że nie umie nawet na 1. Za zwrócenie sie z tym tematem do Pana Dyrektora Necio, zostałam niemal wyrzucona z jego gabinetu.To jest Dyrektor dbający o poziom nauczania?. Nadmieniam, że ten uczeń prowadzony przez innego pedagoga w rok czau nauczył sie fizyki, zdał ją na poziomie rozrzeżonym -79% i jest studentem medycyny. Nie byłam jedynym rodzicem zgłaszającym ten temat. Pan Necio nie zrobił w tym temacie nic. Zamiast zająć się faktycznie poziomem nauczania, zajął się bzdurami, którymi nie potrafił w żaden sposób udowodnić. Co chaciał przez to pokazać, że wybuduje szkołę tak jak MIRON SYCZ, nauczy naszych dzieci kultury naszych rodziców. Tak, śpiew i taniec to jest to, co dzieci w tej szkole robili zamiast palić trawkę, używać narkotyki, pić wódkę czy zajmować się rozbojami. Dzieci w tej szkole nie mieli nawet czasu o tym pomyśleć i kto miał ambicje, potrafił skończyć szkołę z bardzo dobrymi wynikami. Ubiegłoroczni abosolewnci są studentami medycyny, politechnik, i wielu innych bardzo wrtościowych kerunków studiów. Tak wysoko mierzyć, nauczył ich Pan Sycz, a nie Pan Necio. Pan Necio przez dwa miesiące swojego Dyrektorowania udowodił tylko, że potrafił skutecznie niszczyć to wszystko co tak cenimy, jako rodzice oddając swoje dzieci do tej szkoły. Mam nadzieję, że nigdy taki ktoś więcej nie przytrafi się tej szkole. Bo ro fantastyczna szkoła, i wspaniali pedagodzy. Odpowiedz Link Zgłoś
romka89 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 12.11.07, 13:26 Drogi rodzicu TK, dlaczego nie poszłaś z tym problemem do Dyrektora M.Sycza? On odpowiadał za zatrudnianie i zwalnianie nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 14:53 Na Ukrainie, a zwłaszcza na tamtejszych płatnych studiach medycznych, poziom zdanej w Polsce matury nie jest brany pod uwagę. Wystarczy ją mieć.Kto ze szkoły chciałby być pacjentem Jarka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motyl Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 15:36 Drogi rodzicu TK. Wiem jak pan od fizyki uczy.Moim zdaniem jest bardzo dobrym nauczycielem tylko niektórzy uczniowie po prostu nie uważają na lekcjach i póżniej nic nie rozumieją.!!!!! A pan Necio był świetnym dyrektororem, który w tej szkole w końcu wprowedził pożądek. Czemu p. Sycz tego nie zrobił??? Odpowiedz Link Zgłoś
tatkion Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 12.11.07, 19:57 Z Neciem, czy bez Necia wprowadzone w szkole porządki (zmiany) pozostaną. Szkoda, bardzo szkoda, że nie jest on dyrektorem tej szkoły. Szkoda, że w naszym państwie wszystko jest skorumpowane. Odpowiedz Link Zgłoś
tatkion Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 12.11.07, 20:37 "Gąsko" (taką miała pani ksywkę, gdy za moich czasów zbierała pani opłaty za wyżywienie w LO Ukraińskim w Górowie Ił.), dla niewtajemniczonych zwracam się do "rodzicTK, zachowuje się pani jak drób. Widzę, panią w roli kwoki, która widzi tylko swoje pisklęta i dziobie kążdego, kto odważy się krzywo na niespojrzeć. Pisze pani: " Nie byłam > jedynym rodzicem zgłaszającym ten temat." Tym drugim był pan Sulim, wynika to cytuję "> panie Sulim, ja wiem, że pan się będzie mścił za to, że pana "inteligentny" > synalek nie dostał się na medycynę do Gdańska. Tymczasem, gdy nauczyciele > cisnęli go z fizyki, żeby zdał dobrze maturę, to robiłeś pan panikę i wielką > aferę. Chore ambicje rodziców". Ciekaw jestem, czy do przyszłego lekarza Jarka poszedłby "inny pedagog", który w rok czasu nauczył Jarka fizyki. "Gąsko", jeszcze nie jeden dyrektor szkoły będzie miał szansę niemal (albo wprost) wyrzucić Panią ze swojego gabinetu. W końcu zrozumiesz, kto ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrzewychowany Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 12.11.07, 16:42 Drodzy Czytelnicy! Widzę, że to forum zamieniło się w pole walki! Teraz już nie liczą się merytoryczne fakty, a to kto kogo bardziej obrzuci „błotem” i wszelakimi obelgami. Prześcigacie się w coraz to nowszych „informacjach” na temat Pana Posła, czy też Pana PO Dyrektora. Coraz „ciekawsze” epitety padają pod ich adresem. Widzę, że wyższą rangę w „Waszym” środowisku zdobywa ten, który jest bardziej wulgarny i chamski. Chwalicie siebie nawzajem, za coraz to nowsze odkrycia zasłyszane z podwórka(co tłumaczy ten wręcz „podwórkowy” język) i za coraz to nowsze obelgi pod adresem Szanownych Panów. Z wielką ulgą myślę o swoim środowisku, gdzie przede wszystkim liczy się szacunek do drugiego człowieka… Z poważaniem Dobrze Wychowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 17:04 Jeżeli tak bardzo szanujesz Olejnika, to jesteś wyjątkiem. Nie spotkałam nikogo ani wśród uczniów, ani nauczycieli, czy innych pracowników szkoły, kto powiedziałby choćby jedno dobre słowo o tym człowieku. Przykra dla ciebie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
uczenzszujn Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 12.11.07, 16:52 ostatni raz zaglądałem na forum wczoraj wieczorem(jeszcze przed wypowiedzią pana Sulima),natomiast dziś gsy wróciłem ze szkoły zobaczyłem ile się wydarzyło przez ten czas. Pokazał pan prawdziwe oblicze panie Sulim. Biorąc pod uwagę pana wcześniejsze wypowiedzi można stwierdzić że to panu jest potrzebna jakaś terapia. Najpierw pan pisze że nie ma pan zamiaru się tutaj udzielać,potem że nikt tu nie potrafi skleić kilku logicznych zdań,następnie obrzuca pan wszystkich błotem a już chwilę później stara się pan cofnąć poprzednie słowa.Jednak nie raz wystawionej opinii na forum nie można zmienić. mówi pan że pana poniosły nerwy, niech pan się nie martwi,takie zachowanie to normalne podczas gdy wyjawiana jest bolesna dla kogoś prawda.w tym przypadku dla pana, mimo tego co wcześniej pisano pan i tak niczego nie rozumie.jest pan ślepo oddany dla pana Sycza. ale on jest cwany i gdy zacznie się walić jego pozycja on rzucić kogoś "na pożarcie",może pana albo pana Olejnika,róbcie dalej wszystko to co powie wam wasz mentor. Wstyd mi tylko że jest pan w Radzie Rodziców. Członkowie tej rady bez względu na to kto się z kim się zna i koleguje powinni na pierwszym miejscu stawiać dobro uczniów,bo do tego zostali wybrani. I większość Rady tak postępuje za co im gratuluje i ich podziwiam,ale pan... życze panu żeby pan przejrzał na oczy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 18:53 Każdy z Was oczernia albo p.Sycza albo p. Necia...przecież nie o to chodzi! Kto zaproponował kandydaturę p. J. Necia na dyrektora szkoły? p.M.Sycz czyli był on godny zaufania. Sycz dużo zrobił dla tej szkoły nikt temu nie zaprzecza i każdy go szanuje za trud jaki włożył w powstanie wizerunku tej szkoly, ale czemu nie dał możliwości zrobienia czegoś nowemu dyrektorowi? można się domyślać, ale bezsensu jest mówić rzeczy, o których nie ma się pojęcia. Wszyscy uważają, że kamery to głupi pomysł, ale czy gdyby były wcześniej doszłoby do tej sytuacji z samochodem p. Sycza ? Tak naprawdę nie wiadomo o co w tym dokładnie chodzi...może o pieniądze może o władzę...Ich nieporozumienia teraz odbijają się na wizerunku szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze Polak Re: Ukraińkie "BAGNO" IP: *.lannet.pl 12.11.07, 19:32 Czyżbyście nauczyli się od Polaków?Zawiści,małostkowości i głupoty ! Ludzie a tak Was szanowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymitr Pożarski Sam jesteś BAGNO IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.07, 15:13 Treść jest zawarta w temacie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelo Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 19:52 Nie będę się rozpisywał ale sycz jest moim kumplem,jest w porządku i wogóle niekręcił lodów bo ty i tylko ty kręcisz lody na przerwach Odpowiedz Link Zgłoś
tatkion Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 12.11.07, 20:04 "lelo"! Do kogo kierujesz te słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 20:45 Cytuję ze strony TVP 3 :"Konkurs na nowego dyrektora ma być ogłoszony na poczatku przyszłego roku. Mirosław Olejnik nie wyklucza, że weźmie w nim udział. Szanse ma duże, bo może liczyć na poparcie byłego dyrektora szkoły Mirona Sycza." Czy to jest zgodne z prawem,że konkurs ma być fikcyjny, bo Sycz wybrał juz dyrektora? Już w publicznej TVP podano, że inni kadydaci nie moga liczyć na wygraną i lepiej niech nie startują. Oficjalnie podano,że Sycz jako ...no właśnie kto? Co on ma do niezależnej lub raczej "niezależnej" komisji konkursowej. Może mi to ktoś wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 21:27 Pan Sycz chce mieć swojego dyrektora aby nie wyszły na jaw jego niejasne finansowe interesy. Przy budowie takiej szkoły to można dużo wybudować dodatkowo. Z poprzednim dyrektorem się nie udało więc szuka nowego. Zawsze będzie dążył do tego aby zakulisowo kierować szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adolf nieznany scanlajn IP: *.devs.futuro.pl 12.11.07, 21:41 W wypowiedziach kilku dyskutantów zauważyłem głosy uznania dla Pana Mirona Sycza za jego menadżerskie zdolności. Zgadzam się ! Dowodów na to jest wiele . Budowa szkoły to jego wielkie osiągnięcie. Wielkie ale nie największe. Szczytem menedżerskich zdolności tego Pana jest organizacja szkolnej sieci skaj lajn ( to taka finansowa piramida) . gdzieś w II połowie lat dziewięćdziesiątych ubiegłego stulecia Pan M. Sycz rozkręcił na terenie szkoły jedno z najaktywniejszych w Polsce ogniw tej piramidy . Do akcji włączyło się kilku nauczycieli i pracowników szkoły , którzy wierząc swojemu przywódcy włożyli w interes swoje oszczędności. Piramida rosła jak na przysłowiowych drożdżach . Rosła i rosła , aż wreszcie padła jak wieża Babel. Kto na tym stracił ? Sadzicie ,że wszyscy . Nie aż tak źle nie było. Organizator i główny architekt tej wspaniałej budowli nie stracił. On oczywiście jak zwykle zarobił. Nie stracił też jego przyboczny wielki budowniczy – piramid M. Miernota. On też zarobił. A inni? . Oni też zyskali. Zyskali bo dostąpili zaszczytu uczestniczenia w wielkiej grze , na której stracili wprawdzie po kilka tysięcy złotych , ale cóż to jest za wydatek. .Pal licho te pieniądze .Pieniądze to rzecz nabyta, a łaska wielkiego wodza to coś czego nie da się kupić. To w przyszłości owocuje. Stanowiska i zaszczyty sypią się , jak z rękawa. Sypią się też dodatki funkcyjne i motywacyjne . Panie Miernota to się chyba opłaciło . Wielki Wódz zawsze pamięta o swoich dziatkach , które mu wiernie służą . Jak sam dostanie dobra golonę to słudze też jakaś kość się trafi. Nie mówię ochłap bo stanowisko PO dla Miernoty to przecież nie byleco . Panowie i Panie Wysoka Izbo pomyślcie i Wy o swojej przyszłości . Radze zrobić to szybko , bo opozycja może Was uprzedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danusia Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.07, 22:12 Pani Olu bardzo się cieszę , że to Pani Pani Ola zostala po kierownika internatu . Narezscie zapanuje porzadek . Bo za czasow Pani poprzednika to był bałagan. A on sam niejednokkrotnie nieladnie się o Pani wyrażał . Teraz to on bardzo mily dla Pani Jestesmy dumni z Pani . Liczymy , że to Pani zostanie Dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 13.11.07, 06:52 Pani "Danusiu",odważne słowa. Nie mogłaś powiedzieć tego pani Oli na ucho? Czyżby "syczowi" zaczęli się dzielić na "syczowych" i "miernoty"? Ludzie "dobiorą się wam do tyłka", sami się o to prosicie. To, co wyprawiacie, przestaje być śmieszne! Odpowiedz Link Zgłoś
elmik.0 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 12.11.07, 23:20 Panie O. i reszto ekipy chcę żeby wiedziano że moje tak to tylko wynik strachu, obawy przed ... rozliczaniem, straszeniem a nie poparcia. Tego doświadczaliśm\y. Myślę inaczej. Sprawiedliwość musi być. Łatwo coś komuś zabrać, ale mam nadzieję że nie na długo.. Tu łatwiej się opwiedzieć. To tyle. Uśmieszki i "miodek" nie pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.11.07, 06:24 Znam Mirona od tak dawna, ze moge stwierdzic iz wielu dyskutantow na tym forom nie bylo jeszcze na swiecie. Moge wan jedno powiedziec, macie szczescie, ze Wam sie taki Miron trafil. Trudno uwiezyc? Sojrzcie na stare LO i porownajcie. Tam sie uczyl Miron i wielu waszych mauczycieli a tu uczycie sie WY. Popytajcie sie Polakow, czy Wam niezazdroszcza. Znajac osobowosc i zdolnosci Mirona to on wcale nie musial do Gorowa wracac, ale wrocil. On wrocil po to, abyscie Wy mieli lepsze warunki do nauki niz mial on. Ta szkola jest wynikiem jego samozaparcia i determinacji. Miron jest czlowiekiem o niskim wzroscie ale silnych lokciach i potrafi isc do przodu. A najwazniejsze, ze sraea sie Was ciagnac za soba. Cieszcie sie, ze Wasz dyrektor zostal Poslem na Sejm i o Was, a takze i o szkole niezapomnial. Zamiast robic awantury starajcie sie go maksymalnie wykorzystac dla dobra szkoly. PS A jesli chodzi o "krecenie lodow" to wybudujcie maly domek w 100% uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
elmik.0 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 13.11.07, 08:42 Tak M.Sycz potrafi iść do przodu , ale tratując wszystkich po drodze. To mu się nieźle udaje, siejąc strach wokół. Budowali tę szkołę także inni - sami tego doświadzcaliśmy, więc niech pan M.B, nie przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.11.07, 19:40 Jest pewna subtelna roznica miedzy "budowaniem szkoly" a "pracowaniem przy budowie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.11.07, 19:40 Jest pewna subtelna roznica miedzy "budowaniem szkoly" a "pracowaniem przy budowie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedonaALEdumna Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.uwm.edu.pl 13.11.07, 10:22 Dlugo zasanawialam sie czy napisac cokolwiek na te forum.Pisze tylko po to by zwrocic sie do ludzi, ktorzy maja w sobie "to cos".nie sa przecietni,bo krytykowac kazdy umie.Ludzie ktorzy szanuj pana Sycza, co nie znaczy ze musza zgadzac sie z kazdym jego ruchem,NIE PISZCIE NA TYM FORUM.Jest to duza ilosc postow,niektore sa nawet madre,ale uwazam, ze to miejcse dla takich, ktorzy nie rozumieja idei, ktora dala nam nauka w tej szkole.Znam DOBRZE obie strony konfliktu,pisze to po to aby nikt nie probowal mi zarzucic,ze nie znam sprawy i nie mam nic do powiedzenia.Wrecz przeciwnie.ALE MOJ POST KIRUJE DO TYCH KTORZY WYNIESKI Z TEJ SZKOLY TO CO ONA NAM DALA-ZYCIAWA MADROSC!I TO DZIEKI SRECYFICZNEJ OSOBIE NASZEGO DYREKTORA-MIRONA SYCZA.NIE PISZMY NA TYM FORUM,NIE WDAWAJMY SIE W TE DYSKUSJE.NIECH SZALEJ,PRZESCIGAJ SIE W CORAZ TO NOWSZYCH "INFORMACJACH",MAJ DO TEGO PRAWO,TO NIECH PISZA.PO CO WALCZYC NA SLOWA,CZYNAMI MOZEMY POKAZAC CO NAM DALA NASZA HUROWSKA SZKOLA.DZIEKI NIE JESTEM INNA,PODZIWIANA ZA AKTYWNOSC,UMIEJETNOSC ZALATWIANIA TRUDNYCH SPRAW,I DODATKOWO JESTEM DOBRA STUDENTKA.MYSLE ZE WIELE OSOB ROZUMIE O CO MI CHODZI...DLATEGO NIE PISZMY TU.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość999 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 13:32 Witam. Przypadkowo dowiedziałam się o tym forum, a że losy szkoły w Górowie są mi bliskie, przeczytałam większość zamieszczonych tu tekstów. Naprawdę trzeba po tym odetchnąć. To przykre, że dzieląc ze sobą tyle doświadczeń, chwil, wspólnych inicjatyw, podróży... można tak się opluwać, tak skłócić. Pan Miron Sycz nie zasłużył sobie, tym bardziej w ukraińskim środowisku, na takie obelgi. To przykre, że płyną one z ust byłych współpracowników i,o zgrozo, uczniów. Zaś jeśli chodzi o Pana Jerzego Necio, to jest on dobrym nauczycielem, ale na pewno nie dyrektorem. Powinien zająć się swoją pasją,wyszłoby z tego coś dobrego, bo jako dyrektor wielu ludzi skrzywdził. Niestety brak mu prawdomówności, szacunku do człowieka, wyrozumiałości - cech tak bardzo pożądanych gdy kieruje się zespołem ludzi i za niego w pewnym sensie odpowiada. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elmik.0 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 13.11.07, 14:17 Bardzo nie zgadzam się z Tobą mój przedmówco - nie ujmując Syczowi, to dyrektor Necio jest właśnie prawdomówny ( ale dla niektórych ta prawda była nie do przyjęcia). Poza tym szacunek, uczciwość to jego cechy sprzed i z czasu dyrektorowania. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 13.11.07, 16:04 Czy Ciebie "gość999" pan Necio skrzywdził? Odpowiedz Link Zgłoś
uczenzszujn Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 13.11.07, 17:17 szanowny gościu999, chciałbym spytać w jaki to sposób pan Necio kogoś skrzywdził.bo od kiedy ja jestem w tej szkole(od 5 lat)a z relacji innych wiem że tak samo było wcześniej,to pan Necio zawsze pomagał uczniom,to był ich dyrektor i zawsze miał czas dla uczniów,podczas gdy pan Sycz był w Olsztynie lub gdzieś indziej wszystkim zajmował się pan Necio. I mimo nawału obowiązków zawsze miał czas dla uczniów!!! i proszę niemów że dla pana Necio brak prawdomówności, szacunku do człowieka,wyrozumiałości- bo to największe kłamstwo jakie padło na tym forum. On posiada te cechy w takiej mierze że wystarczyło by ich jeszcze dla Ciebie,dla pana posła,dla pana PO dyrektora i dla całej reszty rzucających tutaj w innych błotem zwolenników pana Sycza. Ale to normalne,bo wy nie macie żadnych argumentów,absolutnie nic wię pozostaje Wam tylko szykanowanie innych,obrażanie i kłamstwa!!! pozatym pisze pan(pani) tutaj, że pan Necio jako dyrektor skrzywdził wiele osób, to bardzo ciekawe, że osoba która sprawowała swoją funkcję przez raptem 2 miesiące,nie mająca nawet pieczątki dyrektora(o co zadbał urząd marszałkowski- zapewne dostali instrukcję od pana posła) zdążyła skrzywdzić tylu ludzi!!! szanowny gościu999 prosiłbym abyś następnym razem kiedy będziesz tu pisał podał jakieś argumenty,a nie tylko szykanował innych. Domyślam się, że oczywiście tego nie zrobisz po nie macie żadnych argumentów,jedyne co potraficie to obrzucanie innych błotem stosując przy tym nieraz takie słownictwo...- żenada! czy też jak Behemot próbujecie zastraszyć innych.pokazujecie wasz poziom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 14.11.07, 02:39 "gość999"! "To przykre, że dzieląc ze > sobą tyle doświadczeń, chwil, wspólnych inicjatyw, podróży... można > tak się opluwać, tak skłócić." Jedna osoba - potrafiła tak Wam wszystkim namieszać w głowach. Chciała mieć władzę i ją ma, tylko co zostanie M.Miernocie, gdy poparcie POSŁA nie wystarczy do wygrania konkursu na dyrektora ZSzUJN!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AleKsandra Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 09:55 Pan Necio był tak prawdomówny, że wzbudził powszechną panikę. Pokazał siebie jako człowieka wartości, w którym erudycja była niesamowitą Niestety, naród nigdy nie szanuje swoich elit i woli oddać wogóle swe życie w cwaniackie łapki karierowicza. Na kolana prymitywni ludzie, na kolana, prawda jest dla was jedynie pustym słowem. Panie Jerzy Necio- cały mój szacunek w Pana stronę. Są ludzie którzy wiedzą jak piękna jest miłość do prawdy. To pana uczniowie. Miałam zaszczyt być jedną z nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pylorama Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 13:11 "szukav IVAN pravdy-- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 15.11.07, 14:41 oj, plyroma, natrudziłaś się wielce - cały dzionek ci na tym minął :)) Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 14.11.07, 03:04 zawiedonaALEdumna! Jeżeli jesteś dobrą studentką, to powinnaś umieć prawidłowo wnioskować: -czy uważasz, że byłby problem gdyby były dyrektor nie pozwolił swojej żonie na mieszanie się w pracę nowego dyrektora? Czy właśnie tym ruchem, jak piszezsz:"Ludzie ktorzy szanuj pana Sycza, > co nie znaczy ze musza zgadzac sie z kazdym jego ruchem" stracili do niego zaufanie? -czy osoba pana Necio w tej Szkole nie miała żadnego wpływu na Twoją wyjątkowość i wyjątkowość tej Szkoły? -czy nie uważasz, że postawiony na stanowisko dyrektora Szkoły, powinien (najnormalniej w świecie) mieć prawo nią zarządzać. (Życzę, Tobie - droga DOBRA STUDENTKO -wzięcia nauki z tej sytuacji. Może też kiedyś zostaniesz dyrektorem.) - czy wyobrażasz sobie byłego kierownika internatu w roli dyrektora tej Szkoły? NIE PISZ TU, PYTANIA TE NIECH BĘDĄ RETORYCZNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pylorama Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:43 KASIU , JUREK ,Perestańte żalityś na svoju doliu, kraszcze vertajteś do szkoly i beritsia za robotu --vy vże naczytalysia stilky komplimentiv...ambicii zaspokoeni i zaspokojte svoich uczniv, bo skoro matury i nechaj kraszcze tam popyszutsia svoimy rozdumamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AleKsandra Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.07, 10:05 Ni, do matury pewno pryhotujut' uczniv vczyteli, jaki majut' w sobi prahnennja "tylki dobra uczniv",z Mariją Olhą na czoli, ha ha. Za mudri ludy, scob povernuty do czohos' tak obrydlyvoho. Szkola pozbavlena Kasi i Jurka- to szkola pozbavlena NORMALNOŚCI. ha, ha, smich czerez slozy.. taki ludy ne povtorjajut'sja. Ale pamjatajemo, peredamo dalsze. Vitannja dla teperisznych uczniv!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MB Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.11.07, 13:27 Jest pewna subtelna roznica miedzy "budowaniem szkoly" a "pracowaniem przy budowie". Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 13.11.07, 16:17 Czytaj ze zrozumieniem "MB". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEHEMOT Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 17:56 Żadna strona nie wchodzi w "rachunek", ale powtarzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość999 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:10 Witam po raz drugi. Kilka słów uzupełnienia. W swojej poprzedniej wypowiedzi nikogo nie szykanowałam, przedstawiłam swoje odczucia wobec postawy ludzi związanych wspólną przeszłością, wspólną ideą, którzy tak plują jadem. Nie odniosłam się również do 2 ostatnich miesięcy pracy Pana Necio, ale do wieloletniego okresu sprawowania przez niego funkcji wicedyrektora. Nie mówię również o postawie Pana Necio wobec uczniów, bo wielką hańbą jest wciąganie ich w tak brudne gierki, a wobec nauczycieli, którzy niestety w większości nie mogli na niego liczyć. A to przykre. To, co dzieje się na tym forum, jest jednym wielkim wstydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:14 Wielkim wstydem są twoje wypowiedzi gościu999 Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 14.11.07, 02:16 "gość999", jak Cię pan Necio w czasie cytuję: "wieloletniego okresu sprawowania przez niego funkcji wicedyrektora(skrzywdził). Nie mówię > również o postawie Pana Necio wobec uczniów, bo wielką hańbą jest wciąganie ich > w tak brudne gierki, a wobec nauczycieli, którzy niestety w większości nie mogl > i > na niego liczyć. A to przykre." Rzeczywiście, to przykre, że tak Cię skrzywdził, a Ty bez słowa zgodziłaś się z poparciem przez pana M.Sycza jego kandydatury jako dyrekpora ZSzUJN w Górowie Ił. Przykre, że są tacy ludzie bez "kręgosłupa", ale jak wynika z wypowiedzi "Danusi", zaczynacie się już "żreć" w swoim gronie. Odpowiedz Link Zgłoś
elmik.0 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 14.11.07, 10:39 Dziwne są twoje wypowiedzi 999. jak człowiek który nie jest w szkole wpływa na uczniów? O wpływaniu może dużo ci powiedzieć opiekun , który walczył o swoje poprzez uczniów. A Necio robił za siebie i za innych. Czas miał i dla nauczycieli i dla uczbiów, chyba że biegałaś gzdie indziej ale to już Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 14.11.07, 02:28 O "BEHEMOT" - wielka przyjaciółka "gość999"! O "malutcy", obie miałyście ciężkie dzieciństwo! Nie udawajcie, że chodzi Wam o dobro szkoły. Miotacie się, zastraszacie - nie wiecie jak z tej farsy wyjść z twarzą. Dostrzegam tu paradoks "Węża zjadającego swój ogon" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEHEMOT Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:19 ..Tobi szczo diduś na czokoliadu ne davav ? ..a zabuv , jak tobi babcia po 100zl. na sviata davala ,szczob ty tilky vczyvsia v ukr. szczkoli, a ty synu, navit po ukraińsky ne pyszesz, a vże poczynajesz dyskutuvaty na povażni tematy, pro jaki ne maesz "zelenoho" poniattia- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promyk Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.07, 09:50 Behemot w czasie pracy powinnaś chyba zająć pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczony Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 14.11.07, 11:39 na miejscu dziadka i babci - byłbym bardzo dumny, że potrafi mieć swoje zdanie :) bo przede wszystkim - trzeba mieć dobrym człowiekiem:) a ciebie na to nie stać, i to jest smutne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLOS Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.07, 19:47 Mam nadzieję, że te wszystkie tajemnice i pytania, nie zostaną odłożone na bok po zakończeniu rozmów na forum. Dobrze by było, gdyby w końcu pojawiła się możliwość rostrzygnięcia wszystkich sporów. Jednocześnie chcę zaznaczyć- Ukraińcy jesteśmy mniejszością, a więc musimy trzymać się razem, a nie kąsać się wzajemnie! Naszym kierunkiem musi być: pomyślne rozwiązanie problemów. (Tylko w jaki sposób?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 20:07 Gość portalu: KOLOS napisał(a): > Mam nadzieję, że te wszystkie tajemnice i pytania, nie zostaną odłożone na bok > po zakończeniu rozmów na forum. Dobrze by było, gdyby w końcu pojawiła się > możliwość rostrzygnięcia wszystkich sporów. Jednocześnie chcę zaznaczyć- > Ukraińcy jesteśmy mniejszością, a więc musimy trzymać się razem, a nie kąsać si > ę > wzajemnie! > Naszym kierunkiem musi być: pomyślne rozwiązanie problemów. (Tylko w jaki sposó > b?) Jesteście przede wszystkim Polakami. Nie szufladkujcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokop Re:Wyrzucony dyrektor i rekord Guinessa w pisaniu IP: *.ols.vectranet.pl 13.11.07, 20:19 Znudziliście mnie już. Przenoszę się gdzie indziej. Bye, bye, bye Odpowiedz Link Zgłoś
elmik.0 Nieuczciwie skasowany dyrektor. Sprawiedliwości! 13.11.07, 23:18 Raczej tej treści wniosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 00:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 00:39 Ne znaju jak Ty Ola,ale ja ne je polkoju i bilszist ludej tut pyszuczych takoz ne je polakamy.Ja narodylasja w Polszczi,zywu w Polszczi,ja je hromadjankoju Polszczi,ale ja ne je polakoju.Ja je ukrajinkoju.A jakszczo ne podobajutsja Tobi "zaszuflatkowani"ukrajinci,to ja ne rozumiju czoho ty szukajesz na ciomu forumi, poszczo wypowidajeszsja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pylorama Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 09:00 ..a ty , dumaju , vzahali ne povynna /en/ dyskutuvaty na cij storinci,ne perekydajmo problemiv na poliakiv! Odpowiedz Link Zgłoś
romka89 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 13.11.07, 20:15 Nigdzie nie ma społecznego monolitu, nawet w mniejszościach. Jedni akceptują dane metody działania, inni nie.Jedni chcą ukryć pod dywan niewygode fakty i nadużycia a inni zmuszeni zostali aby wyjawić prawdę. Nie ma tu nic do rzeczy, czy jest się jakąś mniejszością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: 83.14.25.* 14.11.07, 12:19 Skazu tilky tak:Mozete maty rizni pohlady na cju temu ale prosta rada: Zawitajte do naszoho liceju i poobserwujte...pohoworit' z uczniamy z wczytelamy i todi mozete ocinjuwaty!!!Bo nekotri z tych komentariw az tjazko meni czytaty! (tjazko na duszi!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolegazestudiow Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.07, 16:36 Lenko jestem bardzo zadowolony ,że zostałaś zastępca dyrektora. Już od dawna widzialem cię na stanowisku ale głownego dyrektora . Znam Ciebie jeszcze ze studiow jako piękną rozesmianą dziewczynę. Czy pamiętasz takiego blondynka o kręconych wlosach to ja . Juz wtedy podkochiwalem się w Tobie , ale nie mialem smialości żeby Ci to wyznać . Niestety wybralas innego. Choć moje uczucie nie wygasło .Życzę ci wielu sukcesow zawodowych. Liczę , że to Ty zostaniesz dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola1987 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.multimo.gtsenergis.pl 14.11.07, 21:54 ludzie zastanowcie sie czy wy wiecie o czym piszecie.przeciez wasza gadanina nie ma sensu.nie wiem dokladnie o co w tym chodzi bo od pewnego czasu jestem z dala od tego miejsca.uczylam sie 6 lat w tej szkole i moge napisac ,ze ani Sycz ani Necio nikogo nie krzywdza kazdy z nich mial poprostu inna wizje tej szkoly. Necio nie moze walczyc o to by szkola nie kojarzyla sie z Syczem, bo to on byl od poczatku istnienia "noewj szkoly" jej dyrektorem. ta szkola to zawsze bedzie sycz i nie powinno to wadzic tym, ktorym zalezy na tej szkole. a nauczyciele niech nie mysla w tej chwili o sporach tylko o uczniach. oni nie po to chodza do szkoly zeby miec wolne z powodu jakichs rad czy innych zebran grona pedagogicznego ale po to zeby sie uczyc. niech wasze spory nie odbijaja sie na maturzystach ktorzy siedza na schodach zamast w lawkach na jakiejs lekcji. bo jesli im matura poojdzie zle to nie zapomnijcie ze to bedzie wasza wina i wtedy opinia szkoly bedzie bardzo kiepska. czytanie o tym wszystkim nie sprawia mi przyjemnosci. szkole skonczylam 18 miesiecy temu ale ja konczylam inna szkole SZKOLE W KTOREJ LUDZIE MIELI DO SIEBIE SZACUNEK I WIEDZIELI CO JEST NAJWAZNIEJSZE A NAJWAZNIESZYM CELEM SZKOLY JEST NAUCZAC ALE NIE NAUCZAC GEOGRAFII MATMY CZY INNYCH PRZEDMIOTOW ALE NAUCZYC MLODZIEZ ZYCIA UCZCIWEGO ZYCIA I TEGO BY UMIELI WYJSC Z KAZDEJ KLOTNI W SPOSOB HONOROWY BY WYGRAC A NIE SKRZYWDZIC INNYCH ALE WIDZE ZE CIEZKO TERAZ JUZ BEDZIE NAUCZYC TEGO MLODZIEZ BO W SZKOLE NIE MA ZADNEGO AUTORYTETU I NIE PISZE TU ZE JEDYNYM AUTORYTETEM BYL SYCZ TYLKO TO ZE WSZYSCY NAUCZYCIELE ZESZLI DO PROSTACTWA I UWAZAJA ZE JEDYNYM SPOSOBEM NA ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST OCZERNIANIE INNYCH. CZASY GIMNAZJUM I LICEUM UWAZALAM ZA FAJNE I JESZCZE ROK TEMU CHCIALAM TAM WROCIC JAK MOWILAM KOMUS GDZIE CHODZILAM DO SZKOLY TO CZULAM W ICH GLOSIE SZACUNEK A TERAZ JUZ NIE CHCE TAM WROCIC I NIE WIEM CZY BEDE MOWILA GDZIE SIE UCZYLAM. POMYSLCIE O TYM JAK WYJSC Z DOLKA I ZAJAC SIE UCZNIAMI BO ONI NA TYM NAJGORZEJ WYJDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymitr Pożarski Czyżby ola1987 spadła z kosmosu? IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.07, 14:55 Bardzo ciekawe wnioski olu1987(a może raczej Aleksandro Kuźmiak?). Tyle w twojej wypowiedzi prawdy i rozumu jak u Paris Hilton, która teraz "ratuje pijane słonie". Uderza fanatyczne oddanie "wielkiemu (niskiemu wzrostem) wodzowi" i udawany pokojowy ton oraz (UWAGA!) "dbanie" o uczniów! Ależ to "wzruszające" i naciągane. Zapewne wiesz, że to Sycz wszczynać zaczął awantury o szkołę bo Jerzy Necio chciał ją odpolitycznić. Zresztą nikogo z absolwentów nie dziwi twoja postawa- przecież z siostrą i jeszcze jakąś koleżanką byłyście w zespole stworzonym dla córeczki pana posła. Twój kłopot polega na tym, że większość absolwentów (zwłaszcza z rocznika 1987 ale też i np. 1986 jak ja) ma już dosyć Sycza i życzy mu jak najgorzej- ty też skończysz marnie jak się tak będziesz trzymała swego "protektora" ;) Zastanów się nad sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
absolwent-samiswoi Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 16.11.07, 17:36 Olu1987! Piszesz: "ze ani Sycz ani > Necio nikogo nie krzywdza kazdy z nich mial poprostu inna wizje tej szkoly." --Był dyrektorem M.Sycz, zarządzał Szkołą wg swojej wizji, NIKT MU W TYM NIE PRZESZKADZAŁ! --Został dyrektorem J.Necio, DLACZEGO NIE MÓGŁ REALIZOWAĆ SWOJEJ WIZJI? CZY DLATEGO ŻE NIE ODPOWIADAŁA POPRZEDNIKOWI? (Dodam, że dyrektor Sycz sam polecił J.Necio na stanowisko dyrektora - mówił: "zostawiam was w dobrych rękach", dyrektor Sycz znał J.Necio jako swojego pracownika, nauczyciela i jako swojego "wicka") A nauczyciele pracują. Czy po 2-3, a często 4 próbne matury z jednego przedmiotu na dzień 15listopada uważasz za niezajmowanie się maturzystami? Jeżeli chodzi o zebrania Rady Pedagogicznej: *Dyrektor J.Necio zwołał na życzenie przedstawicieli kuratorium spotkanie na długiej przerwie. Spotkanie przeciągnęło się na lekcję po długiej przerwie, a spotkania z grupami przedmiotowymi odbywały się podczas lekcji. Powtórzę- spotkanie odbyło się z i na prośbę przedstawicieli kuratorium. Spotkanie to- przeprowadzona ankieta, rozmowa z nauczycielami - nie wpłynęło na poprawienie atmosfery w szkole. Sposób, czas (przerwa między lekcjami), tempo spotkania ("kto się chce wypowiedzieć w ankiecie, ma czas do 12.00" - słowa przedstawicielki kuratorium) i narzędzie ( sama ankieta, po 3 tygodniach pracy!) - wszystko to miało na celu zabranie czasu do namysłu, do doszukiwania się nieprawidłowości (nie wszyscy wiedzieli o spotkaniu; dyrektor nie był odpowiednio wcześnie poinformowany o terminie spotkania RP z przedstawicielami kuratorium, ankiety były wypisywane nie na miejscu, można było dyktować to co niektórzy chcieli) *Odbyła się jedna RP zwołana na prośbę Organu prowadzącego Szkołę o godz.15.00 , na której to przedstawiciele Województwa dosłownie "wydarli się" na dyrektora i nauczycieli, po czym manifestacyjnie obrażeni opuścili grono pedagogiczne. To oni skłócili grono pedagogiczne, to oni wprowadzili złą atmosferę wśród nauczycieli, której jeszcze wówczas uczniowie na pewno nie odczuli, bo prawdziwym nauczycielom zależało na utrzymaniu sytuacji Szkoły bez zaangażowania uczniów. Za tzw. na tym forum "neciowych" ręczę, że robili wszystko, żeby nie zaszkodzić dobremu imieniu Szkoły. Kto chętnie mówił wszem i wobec o wewnętrznych - na ten czas- sprawach szkoły, kto przekonywał górowskie i nie tylko górowskie środowisko do swoich racji? Wiem, że odpowiedzi na te pytania znasz. *Odbyły się jeszcze 3-4 spotkania RP – zawsze o lub po 15-ej (2 – już PO) Nie sądzę, mimo wszystko, że za tzw. Twoich "Olu1987" czasów, do dnia 15.listopada było mniej spotkań RP. "SŁOWO TO DŹWIĘK, PRZYKŁAD TO DOWÓD". Uczniowie mają w tej szkole AUTORYTETY, jedni "syczowych", drudzy "neciowych", jeszcze inni nigdy ich nie mieli i mieć pewnie nie będą (nie przez szkołę, lecz swych głównych nauczycieli - rodziców). Jeżeli młody (nastoletni) człowiek nie potrafi - w tej przykrej dla wszystkich, sytuacji - dziś wśród swych nauczycieli znaleźć "kapitana" (autorytetu), nie dziwię się. Po pewnym czasie (bez względu na efekt rozwiązania konfliktu), gdy historia nas oceni, na pewno autorytet wśród swych nauczycieli znajdzie. Droga "Olu1987"! Zapewniam Cię, że nie "WSZYSCY NAUCZYCIELE ZESZLI DO PROSTACTWA I UWAZAJA ZE JEDYNYM > SPOSOBEM NA ROZWIAZANIE PROBLEMU JEST OCZERNIANIE INNYCH." Mam nadzieję, że jeszcze zechcesz do tej Szkoły" wrócić i potrafisz obiektywnie ocenić sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAPISY Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.ols.vectranet.pl 15.11.07, 13:44 Udział wzięli : Jerzy N. i Katarzyna P. wraz z klonami. Ulana Ł. i Igor H. , Łukasz N. i Kasia S. , Stefania S. i Witold K. i inni .. The End Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.pl 15.11.07, 14:38 naprawdę, bawicie mnie coraz bardziej tymi podejrzeniami, kto zabrał tutaj głos :))) ! ale pokazuje to tylko, że nie macie naprawdę czym odeprzeć argumentów tutaj przedstawionych. Rozumiem, że jakoś musicie się pocieszyć, ale może raz przynajmniej niech będzie was stać na coś innego niż rzucanie podejrzeń na innych. Może choć raz będziecie do tego zdolni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymitr Pożarski NAPISY ciąg dalszy... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.07, 19:37 Po drugiej stronie barykady w debacie udział wzięli: Miron S.(czyli niski wzrostem poseł), Olga S.(żona pana posła), Natalia(?)S.(czyli "wielka" córka pana posła), Mirosław(?)O.(tylko pełniący obowiązki dyrektora) i inne klony- w tym wypadku klony mają tendencję do NEPOTYZMU ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r0b1n H00D Anonimowosc w sieci IP: *.plebia.org 15.11.07, 20:37 Jesli boicie sie przesladowan za wasze wypowiedzi w tej dyskusji, to mozna uzyc narzedzia ,,Tor'' i pozostac na prawde anonimowym, strona projektu www.torproject.org/ ,,Tor jest projektem, który pomaga chronić użytkowników przed inwigilacją w postaci tzw. analizy ruchu (ang. traffic analysis), która zagraża anonimowości, prywatności, prowadzeniu poufnych interesów i osobistej komunikacji. Tor chroni cię, szyfrując twoją komunikację i przekierowując ją poprzez rozproszoną sieć przekaźników sieciowych uruchamianych przez wolontariuszy na całym świecie. Tor działa z wieloma już istniejącymi aplikacjami, łącznie z przglądarkami internetowymi, komunikatorami, zdalnym logowaniem i innymi, opartymi na internetowym protokole TCP.'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEHEMOT Re: Anonimowosc w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 08:06 ...na "tor"isnuje Duże prostyj sposib, skoro podiliuś,ale vże i tak zapizno...Final je takyj, szczo i tak zustrinemosia skoro,sprava v toku,...a vy dalsze obrarzajte odyn odnoho. By-by Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Anonimowosc w sieci IP: *.pl 16.11.07, 08:18 Behemot - weź sobie daruj te swoje zagrywki. Naprawdę, jeśli nie masz, co pisać to nie zaśmiecaj forum. Przyjrzyj się tym, co obrażają w ogóle, a nie tutaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymitr Pożarski Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.07, 15:08 Nikt nie wie skąd i nie wie jak Dymitr Pożarski sie pojawił. Przez dłuższy czas nieobecny w "ridni zemli" i w "pseudo" życiu publicznym Ukraińców. Ale że akurat gdy powróciłem zaczęły dziać się takie rzeczy- no tego się nie spodziewałem. Zdziwiło mnie też dostanie się Sycza do Sejmu(jakim cudem ten "cudak znalazł się w PO skoro zawsze z komunistami trzymał?) oraz jego agresja w strone Necia. Zawsze myślałem, że sie lubią(naprawdę!) ale jak troche poszperałem i popytałem to wyszło szydło z worka. A tak na boku to nie lubie tego lenia Pełniacego Teraz Obowiązki Dyrektora i jego wrednej żony sekretarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CBA odział Górowo Włamanie do gabinetu dyrektora szkoły. IP: 80.54.232.* 16.11.07, 16:29 Nasz informator, doniósł nam właśnie, iż niejaki Mirosław O. dokonał włamania do gabinetu dyrektora liceum ukraińskiego. Przybyła policja, aby dokonać działań operacyjnych. Nie wiemy jeszcze czym kierował się Mirosław O. dokonując włamania i co zgineło. Mirosław O. jest znaną postacią w tutejszej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
elmik.0 Re: Włamanie do gabinetu dyrektora szkoły. 16.11.07, 17:43 Ciekawe, że M.Olejnikowi Miernocie zależało tak bardzo na wejściu do gabinetu dyrektora przebywającego na zwolnieniu lekarskim (zresztą ponoć tylko do końca przyszłego tygodnia)?!?!?! Na pewno wiadomo „kim” kierował się M.O. w tym działaniu – ostatnimi czasy pokazał się jako człowiek na telefon „wielkiego W”. Motywacja czynu: ??? może zabrakło inwencji do prowadzenia szkoły? – może chciało się skorzystać z gotowych rzeczy osób odpowiednich na tym stanowisku , tzn. dyrektora J.Necio? A może pobudki są głębsze…..? Co tak przyparło PO??? To są metody pełniącego obowiązki. Nagle zepsuł się też klucz do pokoju nauczycielskiego , chociaż zamek od 2 miesięcy. Ciekawe? Czyżby działania przestępcze były teraz na porządku dziennym miernego ale wiernego…… ? Sprawa w toku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Nieistniejący dyrektor Necio IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.07, 18:33 Do "CBA oddział Górowo" i elmika 0, czyli pana Necio w jednej osobie: O ile wszystkim, poza panem, wiadomo to Necio już nie jest dyrektorem, a więc nie posiada swojego gabinetu. Jest co najwyżej dyrektorem tego wątku na forum :)A dyrektor Olejnik musi korzystać ze wszystkich pomieszczeń szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczony Re: Nieistniejący dyrektor Necio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:38 Heja, daruj sobie, naprawdę. M.O. - jest TYLKO PO. Nie zapominaj o tym. Dyrektor O. - czy raczej desperat O. ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Nieistniejący dyrektor Necio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:55 Jaki to pan Necio sprawny, obsługuje kilanaście różnych komputerów naraz i to w różnych miejscach!. Trzeba byc idiotą heja, aby takie bzdury pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
blm9 Autorytet J.Necio 16.11.07, 19:45 Może pełniący obowiązki (może już niedługo) myśli że jak posiedzi w gabinecie dyrektora J.Necio to przybędzie mu umiejętności w prowadzeniu szkoły? I czy Olejnik zabierze gabinet czy nie, to NECIO i tak będzie dla większości DYREKTOREM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymitr Pożarski Niby istniejący "dyrektor" marionetka... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.11.07, 19:56 Niezależnie od tego czy za nickiem "heja" stoi poseł Sycz czy jego "marionetka" pan Olejnik powiem jedno- wolę niezależnego, uczciwego i pracowitego DYREKTORA Necia niż leniwego, spasłego(jak go jeszcze pamiętam) i majacego problemy z samodzielnym działaniem jako dyrektor pana Olejnika. Odpowiedz Link Zgłoś
elmik.0 Siła pełniącego obowiązki w ilości pomieszczeń 16.11.07, 20:11 Czyżby pani Olejnik lub panie Olejnik,lub ...? Pan Mirosław O. może się nazywać jak chce, ale dyrektorem to on nie jest, choćby nie wiem jak głośno krzyczał i jego świta. Śmieszy fakt, że miernikiem władzy M.O. jest jedno głupie pomieszczonko w tych wielkich gmachach. Rzeczywiście stał się wielkim, ale ... włamywaczem! P.S. Proszę dać mi spokój. Ja to ja , a nie J.Necio!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczony Re: Włamanie do gabinetu dyrektora szkoły. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:31 o, i to są dokładnie metody działania M.S. i M.O. Kto ma czego się wstydzić i czego bać, to posuwa się i do takich czynów... Zrobili to w piątek, pewnie dlatego by nie było za wiele świadków jak w tygodniu mogłoby być, ale właściewie co tu mówić. Mówią oni swoimi czynami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan Necio nie ma ani honoru, ani gabinetu IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.07, 18:37 rozgoryczony, jesteś rozbrajający. Nie ośmieszaj się. Ty naprawdę nie masz co robić tylko obserwujesz Olejnika bez przerwy i piszesz te brednie na forum dzień i noc? Odpuść se chłopie, daj na wstrzymanie, nie popuszczaj więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgoryczony Re: Necio nie ma ani honoru, ani gabinetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:42 Gagan - to ty się kompromitujesz :) O. - ciekawe rzeczy robi, jak tutaj wspomniane powyżej. Gagan, jak nie stać cię na napisanie czegoś nie obrażając innych, to weź idź do lustra i nawrzucaj sobie samemu, a nie tylko obrażasz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menedżer Tylko pełniący obowiązki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.07, 19:42 Promocja! „Przyklejony” uśmiech pełniącego obowiązki i ….włamania – to nowość w zarządzaniu szkołą. Dodać jeszcze, że pełniący obowiązki jest mężem sekretarz szkoły. Nie do powtórzenia!! Wszystko ponad prawem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Dyrektor widmo zniknął IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.07, 21:00 a niedoszła wice Kasia była przyjaciółką dyrektora efemerydy Necia.Też niedopuszczalne;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Dyrektor widmo zniknął IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 22:12 Gargamel - jesteś tylko ponurym klakierem - na usługach innych nie masz nic do powiedzenia, to najlepiej oczernić nie? Nic z godności nie masz - zajmij się poczynaniami PO. :) Odpowiedz Link Zgłoś
blm9 Olejnik - tonący brzytwy się chwyta 16.11.07, 19:50 Włamanie - to jak ktoś tu wcześniej pisał "Tonący brzytwy się chwyta"! Wnioski pełniącej obowiązki pełniącego obowiązki sąsiadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: total Włamywacze wszystkich krajów łączcie się IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.07, 20:39 Oto dziś dołączył do was nowy osobnik. Czy cenne łupy panie ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.07, 21:11 Necio nie ma już niczego. Ani władzy, ani gabinetu, ani dobrego imienia. Necio to były trzymiesięczny dyrektor efemeryda na trzytygodniowym zwolnieniu lekarskim. P.S. Oj na pewno cenne łupy: twardy dysk byłego dyrektora efemerydy i akta osobowe Sycza. Odpowiedz Link Zgłoś
blm9 Necio - Dyrektor, Olejnik p.o. dyrektorek 16.11.07, 22:10 No cóż niektórym pozostało zaklinać rzeczywistość ze strachu przed.... Widzę, że rośnie kolejny uzurpator, któremu wydaje się, że będzie obdzielał dobrym imieniem, gabinetami i czymś tam jeszcze. Ta szkoła już to przerabiała... i zapewne wie, czym to pachnie. P.S. Widać że marionetka już zdała relacje. Wstyd, że przyszło mi być pełniącą obowiązki pełniącego obowiązki sąsiadką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pylorama Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 22:11 ...ostaloś tilky h...., bo smorid zbilszuetsia i zatiahue bilsze sfunksiv! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 22:18 :) pylorama - trafiłaś w sedno - twoje wypowiedzi faktycznie ciągną za sobą wonie skunksa:) Nawet ja bym nie wpadła na tak trafne określenie:) Nudzę mnie te twoje wypowiedzi, jak i innych, którzy tylko rozprzestrzeniają te same obrzydliwości by ratować wizerunek starej ekipy i PO. Żadnych argumentów, tylko obrzucania, naprawdę tak niskie macie loty, że tylko żal mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pulorama Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:05 o. baczu, szczo ty v tim smrodi dobre czueszsia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:30 nie docztałaś do końca ( pewnie cię ten smrodzik zamroczył:) )- wypowiedzi podobne do twoich są godne tylko pożałowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 23:32 i szkoda na nie mojego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
romka89 Re: Necio poległ i ciężko dyszy 16.11.07, 22:40 Gagan - ty włamywaczu i złodzieju! Niszczysz szkołę, łamiesz prawo, wprowadzasz zamęt wśród uczniów i wciągasz ich do swojej brudnej gry. A wszystko to na polecenie syczowskiej kliki. I uważasz,że ujdzie ci to na sucho - ale mylisz się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.07, 22:53 Droga romko 89, nie rozśmieszaj mnie .W ostatnim czasie na pewno włamałem się najwyżej do własnej lodówki.Tam dysku nie było, ale była kiełbasa. Bezcenne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romka89 Re: Necio poległ i ciężko dyszy 16.11.07, 22:58 To skąd masz takie informacje o łupach? Musiałeś tam być! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.07, 23:01 Ale lubię te wasze nocne ukraińskie pogawędki. Przynajmniej wiadomo co tam u was w szkole słychać. Znaczy się ten wódz Olejnik dokonał zaboru gabinetu tego chwilowego dyrektora.Użył policji. Podobno ekscelencja Necio obsługuje te kamery w domu. Jak w seksmisji cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Necio poległ i ciężko dyszy 17.11.07, 15:34 Włamanie dogabinetu Necia, to już wiadom; ale skąd Ty wiesz co tam znaleziono? Musiałeś tam być! A może grzebałeś w komputerze Necia (na tym twardym dysku)? Nie boisz się zastraszania PO dyrektora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 16:23 Paulino 123123, czyli były dyrektorze Necio! Próbujesz pisać o rzekomym swoim WIELKIM autorytecie i inteligencji, a tak trudno ci wydedukować, że to co najcenniejsze w każdym gabinecie to twardy dysk z komputera. Poza tym, jeśli kopano pod Syczem to logiczne jest, że potrzebowano konkretów o nim- nagrody, dodatki, bografia zawodowa, czyli akta.Sam się zdekonspirowałeś przyznając się do tego, co cennego tam było. Uśmiałem się, bo "podpuściłem" cię. Nie wiem nawet czy w tym gabinecie był komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 16:27 i jeszcze jedno muszę dodać, były dyrektor -wódz "neciowych" o OGROMNYM AUTORYTECIE,jak o sobie pisze, który miesza uczniów w swoje sprawki jest godzien pożałowania. Panie Necio, panu już dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 16:37 Gagan,jeteś zbyt prymitywny, aby zrozumieć na czym polega klasa i uczciwość. Za szkalowanie albo nieźle się obłowiłeś albo zapłacono ci niezłą posadką. A może coś jeszcze...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 16:52 kingo 77, jeśli chodzi o "coś jeszcze", czym mi rzekomo Sycz dodatkowo płacił, to uspokoję cię-jestem heteroseksualny i lubię wysokie blondynki. Intryguje mnie to "coś jeszcze". Może rozwiniesz tę myśl i zrobi się choć trochę pikantniej, bo na razie same flaki z olejem.A może ty rozdajesz za pieniądze to "coś jeszcze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 17:05 A nie pisałam, że jesteś prymityw! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 gagana interesują wysokie blondynki 18.11.07, 23:04 Czy te wysokie blondynki by Ciebie chciały, ty świniowaty gaganie! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Necio poległ i ciężko dyszy 17.11.07, 17:21 Panie "gagan", to panu już dziękujemy! Jeszcze jedno, schlebiasz mi, uważając mnie za Necia. Chciałabym mieć chociaż połowę jego (Necia) inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Necio poległ i ciężko dyszy 17.11.07, 17:16 I tu się mylisz "gagan". Słowami: "Uśmiałem się, bo "podpuściłem" cię. Nie wiem nawet czy w tym gabinecie był komputer." sam się zdradziłeś, kim jesteś i zapewniam Cię, że wiedziałeś, iż w tym gabinecie był komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEHENOT Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 17:24 Ja baczu, szczo vy ne prypynete ci bezgluzdi rozmovy! Logika odna:czym dovsze budut trvaty "brudni intelektuvannia" na forumi tym bilsze szkodyte cij szkoli , ja proponuju tak---siohodni o 24.00 zakryvaemo forum!Zyttia pokaże chy dobri zniny je v szkoli, czy ni !Jak vy budete dyvytyś odne odnomu v oczi, koly zustrineteś razom?Ja zovsim ne żartuju, szczo skoro vsi adresy Vaszi budut vidomi i opublikovani na ciomu forumi/jakszczo bude szcze isnuvaty/... Odpowiedz Link Zgłoś
uczenzszujn weź skończ behemot! 17.11.07, 17:49 szanownyj BEHEMOT. Zakinczte wże ti żałosni zastraszuwannja. Wy sja nawet pidpysaty dobre ne wmijete! Raz pyszete BEHEMOT inszym razom BEHENOT, Czomu tak wam załeżyt szob toje forum sja zakinczyło? W czym wono wam pereszkodżuje? Forum isnuje szob ludy wyskazały na niomu swoji dumki i duże dobre szo tak je. Maju nadiju szo jak najbilsze osib wijde na ce forum i poczytaje sobi. Naprawdu budut mohły bahato sja dowidaty. Straszysz nas szo obuplikujesz naszi dane. A publikuj sobie!!!! No prosze!! Dawaj! Udowodnyj nam szo jesteś wielki i znajesz kym my je!!! Dajete dla uczasnykiw cioho forum bahato humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
romka89 Re: Necio poległ i ciężko dyszy 17.11.07, 17:51 do BEHENOTA : Nikt ci nie dał uprawnień do zamykania forum, ani narzucania swoich pomysłów. Tu jest strefa wolna. A szkoła jest publiczna i państwowa i możemy o niej, jej przyszłości dyskutować bez cenzury.Nauczyciele pamiętają, jakie "polemiki" były za czasów Sycza. Milczenie owiec i monolog "wodza". Chyba nie wszyscy pragną powrotu do takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.ols.vectranet.pl 17.11.07, 18:22 kingo, zaiste niezwykle WIELKI musi być wasz wódz Necio :)A jak mierzycie poziom inteligencji, za pomocą kamer w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Necio poległ i ciężko dyszy 17.11.07, 18:49 gagan-ie! Likwidacja kamer w szkole nie przyniesie Tobie sławy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagan Sposób na sławę IP: *.ols.vectranet.pl 18.11.07, 23:09 Czepiasz mnie, prowokujesz, zaczepny jesteś paulino 123123. Nie wiem, może pieprznąłeś we mnie mięsem, niech tam. Chłopie, to już tylko schizofrenia, daj se siana z tym wszystkim. Jeśli chcesz być sławny to np.podpal się przed siedzibą Platformy albo nawet samej brony. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Sposób na sławę 18.11.07, 23:28 Gaganie myślałam, że już "nynasz". Nie Ty jeszcze musisz się włamać do swojej lodówki. I jak, jest kiełbacha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo-bo Re: Sposób na sławę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 23:40 Paulinko! bo-bo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo-bo Re: Sposób na sławę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 23:47 ... a ty siohodni mylasia? Trochy smerdysz, ale i tak idy spaty,ne psyj apetytu...ja po jarmarku zmuczenyj...a ty..nu prosto "idejna prostytutka"..Vybacz meni hospody... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Sposób na sławę 18.11.07, 23:32 I jeszcze jedno, swoje rady zostaw dla siebie w chwili słabości(bo jeżeli chodzi o sławę, to już na pewno jesteś). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:17 Ale boisz się kamer!Czyli boisz się jawności! Twojego poziomu inteligencji nie wykryją najczulsze urządzenia - nie można wszak wykryć czegoś, czego nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Do gagana 18.11.07, 23:01 Piszesz: "A jak mierzycie poziom inteligencji, za pomocą kamer w szkole?" Wg. prof.W.Bartoszewskiego: "Jedyną miarą człowieka jest uczciwość" - i ja się z nim zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BEHEMOT. Re: Necio poległ i ciężko dyszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 19:55 Teper vydno , komu zależyt na forumi! ty "romka" je prosto plotkarą...nudyszsia v chati i szukaesz sobi podibnych. A żal! Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Necio poległ i ciężko dyszy 17.11.07, 19:10 "BEHENOT"-YKU! Pyszesz: "Jak vy budete dyvytyś odne > odnomu v oczi", -czomu Ty pro ce ne dumajesz? -"do reczi" Ty dumajesz, szczo Ty je dla uczniw awtorytetom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była uczennica LO Behemot - twoje metody nadają się do Białorusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 21:46 Behemot, zakończ swoja górnolotną i sztuczną retorykę, bo ona już się znudziła. to twoje wypowiedzi są "brudne" jak piszesz, bo próbujesz zastraszać innych. Nie podoba ci się forum - nie zaglądaj tutaj. Każdy w tym kraju ma prawo wypowiadać sowje zdanie. Inaczej na Białorusi - i tam twoje zachowanie uzyskałoby poparcie władzy. myślę, że twoje wypowiedzi też są podyktowane tym, byś mógł przypodobać się odpowiednim osobom:) A czy ty będziesz mógł spojrzeć ucziciwie prosto w oczy?... Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Behemot - twoje metody nadają się do Białorus 17.11.07, 22:05 Behemot chodzi ciągając nosem po ziemi, jak tu mówić o uczciwym patrzeniu prosto w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic 2 Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:39 Ciekawi mnie dlaczego pan dyrektor PO na dzisiejszym apelu w szkole poświęconym m.in.przedstawieniu się jako nowy dyrektor informuje, iż będzie likwidować kamery świeżo zamontowane w szkole? Czyżby te kamery przeszkadzały jemu i całej jego świcie? Czyżby ujawniały (kamery) kto wchodzi i wychodzi ze szkoły i o której godzinie. Czyżby były one przeszkodą do organizowania imprez często zakrapiane alkoholem? Czyżby przeszkadzały one w przesiadywaniu w saunie osobom, które nie płacąc za korzystanie z sauny przesiadują tam wieczorami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga77 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 18:52 Ma być jak dawniej. Folwark kliki i już. Co tam uczniowie, oni mają byc tylko dodatkiem do ciemnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 17.11.07, 13:48 Drogi "rodzic 2"! Wiedz, że szkoła jest przede wszystkim dla rodzica. Pracownicy w tym nauczyciele i dyrekcja są do dyspozycji rodziców. Oni mają jaknajlepiej wykonywać swoją pracę, ku zadowoleniu rodziców, zadowoleniu ucznia (uczniowie tylko udają, że chcą aby od nich nie wymagano, że aby 5-ki były za nic, aby nie było dyscypliny - oni tylko tak mówią). W sumie to nie potraficie się zmobilizować dla zamanifestowania swojej postawy w tej trudnej dla Waszych dzieci i dla nauczycieli sytuacji, czekacie aż ktoś coś za Was zrobi. Nie mówię, że zależy mi na poparciu Necia. Zależy mi na poparciu wg. Was dobra szkoły. Wypowiedzi na tym forum to tylko pogadanie z którego nic nie wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina123123 Re: Nowy dyrektor szkoły ukraińskiej zrezygnował 17.11.07, 13:59 Jeszcze jedno "rodzic 2"! Organ prowadzący też powinien wam służyć pomocą, to nie oni, to Wy jesteście gospodarzami szkoły. Bez Waszych dzieci szkoły nie będzie! Bez Waszych dzieci nie będą mieli takiej "perełki" (mowa o ZSzUJN w Górowie Ił. w województwie), a może im na tym nie zależy. Może po to wzięli Ukraińską Szkołę pod swoje "skrzydło", żeby ją zniszczyć? Jeżeli tak, to brawo, szybko im się to udaje. Drogi "rodzicu 2", jeżeli znasz tyle faktów, to dlaczego siedzisz "cicho". "Gadanie" na tym forum, to tylko gadanie. Jeżeli wam na tej szkole zależy, to ją ratujcie. Historia oceni nas wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś