Gość: KLIENT IP: *.centertel.pl 21.11.08, 11:27 Przeprowadzam rozeznanie odnośnie firmy JARYS ponieważ mam dom do zrobienia w roletach a słyszałem dużo różnych opinii. Proszę o pomoc..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmascarpone Re: ROLETY JARYS 21.11.08, 12:01 Ja jestem bardzo zadowolona,szybko,solidnie.Gdy jedna z rolet nie pasowala dostalismy nową.Polecam! W przeciwienstwie do firmy z ulicy Kosciuszki,Aero -3 razy umawiali się na pomiar,ja zmienilam plany zeby byc o tej porze w domu a nikt w koncu nie dotarł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forumowicz Re: ROLETY JARYS IP: *.centertel.pl 28.11.08, 16:19 Hmm wiele do życzenia pozostawia firma. Pomiar o czasie fakt, ale wycena i montaż to chyba jakiś koszmar. Panowie pobrudzili ściany w nowym domu - to raz a dwa jeżeli coś nie pasuje do otworu to się tego nie montuje!!! Odnośnie wyceny to cena zmieniła się od pomiaru do montażu około 200zł. Jak oni to robią???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: ROLETY JARYS IP: *.olsztyn.mm.pl 28.11.08, 17:39 Jesli to jest ta firma ktora sie miesci na kolobrzeskiej w budynku jakiegos liceum (niepamietam numeru) to powiem jedno: DROGO! Pare miesiecy temu zamawialem rolety do mieszkania, lacznie 9 sztuk. I w jarysie zrobili mi kosztorys (bez montazu) na ok 1400zl. I za takie same rolety (ten sam material ta sama firma robiaca mechanizm, wszystko z aluminum) zaplacilem 850zl w firmie ktora sie miesci w kanciapie przy wejsciu do praktikera. Radze sie zastanowic i przejsc sie po paru firmach bo roznice sa naprawde olbrzymie! I nie daj sie namowic na montaz bo to jest proste jak budowa cepa, jak umiesz wrecic srobke to dasz rade z montazem rolet, tylko niech ci pomiary zrobia (za darmo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT Re: ROLETY JARYS IP: *.centertel.pl 01.12.08, 16:38 Faktycznie najdrożej w całym Olsztynie i o zgrozo niczym się nie różnią od tych co sprzedają na ul.Kossaka i Wyszyńskiego małe firmy. To ile oni chcą zarabiać na NAS klientach? Niby producent, a ceny jak u 10-tego pośrednika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mecyk Re: ROLETY JARYS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 11:06 Witam. Ostatnio chcialem zakupic sobie rolety. Postanowilem zrobic rozeznanie na naszym olsztynskim rynku i stwierdzam ze Jarys ma najdrozsze ceny!! Moj znajomy ostatnio zamowil sobie rolety a jak mu pokazalem ceny z innych mniejszych firm to sie troche zalamal.I nie byl zadowolny z montazu nawet troche sie nawet zawiodl. Zakupilem rolety na gwaracji, pelny profesjonalizm i jestem zadowolony!! Oczywscie, jak ktos ma duzo kasy i nie ma czasu to i mozna przeplacac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toko Re: ROLETY JARYS IP: 195.117.22.* 16.03.09, 12:29 A ja właśnie w najbliższych dniach będę montował rolety od Jarysa /zewnętrzne/ - zrobiłem rekonesans po kilku olsztyńskich firmach i oto wyniki: Rolan -5800 zł Polikarski - 5400 zł Jarys - 4000 zł Wybrałem najtańszego, bo rolety przez nich prezentowane jako ekspozycja w siedzibie firm niczym się nie różniły. Od telefonicznego kontaktu do pomiaru: 2 dni, od pomiaru do montażu 4 dni. Różnica w cenie pomiędzy wymiarami podanymi przeze mnie telefonicznie a wziętymi przez przedstawiciela firmy: 200 zł /drożej, bo czegoś-tam nie domierzyłem/. W trakcie montażu cena nie wzrośnie, bo poprostu więcej nie zapłacę niż ustaliłem. Jak zamontują - będę mógł powiedzieć coś więcej o jakości. Jarys "produkuje" rolety samodzielnie /byłem na hali i widziałem/ - a że proces "produkcji" może opanować średnio-inteligenty szympans -nie sądzę żeby w trakcie tego procesu dało się coś schrzanić. Pozostaje montaż. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_ltd Re: ROLETY JARYS 16.03.09, 23:55 oprócz tego pozostaje materiał z jakiego wykonana jest roleta, to co jest w środku piór i ewentualnie silnik. ważnym tematem jest równiez serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. nalezy sobie zadać pytanie czy w razie awarii chce czekac 2 dni czy dwa tygodnie. a z tego co wiem w tych trzech wymienionych firmach serwis jest na różnych poziomach z przewagą na korzyść polikarskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miranda Re: ROLETY JARYS IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 06:23 7 lat temu robiłam i do dnia dzisiejszego super. Nie wyblakły, nic się nie zepsuło, nie odkleiło. Jestem bardzo zadowolona i z czystym sumieniem polecam. Robiłam tam też żaluzje i również bezawaryjnie. Pamiętam że montaż trwał chwilę. Podjechał 1 człowiek ( a nie 10) z wiertareczką 5 minut i wkręcił rolety oraz żaluzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: ROLETY JARYS IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.03.09, 22:36 Z tego co mi wiadomo to Jarys ma wyłacznosc na mechanizmy firmy Hosten na rynku warmińsko-mazurskim, ponieważ szukając produktów tej firmy z centrali zostałem wysłany właśnie do Jarysa. Także tego samego mechanizmu, kaset jak i jakości materiału nie mogłeś dostać! Na pierwszy rzut oka tego nie widać ale różnice zobaczysz za rok góra dwa. Ja firmę Jarys poleciłem znajomym i każdy jeden jest bardzo zadowolony. Może piszę głupoty ale wychodzę z założenia, że nie stać mnie na tanie rzeczy. Pozdrawiam forumowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx-ślimak Re: ROLETY JARYS IP: *.olsztyn.mm.pl 17.03.09, 23:34 > Z tego co mi wiadomo to Jarys ma wyłacznosc na mechanizmy firmy Hosten na rynku > warmińsko-mazurskim, ponieważ szukając produktów tej firmy z centrali zostałem > wysłany właśnie do Jarysa. Także tego samego mechanizmu, kaset jak i jakości > materiału nie mogłeś dostać! Na pierwszy rzut oka tego nie widać ale różnice > zobaczysz za rok góra dwa. Ja firmę Jarys poleciłem znajomym i każdy jeden jest > bardzo zadowolony. Może piszę głupoty ale wychodzę z założenia, że nie stać mnie na tanie rzeczy. no widzę, że odezwał się przedstawiciel firmy o której jest wątek, bo nie sądzę, żeby ktoś z zewnątrz mógł być aż takim lizydupem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: ROLETY JARYS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.13, 16:36 Właściwie ostatnia rzecz jakie robiłem podczas remontu to rolety. Po raz pierwszy nie byłem zawiedziony produktem, jego jakością i terminowością usługi. Odnośnie ceny to chyba było ok. porównywałem do Allegro i wyszło troche drożej ( rożnica 120 zł na 11 szt. rolet), ale pomiar i montaż mnie nie obchodził. PS. Nie miałem kontaktu z innymi firmami z branży, ale jak znajomy polecił Jarys ja tak samo mogę polecić reszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhn Re: ROLETY JARYS IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.13, 22:36 Szkoda,że JARYS nie dba o wysoki poziom jakości swoich wyrobów :(((( w przeciwieństwie do dbałości o wysoki poziom cen .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: centus Re: ROLETY JARYS IP: *.olsztyn.mm.pl 10.07.13, 22:37 Niecały rok temu kupowałem rolety zewnętrzne w firmie Polikarski ( w porównaniu z firmą Jarys było nieco taniej). Niecały tydzień temu naprawiałem roletę przez firmę Jarys szybko i sprawnie (niestety odpłatnie). Bo jak się okazało mając zamkniętą roletę, nie mogąc wyjść na taras nie mogłem się doprosić serwisu (bądź co bądź gwarancyjnego w firmie Polikarski) bo jak mi powiedział Pan w biurze w poniedziałek, że "może" ( z mocnym akcentem na to słowo) kogoś znajdzie w sobotę z wielką łaską bo przecież ma 2 tygodnie na wykonanie serwisu gwarancyjnego. Co się okazało na serwisie. (wg. pracownika firmy Jarys roleta została wykonana z profilu zbyt cienkiego jak na gabaryty rolety jakie miałem na oknie ). Prosiłem o wymianę profilu na ten sam profil gdzie otrzymałem odpowiedź, że absolutnie nie mogą tego zrobić argumentując to badaniami. Za wymianę profili na nowe otrzymałem fakturę na ponad 1200 zł Firmy Polikarski absolutnie nie polecam (ze względu na serwis), co do firmy Jarys ciężko powiedzieć, cała naprawa przebiegła expresowo i profesjonalnie, ale bardzo kosztownie. Rzeczywiście czuć różnicę w jakości profilu, z którego mam teraz wykonaną roletę, ale ocenę pozostawiam Wam wszystkim. W mojej ocenie. Budując drugi dom i mając tak nieznaczną różnicę w cenie rolet jaką miałem tym razem wybrałbym firmę Jarys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klaus Re: ROLETY JARYS IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.07.13, 22:59 polecam Jarys z ręką na sercu. bardzo dobra jakość rolet wewnętrznych, błyskawiczna wycena i montaż w ciągu 3 dni. Po roku od montażu wskutek bardzo intensywnej eksploatacji jednej z rolet (wyjście na balkon) roleta zaczęła opadać przy zaciągnięciu. Po zgłoszeniu tego do serwisu Jarysa, nastepnego dnia odbyła się bezpłatna naprawa gwarancyjna. Wszystko miło i profesjonalnie. Odnośnie cen to zawsze trzeba negocjować, zresztą jak z każdym. Ja kupiłem od Jarysa rolety najtaniej w tej klasie w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwiczek Re: ROLETY JARYS IP: *.olsztyn.mm.pl 13.07.13, 22:22 Dzięki za opinię! Po tym co przeczytałem zdecydowałem się na zakup. Wszystko tak jak pisałeś z jedną małą różnicą montaż miałem po 2 dniach od pomiaru :D. Odnośnie cen - rzeczywiście jak dobrze się pogada z Paniami z biura to naprawdę niezły rabat można wycisnąć od początkowej wyceny na rolety dzień i noc 1830 zł kupiłem rolety za 1500 zł. Naprawdę wielki szacunek dla firmy za termin wykonania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy Re: ROLETY JARYS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.13, 09:29 Maiłem ostatnio awarię rolety a właściwie mechanizmu. Przyszedłem do punktu na kołobrzeską w celu zakupienia mechanizmu o dziwo nie pytali się nic tylko dali mi nowy mechanizm, za który nie musiałem płacić. Teściowa chciała zakupić żaluzje drewniane w pierwszej kolejności udała się do Jarysa. Termin realizacji: 3-4 dni, w trzech konkurenycjnych firmach od 2-3 tygodni i ceny ok 30% wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: ROLETY JARYS IP: *.play-internet.pl 29.07.13, 16:28 Nie polecam właśnie skończyli montaż i co nie dosyć że drogo to jeszcze podłogę mi prysowali!!!To że szybko i drogo to fakt ale cała reszta pozostawia wiele do życzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ROLETY JARYS IP: *.31.248.44.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.13, 19:54 Robilam różne rolety do calego domu.Drogo, ale szybko, fachowo.Zle zalozona rolete wymieniono.Jestem bardzo zadowolona i polecam.Ps Pozdrowienia dla przesympatycznej Pani z Dworcowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ROLETY JARYS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.13, 08:04 Po ok 3 miesiącach od montażu padł mi mechanizm w jednej z rolet firmy Jarys. Od mojego telefonu w sprawie raklamacji po 2 godzinach miałem wymieniony mechanizm bez żadnego ale... Minus, że zepsuł się mechanizm bardzo szybko, ale za to jak załatwiona została reklamacja Wielki + a to się liczy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciska Re: ROLETY JARYS IP: *.olsztyn.mm.pl 19.09.13, 20:57 Zdecydowanie polecam!!! - obsługa 5 - termin 5+ - jakość 5 ( w porównaniu do rolet, które widziałam u znajomych) - cena 4 ( na allegro widziałam trochę tańsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ROLETY JARYS IP: *.olsztyn.mm.pl 03.10.13, 20:15 również gorąco polecam!!! Miła obsługa i bardzo fachowa robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zac Re: ROLETY JARYS IP: *.centertel.pl 20.09.13, 23:19 DROGO! ci z Praktikera lepsi i tańsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: ROLETY JARYS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.13, 09:17 A w czym lepsi??? Byłem tam po wycenę chciałem rolety zewnętrzne z opcją sterowania indywidualnego jak również żeby wszystkie rolety opuszczały się jednocześnie (odpowiedź brzmiała "tak się nie da"). Byłem jeszcze w firmie na pieczewie usłyszałem to samo. W firmie Jarys nie było problemu i po 2 tygodniach wisiały rolety. Także proszę o argumentację w czym lepsi??? Może kiedyś zrobię tam zakupy jak będzie coś prostszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: ROLETY JARYS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.13, 13:05 Naprawe polecam firmę Jarys! Doświadczenia z innymi firmami w branży nie miałam, ale u nich jest naprawdę szybko i fachowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Różnowo Re: ROLETY JARYS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.15, 10:33 Co prawda nie byli najtańsi, ale jakość usług na prawdę na wysokim poziomie. Szybko i fachowo, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary naprawa rolety IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.15, 09:14 Fachowo i starannie to fakt, ale cena za pierdołę (naprawę 12-letniej rolety) kosmos. Brak wyczucia dobrych obyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapa85 Re: ROLETY JARYS 14.03.16, 20:24 Pan który mi doradzał na Kołobrzeskiej, posiada olbrzymią wiedzę o swoich produktach i zaufałam mu. Pełne zaangażowanie i profesjonalizm! Odpowiedz Link Zgłoś
kkaroo3 Re: ROLETY JARYS 09.08.16, 22:43 Proponuję najpierw obejrzeć i ustalić wszystko w ich biurze. Po pomiarze dostałam ofertę i po pięciu dniach panowie przyjechali zamontować żaluzje. Tu było bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś