24.09.06, 16:54
Hej!

Jak na pewno zauważyliście, względem rejonu podlegamy pod pocztę na ul. Powstańców Śląskich 70 (w budynku Ratusza). Pewną niedogodnością może być fakt, iż położona jest ona stosunkowo daleko względem naszego osiedla.

Rozmawiałem na ten temat z p. Naczelnik z UP Warszawa 46 (Piastów Śląskich 29) i okazało się, że osoby zainteresowane mogą poprosić o przydzielenie do rejonu poczty na ul. Kaliskego 15 (UP Warszawa 49).

Tak więc - chętni do pisania wniosków :-) Jeżeli wszyscy byliby chętni (a przynajmniej znakomita większość) to może wystąpimy ze zbiorowym wnioskiem o zmianę rejonu?

Pozdrawiam
Artur
Obserwuj wątek
    • mirekczar Re: Poczta 24.09.06, 18:05
      Świetna myśl. Jestem za. Zbiorowo byłoby fajnie.
      • houseman1 Re: Poczta 24.09.06, 21:27
        Super - to mi sie podoba.
        • martella25 Re: Poczta 25.09.06, 07:41
          Też jestem za. :)
          • artek126 Re: Poczta 25.09.06, 08:40
            To byłoby super
    • bri Re: Poczta 25.09.06, 14:24
      Dobry pomysł. Na Piastów Śląskich zawsze kolejki.
      • izeszczy Re: Poczta 27.09.06, 14:56
        A może jednak nie narzucajmy wszystkim tego czy zminic poczte czy nie. Z moich
        doswiadczen wynika, że wiecej bedzie z tym problemu niz korzysci. Jak tylko sie
        przeprowadzilam kilka razy zdzarzylo mi sie ze nie dotarla do mnie poczta bo nie
        znalezli tego adresu i nie chce przez to przechodzic jeszcze raz.
        • wrublik35 Re: Poczta 27.09.06, 17:32
          Miałem dzisiaj przyjemność odwiedzić pocztę na miasteczku studenckim w
          godzinach południowych, a wcześniej kilka razy byłem w tej na Powstańców
          Śląskim. Przyznam się szczerze, że chyba szybciej załatwiłem sprawy w tej
          drugiej. A na dodatek można ją zawsze odwiedzić po drodze jadąc do pracy.

A co do uwagi ‘izeszczy’ to musze się z nim zgodzić w zupełności. Mieszkam na
          osiedlu od kilku miesięcy nawet niedawno zyskałem stałe zameldowanie na
          Lazurowej, więc i w wielu instytucjach podałem swój nowy adres, oczywiście z
          kodem pocztowym 01-476. Gdybyśmy zmienili Urząd Pocztowy to i kod pocztowy
          uległby zmianie. Całą procedurę zmieniania adresu w bankach, ZUS i innych tym
          podobnych instytucjach trzeba by powtórzyć.

Ale jeśli większości odpowiada poczta z miasteczka – nie ma problemu dostosuje
          się, choć niechętnie.

Wrublik
          • artur.prokopiuk Re: Poczta 28.09.06, 00:44
            wrublik35 napisał:

> A na dodatek można ją zawsze odwiedzić po drodze jadąc do pracy.

Zależy z której strony ma się tę pracę ;-)

> kodem pocztowym 01-476. Gdybyśmy zmienili Urząd Pocztowy to i kod pocztowy
            > uległby zmianie. Całą procedurę zmieniania adresu w bankach, ZUS i innych tym
            > podobnych instytucjach trzeba by powtórzyć.

Z tym nie byłoby problemu - zmiana poczty nie pociągnie za sobą zmiany kodu. Nie wiem czy jest tak w ogólności, czy też jest to przypadek szczególny, ale 01-476 "podlega" również pod UP na Kaliskiego.

> Ale jeśli większości odpowiada poczta z miasteczka – nie ma problemu dost
            > osuje się, choć niechętnie.

Oczywiście żadnego musu nie ma... Poza tym - znając życie - w praktyce stosunkowo trudne byłoby stworzenie listy chętnych i wystąpienie ze zbiorczym wnioskiem.

Wydaje mi się zatem, że najrozsądniejszym wyjściem będzie jednak indywidualne zadeklarowanie się - ci, którzy chcą zmiany poczty piszą kwitek, ci którzy nie chcą - nie robią nic. Mam tylko nadzieję, ze przy rozdzielaniu listów i paczek nasi listonosze nie zakałapućkają się :-)

Dla przypomnienia - zainteresowani pismo kierują do:
            Naczelnika
            Urzędu Pocztowego Warszawa 46
            01-499 Warszawa
            ul. Piastów Śląskich 29

Pozdrawiam
            Artur

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka