Gość: xyz IP: *.plwaw.energis.pl 15.06.05, 12:15 Mam możliwość zakupu mieszkania na Imielinie - 4500zł za metr. Mieszkanie bardzo fajnie zrobione - do wprowadzenia się. Blok - rama H. Warto?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 14:22 no tak 9 lat w tą czy w tamtą nie ma specjalnie znaczenia ;) własnościowe (znaczy hipoteka) czy dzierzawa wieczysta ? Odpowiedz Link Zgłoś
lewe_oko Re: kupować?? 15.06.05, 14:30 A czy mógłbyś trochę dokładniej okreslić okolice? To nie moje rejony, ale chyba np. Polinezyjska nie jest za przyjemna... Może lepiej niech wypowie się ktoś z okolic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: kupować?? IP: *.plwaw.energis.pl 15.06.05, 15:35 blok jest z początku lat 80-tych zlokalizowany na Hawajskiej Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: kupować?? 15.06.05, 15:37 za 4500 za metr? raczej trochę drogo... nie warto poszukać i kupić taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 15:57 Jeżeli budynek jest w dobrym stanie ( przeszedł różne kosztowne sprawy związane z remontami naprawami itd) ma własnośc hipoteczną, to myslę, że za urządzone mieszkanie za 4500 to nie jest wysoka cena. Mieszkania w stanie surowym kosztują ok 4000/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: kupować?? 15.06.05, 16:07 no tak i więcej.. ale nie mniej stary budynek, rama H, za 4500? no chyba że urzadzone od góry do dołu, tak jakbyś chciał/chciała... ale bym brał nowe za 4000 raczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: kupować?? IP: 62.29.248.* 15.06.05, 16:15 Wiesz, ile kosztuje wykończenie takiego nowego? Zazwyczaj trzeba wstawić nawet drzwi i parapety, a wtedy raczej trudno zejść z kosztem poniżej 700zł/m2. Jak chce się trochę lepiej, niż tanio, to wychodzi ok 1000zł/m2 (i to naprawdę raczej bez większych fanaberii). Ten koszt nie uwzględnia jeszcze kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 16:15 są plusy i minusy...jednym z plusów możliwość zakupu mieszkania a nie dziury w ziemi, jednym z minusów to, że blok nie jest nowy i niewiadomo co się zacznie sypać...przede wszystkim mieszkanie musi się podobac i musi być "bezpieczne" - to zanczy nie miec obcazeń i róznych ukrytych mankamentów, które mogą wyjśc w przyszłości... ja juz tak dawno kupowałam mieszkanie, że chyba zapomniałam co jeszcze jest ważnego do sprawdzeia przed zakupem... Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 16:17 się zakręciłam " nie miec manakamentów, które mogą miec konsekwencje w przyszłości - np zdezelowana instalacja wod kan, popekane ściany, zdezelowany balkon itd" Odpowiedz Link Zgłoś