Dodaj do ulubionych

Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację

IP: *.range86-140.btcentralplus.com 17.09.08, 20:27
No no, jeszcze w tym roku.Wiadukty na Zatorze juz zaczely sie
budowac tak jak zapowiadano a teraz ta estakada. I kto powie ze
Olsztyn sie nie rozwija.Brawo ratusz!
Obserwuj wątek
    • mameluch Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację 17.09.08, 21:05
      genialna ta wizualizacja:D w paint'cie ją trzasnęli?
      czy mi się wydaje, czy ta estakada nie będzie miała wjazdów/zjazdów? może jednak
      znajdzie się jakiś widok projektu, który dałby wyobrażenie jak to ma wyglądać w
      przestrzeni?
      chociaż i tak mogę się założyć, że prędzej zamiast ronda powstanie skrzyżowanie
      ze światłami, a nie estakada (czy też most nad rondem;)
      • virus_z_torunia Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację 17.09.08, 21:22
        Wzorem wizualizacji zamieszczonej w artykule, zamieszczam własny rzut 3D,
        wykonany w podobnej technice:

i35.tinypic.com/2ligf92.jpg
        • Gość: swiatowy Re: virus dla mnie bomba! IP: *.bmly.cable.ntl.com 17.09.08, 21:27
          Dodaj jeszcze ze dwa ronda po bokach,mozesz?
      • Gość: i28 Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 21:23
        Nie, to chyba jakaś kpina. To paint'owskie zdjęcie (bo nawet nie PhotoShop) to jest wizualizacja? Jeden obrazek? Żadnego rzutu z góry? Czy wiadomo jaka to specjalistyczna firma i za jaką kasę przygotowała to dzieło? "Raport przyniósł też odpowiedź na najważniejsze pytanie, czy inwestycja jest miastu potrzebna. Autorzy dokumentu już na wstępie stwierdzili, że estakada to tak naprawdę jedyne rozwiązanie, które pozwoli odkorkować zapchane skrzyżowanie Dworcowej i Piłsudskiego". Odkrywcze.
        I później się dziwimy, że te biedne żuczki-drogowcy nie potrafią myśleć...
        "bezkolizyjny przejazd przez skrzyżowanie Dworcowej i Piłsudskiego" - mostek zawieszony w powietrzu. Na miejscu pani kioskarki bym się nie bała.
    • Gość: wojcek Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.08, 21:15
      przyznaję fantastyczne, rewelacyjne genialne- parę wirtualnyck kresek
      jestem pod wrażeniem
    • Gość: swiatowy Re: Maz z zawodu dyrektor w ratuszu IP: *.bmly.cable.ntl.com 17.09.08, 21:24
      A ja bym jeszcze gdzies tam jezioro walnal a co tam
      • Gość: i28 Re: Maz z zawodu dyrektor w ratuszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 21:32
        I obwodnicę!!! I podziemny parking!!!
        • Gość: swiatowy Re: Maz z zawodu dyrektor w ratuszu IP: *.bmly.cable.ntl.com 17.09.08, 21:36
          Zapomnieli o tramwaju kurka wodna.A tramwaj ,ktoredy pojedzie
          tramwaj?Acha zapomnialem tramwaj dopiero po aquaparku
      • Gość: padi Re: Maz z zawodu dyrektor w ratuszu IP: *.ols.vectranet.pl 19.09.08, 08:19
        wzorem filmu "poszukiwany - poszukiwana" mozemy przeniesc j.Czarne w
        miejsce bloków na Dworcowej a bloki na ul.Jeziorna ;)
    • Gość: krotkapilka Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.olsztyn.net.pl 17.09.08, 21:39
      ...i jeszcze basen i bedzie pikny, metropolitarny kompleks ;)
      • Gość: bejb Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 22:04
        i wysokościowiec jeszcze musi koniecznie być. koniecznie!
      • Gość: alf23 Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 22:09
        Buhahahaaa.
        Jak raport jest tak fachowy jak wizualizacja to na pewno wszystko zakończy się sukcesem.
        Ja jednak wierzę, że to nie mityczni "specjaliści z Gdańska" za grube $$ zrobili tego gniota tylko Pavlo z Gustkiem przy puszce szwarc specjala dla jaj painta odpalili.
    • Gość: Anonim Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 22:09
      Ja mysle że lepsze rozwiązanie to tunel. Nie mieli by chłopaki
      problemu z wizualizacja tulko dwie dziury zaznaczyliby i okej a tak
      Pan Heniek cos w Paincie namalował i pokazał a ta reszta idiotów
      poklaskałą i mówi że super. Albo może most wiszący na lampach to tez
      może sie udać, zreszta jest taką samą kpina jak ten wiadukt. A co do
      tych ich analiz to jest godzina 22:00 i zapraszam tych baranów na to
      skrzyżowanie - może sobie w korku postoją. Ja jakos tam codziennie
      jeżdze i korka nie widziałem. Wiec pomysł super tak samo trafiony
      jak "Zielona fala" a może nawet lepiej. Najlepsze z tego wszystkiego
      jest to, że decydenci nie mają żadnych argumentów tylko jakieś tam
      opinie. Panowie Fakty i tylko fakty a nie jakieś tam spostrzeżenia.

Powodzenia z tym wiaduktem
      Na szczeście w tym roku jak na obecną chwile budżet jest
      zrealizowany w 13% i nie grozi nam żaden powalony wiadukt.
    • Gość: gosc Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 17.09.08, 22:28
      estakada jest potrzebna, ale na Sikorskiego/Wilczyńskiego.
    • Gość: b28 Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.olsztyn.mm.pl 17.09.08, 22:41
      Cieszmy się! Szaleństwo urzędników powoli ustępuje. Ostatnio była mowa o estakadzie na skrzyżowaniu Sikorskiego/Pstrowskiego, ul. Obiegowej, tunelu pod Żołnierską i estakadzie nad parkiem Kusocińskiego. Poprzednio były tramwaje, parki technologiczne, lotniska, aquaparki, hale sportowe, nowe stadiony, nowe starówki i inne urojenia.

Lekarze polecają:
      www.epoznan.pl/news_sys/photo/7431.jpg
    • Gość: winIO Dzieki estakadzie przeniesiemy korki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 22:43
      na skrzyzowanie Dworcowej z Żołnierską. Relewacyjny pomysl :)))
    • Gość: lesfer Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 17.09.08, 23:27
      Lepiej by wydali ta kaske na te dziurawe drogi. Przypuszczam ze
      inwestycja bedzie za jakies 20-30 mln zl.
      Jesli mieszkancy tego miasta maja cos do powiedzenia to ja prosze
      zamiast tego o zrobienie normalnej nawierzchni, a nie wszedzie kurna
      sa dziury. A moze by tak zrobic najpierw porzadna nawierzchnie.
      Zreszta nie tak dawno w tym samym miejscu zmianiano asfalt i
      ustawiano nowe krawezniki. No to ja sie pytam. Czy ktos tam ma
      jakies plany co do kolejnosci dzialan ???
      • Gość: newas Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 00:02
        Znając życie wybudują...światełka, mogą być też choinkowe, które
        pasowałyby do elewacji pięknego centrum handlowego Vi(c)ktor! I
        będzie to najwięszka inwestycja drogowa od ostanich 3 lat! Ładnie
        się bawicie za pieniądze podatników! Żenada! W ponad 2 razy
        mniejszym Koninie, sześciokrotnie mniejszej Ostródze urzednicy mają
        nie tylko wizję (nawet z "PhotoShopa"), ale również działają(vide:
        mała obwodnica Konina na DK nr 25)!
        A gdzie Artyleryjska, Obiegowa, Nowobałtycka, bezkolizyjne
        skrzyżowania na sikorskiego? Poziom ignorancji i kpin z mieszkanców
        tych Urzędasów miejskich (raczej postpegerowskich) jest zatrważający!
        Ślę pozdrowienia dla Pana Gustka, Szóstka i Jaszczuka!!! Jakby to
        powiedział Piłsudski...?
        • Gość: zainteresowany Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.08, 00:58
          Odpowiadam poważnie, bo wcale mi nie do śmiechu, jak widzę co nasze władze
          wyprawiają.
          Nie, nie mają żadnej kolejności działań. Wydają na oślep pieniądze na różne
          opinie, ekspertyzy i projekty. A potem siada kilku urzędasów i wymyślają co by
          tu zrobić i jak, nie opierają się wcale na tych, bądź co bądź zrobionych prze
          specjalistów opracowaniach, bo nie potrafią nawet z nich skorzystać.
          Co byście nie myśleli o wizjonerach, to jednak, żeby zrobić coś fajnego lub
          użytecznego trzeba mieć wizję, pomysł.
          Wystarczy porównać naszych "władców" do burmistrzów lub prezydentów miast, w
          których dzieje się lepiej - to jest zupełnie inny format ludzi.
          • Gość: pawel Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.08, 07:41
            korki dopiero będą na sk. sikorskiego i wilczyńskiego, tam estakada przynajmniej
            by pasowala, ale będą światła bo to tak po "olsztyńsku"
    • Gość: 8814 Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.um.olsztyn.pl 18.09.08, 08:00
      Mają na papierze i zdjęciach, jeszcze dorobią filmik w kompie i na
      tym koniec. Jak zwykle.
      • Gość: Adam326 Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.08, 11:01
        Właśnie - w tym czasie estakada będzie już w Ostródzie, więc po co ma być u nas?
        Będzie tak samo jak z wyciągiem dla narciarzy wodnych.
    • Gość: OL Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 08:32
      Rozpieprzą ostatnie normalne i "sprawne" skrzyżowanie w mieście.
    • Gość: ** Estakada przy Ratuszu IP: 212.160.172.* 18.09.08, 08:45
      A może by tak estakadę przy Ratuszu postawić? Przecież to takie
      zakorkowane skrzyżowanie. Dla ułatwienia niech będzie szła z
      Piłsudskiego w kierunku 11 listopada. Niech i ci z Piłsudskiego, i
      ci z Pieniężnego mają pod górkę.
    • Gość: uczestnik ruchu Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: 217.98.12.* 18.09.08, 09:02
      Jak się rozpędzimy po estakadzie, to będziemy mocno hamować na
      krzyżowaniu z Kołobrzeską, bo kolejny genialny plan pana dyr. od
      dróg olsztyńskich wprowadzi nowe śwatełka
      • Gość: ** Światła na estakadzie IP: 212.160.172.* 18.09.08, 10:28
        Estakada estakadą. Ale proponuję, żeby z estakadą zrobić również
        światła i sterowanie wlotami. Najpierw będą jechać kierowcy Dworcową
        od dworca po estakadzie. Potem Ci z Piłsudskiego od ratusza pod
        estakadą. Potem ci z Dworcowej od Tesco po estakadzie. I na koniec
        ci z Piłsudskiego od Michelin pod estakadą.
    • Gość: smok Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.org.pg.gda.pl 18.09.08, 10:06
      Prześwietna wizualizacja muszę przyznać, cuda techniki jednak i u nas się
      pojawią ;)
      • Gość: newas Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 11:11
        Mnie to rozsierdziło! Jak można pokazywać pseudowizualizaję zrobioną
        w 15 min. w programie!? Ludzie ten projekt wykonywała Marysia lub
        Pawełek w czasie przerwy na leżakowanie przedszkolne!
        Wstyd cos takiego pokazywać!
        A co z Obiegową mości, srości Panowie?
        • mreck Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację 18.09.08, 11:36
          a może wybudować ją wzdłuż?
    • Gość: weganin11 Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.olsztyn.mm.pl 18.09.08, 12:55
      Jacy rządzący tacy ich wspomagający.
      Myślą tylko o mamonie, bo sami są jak słonie.
      Nie ruchliwe i powolne ,a w myśleniu to swawolne.
      Za to kieszenie mają duże, tak jak tyłki ich są duże.
      Od siedzenia i pier..enia, bo się wokół nic nie zmienia.
    • Gość: oj,oj Kretyni, nawet pozadnej wizualki zrobic nie umieja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.08, 16:11
      Ten obrazeczek to zdaje sie taki sam falsz jak cala reszta informacji.
      W tekscie podaja wysokosc drogi na estakadzie (nawet nie swiatlo przejazdu pod
      nia) jako 5,5 m, a golym okiem widac na tym marnym rysuneczku wykonanym chyba
      przez przedszkolaka (o przepraszam, moj syn w tym wieku lepiej rysowal i wladal
      progamem graficznym) ze wynosi ona ok.2 razy wiecej czyli jakies 10m wystarczy
      porownac ja z dlugoscia czy wysokoscia osobowek znajdujacych sie w jej poblizu.
      Kolejna beznadzieja i partactwo, rysunek do porawki, a kasa za niego do zwrotu
      do kasy miejskiej!!! A na koniec poprosze o imie i nazwisko autora tego partactwa.
    • Gość: Piter Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 18.09.08, 18:22
      buuuahahahhaaaa!!! kawą zalałem kompa!!!
    • cza_cha_7 Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację 18.09.08, 18:39
      ... rozumiem że urzędnicy muszą wykazywać się inicjatywą i
      pomysłowością przed swoimi zwierzchnikami z ministerstw. siedza i
      główkują a następnie raportują, przedstawiaja koncepcje, analizy
      itp. nie potrafię inaczej wytłumaczyć tego co widzę i słyszę na
      temat estkady w tym miejscu olsztyna. w następnym miesiącu czy
      kwartale gdzie będa ustawiac estakadę ? ja poproszę bezkolizyjny
      wjazd z tuwima do kortowa ... żenada
      • Gość: piotrek Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 19.09.08, 11:15
        Dodać na istniejącym rondzie prawoskręty...ewentualnie zmodyfikować rondo aby
        zmuszało kierowców do ograniczenia prędkości i moim zdaniem sprawa byłaby
        rozwiązana, a te 30 mln zł przeznaczyć na artylerysjką, obiegową i inne sto
        pomysłów które mają sens ale nie są realizowane ze względu na brak funduszy....

Naprawdę mam dość tych nieudaczników, przykro że miasto tej wielkości nie
        potrafi funkcjonować chociażby na najniższym poziomie. Smutno i złość we mnie
        siedzi.
        PARTACZE! ŁAPÓWKARZE! NIEUDACZNICY! BEZMÓZGOWCY!

student uwm
    • Gość: ols Estakada nad Piłsudskiego - też mam wizualizację IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.08, 12:45
      Każdy może sobie zrobić taką wizualizację, np. :
      img520.imageshack.us/img520/8895/wizualizacjadi4.jpg
    • Gość: Swojak eh..łezka mi sie zakrecila w oku IP: *.elb.vectranet.pl 19.09.08, 12:52
      eh..doganiacie elblązkowo, doganiacie ;)
    • Gość: ja Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 19.09.08, 23:18
      koszmar. wszystkie nowoczesne metropolie likwiduja estakady. imho pieniadze
      wyrzucone w bloto...
      • Gość: Edzio Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.ols.vectranet.pl 20.09.08, 11:59
        A moze slynny Ratusz zwieza przeniosa.
        • Gość: ? Re: Estakada nad Piłsudskiego - mamy wizualizację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 22:00
          budują w końcu tę estakadę, czy nie?
    • Gość: BleBle Re: Powinni wybudować coś takiego: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 23:26
      rozrywka.eurocity.pl/samochody/obrazki_872.html
      • Gość: jas Re: Powinni wybudować coś takiego: IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.08, 23:40
        przesledzilem ruch na tym wielokrotnie zlozonym rondzie i uwazam ze nie jest to
        takie glupie rozwiazanie na jakie wyglada w pierwszym momencie, problem tylko
        aby byla odpowiednia przestrzen i nie za bardzo nadaje sie dla ruchu duzych
        (dlugich) pojazdow typu tir
        • rickky Re: Powinni wybudować coś takiego: 14.12.08, 23:50
          Gość portalu: jas napisał(a):

> przesledzilem ruch na tym wielokrotnie zlozonym rondzie i uwazam ze nie jest to
          > takie glupie rozwiazanie na jakie wyglada w pierwszym momencie, problem tylko
          > aby byla odpowiednia przestrzen i nie za bardzo nadaje sie dla ruchu duzych
          > (dlugich) pojazdow typu tir

Nie może być głupie, skoro w Anglii egzystuje i jeszcze jakoś tego estakadą nie
          przykryli :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka