Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.45

03.01.04, 03:48
Magiczny numer "44" juz za nami, stary rok za nami, czas wiec otworzyc czesc
45 ma dobry poczatek Nowego Roku 2004.
Chociaz od jakiegos czasu przebywam za Wielka Woda, to jednak bardzo tesknie
za Polska, za naszymi stronami. I czesto chodzi mi po glowie piosenka, ktora,
parafrazujac, wyglada jakos tak...

Tam na Warmii, w Olsztynie,
Kazdy kat jego znam,
Pozostana mi wspomnienia,
Chwila dobra, zla.
Jak spokojnie Lyna szemrze,
Na jej strazy zamek trwa,
Tam plynely moje mlode dni beztroskie,
Kwitla mlodosc moja...
Obserwuj wątek
    • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 12:03
      I to jest najpiękniejsze w Olsztynie pięknym, iż sławienie imienia za wielką
      wodą, nie jest oparte tylko i wyłącznie na Kościuszce i Pułaskim. Olsztyn jest
      piękny, bo ludzie są piękni. Piękno nie wyraża się tylko pięknem fizycznym
      (zazdroszczę kobietom), ale pięknem w samym sobie (zazdroszczę innym). O
      właśnie zazdrość - stan pozytywny czy negatywny (nie mylić ze Stanem Borysem).
      Zazdrość konstruktywna:
      Kiedyś mówię do kolegi, który kupił sobie fajny samochód:
      - Karol, ale fajny samochód sobie kupiłeś,
      - kurde podoba mi się,
      - cieszę się, że go masz
      I to faktycznie mnie cieszyło i cieszy nadal, gdy się komuś powiodło.
      Zazdrość destrukcyjna (moje wyobrażenie):
      - Kurde kupiłeś sobie samochód!
      - Ale jaką za to żonę masz szpetną!
      Zazdrość - tak, ale tylko wtedy, kiedy ktoś zazdrości nam Olsztyna.
      A moja odpowiedź na to:
      Zapraszam Wszystkich, bo Olsztyn jest piękny!!!!!
      Pozdrawiam
      • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 17:47
        Witam wszystkich!!!
        Korzystam z tego, ze Inka siedzi obok i jest zajecta. Mam troche spokoju:)))
        Sniegu duzo, slonca malo, ogolnie jest OK.

Pozdrawiam caly Olsztyn!!!
        • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 17:57
          Baaaardzo zabawne;P
          Lakoniczny opis beinga poszerzam: m.in. pojechaliśmy do Kamedułów, odbyliśmy
          zimowe zdobycie Kopca Niepodległości, "zgubiliśmy się" w Lasku Wolskim, byliśmy
          w Wieliczce, gdzie mało nie dostałam zawału serca w windzie, brr... O tak
          prozaicznych rzeczach jak zwiedzanie Krakowa nie wspomninam. Oczywiście z
          innych konstruktywnych prac (np. czytanie lektur, nauka) nici.
          Ale ogólnie jest ok;P
          Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:)))
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 20:31
            popatrz sie giga jak mika po kilku miesiacach tęskni już składa tęskniące wątki
            za Olsztynem
            Wiesz , ze jutro jestem umówiona i Inką i beingiem na objedzie w Tacco - to
            taka knajpka w Krakowie - meksykańska.
            • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 20:32
              Mówiąc o zazdrości - to wam szczerze zazdroszczę spotkania.
          • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 20:33
            Zima przyszła. Czas na sanki.
            www.moje-fotografie.olsztyn.pl/Zapraszam
            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 20:35
              No i Zapraszam wlazło w odnośnik
              Miało być
              www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 20:37
              sud - żadana strona nie została rozpoznana - takie hasełko wyświetla
              oso - ja wiem , ze Inka mnie przegada, ale wiem , że będzie wspaniale, boję
              się , że cały pub będzie nas słyszeć i pomyslą , znów wariaci najechali na
              Kraków :)
              • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 20:39
                Nie zważaj Ritka na innych - a niech zazdroszczą
                Stronka jeszcze się otwiera.
                • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 20:43
                  Już się poprawiłem. Słowo Zapraszam się dołączyło do odnośnika
                  www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 20:44
                    sud - a w którym miejscu są te sanki?
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 20:44
                  ja też czekam aż sie otworzy
                  opowiem co zrobiła Inka , bo to ona jest przewodniczką i szaloną
                  przedstawicielką Olsztyna - biedny being, oj biedny, ale wspaniale znosi Kraków.
                  Nie wiem , może ich do Wierzynka wziąśc - chciałabym im ekstra niespodziankę
                  zrobić, może prxywitać ich wierszem - tylko napisz oso - krótki, wyrecytuję im
                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.04, 20:47
                    Sanki były tu.
                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=12&ido=42&idz=2834
                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 20:47
                    Zaraz, a jest jeszcze taki klub "Pod Pawiem" i knajpka "Na szlaku" i
                    knajpka "Antyczna"?
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 20:51
                      ale Wierzynka nie przebiją
                      ja czekam na otwarcie stronki :)
                      • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 20:53
                        Ech wspomnę te czasy, kiedy balowało się w Krakowie. A młody wtedy byłem
                        niesłychanie. Człowiek dojrzewał, starał się. Grunt to nauczycielki życia.
                        Najlepsze to były Polonistki.
                        To te spod Hotelu Polonia w Krakowie.
                        ;)
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 20:55
                          poważnie - znasz hotel Pollonia, tuż przy kinie Uciecha - to była uciecha - to
                          była też wycieczka szkolna ?
                          • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 20:58
                            To były czasy - początek lat 80` - kto to jeszcze pamięta. Jednak potem byłem w
                            Krakowie przez trzy miesiące w 1984 roku (mało co pamiętam, bo codziennie
                            balowaliśmy). Tylko ta woda z kranu strasznie chlorowana była. Już wiem po czym
                            tak ten smok zionął ogniem.
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 21:02
                              Trzy miesiace to dużo, pewnie coś jeszcze pamietasz niż tylko wodę z kranu - na
                              nią każdy narzeka.
                              czekam cierpliwie na otwarcie stronki Olsztyn jest piękny, czy jest tam
                              rozświetlony Kopciuszek ?
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 21:48
      Ludziska, przykryjcie sie dodatkowymi kocykami, dziś w pięknym Olsztynie piękny
      mróz - nawet - 19 stopni, brrrrrrrrrrrrrrr...
      Śnieg skrzypi pod nogami a mnie skrzypi gardło - tak wietrzyli salę z
      sylwestrowymi przekąskami, że się nie dało żarcia pobrać bez narażenia się na
      przeziębienie...I trochę gorączki mam...
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 21:58
        trzeba koniecznie ogrzać czymś ciałko - termofonem lub polopirynka c
        taki mróz jest potrzebny szczególnie w styczniu
        w lecie nie będzie tak dużo komarów nad jeziorami
        • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 22:16
          Polopirynki nie mogę, aspirynki też nie, bo bym umarła, jak Wam zanadto zalezę
          za skórę to mi dyskretnie możecie rozpuścić ze dwie w piffku ;)))
          Idę sobie nalać głębszego...
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 22:22
            tu już wszyscy pija i są zdrowi z tego powodu
            • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 23:02
              Gość portalu: rita napisał(a):

> tu już wszyscy piją...

Nie wszyscy, nie wszyscy. A swoja droga, zachecanie do spozycia, i to na
              portalu GW, nie jest aby karalne ???. Czy tu aby nie zachidzi naruszenie ustawy
              o spozyciu... . Andulka. Jak to wyglada z prawnego punktu.
              • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 23:35
                Ustawa z dnia 26 października 1982 r.o wychowaniu w trzeźwości i
                przeciwdziałaniu alkoholizmowi.(Dz. U. 2002 r. Nr 147 poz. 1231 ze zm.)
                Art. 452. 1. Kto wbrew postanowieniom zawartym w art. 13[1] prowadzi reklamę
                lub promocję napojów alkoholowych lub informuje o sponsorowaniu imprezy
                masowej, z zastrzeżeniem art. 13[1] ust. 5 i 6,podlega grzywnie od 10000 do
                500000 złotych.

Art. 131. 1. Zabrania się reklamy i promocji na obszarze kraju napojów
                alkoholowych, z wyjątkiem piwa, którego reklama i promocja jest dozwolona, pod
                warunkiem iż nie jest kierowana do małoletnich lub prowadzona poprzez budowanie
                skojarzeń z:
                1) atrakcyjnością seksualną,
                2) relaksem lub wypoczynkiem,
                3) sprawnością fizyczną,
                4) nauką, pracą lub sukcesem zawodowym,
                5) zdrowiem lub sukcesem życiowym.
                2. Reklama i promocja piwa, o której mowa w ust. 1, nie może być prowadzona:
                1) w telewizji, radiu, kinie i teatrze między godziną 6°° a 20°°, z wyjątkiem
                reklamy prowadzonej przez organizatora imprezy sportu wyczynowego lub
                profesjonalnego w trakcie trwania tej imprezy,
                2) na kasetach wideo i innych nośnikach,
                3) w prasie młodzieżowej i dziecięcej,
                4) na okładkach dzienników i czasopism,
                5) na słupach i tablicach reklamowych i innych stałych i ruchomych
                powierzchniach wykorzystywanych do reklamy, chyba że 20% powierzchni reklamy
                zajmować będą widoczne i czytelne napisy informujące o szkodliwości spożycia
                alkoholu lub o zakazie sprzedaży alkoholu małoletnim,
                6) przy udziale małoletnich.

Ja tam mówię o piwie i to o godz.23.35

Hi, hi

• oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 23:37
                  I tu się nie zgodzę z art.13 w brzmieniu "...skojarzeń z atrakcyjnością
                  seksualną".
                  Toć bowiem tylko piwosz z brzuszkiem wygląda nader atrakcyjnie - sex bomb, sex
                  bomb.
                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 23:42
                    Chrzanię trzeźwość i ustawy, idę se nalać drugiego wściekłego psa, mniam :)))
                    • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 23:44
                      Chili (czyli) malina?
                      • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 03.01.04, 23:50
                        A jakie sa gratyfikacje np. za doniesienie do policji, czy tez strazy miejskiej
                        o fakcie niezgodnego z prawem reklamowania napojow alkoholowych ???.
                        Andulka. Jak sie robi "wscieklego psa ???.
                        Mamut podal niedawno przepis na galaretkowate fikolki. Jeszcze nie sprawdzalem,
                        ale zapowiadaja sie interesujaco.
                        • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 00:05
                          Bpkw. Bierzesz stakan, pińdziestka może być. Nalewasz do 1/3 wysokości wódki i
                          następne 1/3 syropu malinowego, syropu, nie soku, lejesz powolutku po brzegu
                          stakana żeby sie nie zbełtało. Sok cięższy opada na dno a gorzała na wierchu -
                          robi sie taka flaga biało-czerwona. Do tego wytrząsasz trzy do siedmiu kropel
                          Tabasco - zależy kto ma jak wyparzoną gębe :))) Pije sie TYLKO jednym haustem.
                          Rewelacja, smacznego :))).
                          • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 00:10
                            Jeżeli chodzi o Tabasco to te ostre. Niby damska wódka, ale idzie jak cholerka.
                            • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 00:20
                              Bylem w kuchni. Mam wodke, mam syrop malinowy, ale z dodatkiem lipy / czy taki
                              moze byc ??? /, ale nie mam tabasco. Chili sie chyba nie nadaje ???.
                              • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 00:23
                                MOże być z dodatkiem lipy, tylko lipa z tego bo Tabasco jest gęstym sosem,
                                którego powinno się wlać w zależności od potrzeb od 2-5 kropli, ale praktyka
                                czyni mistrza - próbuj z chili.
                                Smacznego.
                                • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 00:26
                                  oso1 napisał:

> MOże być z dodatkiem lipy, tylko lipa z tego bo Tabasco jest gęstym sosem,
                                  > którego powinno się wlać w zależności od potrzeb od 2-5 kropli, ale praktyka
                                  > czyni mistrza - próbuj z chili.

Eeee tam. Nie bede eksperymentowac. Zaczekam z prawdziwa receptura do jutra.
                                  Dzis poprzestane na winku.
                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 00:29
                                    A mi siępiwo skończyło, chyba sięgnę do nalewki (a jeszcze powinna stać co
                                    najmnie miesiąc do kupażowania) - ale cóż tam, w końcu wszystko jest dla ludzi
                                    ( to dlaczego mówią na nas mężczyzn - psy na kobiety?)
                                    • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 02:30
                                      Rita, bawcie sie dobrze i daj znac, jak bylo...
                                      Alez Wam zazdroszcze! (zazdrosc konstruktywna!)
                                      • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 02:46
                                        Czesc Mika. "Biegam" troszke po calej Polsce i prawde mowic nie wierzylem, ze
                                        ktos jeszcze dzis zajrzy do Pieknego Olsztyna.
                                        Mika. Co u Ciebie slychac. Dawno nie "gadalismy".
                                        • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 05:29
                                          Czesc Bpkw. Ano nie gadalismy, ale serdecznie dziekuje za kartke. Jak juz
                                          wielkrotnie mowilam, takie rzeczy tutaj maja stokroc wyzsza wage niz w
                                          Polsce...
                                          Powiem po amerykansku - u mnie wszystko OK. I'm fine:) Ale wcale sie nie mine z
                                          prawda, bo rzeczywiscie mam sie dobrze. Nawet nie wiem, kiedy mi te pol roku
                                          minelo... Tak, jestem tu juz 6 miesiecy... Czas leci zastraszajaco szybko...
                                          Ale - nie chce sie tutaj rozpisywac - zapraszam na watek "Mika...", tam opisze
                                          szerzej moje codzienne zmagania z Ameryka:)
                                          • Gość: rita Re: Olsztyniacy na objedzie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 18:46
                                            w Tacco w Krakowie i takie jajeczka były, że nikt pewnie nie uwierzy ale
                                            wszystko bedzie prawdą - powiem narazie króciutko - że przy samym zamówieniu
                                            omało nie padła ze zdumienia kelnerka obsługując niewidzialnego osa i stawiając
                                            mu piwo - tak zamówiliśmy specjalne danie dla oso, ponieważ bardzo mnie
                                            zazdrościł wiec postanowiłam i jego zaprosić i wszystkich wirtualnych
                                            forumowiczów, a kelnereczka padała ze żdziwienia albo z obsługi wariatów.
                                            Najlepsza to była końcówka - kiedy , rzuciłam hasło ,żebyśmy już skończyli
                                            biesiadę i zbieram się do wyjścia, being i inka , mówią zaraz , zaraz ,trzeba
                                            zapłacić, a ja im spokojnie odpowiadam , że tu sie nie płaci.
                                            being- jak to się nie płaci, spójrz rita, jak wszyscy patrzą na ciebie - ja się
                                            odwracam, patrzę i widzę wszyscy się na mnie gapią, wszystkie oczy na mnie
                                            skupione, żebyście widzieli , takiego wzroku jeszcze nie widziałam.
                                            Odwracam się jeszcze raz i patrzę, a wszyscy czekają na finał i dalej patrzą,
                                            wreszcie mówię do inki i beinga - zaufajcie , tu sie nie płaci i przy tylu
                                            oczach wpatrzonych w nas wyszliśmy , powiedziałam dowidzenia - chyba tak
                                            wypadało.
                                            A objad był zapłacony, zrobiłam to pocichutku na zapleczu.
                                            Wiele by opowiadać, ale jest dobrze z inką i beingiem.
                                            A nie mówiąc co działo sie w taksówce - facet sie pytał gdzie jedziemy - do
                                            Olsztyna , a póżniej pyta sie nas co my w Olsztynie takiego widdzimy, że
                                            uważamy , że Olsztyn jest piekniejszy od Krakowa, a my odpowiadamy - Wysobą
                                            Bramę - prosze pana, a pan na to to Kraków też podniesie swoją Bramę
                                            Floriańską - oj, ubaw na 102 - dziękuję im, ze byliśmy sobą :)
                                        • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 19:04
                                          bpkw napisał:

> "Biegam" troszke po calej Polsce>

A gdzie sie zdrajco włóczysz ?
                                          ;)
                                          • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 20:19
                                            Witajcie.
                                            Widzę,że niektórym jest wesoło.
                                            Olsztyn dzisiaj niezwykle piękny.Drzewa zrobiły się białe od mrozu,jeziora
                                            zamarzły.Nawet rybacy weszli na lód.Zima z gębą większą niż u Gombrowicza:-)
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 20:22
                                              thor_tr - witaj, koniec laby czas do nauki, a zima jest piękna wszędzie .
                                              Czy też u was tak kłaniają się drzewa i krzewy pod ciężarem śniegu ?
                                              • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 20:30
                                                Tak jest.Drzewa się uginają pod śniegiem.

• bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 04.01.04, 21:16
                                                  Przed chwilka wrocilismy z dluuuuugiego spaceru. Faktycznie, mroz daje ostro.

Rita. Ja dwa-trzy lata temu wycialem podobny numer mojej corce. Bylismy na
                                                  spacerze na starowce i miejlismy wejsc do delikatesow. Ona wyrwala pierwsza, a
                                                  ja zatrzymalem sie przy kwiaciarkach i poprosilem o dwie wiazanki z rozyczek.
                                                  Zaplacilem za nie i poprosilem o chwilowe przetrzymanie tych kwiatow. Zaszedlem
                                                  do delikatesow, gdzie juz "szalalo" zakupowo moje dziecko. Po kilkunastu
                                                  minutach wyszlismy obladowani slodyczami i mowie do dziecka, zebysmy na chwilke
                                                  podeszli zobaczyc kwiaty. Justa sie zgodzila no i ogladamy te slicznosci. Nagle
                                                  bez slowa zabralem "omowionej" wczesniej kwiaciarce moje bukiety, puszczajac do
                                                  niej przy okazji porozumiewawcze "oczko" i mowie do latorosli; " idziemy" !!!!.
                                                  Justa czerwona jak burak, chciala cos powiedziec, ale ja zdecydownie pogonilem
                                                  ja do przodu. Cos mi tam probowala jeszcze przekazac , ale ja normalnie ja
                                                  zbylem. Dopiero przy Wysokiej Bramie powiedzialem jej prawde. Ona do dzis to
                                                  pamieta.

Andulka. "Biegalem" po Polsce m.in. bylem w Trojmiescie, Warszawie, Krakowie i
                                                  u Ballesta w Gliwicach. Przenioslem sie tam bo Forum Olsztyn smacznie
                                                  chrapalo !!!!!.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 07:52
                                                    Witam w mrozny poranek,
                                                    w Pieknym Olsztynie!
                                                    :-)

U mnie "wsciekly pies"
                                                    to najwyzej 0,3 soku i 0,7 wodki,
                                                    tobasco 3-7 kropli.
                                                    -ja 5.

Pozdrowka!
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 09:02
                                                    Witajcie!
                                                    Pisze z Krakowa. Inka siedzi na zajeciach, ja komputeruje. W Krakowie snieg
                                                    znowu pada, ale nie ma mrozu. Wczorajszy obiad czuje do teraz. Zjadlem wiecej
                                                    niz na Wigilie:) Ale bylo warto!!!

Niedlugo przyjdzie ukochana i moze cos dopisze.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 09:17
                                                    Wszystkiego naj naj w Nowym Roku. Wczoraj byliśmy w WDK na spacerze, ogniskio
                                                    kiełbaski, pycha zabawa
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 09:44
                                                    No proszę, każdy się bawi jak może:) A tu tymczasem smutny powrót do szarej
                                                    studenckiej rzeczywistości:(((
                                                    Obiad z Ritą - :)))))))))))))))))
                                                    Najpierw się wyszalała w Empiku, kupiła książki i to jej może tak humor
                                                    poprawiło. Jakoś doszliśmy na Poselską, pobłądziliśmy po restauracji,
                                                    zamówiliśmy jedzenie - kelnerka patrzyła na nas jak na wariatów. Oso - miałeś
                                                    godny posiłek jak na niewidzialnego przyjaciela:))) Potem skończył go being i
                                                    później mi łojojczył do rana. Ale przynajmniej raz zjadł coś dobrego w tym
                                                    Krakowie;) Obgadaliśmy wszystko i wszystkich, atmosfera jak na jakimś
                                                    zjeździe:) Jak wychodziliśmy to śmialiśmy sie juz tak głośno, że wszyscy na
                                                    nas patrzyli, a na dodatek Rita powiedziała, że wychodzimy bez płacenia.
                                                    Trochę się wahaliśmy, ale jak tu jej nie ufać:))) W taksówce przejaja, Rita
                                                    powiedziała, że olsztynianki są najlepszymi kochankami... Potem ja udawałam,
                                                    że widzę Wawel pierwszy raz w życiu. Wychwalaliśmy Olsztyn pod niebiosa, było
                                                    super.
                                                    Oj Rita, Rita. Kochana wariatka jesteś:)))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 10:06
                                                    Super!
                                                    Widze ze rok zaczyna sie od intensywnych przezyc!
                                                    co to bedzie...co to bedzie...?
                                                    Ten spacer wczorajszy zachaczyl o Dywity!
                                                    niektorzy mi to wypominaja!
                                                    to przeciez tylko kilka kilometrow (w jedna strone)
                                                    ale za to w drodze powrotnej bylo ognisko w zakolu Lyny.
                                                    ...z degustacja... kielbasek...no i....
                                                    boczku z ogniska.
                                                    Moze kulig w niedziele?
                                                    tylko czy snieg dotrwa?
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 10:14
                                                    bpkw napisał:

bylem w Warszawie
                                                    O, w Warszawie, a gdzie?
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 10:51
                                                    Witam.
                                                    Mrozik w Olsztynie trzyma jak trzeba.
                                                  • lecart Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 15:29
                                                    nom trzyma :) dopiero przyjechalem a tu kosta i odmrozilo mi.... palce :P
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 18:50
                                                    Aj tam. Raptem -12 na termometrze za oknem. Księżyc pięknie świeci. Śnieg leży
                                                    i jest nadzieja, że dłużej poleży.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 21:30
                                                    Chyba wszyscy jesteśmy zadowoleni ze śniegu, jest tak cudownie, że nie sposób
                                                    opisać. Dziś wieczorem na ulicach się iskrzyło, takie piekne zjawisko widziałam.
                                                    A księzyc szykuje się do pełni - zauważyliście :)
                                                    No to kiedy będą u was kuligi - opiszcie dokładnie, jak i pieczone kiełbaski w
                                                    zimie muszą inaczej smakować.
                                                    Ja nic nie powiem, ale nie mogę ruszyć grzybków zbyszkowych - nie mogę je
                                                    zjeść, strasznie mi ich żal, że zjem i nie zostanie ani śladu po nich.
                                                    Patrzę na nie i debatuję :
                                                    zjeść albo nie zjeść , o to jest pytanie :)
                                                    i nie słyszę odpowiedzi :)
                                                  • Gość: klakson Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 21:41
                                                    rita :) Olsztyn jest teraz miastem aniołów. Włącz jakąś kamere.
                                                  • jar_ol Re: Olsztyn jest piekny cz.45 05.01.04, 22:56
                                                    Rita !
                                                    Dziękuję.
                                                    W sobotę, będąc w eNce zostaliśmy z M obdarowani
                                                    przez Angelę pięknie zapakowaną butelką ...z bąąbelkami...
                                                    I od soboty, tak jak Ty nad grzybkami, dumamy:
                                                    - wypić ?
                                                    - nie wypić
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 22:59
                                                    w tym wątku nie ma kamery, trzeba ja przynieść , zaraz zrobię to

wiecie , co ja kiedyś karmiłam na święta indyka i też go nie mogliśmy zabić i
                                                    daliśmy sąsiadom
                                                    idę po tą kamerę
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 - kamera IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 23:03
                                                    Kamery internetowe sa tutaj:

www.topexpert.pl/ratusz_m.html#cam
                                                    to oglądamy zapraszam i pózniej z tym widokiem zasypiam
                                                    pozdrawiam i dobranoc

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 - kamera IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 23:07
                                                    klakson - jakie Miasto Aniołów, jest pięknie biało ale spójrz Kopciuszek sie
                                                    nie świeci - dlaczego ? - oszczędności elektryczne
                                                    Kopciuszek - to choinka na Rynku
                                                    jar_ol - wypijcie , niech wam zuza rozleje :)))

bardzo poważnie , dobranoc :)
                                                  • Gość: klakson Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 23:05
                                                    moge dostawić.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 23:09
                                                    co chcesz dostawić ?
                                                  • Gość: klakson Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 23:11
                                                    niech pomyslę.........popielniczkę?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 23:13
                                                    tu towarzystwo ponoć niepalące :)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.01.04, 23:14
                                                    ale możesz dostawić łózko, spać każdy musi ;))))))))
                                                  • Gość: klakson Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 23:15
                                                    jasne...........
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 06.01.04, 09:53
                                                    Witajcie:)
                                                    Zimno, zimno mi, dobrze że ma mnie kto grzać, ale to i tak się wkrótce skończy:
                                                    ( Ja nie wiem co tak na mnie wpływa, zima, zbliżająca się pełnia, lądowniki na
                                                    M<arsie, ale jakoś nic bym nie robiła, tylko sączyła winko... No, może by się
                                                    znalazło jeszcze kilka zajęć;)
                                                    Jakoś teraz do mnie dochodzi, jak króciutko byłam teraz w Olsztynie. To był
                                                    mój pierwszy Sylwester poza Warmią.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 06.01.04, 11:32
                                                    Witam z piekne...
                                                    Witam z Warszawy!
                                                    Obejzalem piekny wschod slonca....
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.45 06.01.04, 14:29
                                                    Cześć Wszystkim. Pogoda piękna, aż miło popatrzeć na nią przez okno z
                                                    zapracowanego stołka :)
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 17:24
                                                    Szadź dziś sie pięknie osadziła na wszystkim i pięknie pobłyskiwała w słońcu.
                                                    Aż szkoda było w pracy siedzieć.
                                                  • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 20:17
                                                    W Olsztynie dziś naprawdę pięknie,
                                                    jak w bajce.
                                                    Tylko spacerować:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 20:24
                                                    szadż jest piękna , ale mgła, która zwisła nad Krakowem jest smutna i taka
                                                    straszna, że cieszę sie , że siedzę w domu.
                                                    Zbyszek w Wrszawie ogląda wschód słońca, a ja zaśpiewm wam piosenkę - znacie
                                                    ją ?
                                                    Warszawa da się lubieć
                                                    Warszawa da się lubieć
                                                    Tutaj serce można znależ
                                                    Tutaj serce można zgubić
                                                    no i jak , wracaj szybko do Olsztyna z czystym sercem :))))))
                                                    JarOl dostałam plytke ze zdjęciami ze spotkań , na których ponoć jesteście
                                                    wszyscy z JarOlem też:)
                                                    sud- zapomniałam powiedzieć , że dotarła do mnie ta śliczna widokówka i jest ze
                                                    mną i stronke otwieram i miło na nia patrzeć.
                                                    a grzybki jakoś nie mogę zjeść , patrzę na nie i tak mi ich żal, jak w
                                                    piosence , a mnie jest szkoda lata i ...............:)
                                                    a klakson jak się wyspał ? :)))))))))
                                                    a Lustro niech bardzo uważa , jest ślisko na drodze i jak to bywa z
                                                    lustereczkami łatwo mogą się potłuc.
                                                    a being i inka się pewnie grzeją
                                                    a thor_tr - uważaj , zbliża sie sesja
                                                    i do wszystkich :) apel , bądzcie aktywniejsi w zimie , trzeba się jakoś
                                                    ogrzewać ;))))))))))przed mrozami, a ma być -30stopni
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 20:26
                                                    a giga jest ze mną na forum w identycznym czasie
                                                    ale zimno u was, grzeją w mieszkanich, bezawaryjnie :)
                                                  • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 20:36
                                                    Tak,na dworzu ziąb
                                                    ale w domku ciepełko.
                                                    Grzejniki ciepłe a i rodzinka w komplecie:))
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 06.01.04, 20:56
                                                    Pamiętajcie dziewczęta, jak się ma gorącego chłopa to i przytulić się ma do
                                                    czego (dotyczy kobiet). A jak my mamy gorące, grzane piwo to i w taki ziąb da
                                                    się przeżyć.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 21:17
                                                    a wszystko przez to , że dla mężczyzn ważniejsze jest piwo i to wcale nie musi
                                                    być gorące :)
                                                  • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 21:46
                                                    "kobiety są gorące"-Norbi
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.01.04, 21:56
                                                    u mnie mówią :
                                                    prosze zimne piwo i gorącą kobietę :))))
                                                    czyli to i to , a jednak !
                                                  • Gość: giga Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.04, 22:13
                                                    Niewiem jak to jest z kobietami,
                                                    ale piwo zimne lubię.
                                                    Chociaż ostatnio moje gardziołko się buntuje:)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.45 07.01.04, 07:18
                                                    Witam
                                                    Wczoraj byłam na późnowieczornym spacerku, mrozik lekko szczypał, ubrałam się
                                                    jakby na Sybir, dobrze mi to zrobiło. Oj dobrze.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 07.01.04, 07:33
                                                    Ja jednak wole gorace kobiety!
                                                    a piwo...
                                                    zalezy od pory roku,
                                                    zima grzane z przyprawami i miodem tez jest super,
                                                    ale latem tylko schlodzone!

...a kobiety... gorace przez caly rok!
                                                    czego sobie i Wam zyczy...
                                                    :-)))
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 07.01.04, 14:31
                                                    Jestem gorąca ;)))
                                                    Bom chora, temperatura rośnie i chyba poleżę do końca tygodnia, niedobrze...
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 07.01.04, 16:33
                                                    Andulka, to lecz się jak tylko umiesz:) Pozdrawiam ozięble, dla zbicia
                                                    gorączki;P
                                                    Co do grzanego piwa - ostatnio zaskoczyłam sama siebie - umiem takie zrobić.
                                                    Po dokonaniu zakupów - 3 Tarty, cynamon i gożdziki z Tesco, sok malinowy i
                                                    odpowiednim potraktowaniu tych składników, wyszło całkiem dobre:)
                                                    Ech, ciężkie życie, mój "gorący" olsztyński się oddala...
    • Gość: Narożny Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:17
      Byli u mnie znajomi ze Śląska, i latem i zimą. Pokazałem im Olsztyn i okolice.
      Spytali sie mnie po co wyjeżdżamy na wakcje, przeciez mieszkamy na wakacjach.
      • Gość: mamut Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.norampac.com 07.01.04, 17:34
        Prawidlowo.... bo przeciez Olsztyn jest piekny..... Glowe daje ze slazaki
        przyjado tu znowu... przecie slask paskudny nie... bylem widzialem... w
        katowicach nadal masa czarnych budynkow mimo ze wiele juz zrobiono aby stan
        czystosci powietrza poprawic....
        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.04, 19:01
          Jest takie powiedzenie. "Tam najlepiej zawsze jest, gdzie nas nie ma".
          Jak się jest cały czas na wakacjach, to trudno to zauważyć.
          Ale na wakacje trzeba wyjeżdżać gdzieś indziej. Bo jak się jest w domu, to
          zawsze się coś znajdzie do robienia, załatwienia, itp. I z wakacji nici. A jak
          się wyjedzie, to nie ma zmiłuj. Trzeba wakacjować.

Dziś Warszawę widziałem zaszadzioną, tj. w szadzi. Też ładnie wyglądała.
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 21:29
            Witam Olsztyn i czy mogę prosić o przedstawienie się ogólnie Narożnego, którego
            witamy również
            Macie wszyscy rację, dom domem, a urlop urlopem, poza jeziorami i lasami mozna
            jeszcze zobaczyć morze i góry i miasta, choćby śląskie, bo trzeba wiedzieć jak
            wyglądają , że by robić porównania z innymi - ale fajny mamy dialog.
            Sa jeszcze jakies problemy was nurtujące - jesteśmy otwarci :)
            • Gość: mamut Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.norampac.com 07.01.04, 21:34
              Warszawa jest kijowa... poza starowka i lazienkami no moze jeszcze nowy swiat
              to reszta to dno i kicha...
              • Gość: mamut Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.norampac.com 07.01.04, 21:36
                Krakow jest klawy... bardzo lubie to miasto...
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 21:39
                  co do Warszawy to jest on w swoim rodzaju, ale Krakowowi nie dorównuje, przede
                  wszystkim klimatem - a czym Ciebie Kraków zauroczył ? Jako turyta byłeś ?
                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 07.01.04, 22:20
                    Hej!
                    Juz jestem w Poznaniu. Jechalem 7 godzin 433km. XXI wiek:)
                    Jak dojde do siebie do napisze wiecej. BYlo super, mega super to jest Rita!!!
                    • jar_ol Re: Olsztyn jest piekny cz.45 07.01.04, 22:43
                      Oj dzięki, Wam dzięki. Poczytałem, co pisaliście o Olsztynie i na koniec dnia
                      humor mi sie poprawił.
                      Dotarło do mnie, że mam non-stop WAKACJE w Pięknym Olsztynie.
                      ...i z tym miłym przeświadczeniem chyba udam się na spoczynek ...
                      ...a może się jeszcze chwilkę podelektuję tym uczuciem...
                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.01.04, 22:52
                        witamy beinga na pokladzie, ale z wypowiedzi JarOla to dopiero sie uśmiałam,
                        tekst wspaniały - przybij piątkę JarOl i wstaw łózko by lepiej wypocząć ;))))))
                        dobranoc wszystkim
                        • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 08.01.04, 01:41
                          ... lubie Sopot. Oczywiscie Monciak, molo, nocne spacery az do Jelitkowa,
                          Stefanka, Zloty Ul, Strzecha, Lysa Gora. Koncze, bo mi serce peknie.
                          A Olsztyn jest piekny !!!!!!!!
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 08.01.04, 09:44
                            Witam z Pieknego!
                            Warszawa tez ma malownicze miejsca!
                            ta palma na rondzie ...
                            tylko czemu ciagle jej policja pilnuje?
                            ukradna? terrorysci? a moze bedzie owocowala...
                            i rozejdzie sie nasiono na caly kraj???
                            mi sie palma podoba,
                            pare innych miejsc tez.
                            Tylko ta smierdzaca woda w kranie!!!!
                            nie ma to jak nasza mineralna kranowa olsztynska!
                            Tak WAKACJE!
                            zawsze mowilem ze olsztynskie nizsze pobory
                            sa skutkiem podatku od luksusu mieszkania
                            w tym rekreacyjnym rejonie!
                            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.45 08.01.04, 10:48
                              Lubię Olsztyn i nie lubię się z niego "ruszać", no chyba, ze rowerem. Wczoraj
                              też spacerowałam i okutałam się jak babula zgadula, to mi tylko broda
                              zmarzła ;o)
                              • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 08.01.04, 11:04
                                Oj Lusterko, Ty to prowadzisz zdrowy tryb życia:) Ja albo marznę, albo
                                wyglądam jak gruby bałwanek. Nie wiem co gorsze;)
                                W Krakowie ni to odwilż, ni to mrozy. Sesja się zbliża, masa rzeczy do
                                załatwienia, tylko nic mi się nie chce. Muszę sobie znaleźć jakiś budujący
                                przykład;) Czy olsztynianie to pracusie?
                                Pozdrawiam wsztyskich:)
                                • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 08.01.04, 11:07
                                  U mnie tez chlapa. Jeszcze boli mnie glowa po Krakowie. Na szczescie za 2
                                  godziny juz mam kolejny dluuuugi weekend.

Kto zalozy nowy "Olsztyn..."?
                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.45 08.01.04, 11:24
                                    Nie po Krakowie, tylko bo chodzisz bez czapki. Weź przykład z Lusterka:)
                                    • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 08.01.04, 18:14
                                      Dobijam cz.45 do "setki" i niech ktos otworzy czesc 46. Moze Mamut ???. Moze
                                      AK ???. Moze Samsob ???. Moze...
                                      • Gość: mamut Re: Olsztyn jest piekny cz.46 IP: *.norampac.com 08.01.04, 18:25
                                        czesc #46 bo przeciez Olsztyn jest piekny...
            • Gość: Narożny Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:23
              Ogólnie się przedstawiam i witam przyglądam się forum juz jakiś czas, ale nie
              miałem wczesniej ani nic mądrego ani za bardzo odwagi. Teraz po mału zacznę
              zabierac głos. Chodzę ze ZByszkiem07 i lustrem na spacery i ogniska.
              Pozdrawiam N.
              • Gość: Narożny Re: Olsztyn jest piekny cz.45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 19:27
                A może są jakies inne sposoby przedstawiania się? Podpowiedz, proszę.
              • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.45 13.01.04, 19:29
                Gość portalu: Narożny napisał(a):

> Ogólnie się przedstawiam i witam przyglądam się forum juz jakiś czas, ale
                nie
                > miałem wczesniej ani nic mądrego ani za bardzo odwagi. Teraz po mału zacznę
                > zabierac głos. Chodzę ze ZByszkiem07 i lustrem na spacery i ogniska.
                > Pozdrawiam N.

Fajnie, ale przejdz na czesc 46 "Pieknego Olsztyna". Czesc 45 przeszla juz do
                historii. Mam nadzieje, ze zalapiesz sie na inauguracje czesci 46 tego watku.
                Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka