Gość: adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 18:48 i wlasnie na to liczylem glosujac na Grzymowicza, ze rusza inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr.wilczur Cieszę się, że prezydent Szmit już wrócił zdrowy IP: 212.95.49.* 23.06.09, 19:16 ze zwolnienia i rzucił się w wir pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Arbuz sobie cukruje a efektow nie widac IP: 91.104.105.* 23.06.09, 19:19 Za Glazewskiego i Malkowskiego tez "powstawal"Basen Olimpijski i Nowa Artyleryjska i tez byly "finalizowane ostatnie sprawy"Widzial ktos jakies dzwigi , koparki czy robotnikow na budowie?bo ja nie.Tramwaje?Jezeli ktos zainteresuje sie bardziej tematem i wejdzie na strone UM to zobaczy ze nie tramwaje a TRANSCHLORY maja byc wprowadzone w Olsztynie a dla Arbuza tramwaj,transchlor,czy trolejbus to to samo a za 15 lat beda te dziwadla likwidowac.Reasumujac 100 dni na stolku a efektow pracy nie widac.Infrastruktura sportowa wali sypie sie,inwestorzy przeganiani jak byli ,w miescie nic sie nie dzieje.Propagada w prasie jak za Cenzora i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 19:19 Dobre samopoczucie to też sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 19:23 Kłamliwa gnida... ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 19:38 Jaki ten gosc ma tupet!!! WSTYD I HAŃBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 19:46 Minister dał zielone światło Artyleryjskiej Wiceprezydent Olsztyna Tomasz Szczyglewski, który pilotuje przebudowę ul. Artyleryjskiej, odetchnął w piątek z głęboką ulgą. Kilka minut po godz. 12 do ratusza dotarło pismo z Ministerstwa Infrastruktury podpisane przez Zbigniewa Rapciaka, podsekretarza stanu. - Ministerstwo pozytywnie zaopiniowało naszą deklarację o tym, że ul. Artyleryjska znajdzie się w przebiegu drogi krajowej nr 51 - mówi Tomasz Szczyglewski. - Oznacza to, że możemy przystąpić z wnioskiem do konkursu z Programu Operacyjnego "Infrastruktura i Środowisko" o dofinansowanie przebudowy Artyleryjskiej. Wcześniej nie było możliwości sfinansowania tej inwestycji. Przebudowa Artyleryjskiej i budowa wiaduktu przy ulicach: Partyzantów i Wojska Polskiego mają kosztować ponad 150 mln zł. Składając wniosek do konkursu można liczyć na dofinansowanie inwestycji do 85 proc. jej wartości. Zmiana przebiegu drogi 51 w Olsztynie ma się dokonać po zakończeniu inwestycji, czyli około 2013 roku. Tranzyt jadący od strony Olsztynka w kierunku granicy z Rosją pojedzie wówczas przez miasto inną trasą. Do tej pory tiry jechały ulicą Warszawską, Tuwima, Synów Pułku, Wyszyńskiego, Leonharda, Towarową, Kętrzyńskiego, Limanowskiego i Sybiraków. Po planowanej zmianie ciężarówki pojadą: Warszawską, Armii Krajowej, Szumana, Artyleryjską i Wojska Polskiego. Artyleryjska pozytywnie oceniona 13.01.2009. URZĄD MIASTA OLSZTYN Ministerstwo Infrastruktury i Środowiska pozytywnie zaopiniowało pod względem formalnym wniosek o dofinansowanie realizacji ul. Artyleryjskiej. „Jest to bardzo dobra wiadomość dla Olsztyna. Mimo, że jest to pierwszy krok, sprawił nam wiele radości. Teraz projekt zostanie poddany ocenie merytorycznej” – powiedział Tomasz Szczyglewski Pełnomocnik p.f. Prezydenta Miasta Olsztyn. Ocena wniosków na podstawie kryteriów merytorycznych I stopnia, której poddany zostanie olsztyński projekt, dokonywana będzie w oparciu o Kryteria wyboru projektów zatwierdzone przez Komitet Monitorujący. Ocenie merytorycznej podlegają wyłącznie wnioski, które zostały pozytywnie przeszły ocenę formalną. Metoda oceny projektu polega na przyznaniu punktów za dane kryterium oraz przemnożeniu przyznanej liczby punktów przez odpowiednią dla danego kryterium wagę. W zależności od wyniku wniosek może zostać umieszczony na liście rankingowej projektów proponowanych do dofinansowania UE w ramach PO IiŚ, którą akceptuje minister do spraw transportu i gospodarki morskiej, bądź zwrócony wnioskodawcy w celu poprawienia błędów i uzupełnienia braków. W chwili, gdy projekt uzyska co najmniej 60 % punktów wpisywany jest na listę rankingową. W przypadku, gdy suma wnioskowanego dofinansowania przez projekty, które przeszły pozytywnie ocenę merytoryczną I stopnia przekracza dostępną alokację, projekty na liście rankingowej podzielone zostaną na projekty podstawowe i rezerwowe. Status podstawowy posiadają projekty w kolejności od pierwszego do wyczerpania alokacji dostępnej w ramach konkursu, pozostałe posiadają status rezerwowych. W ramach realizacji projektu pn. „Budowa nowego przebiegu ul. Artyleryjskiej z budową wiaduktu w ciągu ulic Partyzantów – Wojska Polskiego” zaplanowano inwestycje liniowe: • ul. Artyleryjska – budowa na odcinku od ul. Jagiellońskiej do ronda ul. Bałtyckiej, • ul. Dąbrowskiego – przebudowa odcinka od skrzyżowania z ul. Wojska Polskiego do łącznika • ul. Dąbrowskiego – ul. Artyleryjska, • łącznik ul. Dąbrowskiego – ul. Artyleryjska, • łącznik ul. Artyleryjska – most Świętej Barbary, oraz obiekty inżynierskie: • most nad rzeką Łyną, • tunel – budowa pod ul. Artyleryjską oraz remont tunelu pod torami PKP (w kierunku ul. Jagiełły), • tunel dla pieszych pod starą ul. Artyleryjską, • wiadukt w ciągu ulic Partyzantów – Wojska Polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basen Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 19:50 Informacja z dnia 06.02.2009. olsztyn.eu/content/view/1263/1/ Coś się temu gościowi w ratuszu pomieszało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watcher Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.09, 19:51 Prawda jest taka że zrobił więcej niż CzJM przez kilka lat, myślę że warto facetowi dać jeszcze czas na realizację inwestycji. W końcu minęły tylko 3 m-ce od jego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAKTY Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:54 Projekt budowy basenu olimpijskiego był przygotowywany od roku 2003 - powiedział prezydent Olsztyna. - Wtedy podjęliśmy decyzję, żeby w Olsztynie wybudować Wodne Centrum Olimpijskie. Na koniec 2004 r. został przygotowany plan miejscowy zagospodarowania przestrzennego. Ogłosiliśmy też konkurs na koncepcję i projekt Centrum. Bardzo dobrze się stało, że wygrała propozycja olsztyńskiej firmy projektowej. Projekt powstał w latach 2005 - 2006. Gdy byliśmy gotowi, wystąpiliśmy do marszałka o dofinansowanie. Nasz wniosek uzyskał 97% punktów ocennych. To świadczy, że został przygotowany bardzo solidnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAKTY Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:56 Projekt budowy basenu olimpijskiego był przygotowywany od roku 2003 - powiedział prezydent Olsztyna. - Wtedy podjęliśmy decyzję, żeby w Olsztynie wybudować Wodne Centrum Olimpijskie. Na koniec 2004 r. został przygotowany plan miejscowy zagospodarowania przestrzennego. Ogłosiliśmy też konkurs na koncepcję i projekt Centrum. Bardzo dobrze się stało, że wygrała propozycja olsztyńskiej firmy projektowej. Projekt powstał w latach 2005 - 2006. Gdy byliśmy gotowi, wystąpiliśmy do marszałka o dofinansowanie. Nasz wniosek uzyskał 97% punktów ocennych. To świadczy, że został przygotowany bardzo solidnie. www.olsztyn24.com/?m=1&i=6415 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzich Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 19:57 Nikt nie twierdzi ze nie należy dać szansy ale niech przedstawi w końcu coś swojego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzę Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:02 że nasz radny Łukaszek Lukaszewski nie próznuje. Co ma zreszta innego robić ? studiów nie skończył, stałej roboty niema to siedzi przy kompie i ujada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.09, 20:12 O obwodnicy cichutko? Tranzyt dalej przez miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 20:05 Zmarnowane 100 dni. Marazm w mieście. Nic nas olsztyniaków dobrego nie czeka. Przed wyborami mamią obietnicami a po wyborach podnoszą sobie pensje i diety. Żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Tramwaj, trolejbus czy translohr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:12 Za UM w Olsztynie "Czy tramobus przyjedzie do Olsztyna?" - olsztyn.eu/content/view/1443/355/ A w Płocku już o tym pisali "Tramwaj wyborczy" - miasta.gazeta.pl/plock/1,35710,6197763,Artur_Jaroszewski__Tramwaj_wyborczy.html "Tramwaj, translohr czy trolejbus?" - miasta.gazeta.pl/plock/1,35701,6183591,Tramwaj__translohr_czy_trolejbus_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Tramwaj, trolejbus czy translohr IP: 91.104.105.* 23.06.09, 20:31 Tylko ze Plock nie ma zarezerwowane z UE 100 mln Euro jak Olsztyn.Arbuz nie zdaje sobie sprawy ze przywrocenie komunikacji tramwajowej w Olsztynie to przywrocenie ducha dla miasta,ktorego Olsztyn juz dawno stracil.Miasto jako jedne z nielicznych w Polsce posiadalo komunikacje tramwajowa,trolejbusowa i autobusowa a tramwaje w Olsztynie zaczely jezdzic rok wczesniej niz w Warszawie ale Arbuz nie olsztyniak a naplywowy dlatego gowno dla niego to znaczy.W genach wies i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXI Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:40 Oto nam sie narodził człek sukcesu, godny następca Czesława! forum.gazeta.pl/forum/w,64,96962851,,Prezydent_Mamy_koncepcje_rozwoju_Olsztyna.html?v=2 I nikt nie pisze, że Nowa Artleryjska, to propagandowa kiełbasa dla ludu, publiczne pieniądze wyrzucone w błoto: niczego nie rozwiąże, nic nie poprawi, korki będą jak były. A gdzie OBWODNICA OLSZTYNA ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:41 artyleryjska, basen itp. zobaczcie kto zaczynal nadzor nad tymi projektami? Oczywiscie ze Grzymowicz a PO tylko sie pod to podczepiło... teraz Prezydent może dokończyć to co zaczął już kilka lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gurol Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:46 Peo jes dobre jak sro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proste Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:54 www.olsztyn24.com/?m=1&i=6415 - Projekt budowy basenu olimpijskiego był przygotowywany od roku 2003 - powiedział prezydent Olsztyna. - Wtedy podjęliśmy decyzję, żeby w Olsztynie wybudować Wodne Centrum Olimpijskie. Na koniec 2004 r. został przygotowany plan miejscowy zagospodarowania przestrzennego. Ogłosiliśmy też konkurs na koncepcję i projekt Centrum. Bardzo dobrze się stało, że wygrała propozycja olsztyńskiej firmy projektowej. Projekt powstał w latach 2005 - 2006. Gdy byliśmy gotowi, wystąpiliśmy do marszałka o dofinansowanie. Nasz wniosek uzyskał 97% punktów ocennych. To świadczy, że został przygotowany bardzo solidnie. miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,48726,3632651.html i to mówi Grzymowicz w 2006 roku Urzędnicy ratusza chcieliby, aby aquapark powstał w Olsztynie do 2009 roku. Czy tak się stanie? Wszystko zależy od tego, czy miasto dostanie pieniądze z Unii, bo z nich ma zostać sfinansowana budowa pływalni. Kiedy o nie wystąpi? - Kiedy będą znane zasady ubiegania się o środki unijne w latach 2007-2013 - mówi Grzymowicz. WIEMY ZE PLATFORMA Z OGRODNIKIEM NIE POTRAFILI POSTARAĆ SIĘ O PIENIĄDZE WIEC BASENU BUDOWA ROZPOCZNIE SIĘ W 2009 ... TE CAŁE PRZESUNIECIE PEWNIE SPOWODOWANIE PLATFORMA W RATUSZU !!!!! miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,78483,4201762.html kolejny artykuł GRZYMOWICZ kontynuuje swój projekt !!! Grzymowicz mówi, że jeśli budowa basenu rozpoczęłaby się na początku 2008 roku, to w 2009 roku moglibyśmy w nim pływać. - A my od 2008 do 2009 roku przygotowalibyśmy dokumentację Uranii i ruszylibyśmy z budową hali sportowej - przekonuje Grzymowicz. www.olsztyn24.com/?m=1&i=6415 2009 rok GRZYMOWICZ stawia kropkę nad i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: 67.228.101.* 29.07.09, 08:59 you can't say we're satisfied Odpowiedz Link Zgłoś
virq Prezydent Grzymowicz/Małkowski: Mam same sukcesy! 23.06.09, 20:57 Orle Grzymowiczu! A gdzie do ku*** jest stadion!? Czy miasta prawie 200 tysięcznego nie stać w obliczuy EURo2012 na stadionik choćby na 15-20 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b28 Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.mm.pl 23.06.09, 21:02 Zapomniał pochwalić się nową sygnalizacją świetlną na Sikorskiego i pouczeniem ekipy z MZDMiZ. Efekty widać: dziś rano korek na Krasickiego od budek smerfów, na Sikorskiego podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuna Do krytyków IP: *.centertel.pl 23.06.09, 21:17 Człowiek rządzi cztery miesiące, a Wy już chcecie stadionu, basenu, tramwajów i co tam jeszcze dusza zapragnie. Poprzednicy siedzieli w ratuszu dłużej, a i tyle co Grzymowicz nie zrobili. Natomiast faktem jest, że specjalistą od PR nie jest na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogórek Re: Do krytyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:03 Ale jak chcemy wszystko? Chcemy chociaż jednej konkretnej rzeczy. Poza ósmą sygnalizacją na Sikorskiego i debilnym lewoskrętem na nowej sielskiej, nie ma zupełnie nic. Nic. Można jeszcze dorzucić ewentualnie przykorkowana bez sensu bałtycką. Nic się nie dzieje, a ulica jest zwężona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: socrates Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.09, 22:17 Panie Dąbkowski, Pana zastępcy wraz z p. sekretarz odnieśli największy sukces w Olsztynie od zakończenia wojny. tym sukcesem był audyt i jego skutki. Nic więcej nie zrobili "nie bo nie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 22:36 Beznadziejny prezydent, najgorszy od niepamiętnych czasów - nic nie robi dla miasta tylko ustawia się na następną kadencję, obstawił się miernotami takimi jak on, robi z Olsztyna wieś, mam nadzieję że mieszkańcy go w odpowiednim czasie rozliczą. Odpowiedz Link Zgłoś
ot48 Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! 15.03.10, 16:39 Gość portalu: gość napisał(a): > Beznadziejny prezydent, najgorszy od niepamiętnych czasów - nic nie > robi dla miasta tylko ustawia się na następną kadencję, obstawił się > miernotami takimi jak on, robi z Olsztyna wieś, mam nadzieję że > mieszkańcy go w odpowiednim czasie rozliczą. ==================================================================== Ja uważam że prezydent powinien pracować dla mieszkańców a nie dla miasta. To mieszkańcy wybierają prezydenta i on powinien rozwiązywać ich problemy ułatwiać im życie. Miasto ma być przede wszystkim przyjazne mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.santrex.net 21.04.11, 14:15 w tym mieście królują wizje urzędników, nie potrzeby mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzędnik Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.myproxy.ca 23.06.09, 23:19 Słabiutkie te sukcesy Prezydencie! Obiecywał Pan że będziemy z niego dumni a tu..........nędza! żenada! beznadzieja! Nie potrafi Pan zarządzać! a efekty to ta bieda którą Pan nazywa sukcesami! Prezydencie to co Pan przedstawia to farsa, a o sukcesie nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.myproxy.ca 23.06.09, 23:54 Podsumowując INWESTYCJE wszystkie przygotowane przez PO basen, Artyleryjska, plac Jana Pawła II, plac Solidarności Podsumowując WSPÓŁPRACĘ z mieszkańcami - brak, prezydent słucha tylko klakierów, z urzędnikami ratusza - brak, prezydent jest tylko dla klakierów i z nikim się nie liczy, jest złośliwy i pamiętliwy z PKP - puste słowa, nic nie zmieniają i nie zmienią a na dworcu syf i śmierdzi rada gospodarcza i architektów - porażka, spotkania koleżków z których wynika zero Podsumowując TRANSPORT światła - utrudniają życie i przez nie miasto się korkuje tramwaje - żenujący pomysł małych ludzi, którzy nie wiedzą nawet jak to sfinalizować moBilet - pomysł PO skrócenie przejazdu - tylko gadanie i nic z tego nie wynika, tylko korki i czerwone światła PODSUMOWUJĄC 100 dni straconych! Nadal nie jestem dumny z Olsztyna w którym rządzi mały prezydent z przerostem ego, mały polityk potrafiący tylko gadać i opowiadać o tym co inni zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mopbilek Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! - świetnie IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.09, 00:08 Panowie z PO... Jest takie powiedzenie PRAWDZIWEGO FACETA POZNAJE SIE PO TYM JAK KOŃCZY A NIE JAK ZACZYNA. Wasz kandydat akurat za dobrze nie zakończył :-) zresztą tak samo jak premier który obecnie cienko pierdzi bo cudów niema i nie będzie a miłością sie w piecu nie napali i chleba nie upiecze. S-F Platformy sie sprawdza ale w kinie na małym ekranie nie w realu nie w życiu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lierowca Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.06.09, 00:17 SłUCHAJCIE! ON coś jednak robi bo dzisiaj jechałem w stronę nagórek i przy Carrefourze na skrzyżowaniu SYGNALIZACJA była wyłączona :-))) Ruch odbywał sie szybko i sprawnie ZERO korków a zawsze tam były! Inne światła w Olsztynie były chyba również po przestawiane można było nawet trafić z zielonego na zielone :-) Cud Tuska czy Grzymowicza? Panie PREZYDENCIE wyłącz Pan jak najwięcej świateł w tym mieście a Olsztyn się odkorkuje :-)) Proponuję jeszcze wysłać pana G i J na bardzo długi urlop wypoczynkowy. PS. Jutro sprawdzę ponownie te skrzyżowanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samochwała Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.06.09, 05:50 Ale propaganda sukcesu, skąd się biorą tacy ludzie, z takim parciem do władzy, czy to trochę niezastanawiające. Tylko ja, ja ja. Wszystkim dokopać nikt nic nie robił i nie robi, tylko ja, ja, ja. Coś niesamowitego. 100 dni i same sukcesy???, a poprzednie 6 lat może to podsumujmy. Gdzie jest stadion, park, wyremontowane kamieniczki, gdzie memoriał Wagnera i gdzie pomysł na śmieci.Jak wygląda to miasto?? A jedyna zasługa ta wielka okropna Alfa w samym centrum, jakby nie można było wybudować jej w innym miejscu. Co na to architekci???. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: 213.184.21.* 24.06.09, 07:56 Fenomen- inwestycja aquaparku przygotowana w ciągu 100 dni;-))) A i super zmiany organizacyjne - warunki JRP.II adekwatne do wartości realizowanego projektu za ponad 100 mln zł ;-))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edzio Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: 195.47.201.* 24.06.09, 08:17 Na szczęście znalazł się taki Grzymowicz który zdołał uratować wiele inwestycji które zawalili Głażewski i Szczyglewski. Prezydent miał wiele do naprawienia między innymi ZGOK który był w stanie upadłościowym . Gdyby Grzymowicz nie uratował tej spółki to wiele rodzin zostałoby bez pracy. Wiem że jest to człowiek pracy rzetelny i prawdomówny zupełna odwrotność Dąbkowsiego który siedzi i układa się w celach swoich intersów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:27 Jest 2034 siedze sobie na emeryturze biore gazete i czytam"Prezydent miasta Olsztyna chwali sie sukcesami będzie aquapark,tramwaje,Nowa artyleryjska,obwodnica normalnie wszystko będzie"zdegustowany odkładam gazete i mrucze pod nosem Q........... i tak od 50 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.opgk.olsztyn.pl 24.06.09, 09:17 Panie Grzymowicz jeżeli sukcesem są dodatkowe światła na Sikorskiego lub też koncepcja linii tramwajowej wzdłuż ulicy Sikorskiego, a może jeszcze sprowadzenie cyrku jako stałego elementu na ul. Sikorskiego to pogratulować Panu dobrego samopoczucia.W czasie kampanii wyborczej mówił Pan dużo o przedłużeniu do ul.Warszawskiej ul.Wilczyńskiego.Jakoś cicho dzisiaj o tej inwestycji, bo i gdzie ulica miałaby pójść po głowach mieszkańców, którzy lada moment rozpoczną budowę swoich domów w Sadach na przedłużeniu Wilczyńskiego.A może nowa droga powinna przejść przez Brzeziny miejsce Pańskiego zamieszkania.Wykorzystać zatem tzw.NDP czyli projekt przygotowany przez Pańskich poprzedników ale chyba nie wolno bo tam wybudował Pan boisko no i nie wypada u swoich wyborców robić zamieszania. Na ul. Sikorskiego można już tylko na.... Ciekawe co jeszcze zostanie tam wymyślone.Szkoda słów.Załosna konferencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 09:26 Niestety, to miasto nie ma ŻADNEJ koncepcji rozwoju. To co władza przedstawia jako "swoją koncepcję" jest w rzeczywistości wiecznym łataniem dziur i działaniem pod publiczkę. Nikt tego nie ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saymon Prezydent Grzymowicz: Mam same sukcesy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 11:23 Czekamy na stadion.. OBIECALES! Odpowiedz Link Zgłoś