Gość: Daniel Re: samotni w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 13:13 kfd.pl/s/3td6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: samotni w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.12, 22:01 czy jest gdzieś jakiś dobry sylwester dla samotnych w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warnijak Re: samotni w Olsztynie IP: *.barczewo.macrosat.pl 03.12.12, 15:27 Sylwester, sylwestrem, ale niedługo karnawał i człek by sobie pobalował. :) W tym mieście jest niby więcej kobiet niż mężczyzn, a jednak jest jakaś niepokojąca cisza. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna 38 Re: samotni w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.12, 17:55 a ja w weekend byłam sama na Andrzejkach - wytańczyłam się i o to chodziło ... nie rozglądałam się na boki czy aby ktoś na mnie patrzy ... co ma być to będzie ... nie chować się ale i na siłę nie szukać ... samo nas znajdzie ... kiedyś ... Ludzie - więcej wiary w siebie ... od dwóch lat jestem sam ... boli ta samotność ale to nie znaczy że muszę byle gdzie i z byle kim ... chodzę sama do kina ... na zakupy .... do mechanika z autem .... z wyboru? nie!!! tak mi przyszło - ale to nie koniec swiata... pozdrawiam a na Sylwestra tez bym gdzieś poszła... i pewnie pojdę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warnijak Re: samotni w Olsztynie IP: *.barczewo.macrosat.pl 03.12.12, 22:03 ZUPEŁNIE sama? Czy raczej sama, w sensie, że bez mężczyzny? Zawsze mnie zastanawiało jak to jest iść na imprezę bez skrzydłowych. A słyszałem takie przypadki. No i gdzie takie eleganckie balangi są? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna 38 Re: samotni w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 20:52 Sama - bez faceta, ze znajomymi ale oni praktycznie tylko siedzieli i popijali... wsrod setki innych calkiem obcych ludzi... i tez bylo milo.... samotnosc jest straszna to fakt. .... moze mozna sie tego nauczyc? nie wiem. .. wiem ze nie chce rezygnowac z tego powodu z przyjemnosci.... lubie tanczyc. ... wiec ide potanczyc. ... chce poznawac nowych ludzi... to nie zamykam sie w czterech scianach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: samotni w Olsztynie IP: *.com 06.12.12, 12:44 nie ma nic gorszego niż samotne święta i sylwester z flaszką przed lustrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna38 Re: samotni w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.12, 22:29 nie ma nic gorszego jak stan rezygnacji (nie chce powiedzieć dosadniej) picie cos zmieni? ja wiem - łatwo się mówi. Mi też jest często zwyczajnie do dupy. Nie masz rodziny, znajomych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: samotni w Olsztynie IP: *.com 08.12.12, 13:48 rodzeństwo za granicą, a znajomych tokujących o swoich genialnych dzieciach już nie trawię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: samotni w Olsztynie IP: 27.50.70.* 14.02.13, 17:01 a najgorszy jest samotny wieczór walentynkowy, kiedy nawet zabawa z samą sobą pomaga tylko na chwilę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotnica Re: samotni w Olsztynie IP: 88.208.252.* 03.02.13, 15:13 zawsze gdy wstaję rano, to mam dobry humor oraz uśmiech na buzi, ale po paru godzinach przypominam sobie, jaką starą brzydulą i nieudacznicą jestem, i reszta dnia totalnie na amen dołuje, więc otwieram natępny wermut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Upiorek Re: samotni w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 01:38 A ja robię na przekór. Co rano wstaję i się sztafiruję : fryz, makijaż, kiecka, but na obcasie, głowa do góry i do pracy, więc wszyscy sądzą, że wybredna jestem i czekam na królewicza na białym koniu, bo według pracowego i lokalnego środowiska to na bank kręci się wokół mnie konkretny wianuszek facetów. Nie mam zamiaru ich z błędu wyprowadzać i tłumaczyć, że tak naprawdę to żaden normalny facet mnie nie chce. Fazę : leżę i płaczę już przerabiałam, sensu nie ma, bo w końcu takiego doła się łapie, że ciężko z niego wyjść. Teraz mam wszystko i wszystkich w miejscu, w którym plecy tracą swą szlachetność i wyznaję zasadę, że lepiej być dobrze samej, niż byle jak z kimś. Nie dawać się babki, nie dawać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Upiorek Re: samotni w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 01:49 Moja droga, my prawie wszystkie jesteśmy brzydulami, po to Bóg dał nam fryzjera, kosmetyki i sklepy odzieżowe. Pamiętaj, że ludzie postrzegają Cię przez pryzmat samej Ciebie. Jeżeli wysyłasz komunikat " jestem brzydką nieudacznicą" to tak też będzie postrzegać Cię Twoje otoczenie. Weź się w garść i zacznij myśleć o sobie dobrze, zacznij o siebie dbać, rozpieszczaj się, kup sobie coś ładnego, zrób fryzurę, a zobaczysz, że powoli małymi kroczkami przestaniesz być brzydką nieudacznicą. Wiem co mówię, bo sama to przerobiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duszka34 Re: samotni w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.02.13, 18:44 Ja tez jestem na etapie walki o siebie, ciężko ale powoli idę do przodu .Wiem że czas leczy rany ,więc się nie poddaję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: samotni w Olsztynie IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.13, 08:43 no to moja samotna siostra ma z tym problem. zarabia ze 3 średnie krajowe, ma kilka mieszkań, a nie zainwestuje w siebie ani grosza. zero fajnego ciucha, czy modnej fryzury - choć figurę ma niemal nastolatki, nie podkreśla tego. myślę, że to wina matki, bo z domu wyniosła brak potrzeby zadbania o siebie (np. w dzieciństwie wiele razy słyszałem: "a ja cały czas byłam zakompleksiona") - a jak cię widzą, tak cię piszą. wygląda jak uchodźca... przykre to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Re: samotni w Olsztynie IP: 63.141.255.* 06.01.14, 11:56 Jeżeli dziewczyny jest mało atrakcyjna (fizycznie), to ma wątpliwe szanse na poznanie mężczyzny. Chyba, że sama inicjuje taką znajomość. Ale są jeszcze dzieczyny brzydkie, nieśmiałe, skazane na brak faceta, ponieważ nawet ci najbardziej romantyczni najpierw zwracają uwagę na wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelly Re: samotni w Olsztynie IP: 176.31.41.* 06.06.13, 13:27 postaraj się życ w zgodzie z naturą i światem i w końcu wpadniesz we właściwy rytm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sigiel Re: samotni w Olsztynie IP: *.play-internet.pl 25.12.12, 14:39 W Olsztyńskiej prowincji modą jest posiadanie partnera, a korzystają z tego nawet stojaki spod budki z piwem i klienci pomocy społecznej. Więc przyzwoiciej i ładniej uchodzi bycie samotnym po 30-tce niz otaczanie się , choc to godzi w prowincjonalna mode, bele czym, ale w zgodzie z tradycja. Nie uwazam ze, za cene własnej godnosci, trzeba dostosowywac sie do babcinych wyobrazen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor Re: samotni w Olsztynie IP: 174.142.97.* 21.11.13, 23:28 może są te słynne pary dobrane w 100%, ale raczej jest tak, że zawsze znajdzie się jakieś niedopasowanie i zaczyna się drążenie w celu uzyskania kompromisu, stąd też polecam styl życia kawalerski - obsłużyć pralkę to żaden problem, odkurzacz sam zakurriwa, gdy wychodzę z domu, w lodówce alkohol a nie ciasta, łazienka i toaleta tylko dla ciebie, w razie choroby dzwonisz po taxi - polecam ten styl życia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden Re: samotni w Olsztynie IP: *.centertel.pl 22.11.13, 22:59 życie w pojedynkę to i dobre i niedobre. ja mam już dość. chyba zarejestruję się na portalu randkowym - choć to uwłacza mi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: samotni w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.11.13, 10:24 Fakt, czasem ciężko jest być cały czas solo, ale, z drugiej strony, coraz częściej widzę układy "jestem z tobą bo na razie mi tak wygodnie, ale za twoimi plecami cały czas siedzę na czatach, portalach randkowych i szukam lepszego/lepszej od ciebie". Na mieście, jakby nigdy nic, razem pod rękę, wszystko fajnie jest, a za plecami dziewczyny/faceta do miejskiej biblioteki na kompa i przeglądanie profili lasek na portalach, czatowanie z kilkoma na raz. Im częściej widzę takie obrazki, tym bardziej odechciewa się jakichkolwiek znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
warmjak Re: samotni w Olsztynie 23.11.13, 13:02 @daria Czy zaprzestałaś nauki jazdy na łyżwach lub rowerze, bo ciągle tylko upadki i upadki? Swoją drogą nic nie będzie ze związku, gdy oboje czujnie badają spełnienie swych oczekiwań w nim. Taki związek jest świetną okazją do DAWANIA, ale na to ma się ochotę, gdy się kocha! Ale "wynalazek", co? To warunek "startowy". A potem? Potem to potrzeba Oślego Uporu. Uparłem się, że mój związek MA PRZETRWAĆ I JUŻ! Ku memu zdumieniu Ona uparła się identycznie! I przez ten cholerny upór, po ochłonięciu po kolejnej awanturze (kilka razy w roku) dość łatwo wyciągamy do siebie ręce, ba! przytulamy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: samotni w Olsztynie IP: *.play-internet.pl 11.01.13, 09:28 Brak pracy, brak mieszkania, brak prawka, brak auta, brak perspektyw. Jest chętna? Nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: samotni w Olsztynie IP: 192.249.57.* 10.06.13, 11:13 Ludzie mówią, że ładna i inteligentna ze mnie laska, no i taka do pogadania. Nie jestem przesadnie towarzyska, ale potrafie dobrze się zabawić. No właśnie: zabawić, ale nie z facetem. Znajomi nie pojmują tego, że ja po prostu nie mam potrzeby "bycia z kimś". Faceta mogę mieć na jedno skinienie palcem. To żaden problem, ale ostatnio zaczęłam się nad tym głębiej zastanawiać. Odczuwam pewien niedosyt, czasem nawet i pustkę, ale...no już sama nie wiem. Nie rozpaczam z tego powodu, bo dobrze mi w roli singla. No dobra, trochę namotałam. Może ktoś ma jakąś koncepcję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: samotni w Olsztynie IP: *.ip.netia.com.pl 10.06.13, 12:43 chciałaby, a boi się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: samotni w Olsztynie IP: *.play-internet.pl 05.08.13, 20:37 Witam wszystkich smotnych!! Zapraszam do wzięcia udziału. Może warto wreszcie przestać mówić "ale" i poprostu spróbować. www.speeddating.olsztyn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ane.t23 Re: samotni w Olsztynie 16.03.15, 15:16 jestem samotna od zawsze,mam 23 lata i chetnie bym kogos poznała,zeby wyjsc do kina,koncert czy cos innego.Jestem spokojna i niestety niesmiała.Interesuje mnie związek stały lub przyjazn,moje gg 520204416 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: samotni w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 15:27 po prostu potrzebujesz przyjaciółki do pogadania od serduszka i do współnych wygłupów, może nie dorosłaś jeszcze emocjonalnie do związku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: samotni w Olsztynie IP: *.play-internet.pl 05.08.13, 20:47 Witam wszystkich smotnych!! Zapraszam do wzięcia udziału. Może warto wreszcie przestać mówić "ale" i poprostu spróbować. www.speeddating.olsztyn.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Oczom nie wierzę :) IP: *.cluster-e.websense.net 27.04.14, 19:56 Ponad rok temu zostałem przeniesiony, przez pracodawcę do Olsztyna. Ponieważ nikogo tu nie znałem, z nudów zacząłem czytać, akurat to forum - jestem zdruzgotany poziomem samotności w tak ślicznym mieście. To niesamowite, jak single (czyt samotni) skutecznie się ukrywają. Może lęk przed porażką, wynika z błędnego podejścia do poznawania nowych ludzi, a przecież wystarczy zmienić nastawienie i powiedzieć sobie, że idę wypić kawę w ciekawym towarzystwie, pogadać - ludzka rzecz :) Tak więc, moi drodzy pora wyjść na słońce i iść na kawę - ja stawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.14, 23:10 no to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.cluster-e.websense.net 28.04.14, 18:31 Super pytanie! stawiam kawę, ze znajomością lokali jest u mnie cieniutko - mam inne priorytety :) No więc gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.14, 18:49 No ładnie - rykoszetem oberwałam :) Mam dokładnie ten sam problem jeżeli chodzi o lokale w Olsztynie - po prostu nie chodzę do nich. Moje zainteresowania biegną w innym kierunku niż np. Aura czy kluby, w których nie słyszy się drugiej osoby, więc słaby ze mnie przewodnik po tego typu miejscach. Ale, ale - czyżbym tylko ja się odezwała? Może ktoś dołączy? Takie spotkanie może być naprawdę niezłe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.cluster-e.websense.net 28.04.14, 19:53 Nieźle :) przestanę się uśmiechać, gdy przyjdzie mi zapłacić za 100 kaw ;) profilaktycznie zakupiłem dziś duży termos - w razie W zaproponuję kawę na ławce, nad Łyną - tak po cwaniacku, ale za to z daleka od głośnych lokali - w sam raz na wiosnę :) ps. może naprawdę w Olsztynie nie ma ludzi samotnych i to tylko takie sobie żalenie się? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.14, 16:40 Jak z tą kawą? :) Przeprowadziłam się do Olsztyna w związku z pracą kilka miesięcy temu, właśnie szukałam kogoś chętnego do wspólnego wyjścia do kina, więc jeżeli ktoś miałby ochotę połączyć kawę z kinem to zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.centertel.pl 10.05.14, 18:50 Masz szczęście ;) Jutro o 13 mam zamiar wybrać się na film :) Jeżeli masz ochotę i czas to serdecznie zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.14, 19:08 nie to, żebym wybrzydzała, ale po szybkim sprawdzeniu repertuaru.... Chcesz iść na film o papieżu czy o tym chłopcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.centertel.pl 10.05.14, 19:32 W sumie masz racje, jeżeli chce się iść z kimś, to wypadałoby zapytać o zdanie :) Wybierałem się na film o chłopcu. Równie dobrze możemy jednak pójść na kawę, bo szału w kinie to raczej nie ma. Jeżeli, mieszkasz w pobliżu centrum, to na kawę mogę Cię zaprosić również dziś :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.olsztyn.mm.pl 10.05.14, 19:50 napisz do mnie na maila to się umówimy konkretnie kowalskaanna072@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.centertel.pl 10.05.14, 20:16 W sumie wiadomość czeka na Twojej poczcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.14, 12:55 I co temat umarł? Może do kawy trzeba dorzucić ciastko, to wtedy znajdą się chętni ? Narzekać ludzie potrafią, z działaniem jest już gorzej ;) Powodzenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Oczom nie wierzę :) IP: *.cluster-e.websense.net 10.06.14, 09:23 Może i masz rację - trzeba było dodać do kawy ciastko :) ja jednak tematu nie zamykam, a całość klimatu forum doskonale tłumaczy taki cytat: „Jedną z największych ironii naszych czasów jest fakt, że ludzie czują się samotni i odizolowani od siebie ze względu na lęk, który jest wspólny dla nich wszystkich - lęk przed porażką i głęboko wbudowane poczucie bycia niewystarczającym“ Tobie też życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ane.t23 Re: samotni w Olsztynie 19.03.15, 18:30 hymm a ja mam 23 lata i jestem od zawsze sama,nigdy nie byłam w związku,jesli ktos by chciał się nawet tylko spotkac na kawe,do kina,koncert itp to zapraszam moj email anetk91@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: samotni w Olsztynie IP: *.204.231.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.03.15, 16:36 czesc aneta możemy pogadać jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka_ol Re: samotni w Olsztynie 01.01.22, 21:02 WItajcie, Czy forum jest nadal aktualne? optymistka_ol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: samotni w Olsztynie IP: *.dynamic.mm.pl 02.01.22, 01:09 Hej, też jestem ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka_ol Re: samotni w Olsztynie 02.01.22, 10:06 Hej! Samotna w stosunkach damsko-męskich czy generalnie? Kontaktach międzyludzkich? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwciu Re: samotni w Olsztynie 03.01.22, 00:40 Damsko-meskich zdecydowanie, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka_ol Re: samotni w Olsztynie 03.01.22, 07:17 Ostatnio zamknęłam się na obie opcje… Odpowiedz Link Zgłoś
oliwciu Re: samotni w Olsztynie 03.01.22, 22:23 pewnie nie bez powodu...nie zamykaj za bardzo w jakim przedziale wiekowym jesteś jeśli można wiedzieć? szkoda, że nie ma tu na forum żadnego ruchu poza nami... Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka_ol Re: samotni w Olsztynie 04.01.22, 09:01 36 Myślę, że jest wielu ludzi z rozterkami tego typu, tylko nie wiedzą, gdzie szukać… ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oliwciu Re: samotni w Olsztynie 04.01.22, 14:53 To my prawie rówieśniczki, ja 40 w tym roku kończę Gdzie szukać...wszyscy fajni faceci w tym wieku są zajęci i nawet się wykorzystać w łóżku nie dadzą, bo właśnie są fajni a reszta....szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka_ol Re: samotni w Olsztynie 04.01.22, 15:36 Z taką perspektywą chyba pora rozważyć zmianę orientacji… 😉😅 Odpowiedz Link Zgłoś
oliwciu Re: samotni w Olsztynie 04.01.22, 16:58 Myślisz, że nie rozważałam ...niestety jestem hetero od początku do końca kurde Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka_ol Re: samotni w Olsztynie 04.01.22, 19:38 Ja również, więc powodzenia w dalszym szukaniu! 😉😉 Odpowiedz Link Zgłoś