Dodaj do ulubionych

Olsztyn chce zostać metropolią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 20:15
Skoro do metropolii na plecach 400tys. Bydgoszczy zamierza wślizgnąć
się taka zapyziała,sprzedajna ,krzyżacka mieścina jak rydzykowo to
Olsztyn jak najbardziej zasługuje na miano metropolii.
Obserwuj wątek
    • Gość: jkm Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 20:17
      Metropolii Olsztyn mówimy tak!!!
      • Gość: z Olsztyna Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.olsztyn.mm.pl 05.05.08, 20:32
        chyba MINIpolii
        • Gość: mark Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 11:17
          Już sobie wyobrażam tę metropolię schodzącą z desek kreślarskich aktualnych
          architektów. Skoro nie są w stanie sensownie zagospodarować istniejącej
          przestrzeni dopuszczając się karygodnych zaniedbań i indolencji w tej kwestii,
          to owoce ich pracy przy tworzeniu metropolii mogą przejść wszelkie wyobrażenia
          braku wiedzy i kompetencji w tym zakresie. Chociaż nie wszystkie rażące
          wszystkich kwiatki są ich wyłączną winą bez żadnego wpływu na takie czy inne
          podejmowane działania wybieranych raczej przypadkowych władz miejskich mających
          stosunkowo nie wielkie pojęcie o decyzjach, które przychodzi im ostatecznie
          podejmować.
    • Gość: op Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:07
      Jak długo Olsztyn będzie traktował swoich majbliższych sąsiadów jak
      pomiotła tak długo będzie mógł liczyć na tytuł ,dostojnego
      zapi..... , a nie metropolii! Lidzbark na stolicę regionu dzieki
      Wielkiemu Protasowi zbawcy za tzw.projety kluczowe na, które poszły
      prawie wszystkie pieniądze z Unii! PO=SLD
    • Gość: rydzyk Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:51
      Gość portalu: realista napisał(a):

> Skoro do metropolii na plecach 400tys. Bydgoszczy zamierza wślizgnąć
      > się taka zapyziała,sprzedajna ,krzyżacka mieścina jak rydzykowo to
      > Olsztyn jak najbardziej zasługuje na miano metropolii.

Takie rydzykowo jest wciąż o 30 tys. większe od olsztynkowa, a łącznie z
      najbliższymi zrośniętymi z nim zurbanizowanymi gminami liczy ponad 250 tys. A
      Olsztyn? To jest drugorzędne miasto klasy B.
      • Gość: hehe Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 22:13
        Panie rydzyk pitolisz jakbyś się szaleju najadł.Zadna z gmin nie
        chce mieć z wiesniackim toruniewem nic wspólnego .
        Przypominam ,że "wieśniactwo" to określenie stanu umysłowego
        miejscowych elyt i większości mieszkańców.
        Od kiedy to stolyca buraka miałaby wejść do metropolii?
        • mreck Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 08:01
          spór w rodzinie?
          • Gość: marek Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.elb.vectranet.pl 06.05.08, 08:17
            Toruń ma tworzyc metropolię razem z Bydgoszczą,to warunek,a z kim
            Olsztyn?
            • mobydickzolsztyna Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 08:37
              Gość portalu: marek napisał(a):
              > Toruń ma tworzyc metropolię razem z Bydgoszczą,to warunek,a z kim Olsztyn?

Pytanie chyba retoryczne?

Po latach udowadniania na forum:
              - kto w województwie od Olsztyna wszechstronnie lepszy?
              nagle "pytanie" :-) w tej kwestii.

Chyba dacie nam tą szansę?
              • ol4 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 09:33
                mobydick chyba zauwazyles, ze im nie chodzi o szanse dla lepszych?
                Im chodzi o brak szans dla wszystkich. Takie powiatowe myslenie.
              • Gość: tylko olsztyn Re: Głupota toruńska nie ma granic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 17:13
                <Wędrująca stolica
                Członkowie kolegium przedstawili swoją wizję metropolii. Siedziba
                jej koordynatora działałaby raz w Toruniu, a raz w Bydgoszczy. -
                Kadencja trwałaby rok - mówi Całbecki. >

Głupota toruniewskich marszałków nie ma granic. Z tego powodu żadnej
                mertopolii nie będzie z buractwem.
                Spokojnie Olsztyn może zająć miejsce zachłannych idiotów z burakowa.
              • Gość: mark Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 00:16
                Bardzo przepraszam, ale czy Olsztynowi potrzebna jest metropolia w rozumieniu
                Bydgosko-Toruńskim? Olsztyn przez wiele lat rozwijał się na tyle samodzielnie
                bez liczenia na kogoś, że nam wcale nie jest potrzebny klimat ani zafajdanej i
                ratowanej usilnie przestrzennie Bydgoszczy, ani też wzorce tego typu.

Retoryka jest sztuką szczególnie preferowaną na niektórych uczelniach. Co i jak
                z tą sztuką w stosunku do bliźnich można zrobić w odniesieniu do interesów chyba
                nie muszę wspominać św. Stanisława. Mnie interesują tylko naturalne realia i ich
                następstwa a nie wpływu czarownic na czyichś lub jakiś porost włosów.

Piszesz:
                > Po latach udowadniania na forum:
                > - kto w województwie od Olsztyna wszechstronnie lepszy?
                > nagle "pytanie" :-) w tej kwestii.
                >
                Nie wiem. Jako już emeryt po 45 latach pracy mogę operować tylko własnymi
                życiowymi doświadczeniami i zapewniam Cię, że z kowala nigdy nie zrobisz
                cukiernika zmieniając im stanowiska. Nie wykluczam cudów, choć takich jeszcze
                nie znam, by ktoś nie znający tabliczki mnożenia miał szanse na rozwiązanie
                kwadratury koła.

Po pierwsze, nie ma i nie może być żadnego rankingu w naszym ustroju
                konstytucyjnym (lektura warta głębszej uwagi z punktu widzenia prawa
                konstytucyjnego - boże strzeż w wydaniu wszędobylskich absolwentów KUL-u
                brylujących na Wydziale prawa UWM.

> Chyba dacie nam tą szansę?
                Staaaaaary, jako stary harcerz, zawsze patrzyłem na tych, którzy mogą być lepsi
                ode mnie. I to wcale nie jest żaden żart. Dla czego nioe mam Ci dać szansy jako
                starzyk, zgred, zgłupiały emeryt...
                itp...???

P...leni olsztyniacy pracujący schizmatycznej w IPN bazują tylko na materii im
                dostarczonej. Czy nie należało by sięgnąć trochę głębiej?
                Ale to jest zupełnie inna kwestia i raczej ambicjonalna.

Piszesz:
                > Po latach udowadniania na forum:
                > - kto w województwie od Olsztyna wszechstronnie lepszy?
                > nagle "pytanie" :-) w tej kwestii.
                Nie wiem, czy powinienem...
                Każdy z nas ocenia sprawy zewnętrzne według własnych pojęć. Jestem olsztyniakiem
                nie od chwili naboru pracowników OZOS.Mam publikacje z tego okresy jako
                powiedzmy jakiś latejk.

Wybacz mi, że jako zwolennik tzw grilla częśęciej sięgam do naturalnych odruchów
                bardzo wiele
                mówiących.

Chcesz - maasz- akcja Kormoran.
                Czy ktoś z dzisiejszych notabli jest w stanie co kolwwiek na ten temat powiedzieć?

Dla 6egostary możesz stary (?) liczyć na mnie zawsze i wzsęzdzie. Zbyt długo
                żyję w tym mieście, by niektóre historie nie napawały mnie negatywnie.

Skasowałem resztę wypowirdzi
    • Gość: urzędas Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.08, 10:04
      Krew się gotuje jak człowiek czyta takie kretynizmy jak wypowiedzi
      Posła Dziewałtowskiego. Obszar metropolitalny to potężna kasa ze
      środków unijnych na rozwój. Jak on chce żyć w skansenie - to niech
      jedzie pod Olsztynek.
      Władze miasta też nie są lepsze. Rezolucja senatu wymieniająca
      Olsztyn wśród obszarów metropolitalnych jest z czerwca 2005r.
      Pamietam, że zaraz potem do urzędu przyszło kilka apeli i pism od
      bodajże Lorenza (wtedy senatora) gdzie pisał, że wywalczył nas w tej
      rezolucji i opisywał co trzeba robić, żeby spełnić wymagane
      kryteria. Z "do wiadomości" wynikało, że listy dostali wszyscy radni
      miejscy, wojewódzcy, prezydenci, marszałek, wojewoda....Pamiętam, bo
      śmiałem się wtedy z niego, że senatorem już nie jest a dalej się
      czepia, bo jeszcze na początku 2006 nie odpuszczał. A w urzędzie?
      Oczywiście nikt nic nie zrobił, a teraz rżną zaangażowanych w
      czytanie projektu ustawy...Żenada
    • Gość: asd Olsztyn chce zostać metropolią, ha, ha ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 12:48
      chyba jako całe województwo
      jeżeli powstanie taki twór to będzie to zapyziała "metropolia"
    • Gość: ohohoho Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: 172.16.8.* 06.05.08, 13:57
      i Krasulski mówi takie rzeczy...no no no...widzę, że chłopina
      zmienił front. Komu on chce się przypodobać?
      "Stolica Warmii i Mazur ma nawet większe znaczenie dla ściany
      wschodniej niż znajdujący się na liście MSWiA Białystok. Oczywiście
      moglibyśmy działać wspólnie ze stolicą Podlasia."
      • Gość: trzezwy Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.08, 14:02
        Tylko, że Białystok nie musi z nikim działac, jest 2x większy i ma
        nieporównywalnie większe znaczenie niż Olsztyn niestety;/
        • ol4 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 16:29
          Nieporównywalnie większe znaczenie to chyba tylko dla kościoła
          prawosławnego :)
          • nereus1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 17:15
            czy to ma byc Metro Polia?
    • mobydickzolsztyna Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 19:10
      Od umownego "centrum", czyli Ratusza, mieszkam tak samo daleko, jak "Pieczewianie".
      Tyle tylko, że w PRZECIWNĄ stronę!

Upieram się jednak, żem tak jak i Oni - Olsztyniak, a te polne drogi zamiast asfaltu wybrałem dla zdrowia Dzieciaków, a potem i Wnusiów.

Tu przykład Dzieci i Wnusiów: images3.fotosik.pl/263/13c5cbcc52c6f0c7med.jpg
      Nawet na znakach drogowych się pysznią images1.fotosik.pl/273/5b1334c5c97b7843med.jpg
      W okolicach pięknych zimą images3.fotosik.pl/263/08ebc9f42ee2f66cmed.jpg
      i jesienią images3.fotosik.pl/275/04863ea93312baf0med.jpg
      Do drzwi mego domu - o TAKICH Drzwi: images6.fotosik.pl/29/ffc8f30f4190778emed.jpg
      przychodzą Goście Wam nieznani images3.fotosik.pl/263/2c4c9dbc37a9a5c2med.jpg

I tak się zastanawiam:
      - użerać się o tę Metropolię?
      - czy raczej ją "olać ciepłym moczem"?

Elblążanie - a może Wy ją sobie chcecie?
      Przecie - tacyście ambitni!
      • Gość: mark Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:58
        Mobydickuzolsztyna, dzisiaj po wielu latach turystycznych wojaży w nieco innych
        regionach nie tylko kraju odwaliłem ze swoją małżonką drobny spacernik (ok 25
        km) po dawnych nazwijmy to dzikich okolicach wschodnich Olsztyna. Mów, co chcesz
        i pisz, co chcesz. Jestem wręcz zachwycony pewną atmosferą, swoistym klimatem,
        ba - nawet młodymi ludźmi z plecaczkami wędrującymi wśród tych osiedli i bez map
        szukających drogi powrotu do Olsztyna. Miłe - choć wielce zastanawiające
        kartograficznie. Poza wypuszczeniem zwykłego przedruku na początku lat 90-tych
        dotychczas nie ukazała się żadna przyzwoita mapa okolic Olsztyna. A szkoda.

Mój punkt widzenia:
        - najpierw należy zdefiniować pojęcie metropolii, ponieważ w sygnałach płynących
        z ratusza dochodzę do wniosku, że nie bardzo mają pojęcie, jak powinny
        funkcjonować szalety miejskie i w tej sytuacji nie mam żadnej odwagi powierzyć
        im jakiekolwiek możliwości kształtowania miejskiego metropolirtarium ze względów
        nie tylko urbanistycznych. Z Leppera mimo ołtszumu dla doraźnych interesów też
        zrobiono Vice Premiera.

Zadecydował prymitywny mezalians, który musiał zakończyć się tym, czym się
        kończy. Dla tego też upraszam całą świtę Hamburgowa i wielu innych osiedli,
        róbcie w swoich okolicach to, co Wam jest wygodne, ale nie róbcie pastwiska z
        miasta dla swoich psów, kotów czy kóz a w obronie przed łajnem własnych
        ulubieńców nie betonujcie tego, co do Was nie należy.
      • Gość: yad Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:04
        masz rację , mam to samo co Ty a jestem olsztyniakiem i dynda mi ta metropolia,
        naszym bogactwem , którego niedługo wszystkim w metropoliach będzie brakować
        jest natura
        również olewam metropolię
    • praptak2 Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 19:37
      "Stolica Warmii i Mazur ma nawet większe znaczenie dla ściany wschodniej niż
      znajdujący się na liście MSWiA Białystok."

Buahahahaha
      <lol>
      • Gość: piotr Re:Rotacyjna stolica Olsztyn i Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 09:27
        na pół. -wcsh Polski.Póżniej rotacja WArszawa - Kraków i tak dalej
        kolejne miasta . Co roku zmiana -tak jak proponują PO-wczycy z
        rydzykowa .Za pomysł należy się Nobel,Nobel dla toruńczyków.
        • ol4 Re: 07.05.08, 09:30
          To juz lepiej oddac ta metropolie Elbingowi:)
    • Gość: swiatowy Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.bethere.co.uk 07.05.08, 19:24
      No nie skoro Rzeszow czy Torun ma tam byc to dlaczego nie Olsztyn?
      P.s Krasulski?Czy to ten co publicznie oglaszal w radiu El ze chce
      rozwalic wojewodztwo warminsko-mazurskie a teraz jak ma gown. do
      gadania to chce przydziobac przed Olsztynem?.20 LAT PO
      TRANSFORMACJI I OLSZTYN NIE DOROBIL SIE PRAWDZIWEGO POLITYKA OPROCZ
      MOZE IWINSKIEGO RESZTA TO LUDZIE Z PRZYPADKU FOLKLOR TYPU
      KONOPCZYNA,FLOREK,OBRONCY TYBETU I INNI.Juz wam Krasulski zalatwi
      ale gwozdz do trumny
      • Gość: miki Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:00
        Olsztyn powinien zostać metropolią.
        Buractwu z moherowa mówimy stop!!!Zadnych podpinek do Bydgoszczy!!!
        • Gość: swiatowy Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.bethere.co.uk 07.05.08, 20:29
          Ja to tylko dziwie sie miki ze Wy tam w Bydgoszczy tak dajecie sie
          doic temu Toruniowi niech Torun zostanie metropolia ale koscielna a
          skoro taki Rzeszow 165tys mieszkancow po tych wszystkich
          powiekszeniach ma miec ten status to dlaczego nie Olsztyn?
          P.S A moze pani Bublewicz tam w tej Warszawie zamiast Tybetem
          zajelaby sie Olsztynem w koncu jest chyba z PO ?
          • Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:57
            Gość portalu: swiatowy napisał(a):

> Ja to tylko dziwie sie miki ze Wy tam w Bydgoszczy tak dajecie sie
            > doic temu Toruniowi niech Torun zostanie metropolia ale koscielna a
            > skoro taki Rzeszow 165tys mieszkancow po tych wszystkich
            > powiekszeniach ma miec ten status to dlaczego nie Olsztyn?
            > P.S A moze pani Bublewicz tam w tej Warszawie zamiast Tybetem
            > zajelaby sie Olsztynem w koncu jest chyba z PO ?

Rzeszów obecnie liczy 171 tys. mieszkańców, od nowego 2009 r. ma liczyć ok. 180
            tys mieszkańców.
            Dlatego nie Olsztyn, bo to jest drugorzędne miasto klasy B. Zresztą spójrz na
            włodarzy tego miasta. Wstyd i wiocha na cały kraj.
      • praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 07.05.08, 20:11

> No nie skoro Rzeszow czy Torun ma tam byc to dlaczego nie Olsztyn?

Dlatego Toruń, ponieważ liczy 35 tys. mieszkańców więcej od Olsztyna i jest od
        niego ładniejszy.
        Dlatego Rzeszów, gdyż jest najszybciej rozwijającym się miastem w Polsce i od
        2009 r. będzie liczył więcej mieszkańców niż Olsztyn, spychając go na właściwe
        mu 23 miejsce w Polsce pod względem ilości mieszkańców.
        • leon.1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 07.05.08, 20:29
          Czyli wszystko lepsze niż Olsztyn? Ciebie Praptak nieźle powyginał elbląski
          smród... :)
          • Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:54
            leon.1 napisał:

> Czyli wszystko lepsze niż Olsztyn? Ciebie Praptak nieźle powyginał elbląski
            > smród... :)

Akurat Toruń i Rzeszów są lepsze.
            PS. Masz jakieś elbląskie fobie, dziewczyna z Elbląga ciebie rzuciła? Ja
            mieszkam na Mazurach 110 km od Elbląga i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to
            miasto.
    • Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:52
      Gość portalu: realista napisał(a):

> Skoro do metropolii na plecach 400tys. Bydgoszczy

Od kiedy to Bydgoszcz liczy 400 tys mieszkańców?

zamierza wślizgnąć
      > się taka zapyziała,sprzedajna ,krzyżacka mieścina jak rydzykowo to
      > Olsztyn jak najbardziej zasługuje na miano metropolii.

Jakieś masz kompleksy prowincjuszu? Po 1. Toruń jest większym i ładniejszym
      miastem od Olsztyna. Po 2. mam sestyment do Bydgoszczy i lubię to miasto.
      Więc po co jątrzysz na forum?
    • Gość: swiatowy Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.bethere.co.uk 07.05.08, 20:59
      Ty praptak vel alfik a jak tam twoj guru Krasulski ?Jezdzi dalej
      nawalony samochodem po powiecie Elblag?
      • leon.1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 07.05.08, 21:19
        Ależ on mieszka 110 km od Elbląga. ha ha ha ha :) Jest to oczywiście tajemnicą w
        jakim ... ;) Elbląskie mongoły są niereformowalne a przebieranie się w różne
        ciuszki po to tylko żeby zwrócić na nich uwagę jest już obsesyjne :) Widzimy Was
        tak tak. Widzimy Waszą mongołowatość też... :) :) :)
      • Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 07:57

> Ty praptak vel alfik a jak tam twoj guru Krasulski ?Jezdzi dalej
        > nawalony samochodem po powiecie Elblag?

Kto to jest Krasulski?
        • leon.1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 08.05.08, 09:27
          Nieważne... W każdym razie człowiek, który zmienia często i radykalnie swoje
          poglądy tak jak Ty nicki... Zajmij się swoim Elblągiem na forum Elbląga...
          • Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:49
            leon.1 napisał:

> Nieważne... W każdym razie człowiek, który zmienia często i
            radykalnie swoje
            > poglądy tak jak Ty nicki... Zajmij się swoim Elblągiem na forum
            Elbląga...

Mam stałego nicka: praptak2, miejsce zamieszkania: Mazury

==================
            Mazury do Podlaskiego
    • Gość: allensteiner Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.ols.vectranet.pl 08.05.08, 13:25
      Olsztyn po prostu jest metropolią. Dla wszystkich, którzy się tu sprowadzili z
      Myszyńca, Rozóg, Korsz, Płoskini, Olecka, Górowa Iławeckiego itp. Dla ich
      przyjemności niech Rada Miasta, nie czekając na czyjąś łaskę, uchwali, że
      Olsztyn jest metropolią i już. Będzie to nie mniej sensowne, niż np. zakaz
      palenia na cmentarzach.
      • leon.1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 08.05.08, 15:00
        Widzę że elbląski mongoł przebiera się w różne nicki... (praptak2, allensteiner
        itd) Panie Pawle G ratowniku medyczny bez względu jak się nazwiesz to i tak
        zdradzi Cię styl... :) Daruj sobie elbląski mongole te zaczepki na tym forum bo
        potem płaczesz że ktoś opluwa elblążan i smarczesz tu i na swoim forum żale...
        Pamiętaj że w sieci nie jesteś anonimowy...
        • Gość: ohohoho Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: 172.16.8.* 08.05.08, 16:17
          ...z tym obrażaniem elblążan stanowczo przeginasz leon! Taki z
          Ciebie inteligent, że nawet nie potrafisz się nad poziomy wznieść!
          żenada!
        • Gość: antyleon.1 leon.1 - głupi olsztyński oszust na Allegro IP: *.anonymouse.org 08.05.08, 20:36
          leon.1 napisał:

> Widzę że elbląski mongoł przebiera się w różne nicki... (praptak2, allensteiner
          > itd) Panie Pawle G ratowniku medyczny bez względu jak się nazwiesz to i tak
          > zdradzi Cię styl... :) Daruj sobie elbląski mongole te zaczepki na tym forum bo
          > potem płaczesz że ktoś opluwa elblążan i smarczesz tu i na swoim forum żale...
          > Pamiętaj że w sieci nie jesteś anonimowy...

zidentyfikowano leona.1 (patrz link:)
          gazetaolsztynska.wm.pl/Glupi-olsztynski-oszust-na-Allegro,45647
          W sieci jestem anonimowy, możesz mi naskoczyć.
        • Gość: allensteiner Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.ols.vectranet.pl 10.05.08, 15:27
          Widzę że elbląski mongoł przebiera się w różne nicki... (praptak2, allensteiner
          itd)

Leonie.1, może jesteś z Płoskinii, albo z Korsz? Ale tam też żyje niemało
          sensownych ludzi, nie tylko leony,,,
    • praptak2 Olsztyn chce zostać metropolią 08.05.08, 19:10
      "Olsztyn chce zostać metropolią."

I co z tego, że chce?
      <lol>
    • Gość: swiatowy Uwaga na Krasulskiego! IP: *.zone2.bethere.co.uk 08.05.08, 20:47
      Dlaczego 2 lata temu wymachiwal szabelka ze rozwali Olsztyn i cale
      wojewodztwo ?Dlaczego jak mogl taki koles z Kaczynskim to nic nie
      zrobil a teraz jak PO rzadzi to nagle ma "lobbowac"?Co za tym stoi i
      jakim kosztem?To juz nie jest wojewodztwo warminsko-mazurskie to
      jest wojewodztwo elblaskie nasze pieniadze strumieniami tam ludzie
      od nich do nas.Elblagowo wyzera z warminsko-mazurskiego koryta za
      trzech i jeszcze ujada przy tym pyskiem na Olsztyn.To juz nie pompa
      ssaco-tloczaca to juz caly kombinat
      • leon.1 Re: Uwaga na Krasulskiego! 08.05.08, 22:01
        I dlatego trzeba popierać tych polityków, którzy jednoznacznie będą chcieli
        wypalić tę elbląską kurzajkę... Kim elblążanie są to widać na forum - bandą
        tępych mongołów bez honoru czci i moralności... :) :) :) Jedyne co potrafią to
        podszyć się pod czyjś nick bo odwagi to mongolstwo nie ma :) Ale takim
        biadoleniem nabierają co głupszych "polityków" i na krótką metę metoda się
        sprawdza :) :) :)
      • Gość: praptak2 Re: Uwaga na Krasulskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 22:45
        Im szybciej Elbląg odejdzie z warm.-maz. do pomorskiego a powiaty Ełk, Gołdap i
        Olecko do podlaskiego tym lepiej.
        A województwo warmińskie niech sobie istnieje dalej jak przed 1973 r., kiedy
        było jednym z 17 województw, tylko bez Elbląga i EOG.
        Olsztynowi już dziękujemy.

=========
        Mazury do Podlaskiego
        • leon.1 Re: Uwaga na Krasulskiego! 09.05.08, 00:53
          Praptak elbląska gnido myślisz że zaintrygujesz??? Never :) Mazury są za
          Olsztynem więc daruj sobie elbląski mongole :) :) :)
    • mobydickzolsztyna przyczynek 08.05.08, 23:00
      grafik.rp.pl/grafika2/140582.jpg
      • Gość: xa Re: przyczynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 18:21
        Skończ już. Wstydu oszczędź...
        • ol4 Re: przyczynek 12.05.08, 16:07
          Nie zazdrosc elbląski burku.
          • Gość: alfik Re: przyczynek IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.08, 18:18
            Elblaskie do Pomorza,precz z buractwem olsztyńskim.
            • Gość: Elblazanin Re: przyczynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:25
              alfik nie rób wiochy! Taki obrońca Elbląga jak ty przynosi tylko
              wstyd.
            • Gość: kermit Re: przyczynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:26
              dlaczego tu wykrzykujesz te hasła? Napisz w Warszawie i Gdańsku
          • Gość: xa Re: przyczynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:35
            Ol4.:
            - nie jestem z Elbląga.
            - piana oczy zalewa?
            - do burka to tobie daleko.
            • leon.1 Re: przyczynek 12.05.08, 20:23
              Kęsim kęsim... :) :) :)
    • Gość: swiatowy Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.bethere.co.uk 12.05.08, 20:25
      A pamietacie jak zalatwili bogu ducha winnego wojewodzine z Elku?
      Stracili chlopa a zamiast niego wsadzili ta z Elblaga ,ktora zaczela
      swoje rzadzenie od krojenia Olsztyna z instytucji.Ktos musi w koncu
      ustawic to zaledwie 120 tys miasteczko w szeregu bo inaczej Olsztyn
      zawsze bedzie ich dojna krowa
      • Gość: marek Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.08, 21:56
        I prawidlowo,wydoimy was do konca,a potem wyplujemy jak pestkę:)
        • Gość: Elblazanin Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:52
          Chłopcze nie rób nam niedzwiedziej przyslugi swoimi glupkowatymi
          wypowiedziami :-(
          • leon.1 Re: ksiestwo elblaskie c.d 13.05.08, 09:11
            Elbląska dzicz odkrywa swoje prawdziwe zamiary ... :) :) :) Wypalmy tę elbląską
            kurzajkę raz na zawsze- inaczej zawsze będziemy okradani.
            • Gość: ~~ Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.08, 17:24
              Wypalanie kurzajek??? Leon gdzieś Ty się chował. Chyba, że tak "mądre baby"
              zalecają. Medycyna poszła tymczasem do przodu. Ale być może nie wszędzie ;)
              • leon.1 Re: ksiestwo elblaskie c.d 13.05.08, 20:48

Oczywiście język metafory dla elbląskiego mongoła to za wysoki poziom... Jeśli
                ktoś powie Ci że płonie ze wstydu to nie oblewaj go wodą i nie używaj gaśnicy...
                :) :) :)
                • Gość: ~~ Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.08, 22:53
                  Czyli znasz jedną metodę leczenia i jedną metaforę - wymiatasz na forum
                  Leonie... RESPEKT...
                  • leon.1 Re: ksiestwo elblaskie c.d 13.05.08, 23:09

W odniesieniu do Elbląga wystarczy... :) :) :)
                    Inna sprawa to Twoje rozumienie metafor... :) :) :)
                  • Gość: yad Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 23:12
                    chłopaki , albo wam ktoś płaci, albo kretyni jesteście, kibole za
                    przeproszeniem, ani Elbląg ani Olsztyn metropolią nie będzie, jak wróble na
                    kupce gówna kłócicie się kto jest ważniejszy, dajcie spokój , tak naprawdę nie
                    ma ani jednego powodu abyśmy byli wrogami, dookoła i tak nas wszyscy olewają
                    Olsztyn za Cześka a Elbląg za to ,że co się dało już tam sprzedać
                    (sprywatyzować) to już sprzedano, frustracja bierze się być może stąd , że
                    ślizgamy się na tym samym kawałku g...
                    • leon.1 Re: ksiestwo elblaskie c.d 13.05.08, 23:41

Frustracje to się bierze stąd że Elbląg przestał być miastem wojewódzkim i takie
                      Braniewo teraz ma równy statut... :) :) :) Ci ludzie kipią jadem wydzielanym na
                      słowo Olsztyn i nic tego nie zmieni... :) Czesio i prywatyzacje to są tematy
                      zastępcze dla naiwnej gawiedzi ... :) :) :)
                      • Gość: wartozelblagiem Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 14:36
                        Braniewo to jednak nie powiat grodzki, kęsim, kęsim!
                        • Gość: swiatowy Re: Pomnik dla Gierka czy Buzka? IP: *.bmly.cable.ntl.com 15.05.08, 16:49
                          Jak myslicie czy powiatowe 120 tys miasteczko Elblag powinno
                          wystawic pomnik dla Gierka za 25 lat woyewuckosci tej miescinki czy
                          moze dla Buzka za to ze jest jednym z najwiekszych wygranych
                          ostatniej reformy administracyjnej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka