Dodaj do ulubionych

Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 18:48
i wlasnie na to liczylem glosujac na Grzymowicza, ze rusza inwestycje
Obserwuj wątek
    • Gość: dr.wilczur Cieszę się, że prezydent Szmit już wrócił zdrowy IP: 212.95.49.* 23.06.09, 19:16
      ze zwolnienia i rzucił się w wir pracy.
    • Gość: swiatowy Re: Arbuz sobie cukruje a efektow nie widac IP: 91.104.105.* 23.06.09, 19:19
      Za Glazewskiego i Malkowskiego tez "powstawal"Basen Olimpijski i
      Nowa Artyleryjska i tez byly "finalizowane ostatnie sprawy"Widzial
      ktos jakies dzwigi , koparki czy robotnikow na budowie?bo ja
      nie.Tramwaje?Jezeli ktos zainteresuje sie bardziej tematem i wejdzie
      na strone UM to zobaczy ze nie tramwaje a TRANSCHLORY maja byc
      wprowadzone w Olsztynie a dla Arbuza tramwaj,transchlor,czy
      trolejbus to to samo a za 15 lat beda te dziwadla
      likwidowac.Reasumujac 100 dni na stolku a efektow pracy nie
      widac.Infrastruktura sportowa wali sypie sie,inwestorzy przeganiani
      jak byli ,w miescie nic sie nie dzieje.Propagada w prasie jak za
      Cenzora i tyle
    • Gość: KK Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 19:19

Dobre samopoczucie to też sukces.
    • Gość: ogórek Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 19:23
      Kłamliwa gnida... ot co...
    • Gość: olsztyniak Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 19:38
      Jaki ten gosc ma tupet!!! WSTYD I HAŃBA
      • Gość: zdzich Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 19:46
        Minister dał zielone światło Artyleryjskiej

Wiceprezydent Olsztyna Tomasz Szczyglewski, który pilotuje przebudowę ul.
        Artyleryjskiej, odetchnął w piątek z głęboką ulgą. Kilka minut po godz. 12 do
        ratusza dotarło pismo z Ministerstwa Infrastruktury podpisane przez Zbigniewa
        Rapciaka, podsekretarza stanu.

- Ministerstwo pozytywnie zaopiniowało naszą deklarację o tym, że ul.
        Artyleryjska znajdzie się w przebiegu drogi krajowej nr 51 - mówi Tomasz
        Szczyglewski. - Oznacza to, że możemy przystąpić z wnioskiem do konkursu z
        Programu Operacyjnego "Infrastruktura i Środowisko" o dofinansowanie przebudowy
        Artyleryjskiej. Wcześniej nie było możliwości sfinansowania tej inwestycji.

Przebudowa Artyleryjskiej i budowa wiaduktu przy ulicach: Partyzantów i Wojska
        Polskiego mają kosztować ponad 150 mln zł. Składając wniosek do konkursu można
        liczyć na dofinansowanie inwestycji do 85 proc. jej wartości.

Zmiana przebiegu drogi 51 w Olsztynie ma się dokonać po zakończeniu inwestycji,
        czyli około 2013 roku. Tranzyt jadący od strony Olsztynka w kierunku granicy z
        Rosją pojedzie wówczas przez miasto inną trasą. Do tej pory tiry jechały ulicą
        Warszawską, Tuwima, Synów Pułku, Wyszyńskiego, Leonharda, Towarową,
        Kętrzyńskiego, Limanowskiego i Sybiraków. Po planowanej zmianie ciężarówki
        pojadą: Warszawską, Armii Krajowej, Szumana, Artyleryjską i Wojska Polskiego.
        Artyleryjska pozytywnie oceniona 13.01.2009. URZĄD MIASTA OLSZTYN

Ministerstwo Infrastruktury i Środowiska pozytywnie zaopiniowało pod względem
        formalnym wniosek o dofinansowanie realizacji ul. Artyleryjskiej. „Jest to
        bardzo dobra wiadomość dla Olsztyna. Mimo, że jest to pierwszy krok, sprawił nam
        wiele radości. Teraz projekt zostanie poddany ocenie merytorycznej” – powiedział
        Tomasz Szczyglewski Pełnomocnik p.f. Prezydenta Miasta Olsztyn.

Ocena wniosków na podstawie kryteriów merytorycznych I stopnia, której poddany
        zostanie olsztyński projekt, dokonywana będzie w oparciu o Kryteria wyboru
        projektów zatwierdzone przez Komitet Monitorujący. Ocenie merytorycznej
        podlegają wyłącznie wnioski, które zostały pozytywnie przeszły ocenę formalną.
        Metoda oceny projektu polega na przyznaniu punktów za dane kryterium oraz
        przemnożeniu przyznanej liczby punktów przez odpowiednią dla danego kryterium wagę.
        W zależności od wyniku wniosek może zostać umieszczony na liście rankingowej
        projektów proponowanych do dofinansowania UE w ramach PO IiŚ, którą akceptuje
        minister do spraw transportu i gospodarki morskiej, bądź zwrócony wnioskodawcy w
        celu poprawienia błędów i uzupełnienia braków. W chwili, gdy projekt uzyska co
        najmniej 60 % punktów wpisywany jest na listę rankingową. W przypadku, gdy suma
        wnioskowanego dofinansowania przez projekty, które przeszły pozytywnie ocenę
        merytoryczną I stopnia przekracza dostępną alokację, projekty na liście
        rankingowej podzielone zostaną na projekty podstawowe i rezerwowe. Status
        podstawowy posiadają projekty w kolejności od pierwszego do wyczerpania alokacji
        dostępnej w ramach konkursu, pozostałe posiadają status rezerwowych.

W ramach realizacji projektu pn. „Budowa nowego przebiegu ul. Artyleryjskiej z
        budową wiaduktu w ciągu ulic Partyzantów – Wojska Polskiego” zaplanowano
        inwestycje liniowe:
        • ul. Artyleryjska – budowa na odcinku od ul. Jagiellońskiej do ronda ul.
        Bałtyckiej,
        • ul. Dąbrowskiego – przebudowa odcinka od skrzyżowania z ul. Wojska Polskiego
        do łącznika
        • ul. Dąbrowskiego – ul. Artyleryjska,
        • łącznik ul. Dąbrowskiego – ul. Artyleryjska,
        • łącznik ul. Artyleryjska – most Świętej Barbary,

oraz obiekty inżynierskie:
        • most nad rzeką Łyną,
        • tunel – budowa pod ul. Artyleryjską oraz remont tunelu pod torami PKP (w
        kierunku ul. Jagiełły),
        • tunel dla pieszych pod starą ul. Artyleryjską,
        • wiadukt w ciągu ulic Partyzantów – Wojska Polskiego.
        • Gość: Basen Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 19:50

Informacja z dnia 06.02.2009.

olsztyn.eu/content/view/1263/1/
          Coś się temu gościowi w ratuszu pomieszało!!!!
        • Gość: watcher Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.09, 19:51
          Prawda jest taka że zrobił więcej niż CzJM przez kilka lat, myślę że warto
          facetowi dać jeszcze czas na realizację inwestycji. W końcu minęły tylko 3 m-ce
          od jego wyboru.
        • Gość: FAKTY Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:54
          Projekt budowy basenu olimpijskiego był przygotowywany od roku 2003 - powiedział
          prezydent Olsztyna. - Wtedy podjęliśmy decyzję, żeby w Olsztynie wybudować Wodne
          Centrum Olimpijskie. Na koniec 2004 r. został przygotowany plan miejscowy
          zagospodarowania przestrzennego. Ogłosiliśmy też konkurs na koncepcję i projekt
          Centrum. Bardzo dobrze się stało, że wygrała propozycja olsztyńskiej firmy
          projektowej. Projekt powstał w latach 2005 - 2006. Gdy byliśmy gotowi,
          wystąpiliśmy do marszałka o dofinansowanie. Nasz wniosek uzyskał 97% punktów
          ocennych. To świadczy, że został przygotowany bardzo solidnie.
      • Gość: FAKTY Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:56
        Projekt budowy basenu olimpijskiego był przygotowywany od roku 2003 - powiedział
        prezydent Olsztyna. - Wtedy podjęliśmy decyzję, żeby w Olsztynie wybudować Wodne
        Centrum Olimpijskie. Na koniec 2004 r. został przygotowany plan miejscowy
        zagospodarowania przestrzennego. Ogłosiliśmy też konkurs na koncepcję i projekt
        Centrum. Bardzo dobrze się stało, że wygrała propozycja olsztyńskiej firmy
        projektowej. Projekt powstał w latach 2005 - 2006. Gdy byliśmy gotowi,

www.olsztyn24.com/?m=1&i=6415

• Gość: zdzich Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 19:57
      Nikt nie twierdzi ze nie należy dać szansy ale niech przedstawi w końcu coś
      swojego!!!
      • Gość: widzę Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:02
        że nasz radny Łukaszek Lukaszewski nie próznuje. Co ma zreszta
        innego robić ? studiów nie skończył, stałej roboty niema to siedzi
        przy kompie i ujada
        • Gość: robi Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.09, 20:12
          O obwodnicy cichutko? Tranzyt dalej przez miasto?
    • Gość: ela Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 20:05
      Zmarnowane 100 dni. Marazm w mieście. Nic nas olsztyniaków dobrego nie czeka.
      Przed wyborami mamią obietnicami a po wyborach podnoszą sobie pensje i diety.
      Żenada!!!
    • Gość: ** Tramwaj, trolejbus czy translohr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:12
      Za UM w Olsztynie
      "Czy tramobus przyjedzie do Olsztyna?" - olsztyn.eu/content/view/1443/355/
      A w Płocku już o tym pisali
      "Tramwaj wyborczy" -
      miasta.gazeta.pl/plock/1,35710,6197763,Artur_Jaroszewski__Tramwaj_wyborczy.html
      "Tramwaj, translohr czy trolejbus?" -
      miasta.gazeta.pl/plock/1,35701,6183591,Tramwaj__translohr_czy_trolejbus_.html
      • Gość: swiatowy Re: Tramwaj, trolejbus czy translohr IP: 91.104.105.* 23.06.09, 20:31
        Tylko ze Plock nie ma zarezerwowane z UE 100 mln Euro jak
        Olsztyn.Arbuz nie zdaje sobie sprawy ze przywrocenie komunikacji
        tramwajowej w Olsztynie to przywrocenie ducha dla miasta,ktorego
        Olsztyn juz dawno stracil.Miasto jako jedne z nielicznych w Polsce
        posiadalo komunikacje tramwajowa,trolejbusowa i autobusowa a
        tramwaje w Olsztynie zaczely jezdzic rok wczesniej niz w Warszawie
        ale Arbuz nie olsztyniak a naplywowy dlatego gowno dla niego to
        znaczy.W genach wies i tyle
    • Gość: XXI Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:40
      Oto nam sie narodził człek sukcesu, godny następca Czesława!
      forum.gazeta.pl/forum/w,64,96962851,,Prezydent_Mamy_koncepcje_rozwoju_Olsztyna.html?v=2
      I nikt nie pisze, że Nowa Artleryjska, to propagandowa kiełbasa dla ludu,
      publiczne pieniądze wyrzucone w błoto: niczego nie rozwiąże, nic nie poprawi,
      korki będą jak były. A gdzie OBWODNICA OLSZTYNA ???!!!
    • Gość: mieszkaniec Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:41
      artyleryjska, basen itp. zobaczcie kto zaczynal nadzor nad tymi projektami?
      Oczywiscie ze Grzymowicz a PO tylko sie pod to podczepiło... teraz Prezydent
      może dokończyć to co zaczął już kilka lat temu
      • Gość: gurol Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:46
        Peo jes dobre jak sro
        • Gość: proste Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:54

- Projekt budowy basenu olimpijskiego był przygotowywany od roku 2003 -
          powiedział prezydent Olsztyna. - Wtedy podjęliśmy decyzję, żeby w Olsztynie
          wybudować Wodne Centrum Olimpijskie. Na koniec 2004 r. został przygotowany plan
          miejscowy zagospodarowania przestrzennego. Ogłosiliśmy też konkurs na koncepcję
          i projekt Centrum. Bardzo dobrze się stało, że wygrała propozycja olsztyńskiej
          firmy projektowej. Projekt powstał w latach 2005 - 2006. Gdy byliśmy gotowi,

miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,3632651.html
          i to mówi Grzymowicz w 2006 roku

Urzędnicy ratusza chcieliby, aby aquapark powstał w Olsztynie do 2009 roku. Czy
          tak się stanie? Wszystko zależy od tego, czy miasto dostanie pieniądze z Unii,
          bo z nich ma zostać sfinansowana budowa pływalni. Kiedy o nie wystąpi? - Kiedy
          będą znane zasady ubiegania się o środki unijne w latach 2007-2013 - mówi
          Grzymowicz.

WIEMY ZE PLATFORMA Z OGRODNIKIEM NIE POTRAFILI POSTARAĆ SIĘ O PIENIĄDZE WIEC
          BASENU BUDOWA ROZPOCZNIE SIĘ W 2009 ... TE CAŁE PRZESUNIECIE PEWNIE SPOWODOWANIE
          PLATFORMA W RATUSZU !!!!!

miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78483,4201762.html
          kolejny artykuł GRZYMOWICZ kontynuuje swój
          projekt !!!

Grzymowicz mówi, że jeśli budowa basenu rozpoczęłaby się na początku 2008 roku,
          to w 2009 roku moglibyśmy w nim pływać. - A my od 2008 do 2009 roku
          przygotowalibyśmy dokumentację Uranii i ruszylibyśmy z budową hali sportowej -
          przekonuje Grzymowicz.

2009 rok GRZYMOWICZ stawia kropkę nad i

• Gość: angie Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: 67.228.101.* 29.07.09, 08:59
            you can't say we're satisfied
    • virq Prezydent Grzymowicz/Małkowski: Mam same sukcesy! 23.06.09, 20:57
      Orle Grzymowiczu!
      A gdzie do ku*** jest stadion!? Czy miasta prawie 200 tysięcznego
      nie stać w obliczuy EURo2012 na stadionik choćby na 15-20 tys.
    • Gość: b28 Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.09, 21:02
      Zapomniał pochwalić się nową sygnalizacją świetlną na Sikorskiego i pouczeniem ekipy z MZDMiZ. Efekty widać: dziś rano korek na Krasickiego od budek smerfów, na Sikorskiego podobnie.
      • Gość: kuna Do krytyków IP: *.centertel.pl 23.06.09, 21:17
        Człowiek rządzi cztery miesiące, a Wy już chcecie stadionu, basenu, tramwajów i
        co tam jeszcze dusza zapragnie.
        Poprzednicy siedzieli w ratuszu dłużej, a i tyle co Grzymowicz nie zrobili.
        Natomiast faktem jest, że specjalistą od PR nie jest na pewno.

• Gość: ogórek Re: Do krytyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:03
          Ale jak chcemy wszystko? Chcemy chociaż jednej konkretnej rzeczy. Poza ósmą
          sygnalizacją na Sikorskiego i debilnym lewoskrętem na nowej sielskiej, nie ma
          zupełnie nic. Nic. Można jeszcze dorzucić ewentualnie przykorkowana bez sensu
          bałtycką. Nic się nie dzieje, a ulica jest zwężona.
    • Gość: socrates Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 22:17
      Panie Dąbkowski, Pana zastępcy wraz z p. sekretarz odnieśli
      największy sukces w Olsztynie od zakończenia wojny. tym sukcesem był
      audyt i jego skutki. Nic więcej nie zrobili "nie bo nie"
    • Gość: gość Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:36
      Beznadziejny prezydent, najgorszy od niepamiętnych czasów - nic nie
      robi dla miasta tylko ustawia się na następną kadencję, obstawił się
      miernotami takimi jak on, robi z Olsztyna wieś, mam nadzieję że
      mieszkańcy go w odpowiednim czasie rozliczą.
      • ot48 Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! 15.03.10, 16:39
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Beznadziejny prezydent, najgorszy od niepamiętnych czasów - nic nie
        > robi dla miasta tylko ustawia się na następną kadencję, obstawił się
        > miernotami takimi jak on, robi z Olsztyna wieś, mam nadzieję że
        > mieszkańcy go w odpowiednim czasie rozliczą.
        ====================================================================

Ja uważam że prezydent powinien pracować dla mieszkańców a nie dla miasta. To mieszkańcy wybierają prezydenta i on powinien rozwiązywać ich problemy ułatwiać im życie. Miasto ma być przede wszystkim przyjazne mieszkańcom.
        • Gość: adam Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.santrex.net 21.04.11, 14:15

w tym mieście królują wizje urzędników, nie potrzeby mieszkańców
    • Gość: urzędnik Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.myproxy.ca 23.06.09, 23:19
      Słabiutkie te sukcesy Prezydencie!
      Obiecywał Pan że będziemy z niego dumni a tu..........nędza! żenada!
      beznadzieja!
      Nie potrafi Pan zarządzać! a efekty to ta bieda którą Pan nazywa
      sukcesami!

Prezydencie to co Pan przedstawia to farsa, a o sukcesie nie ma mowy.
    • Gość: mieszkaniec Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.myproxy.ca 23.06.09, 23:54
      Podsumowując INWESTYCJE
      wszystkie przygotowane przez PO basen, Artyleryjska, plac Jana Pawła
      II, plac Solidarności

Podsumowując WSPÓŁPRACĘ
      z mieszkańcami - brak, prezydent słucha tylko klakierów,
      z urzędnikami ratusza - brak, prezydent jest tylko dla klakierów i z
      nikim się nie liczy, jest złośliwy i pamiętliwy
      z PKP - puste słowa, nic nie zmieniają i nie zmienią a na dworcu syf
      i śmierdzi
      rada gospodarcza i architektów - porażka, spotkania koleżków z
      których wynika zero

Podsumowując TRANSPORT
      światła - utrudniają życie i przez nie miasto się korkuje
      tramwaje - żenujący pomysł małych ludzi, którzy nie wiedzą nawet jak
      to sfinalizować
      moBilet - pomysł PO
      skrócenie przejazdu - tylko gadanie i nic z tego nie wynika, tylko
      korki i czerwone światła

PODSUMOWUJĄC 100 dni straconych!
      Nadal nie jestem dumny z Olsztyna w którym rządzi mały prezydent z
      przerostem ego, mały polityk potrafiący tylko gadać i opowiadać o
      tym co inni zrobili.
    • Gość: mopbilek Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! - świetnie IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.09, 00:08
      Panowie z PO...
      Jest takie powiedzenie
      PRAWDZIWEGO FACETA POZNAJE SIE PO TYM JAK KOŃCZY A NIE JAK ZACZYNA.

Wasz kandydat akurat za dobrze nie zakończył :-)
      zresztą tak samo jak premier który obecnie cienko pierdzi bo cudów niema i nie
      będzie a miłością sie w piecu nie napali i chleba nie upiecze.

S-F Platformy sie sprawdza ale w kinie na małym ekranie nie w realu nie w życiu !!!
    • Gość: lierowca Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.09, 00:17
      SłUCHAJCIE! ON coś jednak robi bo dzisiaj jechałem w stronę nagórek i przy
      Carrefourze na skrzyżowaniu SYGNALIZACJA była wyłączona :-)))
      Ruch odbywał sie szybko i sprawnie ZERO korków a zawsze tam były!
      Inne światła w Olsztynie były chyba również po przestawiane można było nawet
      trafić z zielonego na zielone :-) Cud Tuska czy Grzymowicza?
      Panie PREZYDENCIE wyłącz Pan jak najwięcej świateł w tym mieście a Olsztyn się
      odkorkuje :-))
      Proponuję jeszcze wysłać pana G i J na bardzo długi urlop wypoczynkowy.
      PS. Jutro sprawdzę ponownie te skrzyżowanie.

Pozdrawiam
    • Gość: samochwała Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.09, 05:50
      Ale propaganda sukcesu, skąd się biorą tacy ludzie, z takim parciem
      do władzy, czy to trochę niezastanawiające. Tylko ja, ja ja.
      Wszystkim dokopać nikt nic nie robił i nie robi, tylko ja, ja, ja.
      Coś niesamowitego. 100 dni i same sukcesy???, a poprzednie 6 lat
      może to podsumujmy. Gdzie jest stadion, park, wyremontowane
      kamieniczki, gdzie memoriał Wagnera i gdzie pomysł na śmieci.Jak
      wygląda to miasto?? A jedyna zasługa ta wielka okropna Alfa w samym
      centrum, jakby nie można było wybudować jej w innym miejscu. Co na
      to architekci???.
    • Gość: gość Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: 213.184.21.* 24.06.09, 07:56
      Fenomen- inwestycja aquaparku przygotowana w ciągu 100 dni;-))) A i
      super zmiany organizacyjne - warunki JRP.II adekwatne do wartości
      realizowanego projektu za ponad 100 mln zł ;-))))))).
    • Gość: Edzio Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: 195.47.201.* 24.06.09, 08:17
      Na szczęście znalazł się taki Grzymowicz który zdołał uratować wiele
      inwestycji które zawalili Głażewski i Szczyglewski. Prezydent miał
      wiele do naprawienia między innymi ZGOK który był w stanie
      upadłościowym . Gdyby Grzymowicz nie uratował tej spółki to wiele
      rodzin zostałoby bez pracy.
      Wiem że jest to człowiek pracy rzetelny i prawdomówny zupełna
      odwrotność Dąbkowsiego który siedzi i układa się w celach swoich
      intersów.
    • Gość: olsztyniak Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:27
      Jest 2034 siedze sobie na emeryturze biore gazete i czytam"Prezydent
      miasta Olsztyna chwali sie sukcesami będzie aquapark,tramwaje,Nowa
      artyleryjska,obwodnica normalnie wszystko będzie"zdegustowany
      odkładam gazete i mrucze pod nosem Q........... i tak od 50 lat
    • Gość: realista Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.opgk.olsztyn.pl 24.06.09, 09:17
      Panie Grzymowicz jeżeli sukcesem są dodatkowe światła na Sikorskiego
      lub też koncepcja linii tramwajowej wzdłuż ulicy Sikorskiego, a może
      jeszcze sprowadzenie cyrku jako stałego elementu na ul. Sikorskiego
      to pogratulować Panu dobrego samopoczucia.W czasie kampanii
      wyborczej mówił Pan dużo o przedłużeniu do ul.Warszawskiej
      ul.Wilczyńskiego.Jakoś cicho dzisiaj o tej inwestycji, bo i gdzie
      ulica miałaby pójść po głowach mieszkańców, którzy lada moment
      rozpoczną budowę swoich domów w Sadach na przedłużeniu
      Wilczyńskiego.A może nowa droga powinna przejść przez Brzeziny
      miejsce Pańskiego zamieszkania.Wykorzystać zatem tzw.NDP czyli
      projekt przygotowany przez Pańskich poprzedników ale chyba nie wolno
      bo tam wybudował Pan boisko no i nie wypada u swoich wyborców robić
      zamieszania. Na ul. Sikorskiego można już tylko na.... Ciekawe co
      jeszcze zostanie tam wymyślone.Szkoda słów.Załosna konferencja.
      • Gość: Ja Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 09:26
        Niestety, to miasto nie ma ŻADNEJ koncepcji rozwoju. To co władza
        przedstawia jako "swoją koncepcję" jest w rzeczywistości wiecznym
        łataniem dziur i działaniem pod publiczkę. Nikt tego nie ogarnia.
    • Gość: Saymon Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 11:23
      Czekamy na stadion.. OBIECALES!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka