Gość: realista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 20:15 Skoro do metropolii na plecach 400tys. Bydgoszczy zamierza wślizgnąć się taka zapyziała,sprzedajna ,krzyżacka mieścina jak rydzykowo to Olsztyn jak najbardziej zasługuje na miano metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jkm Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 20:17 Metropolii Olsztyn mówimy tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Olsztyna Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.olsztyn.mm.pl 05.05.08, 20:32 chyba MINIpolii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 11:17 Już sobie wyobrażam tę metropolię schodzącą z desek kreślarskich aktualnych architektów. Skoro nie są w stanie sensownie zagospodarować istniejącej przestrzeni dopuszczając się karygodnych zaniedbań i indolencji w tej kwestii, to owoce ich pracy przy tworzeniu metropolii mogą przejść wszelkie wyobrażenia braku wiedzy i kompetencji w tym zakresie. Chociaż nie wszystkie rażące wszystkich kwiatki są ich wyłączną winą bez żadnego wpływu na takie czy inne podejmowane działania wybieranych raczej przypadkowych władz miejskich mających stosunkowo nie wielkie pojęcie o decyzjach, które przychodzi im ostatecznie podejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:07 Jak długo Olsztyn będzie traktował swoich majbliższych sąsiadów jak pomiotła tak długo będzie mógł liczyć na tytuł ,dostojnego zapi..... , a nie metropolii! Lidzbark na stolicę regionu dzieki Wielkiemu Protasowi zbawcy za tzw.projety kluczowe na, które poszły prawie wszystkie pieniądze z Unii! PO=SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:51 Gość portalu: realista napisał(a): > Skoro do metropolii na plecach 400tys. Bydgoszczy zamierza wślizgnąć > się taka zapyziała,sprzedajna ,krzyżacka mieścina jak rydzykowo to > Olsztyn jak najbardziej zasługuje na miano metropolii. Takie rydzykowo jest wciąż o 30 tys. większe od olsztynkowa, a łącznie z najbliższymi zrośniętymi z nim zurbanizowanymi gminami liczy ponad 250 tys. A Olsztyn? To jest drugorzędne miasto klasy B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 22:13 Panie rydzyk pitolisz jakbyś się szaleju najadł.Zadna z gmin nie chce mieć z wiesniackim toruniewem nic wspólnego . Przypominam ,że "wieśniactwo" to określenie stanu umysłowego miejscowych elyt i większości mieszkańców. Od kiedy to stolyca buraka miałaby wejść do metropolii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.elb.vectranet.pl 06.05.08, 08:17 Toruń ma tworzyc metropolię razem z Bydgoszczą,to warunek,a z kim Olsztyn? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 08:37 Gość portalu: marek napisał(a): > Toruń ma tworzyc metropolię razem z Bydgoszczą,to warunek,a z kim Olsztyn? Pytanie chyba retoryczne? Po latach udowadniania na forum: - kto w województwie od Olsztyna wszechstronnie lepszy? nagle "pytanie" :-) w tej kwestii. Chyba dacie nam tą szansę? Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 09:33 mobydick chyba zauwazyles, ze im nie chodzi o szanse dla lepszych? Im chodzi o brak szans dla wszystkich. Takie powiatowe myslenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko olsztyn Re: Głupota toruńska nie ma granic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 17:13 <Wędrująca stolica Członkowie kolegium przedstawili swoją wizję metropolii. Siedziba jej koordynatora działałaby raz w Toruniu, a raz w Bydgoszczy. - Kadencja trwałaby rok - mówi Całbecki. > Głupota toruniewskich marszałków nie ma granic. Z tego powodu żadnej mertopolii nie będzie z buractwem. Spokojnie Olsztyn może zająć miejsce zachłannych idiotów z burakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 00:16 Bardzo przepraszam, ale czy Olsztynowi potrzebna jest metropolia w rozumieniu Bydgosko-Toruńskim? Olsztyn przez wiele lat rozwijał się na tyle samodzielnie bez liczenia na kogoś, że nam wcale nie jest potrzebny klimat ani zafajdanej i ratowanej usilnie przestrzennie Bydgoszczy, ani też wzorce tego typu. Retoryka jest sztuką szczególnie preferowaną na niektórych uczelniach. Co i jak z tą sztuką w stosunku do bliźnich można zrobić w odniesieniu do interesów chyba nie muszę wspominać św. Stanisława. Mnie interesują tylko naturalne realia i ich następstwa a nie wpływu czarownic na czyichś lub jakiś porost włosów. Piszesz: > Po latach udowadniania na forum: > - kto w województwie od Olsztyna wszechstronnie lepszy? > nagle "pytanie" :-) w tej kwestii. > Nie wiem. Jako już emeryt po 45 latach pracy mogę operować tylko własnymi życiowymi doświadczeniami i zapewniam Cię, że z kowala nigdy nie zrobisz cukiernika zmieniając im stanowiska. Nie wykluczam cudów, choć takich jeszcze nie znam, by ktoś nie znający tabliczki mnożenia miał szanse na rozwiązanie kwadratury koła. Po pierwsze, nie ma i nie może być żadnego rankingu w naszym ustroju konstytucyjnym (lektura warta głębszej uwagi z punktu widzenia prawa konstytucyjnego - boże strzeż w wydaniu wszędobylskich absolwentów KUL-u brylujących na Wydziale prawa UWM. > Chyba dacie nam tą szansę? Staaaaaary, jako stary harcerz, zawsze patrzyłem na tych, którzy mogą być lepsi ode mnie. I to wcale nie jest żaden żart. Dla czego nioe mam Ci dać szansy jako starzyk, zgred, zgłupiały emeryt... itp...??? P...leni olsztyniacy pracujący schizmatycznej w IPN bazują tylko na materii im dostarczonej. Czy nie należało by sięgnąć trochę głębiej? Ale to jest zupełnie inna kwestia i raczej ambicjonalna. Piszesz: > Po latach udowadniania na forum: > - kto w województwie od Olsztyna wszechstronnie lepszy? > nagle "pytanie" :-) w tej kwestii. Nie wiem, czy powinienem... Każdy z nas ocenia sprawy zewnętrzne według własnych pojęć. Jestem olsztyniakiem nie od chwili naboru pracowników OZOS.Mam publikacje z tego okresy jako powiedzmy jakiś latejk. Wybacz mi, że jako zwolennik tzw grilla częśęciej sięgam do naturalnych odruchów bardzo wiele mówiących. Chcesz - maasz- akcja Kormoran. Czy ktoś z dzisiejszych notabli jest w stanie co kolwwiek na ten temat powiedzieć? Dla 6egostary możesz stary (?) liczyć na mnie zawsze i wzsęzdzie. Zbyt długo żyję w tym mieście, by niektóre historie nie napawały mnie negatywnie. Skasowałem resztę wypowirdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędas Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.olsztyn.mm.pl 06.05.08, 10:04 Krew się gotuje jak człowiek czyta takie kretynizmy jak wypowiedzi Posła Dziewałtowskiego. Obszar metropolitalny to potężna kasa ze środków unijnych na rozwój. Jak on chce żyć w skansenie - to niech jedzie pod Olsztynek. Władze miasta też nie są lepsze. Rezolucja senatu wymieniająca Olsztyn wśród obszarów metropolitalnych jest z czerwca 2005r. Pamietam, że zaraz potem do urzędu przyszło kilka apeli i pism od bodajże Lorenza (wtedy senatora) gdzie pisał, że wywalczył nas w tej rezolucji i opisywał co trzeba robić, żeby spełnić wymagane kryteria. Z "do wiadomości" wynikało, że listy dostali wszyscy radni miejscy, wojewódzcy, prezydenci, marszałek, wojewoda....Pamiętam, bo śmiałem się wtedy z niego, że senatorem już nie jest a dalej się czepia, bo jeszcze na początku 2006 nie odpuszczał. A w urzędzie? Oczywiście nikt nic nie zrobił, a teraz rżną zaangażowanych w czytanie projektu ustawy...Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Olsztyn chce zostać metropolią, ha, ha ha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 12:48 chyba jako całe województwo jeżeli powstanie taki twór to będzie to zapyziała "metropolia" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohohoho Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: 172.16.8.* 06.05.08, 13:57 i Krasulski mówi takie rzeczy...no no no...widzę, że chłopina zmienił front. Komu on chce się przypodobać? "Stolica Warmii i Mazur ma nawet większe znaczenie dla ściany wschodniej niż znajdujący się na liście MSWiA Białystok. Oczywiście moglibyśmy działać wspólnie ze stolicą Podlasia." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwy Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.08, 14:02 Tylko, że Białystok nie musi z nikim działac, jest 2x większy i ma nieporównywalnie większe znaczenie niż Olsztyn niestety;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ol4 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 16:29 Nieporównywalnie większe znaczenie to chyba tylko dla kościoła prawosławnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 17:15 czy to ma byc Metro Polia? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 19:10 Od umownego "centrum", czyli Ratusza, mieszkam tak samo daleko, jak "Pieczewianie". Tyle tylko, że w PRZECIWNĄ stronę! Upieram się jednak, żem tak jak i Oni - Olsztyniak, a te polne drogi zamiast asfaltu wybrałem dla zdrowia Dzieciaków, a potem i Wnusiów. Tu przykład Dzieci i Wnusiów: images3.fotosik.pl/263/13c5cbcc52c6f0c7med.jpg Nawet na znakach drogowych się pysznią images1.fotosik.pl/273/5b1334c5c97b7843med.jpg W okolicach pięknych zimą images3.fotosik.pl/263/08ebc9f42ee2f66cmed.jpg i jesienią images3.fotosik.pl/275/04863ea93312baf0med.jpg Do drzwi mego domu - o TAKICH Drzwi: images6.fotosik.pl/29/ffc8f30f4190778emed.jpg przychodzą Goście Wam nieznani images3.fotosik.pl/263/2c4c9dbc37a9a5c2med.jpg I tak się zastanawiam: - użerać się o tę Metropolię? - czy raczej ją "olać ciepłym moczem"? Elblążanie - a może Wy ją sobie chcecie? Przecie - tacyście ambitni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:58 Mobydickuzolsztyna, dzisiaj po wielu latach turystycznych wojaży w nieco innych regionach nie tylko kraju odwaliłem ze swoją małżonką drobny spacernik (ok 25 km) po dawnych nazwijmy to dzikich okolicach wschodnich Olsztyna. Mów, co chcesz i pisz, co chcesz. Jestem wręcz zachwycony pewną atmosferą, swoistym klimatem, ba - nawet młodymi ludźmi z plecaczkami wędrującymi wśród tych osiedli i bez map szukających drogi powrotu do Olsztyna. Miłe - choć wielce zastanawiające kartograficznie. Poza wypuszczeniem zwykłego przedruku na początku lat 90-tych dotychczas nie ukazała się żadna przyzwoita mapa okolic Olsztyna. A szkoda. Mój punkt widzenia: - najpierw należy zdefiniować pojęcie metropolii, ponieważ w sygnałach płynących z ratusza dochodzę do wniosku, że nie bardzo mają pojęcie, jak powinny funkcjonować szalety miejskie i w tej sytuacji nie mam żadnej odwagi powierzyć im jakiekolwiek możliwości kształtowania miejskiego metropolirtarium ze względów nie tylko urbanistycznych. Z Leppera mimo ołtszumu dla doraźnych interesów też zrobiono Vice Premiera. Zadecydował prymitywny mezalians, który musiał zakończyć się tym, czym się kończy. Dla tego też upraszam całą świtę Hamburgowa i wielu innych osiedli, róbcie w swoich okolicach to, co Wam jest wygodne, ale nie róbcie pastwiska z miasta dla swoich psów, kotów czy kóz a w obronie przed łajnem własnych ulubieńców nie betonujcie tego, co do Was nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yad Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:04 masz rację , mam to samo co Ty a jestem olsztyniakiem i dynda mi ta metropolia, naszym bogactwem , którego niedługo wszystkim w metropoliach będzie brakować jest natura również olewam metropolię Odpowiedz Link Zgłoś
praptak2 Olsztyn chce zostać metropolią 06.05.08, 19:37 "Stolica Warmii i Mazur ma nawet większe znaczenie dla ściany wschodniej niż znajdujący się na liście MSWiA Białystok." Buahahahaha <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re:Rotacyjna stolica Olsztyn i Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 09:27 na pół. -wcsh Polski.Póżniej rotacja WArszawa - Kraków i tak dalej kolejne miasta . Co roku zmiana -tak jak proponują PO-wczycy z rydzykowa .Za pomysł należy się Nobel,Nobel dla toruńczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.bethere.co.uk 07.05.08, 19:24 No nie skoro Rzeszow czy Torun ma tam byc to dlaczego nie Olsztyn? P.s Krasulski?Czy to ten co publicznie oglaszal w radiu El ze chce rozwalic wojewodztwo warminsko-mazurskie a teraz jak ma gown. do gadania to chce przydziobac przed Olsztynem?.20 LAT PO TRANSFORMACJI I OLSZTYN NIE DOROBIL SIE PRAWDZIWEGO POLITYKA OPROCZ MOZE IWINSKIEGO RESZTA TO LUDZIE Z PRZYPADKU FOLKLOR TYPU KONOPCZYNA,FLOREK,OBRONCY TYBETU I INNI.Juz wam Krasulski zalatwi ale gwozdz do trumny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:00 Olsztyn powinien zostać metropolią. Buractwu z moherowa mówimy stop!!!Zadnych podpinek do Bydgoszczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.bethere.co.uk 07.05.08, 20:29 Ja to tylko dziwie sie miki ze Wy tam w Bydgoszczy tak dajecie sie doic temu Toruniowi niech Torun zostanie metropolia ale koscielna a skoro taki Rzeszow 165tys mieszkancow po tych wszystkich powiekszeniach ma miec ten status to dlaczego nie Olsztyn? P.S A moze pani Bublewicz tam w tej Warszawie zamiast Tybetem zajelaby sie Olsztynem w koncu jest chyba z PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:57 Gość portalu: swiatowy napisał(a): > Ja to tylko dziwie sie miki ze Wy tam w Bydgoszczy tak dajecie sie > doic temu Toruniowi niech Torun zostanie metropolia ale koscielna a > skoro taki Rzeszow 165tys mieszkancow po tych wszystkich > powiekszeniach ma miec ten status to dlaczego nie Olsztyn? > P.S A moze pani Bublewicz tam w tej Warszawie zamiast Tybetem > zajelaby sie Olsztynem w koncu jest chyba z PO ? Rzeszów obecnie liczy 171 tys. mieszkańców, od nowego 2009 r. ma liczyć ok. 180 tys mieszkańców. Dlatego nie Olsztyn, bo to jest drugorzędne miasto klasy B. Zresztą spójrz na włodarzy tego miasta. Wstyd i wiocha na cały kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 07.05.08, 20:11 Gość portalu: swiatowy napisał(a): > No nie skoro Rzeszow czy Torun ma tam byc to dlaczego nie Olsztyn? Dlatego Toruń, ponieważ liczy 35 tys. mieszkańców więcej od Olsztyna i jest od niego ładniejszy. Dlatego Rzeszów, gdyż jest najszybciej rozwijającym się miastem w Polsce i od 2009 r. będzie liczył więcej mieszkańców niż Olsztyn, spychając go na właściwe mu 23 miejsce w Polsce pod względem ilości mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 07.05.08, 20:29 Czyli wszystko lepsze niż Olsztyn? Ciebie Praptak nieźle powyginał elbląski smród... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:54 leon.1 napisał: > Czyli wszystko lepsze niż Olsztyn? Ciebie Praptak nieźle powyginał elbląski > smród... :) Akurat Toruń i Rzeszów są lepsze. PS. Masz jakieś elbląskie fobie, dziewczyna z Elbląga ciebie rzuciła? Ja mieszkam na Mazurach 110 km od Elbląga i szczerze mówiąc nie interesuje mnie to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:52 Gość portalu: realista napisał(a): > Skoro do metropolii na plecach 400tys. Bydgoszczy Od kiedy to Bydgoszcz liczy 400 tys mieszkańców? zamierza wślizgnąć > się taka zapyziała,sprzedajna ,krzyżacka mieścina jak rydzykowo to > Olsztyn jak najbardziej zasługuje na miano metropolii. Jakieś masz kompleksy prowincjuszu? Po 1. Toruń jest większym i ładniejszym miastem od Olsztyna. Po 2. mam sestyment do Bydgoszczy i lubię to miasto. Więc po co jątrzysz na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.bethere.co.uk 07.05.08, 20:59 Ty praptak vel alfik a jak tam twoj guru Krasulski ?Jezdzi dalej nawalony samochodem po powiecie Elblag? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 07.05.08, 21:19 Ależ on mieszka 110 km od Elbląga. ha ha ha ha :) Jest to oczywiście tajemnicą w jakim ... ;) Elbląskie mongoły są niereformowalne a przebieranie się w różne ciuszki po to tylko żeby zwrócić na nich uwagę jest już obsesyjne :) Widzimy Was tak tak. Widzimy Waszą mongołowatość też... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 07:57 Gość portalu: swiatowy napisał(a): > Ty praptak vel alfik a jak tam twoj guru Krasulski ?Jezdzi dalej > nawalony samochodem po powiecie Elblag? Kto to jest Krasulski? Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 08.05.08, 09:27 Nieważne... W każdym razie człowiek, który zmienia często i radykalnie swoje poglądy tak jak Ty nicki... Zajmij się swoim Elblągiem na forum Elbląga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praptak2 Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 14:49 leon.1 napisał: > Nieważne... W każdym razie człowiek, który zmienia często i radykalnie swoje > poglądy tak jak Ty nicki... Zajmij się swoim Elblągiem na forum Elbląga... Mam stałego nicka: praptak2, miejsce zamieszkania: Mazury ================== Mazury do Podlaskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.ols.vectranet.pl 08.05.08, 13:25 Olsztyn po prostu jest metropolią. Dla wszystkich, którzy się tu sprowadzili z Myszyńca, Rozóg, Korsz, Płoskini, Olecka, Górowa Iławeckiego itp. Dla ich przyjemności niech Rada Miasta, nie czekając na czyjąś łaskę, uchwali, że Olsztyn jest metropolią i już. Będzie to nie mniej sensowne, niż np. zakaz palenia na cmentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Olsztyn chce zostać metropolią 08.05.08, 15:00 Widzę że elbląski mongoł przebiera się w różne nicki... (praptak2, allensteiner itd) Panie Pawle G ratowniku medyczny bez względu jak się nazwiesz to i tak zdradzi Cię styl... :) Daruj sobie elbląski mongole te zaczepki na tym forum bo potem płaczesz że ktoś opluwa elblążan i smarczesz tu i na swoim forum żale... Pamiętaj że w sieci nie jesteś anonimowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohohoho Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: 172.16.8.* 08.05.08, 16:17 ...z tym obrażaniem elblążan stanowczo przeginasz leon! Taki z Ciebie inteligent, że nawet nie potrafisz się nad poziomy wznieść! żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyleon.1 leon.1 - głupi olsztyński oszust na Allegro IP: *.anonymouse.org 08.05.08, 20:36 leon.1 napisał: > Widzę że elbląski mongoł przebiera się w różne nicki... (praptak2, allensteiner > itd) Panie Pawle G ratowniku medyczny bez względu jak się nazwiesz to i tak > zdradzi Cię styl... :) Daruj sobie elbląski mongole te zaczepki na tym forum bo > potem płaczesz że ktoś opluwa elblążan i smarczesz tu i na swoim forum żale... > Pamiętaj że w sieci nie jesteś anonimowy... zidentyfikowano leona.1 (patrz link:) gazetaolsztynska.wm.pl/Glupi-olsztynski-oszust-na-Allegro,45647 W sieci jestem anonimowy, możesz mi naskoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Re: Olsztyn chce zostać metropolią IP: *.ols.vectranet.pl 10.05.08, 15:27 Widzę że elbląski mongoł przebiera się w różne nicki... (praptak2, allensteiner itd) Leonie.1, może jesteś z Płoskinii, albo z Korsz? Ale tam też żyje niemało sensownych ludzi, nie tylko leony,,, Odpowiedz Link Zgłoś
praptak2 Olsztyn chce zostać metropolią 08.05.08, 19:10 "Olsztyn chce zostać metropolią." I co z tego, że chce? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Uwaga na Krasulskiego! IP: *.zone2.bethere.co.uk 08.05.08, 20:47 Dlaczego 2 lata temu wymachiwal szabelka ze rozwali Olsztyn i cale wojewodztwo ?Dlaczego jak mogl taki koles z Kaczynskim to nic nie zrobil a teraz jak PO rzadzi to nagle ma "lobbowac"?Co za tym stoi i jakim kosztem?To juz nie jest wojewodztwo warminsko-mazurskie to jest wojewodztwo elblaskie nasze pieniadze strumieniami tam ludzie od nich do nas.Elblagowo wyzera z warminsko-mazurskiego koryta za trzech i jeszcze ujada przy tym pyskiem na Olsztyn.To juz nie pompa ssaco-tloczaca to juz caly kombinat Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Uwaga na Krasulskiego! 08.05.08, 22:01 I dlatego trzeba popierać tych polityków, którzy jednoznacznie będą chcieli wypalić tę elbląską kurzajkę... Kim elblążanie są to widać na forum - bandą tępych mongołów bez honoru czci i moralności... :) :) :) Jedyne co potrafią to podszyć się pod czyjś nick bo odwagi to mongolstwo nie ma :) Ale takim biadoleniem nabierają co głupszych "polityków" i na krótką metę metoda się sprawdza :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praptak2 Re: Uwaga na Krasulskiego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 22:45 Im szybciej Elbląg odejdzie z warm.-maz. do pomorskiego a powiaty Ełk, Gołdap i Olecko do podlaskiego tym lepiej. A województwo warmińskie niech sobie istnieje dalej jak przed 1973 r., kiedy było jednym z 17 województw, tylko bez Elbląga i EOG. Olsztynowi już dziękujemy. ========= Mazury do Podlaskiego Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: Uwaga na Krasulskiego! 09.05.08, 00:53 Praptak elbląska gnido myślisz że zaintrygujesz??? Never :) Mazury są za Olsztynem więc daruj sobie elbląski mongole :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xa Re: przyczynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 18:21 Skończ już. Wstydu oszczędź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: przyczynek IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.08, 18:18 Elblaskie do Pomorza,precz z buractwem olsztyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elblazanin Re: przyczynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:25 alfik nie rób wiochy! Taki obrońca Elbląga jak ty przynosi tylko wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermit Re: przyczynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:26 dlaczego tu wykrzykujesz te hasła? Napisz w Warszawie i Gdańsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xa Re: przyczynek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:35 Ol4.: - nie jestem z Elbląga. - piana oczy zalewa? - do burka to tobie daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.bethere.co.uk 12.05.08, 20:25 A pamietacie jak zalatwili bogu ducha winnego wojewodzine z Elku? Stracili chlopa a zamiast niego wsadzili ta z Elblaga ,ktora zaczela swoje rzadzenie od krojenia Olsztyna z instytucji.Ktos musi w koncu ustawic to zaledwie 120 tys miasteczko w szeregu bo inaczej Olsztyn zawsze bedzie ich dojna krowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.08, 21:56 I prawidlowo,wydoimy was do konca,a potem wyplujemy jak pestkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elblazanin Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 22:52 Chłopcze nie rób nam niedzwiedziej przyslugi swoimi glupkowatymi wypowiedziami :-( Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: ksiestwo elblaskie c.d 13.05.08, 09:11 Elbląska dzicz odkrywa swoje prawdziwe zamiary ... :) :) :) Wypalmy tę elbląską kurzajkę raz na zawsze- inaczej zawsze będziemy okradani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.08, 17:24 Wypalanie kurzajek??? Leon gdzieś Ty się chował. Chyba, że tak "mądre baby" zalecają. Medycyna poszła tymczasem do przodu. Ale być może nie wszędzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: ksiestwo elblaskie c.d 13.05.08, 20:48 Oczywiście język metafory dla elbląskiego mongoła to za wysoki poziom... Jeśli ktoś powie Ci że płonie ze wstydu to nie oblewaj go wodą i nie używaj gaśnicy... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~~ Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.08, 22:53 Czyli znasz jedną metodę leczenia i jedną metaforę - wymiatasz na forum Leonie... RESPEKT... Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: ksiestwo elblaskie c.d 13.05.08, 23:09 W odniesieniu do Elbląga wystarczy... :) :) :) Inna sprawa to Twoje rozumienie metafor... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yad Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 23:12 chłopaki , albo wam ktoś płaci, albo kretyni jesteście, kibole za przeproszeniem, ani Elbląg ani Olsztyn metropolią nie będzie, jak wróble na kupce gówna kłócicie się kto jest ważniejszy, dajcie spokój , tak naprawdę nie ma ani jednego powodu abyśmy byli wrogami, dookoła i tak nas wszyscy olewają Olsztyn za Cześka a Elbląg za to ,że co się dało już tam sprzedać (sprywatyzować) to już sprzedano, frustracja bierze się być może stąd , że ślizgamy się na tym samym kawałku g... Odpowiedz Link Zgłoś
leon.1 Re: ksiestwo elblaskie c.d 13.05.08, 23:41 Frustracje to się bierze stąd że Elbląg przestał być miastem wojewódzkim i takie Braniewo teraz ma równy statut... :) :) :) Ci ludzie kipią jadem wydzielanym na słowo Olsztyn i nic tego nie zmieni... :) Czesio i prywatyzacje to są tematy zastępcze dla naiwnej gawiedzi ... :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartozelblagiem Re: ksiestwo elblaskie c.d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 14:36 Braniewo to jednak nie powiat grodzki, kęsim, kęsim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Pomnik dla Gierka czy Buzka? IP: *.bmly.cable.ntl.com 15.05.08, 16:49 Jak myslicie czy powiatowe 120 tys miasteczko Elblag powinno wystawic pomnik dla Gierka za 25 lat woyewuckosci tej miescinki czy moze dla Buzka za to ze jest jednym z najwiekszych wygranych ostatniej reformy administracyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś