Gość: raugust IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 17.01.02, 22:26 Szukam ludzi z tamtych lat i tej szkoly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jd Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.acn.waw.pl 17.01.02, 22:44 7-mka wspiera i popiera 5-tkę. Gdzie jest wasza siedziba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.01.02, 00:00 narazie sa plany. Szukam czlonkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 18.01.02, 19:53 Widac ze to niebyla dobra szkola, zreszta sam otym wiem chodzilem tam. Chyba jestem jedyny z tej budy kto wie jak uzywac internet, a forum nie wspomne. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.acn.waw.pl 18.01.02, 20:51 W tej sytuacji powspominaj z 7-mką. Mamy wątek-gigant otwarty dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.01.02, 04:56 chcialbym napisac pare slow o mojej SP5. Pamietam tylko garstke nauczycieli z tamtych lat. Pn. K. Srubowska - j.polski Pn. Najder- biologia P. Najder - matematyka P. Galinski - wf Pn. Zawadzka - j. polski albo chemia (nie jestem pewien). Pn. Makowska - j. polski moja nauczycielka od klasy 1do 4. Szkole opucilem w 1984 jako uczen VIII c. Potem Elektryk. 1988 opuscilem nasz olsztyn. Pamietam wszyskie twarze, chociaz zapomnialem nazwiska i imiona, oraz przedmioty ktore oni wykladali. Nawet teraz mam przed oczyma sytulacje z tamtych lat. Ostatnio jak bylem w olsztynie (95) odwiedzilem swoja szkole z moja wtedy 3-letnia corka. spotkalem wiele osob z grona ped. ktorzy tam nadal ucza. Nawet tak sie sklada ze ucza dzieci swoich bylych uczniow z tamtych lat. Jestem ciekaw czy ktos mnie pamieta, albo chociasz moje nazwiska Robert Augustynowicz. Jezeli ktos zna te osoby ktore wyszczegulnilem na poczatku, niech da znac. Pozdrowienia Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
yasio3 Re: Szkola Podstawowa Nr5 28.01.02, 17:33 Robert, ja cie pamietam!bylem w tych samych szkolach,5-tke konczylem w klasie VIII B, nastepnie bylem w Technikum Elektrycznym,znalem tez twojego brata, ktory z moim bratem gral w Warmii,podobno jestes w Kanadzie,janek Kajdanowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 28.01.02, 20:28 Jest juz pierwsz osoba 300 + gdzies w swiecie czekam na wasze listy. janek kupa lat pamietam ciebie chocaz przez mgle, ale pamietam to tyle lat prawdopodobnie gdybym zobaczy ciebie teraz to bym odrazu rozpoznal. Twoje nazwisko pomietam dobrze. przez 8 lat dzwonilo w uszach w Sp5 napisale do ciebie na email gazety czekam na odpowiedz. Napisz czy masz kontakt z ludzimi z tamtych lat. Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: 217.29.140.* 01.02.02, 20:30 Robert, wyslalem ci maila na raugust@rogers.com, tam znajdziesz szczegoly, jesli go nie dostales daj miz znac na forum, pozdrawiam,janek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.02.02, 03:14 Gość portalu: Janek napisał(a): > Robert, wyslalem ci maila na raugust@rogers.com, tam znajdziesz szczegoly, > jesli go nie dostales daj miz znac na forum, pozdrawiam,janek Nic nie dostalem, czeka dalej. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 02.02.02, 14:29 Zalozylem sobie conto w gazecie raugust@poczta.gazeta.pl. Sprobuj napisac na ten adres. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 31.01.02, 17:09 Janek gdzie jests, napisz. Chcialbym zobaczyc co slychac uciebie. Co wydazylo sie w twojm zyciu wciagu tych lat, czy masz rodzine itd. Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 28.01.02, 15:45 Jak dobrze pamietam tetnila zawsze zyciem, teraz to wstyd sie przyznac. RA Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 05.02.02, 16:29 Co jest z wami ludzie piszcie cos przeciesz jest nas tylu ktorzy skonczyli SP5 Napewno macie jakies wspomnienia, dobry czy zle ale macie. Piszcie,prosze. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro.k Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: 213.25.179.* 06.02.02, 09:02 Witam serdecznie kolegę raugust-a!!! Trochę trwało zanim się obudziłem i poznałem Ciebie. No, szczerze mówiąc to dopiero jak się przedstawiłeś oficjalnie pokapowałem kto jest na fali. Jak tam w dalekiej, zamorskiej krainie? Kiedy planujesz zajechać do ojczyzny? Co słychać u brata? Jak widzisz pełno pytań ciśnie mi się na usta, być może dasz mi na nie odpowiedź. I jeszcze jedno, opisując nauczycieli z naszej kochanej budy nie raczyłeś wspomnieć o przewspaniałej p. Halinie Jasłowskiej - kojarzysz wych. plastyczne i te sprawy. Musisz, kończyłeś SP5 tylko 2 lata po mnie! Pozdrawiam, a oprócz Ciebie i mnie komputer i internet potrafi ojechać masa ludzi z godnym pochodzeniem zatorzańsko-piątkowym, choćby mój brat Janek też będący daleko od domu jak TY. siema. Pozdrowienia dla wszystkich Warmiaków z KKS! Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 06.02.02, 13:55 Gość portalu: daro.k napisał(a): > Witam serdecznie kolegę raugust-a!!! Trochę trwało zanim się obudziłem i > poznałem Ciebie. No, szczerze mówiąc to dopiero jak się przedstawiłeś > oficjalnie pokapowałem kto jest na fali. Jak tam w dalekiej, zamorskiej krainie > ? > Kiedy planujesz zajechać do ojczyzny? Co słychać u brata? Jak widzisz pełno > pytań ciśnie mi się na usta, być może dasz mi na nie odpowiedź. I jeszcze > jedno, opisując nauczycieli z naszej kochanej budy nie raczyłeś wspomnieć o > przewspaniałej p. Halinie Jasłowskiej - kojarzysz wych. plastyczne i te sprawy. > > Musisz, kończyłeś SP5 tylko 2 lata po mnie! Pozdrawiam, a oprócz Ciebie i mnie > komputer i internet potrafi ojechać masa ludzi z godnym pochodzeniem > zatorzańsko-piątkowym, choćby mój brat Janek też będący daleko od domu jak TY. > siema. Pozdrowienia dla wszystkich Warmiaków z KKS! Czesc i czolem Pozdrawiam i witam serdecznie. Pamietam wszystkich nauczycieli, moze zapomnialem nazwiska i imiona niektorych znich, ale to nieznaczy ze zapomnialem onich zupelnie. Jezeli chodzi o pn. H.Jaslowska, to on jest moja jedno z kilku ulubionych czlonkow naszego grona pedagogicznego. Niewiem czy wiesz, ale wych. plastyczny i plastyka jest nadal mojm ulubionym przedmiotem, dlatego pracuje miedzy innymi jako projektant. Jakto sie mowi stara milosc nie rdzewieje. Pozatem skonczylem tutaj www.ocad.on.ca- szkola plastyczna, wydzial multimedialny. Tak ze wylasnie ona przyczynila sie do tego kim jestem teraz. Moze zapomnialem nazwisko ale nigdy niemogl bym zapomniec czlowieka. Byle w kraju 95 z moja rodzina, bylo cudownie. Myslalem i mysle nadal o powrocie, ale wiele sie zmienila i niewiem czy jeszcz to jes mozliwe. Mam dzieciaki w wieku 10&9, mogo miec problem z zaklimatyzowaniem sie w kraju. Czas pokarze co bedzie dalej. Jezeli chodzi o komputery i zatorze oraz SP5, niestety jestes dopiero chyba 10 i tylko 2 osoba ktor jest z Zatorza i SP5 i pisze domnie za posrednictwem internet. Niewiem jak rozbudowana jest linia w olsztynie, ilu z naszych znajomych zna czy niezna komputer lub internet. Chodzi mi przedewszystkim ze nikt nie odpowiadal na moje posty, co sprawilo ze stalem sie troche podirytowany tym wszystkim poniewaz trudno jest zrozumiec dlaczego z grupy powiedzmy 300+ zadna osoba nie pisze. Twoj brat Janek akurat jest pierwsza osoba ktora besposrednio znam z Zatorza i SP5 ktora napisala na te posty, co sprawilo mi wielka radosc. Teraz jest jeszcze jest weselej poniewaz jest nas wiecej. Pozdrowienia od Artura dla ciebie i twojej rodziny oraz odemnie i mojej rodzinki. Tesame pozdrowienia dla Janka. Jezeli masz ochote to pisz na adres domowy raugust@rogers.com Pozdrowienia dla wszystkich Zatorzakow, abso. SP5 i grona pedagogicznego Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 06.02.02, 15:20 to co napisalem wczesniej jest bardzo chaotycznie napisane, ale pisalem to 7:30 naszego czasu w pracy. Tak ze jeszcze zupelnie nie obudzilem sie wtedy. Teraz jak to czytam to sie zastanawiam o co mi chodzilo w niektorych zdaniach. Tak ze prosze o zrozumienie. Pozdrawiam Robert A. p.s. J. Polski nie jest i niebyl moja mocna strona dzieki co niektorym belfrom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek.k Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: 217.29.140.* 06.02.02, 19:55 Widze, ze mocni ludzie z Zatorza maja wiele ze soba wspolnego, np. pisanie takich postow w godzinach pracy, a ja sie pytam kto za to zaplaci? pan, pani, podatnik zaplaci,tak?:) Przypomialo mi sie, ze widzialem ostatnio zdjecie Piotra K. z mojej klasy, obecnie dyrektora ds czegos tam w Stomilu(mowie o klubie pilkarskim). A w ogole, i a propos innego tematu pt.ZSME-Elektryk, to gdy chodzilem do elektryka to nasza klasa dzielila sie na tych z Olsztyna, na tych spoza Olsztyna i na tego z Zatorza...nasza dzielnica budzila respekt u chlopcow z Pojezierza, Kormorana ze innego ptactwa nie wspomne. Robert ty tez paliles pierwsza fajke na cmentarzu przy szkole? Peace Brothers! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 06.02.02, 21:08 Tak palilem tam ale to nie byla moja pierwsza fajka pierwszy raz zapalilem w 1982 na koloniach letnich nad mozem, zapomnialem miejscowosc) poznalem tam swoja pierwsza milosc kolonijna na imie jest jej Kasia, jest z Olsztyna. Ciekaw jestem jak ma na nazwisko po mezu. Wspanialy okres z mojego zycia, poza tymi papierosami. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
raugust SP5 -rocznik 69 07.02.02, 04:18 Mam bardzo mila wiadomosc. Wlasnie dzisiaj odnalazla sie Iza C. uczennica naszej klasy. Tak ze jest nas juz dwoje. Czekam na wiecej mailow od was drodzy. Mam nadzieje ze bedzie nas wiecej. Jak narazie to jest Iza C. -VIIIc Robert A. -VIIIc Janek K. -VIIIb Darek K. -? rocznik 67 Radek N. -? rocznik 80 Tak ze jest nas juz tutaj troche. Czekamy. Pozdrowienia RobertA. VIIIc Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: SP5 -rocznik 69 07.02.02, 04:31 Zapraszamy rowniez nauczycieli naszej SP5 do zagladania na ten forum i zostawianie postow. Ciekawi jestesmy gdzie sie podziewacie teraz. Wiem ze spora liczba nauczycieli nadal pracuje w bylej SP5, obecnie Gimnazjum, oraz LO III. Pozdrowienia Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: SP5 -rocznik 69 09.02.02, 02:34 raugust napisał(a): > Mam bardzo mila wiadomosc. Wlasnie dzisiaj odnalazla sie Iza C. uczennica > naszej klasy. Tak ze jest nas juz dwoje. Czekam na wiecej mailow od was drodzy. > Mam nadzieje ze bedzie nas wiecej. Jak narazie to jest > Iza C. -VIIIc > Robert A. -VIIIc > Janek K. -VIIIb > Darek K. -? rocznik 67 > Radek N. -? rocznik 80 > Tak ze jest nas juz tutaj troche. Czekamy. > > Pozdrowienia > > RobertA. VIIIc Dzisiaj jest juz nastepna zagubiona owieczka Asia K., tak ze robi sie nas wiecej. Czekamy na was wszystkich uczniowie bylej SP5. Asia K. -VIIIc rocznik 69 Iza C. -VIIIc rocznik 69 Robert A. -VIIIc rocznik 69 Janek K. -VIIIb rocznik 69 Darek K. -? rocznik 67 Radek N. -? rocznik 80 Pozdrowienia RobertA. VIIIc Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: SP5 -rocznik 69 22.02.02, 15:10 Co jest z wami ludzie piszcie. Niewierze ze niemacie nic do powiedzenia na tema SP5. Zobaczcie na ludzi z SP7. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: SP5 -rocznik 69 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 20:57 Jednak chyba zaczynam wierzyc ze nie macie nic do powiedzenia.Jak widze te ponad 800 postow w SP7 to szlag mnie trafia jacy jestesmy bierni.A Raugust zrobil taki kawal dobrej roboty z nasza stronka...szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek do Alfa i innych .... IP: 217.29.140.* 04.03.02, 22:44 stary, wyluzuj! moze siodemka ma 800 postow ale inne podstawowki w ogole nie istnieja ma tym forum. Nasi koledzy(i kolezanki) sa zapracowani, pewnie im sie rodza kolejni potomkowie i nie maja tyle czasu co te "nieroby" z siodemki :)) A czy ktos pamieta ogrod przy szkole? jesienia byly gruszki, jablka i inne owoce a pan wozny - p. Sucharski ganial nas po ogrodzie!(to dla rocznikow zaczynajacych sie na 6 bo p. Sucharski zmarl w dugiej polowie lat 80tych) Ale cmentarz byl jednak debesciarski! zapalic mozna bylo, pojsc na wagary, po dniu zmarlych szukac palacych sie zniczy. Moj brat nawet raz podpalil jedno drzewo w okolicy szkoly, tak sie chlopak palil do nauki... A teraz kilka slow o pomyslodawcy tego forum: Rauguscie- pamietam , ze byl to chlopak postawny, silny (budzil respekt) a przy tym sprawial swietne wrazenie bo jak juz wszystkim wiadomo - to chlopak inteligentny i entuzjasta. Zastanawiam sie tylko -patrzac na fryzury jego i jego kolegow (zdjecie jest na stronie piatki)- czy klasa VIII C w roku 1984 nie byla ukrytym fanclubem Limala i zespolu Kajagoogoo, normalnie sami nowofalowcy, tylko brokatu chyba chlopaki nie mieli...:))) Raugust, pozwolilem sobie na zarciki zeby rozkrecic te posty, czekam na kontre pod adresem klasy VIII B. pozdrawiam wszystkich Piatkowiczow, niech zyje Just Five! janek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: do Alfa i innych .... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 20:10 A moi koledzy jeszcze bardziej palili sie do nauki bo puscili z dymem cala kapliczke na cmentarzu(nie mialo byc smieszne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: do Alfa i innych .... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 20:14 ...no i uswiadomiles mi ze faktycznie nie jestesmy tacy kompletnie lewi.Pozdrawiam i zycze milej prokreacji potomkow:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: do Alfa i innych .... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.03.02, 03:11 Czesc Jasiu, bardzo pochlebiasz mojej osobie szkoda ze niektorzy nauczyciele z sp5 tego nieczytaja. Poniewaz przez srube zawsze bylem spisany na straty. Pamietam jeden dzien z zycia naszej klasy ktory bardzo utkwil mi w pamieci moze dlatego ze sruba w obecnosci kumpli z klasy przyznala mi pierwszy raz racje. A to bylo tak. Pamietasz jak w klasach osmych trzeba bylo zdawac egzaminy do tech i liceum, napewno tak. Otoz w drugim polroczu uczniowie ktorzy przygotowali sie to takich szkol musieli przerobic material z ostatnich 5 lat sp. Ja niestety niebylem jednym znich tak ze niezawracalem sobie glowy. Sruba natomiast ktoregos dnia podwplywek zlosci ( ja podejrzewam ze byla na reczniku albo cos takiego) zaczela walic mi paly za glopoty, tak ze wciagu niespelna 15 minut dorobilem sie ich okolo 3 albo wiecej. To byl dlamnie koniec gry. Po zajeciach poszedlem do niej na rozmowe i spytalem sie o co jej chodzi i dlaczego to robi. Dokladnie niepamietam co bylo powiedziane bynajmniej powiedziala mi, ze jezeli mam zamiar skonczyc sp w tym roku to musze zaliczyc material z tych ostatnich 5lat (175 albo 180 stron z pytaniamij),to wlasnie dobilo mnie zupelnie jak to zrobic w ciagu tygodnia gdzie inni mieli caly drugi semester do nauki. Poszedlem na krzywy ryj, na stole byly scinki papirkow zwiniete w ruloniki. Sruba, z perfidnym usmiechem kazala abym wziol sobie jeden rulonik i odpowiedzal na pytania ktore tam sie znajduja. Spojrzalem na stol i zauwazylem ze jedne ruloniki sa krotrze niz drugie. Tak ze na chlopski rozum wziolem ten krotszy i dla odmiany wtedy moja geba byla rozesmiana od ucha do ucha. Pytania byly tak proste jak gwozdz i jasne jak slonce ze nawet dziecko z 3 klasy moglo by odpowiedziec na nie bez problemu. Tak ze zaliczylem ten test zadany przez srube widzadz nie ukryta zlosc na jej twarzy. Przed wyjciem powiedzialem jej jaki popelnila blad poprzez to ze karteczki byly roznej dlogosci. Ale ona odparla ze to niema znaczenia. Po powrocie do klasy przekazalem wszystkim co i jak robic aby zdac to bez bolu. Potem na koniec dnia ostatnia klasa to byl j.polski i wystawianie ocen. Kidy wycztala moje imie i potwierdzila ze dostalem 3 na otarcie lez, dodala ze mimo wszystko mialem racje jezeli chodzilo o te ruloniki.;) Ona nadal uczy i zneca sie nad ludzimi, amoze zmienila sie na lepsze wprawdzie minelo juz 18 lat. Czy ktos pamieta Zietka "sadyste" od prac recznych. Ostatnio jak bylem w olsztynie to spotkalem galinskiego od WF. rowny gosciu. Pogadalismy troche i powspominalismy. Jezeli ktos zna p.Galinskiego, nprosz pozdrowcie jego w mojm imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: do Alfa i innych .... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 18:10 Chlopaki a podajcie chociaz mi jej inicjaly bo nie wiem czy ona uczyla takze za moich czasow?Czy to Anna S.(bez polskich znakow).Bo z ta pania mam bardzo niemile wspomnienia,oj bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: do Alfa i innych .... IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 06.03.02, 18:13 Krystyna +sruba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: do Alfa i innych .... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 18:40 Gość portalu: raugust napisał(a): > Krystyna +sruba No to niestety nie mialem przyjemnosci.Ominela mnie tez cudem pewna niemila pani od matmy.A kto uczyl rocznika 69 muzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: nauczyciele z SP5 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 18:15 Przypomnialo mi sie ze ten gosciu od techniki odchodzil ze szkoly jak ja rozpoczynalem tam swoja przygode.Na jego miejsce przyszedl naprawde rowny gosc! A moze uczyla Was w mlodszych klasach pani Zofia Pietrowska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: nauczyciele z SP5 IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 06.03.02, 18:55 zobacz na zdjecie na members.rogers.com/zatorze pod sp5 tam jest zdjecie mojej klasy VIIIc . Popatrz moze znasz kogos z nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: nauczyciele z SP5 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 19:34 Widzialem to zdjecie kilka razy(bo swoich na razie nie moge wyslac)i szczerze mowiac to poznaje tam tylko pania Jaslowska.Jak bede ja widzial w okolicy to pozdrowie ja od Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Raugust ty nieuku! IP: 217.29.140.* 06.03.02, 21:21 Robert ja tez nie moge przypomniec sobie tej pani, inna rzecz - wstyd sie przyznac - nie pamietam nawet kto mnie uczyl polskiego tzn pamietam doskonale osobe ale wylecialo mi z pamieci jej nazwisko, problemow nie mialem bo ja nigdy nie mialem problemow z polskim. Pamietam tylko, ze nasza pani czasami wkurzona do granic naszymi rozmowami mowila stanowczym glosem: a teraz nastepujace osoby wyjda z klasy:...i tu nazwiska...kiedys tak wyszedlem a tu moja Pani-Mama- co ja musialem nasciemniac zeby sie nie kapnela , ze ja tak na korytarzu za kare! Ale cos nikt nie pisze o rosyjskim? czyzby na forum byly same orly rusycystyki. Skumajcie: studiowalem na UAM w Poznaniu, pierwszy semestr, rosyjski byl obowiazkowy na studiach jeszcze przez 4 tygodnie (o czym nie wiedzialem)- w tym czasie w sejmie wlasnie mdlal pierwszy wolny premier po okraglym stole. Rusycystka na pierwszych zajeciach studentow mowi: no dobra, pazdziernik robimy miesiacem dobroci- nie bede stawiala dwojek ale chcialabym sie zorientowac w poziomie rosyjskiego wsrod was, niech kazdy powie po rosyjsku cos o sobie: i wtedy zaczyna jeden misiek (cytuje):" dzien dobri, ja nazywajus..." pani mu przerwala tymi oto slowy: no przepraszam ale za cos takiego na uniwersytecie musze postawic panu dwojke.... nu a wy rebjata wy gawardzicie pa ruski ili wsio zabyli jop waszu mac! a zietek to byl macho-man, jak ktos mu podpadl na przerwie to zaliczal "kokosy" - takie kuksance w glowe albo ciagnal ucznia za bokobrody (przy obecnej modzie na pekaesy mialby tam pelne rece roboty!) a ten jego zajebisty rower skladak! gosc mialm klase! ...nie tylko VIIC :)) Pan Galinski? - tak pan Mirek w ogole sie nie zmienia! widzialem go czas jakis temu w Olsztyn City, jak zawsze wysportowany, elegancki etc... ragust - ja rozumiem klopoty z nauka ale zeby tak od razu uciekac za wielka wode!??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Raugust ty nieuku! IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 06.03.02, 21:30 To nie nauka ale armia jeszcze wtedy ludowa. Tutaj konytnuowalem nauke tutaj niem pan od polskiego albo ruskiego. Pamietaz jak kilu gosci wsadzilo facetce od ruskiego granat do torebki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Raugust ty nieuku! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 20:09 Ja naleze juz do tych ktorzy zaczynali uczyc sie angielskiego,ale to byly dopiero poczatki.Pamietam ze ruska uczyla pani Tyminska.Przychodzila do nas czesto na zastepstwa i przynosila taka wielka ksiege pt."Basnie roznych narodow"(raczej krajow demokracji ludowej)i ja(bo zawsze klasa mowila ze czytam najladniej)musialem wszystkim to czytac.Dramat!!!Nikt mnie nie sluchal i nie dziwie sie tym ludziom bo gdyby Wam kazano w VII klasie sluchac bajek to tez byscie odjechali.Czasami p.Tyminska wydzierala sie a kilku klientow ostro wytargala za uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Alf - pani Jaslowska IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 06.03.02, 21:36 Jak ja zobaczysz to pozdrow ja odemnie, kobieta miala duzy wplyw na mnie i jak tu przyjechalem to skonczylem szkole artystyczna. Mialem zamiar robic przy produkcji filmow ale zostalem projektantem. www.creativedisplayworks.com oraz www.fixturethis.com robie dlatch kompani, wiele ztych rzeczy to moje projecty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Alf - pani Jaslowska IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 15.03.02, 15:55 A ja nadal szukam ludzi z bylej SP5 i zatorza. PIszcie do nas members.rogers.com/zatorze/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust I co Dalej? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.02, 05:53 ????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Do Janka i innych IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 18:42 Gość portalu: janek napisał(a): > stary, wyluzuj! moze siodemka ma 800 postow ale inne podstawowki w ogole nie > istnieja ma tym forum. Nasi koledzy(i kolezanki) sa zapracowani, pewnie im sie > rodza kolejni potomkowie i nie maja tyle czasu co te "nieroby" z siodemki :)) > A czy ktos pamieta ogrod przy szkole? jesienia byly gruszki, jablka i inne > owoce a pan wozny - p. Sucharski ganial nas po ogrodzie!(to dla rocznikow > zaczynajacych sie na 6 bo p. Sucharski zmarl w dugiej polowie lat 80tych) Ale > cmentarz byl jednak debesciarski! zapalic mozna bylo, pojsc na wagary, po dniu > zmarlych szukac palacych sie zniczy. Moj brat nawet raz podpalil jedno drzewo w > > okolicy szkoly, tak sie chlopak palil do nauki... > A teraz kilka slow o pomyslodawcy tego forum: Rauguscie- pamietam , ze byl to > chlopak postawny, silny (budzil respekt) a przy tym sprawial swietne wrazenie > bo jak juz wszystkim wiadomo - to chlopak inteligentny i entuzjasta. > Zastanawiam sie tylko -patrzac na fryzury jego i jego kolegow (zdjecie jest na > stronie piatki)- czy klasa VIII C w roku 1984 nie byla ukrytym fanclubem > Limala i zespolu Kajagoogoo, normalnie sami nowofalowcy, tylko brokatu chyba > chlopaki nie mieli...:))) > Raugust, pozwolilem sobie na zarciki zeby rozkrecic te posty, czekam na kontre > pod adresem klasy VIII B. > pozdrawiam wszystkich Piatkowiczow, niech zyje Just Five! > janek Ja nie wiem moze jestem zbyt upierdliwy,moze rzucam sie z motyka na ksiezyc,ale pragne zauwazyc ze w chwili kiedy SP7 przekracza 1000 postow,my spadamy z pierwszej strony.Janek,teraz ja czekam na kontre!!!Tylko mi nic nie pisz o plodzeniu potomkow bo z Twojego zaangazowania w ten watek wynika ze juz chyba trafiles na porodowke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 19.08.02, 18:37 Gdzie jestescie ludki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hornet Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: 217.153.26.* 13.10.02, 17:32 Gość portalu: raugust napisał(a): > Gdzie jestescie ludki Witam absolwentów 5, Jestem rocznik 59, czyli ukończyłem szkołe bodaj w roku 74. Jest ktoś z tych lat? Nazwiska nauczycieli, które przewijają się w Waszych postach są i mi znane. Ktoś pytał o nauczycielkę polskiego Annę S. Zapewne chodzi o Annę Światłowską - moją wychowawczynię. Same dobre wspomnienia. Jeśli Pani to przypadkiem przeczyta Pani Profesor - serdecznie pozdrawiam. Tak jak ktoś napissał wcześniej pamiętam też palenie papierosów na cmentarzu obok, a nawet podkradanie warzyw i owoców z ogródka obok szkoły (był wtedy własnością dyrektora szkoły i jego rodziny). Na marginesie - córka dyrektora, która oczywiście również chodziła do piątki, pracuje obecnie w Newsweeku. Chętnie powspominam z kimś z mojego pokolenia, niestety widzę, że na forum dominują małolaty (tzn. trzydziestolatki). Mieszkam i pracuję w Warszawie, ale zawsze chętnie przyjeżdżam do Olsztyna i do mojego Zatorza. Serdecznie pozdrawiam wswzystkich Zatorzan z piątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 19.09.02, 21:03 Ludzie czy wy ZYJECIE, czy z smiercia sp5 was tez wybito? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.her.forthnet.gr 22.09.02, 17:04 Robert, nie pisalem bo mam duzo pracy ale odwiedzam stone zatorza i sp5, co u ciebie , jestes juz po wakacjach? pozdrowinia dla brata i rodzinki janek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Szkola Podstawowa Nr5 IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.09.02, 18:05 wszystko spoko, tez mam kupe roboty ale jest ok. pisz na dom raugust2rogers.com albo do brata arturaugust@hotmail.com pozdrowienia robert a. Odpowiedz Link Zgłoś