Dodaj do ulubionych

Zatorze-Katowicka i okolice

IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 17.01.02, 22:27
Szukam ludzi z tej czesci miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: jd Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.acn.waw.pl 17.01.02, 22:46
      Czy tam też jest tak ładnie jak u nas na Alei Przyjaciół? Wstyd sie przyznać,
      ale chyba nigdy tam nie byłem.
      • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.01.02, 23:59
        Jak pamietam, jest tam bardzo fajnie. Blisko do lasu, stadionow Wami i stadionu
        lesnego, parku, kina, strzelnicy wojskowej. Dzialki, gdzie sie chodzilo na
        agrest i pozeczki. Naprawde fajne wspomnienia.
        • Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 09:09
          Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ale ul. Katowicka to chyba nie leży na
          Zatorzu (jeśli się myle to proszę mnie wyprowadzić z błędu). Według mnie
          to "trójkąt" składający się z ulic Limanowskiego, od strony Wojska Polskiego
          Jagielońska do ronda no i oczywiście tory pkp - to co w środku to zatorze
          reszta to już inne części miasta
          • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 18.01.02, 13:41
            Mieszkalem tam od 1978-88 i zawsze mowiono Zatorze, ale twoj poglad jest warty
            rozpatrzenia

Robert A.
          • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.01.02, 04:59
            Gość portalu: XVZ napisał(a):

> Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ale ul. Katowicka to chyba nie leży na
            > Zatorzu (jeśli się myle to proszę mnie wyprowadzić z błędu). Według mnie
            > to "trójkąt" składający się z ulic Limanowskiego, od strony Wojska Polskiego
            > Jagielońska do ronda no i oczywiście tory pkp - to co w środku to zatorze
            > reszta to już inne części miasta.

to ztego wynika ze to czworokat anie trojkat

• Gość: spoko Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 01:51
              A ja na Katowickiej byłem tylko raz w życiu. W bloku z początku lat 70-tych moi
              znajomi wynajmowali stancję. Pamiętam, że idąc do nich schodami na czwarte
              piętro natknąłem sie na mały dramat rodzinny.
              Na drugim piętrze mieszkała staruszka z córką starą panną. Obie miały skowronki
              w głowach. Kompletnie w innym świecie żyły. No i ta matka zaczepiła mnie jak
              szliśmy do znajomych. Okazało się, że córka, co wieczór wystawiała ją na klatkę
              schodową, i tak do rana. Ludzie najpierw przynosili tej starej gorącą herbatę i
              kanapki a potem już się całkiem przyzwyczaili. Nawet wycie po nocach im nie
              przeszkadzało.
              Pamiętam, że próbowałem wtedy wezwać do tych kobiet pogotowie i opiekę
              społeczną, żeby je zabrali do jakiegoś spokojnego miejsca. Niestety. Obie miały
              schizofrenię i żadnej rodziny. Nie było nikogo, kto mógłby podpisać zgodę na
              leczenie w zakładzie a tego wymaga ustawa. Przykre.
              • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.02, 03:20
                Ciekaw jestem jaki to byl nr bloku, spytalem sie swojej mamy czy to bylo
                wnaszym bloku ale ona niezna nikogo kto by pasowal do tego opisu.
                Zatorze- szczegolnie Katowicka, to okolica z charakterkiem to co opisales to
                ludzka tragedia ktora moze sie zdazyc wszedzie. Ale na katowickiej zdazalo sie
                wiele wiecej ludzkich tragedi, wiele chorob spolecznych itp.

Pozdrowienia

Robert A.
                • Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 08:58
                  Rorry za nie pojawianie sie ale nie byłem dostępny ostatnio ale to juz sie
                  zmieni - zatorze to moja ukochana cześć Olsztyna (urodziłem się tam i
                  mieszkałem do 2000 roku) a co do Raugusta może i masz racje że to czworokąt a
                  może i pięciokąt albo i większy (ulice mają załamania , zakręty itp - mi
                  chodziło o mniej więcej zobrazowanie tej części Olsztyna ale wybaczam :-). A co
                  do sytuacji opisanej w poscie powyżej to takich sytuacji na zatorzu było dużo
                  więcej a to dlatego (tak mi się wydaje) że była to dzielnica która po wojnie
                  została zasiedlona przez wiele osóba napływowych i co cwańsze (te zdrowe
                  psychicznie) wyprowadziły się do nowopowstałych bloków lub też załatwiły
                  eksmisje tym niebezpiecznym dla otocznie - chociaż sytuacja ta nie było
                  wyjątkowo nie przyjemna znam gorsze
                  • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 22.01.02, 16:47
                    Skad jestes z Zatorza, ja mieszkalem tam na Katowickiej 2 od 1977-88 jezeli nie
                    myle sie. Napisz wiecej jak masz ochote, albo napisz do mnie na
                    raugust@roges.com. P.S. chodzilem kiedys do SP5 i Electryka.

Pozdrowienia

robert A.
                    • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 18:51
                      Czesc.Ja urodzilem sie i caly czas mieszkam na Hanki Sawickiej,to
                      bliziutko.Powiedz,ta Katowicka 2 to ktory blok bo do tej pory nie chwytam tej
                      numeracji.Moze zalozymy jakis fanklub tej czesci Zatorza?Tez chodzilem do SP5 a
                      moim wychowawca byl Antoni Szeklicki-rowny czlowiek!Najgorsze wspomnienia mam z
                      pewna polonistka ale nie bede cytowal nawet jej xywy.
                      • Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 08:52
                        Ja z zatorza ale nie z tej części - Limanowskiego - szkoła podstawowa nr 1 -
                        potem gastronomik (wypadek w mojej karierze) a co do fanklubu to jestem za
                        • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 18:16
                          dlaczego wypadek mialem wielu znajomych w gastronomiku, teraz nawet sam gotuje
                          i wszyscy zachwalaja.

Pozdrwawiam

Robert A.
                      • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 18:22
                        Gość portalu: alf napisał(a):

> Czesc.Ja urodzilem sie i caly czas mieszkam na Hanki Sawickiej,to
                        > bliziutko.Powiedz,ta Katowicka 2 to ktory blok bo do tej pory nie chwytam tej
                        > numeracji.Moze zalozymy jakis fanklub tej czesci Zatorza?Tez chodzilem do SP5 a
                        >
                        > moim wychowawca byl Antoni Szeklicki-rowny czlowiek!Najgorsze wspomnienia mam z
                        >
                        > pewna polonistka ale nie bede cytowal nawet jej xywy.

Czesc i witam. Znam tych ludzi, sruba tez dawala dlamnie i mojego brata popalic.
                        Ja i moj brat Artur mieszkalismy w tym szaro-pomaranczowym budynku na 4 pietrze
                        za Katowicka 2A. Artur trenowal w Warmi pilke napewno go znasz albo slyszales.
                        Napisz ktory jestes rocznik moze mamy wiecej wspolnych znajomy i tematow.

Pozdrawiam

robert a.

• Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 00:26
                        O prosze, dawno mnie tu nie bylo az do dzis i trafiam na ludzi z ktorymi pewnie
                        nie raz sie mijam na ulicy. Nie doczytam tych postow dzis do konca bo wlasnie
                        klade sie spac ale chcialem tylko napisac ze tez mieszkam na zatorzu, podobnie
                        jak alf na ulicy H. Sawickiej. A propos Szeklickiego, rzeczywiscie rowny gosc,
                        malo bylo takich nauczycieli, co do pani polonistki to czy chodzi o pania o
                        blad wlosach? ;) Katowicka to rzut beretem ode mnie. Znam tak sporo ludzi,
                        rzeczywsicie swietne okolice i mnostwo wspomnien z dziecinstwa. Pozdrawiam
                        Zatorzan :))
                  • Gość: sari Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.ts.pl 23.01.02, 14:49
                    Zatorze to też moja ukochana dzielnica Olsztyna. Stad są moi rodzice i tu sie
                    urodziłam. W latach 80-tych musiałam się wyprowadzić, ale wciąż lubię tam
                    jeździć. A może Zamenhoffa to już nie Zatorze ?
                    • Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 16:24
                      nie chce być upierdliwy ale już pisałem jak wygląda zatorze a dokładnie w
                      ramach jakich ulic się mieści a inne to inne, poprostu.
                      • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 18:14
                        Czyto wazne gdzie pomiedzy jakimi ulicami, najwazniejsz to ze ludzie sie
                        trzymaja kupy. Jak widzisz poumieszczeniu tego postu coraz wiecej ludzi pisze i
                        to sprawia dlamnie radosc.

Pozdrawiam

Robert A.
          • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:20

> Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ale ul. Katowicka to chyba nie leży na
            > Zatorzu (jeśli się myle to proszę mnie wyprowadzić z błędu). Według mnie
            > to "trójkąt" składający się z ulic Limanowskiego, od strony Wojska Polskiego
            > Jagielońska do ronda no i oczywiście tory pkp - to co w środku to zatorze
            > reszta to już inne części miasta

A za rondem to niby co jest jak nie Zatorze(jesli chodzi o dzielnice,bo osiedle
            to moze i jakas Podlesna)ale i Katowicka i Zamenhoffa to jak najbardziej
            Zatorzanskie klimaty.To co,jest ktos jeszcze z okolic Katowickiej?

• Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 18:25
              Funclub -jestem za 200%- moge nawet zrobic strone.
        • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:34
          Gość portalu: raugust napisał(a):

> Jak pamietam, jest tam bardzo fajnie. Blisko do lasu, stadionow Wami i stadionu
          >
          > lesnego, parku, kina, strzelnicy wojskowej. Dzialki, gdzie sie chodzilo na
          > agrest i pozeczki. Naprawde fajne wspomnienia.

A pamietasz moze Piecie-czyli Adama Opalacha i jego rodzine.Legenda z
          Katowickiej.Ostatnio sie wyprowadzil i od razu zrobilo sie smutno.Poza tym
          ostatnio straszny tu ruch budowlany.Juz myslalem ze nic tu nie postawia,ale
          zaczeli budowac nowe bloki.Mysle ze ta czesc Zatorza ma ciekawa przyszlosc przed
          soba.

• Gość: raugust Piecia IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 22:29

> Gość portalu: raugust napisał(a):
            >
            > > Jak pamietam, jest tam bardzo fajnie. Blisko do lasu, stadionow Wami i sta
            > dionu
            > >
            > > lesnego, parku, kina, strzelnicy wojskowej. Dzialki, gdzie sie chodzilo na
            >
            > > agrest i pozeczki. Naprawde fajne wspomnienia.
            >
            > A pamietasz moze Piecie-czyli Adama Opalacha i jego rodzine.Legenda z
            > Katowickiej.Ostatnio sie wyprowadzil i od razu zrobilo sie smutno.Poza tym
            > ostatnio straszny tu ruch budowlany.Juz myslalem ze nic tu nie postawia,ale
            > zaczeli budowac nowe bloki.Mysle ze ta czesc Zatorza ma ciekawa przyszlosc prze
            > d
            > soba.
            >

Pamietam go jak ostatnio (to95) bylem w olsztynie to widzialem jego wielki jak
            brzoza, a pamietam jego jako 4 moze 5 latka jak biegal za nami. Stare lata i
            bardzo wesole. Moje nazwisko jest Augustynowicz popytaj po okolicy moze ktos mnie
            pamieta.

Pozdrawiam

Robert A.

• Gość: raugust Re: Piecia IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.01.02, 13:43
              Jestem ciekawna czy moze znasz ktos z tej listy:
              Zatorze-Znajomi

Iwaszko
              Trzeciak
              Manicz
              Korcz
              Sydoruk
              Bigus
              Kelner
              Cala
              Zdunek
              Jackiewicz
              Soroko
              Karpyza
              Kulas
              Kupren
              Iustyna
              Jankowski
              i wielu innych jak znacie kogos ztej listy to dajcie znac albo wyslijcie mi
              email raugust@rogers.com

Pozdrowiam

Robert A.
              • Gość: alf Re: Piecia IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 18:27

> Jestem ciekawna czy moze znasz ktos z tej listy:
                > Zatorze-Znajomi
                >
                > Iwaszko
                > Trzeciak
                > Manicz
                > Korcz
                > Sydoruk
                > Bigus
                > Kelner
                > Cala
                > Zdunek
                > Jackiewicz
                > Soroko
                > Karpyza
                > Kulas
                > Kupren
                > Iustyna
                > Jankowski
                > i wielu innych jak znacie kogos ztej listy to dajcie znac albo wyslijcie mi
                > email raugust@rogers.com
                >
                > Pozdrowiam
                >
                > Robert A.

Manicz kojarzy mi sie z lokalnymi zlodziejaszkami i od dawna ich tutaj nie ma.Co
                do nazwiska Bigus to kojarzy mi sie pewna Agnieszka ale ona jest chyba'79 wiec to
                pewnie nie Twoje klimaty.A co do tego Kelnera to nie wiem czy nie chodzi Ci o
                Kellera.Jego rodzice mieszkaja na Katowickiej (chyba 2A)a sam koles tak jakby sie
                stoczyl.Pamietam jak pod koniec lat 80tych puszczal Papa Dance przez okno na cala
                okolice:)
                • Gość: raugust Re: Piecia IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.01.02, 20:16
                  > Manicz kojarzy mi sie z lokalnymi zlodziejaszkami i od dawna ich tutaj nie ma.C
                  > o
                  > do nazwiska Bigus to kojarzy mi sie pewna Agnieszka ale ona jest chyba'79 wiec
                  > to
                  > pewnie nie Twoje klimaty.A co do tego Kelnera to nie wiem czy nie chodzi Ci o
                  > Kellera.Jego rodzice mieszkaja na Katowickiej (chyba 2A)a sam koles tak jakby s
                  > ie
                  > stoczyl.Pamietam jak pod koniec lat 80tych puszczal Papa Dance przez okno na ca
                  > la
                  > okolice:)

Agnieszka Bigus to najmlodsza z tego pokolenia. Ja chodzilem z Krzyskiem
                  (sredni ztego rodu rocznik 69) do SP5 8c. Maniczowie to co tu mowic. Keller
                  tojestem troche zaskoczony, tez kumpel z klasy. Napisz domnie
                  raugust@rogers.com, to pogadamy obszerniej.

Narazie robert A.
              • Gość: Rataj Re: Piecia IP: 217.153.26.* 28.04.02, 19:49
                Mieszkałem na Katowickiej w latach 65-67 potem na Rataja (to chyba też
                Zatorze?) - tam znałem Manicza i sam chętnie bym się dowiedział co u niego. Od
                1973 jest już Warszawka, ale sentyment do Zatorza pozostał.
                Pozdrowienia dla wszystkich od Warszawiaka z Zatorza.
    • Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.100.2.* 23.01.02, 19:21

> Szukam ludzi z tej czesci miasta.

No to pozdrawiam Cię Rauguście właśnie z tej części miasta. Mówię o części
      miasta, ponieważ w dyskusji przewija się obszar nazywany kiedyś całościowo
      Zatorzem - 40 lat temu :)).
      Aktualnie na prawo od ul. Limanowskiego, to os. Podleśna a lewą stroną podzieliły
      się osiedla Zatorze i Wojska Polskiego. Tak mniej więcej wyglądał by podział
      administracyjny ustalony przez Miejską Radę Narodową.
      Pozdrawiam.

• Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.100.2.* 23.01.02, 19:21

> Szukam ludzi z tej czesci miasta.

No to pozdrawiam Cię Rauguście właśnie z tej części miasta. Mówię o części
      miasta, ponieważ w dyskusji przewija się obszar nazywany kiedyś całościowo
      Zatorzem - 40 lat temu :)).
      Aktualnie na prawo od ul. Limanowskiego, to os. Podleśna a lewą stroną podzieliły
      się osiedla Zatorze i Wojska Polskiego. Tak mniej więcej wyglądał by podział
      administracyjny ustalony przez Miejską Radę Narodową.
      Pozdrawiam.

• Gość: raugust Arek IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 22:30
        Arek mialem kiedys kumpla w szkole Arek Kulas, moze go znasz.

Pozdrawiam

Robert A.
        • Gość: arek Re: Arek IP: 10.100.4.* 24.01.02, 00:52
          Niestety, nie jestem z tych Arków :))
          Pozdrawiam
          • Gość: XVZ Re: Arek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 13:13
            a może ktoś z Limanowskiego tu czasem się przewija ?
            • Gość: arek Re: Arek IP: 10.101.4.* 24.01.02, 14:05

> a może ktoś z Limanowskiego tu czasem się przewija ?

Rzuć kamieniem, to może się odezwę :)))
              Pozdrawiam

• Gość: XVZ Re: Arek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:17
                a w którą strone mam rzucić ????? bo ja Limala róg paderewskiego
                • Gość: arek Re: Arek IP: 10.101.1.* 24.01.02, 14:24

> a w którą strone mam rzucić ????? bo ja Limala róg paderewskiego

Właśnie w tą drugą :)

• Gość: XVZ Re: Arek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 15:34
                    jak będę w Olsztynie w weekend to napewno cisne jakąś cegłą
                    • Gość: arek Re: Arek IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 20:31

> jak będę w Olsztynie w weekend to napewno cisne jakąś cegłą

Ok. Przygotuję odpowiednią zaprawę :)
                    • Gość: arek Re: XVZ IP: 10.101.1.* 27.01.02, 14:31
                      ...a ja czekam i czekam i zaprawa już wyschła :-((
          • Gość: raugust Re: Arek IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.01.02, 13:41
            MIalem na mysli czy moze ktos go zna, chodzilismy do tej samej klasy w SP5
            Zatorze-Znajomi
            Iwaszko
            Trzeciak
            Manicz
            Korcz
            Sydoruk
            Bigus
            Kelner
            Cala
            Zdunek
            Jackiewicz
            Soroko
            Karpyza
            Kulas
            Kupren
            Iustyna
            Jankowski
            i wielu innych jak znacie kogos ztej listy to dajcie znac albo wyslijcie mi
            email raugust@rogers.com

Pozdrowiam

Robert A.
            • Gość: LP® Re: Arek IP: *.pppool.de 24.01.02, 18:29
              Nie jestem z zatorza ale mialem kiedys kolege na Limanowskiego (za Elegantem)
              Radek.L chodzilem z nim do przedszkola na rybakach (nad dlugim)W1981
              wyjechal do niemiec a pozniej do USA.
              • Gość: alf Re: Arek IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 18:18
                A moze Panowie i Panie jest tutaj ktos chodzacy czasem na mecze KKS Warmia?Czy
                czuje ktos ten klimat-emerytowani kolejarze z flaszka,petem kielbasy i sloikiem
                kiszonych ogorkow.Nie mowiac o przedstawicielach olsztynskiej pilki.Ostatnio
                pewien znany w regionie trener czestowal mnie i mojego kumpla gorzalka.
                • Gość: raugust KKS Warmia IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 25.01.02, 20:43
                  Pamietam te widoki jeszcze za moich czasow jak chodzilem ogladac mecze lub
                  zajecia.

RA
            • Gość: Marek W pilke to sie kiedys gralo... IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 21:45
              i na Warmii, i pomiedzy blokami 4 i 2A, oraz przy "trojce". A bloki 4 i 3 z
              reguly dawaly rade nr 2. Chociaz czesto gralo sie wymieszanymi skladami. To
              byly lata '81-'90. Od 11 lat jestem w 3Miescie, a teraz na Katowicka
              przyjezdzam jedynie do rodziny na swieta i od czasu do czasu na Stomil.
              BTW, lista osob obejmuje w zasadzie bloki 2 i 2A. Brak jest np. braci Stryszko,
              Tomka Gibasa z nr 3. Z nimi to sie kiedys gralo w noge...
              P.S. Kiedys usmialem sie, jak przeczytalem w gazecie, ze moja ulica -
              Katowicka - przoduje w statystyce izby wytrzezwien w calym Olsztynie. A to
              ledwie kilka blokow...
              P.S.2. Teraz szewnda sie czesto po niej grupka palantow - wyrosnietych
              gowniarzy. Wydzieraja geby nocami, kradna w pobliskim sklepie i strasza babcie.
              Ktos moglby im kiedys manto spuscic i nauczyc manier...
    • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 28.01.02, 15:42
      Widze ze temat umarl smiercia naturalna.

RA
      • Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.100.2.* 28.01.02, 16:52
        Niekoniecznie. Możemy się zastanowić nad przyszłością tej dzielnicy. A nuż
        podrzucimy ojcom miasta jakieś ciekawe rozwiązanie. Ja np. proponowałbym budowę
        basenu zamiast w kinie Grunwald (hi) w rejonie Jasia Górki. Co Ty na to?
        Pozdrawiam
        • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 28.01.02, 20:33
          Ty, TO JEST GENIALNY POMYSL, jak sie skontaktowac z tymi urzendasami. Moze to
          cos da. Kto wie jak przyjade to moze bede plywal w tym basenie. Pozatym
          wszystki dzieciaki zokolicy i nietylko bedo mogle tam trenowac. Tak ze moze
          wreszcie ktos z Mazur bedzie reprezentowac polske wplywanie a nie jakis
          mieszkaniec slaska albo warszawy.Gorka Jasia jeszcze jstnieje niezasypali jej.
          Pamietam kazda zime kiedy jezdzilo sie tam na sankach.

Pozdrowienia
          Robert A.
          • Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.100.4.* 29.01.02, 01:56
            A skocznie narciarską robioną każdej zimy - oczywiściw własnym sumptem -
            pamiętasz? To była frajda.
            A tak na poważnie. Planuje się kolejną korektę do planu przestrzennego
            zagospodarowania Olsztyna. Przed zatwierdzeniem musi być wyłożony do wglądu
            mieszkańców. Jest to właściwie jedyna okazja wypowiedzenia się na ten temat w
            sposób, który powinien być wzięty pod uwagę. W razie potrzeby służę kolejnymi
            sugestiami.
            Pozdrawiam
            • Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 10:24
              panowie - tyle nasze co se tu pogadamy - jeśli chcecie żeby nasza władza
              (lokalna) chciała coś zainwestowac w zatorze musiała by poczuć kase a w tą
              dzielnicę można zainwestować tylko w droge i z ulicy Limanowskiego zrobić
              autostrade (taniej niż robienie nowej obwodnicy). Jeszcze jak mieszkałem w
              Olsztynie to było głośno o tym że trzeba znaleść nowe lokum dla gastronomika
              przy Jagielońskiej - jak znaleźli to nagle się okazało że bydynek z którego się
              wyprowadził nadaje się na adaptacjie i TWP zrpbiło sobie tam wydział i to
              niedużymi kosztami - a miasto jak zwykle straciło a prywatny inwestor zyskał -
              fajnie co????? a co do skoczni narciarskiej to jestem za. Myśle że ściągneło
              by to turystów do Olsztyna i może inwestorów rzeczy dziwnych np ujeżdzalnia
              koni w byłym kinie grunwald hahahahahaaaaaaaa
              • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 29.01.02, 14:01

> panowie - tyle nasze co se tu pogadamy - jeśli chcecie żeby nasza władza
                > (lokalna) chciała coś zainwestowac w zatorze musiała by poczuć kase a w tą
                > dzielnicę można zainwestować tylko w droge i z ulicy Limanowskiego zrobić
                > autostrade (taniej niż robienie nowej obwodnicy). Jeszcze jak mieszkałem w
                > Olsztynie to było głośno o tym że trzeba znaleść nowe lokum dla gastronomika
                > przy Jagielońskiej - jak znaleźli to nagle się okazało że bydynek z którego się
                >
                > wyprowadził nadaje się na adaptacjie i TWP zrpbiło sobie tam wydział i to
                > niedużymi kosztami - a miasto jak zwykle straciło a prywatny inwestor zyskał -
                > fajnie co????? a co do skoczni narciarskiej to jestem za. Myśle że ściągneło
                > by to turystów do Olsztyna i może inwestorów rzeczy dziwnych np ujeżdzalnia
                > koni w byłym kinie grunwald hahahahahaaaaaaaa

Jezeli chodzi o skocznie to pisalismy oniej ze jako dzieci budowalismy cos
                takiego na gorce Jasia. Nikt mie mylal o robieniu prawdziwej skocznij. Basem albo
                plywalnia brzmibardziej realistycznie niz skocznia. O gastronomiku nie
                wiedzialem. Poniewaz niemieszkam w olsztynie od 88.

RA
                • Gość: Ed Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.103.3.* 29.01.02, 14:16
                  No to masz duże zaległości :)
                • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 14:53
                  Panowie i Panie.Napalilismy sie z Raugustem na zrobienie strony o Zatorzu.Czy
                  macie jakies foty Zatorza-najlepiej archiwalne.Moga byc kasztany na
                  Limanowskiego,sterowiec nad kosciolem Św.Jozefa i wszystko inne co
                  macie.Pomozcie.Jak ktos ma mocne pioro to tez niech da namiary.
              • Gość: arek Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: 10.101.1.* 29.01.02, 14:23
                Moglibyśmy na wstępie jej użyć jako kamień węgielny zapoczątkowując jakieś
                zmiany infrastruktury w tej części miasta.
                • Gość: XVZ Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 09:56
                  była cegła i to kilka rzucałem w różne strony w sobote ale nikt nie odrzucił :-
                  ((((
                  • Gość: arek Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: 10.100.4.* 30.01.02, 17:29
                    No to już teraz wiem, skąd ta cegła w moim telewizorze :o))
                    • Gość: XVZ Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 14:26
                      rozumiem że ta cegła która trafiła w w ten biało-czarny rubin to twój ?
                      • Gość: arek Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: 10.100.3.* 01.02.02, 16:30
                        No właśnie. I dla tego musiałem go oddać do "liftingu" :-))(
              • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 14:58

> panowie - tyle nasze co se tu pogadamy - jeśli chcecie żeby nasza władza
                > (lokalna) chciała coś zainwestowac w zatorze musiała by poczuć kase a w tą
                > dzielnicę można zainwestować tylko w droge i z ulicy Limanowskiego zrobić
                > autostrade (taniej niż robienie nowej obwodnicy). Jeszcze jak mieszkałem w
                > Olsztynie to było głośno o tym że trzeba znaleść nowe lokum dla gastronomika
                > przy Jagielońskiej - jak znaleźli to nagle się okazało że bydynek z którego się
                >
                > wyprowadził nadaje się na adaptacjie i TWP zrpbiło sobie tam wydział i to
                > niedużymi kosztami - a miasto jak zwykle straciło a prywatny inwestor zyskał -
                > fajnie co????? a co do skoczni narciarskiej to jestem za. Myśle że ściągneło
                > by to turystów do Olsztyna i może inwestorów rzeczy dziwnych np ujeżdzalnia
                > koni w byłym kinie grunwald hahahahahaaaaaaaa

Swoja droga to moze i dobrze,bo byly glosy ze ten budynek nadaje sie tylko do
                rozbiorki i nawet gdyby go nie rozebrali to remont trwalby wieki,a tak jest z tym
                porzadek.A widzieliscie ten bunkier na Torunskiej?Wystarczylo ze kilku
                krzykliwych podpowiedzialo komu trzeba ze w tym miejscu mial byc plac zabaw i
                caly misterny plan...Na pewno mieliby tam tereny zielone:)A teraz ludzie nie maja
                gdzie miewszkac a betonowe straszydlo stoi.
                • raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice 05.02.02, 16:34
                  Powiem szczeze ze wypadlem z tego tematu, wiele lat poza olsztynem, tak ze nie
                  znam obecnej terazniejszosci olsztyna i jego mieszkancow. Chcialbym tylko aby
                  zmiejszylo sie bezrobocie w naszym wojewodztwie a wtedy reszta rzeczy ruszy do
                  przodu. Tak bylo i jest nadal w wielu krajach zacho.

Pozdrawiam

Robert A
                  • Gość: XVZ Coraz mniejsze zatorze i nietylko IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 09:36
                    byłem przez przypadek w Olsztynskim ratuszu i spotkałem tam znajomą (pracuje w
                    ratuszu), od niej dowiedziałem się że w ciągu ostatnich lat liczba mieszkańców
                    Olsztyna zmalała o kilka tysięcy - ciekawe czy oprócz bezrobocia coś jeszcze
                    wpływa na to że ludzie spadają z Olsztyna ?????????
                    • raugust Re: Coraz mniejsze zatorze i nietylko 07.02.02, 14:32

> byłem przez przypadek w Olsztynskim ratuszu i spotkałem tam znajomą (pracuje w
                      > ratuszu), od niej dowiedziałem się że w ciągu ostatnich lat liczba mieszkańców
                      > Olsztyna zmalała o kilka tysięcy - ciekawe czy oprócz bezrobocia coś jeszcze
                      > wpływa na to że ludzie spadają z Olsztyna ?????????

Ja nawialem w 88 przed armia to byly ine czasy.

Pozdrawiam

Robert A.

• Gość: XVZ Re: Coraz mniejsze zatorze i nietylko IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 09:42
                        czlowieku ja po skonczonych studiach nie garnalem się do wojska a oni do mnie -
                        zanioslem tylko dyplom a oni do mnie to panu dziekujemy i przenosimy do
                        rezerwy - mam znajomych ktorzy chca do wojska a wojsko ich nie chce - co za
                        czasy ????????????????
                        • Gość: leziox Re: Zatorze IP: 194.162.86.* 11.02.02, 16:49
                          Ludzie,to może tak parę słów od weterana,mieszkającego na Zatorzu przez 20
                          lat,poczynając od połowy lat 60-ych.Od początku-ulica Katowicka należała i
                          nadal należy do Zatorza.Zatorze rozciągało się jak sama nazwa mówi za torami i
                          wiaduktem prowadzacym na ulicę Limanowskiego i było wówczas jedną z większych
                          dzielnic w Olsztynie.Granicę zatorza wyznaczała z jednej strony aleja Wojska
                          Polskiego od tunelu aż do stacji benzynowej położonej przy WDK;ulica Oficerska
                          oraz działki między ulicą Rataja i Oficerską to też było zatorze.Z drugiej
                          strony granicą były tory przy dworcu,zjeżdżając z ulicy Poprzecznej w lewo
                          wjeżdżało się już na osiedle domkow jednorodzinnych Zielona Górka,tam się
                          zatorze kończyło.Budynek przy Katowickiej 2 to bodajże taki 3 pietrowy budynek
                          stojacy w rzędzie paru budynków poczynając od placu byłej zajezdni PKS-u,w tych
                          okolicach mieszkała moja pierwsza prawdziwa miłość.Chętnie podyskutuję na temat
                          starych czasów,a fanclub Zatorza jest pomysłem doskonałym,nie pamiętam już kto
                          to powiedział,ale chętnie postawię tej osobie piwko za taką super propozycję.
                          Za moich czasów osiedle to było też jednym z bardziej bandyckich osiedli w
                          Olsztynie,pamiętam że rywalizowało z osiedlem mazurskim i często odbywały się w
                          tym zakresie duże bójki pomiędzy rywalami.Ale mieszkało się tam bynajmniej się
                          nie nudząc.
                          • Gość: leziox Re: Zatorze-ps IP: 62.26.69.* 11.02.02, 17:34
                            Za moich czasów Podleśna była ulicą również należącą do zatorza i nikt nie
                            używał rozgraniczeń ustanowionych albo i nie przez rade miejską.
                            • raugust Re: Zatorze-ps 12.02.02, 03:14
                              Siemano widze ze znasz ten rejon. Mieszkalem tam od 77 do 88 Katowicka 2, to
                              jest blok 4 pietrowe, mieszkalem w tym bloku. Tak to prawda jezeli chodzi o
                              historie Zatorza i jego zasieg terytorialny na terenie miasta Olsztyna. Jezeli
                              chodzi o bandycka historie tego rejonu to tez prawda, ale to nie na internet.
                              Napisz gdzie mieszkales na Zatorzu, gdzie jestes teraz.

Pozdowiam

Robert A.
                          • Gość: ALF Re: Zatorze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 18:12
                            Gość portalu: leziox napisał(a):

> Ludzie,to może tak parę słów od weterana,mieszkającego na Zatorzu przez 20
                            > lat,poczynając od połowy lat 60-ych.Od początku-ulica Katowicka należała i
                            > nadal należy do Zatorza.Zatorze rozciągało się jak sama nazwa mówi za torami i
                            > wiaduktem prowadzacym na ulicę Limanowskiego i było wówczas jedną z większych
                            > dzielnic w Olsztynie.Granicę zatorza wyznaczała z jednej strony aleja Wojska
                            > Polskiego od tunelu aż do stacji benzynowej położonej przy WDK;ulica Oficerska
                            > oraz działki między ulicą Rataja i Oficerską to też było zatorze.Z drugiej
                            > strony granicą były tory przy dworcu,zjeżdżając z ulicy Poprzecznej w lewo
                            > wjeżdżało się już na osiedle domkow jednorodzinnych Zielona Górka,tam się
                            > zatorze kończyło.Budynek przy Katowickiej 2 to bodajże taki 3 pietrowy budynek
                            > stojacy w rzędzie paru budynków poczynając od placu byłej zajezdni PKS-u,w tych
                            >
                            > okolicach mieszkała moja pierwsza prawdziwa miłość.Chętnie podyskutuję na temat
                            >
                            > starych czasów,a fanclub Zatorza jest pomysłem doskonałym,nie pamiętam już kto
                            > to powiedział,ale chętnie postawię tej osobie piwko za taką super propozycję.
                            > Za moich czasów osiedle to było też jednym z bardziej bandyckich osiedli w
                            > Olsztynie,pamiętam że rywalizowało z osiedlem mazurskim i często odbywały się w
                            >
                            > tym zakresie duże bójki pomiędzy rywalami.Ale mieszkało się tam bynajmniej się
                            > nie nudząc.
                            Dobra!To ja rzucilem temat fanklubu.Po sesji umawiamy sie na piwo (moze byc pod
                            jakims osiedlowym sklepem:)i omawiamy temat strony i fanklubu.
                            • Gość: leziox Re: Zatorze IP: 62.26.69.* 12.02.02, 23:09
                              Alf,browarek masz gwarantowany,mozemy sie nawet umówić na piwko na górce
                              Jasia,albo koło przedszkola przy fabryce mebli,gdzie chodziło się dyngolić.
                              A przy okazji miałbym pytanie-właśnie-bo zapomnę-kto wie,czy istnieje
                              ktokolwiek na tyle dobrze poinformowany i wyjaśni,dlaczego górka Jasia tak się
                              właśnie nazywa?Nie daje mnie to spokoju już od najmłodszych lat.
                              Jeszcze jedno-mieszkałem w jamnikowatych 3-pietrowych blokach przy
                              Jagiellońskiej,zaraz naprzeciwko gastronomika.
                              A Fanclub można zakładać,wybór prezesa proponuję rozstrzygnąć losowo,
                              tzn.ten,kto się jako ostatni zawali na pierwszym inauguracyjnym zebraniu
                              podczas zbiorowego picia którejś z 56 butelek kwasibora może zostać prezesem,a
                              za rok powtarzamy próbę sił.Demokratycznie,a jak!Pozdrowienia dla byłych i
                              aktualnych chlorów zatorskich.
                              • Gość: alf Re: Zatorze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 18:09
                                Druga tura wyborow pod sklepem na Rataja.Potem stadion KKS Warmia.
                                • Gość: leziox Re: Zatorze IP: *.arcor-ip.net 15.02.02, 21:00
                                  Po wizycie na stadionie podskoczy się z powrotem do sklepu na Rataja,a potem do
                                  lasu koło dawnego wudeku,gdzie na stadionie leśnym można będzie kontyuować
                                  wybory prezesa fanclubu Zatorza aż do wystąpienia pierwszych objawów śmierci
                                  klinicznej.
                                  • zatorze Re: Zatorze 16.02.02, 17:44
                                    Leziox,napisz do mnie i raugusta na zatorze@poczta.gazeta.pl bo widze ze
                                    bedziesz nam przydatny w tworzeniu strony i opijaniu jej.alf
                                    • Gość: leziox Re: Zatorze IP: *.arcor-ip.net 22.02.02, 15:51
                                      Odpiszę jak tylko mi czas pozwoli.Należeliście może również do odważnych
                                      ludzi,wędrujących po bagnie na górce Jasia?Bagno to swego czasu było kilka razy
                                      większe,porośnięte trzcinami i dość głębokie.Wykładano tam kładki z desek
                                      kradzionych z pobliskich budów,tworząc tajemne przejścia i meliny we
                                      wspomnianych trzcinach,gdzie raczono się tanią alpagą...W ogóle,górka Jasia
                                      stanowiła kiedyś miejsce ożywionych spotkań towarzyskich,to też warto byłoby
                                      ująć na tworzonej stronie.
                                      • raugust Re: Zatorze 22.02.02, 15:56

> Odpiszę jak tylko mi czas pozwoli.Należeliście może również do odważnych
                                        > ludzi,wędrujących po bagnie na górce Jasia?Bagno to swego czasu było kilka razy
                                        >
                                        > większe,porośnięte trzcinami i dość głębokie.Wykładano tam kładki z desek
                                        > kradzionych z pobliskich budów,tworząc tajemne przejścia i meliny we
                                        > wspomnianych trzcinach,gdzie raczono się tanią alpagą...W ogóle,górka Jasia
                                        > stanowiła kiedyś miejsce ożywionych spotkań towarzyskich,to też warto byłoby
                                        > ująć na tworzonej stronie.

Zrobimy strone poswiecona tajemniczym miejscom spotkan pt "Tajemnicze Miejsca"
                                        albo cos wtym rodzaju

raugust
    • Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 02:39
      Efektem bardzo swawolnej i luźnej dyskusji na tym forum stało się uruchomienie
      witryny www Zatorze. Chociaż do 1975 r mieszkałem po drugiej stronie torów, sam
      fakt jednak bardzo mile połechtał moją próżność. Na stronach www nie da się
      jednak pogadać. Proponuję zatem utrzymać wdześniejszy wątek w celu wsparcia
      przedsiębiorczych pomysłodawców tej witryny i jej twórców. Ze swej strony
      proponuję cyfrową amatorską obróbkę starych zdjęć tej folklorystycznej
      dzielnicy, chociaż - jak wnioskuję - detritius ma w tej dziedzinie bardzo
      przyzwoite doświadczenia. Nie mniej jednak, jeżeli ktoś ma coś uwiecznionego z
      ciekawych wspomnień tych "starych czasów" (hi), może wesprzeć w przcy wrcz
      niesamowitego w działaniu raugusta.
      Pozdrawiam.
      • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.02.02, 03:20
        Dzieki za zwrocenie uwagi na moja skromna osobe,ale jest nas wiecej niz ja i
        alf. Wszyscy ktorzy maja ochote umiescic cos co ma zwiazek z zatorzem i jego
        okolicami jest wspoltworca tej strony i jemu rowniez nalerza sie podziekowania
        Jest nas wielu tak ze nibede wymienial imion

raugust
        • Gość: leziox Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.arcor-ip.net 26.02.02, 20:35
          Zdjec nie posiadam jakichkolwiek,ale za to nieco wspomnien,którymi chetnie sie
          podziele z osobami chcacymi posluchac gadania przy tradycyjnej flaszce.
          Chyba kazdy,kto pochodzi z naszej dzielnicy,albo i ludzie,tak jak Arek tylko
          tam bywajacy bedzie chcial cos dodac.Proponuje zorganizowac jakies spotkanie
          celem wymiany doswiadczen,gdzies powiedzmy pod koniec marca,albo na poczatku
          kwietnia,moze taka impreza mialaby szanse wypalenia.
          • Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 20:47

> "...szansę wypalenia."

Na fajkę pokoju zawsze jest odpowiednia pora :-))
            Jestem za (chociaż niektórzy twierdzą, że można być jednocześnie nawet przeciw).
            Pozdrawiam

• Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 15.03.02, 15:58
      A ja nadal szukam ludzi z bylej SP5 i zatorza. PIszcie do nas

members.rogers.com/zatorze/

• Gość: raugust I co Dalej? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.02, 05:54
        ??????????????????????????????????
        • leziox Re: I co Dalej? 20.03.02, 13:58
          no ja czekam caly czas na propozycje dotyczace wspolnej libacji,wiosenka powoli
          sie jednak wynurza.Jak nie w terenie,to zawsze przeciez jaka powinice mozna
          wykorzystac na meline.Adres moj macie teraz,to mozecie cos napisac na temat
          zbiorki harcerskiej powiedzmy pod smietnikiem na rataja.POzdrawiam.
          • Gość: alf Re: I co Dalej? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 20:13
            Tylko trzeba Raugusta zza wielkiej wody sciagnac.Juz myslalem ze przepadles w
            nicosc Leziox, a tu taka niespodzianka!
            • Gość: alf Do Arka,Lezioxa i innych! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 18:22
              Ludki,coscie tak przycichli.Dajcie jakis znak zycia.Co z planami wspolnej
              libacji pod chmurka.Ktos tam wczesniej rozrabial zaprawe,ktos rzucal cegla,ktos
              oferowal swoje teksty na strone ,a ktos obrobke zdjec.I co???Zastanawiamy sie
              powaznie z Robertem czy utrzymywanie naszej stronki i poswiecanie na nia
              resztek wolnego czasu ma jakis glebszy sens?Co z Jankiem,ktory oburzyl sie na
              moja uwage na temat biernosci absolwentow SP5 i sluch o nim ucichl.Czy na
              Limanowskiego wszystkim juz wymienili okna na PCV i problem jest "z banki"?
              • Gość: arek Re: Do Arka,Lezioxa i innych! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 19:51
                Aktualnie jestem w trakcie przygotowywania imprezy, z której parę migawek do
                ewentualnego wykorzystania prześlę najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu.
                Pozdrawiam.
                • Gość: spoko Re: Do Arka,Lezioxa i innych! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 01:32
                  A może - jak na prawdziwych Zatorzaków przystało - zrobilibyście wypad na
                  imprezę siódemki?
                  • Gość: arek Re: Do Arka,Lezioxa i innych! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 13:49
                    Gość portalu: spoko napisał(a):

> A może - jak na prawdziwych Zatorzaków przystało - zrobilibyście wypad na
                    > imprezę siódemki?
                    No i jak by wyglądał dziadek wśród dziarskich młodzieńców :))).
                    Pozdrawiam

• Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 00:42
        ech mialem isc spac ale jeszcze odpisze i tu, nie wszystkie posty czytalem, ale
        z tego co pamietam wymieniales liste nazwisk: czesc obila mi sie o uszy, znalem
        osobiscie iwaszke (tomka), manicza tez nieraz spotkalem, nie zebym utrzymywal z
        nim jakies kontakty szczegolnie kolezenskie ;p no piecie kojarze oczywiscie tez
        bo kto go nie kojarzy. mieszkalem kiedys na katowickiej 3, teraz na hanki
        sawickiej , pozdrawiam jeszcze raz :)
        p.s. oczywiscie chodzilem do sp 5, pozniej do lo 3 :)
        • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 18:11
          A gdzie mieszkasz na Hanki Sawickiej i ktory jestes rocznik?
          • Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 18:18
            10/1976. to samo pytanie do Ciebie.
            • leziox Re: Zatorze-Katowicka i okolice 16.04.02, 12:06
              Siemanko,zglaszam sie ocucony z alkoholowego kaca,widze ze kroi siem impreza.
              Nie wiem,gdzie wy chodzicie na gorzalke,ja tam ostatnio przyzwyczailem sie do
              dawnego Luzaka,a moze jeszcze i tak sie knajpka nazywa,nie wiem dokladnie,bo
              zawsze trafiam tam nagrzany i z pieknymi panienkami,wiec zapatrzony w nieletnie
              obserwuje piranie plywajace w akwarium i marze o czynach bohaterskich.
              Ja mieszkam ostatnio w roznych miejscach,na Zatorze mam nieco daleko.
            • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 18:11
              02.1980.Masz w domu podpiete SDI?W ktorym bloku mieszkasz?
            • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 18:16
              Gość portalu: tobe napisał(a):

> 10/1976. to samo pytanie do Ciebie.
              Moze pomozesz nam robic stronke Zatorza.Dysponujesz tarcza SP5?

• Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 15:24
                pytales mnie poprzednio gdzie na h.sawickiej mieszkam i jaki jestem rocznik,
                napisalem 10/1976 ... 10 to nr domu nie pazdziernik w mojej dacie urodzenia ;)
                tak mam sdi w domu. co do pomocy w tworzeniu stronki to raczej z mojej strony
                marna to pomoc, nie znam sie na projektowaniu stron ... to tak jakbys kazal mi
                naprawiac samochod, ja jestem tylko jego uzytkownikiem ;) co do tarczy sp5 to
                obiecuje poszukac gdzies w szpargalach ale od czasu szkoly podstawowej minelo
                chyba ze 100 lat !! watpie zebym znalazl.
                tymczasem
                • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 18:15
                  To jednak dalej niz myslalem.Mieszkam w bloku nr 20 wiec (zakladajac nawet ze
                  zgodzilbys sie na to) nie podzielimy sie tym SDI.Zeby tak do konca nie
                  demaskowac sie na forum podaj chociaz Swoje inicjaly to moze zakumam o kogo
                  chodzi.Jestes blizszy rocznikiem niz raugust wiec moze mamy wspolnych
                  znajomych,a juz na pewno mielismy wiecej wspolnych nauczycieli w SP5.Kto byl
                  Twoim wychowawca?
                  • Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 20:02
                    prawde mowiac nie kojarze gdzie jest blok nr 20. jestes ode mnie 4 lata mlodszy
                    ale na pewno mielismy wiekszosc wspolnych nauczycieli. moja wychowawczynia byla
                    muzyczka, ta fajniejsza pod kazdym wzgledem, Szewczuk. moje inicjaly zapewne
                    nic Ci nie dadza. napisze tylko ze mam na imie Marcin.
                    pozdrawiam
                    p.s. rzuc adres tej stronki zatorza.
                    • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 19:38
                      Adres stronki to members.rogers.com/zatorze
                      Moj blok to ten zolty naprzeciwko skrzyzowania z Gdanska.A twoj to ten pierwszy
                      od bagienka na bylych pekaesach,czy blizej sklepu,bo9 tez nie bardzo kojarze?
                      Pani Szewczuk to faktycznie rowna babka.Chodzilismy z nia na rajdy piesze z
                      kolkiem PTTK prowadzonym przez p.Szeklickiego.On byl naszym wychowawca i
                      naprawde byl spoko.Jesli chodzi o stronke to nie chodzi mi o samo jej budowanie
                      bo mamy juz naszego Wielkiego Konstruktora-Raugusta i to styknie,ale gorzej
                      jest z materialami na ta stronke.Potrzebujemy np.czlowieka ktory pstryknalby
                      kilka zdjec jakas cyfrowka i podeslal cos Raugustowi(bo ja kisze sie na tym
                      modemie a koszty leca).Poza tym gdybys potrafil(w co wierze) napisac np jakis
                      fajny tekst nt.Lasu Miejskiego lub KKS Warmia lub ogolnie dzielnicy to
                      bylibysmy bardzo dzwieczni Tobie Tobe.Mozesz zaoferowac wiec jakis wariant
                      pomocy(oprocz wspierania duchem)?
                      • Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 12:07
                        moja chata to 10, nie 9, blizej bagienka jak napisales, ten blizniaczy domek
                        blizej sklepu to katowicka. w tym zoltym bloku mieszkal kiedys gosc ktory
                        chodzil ze mna do podstawowki, piotrek rozbicki, a zaraz dalej heniek grabowski
                        ktory tez byl w mojej klasie. co do zdjec: zeby pstrykac fotki cyfrowka trzeba
                        takowa posiadac, ja nie posiadam. co do wsparcia pozaduchowego to w miare
                        mozliwosci pomoge tylko ze obecnie pisze prace mgr wiec nie mam zbyt wiele
                        czasu bo musze pozbierac jeszcze troche materialow.
                        tymczasem :)
                        • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 12:45
                          Wczoraj napisalem odp.na ten post ale sie zawieruszyla.Pamietam cala paczke
                          Rozbickiego.Byl jeszcze Darek Brodzinski,Jacek Mierzejewski,Jacek(nie znam
                          nazwiska ale mieszkal w bloku Henka.Chodziles z nimi wszystkimi do klasy?
                          • Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 21:02
                            nie. tylko z henkiem i piotrkiem. ale znam tez jacka mierzejewskiego. tak sie
                            zastanawiam i w sumie w tym bloku zoltym mieszka niewiele osob, czy masz moze
                            starsza sioste? jesli tak to czy mowi Ci cos ksywka goscia "szczurek" ?? heh
                            ciekawe czy dobrze kojarze ;)
                            pozdrawiam
    • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.04.02, 16:16
      ?
      • Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 16:28
        ano pusto
        • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 18:34
          siemanko.Niestety nie jestem mlodszym bratem Anny G.Jej brat to
          Mariusz.Szczurka kojarze,chodzil z nia.Kompletnie nie kojarze Twojego
          wygladu.Jezdzisz moze bordowym SC?No i napisz jakie wrazenia masz po obejrzeniu
          stronki.Niestety pusto tam tak jak i tu.Stronka jest w budowie takze badz
          wyrozumialy w swej ocenie.O moze podeslalbys swoim laczem fotki dla Roberta?
          • Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 21:29
            Witam ponownie. Troszke sie usmialem jak napisales ze mnie kompletnie nie
            kojarzysz a zaraz potem ze jezdze bordowym SC ;) Czyli jednak kojarzysz czego
            nie moge powiedziec o sobie. Stronka mi sie podoba. Zdjecia moge przeslac w
            wolnej chwili, ile tego bedzie?? No i w jaki sposob mam mu to przeslac ...
            mail, ftp, jakis komunikator ... daj znac co i jak.
            Tymczasem
            • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 18:19
              Taki chudy,niepozorny gosciu ktorego dzis przepuszczales przy wyjezdzie ze
              swego podworka to wlasnie JA.Z tym SC to strzelilem,bo nie wiedzialem kto moze
              tam jeszcze mieszkac z tych "okolic wiekowych".No ,ale sie udalo.zdjecia
              przeslalem juz Raugustowi ale jak bedzie cos wiekszego do wysylki to sie
              zglosze.Pozdrawiam.
              • Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 19:11
                No to juz sie znamy, z widzenia przynajmniej. Co do ewentualnej przesylki daj
                znac kiedy bedzie trzeba to przesle.
                Tymczasem :)
                • Gość: alf Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 20:19
                  Nie pusto tu bo wlasnie przekroczylismy setke co jak na watek zwiazany z ta
                  okolica uwazam za ogromny sukces:)))
                  • Gość: raugust Re: Wcale tu nie pusto! IP: 216.234.32.* 25.04.02, 22:20

> Nie pusto tu bo wlasnie przekroczylismy setke co jak na watek zwiazany z ta
                    > okolica uwazam za ogromny sukces:)))

No to mamy setke, piwko
                    • Gość: tobe Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 23:35

> No to mamy setke, piwko

dziekuje, nie mieszam ;))
                      • Gość: alf Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 20:01
                        Tobe,kojarze ze skaczesz czasami na Warmie na male BK.Trzeba cos razem wypic
                        coby wspolpraca sie rozwijala.W imie setnego posta tez.
                        • Gość: leziox Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.arcor-ip.net 27.04.02, 00:05
                          Ciagle widze ze sobie obiecujecie setke albo wiecej,ale nie dochodzi do zadnej
                          imprezy ani wypicia skrzynki browara na górce Jasia np.Pare razy skladalem swoj
                          akces na tych lamach,jeszcze bedac w Olsztynie,ale nie bylo zadnego odzewu na
                          propozycje wygrzania paru piwek gdziekolwiek.To moze wy tacy piwni teoretycy
                          tylko jestescie,albo juz niczego nie rozumiem...
                        • Gość: tobe Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 01:17
                          Hehe, no wiesz Alf, ja tam skacze kopac pilke ... a piwko to tak dla kondycji
                          zeby przypadkiem nie zejsc z powodu braku tlenu ...
                          Leziox kortowiada sie zbliza, wpadnij do Olsztyna, bedzie sie pilo!
                          Na razie ;)
                          • koobra Re: Wcale tu nie pusto! 01.05.02, 17:21
                            witam mieszkałem na Zatorzu ok 1.5 roku na limana ,dokładnie tyle miałem lat
                            jak sie staruszkowie wyprowadzili,to chyba moge napisac ze jestem z Zatorza?
                            Piję własnie piwko i miło mi sie czytało wasze posty aha przez 3 miesiące
                            pracowałem w zbk na zamenhoffa (pomyłka życiowa)pozdrawiam
                            • Gość: alf Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 22:18
                              Czemu od razu pomylka zyciowa!Niedlugo ZBK razem z Rada Os.Podlesna robi jakas
                              bibke-piwko stawia radny Nalazek(zart).
                              • koobra Re: Wcale tu nie pusto! 02.05.02, 00:45
                                raczej szanowna małżonka,może być wesoło,ciekawy jestem jakie piwo będzie?te
                                poniżej 4,5 volts pilsnerek?
                          • Gość: alf Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 22:24
                            Gość portalu: tobe napisał(a):

> Hehe, no wiesz Alf, ja tam skacze kopac pilke ... a piwko to tak dla kondycji
                            > zeby przypadkiem nie zejsc z powodu braku tlenu ...

Ty chyba raczej plyny ustrojowe tym browarkiem uzupelniasz zeby elektrolity byly
                            w normie:)
                            • Gość: tobe Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 15:40
                              Ufff, jakies slonce swieci prosto w oczy, czlowiek dopiero oczy przeciera
                              wstajac po wczorajszym majowaniu, chyba trzeba podzwonic popytac jak ta
                              wczorajsza majowka sie skonczyla ;)
                              Ogolnie jest pieknie na tym naszym Zatorzu, do lasu niedaleko ... na rowerek,
                              oczywiscie nie dzis, ale zawsze kiedy czlowiek mniej zmarnowany i spragniony.
                              Pozdrawiam Zatorzan i reszte Olsztyna :)
    • Gość: raugust Zaglada tu jeszcze ktos ? IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 09.05.02, 13:35
      Widze ze malo nas tutaj, a jak widze z osob kture tu zagladaja to imiona
      powtarzaja sie bardzo czesto szkoda poniewaz na zatorzu mieszka i ma dostep do
      internetu wiecej niz garstka ludzi. Jasiu gdzie jestes? Czekam ze sie odezwiesz
      ponownie, gdzies posialem twoj mail adres, napisz. Pozdrowienia z za duzego
      jeziora dla wszystkich. http:\\members.rogers.com\zatorze\

raugust
    • Gość: RAUGUST OGLASZAM KONKURS IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 31.05.02, 15:33
      Oglaszam konkurs na napisanie malego opowiadania o zatorzu. Jakies wspomnienia,
      przygody, co tylko przyjdzie wam do glowy, ale musij dotyczyc dzielnicy
      zatorze. Prace beda publikowane na naszej stronie, zdjecia mile widziane.
      Beda nagrody!!!!!
      Po wiecej informacji napisz na raugust@zatorze.prv.pl albo alf@zatorze.prv.pl

Prosimy o odwiedzanie naszej strony pod adresem www.zatorze.prv.pl/

Zapraszamy

raugust
      • Gość: raugust Re: OGLASZAM KONKURS IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 25.06.02, 15:51
    • rdropi Re: Zatorze-Katowicka i okolice 03.07.02, 10:25
      Mieszkalem na Poprzecznej (Dropsik)
      • Gość: ra Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.07.02, 00:44
        rdropi napisał(a):

> Mieszkalem na Poprzecznej (Dropsik)
        ja mieszkalem na katowickiej 2. znasz ta okolice

• rdropi Re: Zatorze-Katowicka i okolice 04.07.02, 20:28
          Gość portalu: ra napisał(a):

> rdropi napisał(a):
          >
          > > Mieszkalem na Poprzecznej (Dropsik)
          > ja mieszkalem na katowickiej 2. znasz ta okolice
          > Oczywiscie,gdzie mieszkasz teras.

• Gość: ra Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 04.07.02, 21:02
            rdropi napisał(a):

> Gość portalu: ra napisał(a):
            >
            > > rdropi napisał(a):
            > >
            > > > Mieszkalem na Poprzecznej (Dropsik)
            > > ja mieszkalem na katowickiej 2. znasz ta okolice
            > > Oczywiscie,gdzie mieszkasz teras.
            >

teraz jestem za duzym jeziorem. Jak masz ochote to pisz na raugust@zatorze.prv.pl.
            i zobacz nasza strone www.zatorze.prv.pl
            Skad znasz katowicka?
            • rdropi Re: Zatorze-Katowicka i okolice 07.07.02, 20:20
              Dlaczego nikt sie nie meldoje czy to jusz koniec.
              • Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 18:19
                Tutaj takich "koncow" bylo juz kilka i Raugust zawsze probuje jakos reanimowac
                watek.Chwala mu za jego upor i cierpliwosc.
                • Gość: ra Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 10.07.02, 14:17

> Tutaj takich "koncow" bylo juz kilka i Raugust zawsze probuje jakos reanimowac
                  > watek.Chwala mu za jego upor i cierpliwosc.

Tak to prawda, kiedys nazywano mnie nawet zimnym chirurgiem :))))), ale u
                  dziewczat zawsze boskim ginekologiem hahahahahaha
                  • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.07.02, 15:40
                    Cicho tu i pusto , szkoda ciekaw jestem dlaczego. Na naszej stronie zauwazylem
                    cos interesujacego. Odwiedzilo nas juz prawie 1500 osob ale malo kto wpisuje
                    sie do ksiegi i na forum zatorze. Wstydzicie sie tej dzielnicy czy co.
                    Odwrotnie powiniscie byc dumni ze niedaliscie sie i mozecie pokazac ze zatorze
                    to nie tylko meliny, rozboje itp. Tam tez sa ludzie ktorzy wnosza cos do
                    naszego spoleczenstwa, miasta, wojewodztwa czy kraju. Ja bylem kiedys spisany
                    na straty przez wielu (powstrzymam sie od wypisywania nazwisk)a teraz jestem
                    dumny z tego ze niedalem sie utopic i wprowadzic w depresje, alkocholizm czy
                    inne sprawy. Tak ze czekam na wasze listy napiszcie co robicie jak wasze toczy
                    sie wasze zycie. Zapraszam www.zatorze.prv.pl/

raugust (zatorze-katowicka)
    • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 19.08.02, 18:39
      zatorze, co jest grane cisza ze szkoda cokolwiek mowic
      • Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.tiscali.dk / *.ppp1-3.had.worldonline.dk 22.08.02, 18:38

> zatorze, co jest grane cisza ze szkoda cokolwiek mowic

Trudno jest gerac w druzynie zatorza z tak daleka. Niedlugo wracam. Pozdrawiam
        wszystkich zatorzakow.
        • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 22.08.02, 20:21
          wpadajcie na nasza strone www.zatorze.prv.pl zapraszamy i czekamy (moze cos sie
          wkoncu ruszy hahahaha)
    • Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 19.09.02, 21:01
      Co tam nowego na dzielnicy?
      • leziox Re: Zatorze-Katowicka i okolice 03.01.15, 15:43
        Wpisuje sie tak po wielu latach z ciekawosci, czy ktos z "niedobitkow"zatorskich z dawnych lat prowadzi jeszcze/juz jakas fanpage Zatorza i czy cos w tym kierunku sie dzieje?
        A moze juz wszyscy z Olsztyna wyjechali?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka