anel_ma
01.10.13, 12:31
Wątek dla ciekawych co i gdzie mozna zjeść poza domem, knajpy, bary i restauracje. Można od razu pisać, czy przyjazne dzieciom.
na początek aisha123 - pozwoliłam sobie skopiowac z wątku o CK:
"Szczerze mówiąc poza Starą Ochotą to knajpek mamy niewiele. Brakuje mi zwłaszcza takich miejsc jak Kolonia - chociaż za każdym razem trafiam niestety na fatalne jedzenie. Natomiast ciastko i kawa są w porządku.
Z restauracji mogę polecić Ararat na Sąchockiej. Restauracja powstała w miejscu popularnej kiedyś bardzo Vera Italia. Obecne miejsce oferuje kuchnię ormiańską, jest świeżo i naprawdę pysznie. Odstraszają nieco pustki w środku. Niespecjalnie zachęca też niebieskie oświetlenie wokół okien, podobno niebieski zmniejsza apetyt... Jeśli przeczyta to właściciel to zachęcam do zmiany kolorystyki. Ale jedzenie pyszne.
Całkiem niezłe jedzenie jest też na Mołdawskiej w Ochota Ristobar, jest tam też kącik dla dzieci. Przyjemnie, czysto i pachnąco i pusto. A w sąsiadującej pizzerii tłumy, mimo, że ubranie nadaje się do natychmiastowego prania. Pizza natomiast bywa niezła.
Jest też (chyba jeszcze jest) restauracja w biurowcu na skrzyżowaniu Racławickiej i Jasielskiej. Zajrzałam 2-3 razy. Zawsze pusto. "
Ja czasem wpadam na pizzę i makarony do "A modo mio" na Grójeckiej - znam ich, odkad się otworzyli, a wcześniej knajpę'matkę czyli "Non solo".
Dla dzieci obsługa przynosi kolorowankę, jakas skrzynia z zabawkami jest, generalnie nie ma problemu, zeby tam zjesc z potomstwem, nawet w menu cos jest małego.
Najwięcej to chyba mamy kebabowni - jakaś nowa jest otwarta u wylotu Baśniowej.
Ze starszych polecam Aradosa i młodszego Amrita, dla dzieci nic nie ma, ale da się szybko zjeśc cos, co się raczej nie zmienia. W Amricie sa świetne pierozki byrak z sosem jogurtowym.