Dodaj do ulubionych

ROZJEŻDŻAJĄ LAS KABACKI SAMOCHODAMI !!!

IP: *.chello.pl 05.10.03, 20:46
Ze 2 dni temu (w piątek) tzw. "młodzieży" urządziła sobie imprezę w Lesie
Kabackim.
O zmroku donośnie rozbrzmiała (kiepska ale głośna) "muzyka" z przenośnych
wież, a po lasku, po leśnych drogach, gdzie wjazd samochodem jest przecież
absolutnie zakazany, smarkateria urządzała sobie samochodowe joy-ride-y (nie
wiem czy nie po pijanemu).

A może juz można jeździć samochodami po drózkach leśnych w samym sercu Lasu
Kabackiego?
Czy on jeszcze ma status "rezerwatu przyrody"?
Obserwuj wątek
    • gienkowy_syn A dlaczego Olu nie zadzowniłaś na policję??? 06.10.03, 09:21
      Prościej jest napisać na forum.
      • Gość: Ola Re: A dlaczego Olu nie zadzowniłaś na policję??? IP: *.chello.pl 06.10.03, 11:44
        Oczywiście, że powinnam była to zrobić. Teraz pozostaje mi się usprawiedliwiać,
        że coś tam... (na przykład, że wyśmialiby mnie: "jak to? mamy po lesie jeździć?
        mamy ważniejsze sprawy!")
        Ale i tak, gdybym nie napisała na tym forum to nikt by nic nie zauważył :(
    • j.k.01 Re: ROZJEŻDŻAJĄ LAS KABACKI SAMOCHODAMI !!! 06.10.03, 10:58
      Oczywiscie,że powinnaś zadzwonić do policji
      Działaja słabo, ale czasem im się udaje
      • Gość: Yogi Re: ROZJEŻDŻAJĄ LAS KABACKI SAMOCHODAMI !!! IP: 62.233.164.* 09.10.03, 12:59
        Policja jest jak D... od SR..... żeby tam pojechać i sprawdzić
        • Gość: Peppers Tak... IP: *.acn.pl / *.acn.pl 09.10.03, 14:44
          Chamstwo sie panoszy ale co tu sie dziwic. Mlodziez przeciez bierze przyklad z
          doroslych. A Ci dorosli maja przyrode i LAs Kabacki gleboko w d... o czym
          swiadczy zawzieta dyskusja na temat dzikiego skrotu miedzy Wilanowem i
          Ursynowem oraz sznur samochodow przedzierajacych sie kazdego popoludnie przez
          skarpe tuz przy granicy lasu. Smutne ale prawdziwe.

Pozdarwiam!
          • gienkowy_syn Re: Tak... 09.10.03, 15:42
            Gość portalu: Peppers napisał(a):

> Chamstwo sie panoszy ale co tu sie dziwic. Mlodziez przeciez bierze przyklad
            z
            > doroslych. A Ci dorosli maja przyrode i LAs Kabacki gleboko w d... o czym
            > swiadczy zawzieta dyskusja na temat dzikiego skrotu miedzy Wilanowem i
            > Ursynowem oraz sznur samochodow przedzierajacych sie kazdego popoludnie przez
            > skarpe tuz przy granicy lasu. Smutne ale prawdziwe.
            >
            > Pozdarwiam!
            -------------------------------------
            Peppers! Bądź konsekwentny! Jeżeli jesteś przeciwnikiem utworzenia połączenia
            drogowego pomiędzy Ursynowem a Wilanowem to dlaczego popierasz pomysł, żeby
            samoloty lądowały co kilka minut dzień w dzień kilkanaście metrów nad moją
            głową (mieszkam na Natolinie - a do tego się sprowadza projekt rozbudowy
            Okęcia).
            Peppers - powtórzę z pamięci sens twoich słów z dyskusji o lotnisku w
            Warszawie: Jak chcesz mieszkać w ciszy i spokoju to przenieś się na wieś!

Widzę jedno wytłumaczenie tej schizofrenii: droga pomiędzy Ursynowem a
            Wilanowem będzie przebiegać koło TWOICH okien. A samoloty będą lądowały już nie
            nad TWOJĄ ale MOJĄ głową.
            • gienkowy_syn Peppers schizofrenik 09.10.03, 15:57
              TO JEST WYPOWIEDŹ PEPPERSA Z CZERWCA W SPRAWIE LOTNISKA:

Tak JAcku, ja to nazywam paranoja. Wypadki tragiczne zdarzaly sie beda sie
              zdarzac. Ale to nie powod aby odwolac wszystkie rejsy lotnicze, zamkanac metro
              (w koncu w Tokio byl grozny zamach), otoczyc kordonem wojska reaktor
              doswiadczalny w Swierku (w koncu ktos pewnie chce zbudowac bombe atomowa labo
              skazic teren), pozamykac wszystkie mosty (moze ktos podlozy bombe pod przeslo),
              zabezpieczyc szpitale (pewnie grupa osob chce ukrasc Pavulon i usmiercac ludzi
              w parkach). To jest wlasnie paranoja! Zyjemy w rozwijajacym sie swiecie i
              musimy temu sprostac. Jesli ktos nie lubi samochodow, samolotow, szybkich
              motorow to niestety ale ma duzy problem i powinien raczej unikac miasta,
              osiedlic sie gdzies w malej miescinie albo na wsi.
              Jesli chodzi o problem samolotow nad Ursynowem to niby gdzie indziej maja
              latac. Lotnisko jest tam gdzie bylo od lat. Z kazdej innej strony tez sa
              osiedla. Zreszta wystarczy popatrzec na USA. Tam lotniska sa w centrach
              wielkich miast posrod wiezowcow. I co? I nic? Byla wielka tragedia, atak na
              WTC. I co? I lotnisko dalej funkcjonuje, wieze zostana (w innej formie ale tez
              wysoki) odbudowane. Glupota? Nie, racjonalizm. Wypadek moze sie zdarzyc zawsze!
              Ale to nie zanczy, ze mamy przez to przytsopowac nasz rozwoj cywilizacyjny,
              zniszczyc badz ograniczyc komunikacje itp.

WYPOWIEDŹ PEPPERSA Z PAŹDZIERNIKA
              Chamstwo sie panoszy ale co tu sie dziwic. Mlodziez przeciez bierze przyklad z
              doroslych. A Ci dorosli maja przyrode i LAs Kabacki gleboko w d... o czym
              swiadczy zawzieta dyskusja na temat dzikiego skrotu miedzy Wilanowem i
              Ursynowem oraz sznur samochodow przedzierajacych sie kazdego popoludnie przez
              skarpe tuz przy granicy lasu. Smutne ale prawdziwe.

PEPPERS SIĘ ZMIENIA? MUTUJE? CZY TEŻ PO PROSTU, O CZYM ŚWIADCZY JEGO NICK,
              PIEPRZY?
              • gienkowy_syn Peppers schizofrenik 2 09.10.03, 19:54
                Zadałem sobie trochę trudu, poszperałem trochę w wątkach i znalazłem posty
                peppersika pierwszego przeciwnika otwarcia połączenia pomiędzy Ursynowem a
                Wilanowem:

"Wcale nie. Samochodem 6 cyz 26 zadna roznica. A dla skarpy i ludzi chodzacych
                na spacery do lasu wielka. Zwyczajnie nie chce sie panu wstac 10 minut
                wczesniej rano i zal panu paru grosikow za spalona benzynke."

"Wcale nie, bo droga jest tam gdzie jest z jakis powodow. I tam gdzie jej nie
                ma nie ma jej rowniez z jakis powodow. A na skaprie nie ma jej dlatego, ze
                jest to teren sasiadujacy z lasem, dlatego ze skarpa tworzy unikalny i bardzo
                delikatny ekosystem. Zreszta obaj przestanmy chrzannic. Zadnemu z nas nie
                chodzi o zadna ekologie. Tylko sie nia zaslaniamy. Panu chodzi o te 10 (czy 30
                minut) rano a mi chodzi o spokoj i cisze wokol lasu i bezpieczenstwo oraz
                wygode spacerowiczow i rowerzystow pragnacych udac sie do owego lasu na
                wycieczke"

CZY PEPPERS TO SCHIZOFRENIK, INTERNETOWY-EKSHIBICJONISTA, CZY TEŻ ZWYKŁY
                PROSTACZEK Z SYNDORMEM KALEGO JAKICH W POLSCE MILIONY?
    • rumba_negro PEPPERS TAM MIESZKA. 09.10.03, 20:14
      Nie dziwcie Mu się więc. Ma prawo, tak jak my, tu się wypowiadać. I
      bez "łaciny" i wyzwisk, proszę...
      • gienkowy_syn Re: PEPPERS TAM MIESZKA. 09.10.03, 20:19
        Niech piepperzy dalej. Ale niech będzie w tym konsekwentny.
        • rumba_negro Re: PEPPERS TAM MIESZKA. 09.10.03, 21:04
          gienkowy_syn napisał:

> Niech piepperzy dalej. Ale niech będzie w tym konsekwentny.

A nie jest? W jednym poście nawet przyznaje się do tego, że tam mieszka i że
          zależy Mu na spokoju. Jego święte prawo do marzeń...
          • gienkowy_syn Re: PEPPERS TAM MIESZKA. 10.10.03, 01:12
            Wiesz gdzie ja mam takich wsiowych ideologów? Kurwa, mi będzie przelatywać
            kiluset tonowy odrztowiec kilkanaście metrów nad łbem co kilka minut -
            pierpnik mówi: mieszkamy w mieście, jak chcesz ciszy i spokoju to wyprowadź
            się na wieś, a on protestuje przeciwko otwarciu połączenia Ursynów-Wilanów.
            Drogi, która powinna powstać już dobre kilka lat temu, która w planach powinna
            zachęcić mieszkańców Wilanowa do korzystania z metra (tzn. niekorkowania
            centrum).
            • Gość: Peppers Sprostowanie IP: *.acn.pl / *.acn.pl 10.10.03, 14:47
              To zupelnie nie tak. Zgadza sie jestem przeciwko rozjezdzaniu samochodami
              skarpy i przeciwko drodze. I to w 100%. Natomiast jesli chodzi o samoloty to
              nie mowie, ze one maja latac nad Ursynowem ale nie widze w tej chwili innej
              mozliwosci. Lotniska drugiego nie ma, a samoloty latac musza. I poki nie
              bedzie nowego lotniska dyskusja na temat samolotow jest zwyczajnie jalowa. I
              tyle. Nie ma wiec co narzekac i trzeba to zniesc, jesli sie da to z usmiechem
              na ustach. Jesli zas chodzi o droge to w tej sprawie mamy pelna mozliwosc
              dzialania. Kierowcy wcale nie musza i nie maja prawa jezdzic po skarpie. Jest
              aleja Wilanowska, ktora jezdzic mozna i trzeba. Jesli kiedys wybuduja drugie
              lotnisko i bedzie mozliwosc zmiany trasy samolotow to pierwszy sie pod nia
              podpisze. Ale poki co nie widzie sensu i potrzeby narzekania na cos czego nie
              mozemy zmienic. I to wlasnie z tych powodow dyskutuje z tymi, ktorzy chca sie
              tych samolotow pozbyc. Zwyczajnie jest to dyskusja jalowa, ktora tylko nakreca
              paru wariatow do wyzywania ludzi i wladz. W sprawie drogi zas mozemy cos
              osiagnac wiec sie udzielam.

Pozdrawiam!
              • Gość: jacek usmiech na ustach ... IP: *.u.mcnet.pl 10.10.03, 16:05
                zupelnia jak u tego zajaca, ktorego orzel uczyl latac - ty sie zajac smiejesz
                ale tys naprawde zdrowa walnal

zaiste samoloty NIE MUSZA latac, w szczegolnosci NIE MUSZA latac ludziom nad
                domami na malych wyskosciach

zadna dyskusja nie jest jalowa - dopoki jest dyskusja - na razie DYSKUSJI nie
                bylo i tego sie trzeba DOMAGAC
                • Gość: $$$ PLACZ, KREW I LZY :''((( - z UE... IP: *.chello.pl 10.10.03, 18:29
                  > zaiste samoloty NIE MUSZA latac, w szczegolnosci NIE MUSZA latac ludziom nad
                  > domami na malych wyskosciach
                  >
                  > zadna dyskusja nie jest jalowa - dopoki jest dyskusja - na razie DYSKUSJI
                  > nie bylo i tego sie trzeba DOMAGAC

Slusznie prawisz, ale Polska to bedzie teraz kraj poddanczy wobec UE, w ktorym
                  zdanie przcietnych ludzi nie bedzie przez nikogo ani sluchane ani
                  respektowane, bo demokracja tu bedzie tylko zludzeniem, gdyz liczyc sie
                  bedzie jedynie interes wielkich korporacji z UE, ktore zrobia kazdych
                  (wybranych w wyborach) politykow swoimi marionetkami - tak jak w
                  "Matriksie" to okreslono:
                  "wolnosc wyboru to zludzenie jakie sie daje rzadzonym aby lepiej
                  sprawowac nad nimi kontrole"
              • Gość: piotr Re: Sprostowanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 17:21
                dyskutujesz zawzięcie i wszędzie.co właściwie z tych twoich postów wynika?
                chyba tylko tyle,ze dobre dla Warszawiaków jest to co dobre "byc dla mnie
                Kalego".Całe te twe wypowiedzi są podszyte ogromnym egoizmem. Co mnie nie
                przeszkadza jest dobre,a co wadzi złe.I to sa jedyne motywy twego postępowania.
                Ponury egocentryzm.Robisz jeszcze gorszą rzecz. Jacyś ludzie chcą zmienić
                rzeczywistość,nie zawsze piękną.A ty stosujesz obstrukcję.
                '
                '

Dam przykład- jeśli by dział łomiarz i gwałciciel na Kabatach to twe posty by
                brzmiały: 1- mnie tam to nie wadzi;2-mojej córki nie zgwałcono;3- wiekszośc
                obywateli dociera szczęśliwie do domów;4- nie nalezy łazić po zmroku,sami sobie
                winni; 5-pamietajcie,ze to tez człowiek;6-to nikomu nie przeszkadza,bo nikogo
                nie załatwił na skarpie.
                Ktoś,czytający dyskusję odniósłby wrażenie,ze mieszkancom bandziory nic nie
                przeszkadzają.Mało,połowa z nich ich popiera. Czyż nie tak jest z tym
                lotniskiem,czy przejazdem do Konstancina? Urzędasy,czytające to
                wszystko,dochodzą do wniosku,że mieszakńcy mają na ten temat zdanie
                podzielone.Jedni za,drudzy przeciw. A prawda jest smutna. TYLKO TY JESTEŚ ZA
                TYMI SAMOLOTAMI !!!! I TYLKO TY (bo tam mieszkasz) JESTEŚ PRZECIW DRODZE
                DO KONSTANCINA !!!! Mam nadzieję,że kiedyś będą powszechne referenda wśród
                mieszkańców. Zobaczysz jak błądziłeś. Jak dożyjesz.Oby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka