Dodaj do ulubionych

kupować??

IP: *.plwaw.energis.pl 15.06.05, 12:15
Mam możliwość zakupu mieszkania na Imielinie - 4500zł za metr. Mieszkanie
bardzo fajnie zrobione - do wprowadzenia się. Blok - rama H. Warto??
Obserwuj wątek
    • totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 13:46
      A blok z którego roku ?
      • Gość: xyz Re: kupować?? IP: *.plwaw.energis.pl 15.06.05, 14:18
        lata 80-te
        • totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 14:22
          no tak 9 lat w tą czy w tamtą nie ma specjalnie znaczenia ;)

własnościowe (znaczy hipoteka) czy dzierzawa wieczysta ?
    • lewe_oko Re: kupować?? 15.06.05, 14:30
      A czy mógłbyś trochę dokładniej okreslić okolice? To nie moje rejony, ale chyba
      np. Polinezyjska nie jest za przyjemna... Może lepiej niech wypowie się ktoś z
      okolic...
      • Gość: xyz Re: kupować?? IP: *.plwaw.energis.pl 15.06.05, 15:35
        blok jest z początku lat 80-tych zlokalizowany na Hawajskiej
        • p.o.box.77 Re: kupować?? 15.06.05, 15:37
          za 4500 za metr? raczej trochę drogo... nie warto poszukać i kupić taniej?
          • totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 15:57
            Jeżeli budynek jest w dobrym stanie ( przeszedł różne kosztowne sprawy związane
            z remontami naprawami itd) ma własnośc hipoteczną, to myslę, że za urządzone
            mieszkanie za 4500 to nie jest wysoka cena.

Mieszkania w stanie surowym kosztują ok 4000/m2.
            • p.o.box.77 Re: kupować?? 15.06.05, 16:07
              no tak i więcej.. ale nie mniej stary budynek, rama H, za 4500? no chyba że
              urzadzone od góry do dołu, tak jakbyś chciał/chciała... ale bym brał nowe za
              4000 raczej
              • Gość: S. Re: kupować?? IP: 62.29.248.* 15.06.05, 16:15
                Wiesz, ile kosztuje wykończenie takiego nowego? Zazwyczaj trzeba wstawić nawet
                drzwi i parapety, a wtedy raczej trudno zejść z kosztem poniżej 700zł/m2. Jak
                chce się trochę lepiej, niż tanio, to wychodzi ok 1000zł/m2 (i to naprawdę
                raczej bez większych fanaberii). Ten koszt nie uwzględnia jeszcze kuchni.
              • totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 16:15
                są plusy i minusy...jednym z plusów możliwość zakupu mieszkania a nie dziury w
                ziemi, jednym z minusów to, że blok nie jest nowy i niewiadomo co się zacznie
                sypać...przede wszystkim mieszkanie musi się podobac i musi być "bezpieczne" -
                to zanczy nie miec obcazeń i róznych ukrytych mankamentów, które mogą wyjśc w
                przyszłości... ja juz tak dawno kupowałam mieszkanie, że chyba zapomniałam co
                jeszcze jest ważnego do sprawdzeia przed zakupem...
                • totempotem Re: kupować?? 15.06.05, 16:17
                  się zakręciłam " nie miec manakamentów, które mogą miec konsekwencje w
                  przyszłości - np zdezelowana instalacja wod kan, popekane ściany, zdezelowany
                  balkon itd"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka