Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz. XXXX

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 22:54
Zaczynam kolejny Olsztyn Piękny krótkim słowem.
Zapraszam.
Obserwuj wątek
    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 28.11.03, 22:57
      No to poszly konie po betonie. Sud, nie bolalo, prawda ???.
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 22:59
        jaki skromny człowiek z suda :)
        jeszcze kamerkę i stronkę jak można, może being przyniesie chleb i sól oprócz
        skarpetek ;)
        • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 28.11.03, 23:01
          Oby tylko Being nie przyniosl owych rolmopsow / 3,5 kg ...niesamowite /.
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.11.03, 23:03
          a jakie śliczne są te cztery krzyżyki .))))
          Możemy już iść spać z tym Olsztynem Pięknym ?????
          Dobrze sie zaczyna weekend Andzrzejkowy
          Wszystkim Andrzejom z Olsztyna 100lat
          • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 28.11.03, 23:06
            Gość portalu: rita napisał(a):

> a jakie śliczne są te cztery krzyżyki .))))
            > Możemy już iść spać ...

Ladnie to Rita powiedzialas. No to idziemy spac.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 21:00
              Witam w Andrzejkowy dzień w Olsztynie, lejemy dziś wosk, prosze nie pomylić z
              laniem wody ognistej
              bawcie sie dobrze, niech wróżby będą szczęśliwe :)
              • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 29.11.03, 22:17
                Życzę również dobrej zabawy (zapewne już szaleństwa są uwskuteczniane).
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 22:19
                  tak wszyscy szaleją, a ja poszaleję w przyszlym roku , mówią , że będzie
                  alkohol tańszy ;)))))
                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 22:46
                    Strony :
                    Kamery olsztyńskie - topexpert.pl/ratusz_m.html
                    Zdjecia - www.moje-fotografie.olsztyn.pl/

Reszta stron w budowie.
                    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.03, 22:48
                      Najnowsze zdjęcia Wysokiej Bramy
                      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=1&ido=13
                      Inne najnowsze zdjęcia
                      www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=8&ido=132
                      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 30.11.03, 09:27
                        Witam w niedzielę rano:-)
                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 30.11.03, 11:25
                          Moze bede za tydzien w Olsztynie!!! Moze nie bede!! Okaze sie w tygodniu.
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 30.11.03, 18:22
                            Szantowanie intensywne bylo,
                            antrzejkowanie tez,
                            Z wosku wyszlo mi: "COS"???
                            z kart "Czapla" ???
                            nie wiem co to bedzie?
                            Dzis rano imprezowanie poprawilismy
                            wystawa zdjec i obrazow z Olsztyna i o Olsztynie,
                            w BWA, jest na co popatrzec...
                            a potem dlugi spacerek,
                            przez Stare Miasto, wzdluz Lyny, zrodelko milosci,
                            Jakubowo i pieszy powrot...
                            W lesie slicznie...
                            liscie szeleszcza,
                            rzeka plynie...
                            :-)
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 20:52
                              Ale Olsztyn ma święto, dobra wrózba dla niego - pojawienie się zbyszka w
                              niedzielę i po takich imprezach , tak ilościowych jak i jakościowych. Jak ty to
                              robisz ??? Na wszystko czas ;)
                              a e eNce nie byłeś ?
                              Oglądalam zdjęcia, Brama naprawdę śliczna, mur w robocie tylko nie wiem czy
                              leży jeszcze ten kamień pod Bramą, on ładnie wyglądał pod Bramą, tak ciekawie.
                              A wracając do stadionu leśnego - czy to najstarszy stadion leśny w Olsztynie -
                              nie pamiętam, ale dawniej odbywały sie tam wszystkie inprezy.
                              Ciekawe dlaczego mamut nie zaglądanie do Olsztyna ?
                              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 30.11.03, 21:07
                                No właśnie - jak On to robi?

Ja ostatnio mocno w ogonie. Mam pięc minut na komputer, więc tylko zdążę
                                zameldować że żyję, bo już zaraz córcia z powrotem zabiera maszynę...
                                Pozdrowienia dla wszystkich :)
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 21:11
                                  może za czym wybędziesz, wypowiesz sie w sprawie koszulek :)
                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 30.11.03, 21:15
                                    To znaczy? Dawno nie zaglądałam, o co chodzi?
                                    • Gość: rooda Andulka, sprawdź @ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:17
                                      może jest jakaś przesyłka z "warszawy"
                                      :)
                                      • andulka7 Re: Andulka, sprawdź @ 30.11.03, 21:19
                                        ni ma :(
                                        • andulka7 Re: Andulka, sprawdź @ 30.11.03, 22:48
                                          Doszło :)
                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 30.11.03, 21:23
                                    rita, juz wiem, masz rację, czarne tło, czerwona Brama, napisy też OK. Jeszcze
                                    bym nasze faksymile dodała, ale wtedy by mogło być zanadto naćkane...
                                    Więc niech zostanie tak jak proponujesz, to najlepszy pomysł. I żeby dwie w
                                    rozmiarze "S" były, bo w większych nie będziemy takie przystojne :)
                                    Papatki, muszę spadać, córcia mnie odpycha :)
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 22:36
                                      Witam poranny poandrzejkowy ranek, trzeba sie skondolidować co do koszulek -
                                      piętro wyżej.
                                      Dla informacji ogółu mamy podforum i tam wszystko możemy obgadać
                                      Wszystkich zapraszamy
                                      Zbyszek , a skąd klikałeś w niedzielę ?
                                      Czekamy na imprezę Mikołajową, chyba za tydzień, co można połączyć ze
                                      spotkaniem e eNce w sprawie koszulek
                                      Lustro zamów sobie dwie - jedną dla odbicia ;))))))))
                                      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 30.11.03, 22:48
                                        Ja również biorę dwie:-)
                                        • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 30.11.03, 22:53
                                          A ja chcę dla całej rodziny!!!!!
                                          A tak wogóle tp z koszulkami rewelacja. Do dzisiaj tylko Poczta Polska zrobiła
                                          koszulkę ze znaczkiem Olsztyna z okazji 650 lecia.
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.11.03, 23:10
                                            znów mowa o koszulkach :)
                                            dość !!!!!!!
                                            Olsztyn idzie do spania - ogłaszam ciszę nocną ;))))))
                                            A co ze stadionami - który jest najstarszy ???????
                                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 01.12.03, 07:10
                                              Witam z rana!
                                              Rita - o kamieniu pamietam,
                                              w tej chwili jeszcze zagrodzony i zasloniety.
                                              Ale brama bardzo wyjasniala.
                                              Jestem strus pedziwiatr!
                                              W eNce nie bylem,
                                              tzn bylem w ubieglym tygodniu,
                                              moze bede dzis po siatkowce.

Milego dnia, tygodnia i calkiem nowego miesiaca!
                                              Dla wtajemniczonych:
                                              pizza podobno smakowala!
                                              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 01.12.03, 09:55
                                                Witam z rana.
                                                Ja już po WFie.Nie ma to jak siatkóweczka przed rozpoczęciem dnia:-)))
                                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 01.12.03, 10:02
                                                  A ja mam siatkoweczke na zakonczenie dnia!
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 01.12.03, 10:24
                                                    A mnie bolą nogi na dzień dobry:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 01.12.03, 14:05
                                                    Za duzo tanca?
                                                    rzucalas butami do progu?
                                                    i co Ci ... wyszlo?
                                                    ...a jakie imie spod poduszki rano?
                                                    ach te wrozby, marzenia...
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 20:38
                                                    Wchodze i uciekam by was nie zarazić
                                                    Coś mnie atakuję, walczę i będę walczyć z tymi wirusami
                                                    pozdrawiam wszystkich
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 01.12.03, 21:33
                                                    U mnie za oknem ciemno, rolmopsy zjedzone, sniegu nie ma. Na dysku filmow juz
                                                    nie mam, chyba zaczne sie uczyc...
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 01.12.03, 23:09
                                                    Ileż to ja zachwytów słyszałem dzisiaj odnośnie Wysokiej Bramy - to czyżby
                                                    miala ona przejąć symbol Olsztyna. Bo tak właściwie wszędzie prezentowany jest
                                                    zamek a Wysoka Brama też jest piękna.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 02.12.03, 07:31
                                                    Witam z rana!
                                                    Ciemno wszedzie, glucho wszedzie,
                                                    co to bedzie,
                                                    co to bedzie???
                                                  • Gość: Krzys Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: 5.4R* / 216.208.8.* 02.12.03, 07:38
                                                    Nie jest tak ciemno. Niebieska furgonetka juz stoi przy Wysokiej Bramie i
                                                    swiatla juz sie nie swieca.
                                                  • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 02.12.03, 07:46
                                                    Krzysiu, Ty chyba na bezsennosc cierpisz... Toz u Ciebie nieludzka pora teraz...
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 02.12.03, 11:35
                                                    Witajcie:-)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 02.12.03, 11:37
                                                    Cześć:)
                                                    Nie wiem od czego, to dziwne zjawisko, bo nie mogę sobie przypomnieć rzadnego
                                                    czynnika, który mógłby to spowodować.
                                                    Za godzinke mam pierwsze kolokwium w tym roku akademickim. Nic nie umiem, bo
                                                    wczoraj miast czytać opus magnum wykładowcy (czyli jego skrypt), oglądałam
                                                    teatr tv.
                                                    Powtarzam więc za Zbyszkiem - co to będzie? co to będzie?
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 02.12.03, 11:45
                                                    Oglądałaś "19 południk"?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX cud IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.12.03, 20:29
                                                    Jak wy to robicie, że w całym Olsztynie jest ciemność,a na Rynku Staromiejskim
                                                    jest dzień - całkowite dla mnie zskoczenie - oglądam Olsztyn tylko w nocy , a
                                                    tu Staromirjski tonie w blasku dziennym - fajnie, może też Wysoką Bramę tak
                                                    zobaczę ??
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX cud 02.12.03, 22:21
                                                    Cud nad Łyną znaczy się.
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 02.12.03, 23:37
      I znowu byłam dziś nieobecna na forum. Dłużej w pracy, później musiałam zadbać
      o własne zdrowie no i odrabiałam polski. Moim zdaniem nieźle mi wyszło. W
      szkole zawsze miałam piątki i zupełnie nie rozumiem dlaczego polonistka Marysi
      uparcie stawia mi tróje ;)
      Widać moja córka chodzi do lepszej szkoły...
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 07:08
        Witam z rana!
        Znowu ciemno!
        Andulko, teraz trojka to tak jak za Twoich czasow czworka...
        latka leca, wymagania pewnie inne,
        sama pisalas "pod nauczyciela"
        a teraz pewnie go nie znasz.
        A tak wogole to za ciebie tez ktos kiedys pisal?
        • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 07:43
          Witam,witam.
          Już prawie 8 godzina,a za oknem nadal ciemno.
          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 07:49
            Ciemno i spać się chce. Bym się gdzieś zaszyła, a tu nic z tego ;o)
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 08:57
              Moze ktos ma ochote na wigilie zeglarska 19,12?
              Spiochy !
              Pobudka !
              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 09:57
                Będzie golonka? Teraz już można ;)
        • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 09:52
          Nie, to ja pisałam sobie i większości klasy, każda praca była inna i każda
          dobrze oceniona

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 11:07
            jak to na wigilie:
            schabowy, golonka i tradycyjne
            flaki!
            • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 13:01
              Wigilia 19.12, zeglarska, to moze ja tez sie zalapie? Chyba zima powraca bo z
              kazdym dniem zimniej...
              • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 17:34
                tak Thor - "19 południk", dosyć ciekawe to było, nic się nie nauczyliśmy:)
                Wigilia... Ciekawe czy kiedykolwiek spędzę Wigilię nie w Olsztynie?
                • Gość: lecart Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 17:48
                  No mi to nie grozi ja chcialbym spedzic Wigilie w Olsztynie ale prawdopodobnie
                  tak sie nie stanie...
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.12.03, 21:28
                    ale wybiegacie w przyszlość , a tymczasem przed nami Mikołaj - trzeba będzie
                    coś dla Olsztyna przygotować - macie jakieś projekty ?
                    sud - a ty cos dla nas przygotujesz - Mikołaj w Olsztynie !
                    Postaram się coś dla was na piątek przygotować, coś przed weekendem
                    pozdrawiam
                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 03.12.03, 21:28
                    Ale nastrojowo:-)
                    Na Pięknym już świąteczne rozmowy:-))))
                    Inko ciekawe.Daje do myślenia.
                    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 00:12
                      Czekam na poranna zmiane. Napiszcie cos ciekawego:)
                      • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 07:32
                        Poranna zmiana szykuje się w zimie lepić bałwana.
                        A jako, że jeszcze nie zima,
                        ludzi w domu nie utrzyma.
                        Jako, ze jesień
                        chce się chodzic po lesie
                        Jednak to nie dla kazdego
                        Jak masz chore gardło. Dlaczego?
                        • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 07:37
                          Ha ha, ja jeszcze nocna warte trzymam...
                          Czy juz pora na mnie??
                          Pozdrawiam wietrznie;)))
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 07:52
                            Witam z rana!
                            Gardlo siadlo,
                            ciekawe- za duzo czy za malo?

Wysoka Brama juz bez "skarpetek"
                            dostepna dla zywiolow.
                            Kamienie na krawedziach wjazdowych sa,
                            ale nie jestem pewny czy te same ktore byly,
                            raczej nowe.

• brzoza Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 08:51
                              Obiecali dzis w radiu, że posypia troszke sniegu na weekend. Olsztyn ma się
                              ponoc załapac jako pierwszy.
                              Zbyszku - kuruj sie intensywnie:))
                              Miłego dnia:)))
                              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 09:00
                                Na razie mamy zdechłą,mokrą pogodę.Czekam więc na śnieg.
                                Zdrowia życzę:-)
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 09:19
                                  No co Wy??
                                  ja tak tylko troche mowic nie moge!
                                  ale moge pisac!
                                  Dziekuje!
                                  :-)))
                                  zapewniam ze bede zyl az do samej smierci!
                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 09:38
                                    W Krakowie mamy teraz ladna pogode, widze slonce:)
                                    Thor - ciekawe, ale nieco przerysownae.
                                    Zbyszek, obstawiam, ze za malo;))) Zartuje i lacze sie w bolu. Mnie tez boli,
                                    wczoraj bez szalika, kapelusza, rekawiczek zrobilam sobie dluuuugi spacer i
                                    teraz sa rezultay:( Chyba grzanca sobie kupie:)
                                    Pozdrawiam poranna zmiane:)
                                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 04.12.03, 21:39
                                      Inko przerysowane zwłaszcza zakończenie.
                                      Jakiś taki zmęczony jestem.Pewnie to wina tej fatalnej aury:-(Jeszcze jutro
                                      muszę po 6 wstać:-(
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 21:41
                                      Co to zaczynają sie choróbska, wstrętne są, trzeba je ponoć zalewać jak robaka.
                                      I jak Olsztyn przygotowany na przyjazd Mikołaja, czy buciki i skarpetki
                                      przygotowane dla Mikołaja, czy Olsztyn był grzeczny ?
                                      Oj ,co do tego to Olsztyn był bardzo grzeczny, nadzwyczj grzeczny, pracował
                                      cały rok na te efekty, które widać
                                      Mikołaju, Mikołaju !
                                      spraw by do Olsztyna zajechało dużo prezentów, aby wszystkie dzieci były
                                      zadowolone i uśmiechnięte i Ty Mikołaju bądż dla nich łaskawy, chojną ręką
                                      rozdawaj prezenty :)
                                      Czy pod Wysoką Bramą będą jakieś imprezy dla dzieci, jakiś dyżurny Mikołaj ?
                                      • mika_1 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 02:42
                                        W Stanach szaleje grypa. W Kolorado zmarlo 12 dzieci. Jade sie zaszczepic!!
                                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 07:09
                                          Witam!
                                          Szczepilem sie w tym roku przeciw grypie...
                                          jak co roku zreszta.
                                          Wczoraj poruszalem sie intensywniej na siatkowce,
                                          potem garaca kapiel,
                                          zakonczona zimnym prysznicem.
                                          Potem "wsciekly pies" i lulu.
                                          Dzis zdecydowanie lepiej.

Witam z rana w Pieknym Olsztynie!
                                          gdzie deszczyk pada,
                                          gdzie Lyna plynie...
                                          ...a ja nie!!!

• being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 09:20
                                            ho, ho, ho!
                                            Zima wraca. Nareszcie przyda mi sie ciepla kurtka. Znowu weekend...
                                            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 11:22
                                              Zima wraca, a ja oczywiscie za lekko sie ubralam i mi wieje po nerkach:(((
                                              W ogole dziwny nastroja, moze to przez zmiane pogody?
                                              Kupilam dzis kartki na swieta, od razu jakos swiateczniej:)
                                              Moi wspolokatorzy twierdza, ze Mikolaja nie przynosi prezentow do butow tylko
                                              pod poduszke, tudziez pod lozko. Cos czuje, ze jutro sie niezle zdziwia:)))
                                              Milego weekendu:)))))))
                                              • lecart Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 15:58
                                                Oj wraca wraca - mam nadzieje ze w koncu bede mogl sie przejsc po starowce w
                                                mojej nowej czapce.
                                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 21:30
                                                  Czekamy na piękną białą zimę w Olsztynie. Wszyscy już są przygotowani , mają
                                                  czapeczki , szaliczki i rękawiczki, puchowe kurteczki, a pod spodenkami
                                                  kalesonki, a being ubrał nawet podwójne skarpetki i tylko czekamy na śnieg,
                                                  taki leciutki, taki bielutki i taki puszyściutki, że wokoło będzie wesoło.
                                                  Czy spadnie jutro ?
                                                  Moze jednak przygotujcie saneczki :)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 22:16
                                                    Im później, tym lepiej. Odwalanie sniegu sprzed garażu, ślizgawica, odwilże to
                                                    nie dla mnie. Śnieg powinien tylko spadać jedynie przy Skandzie. Lubię tam
                                                    chodzic z moim czworonoznym killerem.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 22:28
                                                    ale jutro Mikołaj - dzieci lubia śnieg i sprawiło by im radość - pomyśl o tym ;)
                                                    a ruch przy odsnieżaniu jest zdrowy, a śnieg przykryje brzydkobrązowe chodniki
                                                    i jezdnie
                                                    z ubraniem zimowym jesteś przygotowany ?
                                                    Co dostaniesz od Mikołaja lub co dajesz na Mikołaja ?
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 22:32
                                                    Kacper dostanie fajna zabawkę. A "dziatwa" to co lubi najbardziej...kaskę.
                                                    Rita. Ja snieg lubie bardzo, ale niech jeszcze troszkę poczeka, np. do srody.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 22:38
                                                    a my poraz pierwszy dostaniemy 0, chociaż jutro zobaczę - u mnie dziewczyny
                                                    ostanio robia mikołaja rodzicom
                                                    Macie już w Olsztynie postawioną dużą choinkę przed Ratuszem czy Wysoką Bramą,
                                                    albo na Rynku Staromiejskim lub pod Dworcem Kolejowym ?
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 22:47
                                                    Nie widziałem zadnej choinki. Wykluczyć jednak nie mogę. Ostatnio staram się
                                                    jeżdzic na Zatorze koło dworca. Nowa regulacja swiateł przy , jakze Ci bliskim
                                                    skrzyżowaniu majowo-partyzanckim, powoduje korkowanie sie juz przy ratuszu.
                                                    Przy dworcu z całą pewnością nie ma. Dokładną relację zdam Ci w niedzielę. Tego
                                                    dnia zawsze staram się być na starówce. A ide tam piechota.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 22:54
                                                    muszę uciekać - dobranoc Olsztynie :)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 22:57
                                                    Spij smacznie Rita. Niech smok wawelski pilnuje Twojego spokoju.
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 05.12.03, 23:02
                                                    Choinka rzuciła mi się w oczy przed Europa Center,ale ta jest naturalna:-)
    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 06.12.03, 08:51
      Jeszcze czegoś takiego nie widziałem.
      Najpierw była straszna ulewa,deszcz mocno dzwonił o szyby.Zaczął wiać jakiś
      huragan.Drzewo rosnące przed moim oknem wygieło się 0 90 stopni i utworzyło kąt
      prosty.
      Poczęło się błyskać,grzmiało i gdy znowu wyjrzałem za okno na trawniku leżał
      śnieg.
      Teraz wiatr ustał już całkowicie i wyszło słońce.
      Dziwna pogoda w mikołajki w naszym mieście.
    • cypis81 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 06.12.03, 10:55
      siema
      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 06.12.03, 12:53
        Gdzie sie wszyscy podziali? Tylko nie piszcie, ze cieszycie sie ze sniegu:)))
        • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 06.12.03, 13:18
          Jestem, ale cudem bo mi się znowu maszyna w domu zbiesiła i chyba do
          generalnego remontu pójdzie. Zawiesza się choć wirusa nie ma żadnego i błędów w
          plikach, bo to już porobione i posprzątane. Czasem otworzy tylko pulpit z
          ikonkami i dalej halt, zero reakcji, buuuuuuuuuuu:(
          Wczoraj tak było i przedwczoraj. A dziś córcia przywaliła temu komputru
          pięścią, zresetowała i za następnym razem zaskoczył :))))))))))))))))))))
          Znaczy, wariant siłowy zawsze najskuteczniejszy. Wypróbuję go na córci - może
          wreszcie posprząta w swoim pokoju :D
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 20:38
            Mikołaj Olsztynowi przynióśł śnieg, w mówiłam że tak będzie :)
            I jak zwykle służba drogowa nie przygotowana i ogłaszali , że właśnie u was
            było najwięcej wypadków, no i najgorzsze warunki - trzymajcie sie i uważajcie
            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 22:15
              Straszne zawieruchy z rana były. Śniegu napadało, ale słońce w 5 minut go
              prawie roztopiło. Teraz tylko oblodzone chodniki, z niezbyt dużą ilością sniegu
              dookoła tworzą zimowy klimat.
              Choinki podobno są. Przed Ratuszem na pewno (pisali w gazecie, że wstawili) i
              przy Zatorzance (podobno).
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.12.03, 22:24
                no właśnie, z tymi choinkami to dziwna sprawa, żeby miasto leżące wśród lasów
                nie miało swojej świątecznej dużej, pięknej choinki, która by cieszyła oko
                szczególnie dzieci - symbol ŚWIĄT . Co roku powinna stać taka choina wielka i w
                tym samym miejscu, by mieszkańcy się do niej przyzwyczaili. Jednak jest to
                ważna sprawa, bo określa klimat danego miasta i jakoś lepiej sie na duszy robi.
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 07.12.03, 17:13
                  Stoi choinka przy skrzyzowaniu na Wilczynskiego.
                  Przed Wysoka, ani przed Ratuszem nie widzialem.
                  Wysoka wyglada slicznie... jak nowa.
                  Przy St. Ratuszu akcja charytatywna,
                  walczyli rycerze, wystepowaly zespoly...
                  Widzialem bpkw +
                  wracajac zajzalem do eNki... zamknieta.
                  Moze za wczesnie?
                  Wczoraj po wygranym meczu AZS-u przejechalem na butach
                  przez Pilsudskiego...
                  szklanka,
                  dzis troche lepiej...
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 07.12.03, 18:01
                    Na Starym Miescie w poprzek ulicy swiecace dekoracje,
                    na Jarotach to samo.
                    Dekoracji przybywa.
                    Ide swietowac.
                    Pa
                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 07.12.03, 19:40
                      Pięknie było dzisiaj w Olsztynie.Biało,mroźno wyszło nam słoneczko:-)
                      A teraz podziwiam księżyc w pełni.
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 20:55
                        Tak jest , powinno być i u was pięknie, księżyc w pełni i świecące gwiady -
                        cudowny niebny widok. Ale patrząc w kamerę chyba macie szklaneczkę na jezdniach
                        i chodnikach.
                        Zbyszek , eNka zamknięta, to gdzie świętujesz w Olsztynie ?
                        sud - czy aparat przygotowany na świąteczny Olsztyn z choinkami i wystawami ?
                        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.03, 21:56
                          Choinka przed ratuszem jest. Trudno jej nie zauważyć, aczkolwiek się nie świeci.
                          Zapraszam do obejrzenia zdjęć ze Starego Miasta i Śródmieścia.
                          www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
                          Jest i Wysoka Brama, i Stary Ratusz, i Zamek, i latarnie gazowe przed zamkiem,
                          i księżyc w pełni.
                          Jak zwykle czerwonym kolorem oznaczone są nowości.
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 07.12.03, 22:56
      Zazdroszczę Wam tego, że można wpadając na Stare Miasto spotkać przyjaciół.
      Skala Pięknego Olsztyna to jest to! Wszędzie PRZYJACIELE !!!
      • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 09:43
        Witam pięknie:-)
      • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 09:52
        Witam po weekendzie:)
        Zdziwiłam się, bo Mikołaj w Krakowie jedank zostawił prezenty w butach, a ktoś
        odgrażał się, że pod poduszką:)
        Ja nie chcę śniegu!!! Przynajmniej w Krakowie. Tuż przed powrotem na święta do
        domu zdaję prawo jazdy i jestem zrozpaczona śniegiem:(((
        Andulka - nie bij córki, to się sprawdza tylko na kompach:) Mówię z własnego
        doświadczenia:)))
        W Krakowie na Rynku stoi fatalana choinka. Nie uwierzycie - wysoka, ładna,
        zielona, przybrana w światełka i zamiast bombek - złote i czerwone prezenty.
        ALE na każdym złotym prezenciew jest logo Mc'Donaldsa, a na czerwonym Coca
        Coli!!! GRRRRRRRRRRRR!!! Ja nie rozumiem - kasy nie mają, czy co? Ja nie będąc
        Krakuską bym sie zrzuciła na jakieś normalne drzewko!!! Widziałam taką scenę -
        stała przed choinka grupka Azjatów, przewodnik tłumaczył im zapewne idee
        naszych świąt. Co oni sobie pomyśleli o nas? GRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 10:28
          Takie klimaty...
          szkoda ze ta fala nie ominela pelnego poezji Krakowa.
          • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 10:41
            Mam nadzieję, że w Olsztynie by takie coś nie przeszło!
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 10:45
              niestety, pewnie by przeszlo...
              przykladow juz troche bylo....
              • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 11:13
                Witam wszystkich. Ciekawe kto zalozy nowa czesc "pieknego"?
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 13:05
                  ...a moze czarnyadam?
                  postac tajemnicza jak Klobuk warminski,
                  pokazuje sie gdy chce, niespodziewanie i z zaskoczenia.
                  Moze teraz sie znowu odnajdzie?
    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 14:39
      Czas zalozyc kolejna czesc.
      • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz. XXXX 08.12.03, 14:41
        Zakładaj! Na Ciebie wypadło, bęc :)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka