jan-w 05.04.09, 21:15 Czy próbował ktoś odbierać naziemną TV cyfrową (DVB-T)na Ursynowie? Teoretycznie powinniśmy być w zasięgu kilku kanałów w tym TVP HD. Z jaką anteną? Gdzie? Jaka jakość? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wsamrazek Re: Naziemna TV cyfrowa - zasięg 05.04.09, 21:59 Ja niedawno się bawiłem. Antena siatkowa ze wzmacniaczem i tuner w komputerze. Wszystko działało tak jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Naziemna TV cyfrowa - zasięg 05.04.09, 22:15 Czyli rozumiem że antena jednak zewnętrzna. A próbowałeś z dołączaną często do tunerów USB pokojową? Jakiego tunera używałeś? Właśnie się rozglądam za jakąś "wtyczką". Odpowiedz Link Zgłoś
mg.2 Re: Naziemna TV cyfrowa - zasięg 05.04.09, 22:50 Mam tuner Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330E USB Antenka dołączona do tunera to raczej zabawka. W Centrum na tej antence łapałem kilka kanałów DVB-T. Iglice na PKiN miałem w zasięgu wzroku. Na Ursynowie nic na niej nie łapie. Opis tunera jest tutaj www.nhl.pl/index.php?showtopic=5400&hl=tuner Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Naziemna TV cyfrowa - zasięg 05.04.09, 23:04 Chyba kupię w tej sytuacji i też się pobawię. Znalazłem taki hybrydowy za 213 z: www.notonlytv.net/pl/p_lv5h_power.html Z podłączeniem do anteny zewnętrznej. W innych krajach może wystarczy laptop z załączoną antenką. Odpowiedz Link Zgłoś
tommen Re: Naziemna TV cyfrowa - zasięg 07.04.09, 13:21 Próbowałem na Moczydle na pokojowej ale nic nie łapie. Blok przy bloku i duże interferencje. Będę próbował z siatkową na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Naziemna TV cyfrowa - zasięg 07.04.09, 21:21 Odebrałem i mam już trochę wyników. 1. Antena na dachu, skierowana na PKiN - 5 pogramów: TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Sport i TVP HD (!). Moczydło. HD rzeczywiście HD co można ocenić na dużym monitorze. Dźwięk też znakomity. Niestety nie odbieram paczki komercyjnej (Polsat i TVN-y). Nie wiem dlaczego. Poza tym odbieram z różną jakością kanały TV analogowej 2. Antena prętow/magnetyczna - jest przydatna jako haczyk na lodówkę. 3. Co mnie jednak bardzo zaskoczyło, druga antena dołączona w zestawie (z dwoma składanymi antenkami) umożliwia pełnowartościowy odbiór nanałów cyfrowych i gorszy analogowych. Nie jest to antena kierunkowa. Ważna jest dla niej nie bliskość okna (zachodniego zresztą), a odległość od futryny. Oczywiście jest time shifting, nagrywanie, zrzut ekranów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Naziemna TV cyfrowa - zasięg 07.04.09, 22:56 Co ciekawe, antenka pokojowa daje silniejszy sygnał niz dachowa ze wzmacniaczem. Co prawda na dach dawno nie wchodziłem i jej nie używam. Antenka wewnętrzna - 6 kresek na 6. Nawet programy SD mają zachwycająca jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ulasat Re: Naziemna TV cyfrowa - zasięg IP: *.dynamic-2-waw-k-1-2-0.vectranet.pl 11.05.23, 23:57 StrażakSAT - Pogotowie Teletechniczne 24h. Tel: 509381722 Wykonujemy instalacje, montaże, serwisy i naprawy, modernizacje, podłączenia i konfiguracje, zajmujemy się projektowaniem oraz pomiarami. Oferujemy doradztwo oraz kompleksowe wykonanie usług w zakresie profesjonalnych instalacji antenowych, teletechnicznych i teleinformatycznych: - instalacje antenowe telewizji satelitarnej, TV-SAT, DVB-S, DVB-S2 - instalacje antenowe telewizji satelitarnej, MULTIROOM - instalacje antenowe telewizji naziemnej, DVB-T, DVB-T2 - instalacje antenowe radiowych FM, RADIO CYFROWE DAB - instalacje antenowe zbiorcze, Unicable, Stacje Czołowe - instalacje antenowe do internetu LTE, 4G, 5G, - instalacje sieci internetowych, komputerowych przewodowych LAN, WLAN - instalacje sieci internetowych, komputerowych bezprzewodowych Wi-Fi - instalacje systemów monitoringu wizyjnego, kamer CCTV - instalacje domofonów i wideodomofonów - instalacje telewizorów i nagłośnienia Zapraszamy do współpracy. StrażakSAT - Pogotowie teletechniczne 24h. Tel: 509381722 e-mail: strazaksat@gmail.com montazanten.warszawa.pl strazaksat.pl kamery.tech Działamy na terenie Warszawy i okolic: Warszawa: Bemowo, Białołęka, Bielany, Mokotów, Ochota, Praga Południe, Praga Północ, Rembertów, Śródmieście, Targówek, Ursus, Ursynów, Wawer, Wesoła, Wilanów, Włochy, Wola, Żoliborz. Okolice: Błonie, Brwinów, Góra Kalwaria, Grodzisk Mazowiecki, Grójec, Halinów, Karczew, Kobyłka, Józefosław, Józefów, Konstancin-Jeziorna, Legionowo, Lesznowola, Łomianki, Marki, Milanówek, Mińsk Mazowiecki, Mszczonów, Nadarzyn, Otwock, Ożarów Mazowiecki, Piaseczno, Piastów, Podkowa Leśna, Prażmów, Pruszków, Radzymin, Sulejówek, Tarczyn, Wołomin, Ząbki, Zielonka, itp. okolice. Odpowiedz Link Zgłoś