Gość: olsztyniak IP: *.olsztyn.mm.pl 08.06.09, 20:43 Szkoda Beaty bublewicz, ale nie żal czrwonego karierowicza Iwińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: karolina Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.06.09, 21:42 i pomyslec, ze mamy takie bezmozgowie w wojewodztwie: mamy najgorsze drogi w Europie, najwiecej w Polsce rolnikow zainteresowanych doplatami z UE... i wybralismy Kurskiego i Liska, ktorzy az ja widze jak te nasze problemy beda rozwiazywac :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wega Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.olsztyn.mm.pl 08.06.09, 21:58 A co mieliśmy wybrać Beatkę Bublewicz, która zamiast działań w Sejmie dla regionu, myśli o Tybetańczykach? Nie mam nic przeciw Tybetańczykom, ale oryginalnym można być pani Beatko w inny sposób. Są głodujące dzieci na Warmii i Mazurach, bida że aż piszczy, przydałby się rozwój turystyki i tu ma pole do popisu. Więcej dla Warmii i Mazur, to by i Panią docenili wyborcy, ale przegrała Pani swoim oryginalnym podejściem do Tybetańczyków i spotów wyborczych. Nie kumam angielskiego a i wzrok mam nie najlepszy, bo nie widzę efektów Pani pracy poselskiej na Warmii i Mazurach, chociaż dałem Pani zarobić pieniądze w Sejmie (głosowałem na Panią, jak kandydowała Pani do Sejmu) przez co jestem pośrednio pracodawcą Pani. Pracodawcom powinno się być wdzięcznym za dobre zarobki, ale jak Pani nie pracuje, to się takich zwalnia. Dostała Pani chińskie ostrzeżenie (nie łączyć z Tybetem) i niech się Pani zastanowi, czy korzystać z photoshopa przy kreowaniu wizerunku (vide plakaty wyborcze) czy kreować siebie swoją pracą. Pstryczek w nos? Dostała, jednak Pani votum zaufania do wielu ludzi, niech się Pani zastanowi, co zrobić do Warmii i Mazur, pokaże Pani co Pani zrobiła, bo języki obce? Taki Ziobro, nie zna języków a taki Kraków (nie wiem, czy w ogóle można Kraków porównać do wykształconego, uprzemysłowionego Olsztyna (sic!) zagłosował na "analfabetę-poligołotę". Poligołota - parafraza Gołoty, bo leży na deskach, kiedy ktoś szepnie po "angielskiemu, france, czy niemieckiemu" - wot i wsio. Ale powrócę do sedna - wzrok mam doskonały i Pani pracy, nie widzę na Warmii i Mazurach - co zatem chciała Pani robić w Europarlamencie? Bierz się Pani do roboty - bo nie tylko ja nie dam Pani zarobić pieniążków w Sejmie, ale i Ci co dali Pani teraz mandat zaufania. Ahoj :) Odpowiedz Link Zgłoś
dawid_kp Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli 08.06.09, 23:55 pani Beatka już wcześniej wsławiła się oferowaniem pseudofranczyzy EduLife, dlatego mimo że jestem wyborcą PO nigdy jej nie poparłem franchising.pl/artykul/1784/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniani Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 11:41 Masz chyba kolego słaby wzrok i słuch bo rozpisujesz się tylko o działaniach Bublewicz związanych z Tybetem. Jeśli chodzi o dzieci to może słyszałeś o już w tej chwili ogólnopolskim programie Bublewicz dotyczącym przeciwdziałania agresji dzieci i młodzieży? A zaczęło się od Warmii i Mazur. Sądząc z poziomu twojej frustracji to może także twoje dziecko kiedyś z tego programu skorzysta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 22:22 Znaczy jak mieliby niby w tym "parlamencie" rozwiązywać nasze problemy? Co ten "parlament" może? Oprócz tego, że może dać stołki i całkiem pokaźne uposażenia swoim członkom.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.xdsl.centertel.pl 08.06.09, 22:42 Jak barany zagłosowaliśmy (tzn. ja nie) na spadochroniarzy z Gdańska! Tusk i Kaczyński kazali nam na nich głosować! Nie narzekajmy więc, że nic się nie dzieje na Warmii i Mazurach, bo ci, których wybieramy mają nasze województwo w... Pokazują się tylko, gdy zbliżają się wybory! Odpowiedz Link Zgłoś
jz01 PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli 08.06.09, 22:45 czyli Warmia i Mazury nie będą miały przedstawiciela w PE. wielka szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wega Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.olsztyn.mm.pl 09.06.09, 00:20 A może to i mądrość regionu sprawiła, że zagłosowali na "spadochroniarzy" - Lisek niby się mienił iławszczyzną, Kurski - niczym się nie mienił, ale będzie teraz w Polsce mniej "dziwnych" osób wysłanych na banicję (chociaż chciałbym banicję za takie pieniądze). Taki Rogalski, wyjechał na skrzydłach LPR, skrzydełka opadły, chłopak zgarnął kaskę i luzik. Ale dlaczego mądrość regionu? Bo jeżeli Ci owi regionaliści zasiedzą się, to troszku się o nich zapomni a wtedy Pani Beatka zrobi coś dla regionu i ponownie ją wybierzemy do Sejmu. Może i takiego Pana Florka, co kiedyś "ekshibicjonizował" się w Big Botherze, pokaże Pan Florek co to znaczy turystyka w regionie i jak ją rozwijać w oparciu o swoje energetyczne źródła odnawialne. No weźmy jeszcze Pana Iwińskiego, co w Hiszpanii podszczypywał kobitki, chociaż to swój chłop - ale on też pokazał, jak działać dla regionu, chociaż nie wiem jak, bo cholera nie widzę i nie słyszę. A może jaki ja głuchy i niedowidzący. Początek odnowy - słowo "weryfikacja" zamieniło się dzisiaj w słowo "wyrafikacja" - czyli wyrafinowane wskazywanie partii na kandydatów - a Wy głupi narodzie wybierzcie gwiazdki "smsami" - satysfakcja decyzji i rozstrzygania. Sms - kosztuje 10 zł + Vat, nagrody dla gwiazdek samochody. Wybory mają nasze koszty ukryte (chociaż liczone w milionach) a "gwiazdki" zapewniony byt przez następną kadencję. Czyżby mądrość regionu - pozbyć się "spadochroniarz"? A przygotować i wypromować naszych przedstawicieli Warmii i Mazur na następną kadencję? Hm, zobaczymy :) Ale z boku fajnie popatrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;0 PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.09, 00:23 "...Lisek, choć urodził się w Iławie, wiele lat tu mieszkał i jest warmińsko-mazurskim posłem, jest związany z Gdańskiem..." przecież to jest debilny tekst. Lisek urodził się w Biskupcu, a potem mieszkał w Działdowie i w Iławie. Z tego co padało w kampani wychodzi że w gdańsku spędził raptem kilka lat a jest szufladkwano jako gdańszczanin bo osiągnął tam sukces.Ludzie! Nie myślcie kategoriami tego typu że jeśli ktoś np wyjedzie do Warszawy i coś mu się uda to zaraz jest warszawiakiem. Większosć ludzi w większych miastach ma jednak korzenie w mniejszych ośrodkach. Chwała Liskowi za to że potrafi się przyznać że jest w sumie iławianinem a nie pochodzi z Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.09, 00:29 > Szkoda Beaty bublewicz Dlaczego szkoda? Jak mialaby miec takie efekty jak w sejmie czy biznesie... Ze desant sie udal, to dopiero szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeba umie liczyć Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: 213.17.193.* 09.06.09, 05:24 przecież Bublewicz przegrała z Liskiem o 40 tys głosów ! I przegrała nawet z Arłukowiczem! Więc jakie miała szanse!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 12:13 ale , które miała miejsce? to i tak świetny wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagubiony PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.09, 07:43 Może ktoś wie jaki wynik osiągnęła i dlaczego nie zdobyła mandatu faworytka Grzymowicza i PSL-u - Fabisiak? To, że nie weszła do PE to ogromna strata dla Olsztyna - dalej będzie radną. Porażka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 08:33 Ani Bublewicz, ani Arent nie mają zielonego pojęcia o polityce!!! Jedna "jedzie na nazwisku", druga nie jest w stanie sklecić własnej myśli, tylko powtarza komunały za Kaczorem. I jedna i druga zero przydatności dla regionu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.06.09, 09:07 Dziękuję panom Kurskiemu i Liskowi. Gdy będę miał taką potrzebę - będę się w Unii reprezentował sam. Obejdę się nawet bez pani Beaty i bez na jeża strzyżonego Andrzejka. Iwiński? - Cóż, z Brukseli być może miałby za daleko, by uświetniać tutejsze uroczystości, a w końcu ktoś musi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plywak PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.pool.mediaWays.net 09.06.09, 09:09 Pani Bublewicz niestety ale nie nadaje sie do polityki, co wcale nie skresla jej z polskiej polityki, bo takich osob w polskiej polityce jest 95%. Szczytem glupoty bylo glosowanie na spadochroniarstwo. Ciesze sie ze p. Iwinski sie nie dostal. Nie mam w zwyczaju cieszyc sie z czyjegos niepowodzenia ale w tym przypadku robie wyjatek. Zupelnie zasluzony. Odpowiedz Link Zgłoś
klos2009 PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli 09.06.09, 09:29 ten kurski to jeszcze może być bo inteligentny i skuteczny, a ten lisek to szto eto? kto go wybierał? na tym terenie to by kononowicza wybrali jakby z PO startował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.06.09, 09:44 Nie głosowałem za Bublewicz i nigdy nie zagłosuję. Mam nadzieję, ze to jej ostatnie podrygi. Może pote weźmie się za uczciwą pracę.Kiedyś prosiłem ją o pomoc. Wypięła się. A znam jeszcze kilka osób, którym nie pomogła, a mogła jako posłanka. Dobrze smakuje porażka i odtrącenie? "Zwykłym" ludziom też było przykro, kiedy nie wyciąbnęła ręki. Bardzo się cieszę z jej porażki. A i koledzy z partii też są zadowoleni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 12:17 Oho. Oto głos aparatczyków z partyjnego układu olsztyńskiej PO. Rozgonić kolesi i założyć struktury od począku. Może ktoś się w końcu tym, zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli 09.06.09, 11:15 Szkoda że tych dwóch się dostało , bo wysokie koszty ich obijania będziemy ponosić my podatnicy.Czas na zmiany, bo obiboki tylko zwijają kasę a nic nie robią dla nas. Teraz możecie bezmózgowcy zapomnieć o jakimkolwiek działaniu na rzecz regionu, bo spadochroniarze nic dla was nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja, olsztynianka Re: PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.olsztyn.mm.pl 09.06.09, 11:52 Niech ci olsztyńscy posłowie do europarlamentu zajmą się wreszcie dziurawymi chodnikami w Olsztynie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: 95.160.187.* 09.06.09, 11:49 Żaden z kandydatów mi się nie podobał, bo to są wybory na partie a nie na ludzi, którym zależy na nas Polakach. Frekwencja to jest własnie papierek lakmusowy na to co większość ludzi o tym całym blagierstwie, populiźmie i egoiźmie myśli. Jak tak dalej będzie to na głosowanie pójdą tylko przyjaciele, rodzina i "krewni królika". Plujcie na siebie samych i się zastanówcie co wyprawiacie z Polską. Na szczęście to nie są czasy, kiedy ludzie uwierzyli w faszyzm, a ci co nie wierzyli byli eliminowani także fizycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.06.09, 11:59 Bicie piany przed "wyborami", bicie piany po... A wybrańcy zadowoleni, że znów się udało... A nam szaremu ludowi...DO pracy!!! Podatków potrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.09, 17:35 Przykro patrzeć. Myślę, że nawet jak ubiorą kozę w szaty z napisem PO lub PiS, to i tak zagłosujecie! Nie szanujemy się sami, więc i nas nie szanują i podsyłają nam "kandydatów" z Gdańska! A frekwencja? Jeśli myślicie, że te niespełna 20% spowoduje, że "wybrańcy narodu" się nad tym pochylą, to jesteście w błędzie. Im chodzi tylko o stołki i wielką kasę w Brukseli, reszta to tylko tło!!! Mam przynajmniej tą satysfakcję, że nie głosowałem na spadochroniarzy, ale marna to pociecha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg PO-PiSowi eurowybrańcy do Brukseli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 12:46 Niech teraz ktoś rozliczy 4-ro letnią pracę liska jako posła z niby naszego regionu. Pokaże nam to czego spodziewać się po nim w europarlamencie. Ja się zainteresowałem i okazało się, że oprócz tego, że został i po prostu był przewodniczącym komisji spraw zagranicznych nie mając do tego żadnych predyspozycji to nie zrobił zupełnie NIC (no może poza tym, że sporo na nasz koszt pojeździł po świecie). I pewnie tak samo będzie wyglądała jego praca w europarlamencie. Ale przynajmniej dzieci w dobrej szkole w Brukseli na nasz koszt wykształci. Odpowiedz Link Zgłoś