Gość: sud IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 22:10 ↑ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sud Re: Cięcie dębów IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 22:13 ↑↑ A swoją drogą nie wiedziałem, że mamy w Olsztynie największy w Europie las w obrębie miasta. Aby w Trójmieście nie jest większy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Cięcie dębów IP: *.norampac.com 02.12.03, 22:21 CHRONIC DEBY!!!!!!!!!!!!!! To sa tak zwane innaczej drzewa mocy... Od czasow starozytnych uwazane za swiete drzewa... Jak w cholere beda wygladaly lasy ktorych srednica drzew nie bedzie wieksza niz 50 cm... W cholere z takim lasem... Ladni mi lesnicy, pogonic w cholere i co najwyzej dac chwasty na dzialce wycinac... Ciekawe kto im lape smarowal zeby te drzewa wyciac... komus sie widze komoda lub szafa debowa sni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarOl Re: Cięcie dębów IP: 80.51.196.* 02.12.03, 22:28 Mamut ! Masz rację. Zadziwiająca jest "troska" szefowstwa Lasu Miejskiego. Może lepiej by zadbali o porządek w tym lesie ...Lawki, ścieżki, kosze na śmieci, Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Wycinac!! 02.12.03, 22:37 Wyciac!!! Wyciac!!! Wyciac!!! Te drzewa pamietaja bole i cierpienia biednych i osamotnionych bojownikow o powrot Warmii i Mazur do macierzy. Sa takze symbolem nazizmu, faszyzmy, masonerii, komunizmu, werwolfu, socjalizmu. Teraz nastaly nowe czasy i trzeba gruba kreska (siekiera) odciac sie od przeszlosci. Nowe drzewa powinna zasadzic UE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cek Re: Cięcie dębów IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 02.12.03, 22:38 Sud, to sie w koncu dowiedziales, nie wiem jak mozna jedno miasto porownywac do Trojmiasta. Trojmiasto jak wskazuje sama nazwa to trzy miasta. Dlatego takie porownianie ma sie jak piesc do nosa. A przy okazji Las Miejski to nie rezerwat, zeby kazde drzewo poddawac oddzielnej pielegnacji. Mimo calego szacunku dla przyrody trzeba wybrac w tym przypadku tzw. mmiejsze zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klakson Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 23:02 A jaki ślad po sobie ma pozostawić obecna władza? Z tego drewna będzie wystrugany trzonek do sierpa i młota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Cięcie dębów IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 23:03 Wyobraź sobie, że wiem że Trójmiasto to 3 miasta. Jednak w każdym z tych miast jest duży obszar leśny, który jak mi się wydaje może konkurować z lasem olsztyńskim pod względem wielkości. Nie będę zgadywał, czy ten z Gdańska, Sopotu, czy Gdyni. Pielęgnacji może nie trzeba poddawać, ale to tylko urzędniczy papierek, że jak drzewo skończy ileś lat, to do wycinki bo będzie chorować. Równie dobrze można napisać, że każdy człowiek, który kończy 70 lat, do wycinki bo na pewno będzie chorować i trzeba ponieść koszty na jego leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Cięcie dębów IP: *.norampac.com 02.12.03, 23:23 Ja widzialem wieluset letnie lasy!!! Piekna sprawa.... Niech drzewa rosna jak nie dla nas to dla potomnych.. Jak chore to wytnij, ale nie zdrowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 21:29 Jeżeli p. Małkowskiemu brakuje klepek, to może prościej będzie zrobić jakąś zrzutkę, a nie ciąć cały las? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ferdymand Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:01 Tow. Czesław Jerzy boazerii potrzebuje ? A może klepki będą mu strugać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klakson Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:17 Do UE trzeba z postępem... wyciąć co stare, zasadzić kwadratowe pomidory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klakson Re: Cięcie dębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:19 i nie stompać, tylko stępać... najlepiej w miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Cięcie dębów IP: *.norampac.com 03.12.03, 16:04 Jasne, kwadratowe pomidory to niezly pomysl trzeba postepowac za Japonia oni w koncu wychodowali te kwadratowe arbuzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Cięcie dębów IP: *.ci.uw.edu.pl 04.12.03, 12:28 szkoda slow. debilizm wladcow przeraza... dziwi mnie, ze prasa nie reaguje tylko przekazuje suche informacje. jest taki wierszyk o tym: "Raz chory niedźwiedź pierdział, budząc miłosierdzie A suseł mu oklaski bił po każdym pierdzie. Czy ten suseł zwariował? - spytał dzięcioł śledzia. Nie - śledź odparł - to rzecznik prasowy niedźwiedzia." swoja droga - powinni jeszcze zasypac jeziora, jest ich za duzo i mozna sie utopic; zniwelowac wzgorza - bedzie wiecej miejsc na centra handlowe. Odpowiedz Link Zgłoś