Dodaj do ulubionych

Poradnik jak głosować skutecznie w referendum

IP: *.olsztyn.mm.pl 14.11.08, 20:26
Podstawić pod Ratusz taczki i wywieźć tych darmozjadów do Łęgajn.
Obserwuj wątek
    • Gość: myslacy ???? Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.lannet.pl 14.11.08, 21:48
      przeniesc wszystkie obwody glosowania w inne miejsce to ulatwi mieszkancom
      trafienie do odpowiedniego. np nr 25 na ulice zytnia w likusach a np; 75 do DYWIT.
      • Gość: muyslacy??? Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.lannet.pl 14.11.08, 21:51
        Zapomnialem. A np obwod nr 89 na ulice Różowej Pantery. O cholera chyba takiej
        nie ma w OLsztynie. Ale to nie szkodzi i chyba o to chodzi.
    • edico Gazeciarska instrukcja polonistyki stosowanej 14.11.08, 21:57
      "Ich zwycięzca będzie on sprawował funkcję skróconą kadencję."

Brak mi słów ;(
    • jonwol Poradnik dla olsztyńkich debili! 14.11.08, 23:34
      Czy naprawdę w tym Olsztynie jest takie skupisko debili żeby im pisać taką
      instrukcję? Rozpacz w oczach! Chyba, że ten kretynizm przesłano z centrali PiS!
      • Gość: xyz Re: Poradnik dla olsztyńkich debili! IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.08, 09:18
        daj spokój , w olsztynie są sami ,,debeściaki,, :-)
      • kihooj Re: Poradnik dla olsztyńkich debili! 15.11.08, 17:27
        Nie dość, że poradnik dla debili, to pisał go debil. Wg niego 74% uprawnionych
        to 35 tysięcy mieszkańców. Wynika z tego, że w Olsztynie mieszka jakieś 60
        tysięcy ludzi. Kiedy ostatnio tam byłem było to dużo większe miasto. Jakąś
        epidemię dżumy mieliście czy co?
        • mobydickzolsztyna Re: Poradnik dla olsztyńkich debili! 15.11.08, 19:16
          kihooj napisał:
          > Wg niego 74% uprawnionych to 35 tysięcy mieszkańców.
          > Wynika z tego, że w Olsztynie mieszka jakieś 60 tysięcy ludzi.

W Olsztynie jest takie dziwne zjawisko, że np dzieci nie są uprawnione do
          głosowania.
          A w TWOJEJ miejscowości jest większa równość?

PS
          Bardzo popieram, gdy nicki są adekwatne do Osoby.
          Ja np jestem gruby, gwałtowny, lubię wodę i swobodę.
          • kihooj Re: Poradnik dla olsztyńkich debili! 15.11.08, 20:32
            mobydickzolsztyna napisał:

> W Olsztynie jest takie dziwne zjawisko, że np dzieci nie są uprawnione do
            > głosowania.
            > A w TWOJEJ miejscowości jest większa równość?

Odezwał się kolejny matematycznie upośledzony olsztynianin. Jeżeli to dla ciebie
            za trudne, to policzę za ciebie:

35000:0,74=47297 - tyle wg ciebie i autora artykułu jest uprawnionych do głosowania.

21% populacji to nieletni, stąd
            47297:0,79=59869 czyli jakieś 60 tysięcy to ogół mieszkańców.

Przeciętny gimnazjalista sam by to obliczył, ciebie to jednak przerosło. Dodam
            jeszcze, że w mojej miejscowości dzieci też nie głosują, ale nikt nie nazywa
            tego dziwnym zjawiskiem.

P.S. Jeżeli chodzi o nick, to twój jest adekwatny zapewne dlatego, że masz
            identyczny jak Moby Dick stosunek masy mózgu do reszty ciała. Jeżeli chcesz
            potrenować rachunki to spróbuj obliczyć, ile waży twój mózg, wiedząc, że mózg
            kaszalota to jakieś 10 kg a masa tego ssaka dochodzi do 50 ton.
            • mobydickzolsztyna Re: Poradnik dla olsztyńkich debili! 16.11.08, 08:59
              kihooj napisał:
              > Przeciętny gimnazjalista sam by to obliczył,

Z pokorą włażę pod stół i odszczekuję:
              - hau! hau!

W OGÓLE niczego nie liczyłem, "przelotnie pomyślałem" (do zupy takie myślenie!),
              że pewnie nie wziąłeś pod uwagę nie-uprawnionych.
              Hau, hau!

Twoja ironia należała mi się,
              jak wiadomo CO wiadomo KOMU!
    • Gość: Hozjusz Lokale Państwowej Komisji w prywatnym domu IP: *.olsztyn.mm.pl 14.11.08, 23:35
      kto ma swoich przy korycie może mieć lokal u siebie na posesji! -
      tak mówiono dzisiaj w autobusie linii 27, jadącym ul. Hozjusza.
      Czy nie jest dziwne, że na Hozjusza lokal zostaje przeniesiony do
      prywatnej poligrafii Hakus???
      • Gość: OL Re: Lokale Państwowej Komisji w prywatnym domu IP: *.ols.vectranet.pl 15.11.08, 10:36
        ul. Puszkina gdzie ma komisję wyborczą ?
        • Gość: puszkin Re: Lokale Państwowej Komisji w prywatnym domu IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.08, 05:43
          w dupie
    • Gość: xxx Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.ols.vectranet.pl 15.11.08, 10:53
      Ja głosuje na NIE
      • Gość: * Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 10:57
        A ja mam wątpliwości, czy przy takich wynikach nie wyjdziemy na niebieskich ludków.
      • Gość: za i przeciw Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 16:47
        Wszyscy tchórze i DUPOLIZY PRYSZCZATEGO tak będą głósować.
        Tfu, na wasz......HONOR
    • balsaminka Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum 15.11.08, 11:00
      No dobra...przekonali mnie. Jutro pojde zaglosowac i postawie X na
      NIE. I choc on wladzy sprawowac nie bedzie to przynajmniej nie bede
      musiala ogladac tych wstretnych @ z Rady Miasta...chociaz nie...bo
      wladze nadal beda sprawowac wiceprezdenci... no kurcze. I tak zle, i
      tak niedobrze.
      • Gość: oj,oj tertium non datur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.08, 11:43
        gdzie postawic X? jak nie patrzec d... zawsze z tylu - takie to referendum!!!
      • Gość: Miś Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: 213.184.17.* 15.11.08, 11:47
        Zagłosuję na NIE, mimo że C.J. Małkowski nie należy do grona moich ulubionych.
        Niech SĄD oceni postępowanie prezydenta. Jeśli zostanie skazany - straci urząd.
        Osobiście wolałbym żeby została odwołana Rada Miasta, której TAK BARDZO zależy
        na odsunięciu Małkowskiego i zajęciu jego miejsca...
        • Gość: lilka Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 19:01
          W ten sposób niczego nie osiągniemy .Czy naprawdę chcemy takiego człowieka jako
          naszego prezydenta ?Przecież za chwilę będzie miał zarzuty prokuratorskie.
      • Gość: lilka Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 18:58
        Wybór jest taki że głosować trzeba .Wstyd głosować za pozostawieniem
        Małkowskiego ale obecna rada też nie zachwyca.Chyba jednak lepiej już żeby nas
        Małkowski nie ośmieszał.Olsztyn potrzebuje nowej władzy nie tylko prezydenckiej.
    • Gość: logiczny ależ nieprzeciętne zdanie tu znalazłem: IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.08, 11:49
      "Ich zwycięzca będzie on sprawował funkcję skróconą kadencję."
      gratuluję!
    • Gość: karol Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 13:34
      "Żeby głosowanie miało jakiekolwiek skutki, do urn musi pójść ponad
      26 proc. uprawnionych. Jeśli więc zostaniesz w domu i podobnie zrobi
      więcej niż 35 tys. uprawnionych, wówczas referendum będzie nieważne."

Tu też jest błąd. 35 tys. mieszkańców to właśnie te 26%, a więc do
      głosowania może NIE PÓJŚĆ ok. 74% mieszkańców, a więc nie 35 tys. a
      ok. 100 tysięcy. Te ponad 35 tys. musi pójść, żeby referendum było
      ważne!
      • Gość: za i przeciw Re:.............................. ................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 16:54
        Wszyscy tchórze i DUPOLIZY PRYSZCZATEGO będą głósować za
        pozostaniem tego zboka.
        Tfu, na wasz......HONOR
        • Gość: mieszkaniec Re:Chcemy nowej rady IP: *.ols.vectranet.pl 15.11.08, 17:51
          Dupek jesteś, teraz po co mu się podlizywać. On i tak nie wróci. Sąd do rozprawy
          go nie odwiesi, sprawa się pociągnie, a jak przyjdą nowe wybory, to będziesz
          miał innych kandydatów do wyboru. Teraz chodzi, żeby dla Olsztyna 2 lata
          uratować, bo z tą radą nie odbijemy się od dna.
      • koprofag4 Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum 16.11.08, 11:22
        faktoza mi tu tez cos nie gralo:) takie sa skutki zliwkidowania
        matury z matmy niestety

dziennikarzyna widocznie pomyslal ze po jakims zenujacym
        humanistycznym kierunku bedzie pisal wypociny do gazety i nikt nie
        zauwazy jego braku umiejetnosci logicznego myslenia....a tu taki
        niefart:)
    • Gość: gosc Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.ols.vectranet.pl 15.11.08, 16:53
      najlepiej byłoby, żeby wywalić naraz małka razem z radą!
    • Gość: maleficium5 Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.08, 17:42
      ja się nawet długo zastanawiałem i NIE IDĘ!!!!
      • Gość: trefl Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.olsztyn.mm.pl 15.11.08, 17:51
        Głosuję na "nie" bo to jedyna aktualnie okazja pozbyć się rady-a MAŁKOWSKI
        i tak ma zakaz sądowy bycia Prezydentem.
    • Gość: wolne łęgajny!!! Re: Poradnik jak głosować skutecznie w referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 20:46
      wywieź ich do swojego ogródka Łapy przecz od Łęgajn!
    • Gość: auxa Rzetelność dziennikarska IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.08, 09:18
      "Jeśli więc zostaniesz w domu i podobnie zrobi więcej niż 35 tys.
      uprawnionych, wówczas referendum będzie nieważne."
      No nie, w domu może zostać prawie 100tys. Te wymagane 35tys co ma póść to 26%
      uprawnionych, czyli prawie 3 razy więcej może nie pójść - z prostych obliczeń
      99615.
    • Gość: Gość To jest złąmanie ciszy wyborczej! IP: *.toya.net.pl 16.11.08, 22:29
      Zgodnie z Ordynacją Wyborczą w czasie ciszy wyborczej nie można
      nawet informować czego dotyczy głosowanie a nie instruować jak
      głosować. Kto się zdecyduje tam Komisja mu powie. Ale może Wyborczej
      można więcej niż zezwala prawo?
      • Gość: pryszczaty i co dupolizy JCM -przerżneliście z kretesem IP: *.ols.vectranet.pl 16.11.08, 23:16
        Brawo PiS dzięki tej parti referendum było ważne.
        teraz Jurek Szmid na prezydenta ,wracamy do normalności bo czas biegnie a czerwoni cały czas ryja w korycie
        • Gość: * Re: i co dupolizy JCM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 23:33
          Następny nawiedzony. Jak nie Małkowski, to Szmit. Pojęcie normalności z PiS-em,
          to tak, jak usilne zakładanie sobie pętli na szyję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka