Dodaj do ulubionych

Więcej MERITY w MERICIE

11.09.03, 17:47
Rozmawialiśmy właśnie z Meritą i dowiedzieliśmy się, że jeżeli w naszym bloku
lub okolicy znalazłoby się jeszcze ok 20 chętnych, to zostałby tu postawiony
nowy serwer i mielibyśmy internet jeszcze szybciej i lepiej. Jeśli macie
znajomych, którzy byliby zainteresowani, (Malborska, Kondratowicza 22,
Zielone Zacisze) dajcie im znać.

strona Merity: www.merita.waw.pl
emil: arek@merita.waw.pl

pieskuba ze smootkiem
Obserwuj wątek
    • kaska76 Re: Więcej MERITY w MERICIE 12.09.03, 11:17
      Jak tylko zorganizuję sobie domowy komputer to pewnie dołączę do Meritysmile
      • jeruba Re: Więcej MERITY w MERICIE 12.09.03, 11:51

moze i ja sie w koncu skusze chociaz podejscie z przed paru miesiecy nie udalo
        sie,
        kurcze musialbym polowe mieszkania rozbebeszyć aby zainstalowac merite
        zupelnie mi nie pasi to teraz a jak pociagną wszystko skomplikowanie to
        niestety grozi to demolką i naprawianiem (remontem a to juz duuuuzo pieniedzy)
        ale moze cos powiecie o nowych mozliwosciach moze te 2 MB rury na komputer
        skuszą mnie i zaryzykuj remont po wizycie panow z meritybig_grin

pzdry,
        j.j.
        -------------------------------------------------------
        moja skóra coś miękniesad
        • smootek Re: Więcej MERITY w MERICIE 12.09.03, 13:28
          My też dzięki "uprzejmości" wiadomo kogo nie mamy instalacji pod tynkiem, bo
          kasę za nią ktoś sobie wziął sad i dotąd nie oddał sad((((
          Merita wierci gustowny otworek w ścianie i ciągnie "linię napowietrzną" ->
          czyt. "naddywanową". Więc remont nie jest konieczny - tylko sztuka maskowania.
          Chyba, że domownicy bardzo wrażliwi na estetykę???
          O szczegółach nic więcej nie wiemy - tylko tyle, że teraz jesteśmu "pod siecią"
          jakiejś innej sieci - a gdyby było nas więcej zyskalibyśmy status oddzielnej
          sieci, z nowym sprzętem i lepszym dostępem. Jakie parametry się pod tymi
          obietnicami kryją - nie wiem. Trzeba by dopytać Meritę - a może sama Merita się
          wypowie, bo dostała linkę do naszego Forum? Byłoby fajnie wiedzeć coś więcej.
          • mistrzu19 Re: Więcej MERITY w MERICIE 13.09.03, 19:54
            Jesli byli bysmy byli podpieci do nowego serwera to bylo by milo <moze przstała
            meritka mulic !!
          • tori_tori Re: Więcej MERITY w MERICIE 14.09.03, 15:53
            smootek napisał:

> Merita wierci gustowny otworek w ścianie i ciągnie "linię napowietrzną" ->
            > czyt. "naddywanową". Więc remont nie jest konieczny - tylko sztuka
            maskowania.
            > Chyba, że domownicy bardzo wrażliwi na estetykę???

No, właśnie, ja z tych, co to są wrażliwi. Był już u mnie pan z Merity chyba
            pół roku temu. Paluchem pokazał gdzie ten kabelek można poprowadzić (maskując
            go gustownie), obchodząc przy tym pół mieszkania łącznie z sypialnią. Na to ja
            swoim paluchem mu pokazałam gdzie to można lepiej zrobić, tylko, że trzeba kuć
            (na szczęście jeszcze nie malowałam). Okazało się, żę oni nie kują, kuć sobie
            mogę we własnym zakresie. No to mu podziękowałam. Ale jeśli ta Merita szybsza i
            tańsza, to pewnie jednak się skuszę. Tylko poradźcie mi, proszę, kogoś, kto mi
            niedrogo wykuje dziurę w ścianie i ją potem zatynkuje.
            Pozdrowienia. ToriTori
            • smootek Re: Więcej MERITY w MERICIE 15.09.03, 21:37
              Wiesz - dziurka dziurce nierówna smile
              U nas Merita z dziurką nie miała problemu - przybyli i wwiercili się z
              korytarza do mieszknaka (choć na klatce kawałek tynku odpadł), gorzej z
              rowkiem - bo pewnie o tę dłuższą wersję dziurki Ci chodzi. Nie zdecydowaliśmy
              się. Prowizorka jest najtrwalsza. Dziurkę z korytarza da się znieść. Potem
              zostaje maskowanie kaelak (listwa - brrr brzydka, odrywanie listwy przy
              parkiecie i upychanie sieci tam właśnie lub "zrób to (rowek) sam" z młotkiem,
              gipsem i pędzelkiem - to wcale nie jest trudne). Zapytaj naszego Administratora
              o namiary na zwykłego murarza. Jeśli nie chcesz kablować wszystkich
              pomieszczczeń, łącznie ze swym miejsccem parkingowym smile, to w ciągu jednego
              dnia będzie po sprawie.
              • tori_tori Re: Więcej MERITY w MERICIE 16.09.03, 08:37
                Fakt, z dziurką to nie problem. Niestety muszę kuć w ścianie jakieś 7m
                bieżących, żeby doprowadzić ten kabel do szpary pod listwą przypodłogową. Te 7m
                nie da się poprowadzić dołem - po drodze jest otwór drzwiowy. Ale faktycznie po
                naszym osiedlu kręcą się jeszcze robotnicy, zapytam o któregoś pana D.
                Pozdrawiam, ToriTori
                • smootek Re: Więcej MERITY w MERICIE 16.09.03, 08:39
                  Pozdrawiamy również! Do usłyszenia w M. smile))
                  • smootek Re: Więcej MERITY w MERICIE 18.09.03, 19:03
                    Stan na dziś -> 30 zasieciowanych w M. Jeśli będzie 40 osób - będzie taniej.
                    Tak nam dziś powiedział "Pan Merita". Jesień idzie, pogaduchy z sąsiadami w
                    zimowe wieczory? Wykuwajcie więc ściany - póki ciepło i się podpinajcie. Mają
                    się pojawić też jakieś materiały firmy w dyżurce ochrony.
                    • volvomaniak Re: Więcej MERITY w MERICIE 18.09.03, 21:03
                      smootek napisał:

> Wykuwajcie więc ściany - póki ciepło i się podpinajcie. Mają
                      > się pojawić też jakieś materiały firmy w dyżurce ochrony.

Owszem, pojawily sie materialy reklamowe... SPRAY-a. Bylem dzis wieczorem i
                      widzialem jak sie meldowalem w dyzurce.

Krzysio
                      • mistrzu19 Re: Więcej MERITY w MERICIE 26.09.03, 02:55
                        ja tam wolalem mniej ludu !!! weiecej ludzi ( taniej) mniej ludzi (lepszy
                        transfer) !!!Sparay to wogle pomylka,a ,musze wam powiedziec ze z tego co wiem
                        (od znajomych nie mamy co nazekac bo nasz net wcale nie jest drogi )
                        jak znajde cenny jednej firmy to napisze posmijemy sie smile
                    • kaska76 Re: Więcej MERITY w MERICIE 01.10.03, 16:42
                      Jak dobrze pójdzie to dzisiaj powiększę grono korzystaących z Meritysmile
                      • smootek Re: Więcej MERITY w MERICIE 01.10.03, 18:35
                        No to życzę, aby się udało! I napisz do nas. A Merita coś słabo się stara -
                        miały być ulotki i plakaty...
                        • kaska76 Re: Więcej MERITY w MERICIE 01.10.03, 21:51
                          No już jestemsmile
                          Świeżo podłączona do Meritysmile
                          • smootek Re: Więcej MERITY w MERICIE 01.10.03, 22:18
                            No to gratulacje! Mamy nadzieje, że teraz będziesz częstszym gościem, bo jak
                            zapewne zauważyłaś nie ma nas tu zbyt wiele smile
                            Jak tam kontakty z Meritą? Może mówili coś nowego o naszej "minisieci" i
                            szansach rozwoju?
                            • kaska76 Re: Więcej MERITY w MERICIE 01.10.03, 22:39
                              Nie było mnie akurat w domu przy instalacji - miałam tylko z nimi kontakt
                              telefoniczny i wrażenia miałam pozytywne. Mąż mówi, że pan instalujący
                              powiedział, że obecnie są chyba 32 osoby i potwierdził to co już było tutaj
                              pisane, czyli, że potrzeba przynajmniej 40 osób.
                              • jeruba Re: Więcej MERITY w MERICIE 01.10.03, 23:34

witam buszujących na prywatnych łączach po godzinach pracysmile
                                to sie chyba tylko u nas jako jedyny sprejerz ostałemsmile

pzdry,
                                j.j.

moja skóra coś miękniesad
                                • kaska76 Re: Więcej MERITY w MERICIE 01.10.03, 23:54
                                  no wlasnie probuje sie oderwac zeby moc jutro wstac do pracysmile
                                  • smootek Re: Więcej MERITY w MERICIE 02.10.03, 23:53
                                    No tak - kaśka76 wpadła w sieć p ouszy, albo walczy z mężem o dostęp do
                                    kompa smile))) i dlatego do nas nie pisze big_grin
                                    • kaska76 Re: Więcej MERITY w MERICIE 03.10.03, 08:41
                                      dokładnie jedno i drugiesmile
                                      ale obiecuje sie poprawićsmile
    • mistrzu19 Re: Więcej MERITY w MERICIE 16.10.03, 17:56
      Mi sie mazy miedzy sasiedzka wymiana plikof mp3 filmow itp itd
      • jeruba Re: Więcej MERITY w MERICIE 17.10.03, 08:12

może się mażyćsmile
        jest wypożyczalnia, są sklepysmile

pzdry,
        j.j.

zaraz zniknę w kosmosiesad
        • mistrzu19 Re: Więcej MERITY w MERICIE 17.10.03, 10:56
          wiesz mam sopre zasoby mp3 chetnie cos do nich dozuce i komus przesle
          pokaz mi wypozyczalnie mp3 !! buhahahha
          • cymcyrymcym interesujace zasoby 17.10.03, 14:05
            Twoja propozycja brzmi wielce zachecajaco jednak jak z niej skorzystać?
            Próbowałem sie w Mericie dowiedzieć jak się zalogowac do lokalnej sieci ale
            moje zapytanie mailowe zostało totalnie zlane sad
            Cymcyrymcym
            • pieskuba Re: interesujace zasoby 17.10.03, 14:07
              oj, to nowość! My najczęściej spotykamy się z uprzejmością i zainteresowaniem.

pieskuba
              • mistrzu19 Re: interesujace zasoby 17.10.03, 14:39
                jestem mile zaskoczony !! pogadam z meritka !! a jak nie to zaloze ftpa i sobie
                przejrzysz moje mp3
              • mistrzu19 Re: interesujace zasoby 17.10.03, 14:39
                jestem mile zaskoczony !! pogadam z meritka !! a jak nie to zaloze ftpa i sobie
                przejrzysz moje mp3
                • cymcyrymcym Re: interesujace zasoby 17.10.03, 14:44
                  Super!! no niestety ftp'em się nie odwdzięczę bo, przynajmniej na razie, nie
                  mam zewnętrznego IP (pomijam fakt że komputer jest nowy i niewiele na nim
                  jeszcze jest do podziału ale to sie zmieni smile).
                  Cymcyrymcym
              • cymcyrymcym Re: interesujace zasoby 17.10.03, 14:41
                I juz w tej chwili zwracam honor Mericie, która właśnie mi odpisała smile
                choć z odpowiedzi niewiele zrozumiałem i nie wiem czy wynika z mojego braku
                kompetencji czy niezrozumienia pytania sad
                Cymcyrymcym
                • miszczu12 Re: interesujace zasoby 19.10.03, 15:34
                  mozesz tu wkleic co ci napisali !! ftp jest gotow
                  tylko skopjiuje wszystkie mp3 i wio !!!
                  • cymcyrymcym Re: interesujace zasoby 20.10.03, 09:58
                    A oto informacja od Merity o kórą prosiłeś:
                    W sieci sa rozne komputery a wlasciwie rozone systemy. Co czesteo stwarza
                    problem. ze komputery poprostu nie widza sie w sieci. W XP ma pan obcje
                    miejsca sieciowego i przegladania jesli to nie dziala to mozna sprobowac
                    szukac inne komputery po przez nr IP. Na czym to polega. Wpisuje Pan w
                    przegladarce \\192.168.0.30
                    i patrzy pna czy ta maszyna jest akurat w sieci. jak nie to szuka pan
                    nastepnej. o koncowce 31 itd
                    Dobrze by bylo gdyby Pan znal kogos kto by podal Panu nr IP swojego
                    komputera i udostepnil cos. A propo jesli Pan chce aby od Pan cos sicagano
                    to musi Pan tez udostepnic ten folder.. Nie wiem co mam jeszcz pisac XP
                    jest takim systemem ze obcje sieciowe sa mocno wyeksponowane. Sadze ze w
                    pomocy XP jest wszystko opisane. Prosze poczytac.

skołowany Cymcyrymcym
                    • miszczu12 Re: interesujace zasoby 20.10.03, 16:36
                      Ta jak zwykle pan merita podal dokladne wyjasnienie !!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka