Gość: lolek IP: 213.77.81.* 16.09.09, 13:14 ja wiem jak doszło do wypadku! eureka człowiek wszedł pod pociąg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MalignusPL Pociąg potrącił mężczyznę pod Pruszkowem IP: *.ms.gov.pl 16.09.09, 15:25 a Ondraszek jezdzi z Warszawy do Bielska, co prawda przez Katowice ale DO Bielska, droga Gazeto. Nawet relacji pociagu nie potraficie sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Pociąg potrącił mężczyznę pod Pruszkowem IP: *.171.232.21.dsl.crowley.pl 16.09.09, 15:32 jak ci biedni ludzie maja przechodzić na drugą stronę torów kiedy między np Ursusem a Piastowem brak choć jednego bezpiecznego przejscia nad torami, przynajmniej raz w tygodniu dochodzi do wypadków, kiedy ktoś coś z tym zrobi?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baburiba Pociąg potrącił mężczyznę pod Pruszkowem IP: *.acn.waw.pl 16.09.09, 15:52 Co trzeba zrobić żeby nie zauważyć pociągu? Po pierwsze trzeba być kompletnie nawalonym, po drugie prowadzić a właściwie mocować się z rowerem. Po trzecie na rowerze muszą wisieć po trzy siaty z każdej strony wydające odgłosy potłukiwania które zagłuszają inne impulsy z zewnątrz. Zawartość tych siat musi być na tyle cenna aby cały wysiłek prowadzącego rower był skupiony na ratowaniu zawartości przed potłuczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arfer Samobójstwo IP: *.238.64.18.ip.abpl.pl 16.09.09, 21:00 Jechałem tym pociągiem - wg informacji kierownika pociągu (ponawianej) - była to próba samobójcza. Odpowiedz Link Zgłoś
mumin1609 Re: Samobójstwo 09.11.09, 10:09 z wielką rozwagą proszę definiować ten, jak i inne tego typu wypadki jak samobójstwo. Czesto maszynistom najwygodniej stwierdzic, ze ktos wtargnal na tory. Ale takie sytuacje wymagaja szerokiej analizy, zwazmy ze tam- w okolicach Pruszkowa- sa az 4 tory, pociag jedzie z predkoscia 130mk/h czyli ok 30m/s- z odlegosci 300m nie widac po ktorym torze jedzie a odlegosc te przemierza w ciagu zalediwe 10s.Mam jeszcze pytanie, czy w trakcie postoju Ondraszka, po wypadku przejeżdżały po sąsiednich torach jakieś inne pociągi. O ktorej pocuiag dejechal na Wschodnią? Odpowiedz Link Zgłoś
mumin1609 Re: Pociąg potrącił mężczyznę pod Pruszkowem 09.11.09, 13:47 Otóż bardzo niewiele trzeba zrobić żeby nie zobaczyć pociągu. Po pierwsze pod Pruszkowem są 4 tory- patrz mój post poniżej, z odelgłości 300m patrząc na tory obraz zlewa się optycznie i widzimy tylko jeden tor! Po drugie nie wiem jest coś takiego jak cug pociągu (spróbujcie stanąć blisko torów i czekać na pędzący pociąg...radzę jednak trzymać się czegoś stabilnego np. słupa. Ale rozumiem że Twój post miał mieć charakter natury ogólnej a nie być przypisamy tematowi tego wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś