Dodaj do ulubionych

Były wojewoda i senator Lorenz łamie prawo!

30.07.08, 22:29
Zamierza w Gutkowie wybudować hotel na 60 miejsc i pole campingowe w
strefie zieleni nad zachodnim brzegiem jeż. Krzywego króre nie
przewidują żadnych zabubowań. Prezydent Małkowski wielokrotnie
zapowiedział że to jest strefa zielona i nie będzie śadnych
budynków. Jednak po jego aresztowaniu Lorenz natychmiast zaciągnął
swoje dawne wpływy i otrzymał zezwolenie na budowę hotelu wysokości
18 m. Co o tym sądzić czy to korupcja? Bo zezwolenie podpisał nie
zastępca prezydenta a dyrektorka do spraw budowlanych! Co o tym
sądzić?
Obserwuj wątek
    • oberpolicmajster Re: Były wojewoda i senator Lorenz łamie prawo! 31.07.08, 04:44
      Skąd wiesz? Czy to wszystko prawda, czy domysły, nereusie? Gdzie
      konkretnie?
      • Gość: Morgan Re: Były wojewoda i senator Lorenz łamie prawo! IP: *.171.91.14.crowley.pl 31.07.08, 09:34
        cała prawda o nereusie1:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=79096394&a=79098775
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=681&w=73515743&a=73937671
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=681&w=78593747&a=78913830
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=669&w=51669908&a=55730109
        .... ja podziękuję za informacje z tak budzącego zaufanie źródła...
        • nereus1 Re: Były wojewoda i senator Lorenz łamie prawo! 31.07.08, 22:40
          Morgan, ile Ci Lorenz zapłacił że mu w tyłek wchodzisz?
          • Gość: gutkowianin Re: Były wojewoda i senator Lorenz łamie prawo! IP: *.olsztyn.mm.pl 01.08.08, 08:52
            a ile Tobie zapłaciła Mendrynowa i sąsiedzi
        • Gość: praptak2 spadaj stąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 22:52
          skoro piszesz nie na temat, spadaj stąd trollu Morganie.
          • Gość: w jedności siła Re: spadaj stąd IP: *.ols.vectranet.pl 01.08.08, 09:02
            lorenz ksywa kangur trzyma z pslem i sld zna babalskiego więc
            wszystkir opcje są jego ale tak czy siak to stary komucho ekologo
            kito wsadu mistrz picu i w dodatku kurdupel
            • nereus1 Re: spadaj stąd 02.08.08, 00:21
              Akta które posiadam przekażę do CBA!!!!!!!!
              • nereus1 Re: spadaj stąd 06.08.08, 23:17
                Hotelu nie będzie, bo nie ma drogi dojazdowej!
                • Gość: mario Re: spadaj stąd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 09:06
                  To po kiego grzyba ciągnąłeś ten temat i ciskałeś się na forum a
                  teraz odkręcasz kota ogonem i wycofujesz się rakiem, zdecyduj się
                  chłopie o co Ci chodzi... Rzucasz błotem tylko po to żeby się
                  przykleiło ?! Czy rzeczywiście masz podstawy do powyższych
                  twierdzeń, a może Gutkowianin miał rację mówiąc że to Ty jesteś
                  opłacany przez Mendrynową i spółkę...
                  • nereus1 Re: Precz z hotelem 07.08.08, 23:09
                    Tak mi powiedział prezes "Miłośników Jeż. Krzywego. Sądowy proces w
                    toku!!!!
                    • Gość: mario Re: Precz z hotelem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 08:54
                      "Jasne...." już się rozpędzam żeby Ci we wszystko Nereusie
                      uwierzyć..., Jak dla mnie twoje wypowiedzi na tym forum nie mają
                      czystych intencji. Sam jesteś przez kogoś sponsorowany, nakręcany,
                      lub prowadzisz swoją lub czyjąś gierkę, Sprawy przewłaszczeń działek
                      o których piszesz to odległa przeszłość, jestem ciekaw dlaczego
                      dopiero teraz Cię olśniło, że należy z tym coś robić, zrobić lub nie
                      zrobić, albo porzucać błotem, nie wiem ale Twoje intencje nie
                      wyglądają na czyste... Zresztą muszę powiedzieć, że twoje wypowiedzi
                      na innych forach zacytowane przez Morgana powyżej ( zapoznałem się z
                      nimi ) też nie najlepiej o tobie świadczą.... Wyłania się obrazek (
                      nawet nie obraz ) dziwnego człowieczka ( mało powiedziane ) z
                      przerostem formy nad treścią. Ciekaw jestem czy mnie też
                      odpiszesz "spadaj z tego forum" czy będziesz miał inne ciekawe
                      formułki świadczące o twojej kulturze dyskusji, nawet takiej jak
                      forum...
                      • nereus1 Re: Precz z hotelem 08.08.08, 23:23
                        Ja dopiero zaczęłem się tym problemem intersować 2 lata temu kiedy
                        Kaminski zajął publiczną plażę. Okazało się jednak że nie miał
                        racji, bo pas przybrzeżny należy do miasta. A tereż dżierżawi je
                        Stowarzyszenie Miłośników jeż. Krzywego pod przewodnictwem
                        Włodzimierza Łozowskiego. Jak Powstanie zwykły hotel to w nim
                        przebywać będą złodzieje, chuligani i rozrabiaki którzy zaśmiecą
                        cały pas przyjeziorny.
                      • Gość: lolo Re: Precz z hotelem IP: 89.108.252.* 10.08.08, 10:19
                        mario, a co to za demagogiczne połajanki?

• Gość: mario Re: Precz z hotelem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 11:43
                          Czy wyrażenie własnych odczuć i przemyśleń dot. Czyichś intencji i
                          formułowanie wątpliwości to demagogia ( zgodnie z def.: demagogia to
                          wpływanie na opinię publiczną poprzez działanie obliczone na łatwy
                          efekt, poklask. vide Wikipedia). Przynajmniej prosto z mostu
                          napisałem, że mam wątpliwości. W moim odczuciu stawianie sprawy
                          jasno od początku od końca jest najwłaściwszą i najuczciwszą formą,
                          a jak na razie Nereus nie przedstawia żadnych faktów a tylko ( może
                          za ostre stwierdzenie ) pomówienia. Jeżeli ma dowody i jest pewien,
                          że gdzieś jest coś krzywego w temacie to powinien zgłosić sprawę
                          właściwym służbom od tego są,( zresztą ktoś już wyżej coś takiego
                          napisał ). A na razie jest to rzucanie g. i nic więcej!
                          • nereus1 Re: Precz z hotelem 11.08.08, 22:33
                            A o co Ci chodzi, co ma być niejasne!
                            • oberpolicmajster Re: Precz z hotelem 12.08.08, 06:36
                              Co ma by niejasne?
                              - czy to ma by ma jakiś hotel-kombajn, czy też pensjonat.
                              - czy podejrzana sprawa nabycia gruntu uległa przedawnieniu, a więc
                              jest zgodna z prawem, czy nie.
                              - czy budowa jest zgodna z planem zagospodarowania przestrzennego,
                              czy nie.
                              - na ile osób ma byc ten hotel-pensjonat.
                              - czy budowa coś zmieni w sprawie dostępu mieszkańców do jeziora.
                              - dlaczego gmina nie buduje ścieżki wzdłuż jeziora Krzywego.
                              - czy legalnie zagrodzono prawie wszystkie dostępy do jeziora w
                              Gutkowie.
                              Wystarczy, Nereusie?
                              • nereus1 Re: Precz z hotelem 13.08.08, 21:30
                                Oberpolizeimeister, to ma być hotel bezgwiazdkowy. Lorenz kupił to
                                dla Kicermana. Ma mieć 60 łóżek a rządzić ma agencja z kobietami.
                                Wysokość 18 m. Prezes Zrzeszenia Miłośników Jeż. Krzywego twierdzi
                                że to pas zielony i Prezydent Miasta powiedział mu że tam nie będzie
                                żadnej działalności gospodarczej. Zezwolenie jest nielegalne, bo
                                zostało wystawione po aresztowniu Prezydenta Miasta.
                                • Gość: mario Re: Precz z hotelem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 08:22
                                  Czy ty na bieżąco wymyślasz te bzdury,
                                  coś kupionego dla Kicermana przez Lorenza ( jeżeli dobrze pamiętam
                                  sprawę działek poruszaną przez Ciebie w oddzielnym temacie -
                                  przecież to lata 90 – zasiedzenia itp. , o których piszesz … coraz
                                  bardziej gmatwasz to wszystko….)
                                  mówisz o jakiejś agencji towarzyskiej,
                                  budynku nad jeziorem o wysokości 18. metrów.
                                  Mam wrażenie, że twoja wyobraźnia nie zna granic...
                                  p.s.
                                  Mam świadomość, że Kicek chętnie wykupił by połowę jeziora, ale
                                  martwmy się bardziej o Warmię ( bardziej zagrożoną...przez zapędy
                                  Kicka ), czy o Lok sprzedany niewiadomo komu..., a tym bardziej o
                                  brak koncepcji dla zagospodarowanie wybrzeża, o którym się tylko
                                  dużo mówi w Ratuszu robiąc sobie dobrą prasę.
                                  A może na twoje wypowiedzi należy popatrzeć bardziej przewrotnie.
                                  Może to ty jesteś nakręcaną marionetką w rękach pan o którym
                                  piszesz, Może Twoja akcja ma odwrócić uwagę od innych pomysłów
                                  rodzących się w różnych główkach.
                                  Może napisz jakie pomysły ma Stowarzyszenie o którym wspominasz jako
                                  o źródle z którego masz informacje.
                                  A może to Stowarzyszenie działa rączka w rączkę z Kickiem….

• nereus1 Re: Precz z hotelem 14.08.08, 22:12
                                    Jeżeli nie wierzysz to zadzwoń do prezesa Miłośników Jeż. Krzywego.
                                    W. Łozowskiego! Jasne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka