Dodaj do ulubionych

Cięcie dębów

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 22:10
Obserwuj wątek
    • Gość: sud Re: Cięcie dębów IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 22:13
      ↑↑
      A swoją drogą nie wiedziałem, że mamy w Olsztynie największy w Europie las w
      obrębie miasta.
      Aby w Trójmieście nie jest większy?
      • Gość: mamut Re: Cięcie dębów IP: *.norampac.com 02.12.03, 22:21
        CHRONIC DEBY!!!!!!!!!!!!!!

To sa tak zwane innaczej drzewa mocy... Od czasow starozytnych uwazane za
        swiete drzewa... Jak w cholere beda wygladaly lasy ktorych srednica drzew nie
        bedzie wieksza niz 50 cm... W cholere z takim lasem... Ladni mi lesnicy,
        pogonic w cholere i co najwyzej dac chwasty na dzialce wycinac... Ciekawe kto
        im lape smarowal zeby te drzewa wyciac... komus sie widze komoda lub szafa
        debowa sni...
        • Gość: JarOl Re: Cięcie dębów IP: 80.51.196.* 02.12.03, 22:28
          Mamut ! Masz rację. Zadziwiająca jest "troska" szefowstwa Lasu Miejskiego. Może
          lepiej by zadbali o porządek w tym lesie ...Lawki, ścieżki, kosze na śmieci,
          • being28 Wycinac!! 02.12.03, 22:37
            Wyciac!!! Wyciac!!! Wyciac!!!

Te drzewa pamietaja bole i cierpienia biednych i osamotnionych bojownikow o
            powrot Warmii i Mazur do macierzy. Sa takze symbolem nazizmu, faszyzmy,
            masonerii, komunizmu, werwolfu, socjalizmu. Teraz nastaly nowe czasy i trzeba
            gruba kreska (siekiera) odciac sie od przeszlosci. Nowe drzewa powinna
            zasadzic UE!!!
          • Gość: cek Re: Cięcie dębów IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 02.12.03, 22:38
            Sud, to sie w koncu dowiedziales, nie wiem jak mozna jedno miasto porownywac do
            Trojmiasta. Trojmiasto jak wskazuje sama nazwa to trzy miasta. Dlatego takie
            porownianie ma sie jak piesc do nosa. A przy okazji Las Miejski to nie
            rezerwat, zeby kazde drzewo poddawac oddzielnej pielegnacji. Mimo calego
            szacunku dla przyrody trzeba wybrac w tym przypadku tzw. mmiejsze zlo.
            • Gość: Klakson Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 23:02
              A jaki ślad po sobie ma pozostawić obecna władza?
              Z tego drewna będzie wystrugany trzonek do sierpa i młota.
            • Gość: sud Re: Cięcie dębów IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 23:03
              Wyobraź sobie, że wiem że Trójmiasto to 3 miasta. Jednak w każdym z tych miast
              jest duży obszar leśny, który jak mi się wydaje może konkurować z lasem
              olsztyńskim pod względem wielkości. Nie będę zgadywał, czy ten z Gdańska,
              Sopotu, czy Gdyni.
              Pielęgnacji może nie trzeba poddawać, ale to tylko urzędniczy papierek, że jak
              drzewo skończy ileś lat, to do wycinki bo będzie chorować. Równie dobrze można
              napisać, że każdy człowiek, który kończy 70 lat, do wycinki bo na pewno będzie
              chorować i trzeba ponieść koszty na jego leczenie.
              • Gość: mamut Re: Cięcie dębów IP: *.norampac.com 02.12.03, 23:23
                Ja widzialem wieluset letnie lasy!!! Piekna sprawa.... Niech drzewa rosna jak
                nie dla nas to dla potomnych.. Jak chore to wytnij, ale nie zdrowe...
                • Gość: Alicja Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:29
                  Jeżeli p. Małkowskiemu brakuje klepek, to może prościej będzie zrobić jakąś
                  zrzutkę, a nie ciąć cały las?
    • Gość: Ferdymand Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:01
      Tow. Czesław Jerzy boazerii potrzebuje ? A może klepki będą mu strugać ?
      • Gość: Klakson Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:17
        Do UE trzeba z postępem... wyciąć co stare, zasadzić kwadratowe pomidory.
        • Gość: Klakson Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:19
          i nie stompać, tylko stępać... najlepiej w miejscu.
          • Gość: mamut Re: Cięcie dębów IP: *.norampac.com 03.12.03, 16:04
            Jasne, kwadratowe pomidory to niezly pomysl trzeba postepowac za Japonia oni w
            koncu wychodowali te kwadratowe arbuzy....
            • Gość: michal Re: Cięcie dębów IP: *.ci.uw.edu.pl 04.12.03, 12:28
              szkoda slow. debilizm wladcow przeraza... dziwi mnie, ze prasa nie reaguje
              tylko przekazuje suche informacje. jest taki wierszyk o tym:

"Raz chory niedźwiedź pierdział, budząc miłosierdzie
              A suseł mu oklaski bił po każdym pierdzie.
              Czy ten suseł zwariował? - spytał dzięcioł śledzia.
              Nie - śledź odparł - to rzecznik prasowy niedźwiedzia."

swoja droga - powinni jeszcze zasypac jeziora, jest ich za duzo i mozna sie
              utopic; zniwelowac wzgorza - bedzie wiecej miejsc na centra handlowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka