Gość: heniek IP: *.xdsl.centertel.pl 01.03.09, 23:15 No i nie pomogły wizyta Tuska i arbuz Palikota! Mieszkańcy Olsztyna maja swoje zdanie i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wyborca Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.09, 23:31 Gratulacje dla pana Grzymowicza. Pierwszy krok Pan zrobił, teraz przed Panem drugi, trudniejszy. Zaufaliśmy Panu, mam nadzieję, że nas Pan nie zawiedzie. Za półtora roku będą następne wybory, wtedy pana podsumujemy. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socrates Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.09, 23:40 Panie Prezydencie, tylko nie koalicja z PO. Wybory chyba jednoznacznie wskazały, że nie chcemy juz PO w ratuszu. Teraz tylko referendum i odwołac ta cała rRadę Miasta wraz z Dąbkowskim, Tandyrakiem Ciunelową Baczewskim Marcinkowską itp. Referenum powinno sie odbyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 01.03.09, 23:44 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianin Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 00:54 Po co referendum? Proponuję konsultację z Jolą z Dywit, reprezentującą o ile się nie mylę, drugą partię chłopską. Acha, jak szaleć to szaleć, skoro w koalicji jest PSL, SLD i PiS, proponuję poza wspomnianą Samoobroną dorzucić jeszcze LPR i najlepiej ugrupowanie skinheadów Tejkowskiego. Tak rodzi się prowincjonalna metropolia, perła Warmii i Mazur. PS. A właściwie to nawet dobrze, chcieliśmy eksperymentu pod tytułem PSL w mieście wojewódzkim, więc będziemy mieli okazję przekonać się, iż pod względem pazerności na urzędy chłopscy "eksperci" prześcigają każdą formację. Pokazali w mediach, ARiMR, KRUS-ie oraz za premierostwa Pawlaka. Wybory były dla mnie dylematem, osobiście lubię Piotra Grzymowicza, ale obawiam się że będzie zakładnikiem egzotycznych koalicjantów, oraz partii która użyczyła mu swego szyldu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.range81-129.btcentralplus.com 02.03.09, 02:28 Dramatyzujesz. Ludzie nie szli na wybory z zamiarem wyboru kandydata PSL. Olsztynianie po prostu stwierdzili, że nasze miaso to nie średniowieczny Rzym, a Cichoń to nie Kaligula. Gdyby PO miala inengo kandydata, wynik byłby pewnie dla nich pomyślny ( i tak dziwię się, że "zgarnęli" tak dużo głosów na kandydata, którego nikt nie znał). Droga to fotela prezydenta wiedzie przez mandat randego, czy inną wcześniejszą działalność w samorządzie. Dziwię się panu Krukowskiemu, człowiekowi z tytułem naukowym, że zgodził się na uczestnictwo w czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 13:46 zgodził sie??? Nikt go nie pytał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 13:46 zgodził sie??? Nikt go nie pytał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e-skin Olsztynianie mają dość POpaprańców 02.03.09, 00:02 ufff.... gratuluję dobrego wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Bezczelność i pycha Platformy ukarana!!! IP: *.ols.vectranet.pl 02.03.09, 00:11 Nareszcie bezczelność i pycha Platfusów została ukarana. Wystawienie w wyborach kozy z emblematem PO i Wypowiedzi w stylu Schetyny "musicie zaufać naszej intuicji" dostatecznie wkurzyły nawet czerwony olsztyński elektorat.Oby tak dalej może to pierwszy kamień w lawinie która zmiecie Tuskomatołów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: Bezczelność i pycha Platformy ukarana!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.09, 00:22 Gość portalu: Kosa napisał(a): > Wypowiedzi w stylu Schetyny "musicie zaufać naszej intuicji" dostatecznie wkurzyły nawet czerwony olsztyński elektorat.Oby tak > dalej może to pierwszy kamień w lawinie */ która zmiecie Tuskomatołów. Hihihihi... czy jeszcze ktoś zaprzeczy istnieniu koalicji PiS+SLD? Słowo stało się ciałem. Czerwony olsztyński elektorat dopiero teraz da wam popalić. Bardzo szybko. Kilka miesięcy, i zaczną się tu jęki, że "nie tak miało być"... */ "Lawina bieg od tego zmienia, po jakich toczy się kamieniach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkańcy Olsztyn Re: Bezczelność i pycha Platformy ukarana!!! IP: *.olsztyn.net.pl 02.03.09, 06:52 Gratulować Panie Piotrze!!! Wierzymy w Pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan olszty największą wioską Polski! IP: *.san.airbites.pl 02.03.09, 08:02 w której rządy objęła partia chłopska. Ale jak mieszkańcom słoma z butów wystaje to co się dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paniusia Re: olszty największą wioską Polski! IP: 212.160.172.* 02.03.09, 14:37 Włąśnie za takie zachowania dostaliście po garbie,jeśli chodzi o czerwonych to gorszych przekrętów niż Platfusy nie ma i dlatewgo Olsztyniacy to najmądrzejsi wyborcy w kraju i im gratulować,a Platfusy ze swoją pychą niebawem znajdą się na śmietniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll78 Do henka IP: 141.194.8.* 02.03.09, 08:02 Tak tak, ma Olsztyn swoje zdanie i swojego komucha!!! brawo, kolejne 1.5 roku stracone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Do henka IP: 212.160.172.* 02.03.09, 14:39 kobietko lecz swoją psyche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Grzymowicz z marnym poparciem IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.09, 08:28 i z czego się tu cieszyć? 60% z 25% ???? to ile na nasz kochany Olsztyn? hmmm...trochę ponad 100tys uprawnionych .... to MNIEJ NIŻ 20.000 wybrało prezydenta ;((((((((( połowa "Pojezierza"...tylko... a może jakby z prawa do głosowania zrobić nakaz, to by wszyscy ruszyli swoje 4-litery!!! jak nie "muszem" to "nie idem"...Oto prawdziwe hasło Olsztyna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Grzymowicz z marnym poparciem IP: *.ols.vectranet.pl 02.03.09, 08:39 ja też miałem nie iść na wybory bo nie BYŁO TAK NAPRAWDĘ PO CO, ale pan krukowski mnie zmobilizował i jego kolesie z platfomy. takiej bezczelności, zakłamania i skoku na kase dawno nie widziałem. i jeszcze to wzdychanie o koalicji z malkowskim co to niby w niej był tylko grzymowicz,a PO "nie stala" na warcie do końca. podoba mi się program wyborczy platformy i na samego tuska też bym zagłosował i pewnie będę w wyborach prezydenckich, ale na tych olsztyńskich Popaprańców nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 02.03.09, 08:38 Głosowałam na Pan Panie Piotrze. Mam nadzieję,że mnie Pan nie zawiedzie.Liczę na zmianę w sektorze oświaty.Czas, by wymienić marnego wiceprezydenta od spraw oświatyi dyrektora wydziału edukacji.Te panie zrobiły duzo złego.Są mało kompetentne,nieuprzejme, nieprzyjazne oświacie.W mieście jest duzo osób, które naprawdę znaja się na oświacie.Pan Cichoń wsadził juz nieudacznicę na kuratora. Niech Pan obsadzi urząd fachowcami, a nie ludzmi z układów.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pański wyborca Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 02.03.09, 09:31 Przede wszystkim ,to trzeba w ratuszu stworzyć atmosferę do pracy.Przez ostatni rok królowania wybitnej pani z nadania PO,tej lewej ręki Głążejewskiego, nastąpił bezwład i totalna rozwałka organizacyjna. Przewodnią myślą reorganizacyjną, rządzącej pary, stało się tworzenie nowych stołków dla zaufanych psiapsiółek pani, a o braku kompetencji tych ostatnich krążą już dowcipy.Tyle chamstwa,zwyczajnego zastraszania,poniżania pracowników , mobbingu itd. nie było w ratuszu nigdy.Taka atmosfera jak jest teraz ,nie służy efektywnej pracy.Już starożytni wiedzieli, że z niewolnika nie ma pracownika. Panie Prezydencie ma Pan niewiele czasu żeby udowodnić Olsztyniakom że nie mylili się stawiając na Pana,a nie zrobi Pan tego sam, bez pomocy dobrych ,kompetentnych urzędników.W ratuszu trzeba zrobić porządek ,ale nie skłócając i poniżając ludzi, tak jak to zrobiła rządząca przed Panem ekipa.Właściwa atmosfera pracy to :dobra organizacja,kompetentni ludzie ,wzajemne zaufanie to są podstawy dobrej atmosfery pracy w ratuszu i gwarancja skuteczności pańskiej prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyn olsztyn dla olsztyniaków IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.09, 08:43 dobrze sie stalo! Przypomnijmy ze Krukowski nie byl nawet popierany przez loklane PO, oni mieli swojego kandydata, który nie dostał poparcia tuska. Tusk wskazal krukowskiego i ten na szczescie przegrał. dzieki Bogu partia nie bedzie rzadzic olsztynem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gargamel Re: olsztyn dla olsztyniaków IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.09, 08:45 ciekawe ile osób przyzna się za pół roku, że głosowało na grzymowicza? ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piiii Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 08:57 Hej,PO. Pokazał wam Protas co potrafi. Olał kampanię i wybory,po cichu z Tandyrakami wspieral Grzymowicza a w nagrodę ma spokój z PSL w sejmiku i brak konkurenta ( Krukowski) w partii. Bravo!!! Partyjny poseł Rybicki też coś osiagnął. Kolegę Cichonia wskaze winnym porażki.A was platformersi szczerze i skutecznie ma w d...! Dzięki.Platforma olsztyńskasię rozsypała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.09, 09:55 gratulacje dla Olsztynian - w końcu fachowiec na stanowisku gratulacja dla Grzymowicza - niech Pan pokaże, że Olsztyn może się rozwijać Gratulacje dla PO - w końcu będziecie mogli podnosić rękę w głosowaniach "za" wiedząc, że będą to słuszne głosowania, przy Grzymowiczu możecie tylko zyskać, przy Małkowskim i Głażewiczu traciliście. A my Olsztyniacy - mam nadzieję zyskamy i w oczach Polski, ale przede wszystkim tu na miejscu. Jestem przekonany, że wybór był dobry. Kiedyś głosowałem na Małkowskiego i plułem sobie w brodę. Teraz Grzymowicz - i sądzę, że mnie nie zawiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk i jak tu się mają sondaże OBOP o 152% POparcia, IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.03.09, 10:30 a swoją drogą kiedy PO zwróci kasę za odśnieżanie lotniska? Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_kp do tow. Cichonia 02.03.09, 10:59 tow. Cichoń, nie po to na was głosowałem, żebyście mnie teraz szantażowali że jak przegraliście, to zabieramy zabawki i rządźcie sobie sami. Trzeba było wybrać godnego kandydata, to sam bym na niego zagłosował, bo póki co pozostaję wyborcą PO. Od waszej postawy zależy jak długo. Dorośnijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weganin11 Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.09, 11:19 Coraz mniej chętnych do głosownia i wybierania jednego zła nad drugie. Jak tak dalej pójdzie to politycy sami siebie będą wybierać.Jak to się może skończyć wiadomo z historii.Oby tego nie oglądać bo straszne to są widoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 13:44 lepszy "wróg na własnej piersi wyhodowany" niż przywieziony w teczce z Warszawy, trzeba było głosu ludu słuchac i wystawic Wasilewską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc 55 Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 13:52 miałem nie pójśc na wybory ale jak posłuchalem radnej z PO na spotkaniu z Tuskiem , to zrozumiałem ze musz e głosiwać na Grzymowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali 50% poparcia dla PO? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.09, 15:48 Niezłe jaja! Albo te sondaze są do kitu albo jeszcze gorzej ten ich kandydat jest do bani. Gdyby nie media podtrzymywały im życie już dawno by się rozłożyli i pozostał by tylko po ich rządach fetor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztyniak Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 02.03.09, 18:00 Jak czytam komentarz wszechpolaka Rogalskiego o tym, ze tylko glosujac na swoja partię mozna dbac o dobro Polski to mi sie w żoladku wszystko przelewa ! Rogalski i dobro Polski ! Ubawic sie mozna! Glosowalem na Grzymowicza, bo nie ufam ludziom, ktorzy kilka srok na raz trzymaja za ogony, a tak to wyglada chyba u Krukowskiego ! Mlody naukowiec i tyle funkcji i stanowisk na raz ! Czy to mozna wtedy wszędzie dobrze pracować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 02.03.09, 19:00 Tylko Krzysztofa Krukowskiego stać było na podziękowania dla swoich wyborców: krukowski.olsztyn.pl/index.php?page=aktual_pok&id_news=82 Oczywiście nieszczęsne psl zapomniało już o wyborcach - przecież już po wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek30 Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 19:26 PO bardzo się pospieszyło. Przewidując przegrana nagrodziła wiernych m.innymi mianując z pełniącej obowiązki-na dyrektora BOK panią Aurelie Deptułę - bez konkursu. Brawo- róbcie tak dalej to w wyborach za 1,5 roku będziecie mieli kłopoty z załapaniem się do Samorządu. Brawo Pani sekretarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek09 Re: Piotr Grzymowicz prezydentem Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 02.03.09, 21:06 jak jesteś tak dobrze zorientowany to kto jest ten m.in., chętnie się dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Copyrighter kopiując do niczego nie dojdziemy... IP: *.olsztyn.mm.pl 04.03.09, 01:32 Nędzna promocja miasta kopią Kopernika..porażka Olsztyński Park N-T to też KOPIA!!! www.liwan.vel.pl/j015/content/category/4/5/28/ Taki już jest w SUWAŁKACH pomysł dobry tylko trochę ukradziony i kopiowany :) Zdrówko :-) Odpowiedz Link Zgłoś