Gość: igla IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.04.09, 20:16 ...gdzie byly sluzby patrolowe gdy scinano i palono te drzewa-to nie byl krotki czas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: weganin11 Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.olsztyn.mm.pl 26.04.09, 20:51 Czy wcześniej trąbili że jadą na akcję, bo efekty mizerne. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Zbrodniarze! 26.04.09, 21:00 Wielki sukces naszych policjantów! Gratuluję utemperowania zbrodniarzy! "Efekt: 14 młodych ludzi przyłapanych na rozpalaniu ogniska w lesie". No straszne! Nasi dzielni chłopcy walczą dzielnie z tak obrzydliwym wandalizmem! Refleksja nr. 1 - dlaczego nasi dzielni policjanci nie są tacy dzielni, gdy trzeba złapać morderców Olewnika, przekrętasów z pewnej ukraińskiej szkoły, gdy trzeba zrobić porządek z prawdziwymi chuliganami, czyli tymi, którzy robią rozróby na mieście, wymuszają komórki i portfele? Refleksja nr. 2 - pamiętam takie czasy, gdy ludzie byli jeszcze wolni. Szli do lasu, palili ognisko, nikt się nie czepiał. Jeziora były wspólne [w Wielkiej Brytanii nie wolno łowić ryb] i każdy mógł upiec sobie rybkę. Młodzież rozpalała ogniska i nikt się nie pytał czy ma więcej niż 18 lat, a jak nie miała - kto im sprzedał alkohol. A jednak ludzie Ci mieli prawdziwe życie - bili się o dziewczynę i przeżywali przygody. Dzisiaj młodzież ma mieć naszą-klasę i koffam cię. A jak chce zrobić ognisko, to musi mieć na to pozwolenie, teren prywatny albo "cywilizowane warunki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Siurek Re: Zbrodniarze! IP: *.gprs.plus.pl 26.04.09, 21:26 A moze to wszystko przez postepujaca dodoizacje mlodziezy? Kiedys nie do pomyslenia bylo, zeby uczen podniosl glos na nauczyciela, teraz zakladaja mu na glowe kosz na smieci. Przyklady mozna mnozyc. Kiedys ludzie bardziej pilnowali siebie i swojego zachowania. Teraz kroluje zasada mam was wszystkich w d... Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 02:36 Zabójców Olewnika już dawno złapano, księciuniu. Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 14:19 A byli jacyś zleceniodawcy, poza tymi, co sami juz sobie wymierzyli karę? Wiesz coś na ten temat, czy tylko jak papuga powtarzasz po nędznych pismakach, politykierach i złamanym nieszczęściem ojcu, oskarżającym cały świat i bijącym z główki prokuratora? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 15:58 A Ty robisz za tzw. "pożytecznego idiotę", który wierzy w każdą oficjalną wersję, czyli 3 samobójstwa na tej samej zmianie strażników (w przypadku dwóch) ? Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 17:05 A zdarzyło się to na tej samej zmianie strażników? Było to w odstępie ponad roku w dwóch aresztach, a śledztwo już dawno wykazało, że wszyscy zabili się własnoręcznie. Nie wierz każdej plotce, która usłyszysz, a przynajmniej nie puszczaj jej bezkrytycznie dalej, jeśli chcesz uchodzić za poważnego blogera. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Zbrodniarze! 27.04.09, 20:10 Nie zalaży mi na opinii "poważnego blogera" cokolwiek to znaczy, wystarczy mi, że nie wierzę w oficjalne wersje wydarzeń i że są ludzie, którzy też nie wierzą. Tak jak pisałem, 2 samobójstwa zdarzyły się przy tych samych strażnikach. Poza tym nadal nie znaleziono tych, którzy zlecili morderstwo, bo osoba ta też by odpowiadała jak za morderstwo. Nie wierzę, że trzech samobójców zamordowało - sami z siebie i potem wszyscy się zabili. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: Zbrodniarze! 28.04.09, 02:05 Ploty. Ja nie wiem, jak było - nie znam wyników sekcji zwłok, itp. Czytałem jednak, że lekarze nie stwierdzili "pomocy" w samobójstwie. I nie ma dla mnie nic dziwnego, że skazani na dożywocie (lub bliscy tego) wybierają takie wyjście. A czy ty wiesz coś więcej, niż bredzenia i insynuacje tabloidyzujących się w zastraszającym tempie dziennikarzy, którzy nie piszą o żadnych faktach tylko konstruują piętrowe teorie spisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.wp.shawcable.net 27.04.09, 05:38 Wiezienie? Za sciecie drzewa? To nie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martzel Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.obn.olsztyn.pl 27.04.09, 10:03 Kiedyś można było palić ogniska nad brzegami jeziora, bez względu na to czy był to las czy nie. Jako harcerz niejednokrotnie takowe ogniska paliłem, później również... Czy ktoś mi napisze, czy nie można już palić ognisk nad samym brzegiem??? Może jest wyznaczony pas linii brzegowej na którym jest to dozwolone? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem 27.04.09, 10:28 Już niedługo nic nie będzie można, co się białym kołnierzykom nie podoba. A nie podoba się wolność. Niewolnik, przepraszam, człowiek, ma mieszkać w mieście, kupować w supermarkecie, oglądać TV i spłacać kredyt. Kto by tam widział takie fanaberie, żeby z przyjaciółmi pójść do lasu i rozpalić ognisko? Można się przecież poparzyć, a poza tym to jest wandalizm i chuligaństwo. Niszczenie dobra wspólnego, brak ekologii i inne pierdoły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martzel Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.obn.olsztyn.pl 27.04.09, 10:46 Mosz recht Książe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.04.09, 15:35 Lipiński apeluje też do mieszkańców, aby informowali straż miejską, jeśli będą świadkami takich wykroczeń. Wystarczy zadzwonić pod numer 986. Śmiać się, czy płakać???????????????????????????????????????? Pod ten numer dzwoniłam nie jeden raz. Owszem, połączyć się można,tylko prawidłowej reakcji po naszym telefonie nie należy oczekiwać. Nie łudźcie się i nie wierzcie w te bzdury. A swoją drogą powinno być sporo miejsc,gdzie można rozpalać ogniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajtkowicz Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.cdma.centertel.pl 27.04.09, 19:34 Nic z tego nie rozumiem . Jak jakis czas temu ukazał sie artykuł, ze wycieto tyle drzew nad jeziorem to wszyscy pisali"Gdzie ta Policja gdzie Straż Miejska bezmuzgowcy powycinali tyle drzew libacje śmiecą itd." Jak chłopaki złapali jak palili ognisko w tym samym miejscu i pewnie zostawili by syf po sobie to wszyscy oburzeni " wielki sukces Policji i Straży Miejskiej po co wogóle oni tam poszli przeciez to tylko biedni ludkowie którzy chcieli wypić troche gorzałki, piwa rozpalili ognisko, może wycięliby kilka sosenek i zostawili syf po sobie" Zastanówcie sie czego wy chcecie? Albo niech Policja i Straż Miejska robi swoje albo niech wogóle sie tym nie zajmują i pozwolą wycinać dzewa, palić ogniska i śmiecić w lesie. Życzę powodzenia z takim podejściem do sprawy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Nocny patrol ujął wandali nad jeziorem IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.04.09, 09:22 Dajtkowicz, nic nie kapujesz. Oczywiście,policja i straż powinny robić SWOJE. Tylko, co dla nich znaczy:robić swoje? W ich mniemaniu z pewnością oni to robią. W moim - nie. Zbyt wiele razy zawiodłam się na Straży Miejskiej, żeby wierzyć w to,że można do nich się zwracać na 986. Odpowiedz Link Zgłoś