Gość: raugust IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 17.01.02, 22:27 Szukam ludzi z tej czesci miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jd Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.acn.waw.pl 17.01.02, 22:46 Czy tam też jest tak ładnie jak u nas na Alei Przyjaciół? Wstyd sie przyznać, ale chyba nigdy tam nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.01.02, 23:59 Jak pamietam, jest tam bardzo fajnie. Blisko do lasu, stadionow Wami i stadionu lesnego, parku, kina, strzelnicy wojskowej. Dzialki, gdzie sie chodzilo na agrest i pozeczki. Naprawde fajne wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 09:09 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ale ul. Katowicka to chyba nie leży na Zatorzu (jeśli się myle to proszę mnie wyprowadzić z błędu). Według mnie to "trójkąt" składający się z ulic Limanowskiego, od strony Wojska Polskiego Jagielońska do ronda no i oczywiście tory pkp - to co w środku to zatorze reszta to już inne części miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 18.01.02, 13:41 Mieszkalem tam od 1978-88 i zawsze mowiono Zatorze, ale twoj poglad jest warty rozpatrzenia Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.01.02, 04:59 Gość portalu: XVZ napisał(a): > Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ale ul. Katowicka to chyba nie leży na > Zatorzu (jeśli się myle to proszę mnie wyprowadzić z błędu). Według mnie > to "trójkąt" składający się z ulic Limanowskiego, od strony Wojska Polskiego > Jagielońska do ronda no i oczywiście tory pkp - to co w środku to zatorze > reszta to już inne części miasta. to ztego wynika ze to czworokat anie trojkat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 01:51 A ja na Katowickiej byłem tylko raz w życiu. W bloku z początku lat 70-tych moi znajomi wynajmowali stancję. Pamiętam, że idąc do nich schodami na czwarte piętro natknąłem sie na mały dramat rodzinny. Na drugim piętrze mieszkała staruszka z córką starą panną. Obie miały skowronki w głowach. Kompletnie w innym świecie żyły. No i ta matka zaczepiła mnie jak szliśmy do znajomych. Okazało się, że córka, co wieczór wystawiała ją na klatkę schodową, i tak do rana. Ludzie najpierw przynosili tej starej gorącą herbatę i kanapki a potem już się całkiem przyzwyczaili. Nawet wycie po nocach im nie przeszkadzało. Pamiętam, że próbowałem wtedy wezwać do tych kobiet pogotowie i opiekę społeczną, żeby je zabrali do jakiegoś spokojnego miejsca. Niestety. Obie miały schizofrenię i żadnej rodziny. Nie było nikogo, kto mógłby podpisać zgodę na leczenie w zakładzie a tego wymaga ustawa. Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.01.02, 03:20 Ciekaw jestem jaki to byl nr bloku, spytalem sie swojej mamy czy to bylo wnaszym bloku ale ona niezna nikogo kto by pasowal do tego opisu. Zatorze- szczegolnie Katowicka, to okolica z charakterkiem to co opisales to ludzka tragedia ktora moze sie zdazyc wszedzie. Ale na katowickiej zdazalo sie wiele wiecej ludzkich tragedi, wiele chorob spolecznych itp. Pozdrowienia Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 08:58 Rorry za nie pojawianie sie ale nie byłem dostępny ostatnio ale to juz sie zmieni - zatorze to moja ukochana cześć Olsztyna (urodziłem się tam i mieszkałem do 2000 roku) a co do Raugusta może i masz racje że to czworokąt a może i pięciokąt albo i większy (ulice mają załamania , zakręty itp - mi chodziło o mniej więcej zobrazowanie tej części Olsztyna ale wybaczam :-). A co do sytuacji opisanej w poscie powyżej to takich sytuacji na zatorzu było dużo więcej a to dlatego (tak mi się wydaje) że była to dzielnica która po wojnie została zasiedlona przez wiele osóba napływowych i co cwańsze (te zdrowe psychicznie) wyprowadziły się do nowopowstałych bloków lub też załatwiły eksmisje tym niebezpiecznym dla otocznie - chociaż sytuacja ta nie było wyjątkowo nie przyjemna znam gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 22.01.02, 16:47 Skad jestes z Zatorza, ja mieszkalem tam na Katowickiej 2 od 1977-88 jezeli nie myle sie. Napisz wiecej jak masz ochote, albo napisz do mnie na raugust@roges.com. P.S. chodzilem kiedys do SP5 i Electryka. Pozdrowienia robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 18:51 Czesc.Ja urodzilem sie i caly czas mieszkam na Hanki Sawickiej,to bliziutko.Powiedz,ta Katowicka 2 to ktory blok bo do tej pory nie chwytam tej numeracji.Moze zalozymy jakis fanklub tej czesci Zatorza?Tez chodzilem do SP5 a moim wychowawca byl Antoni Szeklicki-rowny czlowiek!Najgorsze wspomnienia mam z pewna polonistka ale nie bede cytowal nawet jej xywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 08:52 Ja z zatorza ale nie z tej części - Limanowskiego - szkoła podstawowa nr 1 - potem gastronomik (wypadek w mojej karierze) a co do fanklubu to jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 18:16 dlaczego wypadek mialem wielu znajomych w gastronomiku, teraz nawet sam gotuje i wszyscy zachwalaja. Pozdrwawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 18:22 Gość portalu: alf napisał(a): > Czesc.Ja urodzilem sie i caly czas mieszkam na Hanki Sawickiej,to > bliziutko.Powiedz,ta Katowicka 2 to ktory blok bo do tej pory nie chwytam tej > numeracji.Moze zalozymy jakis fanklub tej czesci Zatorza?Tez chodzilem do SP5 a > > moim wychowawca byl Antoni Szeklicki-rowny czlowiek!Najgorsze wspomnienia mam z > > pewna polonistka ale nie bede cytowal nawet jej xywy. Czesc i witam. Znam tych ludzi, sruba tez dawala dlamnie i mojego brata popalic. Ja i moj brat Artur mieszkalismy w tym szaro-pomaranczowym budynku na 4 pietrze za Katowicka 2A. Artur trenowal w Warmi pilke napewno go znasz albo slyszales. Napisz ktory jestes rocznik moze mamy wiecej wspolnych znajomy i tematow. Pozdrawiam robert a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 00:26 O prosze, dawno mnie tu nie bylo az do dzis i trafiam na ludzi z ktorymi pewnie nie raz sie mijam na ulicy. Nie doczytam tych postow dzis do konca bo wlasnie klade sie spac ale chcialem tylko napisac ze tez mieszkam na zatorzu, podobnie jak alf na ulicy H. Sawickiej. A propos Szeklickiego, rzeczywiscie rowny gosc, malo bylo takich nauczycieli, co do pani polonistki to czy chodzi o pania o blad wlosach? ;) Katowicka to rzut beretem ode mnie. Znam tak sporo ludzi, rzeczywsicie swietne okolice i mnostwo wspomnien z dziecinstwa. Pozdrawiam Zatorzan :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.ts.pl 23.01.02, 14:49 Zatorze to też moja ukochana dzielnica Olsztyna. Stad są moi rodzice i tu sie urodziłam. W latach 80-tych musiałam się wyprowadzić, ale wciąż lubię tam jeździć. A może Zamenhoffa to już nie Zatorze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 16:24 nie chce być upierdliwy ale już pisałem jak wygląda zatorze a dokładnie w ramach jakich ulic się mieści a inne to inne, poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 18:14 Czyto wazne gdzie pomiedzy jakimi ulicami, najwazniejsz to ze ludzie sie trzymaja kupy. Jak widzisz poumieszczeniu tego postu coraz wiecej ludzi pisze i to sprawia dlamnie radosc. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:20 Gość portalu: XVZ napisał(a): > Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale ale ul. Katowicka to chyba nie leży na > Zatorzu (jeśli się myle to proszę mnie wyprowadzić z błędu). Według mnie > to "trójkąt" składający się z ulic Limanowskiego, od strony Wojska Polskiego > Jagielońska do ronda no i oczywiście tory pkp - to co w środku to zatorze > reszta to już inne części miasta A za rondem to niby co jest jak nie Zatorze(jesli chodzi o dzielnice,bo osiedle to moze i jakas Podlesna)ale i Katowicka i Zamenhoffa to jak najbardziej Zatorzanskie klimaty.To co,jest ktos jeszcze z okolic Katowickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 18:25 Funclub -jestem za 200%- moge nawet zrobic strone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 18:34 Gość portalu: raugust napisał(a): > Jak pamietam, jest tam bardzo fajnie. Blisko do lasu, stadionow Wami i stadionu > > lesnego, parku, kina, strzelnicy wojskowej. Dzialki, gdzie sie chodzilo na > agrest i pozeczki. Naprawde fajne wspomnienia. A pamietasz moze Piecie-czyli Adama Opalacha i jego rodzine.Legenda z Katowickiej.Ostatnio sie wyprowadzil i od razu zrobilo sie smutno.Poza tym ostatnio straszny tu ruch budowlany.Juz myslalem ze nic tu nie postawia,ale zaczeli budowac nowe bloki.Mysle ze ta czesc Zatorza ma ciekawa przyszlosc przed soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Piecia IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 22:29 Gość portalu: alf napisał(a): > Gość portalu: raugust napisał(a): > > > Jak pamietam, jest tam bardzo fajnie. Blisko do lasu, stadionow Wami i sta > dionu > > > > lesnego, parku, kina, strzelnicy wojskowej. Dzialki, gdzie sie chodzilo na > > > agrest i pozeczki. Naprawde fajne wspomnienia. > > A pamietasz moze Piecie-czyli Adama Opalacha i jego rodzine.Legenda z > Katowickiej.Ostatnio sie wyprowadzil i od razu zrobilo sie smutno.Poza tym > ostatnio straszny tu ruch budowlany.Juz myslalem ze nic tu nie postawia,ale > zaczeli budowac nowe bloki.Mysle ze ta czesc Zatorza ma ciekawa przyszlosc prze > d > soba. > Pamietam go jak ostatnio (to95) bylem w olsztynie to widzialem jego wielki jak brzoza, a pamietam jego jako 4 moze 5 latka jak biegal za nami. Stare lata i bardzo wesole. Moje nazwisko jest Augustynowicz popytaj po okolicy moze ktos mnie pamieta. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Piecia IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.01.02, 13:43 Jestem ciekawna czy moze znasz ktos z tej listy: Zatorze-Znajomi Iwaszko Trzeciak Manicz Korcz Sydoruk Bigus Kelner Cala Zdunek Jackiewicz Soroko Karpyza Kulas Kupren Iustyna Jankowski i wielu innych jak znacie kogos ztej listy to dajcie znac albo wyslijcie mi email raugust@rogers.com Pozdrowiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Piecia IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 18:27 Gość portalu: raugust napisał(a): > Jestem ciekawna czy moze znasz ktos z tej listy: > Zatorze-Znajomi > > Iwaszko > Trzeciak > Manicz > Korcz > Sydoruk > Bigus > Kelner > Cala > Zdunek > Jackiewicz > Soroko > Karpyza > Kulas > Kupren > Iustyna > Jankowski > i wielu innych jak znacie kogos ztej listy to dajcie znac albo wyslijcie mi > email raugust@rogers.com > > Pozdrowiam > > Robert A. Manicz kojarzy mi sie z lokalnymi zlodziejaszkami i od dawna ich tutaj nie ma.Co do nazwiska Bigus to kojarzy mi sie pewna Agnieszka ale ona jest chyba'79 wiec to pewnie nie Twoje klimaty.A co do tego Kelnera to nie wiem czy nie chodzi Ci o Kellera.Jego rodzice mieszkaja na Katowickiej (chyba 2A)a sam koles tak jakby sie stoczyl.Pamietam jak pod koniec lat 80tych puszczal Papa Dance przez okno na cala okolice:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Piecia IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.01.02, 20:16 > Manicz kojarzy mi sie z lokalnymi zlodziejaszkami i od dawna ich tutaj nie ma.C > o > do nazwiska Bigus to kojarzy mi sie pewna Agnieszka ale ona jest chyba'79 wiec > to > pewnie nie Twoje klimaty.A co do tego Kelnera to nie wiem czy nie chodzi Ci o > Kellera.Jego rodzice mieszkaja na Katowickiej (chyba 2A)a sam koles tak jakby s > ie > stoczyl.Pamietam jak pod koniec lat 80tych puszczal Papa Dance przez okno na ca > la > okolice:) Agnieszka Bigus to najmlodsza z tego pokolenia. Ja chodzilem z Krzyskiem (sredni ztego rodu rocznik 69) do SP5 8c. Maniczowie to co tu mowic. Keller tojestem troche zaskoczony, tez kumpel z klasy. Napisz domnie raugust@rogers.com, to pogadamy obszerniej. Narazie robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rataj Re: Piecia IP: 217.153.26.* 28.04.02, 19:49 Mieszkałem na Katowickiej w latach 65-67 potem na Rataja (to chyba też Zatorze?) - tam znałem Manicza i sam chętnie bym się dowiedział co u niego. Od 1973 jest już Warszawka, ale sentyment do Zatorza pozostał. Pozdrowienia dla wszystkich od Warszawiaka z Zatorza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.100.2.* 23.01.02, 19:21 Gość portalu: raugust napisał(a): > Szukam ludzi z tej czesci miasta. No to pozdrawiam Cię Rauguście właśnie z tej części miasta. Mówię o części miasta, ponieważ w dyskusji przewija się obszar nazywany kiedyś całościowo Zatorzem - 40 lat temu :)). Aktualnie na prawo od ul. Limanowskiego, to os. Podleśna a lewą stroną podzieliły się osiedla Zatorze i Wojska Polskiego. Tak mniej więcej wyglądał by podział administracyjny ustalony przez Miejską Radę Narodową. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.100.2.* 23.01.02, 19:21 Gość portalu: raugust napisał(a): > Szukam ludzi z tej czesci miasta. No to pozdrawiam Cię Rauguście właśnie z tej części miasta. Mówię o części miasta, ponieważ w dyskusji przewija się obszar nazywany kiedyś całościowo Zatorzem - 40 lat temu :)). Aktualnie na prawo od ul. Limanowskiego, to os. Podleśna a lewą stroną podzieliły się osiedla Zatorze i Wojska Polskiego. Tak mniej więcej wyglądał by podział administracyjny ustalony przez Miejską Radę Narodową. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Arek IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.01.02, 22:30 Arek mialem kiedys kumpla w szkole Arek Kulas, moze go znasz. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Arek IP: 10.100.4.* 24.01.02, 00:52 Niestety, nie jestem z tych Arków :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Arek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 13:13 a może ktoś z Limanowskiego tu czasem się przewija ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Arek IP: 10.101.4.* 24.01.02, 14:05 Gość portalu: XVZ napisał(a): > a może ktoś z Limanowskiego tu czasem się przewija ? Rzuć kamieniem, to może się odezwę :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Arek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 14:17 a w którą strone mam rzucić ????? bo ja Limala róg paderewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Arek IP: 10.101.1.* 24.01.02, 14:24 Gość portalu: XVZ napisał(a): > a w którą strone mam rzucić ????? bo ja Limala róg paderewskiego Właśnie w tą drugą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Arek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 15:34 jak będę w Olsztynie w weekend to napewno cisne jakąś cegłą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Arek IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 20:31 Gość portalu: XVZ napisał(a): > jak będę w Olsztynie w weekend to napewno cisne jakąś cegłą Ok. Przygotuję odpowiednią zaprawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: XVZ IP: 10.101.1.* 27.01.02, 14:31 ...a ja czekam i czekam i zaprawa już wyschła :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Arek IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.01.02, 13:41 MIalem na mysli czy moze ktos go zna, chodzilismy do tej samej klasy w SP5 Zatorze-Znajomi Iwaszko Trzeciak Manicz Korcz Sydoruk Bigus Kelner Cala Zdunek Jackiewicz Soroko Karpyza Kulas Kupren Iustyna Jankowski i wielu innych jak znacie kogos ztej listy to dajcie znac albo wyslijcie mi email raugust@rogers.com Pozdrowiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP® Re: Arek IP: *.pppool.de 24.01.02, 18:29 Nie jestem z zatorza ale mialem kiedys kolege na Limanowskiego (za Elegantem) Radek.L chodzilem z nim do przedszkola na rybakach (nad dlugim)W1981 wyjechal do niemiec a pozniej do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Arek IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 18:18 A moze Panowie i Panie jest tutaj ktos chodzacy czasem na mecze KKS Warmia?Czy czuje ktos ten klimat-emerytowani kolejarze z flaszka,petem kielbasy i sloikiem kiszonych ogorkow.Nie mowiac o przedstawicielach olsztynskiej pilki.Ostatnio pewien znany w regionie trener czestowal mnie i mojego kumpla gorzalka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust KKS Warmia IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 25.01.02, 20:43 Pamietam te widoki jeszcze za moich czasow jak chodzilem ogladac mecze lub zajecia. RA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek W pilke to sie kiedys gralo... IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 21:45 i na Warmii, i pomiedzy blokami 4 i 2A, oraz przy "trojce". A bloki 4 i 3 z reguly dawaly rade nr 2. Chociaz czesto gralo sie wymieszanymi skladami. To byly lata '81-'90. Od 11 lat jestem w 3Miescie, a teraz na Katowicka przyjezdzam jedynie do rodziny na swieta i od czasu do czasu na Stomil. BTW, lista osob obejmuje w zasadzie bloki 2 i 2A. Brak jest np. braci Stryszko, Tomka Gibasa z nr 3. Z nimi to sie kiedys gralo w noge... P.S. Kiedys usmialem sie, jak przeczytalem w gazecie, ze moja ulica - Katowicka - przoduje w statystyce izby wytrzezwien w calym Olsztynie. A to ledwie kilka blokow... P.S.2. Teraz szewnda sie czesto po niej grupka palantow - wyrosnietych gowniarzy. Wydzieraja geby nocami, kradna w pobliskim sklepie i strasza babcie. Ktos moglby im kiedys manto spuscic i nauczyc manier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 28.01.02, 15:42 Widze ze temat umarl smiercia naturalna. RA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.100.2.* 28.01.02, 16:52 Niekoniecznie. Możemy się zastanowić nad przyszłością tej dzielnicy. A nuż podrzucimy ojcom miasta jakieś ciekawe rozwiązanie. Ja np. proponowałbym budowę basenu zamiast w kinie Grunwald (hi) w rejonie Jasia Górki. Co Ty na to? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 28.01.02, 20:33 Ty, TO JEST GENIALNY POMYSL, jak sie skontaktowac z tymi urzendasami. Moze to cos da. Kto wie jak przyjade to moze bede plywal w tym basenie. Pozatym wszystki dzieciaki zokolicy i nietylko bedo mogle tam trenowac. Tak ze moze wreszcie ktos z Mazur bedzie reprezentowac polske wplywanie a nie jakis mieszkaniec slaska albo warszawy.Gorka Jasia jeszcze jstnieje niezasypali jej. Pamietam kazda zime kiedy jezdzilo sie tam na sankach. Pozdrowienia Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.100.4.* 29.01.02, 01:56 A skocznie narciarską robioną każdej zimy - oczywiściw własnym sumptem - pamiętasz? To była frajda. A tak na poważnie. Planuje się kolejną korektę do planu przestrzennego zagospodarowania Olsztyna. Przed zatwierdzeniem musi być wyłożony do wglądu mieszkańców. Jest to właściwie jedyna okazja wypowiedzenia się na ten temat w sposób, który powinien być wzięty pod uwagę. W razie potrzeby służę kolejnymi sugestiami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 10:24 panowie - tyle nasze co se tu pogadamy - jeśli chcecie żeby nasza władza (lokalna) chciała coś zainwestowac w zatorze musiała by poczuć kase a w tą dzielnicę można zainwestować tylko w droge i z ulicy Limanowskiego zrobić autostrade (taniej niż robienie nowej obwodnicy). Jeszcze jak mieszkałem w Olsztynie to było głośno o tym że trzeba znaleść nowe lokum dla gastronomika przy Jagielońskiej - jak znaleźli to nagle się okazało że bydynek z którego się wyprowadził nadaje się na adaptacjie i TWP zrpbiło sobie tam wydział i to niedużymi kosztami - a miasto jak zwykle straciło a prywatny inwestor zyskał - fajnie co????? a co do skoczni narciarskiej to jestem za. Myśle że ściągneło by to turystów do Olsztyna i może inwestorów rzeczy dziwnych np ujeżdzalnia koni w byłym kinie grunwald hahahahahaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 29.01.02, 14:01 Gość portalu: XVZ napisał(a): > panowie - tyle nasze co se tu pogadamy - jeśli chcecie żeby nasza władza > (lokalna) chciała coś zainwestowac w zatorze musiała by poczuć kase a w tą > dzielnicę można zainwestować tylko w droge i z ulicy Limanowskiego zrobić > autostrade (taniej niż robienie nowej obwodnicy). Jeszcze jak mieszkałem w > Olsztynie to było głośno o tym że trzeba znaleść nowe lokum dla gastronomika > przy Jagielońskiej - jak znaleźli to nagle się okazało że bydynek z którego się > > wyprowadził nadaje się na adaptacjie i TWP zrpbiło sobie tam wydział i to > niedużymi kosztami - a miasto jak zwykle straciło a prywatny inwestor zyskał - > fajnie co????? a co do skoczni narciarskiej to jestem za. Myśle że ściągneło > by to turystów do Olsztyna i może inwestorów rzeczy dziwnych np ujeżdzalnia > koni w byłym kinie grunwald hahahahahaaaaaaaa Jezeli chodzi o skocznie to pisalismy oniej ze jako dzieci budowalismy cos takiego na gorce Jasia. Nikt mie mylal o robieniu prawdziwej skocznij. Basem albo plywalnia brzmibardziej realistycznie niz skocznia. O gastronomiku nie wiedzialem. Poniewaz niemieszkam w olsztynie od 88. RA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: 10.103.3.* 29.01.02, 14:16 No to masz duże zaległości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 14:53 Panowie i Panie.Napalilismy sie z Raugustem na zrobienie strony o Zatorzu.Czy macie jakies foty Zatorza-najlepiej archiwalne.Moga byc kasztany na Limanowskiego,sterowiec nad kosciolem Św.Jozefa i wszystko inne co macie.Pomozcie.Jak ktos ma mocne pioro to tez niech da namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: 10.101.1.* 29.01.02, 14:23 Moglibyśmy na wstępie jej użyć jako kamień węgielny zapoczątkowując jakieś zmiany infrastruktury w tej części miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 09:56 była cegła i to kilka rzucałem w różne strony w sobote ale nikt nie odrzucił :- (((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: 10.100.4.* 30.01.02, 17:29 No to już teraz wiem, skąd ta cegła w moim telewizorze :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 14:26 rozumiem że ta cegła która trafiła w w ten biało-czarny rubin to twój ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: XVZ, a gdzie cegła??? IP: 10.100.3.* 01.02.02, 16:30 No właśnie. I dla tego musiałem go oddać do "liftingu" :-))( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 14:58 Gość portalu: XVZ napisał(a): > panowie - tyle nasze co se tu pogadamy - jeśli chcecie żeby nasza władza > (lokalna) chciała coś zainwestowac w zatorze musiała by poczuć kase a w tą > dzielnicę można zainwestować tylko w droge i z ulicy Limanowskiego zrobić > autostrade (taniej niż robienie nowej obwodnicy). Jeszcze jak mieszkałem w > Olsztynie to było głośno o tym że trzeba znaleść nowe lokum dla gastronomika > przy Jagielońskiej - jak znaleźli to nagle się okazało że bydynek z którego się > > wyprowadził nadaje się na adaptacjie i TWP zrpbiło sobie tam wydział i to > niedużymi kosztami - a miasto jak zwykle straciło a prywatny inwestor zyskał - > fajnie co????? a co do skoczni narciarskiej to jestem za. Myśle że ściągneło > by to turystów do Olsztyna i może inwestorów rzeczy dziwnych np ujeżdzalnia > koni w byłym kinie grunwald hahahahahaaaaaaaa Swoja droga to moze i dobrze,bo byly glosy ze ten budynek nadaje sie tylko do rozbiorki i nawet gdyby go nie rozebrali to remont trwalby wieki,a tak jest z tym porzadek.A widzieliscie ten bunkier na Torunskiej?Wystarczylo ze kilku krzykliwych podpowiedzialo komu trzeba ze w tym miejscu mial byc plac zabaw i caly misterny plan...Na pewno mieliby tam tereny zielone:)A teraz ludzie nie maja gdzie miewszkac a betonowe straszydlo stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice 05.02.02, 16:34 Powiem szczeze ze wypadlem z tego tematu, wiele lat poza olsztynem, tak ze nie znam obecnej terazniejszosci olsztyna i jego mieszkancow. Chcialbym tylko aby zmiejszylo sie bezrobocie w naszym wojewodztwie a wtedy reszta rzeczy ruszy do przodu. Tak bylo i jest nadal w wielu krajach zacho. Pozdrawiam Robert A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Coraz mniejsze zatorze i nietylko IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 09:36 byłem przez przypadek w Olsztynskim ratuszu i spotkałem tam znajomą (pracuje w ratuszu), od niej dowiedziałem się że w ciągu ostatnich lat liczba mieszkańców Olsztyna zmalała o kilka tysięcy - ciekawe czy oprócz bezrobocia coś jeszcze wpływa na to że ludzie spadają z Olsztyna ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Coraz mniejsze zatorze i nietylko 07.02.02, 14:32 Gość portalu: XVZ napisał(a): > byłem przez przypadek w Olsztynskim ratuszu i spotkałem tam znajomą (pracuje w > ratuszu), od niej dowiedziałem się że w ciągu ostatnich lat liczba mieszkańców > Olsztyna zmalała o kilka tysięcy - ciekawe czy oprócz bezrobocia coś jeszcze > wpływa na to że ludzie spadają z Olsztyna ????????? Ja nawialem w 88 przed armia to byly ine czasy. Pozdrawiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XVZ Re: Coraz mniejsze zatorze i nietylko IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 09:42 czlowieku ja po skonczonych studiach nie garnalem się do wojska a oni do mnie - zanioslem tylko dyplom a oni do mnie to panu dziekujemy i przenosimy do rezerwy - mam znajomych ktorzy chca do wojska a wojsko ich nie chce - co za czasy ???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Zatorze IP: 194.162.86.* 11.02.02, 16:49 Ludzie,to może tak parę słów od weterana,mieszkającego na Zatorzu przez 20 lat,poczynając od połowy lat 60-ych.Od początku-ulica Katowicka należała i nadal należy do Zatorza.Zatorze rozciągało się jak sama nazwa mówi za torami i wiaduktem prowadzacym na ulicę Limanowskiego i było wówczas jedną z większych dzielnic w Olsztynie.Granicę zatorza wyznaczała z jednej strony aleja Wojska Polskiego od tunelu aż do stacji benzynowej położonej przy WDK;ulica Oficerska oraz działki między ulicą Rataja i Oficerską to też było zatorze.Z drugiej strony granicą były tory przy dworcu,zjeżdżając z ulicy Poprzecznej w lewo wjeżdżało się już na osiedle domkow jednorodzinnych Zielona Górka,tam się zatorze kończyło.Budynek przy Katowickiej 2 to bodajże taki 3 pietrowy budynek stojacy w rzędzie paru budynków poczynając od placu byłej zajezdni PKS-u,w tych okolicach mieszkała moja pierwsza prawdziwa miłość.Chętnie podyskutuję na temat starych czasów,a fanclub Zatorza jest pomysłem doskonałym,nie pamiętam już kto to powiedział,ale chętnie postawię tej osobie piwko za taką super propozycję. Za moich czasów osiedle to było też jednym z bardziej bandyckich osiedli w Olsztynie,pamiętam że rywalizowało z osiedlem mazurskim i często odbywały się w tym zakresie duże bójki pomiędzy rywalami.Ale mieszkało się tam bynajmniej się nie nudząc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Zatorze-ps IP: 62.26.69.* 11.02.02, 17:34 Za moich czasów Podleśna była ulicą również należącą do zatorza i nikt nie używał rozgraniczeń ustanowionych albo i nie przez rade miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Zatorze-ps 12.02.02, 03:14 Siemano widze ze znasz ten rejon. Mieszkalem tam od 77 do 88 Katowicka 2, to jest blok 4 pietrowe, mieszkalem w tym bloku. Tak to prawda jezeli chodzi o historie Zatorza i jego zasieg terytorialny na terenie miasta Olsztyna. Jezeli chodzi o bandycka historie tego rejonu to tez prawda, ale to nie na internet. Napisz gdzie mieszkales na Zatorzu, gdzie jestes teraz. Pozdowiam Robert A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALF Re: Zatorze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.02, 18:12 Gość portalu: leziox napisał(a): > Ludzie,to może tak parę słów od weterana,mieszkającego na Zatorzu przez 20 > lat,poczynając od połowy lat 60-ych.Od początku-ulica Katowicka należała i > nadal należy do Zatorza.Zatorze rozciągało się jak sama nazwa mówi za torami i > wiaduktem prowadzacym na ulicę Limanowskiego i było wówczas jedną z większych > dzielnic w Olsztynie.Granicę zatorza wyznaczała z jednej strony aleja Wojska > Polskiego od tunelu aż do stacji benzynowej położonej przy WDK;ulica Oficerska > oraz działki między ulicą Rataja i Oficerską to też było zatorze.Z drugiej > strony granicą były tory przy dworcu,zjeżdżając z ulicy Poprzecznej w lewo > wjeżdżało się już na osiedle domkow jednorodzinnych Zielona Górka,tam się > zatorze kończyło.Budynek przy Katowickiej 2 to bodajże taki 3 pietrowy budynek > stojacy w rzędzie paru budynków poczynając od placu byłej zajezdni PKS-u,w tych > > okolicach mieszkała moja pierwsza prawdziwa miłość.Chętnie podyskutuję na temat > > starych czasów,a fanclub Zatorza jest pomysłem doskonałym,nie pamiętam już kto > to powiedział,ale chętnie postawię tej osobie piwko za taką super propozycję. > Za moich czasów osiedle to było też jednym z bardziej bandyckich osiedli w > Olsztynie,pamiętam że rywalizowało z osiedlem mazurskim i często odbywały się w > > tym zakresie duże bójki pomiędzy rywalami.Ale mieszkało się tam bynajmniej się > nie nudząc. Dobra!To ja rzucilem temat fanklubu.Po sesji umawiamy sie na piwo (moze byc pod jakims osiedlowym sklepem:)i omawiamy temat strony i fanklubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Zatorze IP: 62.26.69.* 12.02.02, 23:09 Alf,browarek masz gwarantowany,mozemy sie nawet umówić na piwko na górce Jasia,albo koło przedszkola przy fabryce mebli,gdzie chodziło się dyngolić. A przy okazji miałbym pytanie-właśnie-bo zapomnę-kto wie,czy istnieje ktokolwiek na tyle dobrze poinformowany i wyjaśni,dlaczego górka Jasia tak się właśnie nazywa?Nie daje mnie to spokoju już od najmłodszych lat. Jeszcze jedno-mieszkałem w jamnikowatych 3-pietrowych blokach przy Jagiellońskiej,zaraz naprzeciwko gastronomika. A Fanclub można zakładać,wybór prezesa proponuję rozstrzygnąć losowo, tzn.ten,kto się jako ostatni zawali na pierwszym inauguracyjnym zebraniu podczas zbiorowego picia którejś z 56 butelek kwasibora może zostać prezesem,a za rok powtarzamy próbę sił.Demokratycznie,a jak!Pozdrowienia dla byłych i aktualnych chlorów zatorskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 18:09 Druga tura wyborow pod sklepem na Rataja.Potem stadion KKS Warmia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Zatorze IP: *.arcor-ip.net 15.02.02, 21:00 Po wizycie na stadionie podskoczy się z powrotem do sklepu na Rataja,a potem do lasu koło dawnego wudeku,gdzie na stadionie leśnym można będzie kontyuować wybory prezesa fanclubu Zatorza aż do wystąpienia pierwszych objawów śmierci klinicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
zatorze Re: Zatorze 16.02.02, 17:44 Leziox,napisz do mnie i raugusta na zatorze@poczta.gazeta.pl bo widze ze bedziesz nam przydatny w tworzeniu strony i opijaniu jej.alf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Zatorze IP: *.arcor-ip.net 22.02.02, 15:51 Odpiszę jak tylko mi czas pozwoli.Należeliście może również do odważnych ludzi,wędrujących po bagnie na górce Jasia?Bagno to swego czasu było kilka razy większe,porośnięte trzcinami i dość głębokie.Wykładano tam kładki z desek kradzionych z pobliskich budów,tworząc tajemne przejścia i meliny we wspomnianych trzcinach,gdzie raczono się tanią alpagą...W ogóle,górka Jasia stanowiła kiedyś miejsce ożywionych spotkań towarzyskich,to też warto byłoby ująć na tworzonej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
raugust Re: Zatorze 22.02.02, 15:56 Gość portalu: leziox napisał(a): > Odpiszę jak tylko mi czas pozwoli.Należeliście może również do odważnych > ludzi,wędrujących po bagnie na górce Jasia?Bagno to swego czasu było kilka razy > > większe,porośnięte trzcinami i dość głębokie.Wykładano tam kładki z desek > kradzionych z pobliskich budów,tworząc tajemne przejścia i meliny we > wspomnianych trzcinach,gdzie raczono się tanią alpagą...W ogóle,górka Jasia > stanowiła kiedyś miejsce ożywionych spotkań towarzyskich,to też warto byłoby > ująć na tworzonej stronie. Zrobimy strone poswiecona tajemniczym miejscom spotkan pt "Tajemnicze Miejsca" albo cos wtym rodzaju raugust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 02:39 Efektem bardzo swawolnej i luźnej dyskusji na tym forum stało się uruchomienie witryny www Zatorze. Chociaż do 1975 r mieszkałem po drugiej stronie torów, sam fakt jednak bardzo mile połechtał moją próżność. Na stronach www nie da się jednak pogadać. Proponuję zatem utrzymać wdześniejszy wątek w celu wsparcia przedsiębiorczych pomysłodawców tej witryny i jej twórców. Ze swej strony proponuję cyfrową amatorską obróbkę starych zdjęć tej folklorystycznej dzielnicy, chociaż - jak wnioskuję - detritius ma w tej dziedzinie bardzo przyzwoite doświadczenia. Nie mniej jednak, jeżeli ktoś ma coś uwiecznionego z ciekawych wspomnień tych "starych czasów" (hi), może wesprzeć w przcy wrcz niesamowitego w działaniu raugusta. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.02.02, 03:20 Dzieki za zwrocenie uwagi na moja skromna osobe,ale jest nas wiecej niz ja i alf. Wszyscy ktorzy maja ochote umiescic cos co ma zwiazek z zatorzem i jego okolicami jest wspoltworca tej strony i jemu rowniez nalerza sie podziekowania Jest nas wielu tak ze nibede wymienial imion raugust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.arcor-ip.net 26.02.02, 20:35 Zdjec nie posiadam jakichkolwiek,ale za to nieco wspomnien,którymi chetnie sie podziele z osobami chcacymi posluchac gadania przy tradycyjnej flaszce. Chyba kazdy,kto pochodzi z naszej dzielnicy,albo i ludzie,tak jak Arek tylko tam bywajacy bedzie chcial cos dodac.Proponuje zorganizowac jakies spotkanie celem wymiany doswiadczen,gdzies powiedzmy pod koniec marca,albo na poczatku kwietnia,moze taka impreza mialaby szanse wypalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 20:47 Gość portalu: leziox napisał(a): > "...szansę wypalenia." Na fajkę pokoju zawsze jest odpowiednia pora :-)) Jestem za (chociaż niektórzy twierdzą, że można być jednocześnie nawet przeciw). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 15.03.02, 15:58 A ja nadal szukam ludzi z bylej SP5 i zatorza. PIszcie do nas members.rogers.com/zatorze/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust I co Dalej? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.02, 05:54 ?????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: I co Dalej? 20.03.02, 13:58 no ja czekam caly czas na propozycje dotyczace wspolnej libacji,wiosenka powoli sie jednak wynurza.Jak nie w terenie,to zawsze przeciez jaka powinice mozna wykorzystac na meline.Adres moj macie teraz,to mozecie cos napisac na temat zbiorki harcerskiej powiedzmy pod smietnikiem na rataja.POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: I co Dalej? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 20:13 Tylko trzeba Raugusta zza wielkiej wody sciagnac.Juz myslalem ze przepadles w nicosc Leziox, a tu taka niespodzianka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Do Arka,Lezioxa i innych! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 18:22 Ludki,coscie tak przycichli.Dajcie jakis znak zycia.Co z planami wspolnej libacji pod chmurka.Ktos tam wczesniej rozrabial zaprawe,ktos rzucal cegla,ktos oferowal swoje teksty na strone ,a ktos obrobke zdjec.I co???Zastanawiamy sie powaznie z Robertem czy utrzymywanie naszej stronki i poswiecanie na nia resztek wolnego czasu ma jakis glebszy sens?Co z Jankiem,ktory oburzyl sie na moja uwage na temat biernosci absolwentow SP5 i sluch o nim ucichl.Czy na Limanowskiego wszystkim juz wymienili okna na PCV i problem jest "z banki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Do Arka,Lezioxa i innych! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 19:51 Aktualnie jestem w trakcie przygotowywania imprezy, z której parę migawek do ewentualnego wykorzystania prześlę najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Do Arka,Lezioxa i innych! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.02, 01:32 A może - jak na prawdziwych Zatorzaków przystało - zrobilibyście wypad na imprezę siódemki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Do Arka,Lezioxa i innych! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 13:49 Gość portalu: spoko napisał(a): > A może - jak na prawdziwych Zatorzaków przystało - zrobilibyście wypad na > imprezę siódemki? No i jak by wyglądał dziadek wśród dziarskich młodzieńców :))). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 00:42 ech mialem isc spac ale jeszcze odpisze i tu, nie wszystkie posty czytalem, ale z tego co pamietam wymieniales liste nazwisk: czesc obila mi sie o uszy, znalem osobiscie iwaszke (tomka), manicza tez nieraz spotkalem, nie zebym utrzymywal z nim jakies kontakty szczegolnie kolezenskie ;p no piecie kojarze oczywiscie tez bo kto go nie kojarzy. mieszkalem kiedys na katowickiej 3, teraz na hanki sawickiej , pozdrawiam jeszcze raz :) p.s. oczywiscie chodzilem do sp 5, pozniej do lo 3 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 18:11 A gdzie mieszkasz na Hanki Sawickiej i ktory jestes rocznik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 18:18 10/1976. to samo pytanie do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Zatorze-Katowicka i okolice 16.04.02, 12:06 Siemanko,zglaszam sie ocucony z alkoholowego kaca,widze ze kroi siem impreza. Nie wiem,gdzie wy chodzicie na gorzalke,ja tam ostatnio przyzwyczailem sie do dawnego Luzaka,a moze jeszcze i tak sie knajpka nazywa,nie wiem dokladnie,bo zawsze trafiam tam nagrzany i z pieknymi panienkami,wiec zapatrzony w nieletnie obserwuje piranie plywajace w akwarium i marze o czynach bohaterskich. Ja mieszkam ostatnio w roznych miejscach,na Zatorze mam nieco daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 18:11 02.1980.Masz w domu podpiete SDI?W ktorym bloku mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.02, 18:16 Gość portalu: tobe napisał(a): > 10/1976. to samo pytanie do Ciebie. Moze pomozesz nam robic stronke Zatorza.Dysponujesz tarcza SP5? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 15:24 pytales mnie poprzednio gdzie na h.sawickiej mieszkam i jaki jestem rocznik, napisalem 10/1976 ... 10 to nr domu nie pazdziernik w mojej dacie urodzenia ;) tak mam sdi w domu. co do pomocy w tworzeniu stronki to raczej z mojej strony marna to pomoc, nie znam sie na projektowaniu stron ... to tak jakbys kazal mi naprawiac samochod, ja jestem tylko jego uzytkownikiem ;) co do tarczy sp5 to obiecuje poszukac gdzies w szpargalach ale od czasu szkoly podstawowej minelo chyba ze 100 lat !! watpie zebym znalazl. tymczasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 18:15 To jednak dalej niz myslalem.Mieszkam w bloku nr 20 wiec (zakladajac nawet ze zgodzilbys sie na to) nie podzielimy sie tym SDI.Zeby tak do konca nie demaskowac sie na forum podaj chociaz Swoje inicjaly to moze zakumam o kogo chodzi.Jestes blizszy rocznikiem niz raugust wiec moze mamy wspolnych znajomych,a juz na pewno mielismy wiecej wspolnych nauczycieli w SP5.Kto byl Twoim wychowawca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 20:02 prawde mowiac nie kojarze gdzie jest blok nr 20. jestes ode mnie 4 lata mlodszy ale na pewno mielismy wiekszosc wspolnych nauczycieli. moja wychowawczynia byla muzyczka, ta fajniejsza pod kazdym wzgledem, Szewczuk. moje inicjaly zapewne nic Ci nie dadza. napisze tylko ze mam na imie Marcin. pozdrawiam p.s. rzuc adres tej stronki zatorza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.02, 19:38 Adres stronki to members.rogers.com/zatorze Moj blok to ten zolty naprzeciwko skrzyzowania z Gdanska.A twoj to ten pierwszy od bagienka na bylych pekaesach,czy blizej sklepu,bo9 tez nie bardzo kojarze? Pani Szewczuk to faktycznie rowna babka.Chodzilismy z nia na rajdy piesze z kolkiem PTTK prowadzonym przez p.Szeklickiego.On byl naszym wychowawca i naprawde byl spoko.Jesli chodzi o stronke to nie chodzi mi o samo jej budowanie bo mamy juz naszego Wielkiego Konstruktora-Raugusta i to styknie,ale gorzej jest z materialami na ta stronke.Potrzebujemy np.czlowieka ktory pstryknalby kilka zdjec jakas cyfrowka i podeslal cos Raugustowi(bo ja kisze sie na tym modemie a koszty leca).Poza tym gdybys potrafil(w co wierze) napisac np jakis fajny tekst nt.Lasu Miejskiego lub KKS Warmia lub ogolnie dzielnicy to bylibysmy bardzo dzwieczni Tobie Tobe.Mozesz zaoferowac wiec jakis wariant pomocy(oprocz wspierania duchem)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 12:07 moja chata to 10, nie 9, blizej bagienka jak napisales, ten blizniaczy domek blizej sklepu to katowicka. w tym zoltym bloku mieszkal kiedys gosc ktory chodzil ze mna do podstawowki, piotrek rozbicki, a zaraz dalej heniek grabowski ktory tez byl w mojej klasie. co do zdjec: zeby pstrykac fotki cyfrowka trzeba takowa posiadac, ja nie posiadam. co do wsparcia pozaduchowego to w miare mozliwosci pomoge tylko ze obecnie pisze prace mgr wiec nie mam zbyt wiele czasu bo musze pozbierac jeszcze troche materialow. tymczasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.02, 12:45 Wczoraj napisalem odp.na ten post ale sie zawieruszyla.Pamietam cala paczke Rozbickiego.Byl jeszcze Darek Brodzinski,Jacek Mierzejewski,Jacek(nie znam nazwiska ale mieszkal w bloku Henka.Chodziles z nimi wszystkimi do klasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.04.02, 21:02 nie. tylko z henkiem i piotrkiem. ale znam tez jacka mierzejewskiego. tak sie zastanawiam i w sumie w tym bloku zoltym mieszka niewiele osob, czy masz moze starsza sioste? jesli tak to czy mowi Ci cos ksywka goscia "szczurek" ?? heh ciekawe czy dobrze kojarze ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 24.04.02, 16:16 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 16:28 ano pusto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 18:34 siemanko.Niestety nie jestem mlodszym bratem Anny G.Jej brat to Mariusz.Szczurka kojarze,chodzil z nia.Kompletnie nie kojarze Twojego wygladu.Jezdzisz moze bordowym SC?No i napisz jakie wrazenia masz po obejrzeniu stronki.Niestety pusto tam tak jak i tu.Stronka jest w budowie takze badz wyrozumialy w swej ocenie.O moze podeslalbys swoim laczem fotki dla Roberta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 21:29 Witam ponownie. Troszke sie usmialem jak napisales ze mnie kompletnie nie kojarzysz a zaraz potem ze jezdze bordowym SC ;) Czyli jednak kojarzysz czego nie moge powiedziec o sobie. Stronka mi sie podoba. Zdjecia moge przeslac w wolnej chwili, ile tego bedzie?? No i w jaki sposob mam mu to przeslac ... mail, ftp, jakis komunikator ... daj znac co i jak. Tymczasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 18:19 Taki chudy,niepozorny gosciu ktorego dzis przepuszczales przy wyjezdzie ze swego podworka to wlasnie JA.Z tym SC to strzelilem,bo nie wiedzialem kto moze tam jeszcze mieszkac z tych "okolic wiekowych".No ,ale sie udalo.zdjecia przeslalem juz Raugustowi ale jak bedzie cos wiekszego do wysylki to sie zglosze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Zatorze-Katowicka i okolice Pusto tu IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 19:11 No to juz sie znamy, z widzenia przynajmniej. Co do ewentualnej przesylki daj znac kiedy bedzie trzeba to przesle. Tymczasem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.02, 20:19 Nie pusto tu bo wlasnie przekroczylismy setke co jak na watek zwiazany z ta okolica uwazam za ogromny sukces:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Wcale tu nie pusto! IP: 216.234.32.* 25.04.02, 22:20 Gość portalu: alf napisał(a): > Nie pusto tu bo wlasnie przekroczylismy setke co jak na watek zwiazany z ta > okolica uwazam za ogromny sukces:))) No to mamy setke, piwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 25.04.02, 23:35 Gość portalu: raugust napisał(a): > No to mamy setke, piwko dziekuje, nie mieszam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.02, 20:01 Tobe,kojarze ze skaczesz czasami na Warmie na male BK.Trzeba cos razem wypic coby wspolpraca sie rozwijala.W imie setnego posta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.arcor-ip.net 27.04.02, 00:05 Ciagle widze ze sobie obiecujecie setke albo wiecej,ale nie dochodzi do zadnej imprezy ani wypicia skrzynki browara na górce Jasia np.Pare razy skladalem swoj akces na tych lamach,jeszcze bedac w Olsztynie,ale nie bylo zadnego odzewu na propozycje wygrzania paru piwek gdziekolwiek.To moze wy tacy piwni teoretycy tylko jestescie,albo juz niczego nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.04.02, 01:17 Hehe, no wiesz Alf, ja tam skacze kopac pilke ... a piwko to tak dla kondycji zeby przypadkiem nie zejsc z powodu braku tlenu ... Leziox kortowiada sie zbliza, wpadnij do Olsztyna, bedzie sie pilo! Na razie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: Wcale tu nie pusto! 01.05.02, 17:21 witam mieszkałem na Zatorzu ok 1.5 roku na limana ,dokładnie tyle miałem lat jak sie staruszkowie wyprowadzili,to chyba moge napisac ze jestem z Zatorza? Piję własnie piwko i miło mi sie czytało wasze posty aha przez 3 miesiące pracowałem w zbk na zamenhoffa (pomyłka życiowa)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 22:18 Czemu od razu pomylka zyciowa!Niedlugo ZBK razem z Rada Os.Podlesna robi jakas bibke-piwko stawia radny Nalazek(zart). Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: Wcale tu nie pusto! 02.05.02, 00:45 raczej szanowna małżonka,może być wesoło,ciekawy jestem jakie piwo będzie?te poniżej 4,5 volts pilsnerek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 22:24 Gość portalu: tobe napisał(a): > Hehe, no wiesz Alf, ja tam skacze kopac pilke ... a piwko to tak dla kondycji > zeby przypadkiem nie zejsc z powodu braku tlenu ... Ty chyba raczej plyny ustrojowe tym browarkiem uzupelniasz zeby elektrolity byly w normie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: Wcale tu nie pusto! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 15:40 Ufff, jakies slonce swieci prosto w oczy, czlowiek dopiero oczy przeciera wstajac po wczorajszym majowaniu, chyba trzeba podzwonic popytac jak ta wczorajsza majowka sie skonczyla ;) Ogolnie jest pieknie na tym naszym Zatorzu, do lasu niedaleko ... na rowerek, oczywiscie nie dzis, ale zawsze kiedy czlowiek mniej zmarnowany i spragniony. Pozdrawiam Zatorzan i reszte Olsztyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Zaglada tu jeszcze ktos ? IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 09.05.02, 13:35 Widze ze malo nas tutaj, a jak widze z osob kture tu zagladaja to imiona powtarzaja sie bardzo czesto szkoda poniewaz na zatorzu mieszka i ma dostep do internetu wiecej niz garstka ludzi. Jasiu gdzie jestes? Czekam ze sie odezwiesz ponownie, gdzies posialem twoj mail adres, napisz. Pozdrowienia z za duzego jeziora dla wszystkich. http:\\members.rogers.com\zatorze\ raugust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUGUST OGLASZAM KONKURS IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 31.05.02, 15:33 Oglaszam konkurs na napisanie malego opowiadania o zatorzu. Jakies wspomnienia, przygody, co tylko przyjdzie wam do glowy, ale musij dotyczyc dzielnicy zatorze. Prace beda publikowane na naszej stronie, zdjecia mile widziane. Beda nagrody!!!!! Po wiecej informacji napisz na raugust@zatorze.prv.pl albo alf@zatorze.prv.pl Prosimy o odwiedzanie naszej strony pod adresem www.zatorze.prv.pl/ Zapraszamy raugust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: OGLASZAM KONKURS IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 25.06.02, 15:51 Odpowiedz Link Zgłoś
rdropi Re: Zatorze-Katowicka i okolice 03.07.02, 10:25 Mieszkalem na Poprzecznej (Dropsik) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.07.02, 00:44 rdropi napisał(a): > Mieszkalem na Poprzecznej (Dropsik) ja mieszkalem na katowickiej 2. znasz ta okolice Odpowiedz Link Zgłoś
rdropi Re: Zatorze-Katowicka i okolice 04.07.02, 20:28 Gość portalu: ra napisał(a): > rdropi napisał(a): > > > Mieszkalem na Poprzecznej (Dropsik) > ja mieszkalem na katowickiej 2. znasz ta okolice > Oczywiscie,gdzie mieszkasz teras. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 04.07.02, 21:02 rdropi napisał(a): > Gość portalu: ra napisał(a): > > > rdropi napisał(a): > > > > > Mieszkalem na Poprzecznej (Dropsik) > > ja mieszkalem na katowickiej 2. znasz ta okolice > > Oczywiscie,gdzie mieszkasz teras. > teraz jestem za duzym jeziorem. Jak masz ochote to pisz na raugust@zatorze.prv.pl. i zobacz nasza strone www.zatorze.prv.pl Skad znasz katowicka? Odpowiedz Link Zgłoś
rdropi Re: Zatorze-Katowicka i okolice 07.07.02, 20:20 Dlaczego nikt sie nie meldoje czy to jusz koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 18:19 Tutaj takich "koncow" bylo juz kilka i Raugust zawsze probuje jakos reanimowac watek.Chwala mu za jego upor i cierpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 10.07.02, 14:17 Gość portalu: alf napisał(a): > Tutaj takich "koncow" bylo juz kilka i Raugust zawsze probuje jakos reanimowac > watek.Chwala mu za jego upor i cierpliwosc. Tak to prawda, kiedys nazywano mnie nawet zimnym chirurgiem :))))), ale u dziewczat zawsze boskim ginekologiem hahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 23.07.02, 15:40 Cicho tu i pusto , szkoda ciekaw jestem dlaczego. Na naszej stronie zauwazylem cos interesujacego. Odwiedzilo nas juz prawie 1500 osob ale malo kto wpisuje sie do ksiegi i na forum zatorze. Wstydzicie sie tej dzielnicy czy co. Odwrotnie powiniscie byc dumni ze niedaliscie sie i mozecie pokazac ze zatorze to nie tylko meliny, rozboje itp. Tam tez sa ludzie ktorzy wnosza cos do naszego spoleczenstwa, miasta, wojewodztwa czy kraju. Ja bylem kiedys spisany na straty przez wielu (powstrzymam sie od wypisywania nazwisk)a teraz jestem dumny z tego ze niedalem sie utopic i wprowadzic w depresje, alkocholizm czy inne sprawy. Tak ze czekam na wasze listy napiszcie co robicie jak wasze toczy sie wasze zycie. Zapraszam www.zatorze.prv.pl/ raugust (zatorze-katowicka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 19.08.02, 18:39 zatorze, co jest grane cisza ze szkoda cokolwiek mowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.tiscali.dk / *.ppp1-3.had.worldonline.dk 22.08.02, 18:38 Gość portalu: raugust napisał(a): > zatorze, co jest grane cisza ze szkoda cokolwiek mowic Trudno jest gerac w druzynie zatorza z tak daleka. Niedlugo wracam. Pozdrawiam wszystkich zatorzakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 22.08.02, 20:21 wpadajcie na nasza strone www.zatorze.prv.pl zapraszamy i czekamy (moze cos sie wkoncu ruszy hahahaha) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raugust Re: Zatorze-Katowicka i okolice IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 19.09.02, 21:01 Co tam nowego na dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
leziox Re: Zatorze-Katowicka i okolice 03.01.15, 15:43 Wpisuje sie tak po wielu latach z ciekawosci, czy ktos z "niedobitkow"zatorskich z dawnych lat prowadzi jeszcze/juz jakas fanpage Zatorza i czy cos w tym kierunku sie dzieje? A moze juz wszyscy z Olsztyna wyjechali? Odpowiedz Link Zgłoś