Dodaj do ulubionych

Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem

IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.04.09, 20:16
...gdzie byly sluzby patrolowe gdy scinano i palono te drzewa-to nie
byl krotki czas?
Obserwuj wątek
    • Gość: weganin11 Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.olsztyn.mm.pl 26.04.09, 20:51
      Czy wcześniej trąbili że jadą na akcję, bo efekty mizerne.
      • ksiaze_olsztyn Zbrodniarze! 26.04.09, 21:00
        Wielki sukces naszych policjantów! Gratuluję utemperowania zbrodniarzy!
        "Efekt: 14 młodych ludzi przyłapanych na rozpalaniu ogniska w lesie". No straszne!
        Nasi dzielni chłopcy walczą dzielnie z tak obrzydliwym wandalizmem!

Refleksja nr. 1 -
        dlaczego nasi dzielni policjanci nie są tacy dzielni, gdy trzeba złapać
        morderców Olewnika, przekrętasów z pewnej ukraińskiej szkoły, gdy trzeba zrobić
        porządek z prawdziwymi chuliganami, czyli tymi, którzy robią rozróby na mieście,
        wymuszają komórki i portfele?

Refleksja nr. 2 -
        pamiętam takie czasy, gdy ludzie byli jeszcze wolni. Szli do lasu, palili
        ognisko, nikt się nie czepiał. Jeziora były wspólne [w Wielkiej Brytanii nie
        wolno łowić ryb] i każdy mógł upiec sobie rybkę. Młodzież rozpalała ogniska i
        nikt się nie pytał czy ma więcej niż 18 lat, a jak nie miała - kto im sprzedał
        alkohol. A jednak ludzie Ci mieli prawdziwe życie - bili się o dziewczynę i
        przeżywali przygody. Dzisiaj młodzież ma mieć naszą-klasę i koffam cię. A jak
        chce zrobić ognisko, to musi mieć na to pozwolenie, teren prywatny albo
        "cywilizowane warunki".
        • Gość: Marek Siurek Re: Zbrodniarze! IP: *.gprs.plus.pl 26.04.09, 21:26
          A moze to wszystko przez postepujaca dodoizacje mlodziezy? Kiedys nie do
          pomyslenia bylo, zeby uczen podniosl glos na nauczyciela, teraz zakladaja mu na
          glowe kosz na smieci. Przyklady mozna mnozyc. Kiedys ludzie bardziej pilnowali
          siebie i swojego zachowania. Teraz kroluje zasada mam was wszystkich w d...
        • oberpolicmajster Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 02:36
          Zabójców Olewnika już dawno złapano, księciuniu.
          • ksiaze_olsztyn Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 10:28
            A zleceniodawców? No?
            • oberpolicmajster Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 14:19
              A byli jacyś zleceniodawcy, poza tymi, co sami juz sobie wymierzyli
              karę? Wiesz coś na ten temat, czy tylko jak papuga powtarzasz po
              nędznych pismakach, politykierach i złamanym nieszczęściem ojcu,
              oskarżającym cały świat i bijącym z główki prokuratora?
              • ksiaze_olsztyn Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 15:58
                A Ty robisz za tzw. "pożytecznego idiotę", który wierzy w każdą oficjalną
                wersję, czyli 3 samobójstwa na tej samej zmianie strażników (w przypadku dwóch) ?
                • oberpolicmajster Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 17:05
                  A zdarzyło się to na tej samej zmianie strażników? Było to w
                  odstępie ponad roku w dwóch aresztach, a śledztwo już dawno
                  wykazało, że wszyscy zabili się własnoręcznie. Nie wierz każdej
                  plotce, która usłyszysz, a przynajmniej nie puszczaj jej
                  bezkrytycznie dalej, jeśli chcesz uchodzić za poważnego blogera.
                  • ksiaze_olsztyn Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 20:10
                    Nie zalaży mi na opinii "poważnego blogera" cokolwiek to znaczy, wystarczy mi,
                    że nie wierzę w oficjalne wersje wydarzeń i że są ludzie, którzy też nie wierzą.
                    Tak jak pisałem, 2 samobójstwa zdarzyły się przy tych samych strażnikach. Poza
                    tym nadal nie znaleziono tych, którzy zlecili morderstwo, bo osoba ta też by
                    odpowiadała jak za morderstwo. Nie wierzę, że trzech samobójców zamordowało -
                    sami z siebie i potem wszyscy się zabili. Tyle.
                    • oberpolicmajster Re: Zbrodniarze! 28.04.09, 02:05
                      Ploty. Ja nie wiem, jak było - nie znam wyników sekcji zwłok, itp. Czytałem
                      jednak, że lekarze nie stwierdzili "pomocy" w samobójstwie. I nie ma dla mnie
                      nic dziwnego, że skazani na dożywocie (lub bliscy tego) wybierają takie wyjście.
                      A czy ty wiesz coś więcej, niż bredzenia i insynuacje tabloidyzujących się w
                      zastraszającym tempie dziennikarzy, którzy nie piszą o żadnych faktach tylko
                      konstruują piętrowe teorie spisku?
    • Gość: dezerter Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.wp.shawcable.net 27.04.09, 05:38

Wiezienie? Za sciecie drzewa? To nie w Polsce
    • Gość: martzel Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.obn.olsztyn.pl 27.04.09, 10:03
      Kiedyś można było palić ogniska nad brzegami jeziora, bez względu na
      to czy był to las czy nie. Jako harcerz niejednokrotnie takowe
      ogniska paliłem, później również... Czy ktoś mi napisze, czy nie
      można już palić ognisk nad samym brzegiem??? Może jest wyznaczony
      pas linii brzegowej na którym jest to dozwolone?
      • ksiaze_olsztyn Re: Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem 27.04.09, 10:28
        Już niedługo nic nie będzie można, co się białym kołnierzykom nie podoba. A nie
        podoba się wolność. Niewolnik, przepraszam, człowiek, ma mieszkać w mieście,
        kupować w supermarkecie, oglądać TV i spłacać kredyt. Kto by tam widział takie
        fanaberie, żeby z przyjaciółmi pójść do lasu i rozpalić ognisko? Można się
        przecież poparzyć, a poza tym to jest wandalizm i chuligaństwo. Niszczenie dobra
        wspólnego, brak ekologii i inne pierdoły ;)
    • Gość: martzel Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.obn.olsztyn.pl 27.04.09, 10:46
      Mosz recht Książe
      • Gość: oburzona Re: Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.04.09, 15:35
        Lipiński apeluje też do mieszkańców, aby informowali straż miejską, jeśli będą
        świadkami takich wykroczeń. Wystarczy zadzwonić pod numer 986.

Śmiać się, czy płakać????????????????????????????????????????
        Pod ten numer dzwoniłam nie jeden raz. Owszem, połączyć się można,tylko
        prawidłowej reakcji po naszym telefonie nie należy oczekiwać. Nie łudźcie się i
        nie wierzcie w te bzdury.

A swoją drogą powinno być sporo miejsc,gdzie można rozpalać ogniska.
    • Gość: dajtkowicz Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.cdma.centertel.pl 27.04.09, 19:34
      Nic z tego nie rozumiem . Jak jakis czas temu ukazał sie artykuł, ze
      wycieto tyle drzew nad jeziorem to wszyscy pisali"Gdzie ta Policja
      gdzie Straż Miejska bezmuzgowcy powycinali tyle drzew libacje śmiecą
      itd." Jak chłopaki złapali jak palili ognisko w tym samym miejscu i
      pewnie zostawili by syf po sobie to wszyscy oburzeni " wielki sukces
      Policji i Straży Miejskiej po co wogóle oni tam poszli przeciez to
      tylko biedni ludkowie którzy chcieli wypić troche gorzałki, piwa
      rozpalili ognisko, może wycięliby kilka sosenek i zostawili syf po
      sobie" Zastanówcie sie czego wy chcecie? Albo niech Policja i Straż
      Miejska robi swoje albo niech wogóle sie tym nie zajmują i pozwolą
      wycinać dzewa, palić ogniska i śmiecić w lesie. Życzę powodzenia z
      takim podejściem do sprawy!!!!!!!!!!!
      • Gość: oburzona Re: Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.04.09, 09:22
        Dajtkowicz, nic nie kapujesz.
        Oczywiście,policja i straż powinny robić SWOJE. Tylko, co dla nich znaczy:robić
        swoje? W ich mniemaniu z pewnością oni to robią. W moim - nie. Zbyt wiele razy
        zawiodłam się na Straży Miejskiej, żeby wierzyć w to,że można do nich się
        zwracać na 986.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka