Dodaj do ulubionych

Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowskiego"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 07:46
Wspaniale zorganizowana akcja. Wyczekano do decydującego momentu, przeczekano
zamieszanie po wypowiedzi Palikota o arbuzie i w decydującym momencie
wyciągnięto sprawę trzech mieszkań. Iwan Sierow byłby dumny!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mikas Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.blutmagie.de 25.02.09, 08:32
      img7.imageshack.us/img7/1861/66540700.jpg
      • Gość: na uwięzi Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.centertel.pl 25.02.09, 09:38
        cztery etaty,trzy mieszkania,to siedem sznurków platformy?
        • Gość: Babach Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.09, 09:53
          Dobra reklama dla platformersów. Młodzi wstępujcie do PO - będziecie
          mieli wszystko: pracę na pięciu stołkach, mieszkania, samochody ...
          • Gość: gość Oświadczenie IP: *.olsztyn.mm.pl 25.02.09, 10:32
            lsztyn, 25 lutego 2009
            OŚWIADCZENIE
            Szanowni Państwo!
            Pragnę wyjaśnić Państwu wszelkie sprawy związane z moim członkostwem w
            Akademickiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Mam nadzieję, że przedstawione poniżej fakty
            rozstrzygną jednoznacznie moje intencje i zaangażowanie w ten projekt. Przyniósł
            on wiele
            korzyści naszej uczelni i miastu. Dla mnie osobiście jest on powodem do dumy i
            satysfakcji.
            W odpowiedzi na przedstawione wątpliwości pragnę oświadczyć:
            1. W swoim życiu zakupiłem trzy mieszkania angażując własne oszczędności oraz
            zaciągając kredyty hipoteczne w banku.
            2. Pierwsze z nich nabyłem w latach 90-tych w spółdzielni akademickiej „Akademia 2”,
            zaciągając kredyt hipoteczny w banku.
            3. Kolejne mieszkania zakupiłem w 2007 roku w „Akademickiej Spółdzielni
            Mieszkaniowej”, której byłem członkiem założycielem. Wraz z pozostałymi
            jedenastoma osobami, członkami założycielami spółdzielni, zaryzykowałem własny
            majątek celem wybudowania 87 mieszkań dla pracowników UWM w Olsztynie.
            4. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski nie przekazał Spółdzielni żadnych gruntów.
            Spółdzielnia mogła jedynie, zgodnie z uchwałą senatu UWM w Olsztynie, zakupić na
            zasadach komercyjnych (wycena biegłego rzeczoznawcy) grunt pod budowę 87 lokali
            mieszkalnych. Mało kto z pracowników UWM wierzył wówczas w sukces naszego
            przedsięwzięcia. Nie mniej jednak zadanie zrealizowaliśmy w terminie, zachowując
            cenę ryczałtową niższą prawie o połowę w stosunku do cen deweloperów.
            5. Nasz sukces skłonił Rektora UWM i Senat uczelni do sprzedaży kolejnej
            nieruchomości Spółdzielni. Sprzedaż dokonana została po cenie rynkowej, zgodnie z
            wyceną rzeczoznawcy majątkowego. Decyzję tą zatwierdził Minister Nauki i
            Szkolnictwo Wyższego oraz Minister Skarbu Państwa.
            6. Plan budowy zakładał wybudowanie 143 mieszkań.
            7. Statut spółdzielni przyjęło walne zgromadzenie członków, a w styczniu 2005 roku
            zapisy statutu zatwierdził sąd. Do dnia dzisiejszego statut spółdzielni nie został
            zmieniony. Regulamin sprzedaży mieszkań opracowała i zatwierdziła Rada
            Nadzorcza Spółdzielni. Zarząd nie by uczestnikiem tego postępowania. Oskarżenie
            mnie o to, że mogłem wykorzystać stanowisko do zmiany statutu spółdzielni, co
            wynikało z wypowiedzi anonimowego członka założyciela, jest bezpodstawne.
            8. Funkcję wiceprezesa spółdzielni przez cały ten czas pełniłem społecznie. Nie
            pobierałem z tego tytułu żądnego wynagrodzenia. Jedynie raz do roku, na mocy
            uchwały Walnego Zgromadzenia, Zarząd Spółdzielni i Rada Nadzorcza otrzymywała
            jednorazową nagrodę. W moi wypadku było to 2 tysiące złotych.
            9. Realizacja przedsięwzięcia opierała się na gwarancjach członków założycieli
            spółdzielni własnym majątkiem oraz na naszej społecznej pracy.
            10. Umowy za zakup mieszkań z członkami Zarządu Spółdzielni podpisuje Rada
            Nadzorcza Spółdzielni i ona decyduje o sprzedaży mieszkań.
            11. Dzięki naszej pracy 230 pracowników naukowych UWM mogło zakupić mieszkania
            po cenach ich wybudowania bez marży deweloperów.
            12. Należy dodać, że wszystkie sprawozdania z pracy zarządu spółdzielni przyjęte
            były
            bez zastrzeżeń.
            Pragnę dodać, że jestem dumny z tego co wspólnie z żoną osiągnęliśmy. Dorobek
            naszego życia jest wynikiem ciężkiej, uczciwej i wytrwałej pracy.
            Zakładam, że głód sensacji został zaspokojony. Wyrażam głęboką nadzieję, że w
            ostatnich kilku dniach przed wyborami podejmiemy merytoryczną dyskusję o przyszłości
            Olsztyna. Stworzony przeze mnie „Plan dla Olsztyna” ciągle czeka na komentarz
            kontrkandydata. Liczę, że nasza dyskusja skupi się na sprawach ważnych dla
            przyszłości
            miasta. Olsztyn potrzebuje dobrej zmiany!
            dr Krzysztof Krukowski
            kandydat Platformy Obywatelskiej na Prezydenta Olsztyna
            • Gość: SJ Re: Oświadczenie IP: *.ols.vectranet.pl 25.02.09, 12:04
              Tylko dlaczego pan skłamał? Trzeba było od razu przyznać się do posiadania
              trzech mieszkań.A tak to pozostał smród,niestety, i podejrzenie, że jednak
              sumienie nie było czyste,jeśli trzeba było fakt posiadania mieszkań ukryć.Już
              Panu nie wierzymy,niestety.Na tłumaczenia jest za póżno!
            • Gość: * Re: Oświadczenie - no, nieźle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 13:21
              To wielce szanowny kandydat na prezydenta był bardziej potrzebującym trzech
              mieszkań, niż inni pracujący na tej uczelni jednego? Faktycznie, musiał mieć Pan
              niesamowicie trudne warunki mieszkaniowe, skoro dopiero trzy mieszkania mogły je
              zaspokoić!!!

Panie Krukowski, Pan kpi z wyborców prosto im w oczy!!!
            • Gość: pal666 Re: Oświadczenie IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 09:37
              Kolego, to przydługie wyjaśnienie niczego nie wyjaśnia. Nadal nie jest znana
              odpowiedź na dwa proste pytania:
              1. Dlaczego kolega SKŁAMAŁ ?
              2. Czy jest coś jeszcze w życiorysie kolegi, o czym nie wiemy ?
              I poza konkursem, trzecie pytanie:
              Czy kolega wiec, co to jest RZETELNOŚĆ< PRAWDOMÓWNOŚĆ I (uwaga!!! najtrudniesze
              słowo) UCZCIWOŚĆ ?
          • Gość: Olga Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.centertel.pl 25.02.09, 11:23
            Potrafi zadbać o rodzinę, będzie też dbał o Olsztyn, dobry gospodarz
            • Gość: kamienicznik Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:48
              Tak, jak dbał o tych, dla których Spółdzielnia została założona? :)
            • Gość: pal666 Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 09:44
              Taaaak, juz on zadba... proponuję zatem hasło wyborcze Krukowskiego: "Po wyborze
              Krukowskiego trzy mieszkania dla każdego !"
    • Gość: Karolina Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 17:12
      Ujawniono tylko fakty, które chciał kandydat i jego mocodawcy zatuszować.
      Natomiast Pali-kopf tylko oczerniał. Jest tu duża różnica. PO jest w swoim
      żywiole - kłamać, oszukiwać i kraść. A jak coś wycieknie to zwalać na ...
      wszystkich dookoła, ale nigdy na swoich złodziei. Wszystko i tak się umorzy,
      rozmyje i o wszystkim zapomni, prawda?
      • Gość: * Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 19:11
        Jak to szybko zapomina się o lewych kontach tworzonych na finansowanie
        działalności PiS'u :))
    • Gość: pal666 Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 09:41
      Niekoniecznie Iwan Sierow, a może dumni byliby np. ci amerykańscy dziennkarze,
      którzy naświetlili aferę Watergate ? Jeżeli ktoś czerpie wzorce z komuny to nie
      potrafi zauważyć prospołecznego znaczenia opublikowania informacji o trzech
      gniazdkach Kruka. No ale cóż: jacy idole taka mentalność !
      • Gość: b28 Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 09:57
        Informacja zapewne była znana od dawna i "przypadkowo" wyszła dopiero teraz.
        Szefa sztabu Grzymowicza wywalono podobno za takie numery...
      • Gość: lidka Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.olsztyn.mm.pl 26.02.09, 10:09
        Gość portalu: pal666 napisał(a):

> Niekoniecznie Iwan Sierow, a może dumni byliby np. ci amerykańscy dziennkarze,
        > którzy naświetlili aferę Watergate ? Jeżeli ktoś czerpie wzorce z komuny to nie
        > potrafi zauważyć prospołecznego znaczenia opublikowania informacji o trzech
        > gniazdkach Kruka. No ale cóż: jacy idole taka mentalność !

To dziennikarze od Watergate ujawnili, że Nixon ma jeszcze jakies inne
        mieszzkania, prócz tego w Białym Domu? Dzielni ci dziennikarze!
        • Gość: ... Re: Gratulacje za akcję "trzy mieszkania Krukowsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:16
          Re: Warto sprawdzić całą spółdzielnię.IP: *.adsl.inetia.pl
          Gość: gość 26.02.09, 13:31 Odpowiedz

Sprawa jest poważna z kilku powodów. To że kandydat kłamie jest
          kwestią oceny przez wyborców; ale dużo poważniejsze to czerpanie
          korzyści z majątku publicznego.Pan Krukowski nie inwestował kupując
          w innych spółdzielniach czy na rynku wrórnym. Uniwersytet otrzymywał
          przez lata tereny na swoje cele statutowe nieodpłatnie. Przekazując
          tereny pod budowę mieszkań na zaspokojenie potrzeb mieszkaniowych
          zrobił to na warunkach preferencyjnych.Sprawą dysponowania majątkiem
          publicznym powinna zająć się NIK i prokuratura , chyba że nie mogą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się